Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη...
Τζίμης Πανούσης: Τζιμάκος ο Τρομερός μόνος στο σπίτι
Τζίμης Πανούσης: Τζιμάκος ο Τρομερός μόνος στο σπίτι - Εισέρχεστε με δική σας ευθύνη...

Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει τις εμφανίσεις του στο «Guantanamo Club» με την παράσταση «Χωρατόριο 3 σε Ρε Μίζερο» και προκάλεσε για άλλη μία φορά κανονική και πολυμέτωπη σύρραξη. Βάλλοντας κατά πάντων με τη χαρακτηριστική και αμίμητη -για κάποιους βέβηλη- εικονοκλαστική και παντελώς άναρχη σάτιρά του, ο Τζίμης Πανούσης ανέλαβε ξανά το γνώριμο ρόλο του: Έγινε και πάλι το μαύρο πρόβατο, το κόκκινο πανί για αριστερούς (Συριζαίους, Κνίτες κ.λπ.), για το σύστημα γενικώς, ακόμα και για την Αμφίπολη.

«Είναι επαναστάτης του καναπέ», «αναρχικός των βορείων προαστίων» κ.ο.κ. ισχυρίζονται οι πολέμιοί του και ο ίδιος με την ολύμπια ηρεμία -αλλά και τη σαρδόνια ειρωνεία του- είναι έτοιμος να αντικρούσει όλες τις κατηγορίες. Προκειμένου, φυσικά, να τραβήξει επάνω του νέα πυρά καθώς, όπως έχει πει σε έναν από τους πιο διάσημους στίχους του, «ΜΆ έχουνε φυτέψει δημοσιογράφοι/ Χάλαγα τη μόστρα, έπεφτα απΆ το ράφι/ ΜΆ έχουνε φλομώσει ζιζανιοκτόνα/ για να μη μιλάω, να μην έχω στόμα».

Συναντήσαμε τον Τζιμάκο στο σπίτι του, στο Παλαιό Ψυχικό. Φυσικά, πρόκειται για μια περιοχή που μπορεί να έρχεται σε απόλυτη κόντρα με τη νοοτροπία και το εν γένει στυλ της ζωής του, καθώς όμως πλησιάζει κανείς ψάχνοντας τον δρόμο συνειδητοποιεί ότι η οικία Πανούση δεν είναι μεζονέτα, ούτε εκτείνεται σε άπειρα τετραγωνικά, περιλαμβάνοντας αντικείμενα χλιδής και πολυτέλειας.

Σε ένα συμβατικό διαμέρισμα, στον πέμπτο όροφο μιας πολυκατοικίας, ο Τζίμης Πανούσης, αυτοπροσώπως, ανοίγει την πόρτα φορώντας την κλασική μαύρη φόρμα και ένα μπλουζάκι με ακατάληπτα σχέδια. «Να φιληθούμε τώρα που δεν έχει φτάσει ακόμα ο Εμπολα και μπορούμε να έχουμε επαφή μεταξύ μας», λέει γελώντας και κατευθύνεται προς το σαλόνι. Ο διάκοσμος συνίσταται σε μια μουσική κονσόλα μέσα στη μέση, δύο μαύρους καναπέδες κ.λπ. Εκείνο όμως που μαγνητίζει το βλέμμα είναι μια σειρά από κάδρα με yυμvές φωτογραφίες γυναικών για τις οποίες λέει ότι είναι φίλες του. Ετσι, μαθαίνουμε ότι οι «φίλες» του Τζιμάκου συνηθίζουν να ποζάρουν ολόyυμvες και με τα πόδια ανοιχτά, σαν να βρίσκονται στο εξεταστήριο γυναικολόγου - αν και στο πολύ πιο αισθησιακό βέβαια. Πάντως, πάνω στο τραπεζάκι υπάρχει ένα μαχαίρι κρητικό μέσα σε θήκη: «Α, δεν είναι τίποτα», σχολιάζει ο Τζιμάκος, καθώς διαισθάνεται τρόμο και απορία. «Με αυτό κόβω τα κουπόνια του ΚΚΕ», προσθέτει, δίνοντας αφορμή για προβληματισμό γύρω από το αν υπάρχει αυθορμητισμός ή συνειδητή διάθεση να επεμβαίνει ο ίδιος σκηνοθετικά ακόμη και στις συνεντεύξεις του.

Αναρχικός, ανατρεπτικός ή απλώς πουλάει τρέλα με το τσουβάλι; O ίδιος, όπως εξομολογείται, αυτοπροσδιορίζεται ως κομμουνιστής παλαιάς κοπής: «Προέρχομαι από μια προσφυγική αριστερή οικογένεια και είμαι μεγαλωμένος στους Αμπελοκήπους, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Επομένως, τυγχάνω και βαζελοχτυπημένος, παρότι είμαι ενάντια στα κόμματα, στις πατρίδες και σε οτιδήποτε δήθεν συλλογικό καταστρέφει τη ζωή μας.

Ο πατέρας μου ήταν δοσατζής, πούλαγε είδη προικός γυρίζοντας την Αθήνα με το μηχανάκι. Η μητέρα μου ήταν πουκαμισού. Ο μπαμπάς ήταν σταλινικός και, παρόλο που είχε κάνει εξορία στη Μακρόνησο, το Μίκη Θεοδωράκη δεν τον πήγαινε. Θυμάμαι που μου έλεγε: “Να δεις που κάποτε αυτός θα συνεργαστεί με τη Δεξιά”. Δεν τον πίστευα, αλλά είχε δίκιο ο μπαμπάς.

Μπήκα στη δουλειά του μικρός για να βοηθήσω και για να ξέρω τους πελάτες σε περίπτωση που πάθαινε τίποτα. Ολη την ημέρα αλωνίζαμε την Αθήνα για να βγει το μεροκάματο. Δύσκολες εποχές, είχαμε πάρει ένα οικόπεδο στο Μάτι και υπήρχε το άγχος μπας και δεν μπορέσουμε να πληρώσουμε τη δόση και μας το πάρουν πίσω. Η οικονομική ανασφάλεια με κυνηγάει ακόμα και σήμερα. Παρότι βγάζω χρήματα από τη δουλειά μου, το μικρόβιο για την ανησυχία της επόμενης μέρας είναι κάτι που με διακατέχει».

Ενας «αναρχικός καλλιτέχνης» της εμβέλειας του Τζιμάκου δουλεύει από οικονομική ανάγκη ή γιατί θέλει να περάσει κάποια μηνύματα; «Δεν θέλω να περάσω κανένα μήνυμα, απλά αυτά που πιστεύω θέλω να τα πω στον κόσμο, γιατί αν δεν τα πω, θα έχω ακόμη και θέματα υγείας. Οσες φορές σε αυτά τα 40 χρόνια δεν βγήκα στη σκηνή, αντιμετώπισα τέτοια προβλήματα. Εχω περάσει έμφραγμα, εγκεφαλικό και πρόβλημα με τα νεφρά μου, ενώ, βγαίνοντας να μιλήσω, εκτονώνω όλο αυτό που υπάρχει μέσα μου. Με τρελαίνουν π.χ. οι δήθεν ηγέτες της Αριστεράς που βάζουν 25 με 30 χιλιάρικα στην τσέπη τους το μήνα, αυτοί που διέλυσαν το εργατικό κίνημα, τη στιγμή που η ανεργία μαστίζει την Ελλάδα και κάποιοι δεν έχουν πια ούτε πέντε ευρώ στην τσέπη. Εγώ είμαι κομμουνιστής παλαιάς κοπής. Πιστεύω σε αυτό που λέει ο Μπρεχτ “ή όλοι ή κανείς”. Δεν είμαι σαν τα αμερικανάκια που κατεβαίνουν από τον ουρανοξύστη και πηδάνε τα χαρτόκουτα με τους άστεγους. Κανένας φυσιολογικός άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει έτσι, παρά μόνο οι σαύρες και αυτοί που μας κυβερνάνε, οι πτωματοπάτες και οι βγαζολεφτάδες. Πάει η μεσαία τάξη, τη διέλυσαν, φέρνοντάς μας μεροκάματα και νοοτροπία Κίνας. Κατάντησαν τη νεολαία με μισθούς 300 ευρώ, φούντα και Ιντερνετ. Πώς θα κάνει ο άλλος οικογένεια και παιδιά με τέτοιες συνθήκες;»

Ο Τζιμάκος δεν απολαμβάνει τη γενική αποδοχή - κάθε άλλο... Οι πολέμιοί του λένε γιΆ αυτόν διάφορα, όπως ότι ο Πανούσης είναι ένας «βολεμένος αναρχικός βορείων προαστίων». Η απάντησή του σε αυτή τη μομφή μόνο πολιτικάντικη δεν είναι: «Αυτά, να με συγχωρείτε, αλλά είναι παπαριές. Εχουμε ταυτίσει τον επαναστάτη με τον ρακένδυτο αλήτη των Εξαρχείων. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Δουλεύω και αμείβομαι καλά, χωρίς να κλέβω κανέναν. Στα μαγαζιά που παρουσιάζω προγράμματα έχω ποσοστά και επειδή ο κόσμος με υποστηρίζει εδώ και 40 χρόνια, πάω καλά. Τα χρήματα τα έχω κερδίσει με τον ιδρώτα μου, ούτε τα έχω κληρονομήσει, ούτε τα έχω φάει από κανέναν. Ζωγραφίζω κιόλας και τα έργα μου τα πουλάω καλά, υπάρχουν μάλιστα γνωστοί συλλέκτες που τα έχουν αγοράσει, αλλά μη με ρωτήσετε να σας πω περισσότερα, γιατί δεν πρόκειται να το κάνω».

Είναι όμως ο Τζίμης Πανούσης μέσα ή έξω από το σύστημα; «Από τη στιγμή που πρέπει να πληρώσεις τη ΔΕΗ, είσαι μέσα στο σύστημα», λέει με έμφαση. «Ας μη γελιόμαστε. Είμαι μέσα στο σύστημα και μάλιστα βαθιά. Αλλωστε, πώς θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, όταν από τις παραστάσεις μου ζουν περίπου 100 οικογένειες; O κόσμος όμως έχει ένστικτο και αντιλαμβάνεται αν τελικά είσαι ειλικρινής ή όχι. Δεν καταλαβαίνουν, για παράδειγμα, τις ανοησίες που λέει ο Τσίπρας; Με ενοχλεί ότι είναι γέννημα-θρέμμα της ιεχωβάδικης σέχτας του ΚΚΕ. Πήραν τις σφραγίδες του κόμματος πατώντας πάνω στο αίμα κάποιων αγωνιστών σαν τον πατέρα μου και τις οικειοποιήθηκαν. Ο Τσίπρας κάνει μαθήματα, μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά δεν κάνει. Είναι ημιμαθής. Εχει διαβάσει τσάτρα-πάτρα το “Κεφάλαιο” του Μαρξ, δεν ξέρει αγγλικά - άσε που είναι έτοιμος να υπηρετήσει το σύστημα. Εγώ επιθυμώ την ανασυγκρότηση της Αριστεράς. Πρέπει να υπάρξει ένα κόμμα που θα πάρει όλους τους Ελληνες μαζί του και θα καταφέρει να διώξει τους κατακτητές».

Πολλά ήταν και εκείνα που ακούστηκαν και γράφτηκαν, καθώς στη φετινή του παράσταση ο Τζίμης Πανούσης βγαίνει μέσα από ένα αιδοίο. Μήπως είναι ένα έξυπνο τρικ επειδή το γυμνό πουλάει;  Ή μήπως υποδηλώνει ότι το aιδοio σέρνει ακόμη και παράσταση; «Moυ αρέσει το yυμvό, όπως μου αρέσει και το ποpvό. Οτιδήποτε είναι αυθεντικό και live με συναρπάζει. Παρακολουθώ π.χ. συζητήσεις στην τηλεόραση όπου ο κάθε φασίστας σχολιάζει αγώνες, λέγοντας το μακρύ του και το κοντό του. Να το κάνω επειδή πουλάει; Mε τίποτα. Αν ήταν έτσι, θα το έκανε ο καθένας και θα γέμιζε τις τσέπες του χρήματα. Σε μια παράσταση τα πάντα θέλουν ένα άλλο νοηματικό υπόβαθρο και μια άποψη. Είναι σαν το βρωμόλογο. Για να πεις το βρωμόλογο θέλει τέχνη. Αλλωστε, είμαι τελείως εξοικειωμένος με το ανθρώπινο σώμα, αφού στο σπίτι μας επιλέγουμε να κυκλοφορούμε yυμvοί το καλοκαίρι και να κάνουμε yυμvισμό σε κάποιες παραλίες στις διακοπές μας».

Και η Αμφίπολη, οι γkέι, τα σχόλια για την Εκκλησία; Μήπως, εντέλει, έχουν δίκιο εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Τζίμης Πανούσης δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο; «Tην Αμφίπολη την έχουν ανασκάψει από το 1947 και ξαφνικά τη θυμηθήκαμε. Σου λέει ο Σαμαράς, ο οποίος έκανε τα εγκαίνια εκεί, “δεν έχουμε τίποτα να πουλήσουμε, ας πουλήσουμε αυτό”. Για την Εκκλησία τι να πω; Eχει βολέψει πάμπολλους oμoφuλόφιλους, ανθρώπους που προηγουμένως ήταν ο περίγελος του χωριού τους. Και κάτι τέτοιοι έφτασαν να γίνουν ακόμη και μητροπολίτες.

Εγώ λέω αλήθειες, χτυπώντας τη χυδαιότητα του υπονοούμενου. Τραγουδάει ο Πάριος για ”το σημάδι στο λαιμό απΆ τα φιλιά σου”. Ποιο σημάδι, ρε παιδιά, κοροϊδευόμαστε; “Σε ξέσκιζα και σου πιπίλαγα τον λαιμό”, έτσι το λέω, ενώ ο άλλος το υπονοεί, αποφεύγοντας να το πει καθαρά. Αυτή είναι η διαφορά».

Για τη Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία προσφάτως αυτοχαρακτηρίζεται «αντισυστημική», ο Τζιμάκος λέει ότι και εκείνος μπορεί να δηλώσει ότι είναι ο Πάπας της Ρώμης. Για το Μάρκο Σεφερλή αρκείται να πει «λόγω του γιου μου, έχω δει όλες τις παραστάσεις του. Είναι ένας λαϊκός κωμικός που αποδεικνύεται ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στον αυτοσχεδιασμό και έχει δυνατή ατάκα. Είναι της δουλειάς, γιΆ αυτό και η επιτυχία του στην τηλεόραση μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν είναι σαν κάποια αποτυχημένα λαμόγια της τηλεόρασης, όπως ο Κωστόπουλος. Ο Κωστόπουλος ήταν ένας διαπλεκόμενος Πασοκτζής, που έφαγε τα λεφτά του κόσμου και παρόλο που ήταν γέρος ήθελε να βγαίνει στην τηλεόραση, έστω κι αν γνώριζε ότι δεν κάνει γιΆ αυτή τη δουλειά».

Ο Τζίμης Πανούσης είναι ένας καλλιτέχνης που υπηρετεί τη σάτιρα και καυτηριάζει πρόσωπα και πράγματα χωρίς φόβο και πάθος. Ακόμη και στους πλέον σκληροπυρηνικούς, όμως, υπάρχει και μια altera pars, ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο: «Στη ζωή μου είμαι ένας συντηρητικός οικογενειάρχης», παραδέχεται ο εικονοκλάστης και φανατικά αντισυμβατικός Τζιμάκος, συνεχίζοντας να εκπλήσσει. Εξηγεί δε ότι «με τη δεύτερη γυναίκα μου, την Αθηνά, που είναι σκηνοθέτης και εργάζεται στο MEGA, γνωριστήκαμε όταν εκείνη σκηνοθετούσε το Λάκη Λαζόπουλο στους “Δέκα Μικρούς Μήτσους” κι εγώ πήγα για να υποδυθώ τον Μπιν Λάντεν.

Γνωριστήκαμε, αγαπηθήκαμε και έκτοτε είμαστε μαζί. Παρότι έχω έναν 25χρονο γιο, τον Αρη, από τον πρώτο μου γάμο, με την Αθηνά έχω μια κόρη 5 ετών, τη Φωτεινή, η οποία έχει καταφέρει να μου βγάλει όλη την τρυφερότητά μου. Αυτό το μικρό μού χάρισε 100 χρόνια ζωής. Την πηγαίνω κάθε Τρίτη στο μπαλέτο και, όταν δεν δουλεύω, τη συνοδεύω στα παιδικά πάρτυ. Εχω γίνει φίλος με τις μαμάδες των άλλων παιδιών, εκείνες με εμπιστεύονται πια και μου τα λένε όλα, μέχρι και τα ερωτικά τους. Με τη Φωτεινή, όταν υπάρχει χρόνος, είμαστε συνεχώς μαζί. Παίζουμε και μιλάμε αλαμπουρνέζικα ακόμη και σε δημόσιους χώρους, κάνοντας τους τρίτους να αναρωτιούνται ποια είναι αυτή η ξένη γλώσσα.

Οταν ξεκινούσα το φετινό πρόγραμμα, μου είπε ότι ήθελε να πάρει μέρος στην παράσταση. Της εξήγησα ότι είναι μικρή και δεν γίνεται κι έτσι περιοριστήκαμε σε ένα video όπου αποτυπώνεται το μεταξύ μας παιχνίδι με τα αλαμπουρνέζικα. Είχε πλάκα γιατί όταν ολοκληρώθηκε η δουλειά μου έκανε λόγο για αμοιβή, ζητώντας μου 20 ευρώ. Η δημόσια εικόνα μου είναι τελείως διαφορετική από αυτήν που έχω μέσα στο σπίτι μου. Οταν ήταν μικρός ο γιός μου, του άλλαζα μέχρι και πάνες».

Παρά τον ανατρεπτικό του τύπο, ο Τζίμης Πανούσης κάνει και δουλειές του σπιτιού: «Κυρίως φυτέματα», εξηγεί για να καταλήξει: «Στην Αθήνα που έχουμε μόνο βεράντα φυτεύω βασιλικούς, ενώ στην Ανδρο και στην Αντίπαρο όπου υπάρχει γη και κανονικό χώμα, θα με δεις να καλλιεργώ, να περιποιούμαι ακόμη και κρεμμυδάκια. Αυτό είναι το καλύτερό μου».

Συνέντευξη στο Thema People και στη Μαρία Λεμονιά
πηγή: protothema.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη 

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του 

Golden Globe Awards 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές σε ταινίες, σειρές και ερμηνείες

Golden Globe Awards 2026: Όλοι οι μεγάλοι νικητές σε ταινίες, σειρές και ερμηνείες

Η 83η απονομή άνοιξε επίσημα τη φετινή awards season, επιβεβαιώνοντας τις τάσεις της χρονιάς και φέρνοντας εκπλήξεις σε κινηματογράφο και τηλεόραση 

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας - Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας - Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία 

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες - Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα 

Παγώνη: Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από όσους είναι ανεμβολίαστοι κατά της γρίπης

Παγώνη: Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει από όσους είναι ανεμβολίαστοι κατά της γρίπης

Μέχρι τέλη Μαρτίου η έξαρση της νόσου 

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις - Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις - Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα 

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Ανατροπή στο διπλό φονικό της Φοινικούντας: Κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός ο 22χρονος που δήλωνε συνεργός

Η ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Καλαμάτας που χειρίζεται την υπόθεση αποδίδει στον 22χρονο τον ρόλο του φυσικού αυτουργού της διπλής δολοφονίας, καθώς φέρεται να ήταν το πρόσωπο που εισήλθε το μοιραίο βράδυ στη σκηνή του εγκλήματος, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος το είχε αρνηθεί στην πρώτη του απολογία 

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Τουλάχιστον 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας

Οι κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων και αντλήσεις υδάτων 

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Τριήμερο ψυχρής εισβολής στη χώρα με βουτιά της θερμοκρασίας, σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά, η αλλαγή του καιρού που ξεκινά από αύριο, Κυριακή, σηματοδοτεί πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει αρχικά αισθητή στα βόρεια και σταδιακά θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη χώρα 

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Απειλή κατά διαδηλωτών από τον γενικό εισαγγελέα του Ιράν: Όλοι τους αντιμέτωποι με θανατική ποινή

Οι εισαγγελείς πρέπει να προετοιμάσουν γρήγορα τις δίκες και να μην δείξουν «επιείκεια, συμπόνια ή επιείκεια», πρόσθεσε ο Mohammad Movahedi Azad, γενικός εισαγγελέας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν 

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Καρυστιανού: Το Σύνταγμα της χώρας έχει γίνει κουρελόχαρτο, καταργήστε το Αρθρο 86 για την ατιμωρησία των πολιτικών

Με αιχμηρή ανάρτηση, καταγγέλλει διαπλοκή, συμφωνία EU–Mercosur και νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ ζητά άμεση αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση του άρθρου 86 και της βουλευτικής ασυλίας 

Κραν Μοντανά - Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Κραν Μοντανά - Ο ιδιοκτήτης του μπαρ παραδέχεται: «Η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη»

Η ανάκριση του Ζακ Μορέτι: «Εγώ άνοιξα εκείνη την πόρτα, δεν ξέρω γιατί ήταν κλειστή» 

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Τουρκία: Συνελήφθη ο Τούρκος ηθοποιός που έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τη σειρά «Φτερωτός Θεός»

Ο Τζαν Γιαμάν συνελήφθη στην Τουρκία στο πλαίσιο έρευνας για διακίνηση και χρήση ναρκωτικών 

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Η απόφαση των αγροτών πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους 

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

Θλίψη στο Ηράκλειο για τον 27χρονο Στέλιο – Είχε πάει για κυνήγι με τον πατέρα και τον αδελφό του

«Παγωμένη» η τοπική κοινωνία του Δήμου Βιάννου από τον αδόκητο χαμό του Στέλιου Τσικνάκη – Ήταν μόλις 27 ετών 

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Κάτοικοι στην Κολομβία γδύνουν και διαπομπεύουν κλέφτες στον δρόμο

Βίντεο από το Μεντεγίν δείχνει κατοίκους να διαπομπεύουν δύο φερόμενους κλέφτες, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας στην Κολομβία 

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Κυνηγώντας το «Bella 1»: Θρίλερ 18 ημερών στον Ατλαντικό με Navy SEALs και Night Stalkers

Μήνυμα Τραμπ στον σκιώδη στόλο, «δεν είστε ασφαλείς πουθενά» 

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: 24χρονος κατηγορείται ότι άρπαξε 13χρονη, τη βίαζε και της έδινε ναρκωτικά

Μετά τη δήλωση εξαφάνισης της ανήλικης, συγκροτήθηκε ειδική ομάδα για τον εντοπισμό της, η οποία την βρήκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από τον αλλοδαπό άνδρα 

Αγριο επεισόδιο on air με φόντο την Καρυστιανού: Η Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» και ο Λαζαρίδης έφυγε από το στούντιο

Αγριο επεισόδιο on air με φόντο την Καρυστιανού: Η Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» και ο Λαζαρίδης έφυγε από το στούντιο

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για «αλητεία» από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αντέδρασε έντονα και αποχώρησε από την εκπομπή 

Γροιλανδία: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε Αμερικανοί», διαμηνύουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας

Γροιλανδία: «Δεν επιθυμούμε να γίνουμε Αμερικανοί», διαμηνύουν τα πολιτικά κόμματα της χώρας

«Να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τη χώρα μας με περιφρόνηση», ζητούν από τις ΗΠΑ 

Το «Doomsday Plane» απογειώθηκε και πυροδότησε σενάρια πυρηνικού ολέθρου

Το «Doomsday Plane» απογειώθηκε και πυροδότησε σενάρια πυρηνικού ολέθρου

Τι μπορεί να σημαίνει η πτήση του «Αεροπλάνου της Αποκάλυψης» 

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ 

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina» 

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα 

Πέρασε με την απαιτούμενη πλειοψηφία η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τη Mercosur μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων

Πέρασε με την απαιτούμενη πλειοψηφία η εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τη Mercosur μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων

Τι προβλέπει η συμφωνία ΕΕ - Mercosur 

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη 

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία - Έχει παραισθήσεις

Νικ Ράινερ: Πιστεύει ότι είναι «θύμα συνωμοσίας» για τη διπλή δολοφονία - Έχει παραισθήσεις

Ένα ντοκιμαντέρ του ΤΜΖ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την ψυχική υγεία του κρατούμενου Νικ Ράινερ και ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του 

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ρούτσι κατά Καρυστιανού: «Πρέπει να παραιτηθεί από τον σύλλογο για τα Τέμπη»

Ο Πάνος Ρούτσι δήλωσε πως όσα έκανε ο ίδιος, ήταν «για το παιδί μου, για να βρω την αλήθεια» 

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Ιωάννινα στα λευκά: Χιονίζει στο κέντρο της πόλης, μαγευτικές εικόνες από τα ορεινά της Κόνιτσας

Η κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη, με μεγάλο μέρος της Ηπείρου, και ειδικά τις ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων και της Αρτας, να έχουν ντυθεί από χθες στα λευκά 

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών: Τι προκάλεσε αυτόν τον «διαρκή θόρυβο» στις συχνότητες

Ο διοικητής της ΥΠΑ εξηγεί τι συνέβη στα ελληνικά αεροδρόμια πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η Υπηρεσία, επισημαίνοντας πως δεν υπήρξε ζήτημα ασφάλειας πτήσεων 

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Ο Τραμπ ακύρωσε δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα

Δήλωσε ότι ΗΠΑ και Βενεζουέλα συνεργάζονται καλά, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 100 δισ. δολάρια θα επενδυθούν από τις «μεγάλες πετρελαϊκές» εταιρείες στη χώρα της Νότιας Αμερικής 

Μετρό: Αυτοί οι τρεις σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από 11 Ιανουαρίου

Μετρό: Αυτοί οι τρεις σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα από 11 Ιανουαρίου

Ο λόγος 

«Βούρκωσαν» οι σερβιτόρες: Πελάτες εστιατορίου τούς άφησαν φιλοδώρημα 4.200 ευρώ

«Βούρκωσαν» οι σερβιτόρες: Πελάτες εστιατορίου τούς άφησαν φιλοδώρημα 4.200 ευρώ

Πελάτες εστιατορίου άφησαν φιλοδώρημα 4.200 ευρώ στο Ιλινόις, συγκινώντας τους σερβιτόρους και τις οικογένειές τους. 

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ στόχο στην πόλη Λβιβ ως «απάντηση» στην ουκρανική επίθεση στην κατοικία του Πούτιν

Ρωσική επίθεση με 242 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και 36 πυραύλους σε ουκρανικές υποδομές - 500.000 Ρώσοι έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό εξαιτίας ουκρανικής επίθεσης 

Σοκ: Πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κεφάλι βουλευτή έξω από το Κοινοβούλιο της Ονδούρας

Σοκ: Πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό στο κεφάλι βουλευτή έξω από το Κοινοβούλιο της Ονδούρας

Δείτε το βίντεο με τον σοβαρό τραυματισμό 

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Δημοσκόπηση GPO: Τι λένε για το κόμμα Καρυστιανού

Από Πλεύση Ελευθερίας, Νίκη, και Ελληνική Λύση οι μεγάλες δεξαμενές ψηφοφόρων για το κόμμα Καρυστιανού 

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Πέθανε ο Χρήστος Πολίτης, ο «Γιάγκος Δράκος» της «Λάμψης»

Από τη Λάμψη και τον ρόλο του Γιάγκου Δράκου μέχρι το Απλό Θέατρο και τον ελληνικό κινηματογράφο 

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Αρδα και Έβρο

Σε αυξημένη επιφυλακή καλεί κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες ο Δήμος Ορεστιάδας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται τις επόμενες ώρες 

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Μινεάπολη: Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την δολοφονία της 37χρονης Ρενέ από τον πράκτορα της ICE

Δεδομένου ότι πλέον δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης, στους μάρτυρες και στα αποδεικτικά στοιχεία, το το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Μινεσότα δήλωσε ότι «απρόθυμα» αποσύρθηκε από την έρευνα 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services