Και δεν είναι μόνον οι φράσεις, αλλά και ο τρόπος που εκφέρονται...
Αυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά σας
Αυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά σας - Και δεν είναι μόνον οι φράσεις, αλλά και ο τρόπος που εκφέρονται...

Αν η σύλληψη και η γέννηση ενός παιδιού άπτεται των διαθέσεων του Θεού, του πελαργού ή όποιων άλλων παραγόντων επιθυμεί ο καθένας, το μεγάλωμα και η ανατροφή του είναι μια καθαρά ανθρώπινη υπόθεση. Και μάλιστα ίσως η πιο σοβαρή αποστολή που θα βρουν στο δρόμο τους δυο άνθρωποι που αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

Μιας και δεν υπάρχει «εγχειρίδιο» για το πως να μεγαλώσει κανείς ένα παιδί, καλό είναι να υπενθυμίζουμε μερικές βασικές αρχές που συχνά ξεχνούν όσοι έχουν την τύχη και την χαρά (έστω και κάποιες ώρες την... κούραση) να βλέπουν ένα μικρό παιδί να μεταμορφώνεται από ένα αδύναμο και ανίσχυρο οργανισμό σε μία αυτόφωτη προσωπικότητα.

Η βασική αντίληψη πίσω από την ανατροφή ενός παιδιού θα πρέπει να είναι ότι το ίδιο το παιδί είναι ένας νέος και αυτόνομος οργανισμός (από μία ηλικία και πάνω) και όχι μία προέκταση του εαυτού και των αντιλήψεων του γονέα. Στην πράξη, η σωστή ανατροφή του προϋποθέτει μία σχεδόν ισότιμη αντιμετώπιση αυτού του νέου ανθρώπου, μακριά από στερεότυπα, ανεφάρμοστες ιδέες και -κυρίως- κακή χρήση της γλώσσας.

Το τελευταίο είναι και το πιο καθοριστικό, καθώς πέρα από την φυσική επαφή είναι το κυριότερο εργαλείο για να επικοινωνήσουν οι δύο πλευρές. Μα πάνω απ' όλα είναι το κατ' εξοχήν εργαλείο για την δημιουργία υγειών οργανισμών, με σαφή αντίληψη για τους ίδιους όσο και για τον κόσμο γύρω τους.

Ως γονείς υπάρχουν πολλές φορές που έχουμε πει λόγια που είτε πάνω στην κούραση είτε πάνω στα νεύρα της στιγμής φιλτράρονται με πολύ κακό τρόπο από τον εγκέφαλο και τις παραστάσεις που έχουν τα παιδιά μας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλές από τις εκφράσεις που λέμε αν και «αθώες» στα δικά μας αυτιά, στα αυτιά των παιδιών ακούγονται πολύ τρομακτικές και τους δημιουργούν ένα πλήθος ψυχολογικών παρενεργειών. Φράσεις που λίγο-πολύ όσοι έχουν παιδιά έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες που έχουν στην ψυχοσύνθεση ενός τόσο ευαίσθητου οργανισμού.

Τα συνήθη λάθη και οι απαγορευμένες φράσεις

Ένα από τα πιο συνήθη λάθη των γονιών είναι η μετατόπιση της ευθύνης και η συναισθηματική φόρτιση μιας ασήμαντης πράξης. Φράσης όπως «Πάψε να είσαι τόσο ευαίσθητος» ή «Θα καταλάβεις μια μέρα όταν έχεις και εσύ παιδί» δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, αντίθετα φορτώνουν με ενοχές και άγνωστες συνέπειες ένα παιδί που... προφανώς δεν γνωρίζει πως θα είναι όταν θα μεγαλώνει ένα παιδί το ίδιο. 

Ακόμα χειρότερες είναι φράσεις που απευθυνόμενες και σε ενήλικες δεν έχουν παρά μόνο ψυχολογικές συνέπειες. Όπως για παράδειγμα «Τώρα τι σου φταίω εγώ;» ή η πολύ κοινή «Τί έχεις πάθει και κάνεις όλα αυτά;» στα οποία το παιδί, και να θέλει να απαντήσει δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, επιβαρύνοντας την ψυχολογική του κατάσταση με ακόμα περισσότερες ενοχές. 

Φράσεις όπως «Μου είσαι βάρος», «Γιατί με ντροπιάζεις;», «Θα το μετανιώσεις όταν θα είμαι νεκρός/νεκρή και δεν θα είμαι εδώ» δεν πρέπει επ' ουδενί να απευθύνονται σε ένα παιδί, γιατί ποτέ δεν μπορεί να αξιολογήσει την ακρίβεια και την αλήθεια όσων λέγονται, παίρνοντας τα πάντα τοις μετρητοίς και χωρίς την ικανότητα να δει μια δεύτερη οπτική πίσω από την φράση του γονέα του. 

Από εκεί και περα υπάρχουν μια σειρά φράσεων όπως «Με ακούς;», «Κοίταξέ με!», «Σταμάτα να κλαις!», «Βλέπεις τι με αναγκάζεις να κάνω;» (σε περίπτωση τιμωρίας...) ή ακόμα χειρότερα υστερικές κραυγές να σταματήσει το παιδί από κάποια δραστηριότητα ή να πάψει να κλαίει (χωρίς να έχει γίνει η προσπάθεια που απαιτείται για να βρεθεί η αιτία του κλάματος).

Ακόμα χειρότερες είναι φράσεις όπως «Δεν σε αγαπώ πια» ή «Θα φύγω αν δεν κάνεις αυτό η εκείνο», κάτι που δημιουργεί όχι μόνο τον αναμενόμενο πόνο στο παιδί, αλλά αυξάνει και την ανασφάλειά του στον μέγιστο βαθμό.

Δεν είναι μόνο τι λες, είναι και το ΠΩΣ το λες!

Οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο το τι λες αλλά και το πώς λέγεται η κάθε φράση. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στην αλλαγή της διάθεσης των γονέων, πιθανότατα πολύ περισσότερο από το ότι είναι στα λόγια. Και αυτό γιατί δεν έχουν τα βιώματα ή το πολιτιστικό και γλωσικό υπόβαθρο για να αξιολογήσουν τις φράσεις των γονιών τους.

Από την άλλη δύο είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τα οποία αξιολογούν πάντα τα παιδιά: Την αλήθεια όσων λέγουν οι γονείς τους αλλά και η σιωπή τους. Για το πρώτο είναι οι πιο αυστηροί κριτές των γονιών τους, καθώς θυμούνται τα πάντα και τα επαναλαμβανόμενα ψέματα τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αντίληψη της αλήθειας αλλά και τις ακρίβειας του κόσμου γύρω τους.

Εξίσου άσχημη -ίσως ακόμα χειρότερη και από τα άσχημα λόγια- είναι η σιωπή και η απουσία επικοινωνίας με το παιδί, κάτι που το κάνει να αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια ενώ παράλληλα του στερεί όλους τους ορίζοντες ώστε να αναπτυχθεί μέσα από την ενίσχυση της προσωπικότητάς του από τον γονέα.

Ένα από τα πράγματα που ενοχλούν πολύ τα παιδιά είναι να κάνουν πλάκα οι γονείς με τον πόνο τους, ή να θεωρούν ότι κάποιο μικρό χτύπημα και το συνακόλουθο κλάμα είναι ένα απλός τρόπος να τραβήξουν την προσοχή.

Φράσεις «Σήκω επάνω δεν είναι τίποτα», «Μην κλαις γιατί θα φέρω τον γιατρό» και πολλές αντίστοιχες, δημιουργούν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, ενώ τα γέλια από ένα μικρό πέσιμο προκαλούν την ντροπή και την αίσθηση κατωτερότητας, ακόμα και αν γίνεται αβίαστα και χωρίς κακό σκοπό από την πλευρά του γονέα.

Ο υπερβολικός έλεγχος της καθημερινότητας, από το φαγητό μέχρι τα ρούχα που θα φορέσουν, δημιουργεί και αυτός με τον δικό του τρόπο πολλές προστριβές και ανάλογες φράσεις που εγγράφονται στον σκληρό δίσκο του μικρού παιδιού με πολύ άσχημο τρόπο.

Ένα άλλο σημείο το οποίο προκαλεί σημαντικά προβλήματα είναι το αναδεικνύει κανείς τις προσωπικές αποτυχίες του παιδιού του στα μάτια ξένων αλλά και η μη επαρκής στήριξή του στις δεξιότητες που έχει αναπτύξει συγκρίνοντάς το τόσο με τον ίδιο ή με άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Όπως και να έχει, το θέμα της ανατροφής των παιδιών και των λεκτικής «βίας» που ασκούν οι γονείς επάνω τους χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβάνονται, είναι τεράστιο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από τους ενήλικες στο να αντιληφθούν τις δυσκολίες αλλά και την ευθύνη που έχει το να είσαι γονέας. Προφανώς και δεν μπορείς να αποφύγεις τα λάθη όσο μεγαλώνεις ένα παιδί και σίγουρα όσο και καλές προθέσεις να έχεις θα πεις λόγια και εκφράσεις που σίγουρα θα δημιουργήσουν μια ψυχολογική ένταση στο παιδί.

Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι η ανατροφή ενός παιδιού είναι μία διαδικασία που δοκιμάζει τις αντοχές του γονέα, καθώς πρέπει να μάθε να ζει με μία νέα ζωή στην οποία ότι και αν πει και αν κάνει μεταδίδεται σε μια μικρή ψυχή μέσα από καθρέπτες και διαδρόμους που είναι άγνωστοι στους μεγάλους.

Η αγάπη δεν μπορεί να είναι δικαιολογία και καταχρηστικό βάρος για την χωρίς σχέδιο ανατροφή ενός παιδιού, απαιτώντας από τον ενήλικο να κατανοήσει το πιο σημαντικό: η σωστή ενηλικίωση του παιδιού του είναι η μοναδική ευκαιρία της ζωής του να ενηλικιωθεί σωστά και ο ίδιος μαζί του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μυτιλήνη: Στην εντατική 8χρονος, έπαθε ηλεκτροπληξία σε γήπεδο 5Χ5

Μυτιλήνη: Στην εντατική 8χρονος, έπαθε ηλεκτροπληξία σε γήπεδο 5Χ5

Έρευνα σε εξέλιξη 

Απόστολος Λύτρας: «Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν ήταν απλά μια μητριά» κατέθεσε η κόρη του δικηγόρου

Απόστολος Λύτρας: «Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δεν ήταν απλά μια μητριά» κατέθεσε η κόρη του δικηγόρου

Τι δήλωσε η 19χρονη 

Έπεσε το 112, βλάβη στο σύστημα: SOS για κατοίκους στην Αχαΐα και Αργολίδα

Έπεσε το 112, βλάβη στο σύστημα: SOS για κατοίκους στην Αχαΐα και Αργολίδα

Συστάσεις από το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής για περιοχές που μαίνονται φωτιές 

Ταυτότητες: Σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός

Ταυτότητες: Σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός

Πώς θα τον επιλέγουμε 

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Θύμα άγριας επίθεσης από οπλισμένους άνδρες ενώ έβλεπε το Ισπανία-Ιταλία

Ρομπέρτο Μπάτζιο: Θύμα άγριας επίθεσης από οπλισμένους άνδρες ενώ έβλεπε το Ισπανία-Ιταλία

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ο παλαίμαχος αστέρας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μπάτζιο, μετά από ένοπλη επίθεση ληστών στο σπίτι του. 

Θρήνος στο νομικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης

Θρήνος στο νομικό κόσμο - Έφυγε από τη ζωή ο ποινικολόγος Σπύρος Φυτράκης

Την είδηση θανάτου γνωστοποίησε η δικηγόρος Αννυ Παπαρούσου 

ΗΠΑ: Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ στο μεταναστευτικό

ΗΠΑ: Στροφή 180 μοιρών από τον Τραμπ στο μεταναστευτικό

Ποιοι θα δικαιούνται πράσινη κάρτα 

Απόστολος Λύτρας: Βροχή οι πειθαρχικές ποινές και τα πρόστιμα για το γνωστό ποινικολόγο

Απόστολος Λύτρας: Βροχή οι πειθαρχικές ποινές και τα πρόστιμα για το γνωστό ποινικολόγο

Δύο ακόμα πειθαρχικά έχει ο προφυλακισμένος ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, από το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. 

H Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

H Ισπανία μηδενίζει τον ΦΠΑ στο ελαιόλαδο

Ενσωματώνοντάς τον «μόνιμα στην ομάδα των ειδών πρώτης ανάγκης» 

Κορίτσι λιποθυμά την ώρα που ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα υπογράφει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις Δέκα Εντολές

Κορίτσι λιποθυμά την ώρα που ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα υπογράφει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις Δέκα Εντολές

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, θα αναρτηθεί σε κάθε τάξη της πολιτείας πίνακας με τις δέκα εντολές του Μωυσή 

Φωτιές στο Μαύρο Λιθάρι στην Ανάβυσσο, σε Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Κεφαλονιά

Φωτιές στο Μαύρο Λιθάρι στην Ανάβυσσο, σε Αχαΐα, Αργολίδα, Αρκαδία, Κεφαλονιά

Χτυπούν μηνύματα του 112, εκκενώνονται οικισμοί 

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος κατηγορήθηκε πριν 15 ημέρες για ενδοοικογενειακή βία στον εγγονό του και αφέθηκε ελεύθερος

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: Ο 81χρονος κατηγορήθηκε πριν 15 ημέρες για ενδοοικογενειακή βία στον εγγονό του και αφέθηκε ελεύθερος

Κοντά στη σορό της άτυχης γυναίκας βρέθηκε ένα μαχαίρι κουζίνας και μια μεγάλη λίμα ακονίσματος 

Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές έσφαξε την 73χρονη σύζυγό του ο 81χρονος

Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές έσφαξε την 73χρονη σύζυγό του ο 81χρονος

Ο ηλικιωμένος πρώτα ακόνισε το μαχαίρι και μετά το κάρφωσε στη σύζυγό του 

Αρκαδία: Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση

Αρκαδία: Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο - Μήνυμα του 112 για εκκένωση

Δείτε βίντεο - Από την περιοχή Χωρέμη απομακρυνθείτε προς Βελιγοστή, το μήνυμα του 112 

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 70χρονος για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της κόρης του

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 70χρονος για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της κόρης του

Η 32χρονη γυναίκα τον κατηγορεί ότι τη βίαζε από το 1998 

Η κατάθεση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα: «Από θυμό τού είχα κάνει μήνυση, είχα υπερβάλει»

Η κατάθεση της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα: «Από θυμό τού είχα κάνει μήνυση, είχα υπερβάλει»

«Ποτέ δεν υπήρξε βιαιότητα από μέρους του ούτε σε εμένα ούτε στα παιδιά του» είπε στην ανακρίτρια 

Βαρύ πένθος στα Χανιά: Σκοτώθηκε 18χρονος - Διασωληνωμένοι άλλοι δύο συνομήλικοί του

Βαρύ πένθος στα Χανιά: Σκοτώθηκε 18χρονος - Διασωληνωμένοι άλλοι δύο συνομήλικοί του

Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε το δυστύχημα, με θύμα τον 18χρονο που καθόταν στη θέση του συνοδηγού 

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: 80χρονος σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: 80χρονος σκότωσε την σύζυγό του με κατσαβίδι

Γείτονες άκουσαν φασαρία και κραυγές από την κατοικία του ζευγαριού και ειδοποίησαν τις Αρχές 

Μπαλάσκας: Θα γίνει οικονομικός έλεγχος για τον Απόστολο Λύτρα - «Υπήρχαν πολλά μετρητά στο σπίτι»

Μπαλάσκας: Θα γίνει οικονομικός έλεγχος για τον Απόστολο Λύτρα - «Υπήρχαν πολλά μετρητά στο σπίτι»

«Χρωστούσε παντού» 

Συνελήφθη ο Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή

Συνελήφθη ο Trannos στο Καματερό για οπλοκατοχή

Στην κατοχή του τράπερ βρέθηκε ένα πιστόλι μάρκας Grand Power με 7 φυσίγγια 

ΗΠΑ: 28χρονη τρανς δολοφόνησε τους γονείς της μετά από τσακωμούς για τη φυλομετάβασή της

ΗΠΑ: 28χρονη τρανς δολοφόνησε τους γονείς της μετά από τσακωμούς για τη φυλομετάβασή της

«Θα το ξανάκανα», είπε 

Κλέφτρα αστυνόμος βούτηξε χρυσή αλυσίδα από κρατούμενη στη Μύκονο

Κλέφτρα αστυνόμος βούτηξε χρυσή αλυσίδα από κρατούμενη στη Μύκονο

Κάμερα του τμήματος την «έπιασε» να βάζει το χέρι της στην τσάντα της 63χρονης 

Το πρώτο του βράδυ στον Κορυδαλλό πέρασε ο Απόστολος Λύτρας – Ο τσακωμός στο κελί, οι συγκρατούμενοι και τα παράπονα

Το πρώτο του βράδυ στον Κορυδαλλό πέρασε ο Απόστολος Λύτρας – Ο τσακωμός στο κελί, οι συγκρατούμενοι και τα παράπονα

Η παρατήρηση για το τσιγάρο και τα πρώτα επισκεπτήρια 

Δημοσκόπηση GPO: Διπλάσια τα ποσοστά Τσίπρα έναντι Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ για την «Ενωμένη Κεντροαριστερά»

Δημοσκόπηση GPO: Διπλάσια τα ποσοστά Τσίπρα έναντι Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ για την «Ενωμένη Κεντροαριστερά»

Τι έδειξε η νέα δημοσκόπηση 

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Στα 88 του χρόνια 

Θέμα στο CNN οι εξαφανίσεις τουριστών στα ελληνικά νησιά

Θέμα στο CNN οι εξαφανίσεις τουριστών στα ελληνικά νησιά

Το CNN αναφέρθηκε στις εξαφανίσεις και τους θανάτους τουριστών σε νησιά ανά την Ελλάδα, με ειδικούς να εξηγούν αν σχετίζονται με τον καύσωνα 

Σκότωσε τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά, την οποία φιλοξενούσε σπίτι του

Σκότωσε τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά, την οποία φιλοξενούσε σπίτι του

Έκαψε τα πτώματα στην αυλή και μετά έριξε το φταίξιμο στα θύματα 

Εκατοντάδες νεκροί από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια του προσκηνύματος Χατζ στη Μέκκα

Εκατοντάδες νεκροί από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια του προσκηνύματος Χατζ στη Μέκκα

Θερμοκρασίες ως και 49 βαθμούς 

Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ` τους βιαστές τους

Βραζιλία: Πρόταση νόμου καταδικάζει σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης τα θύματα βιασμού απ` τους βιαστές τους

Νέος προτεινόμενος νόμος στη Βραζιλία μπορεί να καταδικάσει τα θύματα βιασμού που προχωράνε σε εκτρώσεις σε μεγαλύτερη ποινή φυλάκιση από τους βιαστές τους 

Μπαλάσκας για Απόστολο Λύτρα: Οι γκάφες του θα διδάσκονται κάποτε στη Νομική

Μπαλάσκας για Απόστολο Λύτρα: Οι γκάφες του θα διδάσκονται κάποτε στη Νομική

Τα μεγάλα λάθη του 

Κλειστά την Παρασκευή τα πάρκα στην Αττική λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Κλειστά την Παρασκευή τα πάρκα στην Αττική λόγω κινδύνου πυρκαγιών

Η κατηγορία κινδύνου για την αυριανή ημέρα ανήλθε στο “5 

Θεσσαλονίκη: Ένοχος κρίθηκε άνδρας που έβαλε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

Θεσσαλονίκη: Ένοχος κρίθηκε άνδρας που έβαλε το κεφάλι γάτας σε ποτήρι με μπύρα

«Αγαπάω και φροντίζω τα ζώα», είπε ο 33χρονος πριν κριθεί ένοχος για κακοποίηση μίας γάτας. 

Καιρός - Κολυδάς: Πιο επικίνδυνη η Παρασκευή - Θα «ψηθούμε» Κυριακή και Δευτέρα

Καιρός - Κολυδάς: Πιο επικίνδυνη η Παρασκευή - Θα «ψηθούμε» Κυριακή και Δευτέρα

Από την Κυριακή που υποχωρούν οι άνεμοι η ζέστη θα επιστρέψει δριμύτερη 

Απόστολος Λύτρας: Ξεσπά η γιαγιά της συζύγου του

Απόστολος Λύτρας: Ξεσπά η γιαγιά της συζύγου του

«Δεν πρέπει να βγει καθόλου από τη φυλακή» 

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο 36χρονης influencer από την Τυνησία

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο 36χρονης influencer από την Τυνησία

Εντοπίστηκε νεκρή σε γιοτ στη Μάλτα 

«Βόμβα» EMA: Εκατοντάδες γενόσημα φάρμακα μπορεί να αποσυρθούν από την Ευρώπη λόγω μη αξιόπιστων μελετών

«Βόμβα» EMA: Εκατοντάδες γενόσημα φάρμακα μπορεί να αποσυρθούν από την Ευρώπη λόγω μη αξιόπιστων μελετών

Ανησυχία σε όλη την Ευρώπη προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Monde 

Euro 2024: Η Σερβία απειλεί να κάνει άνω κάτω το Euro

Euro 2024: Η Σερβία απειλεί να κάνει άνω κάτω το Euro

Zητά την τιμωρία των Κροατίας και Αλβανίας 

Συνελήφθη γυναίκα για εμπρησμό στη Μαγνησία

Συνελήφθη γυναίκα για εμπρησμό στη Μαγνησία

Θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία 

Νέο μήνυμα 112 για τη φωτιά στην Αργολίδα - Καίει από χθες στην περιοχή Δάρδιζα

Νέο μήνυμα 112 για τη φωτιά στην Αργολίδα - Καίει από χθες στην περιοχή Δάρδιζα

Τι λέει το μήνυμα 

Αλέξης Κούγιας: Κάνει μήνυση στην Σοφία Πολυζωγοπούλου

Αλέξης Κούγιας: Κάνει μήνυση στην Σοφία Πολυζωγοπούλου

Ο γνωστός δικηγόρος μηνύει τη γυναίκα του Λύτρα για το μήνυμά της σε συνεργάτη του © Copyright 2024 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services