Η χειρότερη σύγχρονη πανδημία θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από ένα μολυσμένο ζώο που διακινούνταν μέσω του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής
Νέα γενετικά δεδομένα συνδέουν τον κορωνοϊό με ρακούν στην αγορά της Γουχάν
Νέα γενετικά δεδομένα συνδέουν τον κορωνοϊό με ρακούν στην αγορά της Γουχάν - Η χειρότερη σύγχρονη πανδημία θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από ένα μολυσμένο ζώο που διακινούνταν μέσω του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής

Η ομάδα, σύμφωνα με τους New York Times, σημείωσε ότι, η χειρότερη σύγχρονη πανδημία θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει από ένα μολυσμένο ζώο που διακινούνταν μέσω του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.

Τα δεδομένα αντλήθηκαν από επιχρίσματα που ελήφθησαν από και γύρω από τη αγορά Θαλασσινών Χουανάν (στην Γουχάν), τον Ιανουάριο του 2020, λίγο αφότου οι κινεζικές αρχές έκλεισαν την αγορά μετά από υποψίες ότι συνδέεται με το ξέσπασμα ενός νέου κορωνοϊού.

Μέχρι τότε, τα ζώα είχαν απομακρυνθεί, αλλά οι ερευνητές έτριψαν τοίχους, δάπεδα, μεταλλικά κλουβιά και καρότσια που χρησιμοποιούνται συχνά για τη μεταφορά κλουβιών ζώων.

Σε δείγματα που βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, η διεθνής ερευνητική ομάδα βρήκε γενετικό υλικό που ανήκει σε ζώα, μεταξύ αυτών και μεγάλες ποσότητες από ίχνη που ταιριάζουν με το είδος αυτό του ρακούν, όπως είπαν τρεις επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάλυση.

Η ανάμειξη γενετικού υλικού από τον κορωνοϊό και το ζώο δεν αποδεικνύει αυτόματα ότι είχε μολυνθεί κάποιο ρακούν. Αλλά ακόμα και αν είχε μολυνθεί ένα ρακούν, δεν θα ήταν ξεκάθαρο ότι το ζώο είχε μεταδώσει τον ιό στους ανθρώπους.

Ενδεχομένως, ένα άλλο ζώο (όπως τα πουλιά) θα μπορούσε να έχει μεταδώσει τον ιό σε ανθρώπους ή κάποιος που είχε μολυνθεί από τον ιό θα μπορούσε να έχει μεταδώσει τον ιό σε κάποιο ρακούν.

Το συγκεκριμένο είδος ρακούν είναι γνωστό ότι μπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό
Ωστόσο, η ανάλυση έδειξε ότι το είδος αυτό των ρακούν, που σχετίζονται με τις αλεπούδες και είναι γνωστό ότι μπορεί να μεταδώσει τον ιό, είχε γενετικές υπογραφές στο ίδιο μέρος όπου είχε εντοπιστεί γενετικό υλικό από τον ιό, είπαν οι τρεις επιστήμονες.

Αυτά τα στοιχεία, όπως ανέφεραν, ήταν σύμφωνα με το σενάριο στο οποίο ο ιός είχε μεταδοθεί στους ανθρώπους από ένα άγριο ζώο.

Τα νέα στοιχεία είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν νέα συζήτηση για την προέλευση της πανδημίας, ακόμα κι αν δεν λύσουν το ερώτημα του πώς ξεκίνησε.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η λεγόμενη θεωρία της διαρροής του ιού από εργαστήριο, η οποία υποθέτει ότι ο κορωνοϊός προέκυψε από ένα ερευνητικό εργαστήριο στη Γουχάν, έχει προσελκύσει ενδιαφέρον χάρη σε μια νέα αξιολόγηση πληροφοριών από το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ.

Αλλά τα γενετικά δεδομένα από την αγορά προσφέρουν μερικές από τις πιο απτές αποδείξεις μέχρι στιγμής για το πώς ο κορωνοϊός θα μπορούσε να έχει μεταδοθεί σε ανθρώπους από άγρια ζώα εκτός εργαστηρίου.

Υποδηλώνει επίσης ότι Κινέζοι επιστήμονες έχουν δώσει μια ελλιπή περιγραφή των στοιχείων που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εξάπλωσης του ιού στην αγορά Χουανάν της Γουχάν.

Ο Jeremy Kamil, ιολόγος στο Κέντρο Επιστημών Υγείας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι «τα δείγματα από την αγορά που είχαν πρώιμες γενεαλογίες Covid ήταν μολυσμένα με DNA άγριων ζώων».

Ο δρ. Kamil είπε ότι δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να δηλώνουν ότι η πανδημία του κορωνοϊού ξεκίνησε από ένα μολυσμένο ζώο αλλά, πρόσθεσε ότι τα νέα στοιχεία «θέτουν πραγματικά τα φώτα της δημοσιότητας στο παράνομο εμπόριο ζώων».

Τα προηγούμενα δείγματα από την αγορά της Γουχάν

Κινέζοι επιστήμονες είχαν δημοσιεύσει μια μελέτη που εξέταζε τα ίδια δείγματα από την αγορά τον Φεβρουάριο του 2022. Αυτή η μελέτη ανέφερε ότι τα δείγματα ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Ωστόσο έδειξε ότι ο ιός προερχόταν από μολυσμένα άτομα που ψώνιζαν ή εργάζονταν στην αγορά, και όχι από ζώα, που πωλούνταν εκεί.

Κάποια στιγμή, οι ίδιοι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συνδεδεμένων με το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, δημοσίευσαν τα πρώιμα δεδομένα από επιχρίσματα στην αγορά στο GISAID, μία διεθνή πλατφόρμα γενετικών αλληλουχιών για τους ιούς.

Στις 4 Μαρτίου, η Florence Débarre, εξελικτική βιολόγος στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας, έτυχε να ψάξει σε αυτή τη βάση δεδομένων για πληροφορίες σχετικά με την αγορά Χουανάν και όπως δήλωσε σε συνέντευξή της παρατήρησε ότι εμφανίζονται περισσότερες αλληλουχίες από το συνηθισμένο.

Οι ειδικοί σε ιούς περίμεναν αυτά τα πρώιμα δεδομένα αλληλουχίας από την αγορά από τότε που έμαθαν για την ύπαρξή τους στην κινεζική έκθεση από τον Φεβρουάριο του 2022.

Η δρ Débarre είπε ότι είχε ειδοποιήσει άλλους επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής μιας ομάδας που είχε δημοσιεύσει μια σειρά μελετών πέρυσι υποδεικνύοντας ότι ο κορωνοϊός προήλθε από την αγορά.

Μια διεθνής ομάδα, στην οποία περιλαμβανόταν ο Michael Worobey, ένας εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Kristian Andersen, ιολόγος στο Scripps Research Institute στην Καλιφόρνια Edward Holmes, βιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ ξεκίνησαν την άντληση των νέων γενετικών δεδομένων την περασμένη εβδομάδα.

Νέα δεδομένα συνδέουν την προέλευση του κορωνοϊού με ρακούν στην αγορά της ΓουχάνFacebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
Την προσοχή τους τράβηξε ένα συγκεκριμένο δείγμα. Είχε ληφθεί από ένα καρότσι που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο πάγκο στην αγορά Χουάναν, την οποία είχε επισκεφτεί το 2014, ο δρ. Holmes.

Αυτός ο πάγκος, σύμφωνα με τον δρ. Holmes, περιείχε τα συγκεκριμένα ρακούν σε κλουβιά πάνω από ένα ξεχωριστό άλλο κλουβί, όπου βρισκόταν πουλιά, τα οποία ευνοούν τη μετάδοση νέων ιών.

Το κομμάτι υφάσματος που πήραν οι επιστήμονες για ανάλυση από ένα καρότσι εκεί στις αρχές του 2020, όπως διαπίστωσε η ερευνητική ομάδα, περιείχε γενετικό υλικό από τον κορωνοϊό και από ένα ρακούν.

«Μπορέσαμε να καταλάβουμε σχετικά γρήγορα ότι τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα δείγματα, υπήρχε πολύ νουκλεϊκό οξύ από ρακούν, μαζί με νουκλεϊκό οξύ του ιού», δήλωσε ο Stephen Goldstein, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα που εργάστηκε στο νέα ανάλυση. Σημειώνει δε, ότι τα νουκλεϊκά οξέα είναι τα χημικά δομικά στοιχεία που μεταφέρουν γενετικές πληροφορίες.

Αφού η διεθνής ομάδα παρατήρησε τα νέα αυτά δεδομένα, επικοινώνησε με τους Κινέζους ερευνητές που είχαν ανεβάσει τα αρχεία με μια πλατφόρμα συνεργασίας, είπαν οι επιστήμονες που συμμετείχαν στη νέα ανάλυση. Μετά από αυτό, οι ακολουθίες εξαφανίστηκαν από το GISAID.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές ποιος ή γιατί τις αφαίρεσε, σχολιάζουν οι New York Times.

Ο δρ Débarre είπε ότι η ερευνητική ομάδα αναζητούσε περισσότερα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από δείγματα της αγοράς που δεν δημοσιοποιήθηκαν ποτέ. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα δεδομένα», σημείωσε.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανάλυση είπαν ότι ορισμένα από τα δείγματα περιείχαν επίσης γενετικό υλικό από άλλα ζώα και από ανθρώπους.

Η Angela Rasmussen, ιολόγος στον Οργανισμό Εμβολίων και Λοιμωδών Νόσων στο Πανεπιστήμιο του Saskatchewan στον Καναδά, που εργάστηκε στην ανάλυση, είπε ότι το ανθρώπινο γενετικό υλικό ήταν αναμενόμενο, δεδομένου ότι οι άνθρωποι ψώνιζαν και εργάζονταν εκεί και ότι κρούσματα κορωνοϊού είχαν συνδεθεί με την αγορά.

Ο δρ. Goldstein επίσης, προειδοποίησε ότι «δεν έχουμε μολυσμένο ζώο και δεν μπορούμε να αποδείξουμε με βεβαιότητα ότι υπήρχε μολυσμένο ζώο σε αυτόν τον πάγκο».

Το γενετικό υλικό από τον ιό είναι αρκετά σταθερό, είπε, και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς κατατέθηκε στην αγορά. Σημείωσε ακόμα ότι η επιστημονική ομάδα εξακολουθούσε να αναλύει τα δεδομένα και ότι δεν είχε σκοπό να δημοσιοποιηθεί η ανάλυσή της πριν δημοσιεύσει μια έκθεση.

«Αλλά», είπε πως, «δεδομένου ότι τα ζώα που υπήρχαν στην αγορά δεν είχαν ελεγχθεί εκείνη τη στιγμή, αυτό είναι το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε».

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/tech-science/nea-dedomena-syndeoyn-tin-proeleysi-toy-koronoioy-me-rakoyn-stin-agora-tis-goyhan
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δροσερό Ξάνθης: Η κατάσταση ξεφεύγει - Ακούγονται νέοι πυροβολισμοί

Δροσερό Ξάνθης: Η κατάσταση ξεφεύγει - Ακούγονται νέοι πυροβολισμοί

Η αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο και την έξοδο του οικισμού 

Οι διάλογοι του μαστροπού «Ταχίρ» με την 14χρονη

Οι διάλογοι του μαστροπού «Ταχίρ» με την 14χρονη

Της έλεγε «πάμε για δουλειά» 

Έξαλλοι οι βορειοκορεάτες για την «καλοταϊσμένη» κόρη του Κιμ - «Πεινάμε!»

Έξαλλοι οι βορειοκορεάτες για την «καλοταϊσμένη» κόρη του Κιμ - «Πεινάμε!»

Οι Βορειοκορεάτες είναι αγανακτισμένοι 

«Μαρία Τσάλλα»: Η δράση, το όνομα και η διαδικασία ελληνοποίησης της Ρωσίδας κατασκόπου

«Μαρία Τσάλλα»: Η δράση, το όνομα και η διαδικασία ελληνοποίησης της Ρωσίδας κατασκόπου

Δεν επιλέχθηκε τυχαία αυτό το όνομα 

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ζώα, ζώα!» αναφώνησε η μητέρα του ακούγοντας από την ιατροδικαστή για τα τραύματά του

Δίκη Αλκη Καμπανού: «Ζώα, ζώα!» αναφώνησε η μητέρα του ακούγοντας από την ιατροδικαστή για τα τραύματά του

Η μητέρα του 19χρονου αντέδρασε ακούγοντας από την ιατροδικαστή τα τραύματα που επέφεραν το θάνατο του γιού της 

Έπαιρναν 14χρονη από ίδρυμα στην Αθήνα και την εξέδιδαν - Τέσσερις συλλήψεις

Έπαιρναν 14χρονη από ίδρυμα στην Αθήνα και την εξέδιδαν - Τέσσερις συλλήψεις

Ο ρόλος του «Ταχίρ» από την Ελευσίνα - Την υπόθεση «ξεκλείδωσε» κοινωνική λειτουργός 

Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε 120.000 ανέργους - Λήγουν οι αιτήσεις την Τετάρτη

Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ σε 120.000 ανέργους - Λήγουν οι αιτήσεις την Τετάρτη

Το πρόγραμμα αφορά την αναβάθμιση δεξιοτήτων 

Τέμπη: Αχτίδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ - Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Τέμπη: Αχτίδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο που δίνει μάχη στη ΜΕΘ - Ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Ο Γεράσιμος είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή 

Τρομακτικές εικόνες σε κέντρο για παιδιά ΑμεΑ: 11χρονος ακροβατεί στο περβάζι του 3ου ορόφου

Τρομακτικές εικόνες σε κέντρο για παιδιά ΑμεΑ: 11χρονος ακροβατεί στο περβάζι του 3ου ορόφου

Για το περιστατικό συνελήφθησαν η υπεύθυνη του κέντρου και τρεις ακόμη εργαζόμενοι 

Ξεκίνησε βεντέτα; Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του δράστη στο Δροσερό

Ξεκίνησε βεντέτα; Πυρπόλησαν το σπίτι συγγενή του δράστη στο Δροσερό

Στόχος εμπρηστών έγινε τα ξημερώματα το σπίτι στενού συγγενή του 37χρονου που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 46χρονο. 

Εκλογές 2023: Ο Οικονόμου αποκάλυψε πότε θα ανακοινώσει την ημερομηνία ο Μητσοτάκης

Εκλογές 2023: Ο Οικονόμου αποκάλυψε πότε θα ανακοινώσει την ημερομηνία ο Μητσοτάκης

Πιέστηκε για να δώσει απαντήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος 

Εκλογές στην Τουρκία: «Το καράβι βουλιάζει»

Εκλογές στην Τουρκία: «Το καράβι βουλιάζει»

Τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Ερντογάν 

Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Οι ειδικοί της εταιρείας Ava - X ξεκαθαρίζουν τα πράγματα αναφορικά με την νεαρή που ισχυρίζεται πως είναι η Μαντλίν 

Θεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε ο απόστρατος και τα παιδιά του που κλειδώθηκαν στο ΙΧ

Θεσσαλονίκη: Πώς σώθηκε ο απόστρατος και τα παιδιά του που κλειδώθηκαν στο ΙΧ

«Παγώσαμε όταν η πρώτη διαβίβαση του περιπολικού ήταν ότι δεν μπορούν να σπάσουν το τζάμι» 

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Πόσο ασφαλείς είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων;

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών 

Λάρισα: 65χρονος έδειρε τη σύντροφό του, καταδικάστηκε και έφυγαν από το δικαστήριο χέρι - χέρι

Λάρισα: 65χρονος έδειρε τη σύντροφό του, καταδικάστηκε και έφυγαν από το δικαστήριο χέρι - χέρι

Η γυναίκα κατηγόρησε τον άνδρα ότι της έσπασε τη μύτη με γροθιά και της προκάλεσε κακώσεις σε όλο το σώμα 

Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος εκτός εαυτού βρίζει και απειλεί

Θεσσαλονίκη: Ρασοφόρος εκτός εαυτού βρίζει και απειλεί

Τι απαντάει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. 

Δημοσκόπηση Alpha: Στο 3,6% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Alpha: Στο 3,6% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ποια από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις θεωρούν καλύτερη οι Έλληνες - Ποιους θεωρούν οι πολίτες υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών 

Γαλλία: Απερρίφθη η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν

Γαλλία: Απερρίφθη η πρώτη πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν

Η διακομματική πρόταση μομφής δεν εγκρίθηκε για εννέα ψήφους 

Μαρία Τσάλλα: Αποκάλυψη για το δίκτυο των πρακτόρων στην Ελλάδα – Νεκρός ο δικηγόρος

Μαρία Τσάλλα: Αποκάλυψη για το δίκτυο των πρακτόρων στην Ελλάδα – Νεκρός ο δικηγόρος

Νέα στοιχεία για το πώς πήρε τα ελληνικά έγγραφα η Ρωσίδα κατάσκοπος 

Paul Grant: Πέθανε ο ηθοποιός του Star Wars και του Harry Potter

Paul Grant: Πέθανε ο ηθοποιός του Star Wars και του Harry Potter

Ήταν σε μηχάνημα υποστήριξης από την περασμένη εβδομάδα 

Η Δύση προειδοποιεί την Κίνα να μην δώσει όπλα στη Ρωσία

Η Δύση προειδοποιεί την Κίνα να μην δώσει όπλα στη Ρωσία

Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση Πούτιν με τον Σι Τζινπίνγκ 

Μπορεί πραγματικά να συλληφθεί ο Πούτιν;

Μπορεί πραγματικά να συλληφθεί ο Πούτιν;

Τι ισχύει με την απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου 

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ξύπνησε από την καταστολή η 25χρονη Ανυσία στο Παπανικολάου

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Ξύπνησε από την καταστολή η 25χρονη Ανυσία στο Παπανικολάου

To μεγαλύτερο μέρος της μέρας η νεαρή κοπέλα αναπνέει μόνη της 

Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης

Πέθανε ο Σπύρος Σημίτης

Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη πέθανε σε ηλικία 88 ετών 

Ξάνθη: Ο 45χρονος αθέτησε συμφωνία για την «πώληση» της 15χρονης εγγονής του στον γιο του 37χρονου δράστη

Ξάνθη: Ο 45χρονος αθέτησε συμφωνία για την «πώληση» της 15χρονης εγγονής του στον γιο του 37χρονου δράστη

Το θύμα άλλαξε τελευταία στιγμή απόφαση 

Ιατροδικαστής σε δίκη Αλκη Καμπανού: «Αυτά που θα πω δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα»

Ιατροδικαστής σε δίκη Αλκη Καμπανού: «Αυτά που θα πω δεν είναι για να τα ακούσει μια μάνα»

Αποχώρησαν οι γονείς του 

Στο «κόκκινο» οι αγορές ακόμα και μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Στο «κόκκινο» οι αγορές ακόμα και μετά την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Υποχωρούν οι μετοχές των δυο τραπεζών 

Τροχαίο στη Μεσογείων: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Τροχαίο στη Μεσογείων: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε πεζό

Θανατηφόρα παράσυρση πεζού στη Λεωφόρο Μεσογείων 

Μπαλαούρας σε πακιστανική κοινότητα: Η ΝΔ θέλει να σας διώξει

Μπαλαούρας σε πακιστανική κοινότητα: Η ΝΔ θέλει να σας διώξει

Επίθεση από Αδωνι Γεωργιάδη 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διέταξε» δημόσια υπουργό του να αλλάξει την υπογραφή του

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διέταξε» δημόσια υπουργό του να αλλάξει την υπογραφή του

Ο υπουργός Εμπορίου της Τουρκίας, πάγωσε και άρχισε να κοιτά αμήχανα τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Λύνει τη σιωπή του σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Λύνει τη σιωπή του σήμερα ο Κώστας Καραμανλής

Συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με αλλαγές στη σύνθεση 

«Τον σκότωσα επειδή είναι ρουφιάνος»: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος

«Τον σκότωσα επειδή είναι ρουφιάνος»: Στον εισαγγελέα σήμερα ο 36χρονος

Πυροβόλησε και σκότωσε τον 45χρονο μπροστά στη γυναίκα και τα παιδιά του 

Όργια αδελφότητας στην Αθήνα: Η μεταμφίεση, οι ημίγuμνες γυναίκες και η «τελετή» των 250 ευρώ

Όργια αδελφότητας στην Αθήνα: Η μεταμφίεση, οι ημίγuμνες γυναίκες και η «τελετή» των 250 ευρώ

«Οι άνδρες προσέρχονται φορώντας μαύρο παντελόνι, μαύρα υποδήματα και λευκό πουκάμισο. Οι γυναίκες συνοδοί θα παραμένουν μόνο με τα εσώρουχά τους κάτω από τη μεταμφίεση» 

Αρνήθηκε τα λεφτά που της πρότειναν: Η Γεωργία Μπίκα σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά τη δικαίωση

Αρνήθηκε τα λεφτά που της πρότειναν: Η Γεωργία Μπίκα σπάει τη σιωπή της για πρώτη φορά μετά τη δικαίωση

 

Νίκαια: Σοβαρές συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής

Νίκαια: Σοβαρές συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Ιωνικού και της Προοδευτικής

Δείτε βίντεο! 

Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg 

Αγρια δολοφονία στο Δροσερό Ξάνθης - Ο δράστης ανέβασε βίντεο στο Tik Tok

Αγρια δολοφονία στο Δροσερό Ξάνθης - Ο δράστης ανέβασε βίντεο στο Tik Tok

Ο δράστης της δολοφονίας είναι ένας 36χρονος άνδρας 

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στο Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Φορολογικές δηλώσεις: Μέσα στο Μάρτιο ανοίγει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το νέο στοιχείο της φετινής φορολογικής δήλωσης είναι ότι το έντυπο Ε3 θα είναι προσυμπληρωμένο 

Φρίκη: 84χρονος ασελγούσε σε ανήλικη έναντι αμοιβής

Φρίκη: 84χρονος ασελγούσε σε ανήλικη έναντι αμοιβής

Οι αρχές έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν τον 84χρονο φερόμενο ως δράστη μαζί με το κορίτσι © Copyright 2023 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services