«Δεν έχω βεβαιότητα εάν το έχει πράξει ή όχι. Δεν έχω κατασταλάξει. Δεν ήμουν και παρών. Έχω σοβαρές αμφιβολίες. Ένας αθώος που καταδικάζεται είναι υπόθεση όλων των έντιμων ανθρώπων. Θα προτείνω να οδηγηθείτε σε αθωωτική κρίση» τόνισε ο εισαγγελέας προς δικαστές και ενόρκους για την υπόθεση του πρώην σκηνοθέτη του Σασμού που κατηγορείται για βιασμό.
Ο εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, στην πρόταση του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χαρακτήρισε την υπόθεση «σοβαρή» και την πράξη του βιασμού «ειδεχθή».
Ο εισαγγελέας τόνισε πως «πρόκειται για μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Δικάζεται μία ειδεχθής πράξη, σοβαρή κακουργηματική πράξη, για την οποία προβλέπεται ποινή καθείρξεως. Δεν υπάρχει αντιστοιχία αποδεικτικού υλικού. Το εάν τέλεσε ο κατηγορούμενος την πράξη έχουν βασανίσει τον εαυτό τους. Δεν παρακολουθώ τηλεόραση, δε γνώριζα τη σειρά και τον κατηγορούμενο ως διακεκριμένο σκηνοθέτη. Έχουμε προβληματιστεί. Πρέπει να ψάχνουμε τα στοιχεία που θα βοηθήσουν το δικαστήριο για να σχηματίσει δικανική πεποίθηση. Έχουν παρουσιαστεί δύο αντίθετες εκδοχές για το τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Εκείνες τις δύο ώρες που συνυπήρξαν κατηγορούμενος με την παθούσα».
Ο εισαγγελέας επισήμανε πως δεν μπορεί να ερμηνεύσει τα κίνητρα της καταγγέλλουσας να προβεί σε μία τέτοια καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη όπως άλλωστε δεν μπόρεσε και ο κατηγορούμενος στην απολογία του και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων στην υπόθεση.
«Έχει το δικαστήριο τα εργαλεία να προχωρήσει σε μία καταδικαστική ή αθωωτική απόφαση; Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που το δικαστήριο δεν έχει ατράνταχτα αποδεικτικά στοιχεία. Να μην στηρίζεται δηλαδή στο λόγο του ενός ή του άλλου» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας τη δυσκολία να κριθεί από τις δικαστικές αρχές μίας πράξης που φέρεται να τελέστηκε το 2010.
Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας ήταν ιδιαίτερα επικριτικός με την καταγγέλλουσα ηθοποιό εμμένοντας κυρίως στο γεγονός πως δεν προχώρησε σε άμεση καταγγελία στις αρχές και ανέμενε 12 χρόνια για να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. «Η έγκληση υποβλήθηκε 15/4/2022 με φερόμενη τελεσθείσα πράξη τον Ιούνιο του 2010. Εύλογα δημιουργείται μία απορία, τι συνέβη και δεν καταγγέλθηκε εκείνο το χρόνο το περιστατικό και τι συνέβη τον Απρίλιο του 2022 και η παθούσα κατήγγειλε αυτή την ειδεχθή πράξη. Προφανώς αποτελεί αντικείμενο άλλης επιστήμης να εξετάσει τα κίνητρα ενός ανθρώπου να καταγγείλει ένα γεγονός μετά από 12 χρόνια.
Υπάρχει ένα ζήτημα, που συνδέεται με θεσμό της παραγραφής, μετά από 15 χρόνια τι ποινή να επιβάλεις για να σωφρονίσεις κατηγορούμενο; Οπωσδήποτε δεν μπορεί να εφαρμοσθεί στην προκειμένη περίπτωση ο θεσμός της παραγραφής παρότι το διάστημα είναι εγγύς. Η καταγγέλλουσα διακινδύνευσε να μην μπορεί να στηρίξει τα γεγονότα. Σεβαστό επιχείρημα πως βρισκόταν στην αρχή της καριέρας της, πως προερχόταν από μία αξιοσέβαστη οικογένεια». Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας στάλθηκε στο γεγονός πως μετά το πέρας τόσων ετών δεν μπορεί να υπάρξει ιατροδικαστική ή τοξικολογική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ή όχι η διάπραξη της καταγγελλόμενης πράξης.
Είπε μάλιστα πως η καταγγέλλουσα θα μπορούσε έστω και ιδιωτικά να απευθυνθεί σε ένα γυναικολόγο και σε ένα ένα ιδιωτικό εργαστήριο για να ανιχνεύσει τις τυχόν ουσίες στο αίμα της. «Προφανώς η παθούσα είχε υποστεί σοκ. Ο κατηγορούμενος βρέθηκε εδώ διότι φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει ουσίες που θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει και στο θάνατο της. Θα μπορούσε να έρθει να καταθέσει ένας μάρτυρας πως την είδε σε κατάσταση που δεν ήταν φυσιολογική. Η απουσία αντικειμενικών στοιχείων οδηγεί το δικαστήριο σας να αναζητήσει ενδείξεις. Ακόμα και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις είναι αντίθετες» τόνισε επίσης ο εισαγγελέας.
Ο κ. Μπαξεβάνης αναφέρθηκε και στο πρόσωπο του κατηγορουμένου διερωτώμενος εάν πρόκειται για κάποιον «παρία, κακοποιό στοιχείο, έναν απαίσιο ανθρώπινο ον που αποφάσισε μία ωραία πρωίαν, μου αρέσει η παθούσα πρέπει να την ρίξω στο κρεβάτι και αφού εξάντλησε όλους τους τρόπους, είναι το τέρας που σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει αυτό το τέχνασμα διακινδυνεύοντας τη φήμη, την καριέρα του, την οικογένεια του, για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής; Ή είναι ο άγνωστος που ρίχνει κάτι στο ποτό μίας κοπέλας;».
Επίσης, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε πως ο κατηγορούμενος σταμάτησε ότι έπραξε «σε μία στιγμή που δεν είναι εύκολο να σταματήσεις. Γιατί δεν συνέχισε ο κατηγορούμενος; Γιατί δεν ολοκλήρωσε το έγκλημα του; Και όμως σταμάτησε ο κατηγορούμενος. Αν θυμάμαι καλά οι λέξεις της παθούσας ήταν «τι κάνεις εδώ, γιατί σε εμένα;» Να αναζητάς τις αιτίες που κάποιος σε βιάζει. Είναι άκαιρο. Θα μπορούσε να τον βρίσει. Το μυαλό της ήταν στο Ακρωτήρι. Είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά θύματος; Μπορούσε να στείλει ένα μήνυμα στη φίλη της. Υπάρχουν γυναίκες που θα ούρλιαζαν να βγουν από το αυτοκίνητο. Πως παραμένεις με αυτόν τον άνθρωπο σε μια διαδρομή 30 λεπτών».
Σε κάθε περίπτωση ο εισαγγελέας τόνισε πως δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία κατά την κρίση του προκειμένου να κριθεί η υπόθεση. Διερωτήθηκε μάλιστα εάν η συμπεριφορά της παθούσας κατά την διάρκεια της πράξης είναι «αντίδραση ενός ατόμου που έχει τρωθεί σε ότι πιο ύψιστο έχουμε ως οντότητα;»…
Παράλληλα είπε πως δεν υπήρξε άλλη καταγγελία σε βάρος του σκηνοθέτη. «Είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω έναν τέτοιο άνθρωπο. Έτσι όπως κατέθεσε παθούσα δεν έδειξε πως είχε βιώσει το συμβάν, ήταν μία ψυχρή κατάθεση. Αντιθέτως, βιωματική ήταν κατάθεση Γιαννάτου και Διδασκάλου κατ’ έμε. Πιθανότατα η κυρία Διδασκάλου να υποδύθηκε κάποιο ρόλο, ήταν βιωματική. Όπως και κίνηση προς κυρία Γιαννάτου. Όταν τη ρώτησα εάν πιστεύει πως είναι, η απάντηση της ήταν πως εγώ εισέπραξα πως με βίασε. Η παθούσα έχει από το 2010 μέχρι το 2012 μία αδράνεια και θυμάται μόνο πως λιποθύμησε. Δεν έχω βεβαιότητα εάν το έχει πράξει ή όχι. Δεν έχω κατασταλάξει. Δεν ήμουν και παρών. Έχω σοβαρές αμφιβολίες. Ένας αθώος που καταδικάζεται είναι υπόθεση όλων των έντιμων ανθρώπων. Θα προτείνω να οδηγηθείτε σε αθωωτική κρίση» κατέληξε ο κ. Μπαξεβάνης.
Πηγή: http://www.zappit.gr/enimerosi/kostas-kostopoulos-athoosi-gia-viasmo-logo-amfivolion-proteine-o-eisangeleas/3458069
Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor - Weekends (Part time, remote)
Ιδανικό για όσους θέλουν να μπουν στον χώρο των digital media ή να συνδυάσουν τη θέση με άλλη εργασία

Έλα στην ομάδα μας: Digital Content Editor
Full time στην Αθήνα, Hybrid

Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,6% η ΝΔ, στο 15,9% το ΠΑΣΟΚ στην εκτίμηση ψήφου
Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση της τάξης του 2,3% στην πρόθεση ψήφου, υποχωρώντας στο 23,8%

Ακαθάριστα οικόπεδα: Νέοι κανόνες και πρόστιμα – Τι αλλάζει με τον νόμο για την πυροπροστασία
Σημαντικές αλλαγές στο πλαίσιο για τον καθαρισμό οικοπέδων και την πρόληψη πυρκαγιών φέρνει νέα νομοθετική ρύθμιση, με αυστηρότερους ελέγχους αλλά και διαφοροποιημένα πρόστιμα για τους παραβάτες.

Λάρισα: Αυτοκίνητο τυλίγεται στις φλόγες στη μέση του δρόμου - Δείτε βίντεο
Oι επιβαίνοντες πρόλαβαν να απομακρυνθούν έγκαιρα από το φλεγόμενο όχημα

Συνελήφθη διαιτητής Taekwondo για «στημένους» αγώνες, ζητούσε 1.000 ευρώ από αθλητές
Υποσχόταν διάκριση, ένταξη στην Εθνική και μόρια για πανεπιστήμιο – Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω με τα χρήματα

Αυτές είναι οι πιο σεισμογενείς περιοχές στην Ελλάδα - Νέα έκθεση από το ΑΠΘ
Πέντε ζώνες σεισμικής επικινδυνότητας στον νέο χάρτη - Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» και τι αλλάζει στον αντισεισμικό σχεδιασμό

Κατασκευάζονται στον Καναδά τα νέα καναντέρ - Το 2027 έρχονται τα δύο πρώτα
Τα νέα αεροσκάφη διαθέτουν σύγχρονα συστήματα αεροναυτιλίας, δυνατότητα επιχειρήσεων σε ακόμη πιο απαιτητικές συνθήκες, καθώς και ενισχυμένες δυνατότητες

Αφαντη η πεθερά που εκτέλεσε τη νύφη της με έξι σφαίρες - Τα τελευταία λόγια που αντάλλαξαν
Η πεθερά έφυγε σαν κυρία με ταξί μετά την εκτέλεση και ο γιος έμεινε μία ημέρα με το πτώμα, πριν το αναφέρει

Μακρόν στην Τουρκία: Αδιαπραγμάτευτη η ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής - Μητσοτάκης: Μπετον αρμέ το 42/7
Πολλά τα μηνύματα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν

Μητσοτάκης: «Σαφές μήνυμα η επίσκεψή σας» - Μακρόν: «Μπορείτε να βασιστείτε πάνω μας»
Όσα ειπώθηκαν από τους δύο ηγέτες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου

Με μαχαίρι 20 εκατοστών ο 20χρονος σκότωσε τον 27χρονο στον Αγιο Δημήτριο, το χρονικό του φονικού
Ο δράστης μετά την αποτρόπαια πράξη του πήγε στο σπίτι του όπου έκρυψε το μαχαίρι στην ταράτσα πίσω από τους ηλιακούς θερμοσίφωνες

Ποιος «εξαφανίζει» Αμερικανούς και Κινέζους επιστήμονες μυστικών προγραμμάτων στον τομέα της Αμυνας
Το θρίλερ με τους μυστηριώδεις θανάτους και τις εξαφανίσεις επιστημόνων στις ΗΠΑ μόλις απέκτησε νέες διαστάσεις, καθώς ανάλογο μοτίβο παρατηρείται και στην Κίνα

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Πρωτομαγιά - Η πρόγνωση Αρναούτογλου
Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Πρωτομαγιά

Η 20χρονη από τον Αγιο Δημήτριο μιλά για τον δράστη του φονικού και το θύμα: «Δεν μπορούσε να δεχθεί το χωρισμό»
Η 20χρονη κοπέλα δήλωσε πως μιλούσε και με τους δύο τους

Ολυμπία Κηρύκου: Η εξαφάνιση - μυστήριο που για 30 χρόνια «στοιχειώνει» τη Νέα Ιωνία
Νέες μαρτυρίες, κρυμμένα μυστικά και νέες αποκαλύψεις ξαναγράφουν την πιο σκοτεινή υπόθεση των τελευταίων δεκαετιών

Κύκλωμα Συνοδών Πολυτελείας: Πόσο κόστιζαν και πώς οργανώνονταν τα πάρτι με αστέρες της Serie A
Για ένα τραπέζι πέντε ατόμων, η τιμή μπορούσε να φτάσει τις 10.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας κοριτσιών και της διοργάνωσης ολόκληρου του πάρτι

Greek Basketball League: Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής για τη μάχη της παραμονής
Το φαβορί για υποβιβασμό

Περιβαλλοντικό έγκλημα στη Σκάλα Ωρωπού: Έριξαν μπάζα και άνοιξαν δρόμο 60 μέτρων μέσα στη θάλασσα
Μπάζωσαν θαλάσσια περιοχή Natura σε μια νύχτα

Ελέφαντες ποδοπάτησαν μέχρι θανάτου Αμερικανό εκατομμυριούχο που κυνηγούσε σε σαφάρι στην Αφρική
Ο 75χρονος Αμερικανός επιχειρηματίας και κυνηγός βρισκόταν στο πυκνό τροπικό δάσος Λόπε-Οκάντα ??της Αφρικής με έναν επαγγελματία κυνηγό.

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Σκύλος ούρησε έξω από το σπίτι του και οι γείτονες δεν ξέφυγαν από τη δολοφονική μανία του ιδιοκτήτη
Απίστευτες σκηνές στη Νέα Υόρκη

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση - Πού θα δείτε τα αποτελέσματα
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Θρήνος στην κηδεία της 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη
«Μια γυναίκα 43-44 χρονών δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί; Επειδή χώρισε;»

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον 27χρονο που δολοφονήθηκε στον Αγιο Δημήτριο
Την ώρα της κηδείας ο δράστης του φονικού έφευγε από την ΓΑΔΑ για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα

Γυναίκα στην Αυστραλία εγκλωβίστηκε για ώρες μέσα σε λύματα όταν κατέρρευσε η τουαλέτα που ήταν μέσα
Ενώ χρησιμοποιούσε την τουαλέτα σε ερημική τοποθεσία, το έδαφος υποχώρησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να πέσει μέσα στον λάκκο και να εγκλωβιστεί μέσα σε ανθρώπινα απόβλητα

Ρωσία: Προειδοποιεί Ευρώπη και Ελλάδα να μην φιλοξενήσουν γαλλικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τον Μάρτιο σχέδια επέκτασης του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του

Γαλλία: 40 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ η ραδιενέργεια εντοπίζεται σε γάλα, τυριά και κρέας
Τι αναφέρει η Αρχή πυρηνικής ασφάλειας και ακτινοπροστασίας της Γαλλίας

Πέθανε ο Ντιν Ταβουλάρης
Ο Έλληνας πίσω από τον «Νονό» και το «Αποκάλυψη Τώρα»

Ιράν: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη
Το ιρανικό πρακτορείο Mehr μεταδίδει ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας που «εμπλέκονται με εχθρικούς στόχους», ενεργοποιήθηκαν στην Τεχεράνη

Τραγωδία στην Πάτρα: Πέθανε βρέφος 14 ημερών
Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από τη γέννησή του

Τροχαίο στον ΒΟΑΚ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με τράκτορα – Ένας σοβαρά τραυματίας
Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σοβαρά τραυματισμένος

Μυστήριο στον πλανήτη Αρη: Βράχος που θυμίζει κρανίο δεινοσαύρου «τρελαίνει» το διαδίκτυο
Το Perseverance της NASA φωτογράφισε «κρανίο» στον Κόκκινο Πλανήτη

Κεφαλονιά: «Δεν είχε σχέση με ναρκωτικά η Μυρτώ, ούτε ποτό δεν έπινε», λέει ο σύντροφός της 19χρονης
Ο σύντροφος της Μυρτούς κατέθεσε στην ανακρίτρια για τα γεγονότα της νύχτας πριν τον θάνατό της, με την κατάθεσή του να θεωρείται κρίσιμη για την υπόθεση

Θρίαμβος της Πρεβολαράκη! Εξασφάλισε το ασημένιο και πάει για νέο χρυσό στο Ευρωπαϊκό πάλης
Η Μαρία Πρεβολαράκη προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πάλης και είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τον θρόνο της.

Πιάστηκαν στα χέρια, έπεσαν πάνω στην τζαμαρία και κατέληξε στα κεφάλια τους: Βίντεο από τον καβγά 19χρονων στην Αγία Βαρβάρα
Οι δύο νεαρές πιάστηκαν στα χέρια και κατέληξαν πάνω σε τζαμαρία με αποτέλεσμα η μία να τραυματιστεί - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο










