Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα» και το οργανωμένο δίκτυο και κύκλωμα που τη βοήθησε να αποκτήσει ελληνικά έγγραφα.
Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα ανάφερε στην εκπομπή του MEGA «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος, ένας δικηγόρος περίπου 40 ετών σύμφωνα με τα στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών δέχθηκε να υλοποιήσει το σχέδιο ελληνοποίησης της κατασκόπου και παρείχε νομικές συμβουλές και αρωγή στις ενέργειες της «Μαρίας Τσάλλα» και των συνεργατών της για να μπορέσει να εγγραφεί στα Δημοτολόγια, στο ληξιαρχείο και να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική της ταυτότητα.
Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στην Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ανήκε σε έναν ελληνορωσικό σύνδεσμο. Μάλιστα φαίνεται πως δημιούργησε τη «γέφυρα» με τον δικηγόρο στο Αλιβέρι, όπου τελικά η Μαρία Τσάλλα απέκτησε την ελληνική ταυτότητα.
Επίσης φαίνεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος σε άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από το πρώην ανατολικό μπλοκ.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος δικηγόρος από την Αθηνά που φαίνεται να είναι το πρόσωπο – κλειδί στην ελληνοποίηση της κατασκόπου σήμερα είναι νεκρός, καθώς απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.
Επιπλέον η γυναίκα που επικαλείται η πράκτορας ως μητέρα στα ελληνικά της έγγραφα εμφανίζεται να έχει γεννηθεί το 1969 και να έχει αποβιώσει το 2013. Επίσης αποδεικνύεται ότι είχε ποινικές εμπλοκές και είχε φυλακιστεί.
Τέλος τέσσερις με πέντε φορές τουλάχιστον την τελευταία 20ετία έχουν αναδειχθεί τέτοιους είδους κυκλώματα.
Αναζητήσεις από το Μαρούσι μέχρι το Αλιβέρι για το δίκτυο υποστήριξης
Οι Αρχές προσπαθούν να αναζητήσουν πως η πράκτορας Ιρίνα εξαφάνισε το πιστοποιητικό γέννησης και θανάτου βρέφους με ημερομηνία τον Δεκέμβριο 1991 και δημιουργήθηκε η «Μαρία Τσάλλα», παιδί ομογενών που κατοικεί στο Αλιβέρι με μάρτυρα κάτοικο της περιοχής, υπεράνω πάσης υποψίας.
Στην υπόθεση εμπλέκεται και το δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα καθώς με τις δικές του συστάσεις σε αντίστοιχο γραφείο στην Εύβοια έφτασε η Μαρία Τσάλλα στο Αλιβέρι.
Μάλιστα σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου υπάρχει και το Βέλγιο στη μέση για την επαφή με την επιφανή πολίτη στην περιοχή.
«Ήρθε και γράφτηκε εδώ, πήρε κάποιες δηλώσεις από ανθρώπους εδώ πέρα, με κάποια κυρία μάλλον, ότι μένει στο σπίτι της τη φιλοξενεί και μάλιστα η αστυνομία εδώ της έχει βγάλει μία ταυτότητα. Εν πάσει περιπτώσει φαίνεται πως υπάρχει ένας παππούς στην Αττάλη του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων», είπε ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου στον Alpha.
Επίσης και το Αλιβέρι φαίνεται πως δεν επιλέχθηκε τυχαία καθώς το συγκεκριμένο επώνυμο είναι αρκετά συχνό στην περιοχή.
Οι Αρχές αναζητούν πλέον το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου αλλά και την πιθανή ύπαρξη κυκλώματος έκδοσης πλαστών εγγράφων, με τα πάντα ξεκινάνε στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου, καθώς από εκεί έφτασε το έγγραφο στο Αλιβέρι όπου κι εκδόθηκε σωστά το πιστοποιητικό με ηλεκτρονική καταχώρηση.
Το δίκτυο υποστήριξης βρήκε το έγγραφο γέννησης κοριτσιού το 1991 και έσκισε το σημείο που ανέφερε ότι το παιδί πέθανε στη γέννα. Στο νέο πλαστό έγγραφο υπάρχει ενιαίος γραφικός χαρακτήρας και είναι άγνωστο ποια στοιχεία έχουν αλλοιωθεί.
Πώς παγίδεψαν ηλικιωμένο
Όμως ακόμα και οι ημερομηνίες που επέλεξε για την έκδοση των εγγράφων της η κατάσκοπος προκαλούν εντύπωση καθώς εγγράφηκε στο Δημοτολόγιο Αλιβερίου στις 21/12/2018 και έκανε την πρώτη αίτηση για έκδοση δελτίου ταυτότητας από το Αστυνομικό Τμήμα της ίδιας πόλης στις 24/12/2018.
Όλα δηλαδή έγιναν σε τρεις ημέρες και μάλιστα την εποχή των γιορτών ώστε η «Μαρία Τσάλλα» να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως οι Δημόσιες Υπηρεσίες λειτουργούσαν με μειωμένο προσωπικό.
Στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας το οποίο ανακλήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου, αναφέρεται το όνομα, το ύψος, ο τόπος γέννησης, ενώ φαίνεται εγγεγραμμένη στο δημοτολόγιο του δήμου Κύμης – Αλιβερίου καθώς και η πρώτη υπογραφή της κατασκόπου ως «Μαρία Τσάλλα». Δηλώνει αγνώστου πατρός και πως γεννήθηκε το 1991. Διεύθυνση κατοικίας δηλώνεται αόριστα Αλιβέρι, Εύβοιας.
Μάλιστα ο άνθρωπος που υπέγραψε ως μάρτυρας για να ταυτοποιήσει τη «Μαρία Τσάλλα» στην ταυτότητά της μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε πως τον παγίδεψαν.
Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ηλικίας 83 ετών σήμερα και 78 ετών το 2018, ο οποίος ήταν γείτονας στα νότια προάστια της Αθήνας με μία οικογένεια με το επίθετο «Τσάλλα» και θυμόταν μία μητέρα μαζί με το μωρό της.
Το τηλεφώνημα από την παλιά γειτόνισσα
Το 2018 δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τη γειτόνισσά του, η οποία του παρουσιάστηκε ως η υποτιθέμενη μητέρα της «Μαρίας Τσάλλα» και του ζήτησε να βοηθήσει εκείνο το μωρό που μεγάλωσε και ήθελε να σπουδάσει πλέον στην Ελλάδα.
«Ήταν παντρεμένοι και είχαν ένα μωρό. Η μάνα ήταν Ελληνίδα ήταν Λατινοαμερικάνος νομίζω, από κάπου εκεί. Αυτό έγινε πριν από 30 χρόνια», είπε αρχικά ο ηλικιωμένος.
«Δέχθηκα ένα τηλέφωνο από τη μητέρα. Πέθανε τώρα ας πούμε ο πατέρας και μου λέει ξέρεις έχουμε πάει εκεί, πέθανε ο τάδε, η Ελληνίδα τώρα η μάνα, φτιάχνω τώρα τα χαρτιά για να πάρει υπηκοότητα η κόρη, εκείνο το μωρό που είχαμε, για να έρθει στην Ελλάδα να σπουδάσει», συμπλήρωσε.
«Με παρακάλεσε τότε στο τηλέφωνο και μου λέει σε παρακαλώ επειδή έχω δώσει την υπόθεση σε έναν δικηγόρο… και της λέω εντάξει. Να βεβαιώσω αυτό, ότι δηλαδή ήταν αυτή, εκείνη την εποχή. Ότι υπήρχε αυτό, δεν ήταν στον αέρα δηλαδή», κατέληξε.
Τι δήλωσε ο δικηγόρος που τη βοήθησε στο Αλιβέρι
Στο Αλιβέρι η κατάσκοπος φαίνεται πως είχε βοήθεια από τον δικηγόρο Αλιβερίου Νίκο Λυμπερόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξη που έδωσε είπε ότι δεν θυμάται την υπόθεση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος ανέφερε ότι «Δεν θυμόμουν τίποτα για αυτή την υπόθεση, η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο. Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας».
Μιλώντας στον Alpha ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσε πως έπεσε θύμα παραπλάνησης από τη «Μαρία Τσάλλα».
Πηγή: http://www.in.gr/2023/03/20/greece/maria-tsalla-apokalypsi-gia-diktyo-ton-praktoron-stin-ellada-nekros-o-dikigoros/
Ζάκυνθος: 62χρονος πυροβόλησε τη γειτόνισσά του - Τραυματίστηκε η γυναίκα
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί

Αλλάζουν τα πάντα για τα τροχόσπιτα - Αρση των περιορισμών για την στάση και την στάθμευση
Ο Σ.Ε.Α.Ρ.Τ.Ε. ανακοίνωσε την έκδοση της νέας διευκρινιστικής διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

Έξαλλος ο Βανς με τον Νετανιάχου: Μας «πούλησες» έναν εύκολο πόλεμο
Σύγκρουση Βανς - Νετανιάχου

«Είσαι ακόμα πιο όμορφη»: Η αμηχανία από κομπλιμέντο του Τραμπ σε παρουσιάστρια on air
«Δεν επιτρέπεται πια να λέμε σε μια γυναίκα ότι είναι όμορφη»

Η συγκινητική επανένωση μητέρας με την κόρη της έπειτα από 24 χρόνια: Το μυστήριο της εξαφάνισης που συγκλόνισε
«Η κόρη μου με έχει συγχωρήσει»

Αρκτική: Ιστορικό χαμηλό στον θαλάσσιο πάγο - Ανησυχία για το καλοκαίρι
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί στα 48 χρόνια δορυφορικών μετρήσεων

Χάος στο Καπιτώλιο: Ρεπουμπλικάνοι εξοργισμένοι με τον Τραμπ για το Ιράν αποχώρησαν από εμπιστευτική ενημέρωση
«Μας παραπλάνησε»

Ισραηλινοί συνέλαβαν νήπιο 21 μηνών στη Γάζα: Φέρει σημάδια βασανιστηρίων και εγκαύματα από τσιγάρο
Λεκέδες από αίμα στα ρούχα του

Οι χώρες που η ευθανασία είναι νόμιμη: Τι ισχύει στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, ποια η άποψη των Ελλήνων
Η ευθανασία επιτρέπεται σε περιορισμένο αριθμό χωρών και υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Νεπάλ: Ο πρώην ράπερ Μπαλέντρα Σαχ ορκίστηκε πρωθυπουργός
Πριν αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, κυκλοφόρησε ένα τραγούδι που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000.000 προβολές μέσα σε λίγες ώρες

Τι αλλάζει για τα ΙΧ με τον νέο νόμο - Νέοι κανόνες για ΚΤΕΟ, κάρτα καυσαερίων, ηλεκτρικά οχήματα
Τι προβλέπει ο νέος νόμος για τα χιλιόμετρα του οχήματος, τις πινακίδες και τα εισαγόμενα οχήματα

Χαμός στον «Τροχό της Τύχης»: Παίκτης έλυσε τον τελευταίο γρίφο και κέρδισε το αυτοκίνητο, δείτε βίντεο
Ο 23χρονος Χρήστος μπορεί να μην έχει ακόμα δίπλωμα, ωστόσο δήλωσε πως θα ξεκινήσει άμεσα μαθήματα

Κρήτη: Τρόμος για μαθήτριες στο πλοίο της γραμμής - Γυμνός άντρας εισέβαλε στην καμπίνα τους
Το σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής

Ανάλυση CNN: Πόσο επικίνδυνη θα ήταν μια αμερικανική επίθεση στο Νησί Χαργκ
Από εκεί διακινείται περίπου το 90% των ιρανικών εξαγωγών αργού πετρελαίου

Απίστευτη κλοπή μηχανής στην Αργεντινή: Του πήραν το κλειδί εν κινήσει ενώ έτρεχε με 100χλμ./ώρα, δείτε βίντεο
Αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, ο αναβάτης εγκατέλειψε τη μηχανή του και τράπηκε σε φυγή με έναν από τους δράστες να τον κυνηγά και να τον πυροβολεί χωρίς - ευτυχώς - να τον τραυματίσει

Πούτιν: Zήτησε από τους ολιγάρχες να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ρωσίας
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τους ολιγάρχες της Ρωσίας να κάνουν δωρεές στον αμυντικό προϋπολογισμό της χώρας για να συνεχίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κοινωνικός τουρισμός: Οι δικαιούχοι - Πώς θα δοθούν 300.000 vouchers
Με ημερομηνία έναρξης την 1η Μαϊου 2026, το πρόγραμμα φέρνει ανατροπές στη μοριοδότηση, τις παροχές και τους δικαιούχους

Καιρός: Μεταβολή με βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Ισπανίδα που είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού
Η 25χρονη έμεινε τετραπληγική μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε καθώς υπέφερε μετά τον ομαδικό βιασμό της το 2022

Ιράν: Βίντεο ΑΙ δείχνει πυραυλική επίθεση στο Αγαλμα της Ελευθερίας
Ανατριχιαστικό βίντεο δείχνει το Αγαλμα της Ελευθερίας να καταστρέφεται από ιρανικό πύραυλο – Υπόσχονται εκδίκηση κατά των ΗΠΑ και κάνουν αναφορά στον Έπσταϊν

Θρίλερ στα Χανιά: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη
Αμεσε στο σημείο κλήθηκε η ΕΛΑΣ, ενώ η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης

Δεξαμενόπλοιο της Τουρκίας χτυπήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα – Απειλεί με αντίποινα
Το τουρκικό ΥΠΕΞ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στα Μάλγαρα - Κλειστή η εθνική οδός
Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα για τον περιορισμό της φωτιάς, κυρίως στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη

Ο ράπερ Μπαλέντρα Σαχ, o νέος πρωθυπουργός του Νεπάλ
Ο Σαχ που ανακηρύχθηκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στη χώρα στέλνει με το τραγούδι του μήνυμα ενότητας προς τον λαό της χώρας του

Συνελήφθη ο 35χρονος που επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς στους Αμπελόκηπους
Είχε διαταχθεί ο ακούσιος εγκλεισμός του

Σάλος στη Ζάκυνθο με την παιδίατρο που ήταν εκτός βάρδιας - 12 νέες καταγγελίες
Οι 12 γονείς που υπογράφουν τη νέα ανακοίνωση συνδέουν άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό με ένα ευρύτερο μοτίβο δυσλειτουργίας

Το μανιτάρι «χρυσός δολοφόνος» δραπέτευσε και καταστρέφει τα δάση της Βόρειας Αμερικής
Εξαπλώνεται ραγδαία στα δάση της Βόρειας Αμερικής, έχοντας διαδώσει τους σπόρους του και στην Ευρώπη

Αντριου: Γυναίκα είπε ότι ανάγκασαν την φίλη της να συνερευθεί ερωτικά με τον έκπτωτο πρίγκιπα
Η γυναίκα υποστήριξε ότι ο Τζέφρι Έπσταϊν ήταν αυτός που υποχρέωσε τη φίλη της να έχει σεξουαλική επαφή με τον Αντριου

Η Βρετανία «υπό απειλή» - Οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι το Ιράν θα μπορούσε να πλήξει το Λονδίνο
Το Λονδίνο απέχει μόλις 4.000 χιλιόμετρα από το Ιράν, ανέφερε δηκτικά ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ - Κάηκε ολοσχερώς
Ένα νέο περιστατικό με φωτιά σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (26/3) στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Σερρών

Καύσιμα: Πλαφόν στις τιμές θέτει η Πολωνία
Πιέζονται τα ευρωπαϊκά κράτη από τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων εξαιτίας του πολέμου στο Ιράν

Η Γερμανία ψηφίζει αυστηρότατους κανόνες για να «μαζέψει» τις τιμές των καυσίμων – Πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ
Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμα ύψους έως και 100.000 ευρώ

Η στιγμή που λεωφορείο στο Μπαγκλαντές χάνει τον έλεγχο και «βουτάει» σε ποταμό, τουλάχιστον 24 νεκροί
Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 40 άτομα, αναποδογύρισε και εντοπίστηκε βυθισμένο σε βάθος σχεδόν 9 μέτρων

Ερντογάν: «Η περιοχή μας πνίγεται στο αίμα, σχέδια του σιωνισμού στοχεύουν στο διαίρει και βασίλευε»
Σκληρή επίθεση στο Ισραήλ

Η Βρετανία φέρνει «plug-in» φωτοβολταϊκά για τα σπίτια για να καταπολεμήσει την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στο Ιράν
Η βρετανική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με Amazon και Lidl - Είναι εύκολα στην εγκατάσταση και δεν χρειάζεται η παρουσία ηλεκτρολόγου

Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων οι τρανς αθλήτριες: Νέα απόφαση της ΔΟΕ ενόψει Λος Αντζελες 2028
Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με σχετικό εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τα γυναικεία αθλήματα

Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δίδυμοι γορίλες γεννήθηκαν στο Κονγκό σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στη φύση
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Ιανουάριο στο ίδιο πάρκο, με τη γέννηση δύο αρσενικών

Κολυδάς: Η «Deborah» πλήττει και την Αττική, 1η Απριλίου η πιο αξιόλογη επιδείνωση
Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός










