Διαστάσεις κοινωνικής εξέγερσης και μάλιστα αιματηρής προσλαμβάνουν στο Ιράν οι μαζικές διαμαρτυρίες για το θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί. Η νεαρή κοπέλα έπεσε σε κώμα ενόσω βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία ηθών στην Τεχεράνη. Έφυγε από τη ζωή ένα 24ωρο αργότερα στο νοσοκομείο. Έκτοτε, δεν λέει να καταλαγιάσει η οργή. Μαζικές διαδηλώσεις σημειώθηκαν και χθες σε τουλάχιστον 31 πολιτείες και στην πρωτεύουσα, ενώ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 32 διαδηλωτές.
Η ΜΚΟ Iran Human Rights (IHR) με έδρα το Όσλο κάνει λόγο για εκατοντάδες τραυματίες και ακόμα περισσότεροuς συλληφθέντες, καταγγέλοντας βίαιη καταστολή. Η κρατική τηλεόραση επιμένει σε έναν πολύ πιο μικρό αριθμό, επιμένοντας στους 17 νεκρούς. Ανάμεσα σε αυτούς υποστηρίζει ότι βρίσκονται και πολλοί αστυνομικοί που έπεσαν θύμα των διαδηλωτών. Οι Ιρανοί αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν το εγχώριο ακροατήριο και όχι μόνο ότι δεν υπάρχει καμία ανάμειξη των δυνάμεων ασφαλείας στους θανάτους των διαδηλωτών. Οι διαδηλώσεις για τον θάνατο της νεαρής κοπέλας πάντως έχουν μετατραπεί σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις.
Elderly woman in Iran takes off headscarf, joins the youth protests, chanting “death to Khamenei”. One of few in streets who knew how life was in Iran before the Islamic revolution 1979: pic.twitter.com/hz5BJ2j50E
— Joyce Karam (@Joyce_Karam) September 22, 2022
Στο νότιο Ιράν διαδηλωτές έκαψαν τεράστιο πορτρέτο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο του 2020 από αμερικανικό πλήγμα στο Ιράκ. Στην Τεχεράνη και την υπόλοιπη χώρα διαδηλωτές πυρπόλησαν αστυνομικά τμήματα και περιπολικά και φώναξαν συνθήματα κατά του καθεστώτος, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Irna. Σε ένα από αυτά τα στιγμιότυπα που έχουν κατακλύσει τα σόσιαλ μίντια, μία ηλικιωμένη γυναίκα βγαίνει στους δρόμους της πόλης Ρας, στο βόρειο Ιράκ, με ακάλυπτο το κεφάλι, φωνάζοντας «θάνατος στον Χαμεϊνί». Πρόκειται για τον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν από το 1989. Ήταν επίσης πρόεδρος της χώρας από το 1981 μέχρι το 1989. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, ενώ προχώρησε σε πολλές συλλήψεις.
Το Διαδίκτυο έπαιξε καταλυτικό ρόλο σε αυτή την κοινωνική αφύπνιση, με χιλιάδες γυναίκες να χρησιμοποιούν τα σόσιαλ μίντια για να εκφράσουν την οργή τους. Επιπλέον, χιλιάδες ήταν και τα βίντεο, στα οποία αποτυπωνόταν η μαζικότητητα των κινητοποιήσεων, αλλά και οι βίαιες απαντήσεις των αστυνομικών. Αυτός είναι και ο λόγος που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό και η πρόσβαση στο Instagram και στο WhatsApp έχει περιοριστεί, σύμφωνα με Δυτικά μέσα ενημέρωσης. Υπήρξε σχεδόν ολοκληρωτική διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε περιοχές της επαρχίας του δυτικού Κουρδιστάν του Ιράν από το απόγευμα της Δευτέρας, και περιφερειακές διακοπές ρεύματος σε άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της Τεχεράνης.
«Έπειτα από απόφαση των αξιωματούχων, δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στο Instagram από χθες Τετάρτη το βράδυ, ενώ η πρόσβαση στο WhatApp γίνεται επίσης με προβλήματα», μετέδωσε το πρακτορείο Fars. Το μέτρο αυτό ελήφθη λόγω «των ενεργειών των αντιεπαναστατών κατά της εθνικής ασφάλειας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», διευκρίνισε. Διαδηλώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος καταγράφηκαν και εκτός του Ιράν, όπως στη Βηρυτό και στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί γυναίκες συνέχισαν να κόβουν μπροστά στις κάμερες τις κοτσίδες τους για να δείξουν ότι τα μαλλιά ανήκουν σε αυτές και τα κάνουν οι ίδιες ό,τι θέλουν. Και αυτό, καθώς η 22χρονη Μαχσά πέθανε την περασμένη εβδομάδα αφού συνελήφθη στην Τεχεράνη επειδή φορούσε «ακατάλληλη ενδυμασία».
Το λάθος της; Μία τούφα μαλλιών είχε ξεφύγει από το χιτζαμπ. Μιας και μιλάμε για χιτζάμπ, η προγραμματισμένη συνέντευξη του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί στο CNN ακυρώθηκε, εξαιτίας της άρνησης της δημοσιογράφου Κριστιάν Αμανπούρ να φορέσει μαντήλα για να του συνομιλήσει. Σύμφωνα με την ίδια την Αμανπούρ, ένας σύμβουλος του Ιρανού προέδρου πήγε να την δει περίπου 40 λεπτά πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη και της είπε ότι ο Εμπραχίρ Ραϊσί της «πρότεινε» να φορέσει μαντίλα «επειδή διανύουμε τους ιερούς μήνες Μουχαράμ και Σαφάρ». «Αρνήθηκα ευγενικά. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει κανένας νόμος ή παράδοση σχετικά με τη χρήση της μαντίλας. Παρατήρησα ότι κανένας Ιρανός πρώην πρόεδρος δεν το είχε απαιτήσει, όταν τους είχα πάρει συνέντευξη εκτός του Ιράν», του απάντησε η δημοσιογράφος που γεννήθηκε στη Βρετανία από Ιρανό πατέρα.
Ο πρόεδρος πάντως συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν συνέβη τίποτα το μεμπτό με την 22χρονη. «Υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο Ιράν, αλλά οι σκηνές χάους είναι απαράδεκτες» ανέφερε στην έδρα του ΟΗΕ. Δεν πρέπει, όμως, να ξεχνάει κανείς ότι είναι εκείνος που με την άνοδό του στην εξουσία έθεσε πιο αυστηρά πλαίσια για τις γυναίκες και τον τρόπο ντυσίματός τους. Ως εκ τούτου, πολλές έχουν δεχθεί ξύλο, έχουν χτυπηθεί με ρόπαλα και έχουν κυριολεκτικά συρθεί από τα μαλλιά στα οχήματα, βανάκια της αστυνομίας ηθών. Την επίσημη εκδοχή για τον θάνατο του παιδιού της διαψεύδει η ίδια οικογένειά της. Ο πατέρα της Αμινί κατηγόρησε τις αρχές πως λένε ψέματα για το θάνατο της κόρης του. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι οι γιατροί δεν τον άφησαν να την δει μετά τον θάνατό της. Είναι πλέον διάχυτος ο φόβος για ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου. Το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν δεν πρόκειται να κάνει πίσω, ούτε το μακρύ του χέρι που δεν είναι άλλο από την αστυνομία ηθών και τις παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές. Αυτές ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης. Αξίζει να σημειωθεί πως οι άνδρες των εν λόγω σωμάτων έχουν κινητοποιηθεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν με στόχο την καταστολή εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Αν και στα λόγια, υποτίθεται ότι θα διερευνηθουν οι συνθήκες του θανάτου της Αμινί, οι αρχές του Ιράν κατηγορούν ξένες χώρες για υποκίνηση έντασης. Αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένες χώρες που δεν κατονομάζουν και εξόριστες ομάδες της ιρανικής αντιπολίτευσης ότι αυτες βρίσκονται πίσω από τις εξεγέρσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που βράζει το Ιράν. Το 2009 εκατομμύρια Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους ζητώντας μεταρρυθμίσεις, αμφισβητώντας και το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Τότε είχε πέσει νεκρή από ελεύθερο σκοπευτή μία νεαρή γυναίκα 27 ετών. Η Νέντα Αγά Σολτάν μετατράπηκε εν μία νυκτί σε σύμβολο του κινήματος διαμαρτυρίας.
Οι ιρανικές αρχές είπαν ότι θα ξεκινήσουν έρευνα για τα αίτια του θανάτου της, ενώ αρχικά έκαναν λόγο για καρδιακή προσβολή που την έριξε σε κώμα. Ο πατέρας της καταγγέλλει ότι δεν τον αφήνουν να πάει τη σορό της κόρης του σε ιατροδικαστή.
Οργή
Το περιστατικό προκάλεσε τεράστια οργή στον πληθυσμό και τις χειρότερες διαδηλώσεις στη χώρα από το 2019. Η Μαχσά είχε κουρδική καταγωγή κι έτσι οι περισσότερες ταραχές έχουν καταγραφεί στα βορειοδυτικά του Ιράν, όπου κατοικούν Κούρδοι, αλλά έχουν εξαπλωθεί στην πρωτεύουσα και σε τουλάχιστον 50 πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα, με την αστυνομία να χρησιμοποιεί βία για να διαλύσει διαδηλωτές. Στα βορειοανατολικά, οι διαδηλωτές φώναζαν «θα πεθάνουμε, θα πεθάνουμε αλλά θα πάρουμε πίσω το Ιράν» κοντά σε ένα αστυνομικό τμήμα που επίσης πυρπολήθηκε.
The US has imposed sanctions on Iran's feared morality police, accusing it of "abuse and violence against Iranian women".
— DW News (@dwnews) September 22, 2022
The move follows unrest over the death of Mahsa Amini, who died in police custody.https://t.co/MbOxo6IPlf pic.twitter.com/gg6uIyrzyH
Η σημερινή κυβέρνηση του Ιράν έχει επεκτείνει τις αρμοδιότητες της θρησκευτικής αστυνομίας, επιτρέποντας και τη σκλήρυνση της στάσης της που πολύ συχνά φέρεται να ξεπερνά τα όρια ακόμη και των αυστηρών εντολών της μετά την εκλογή του σκληροπυρηνικού Ιμπραήμ Ραϊσί στην προεδρία της χώρας τον Αύγουστο του 2021. Όπως επισημαίνουν, πάντως, διεθνείς παρατηρητές στην Τεχεράνη, πέρα από τις ακραίες θεοκρατικές πρακτικές του καθεστώτος, τον κόσμο στους δρόμους έχουν βγάλει και τα οικονομικά προβλήματα στο Ιράν, που οξύνονται μήνα με τον μήνα και κάνουν τους Ιρανούς πιο επικριτικούς απέναντι στην κυβέρνηση.
Women in Iran are burning their hijabs, cutting their hair and protesting for freedom. Sending love to the brave women in Iran. I hope the world is watching #MahsaAmini pic.twitter.com/UjNQX16Pas
— Will Ahmed (@willahmed) September 23, 2022
Ο εκρηκτικός αυτός συνδυασμός φαίνεται να δημιουργεί ένα μεγάλο αντικυβερνητικό έως και αντι-ισλαμιστικό μέτωπο στους δρόμους και στο Διαδίκτυο, αντίστοιχο εκείνου πριν 13 έτη, μετά τον θάνατο της Νέντα Αγκά Σολτάν, γυναίκας σύμβολο της αντίστασης στο θεοκρατικό καθεστώς αφού έπεσε νεκρή από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη διάρκεια διαδήλωσης. Μένει να φανεί πού μπορεί να φτάσει η αναταραχή στο Ιράν, καθώς δεν φαίνεται να πρόκειται για ένα απλό κύμα διαδηλώσεων, αλλά ίσως για μια διαδικασία ενδοσκόπησης του λαού για το τι χώρα θέλει να έχει και πώς να κυβερνάται.
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1287576/iran-toulahiston-32-oi-nekroi-apo-tin-koinoniki-exegersi-pou-purodotise-o-thanatos-tis-amini/
Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail

Η σπαρακτική ανάρτηση του πατέρα του 18χρονου στον Πύργο που έπεσε από το μπαλκόνι και σκοτώθηκε
«Ο κόσμος σκοτείνιασε»

Αδιανόητο βίντεο με μασκοφόρους να ληστεύουν και να διαλύουν κοσμηματοπωλείο στην Καλιφόρνια σε 70 δευτερόλεπτα
Οι ληστείες αυτές ονομάζονται «smash-and-grab»

Η Κούβα υποστηρίζει ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Την πληροφορία επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έρευνα
Έγινε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ όπου μεταφέρθηκε η σορός

Αυτοκίνητο «πέταξε» πάνω από δρόμο και καρφώθηκε σε σκαλωσιές στη Νέα Υόρκη – Δείτε το σοκαριστικό βίντεο
Από καθαρή τύχη το όχημα δεν χτύπησε τρεις ανθρώπους που στέκονταν στη νησίδα εκείνη τη στιγμή

Χάος σε αεροδρόμιο στη Ρώμη – Ασπρισαν οι πίστες από το χαλάζι και οι οροφές μετατράπηκαν σε «καταρράκτες»
Εργαζόμενοι και επιβάτες απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας

Εμμανουήλ Καραλής: Με το «Ferto» του Akylas έγινε η παρουσίασή του «Μανόλο» - Δείτε βίντεο
Η παρουσίαση του Εμμανουήλ Καραλής στο μίτινγκ της Ουψάλα έγινε με το τραγούδι «Ferto» του Akylas.

Σύλληψη Πολωνού για κατασκοπεία στη βάση της Σούδας
Οι κινήσεις του παρακολουθούνταν διακριτικά από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ πριν τη σύλληψη

Ένοπλος μπούκαρε με το αυτοκίνητο σε συναγωγή στο Μίσιγκαν και άρχισε να πυροβολεί – Πυκνοί καπνοί στην περιοχή
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένοπλος παραμένει άφαντος

Φρίκη! Γυναίκα κρατούσε σκλάβα άλλη γυναίκα για 25 χρόνια – Της έριχνε υγρό πιάτων και χλωρίνη στο πρόσωπο
Η αστυνομία είπε ότι η δράστις «αποανθρωποποίησε» πλήρως το θύμα

Πέθανε ο Γιάννης Ευθυμίου του θρυλικού συγκροτήματος OPA
Ο Γιώργος Γκικοδήμας, επίσης μέλος των O.P.A., με ανάρτηση στο Facebook αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του

Καιρός: Το «Super El Nino» έρχεται το φετινό καλοκαίρι - Πώς θα επηρεαστεί η Ελλάδα
Η μεγάλη μετάβαση που ξεκινά τώρα - Τι δείχνουν οι χάρτες του ECMWF

Θρίλερ με τον θάνατο 2 αδελφών από πυρκαγιά σε σπίτι στο Χόλιγουντ - Ύποπτος κατά συρροή εμπρηστής
Ο καθ`υποψίαν δράστης κατηγορείται για δύο ανθρωποκτονίες και 11 κατηγορίες κακουργηματικού εμπρησμού - Φέρεται να έβαλε άλλες δέκα φωτιές στο Χόλιγουντ

Αναστάσιος Γκόνης: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με σεβασμό τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας και Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή: «Θα γεμίσουμε τον Περσικό Κόλπο με το αίμα των εισβολέων» λέει το Ιράν
Η ένταση στον Περσικό Κόλπο αυξάνεται, με το Ιράν να απειλεί ανοιχτά τις ΗΠΑ για τα νησιά του

Το Ισραήλ εξόντωσε διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που αποτελούσε συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ
Δείτε βίντεο

Κούρεψε τη 16χρονη κόρη της επειδή ήταν άτακτη: Στο αυτόφωρο 33χρονη μητέρα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη και ο 19χρονος γιος της
Η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και τέθηκε σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης

Ισχυρός σεισμός στην Ευρυτανία
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα

Τι ζητούν το Ιράν και οι ΗΠΑ για να λήξει ο πόλεμος
Το Ιράν ζητά αναγνώριση δικαιωμάτων και διεθνείς εγγυήσεις, οι ΗΠΑ απαιτούν πλήρη υποταγή και η ειρήνη μοιάζει πιο μακρινή από ποτέ

«Ο Διάβολος είναι νεκρός»: Μυστήριο με τον θάνατο του διοικητή της Μπασίτζ που μισούσαν εκατομμύρια Ιρανοί
Αν και ο Ασαντολάχ Μπαντφάρ θεωρείται νεκρός, υπάρχει σύγχυση ως προς το πώς έχασε τη ζωή του - Ως επικεφαλής της παραστρατιωτική οργάνωσης θεωρείται υπεύθυνος για την αιματηρή καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων

Ελληνόκτητο το ένα από τα δύο δεξαμενόπλοια που χτυπήθηκαν στον Περσικό
Το Ιράκ «δείχνει» το Ιράν, ένας νεκρός και 38 διασωθέντες

Τροχαίο στη Βούλα: Νεκρή η 58χρονη οδηγός ταξί που συγκρούστηκε με ΙΧ στην παραλιακή
Η άτυχη γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε - Ελαφρά τραυματίας ο 24χρονος οδηγός του ΙΧ

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones
Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης»

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα
Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Χαμός με την νεαρή ξανθιά πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών του Τραμπ
Βροχή τα σχόλια

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ
Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό - Βίντεο
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου
Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος»

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο
Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας










