Την ώρα που ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη για τη ζωή του στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, ευρισκόμενος σε καταστολή και διασωληνωμένος, η ΕΛΑΣ συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών έχοντας επικεντρώσει την προσοχή της σε οργανωμένους οπαδούς, που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις.
Από τους μισούς από τους προσαχθέντες ελήφθησαν αποτυπώματα και DNA, ενώ παράλληλα έγινε και έλεγχος για ίχνη πυρίτιδας σε χέρια και ρούχα για να εντοπιστεί ο χούλιγκαν που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα με πιστόλι.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες που κρατούνταν στο Αλλοδαπών.
Οι δράστες της επίθεσης επέστρεψαν στο γήπεδο
Ανάμεσα στα ευρήματα των αστυνομικών είναι ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι που βρέθηκε στο γήπεδο, ενώ δεν έχει βρεθεί ακόμα το πιστόλι της φωτοβολίδας.
Ωστόσο στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το αλεξίπτωτο της φωτοβολίδας που τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό και είναι πολύ πιθανό, να υπάρχουν αποτυπώματα ή DNA, πουν να οδηγήσουν τις αρχές στον δράστη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ALPHA, από κάμερα εξωτερική του γηπέδου και μαρτυρίες αστυνομικών φαίνεται ότι όσοι προέβησαν στις επιθέσεις μπήκαν πάλι στο γήπεδο.
Όταν οι δράστες των επεισοδίων κλείστηκαν μέσα στο γήπεδο, πήγαν στις τουαλέτες, έβγαλαν τις full face και τους έβαλαν φωτιά, για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους. Όμως, δεν κάηκαν ολοσχερώς και έτσι έχουν μείνει αποτυπώματα και DNA.
Άλλωστε και η αστυνομία με ανακοίνωση της έκανε γνωστό ότι «υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες».
Η εισαγγελέας ζήτησε να ερωτηθούν οι 424 προσαχθέντες αν επιθυμούν να δώσουν δείγμα DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται, ότι το άτομο είναι υποχρεωμένο να δώσει δείγμα DNA μόνο όταν έχει συλληφθεί. Έτσι, πηγές της αστυνομίας αναφέρουν πως όσοι δεν δέχθηκαν να δώσουν DNA, θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά και θα ερευνηθούν οι λόγοι της άρνησης τους.
Η ΕΛΑΣ μιλά για δολοφονική επίθεση
Η ΕΛΑΣ στην ανακοίνωσή της χθες το πρωί έκανε λόγο, για ρίψη με ευθεία βολή περισσότερων εκ των μιας ναυτικών φωτοβολίδων μια από τις οποίες χτύπησε τον αστυνομικό στο πόδι προκαλώντας του μεγάλη αιμμοραγία.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού στου Ρέντη
Σχετικά με τη δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΤ που σημειώθηκε, απογευματινές ώρες, 7 Δεκεμβρίου 2023, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη και ενώ ήταν σε εξέλιξη ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για το Λιγκ Καπ, ανακοινώνεται ότι:
Κατά τη διάρκεια του αγώνα, χούλιγκαν εξήλθαν από το γήπεδο και κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών- εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες, ενώ πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΤ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Από τις εξέδρες του γηπέδου όπου επανήλθαν τα άτομα αυτά μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 προσαγωγές ατόμων, τα οποία οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Μεταγωγών Αττικής. Στα άτομα αυτά πραγματοποιείται πλήρης εξακρίβωση στοιχείων, λήψη μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και λήψη δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.
Η ανωτέρω διαδικασία τελεί υπό την εποπτεία εισαγγελικών Αρχών, η οποία θα ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και ακολουθείται, καθώς υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανάμεσα στους προσαγόμενους βρίσκονται οι δράστες της επίθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής οι εισαγγελικές Αρχές θα αποφασίσουν την περαιτέρω δικονομική διαχείριση των προσαγόμενων.
Μέχρι στιγμής από το χώρο του γηπέδου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρουχισμός (μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες τύπου full face), υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αναδιπλούμενος σουγιάς, υπολείμματα από καμένα ρούχα, κροτίδες και φωτοβολίδες.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Νοσοκομειακές πηγές τόνιζαν ότι ο αστυνομικός έχασε πολύ αίμα μετά το χτύπημα με τη ναυτική φωτοβολίδα και ότι είναι νωρίς για να πούμε αν υπάρχουν άλλες βλάβες.
Στη φωτογραφία που δημοσίευσε το protothema.gr, απεικονίζεται το μέρος της ναυτικής φωτοβολίδας που εκτόξευσαν σε ευθεία βολή οι χούλιγκαν, αμέσως μετά την αφαίρεσή της από το σώμα του από τους γιατρούς.
Δείτε τη φωτογραφία:

Το πρώτο ιατρικό ανακοινωθέν, μετά την εισαγωγή του αστυνομικού στο νοσοκομείο, ανέφερε τα εξής:
«Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό. Εφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα.
Εγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του ταύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων. Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μετφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση».
Δείτε φωτογραφίες από το σημείο του τραυματισμού:


Σημειώνεται, τέλος, ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά να εποπτεύει τις έρευνες για τη «δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ», έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και να διακριβωσει αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις, όπως είναι εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1444338/epeisodia-stou-redi-eleutheroi-oi-400-apo-tous-424-prosahthedes-sesimasmenoi-houligans-oi-24-pou-paramenoun-sto-alldapon/
«Πεθαίνει» για καφέ ο Νετανιάχου: Δείτε το βίντεο με το οποίο ο Ισραηλινός πρωθυπουργός διαψεύδει τις φήμες περί θανάτου
Αγαπώ το έθνος μου μέχρι θανάτου, λέει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραγγέλνοντας καφέ

Χανιά: Το χρονικό με τον ομαδικό βιασμό 17χρονης - «Έγινε με τη θέλησή της», λένε οι κατηγορούμενοι
Τι ισχυρίζονται οι κατηγορούμενοι - Η 17χρονη κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βιντεοσκόπηση της ειδεχθούς πράξης

Σκληρό bullying σε 11χρονη από ανηλίκους - Την έβαλαν να γονατίσει και να ζητήσει «συγγνώμη»
Επτά κορίτσια και δύο αγόρια ασκούσαν bullying σε 11χρονη και βιντεοσκοπούσαν τις πράξεις τους

ΕΝΦΙΑ 2026: Ανέβηκαν τα εκκαθαριστικά στην ΑΑΔΕ – Δείτε τα εδώ
Τα εκκαθαριστικά αφορούν περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε δόσεις

Σεισμός αισθητός στην Αττική
Σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 1 χλμ βορειοανατολικά των Σπάτων

«Ποτέ Ξανά»: Η Θεσσαλονίκη τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Αουσβιτς
Η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται ως ορόσημο για την Θεσσαλονίκη, αφού το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των εργασιών για την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας και τη δημιουργία Πάρκου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Καλάθι του Νονού: Πότε θα εφαρμοστεί και ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει
Τα προϊόντα που εντάσσονται στο «Καλάθι του Νονού» θα φέρουν ειδική σήμανση στα ράφια για διευκόλυνση των καταναλωτών

Νέο περιστατικό βίας στη Θεσσαλονίκη: «Ατομα με κράνη εισέβαλαν σε αγώνα πόλο παίδων»
Νέα καταγγελία για περιστατικό οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη, μόλις λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του 20χρονου οπαδού του ΠΑΟΚ

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης
Το βίντεο από τη στιγμή της σύγκρουσης είναι αποκαλυπτικό όσον αφορά τις παραβάσεις του αστυνομικού

Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Τέσσερις προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
Τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον διερχόμενου αυτοκινήτου στη λεωφόρο Μαραθώνος και στη συνέχεια διέφυγαν

Βίντεο από την επίθεση FPV drone στην αμερικανική στρατιωτική βάση «Victory» στη Βαγδάτη
Πρόκειται για την πρώτη φορά που αναφέρεται ότι drone με κάμερα επιτέθηκε σε αμερικανική εγκατάσταση

Σοκ στην Κέρκυρα: Ανήλικη έπεσε στο κενό από τη σκηνή του δημοτικού θεάτρου - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Το κενό βρίσκεται δίπλα από την σκηνή και, όπως καταγγέλουν οι γονείς, είχε καλυφθεί απλά με ένα πανί

Βερολίνο: Αγριογούρουνο έκανε... βόλτα σε εμπορικό κέντρο - Το έδιωξαν αστυνομικοί με ασπίδες
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας, το αγριογούρουνο μπήκε στο εμπορικό κέντρο από τις συρόμενες γυάλινες πόρτες και άρχισε να περιφέρεται στους διαδρόμους

Ρόδος: Νεκρός εντοπίστηκε ο αγνοούμενος ηλικιωμένος ψαράς
Τον 81χρονο εντόπισε κάτοικος της περιοχής που συμμετείχε στις έρευνες με τη βάρκα του

Ήπιε 3 λίτρα μπύρα στο διάλειμμα και απολύθηκε - Aποζημιώθηκε με ... 47.000 ευρώ
Και όμως, εργαζόμενος κατάφερε να πιει 3 λίτρα μπύρας εν ώρα διαλλείματος από την εργασία του, να απολυθεί και να πάρει αποζημίωση 47.000 ευρώ από την εταιρεία του

Χαλκίδα: Κρατούμενος απέδρασε από την αστυνομική διεύθυνση και έτρεχε ξυπόλυτος στον δρόμο
Ο αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα

Ανήλικη κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στα Χανιά - Βιντεοσκοπούσαν την άρρωστη πράξη τους
Η Αστυνομία προχώρησε σε δέκα συλλήψεις για την υπόθεση

Θεσσαλονίκη: Νεαρός έτρεχε με 179χλμ/ώρα στη Μουδανιών - Το όριο είναι 90
Ο 22χρονος οδηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης

Αγγλία: Αγνωστοι διέσωσαν μητέρα και κόρη που είχαν κολλήσει σε κινούμενη άμμο - Δείτε βίντεο
Κρατώντας ένα μακρύ σχοινί, τέσσερις άνδρες κατάφεραν να βγάλουν την κόρη από την άμμο και να την τοποθετήσουν σε ένα ασφαλές μέρος και στη συνέχεια ελευθέρωσαν τη μητέρα

Απείλησαν τη Νικολούλη στον αέρα της εκπομπής - Η viral απάντηση: «Και είναι και κόκκινη, άντε γεια»
Η «πληρωμένη» απάντηση της παρουσιάτριας σε τηλεφωνική απειλή

Σημαντική ιστορική ανακάλυψη: Βρέθηκε στη Γαλλία χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη
Η σελίδα από το έργο «Περί Σφαίρας και Κυλίνδρου» εντοπίστηκε σε μουσείο της Γαλλίας, δίνοντας τέλος σε μια αναζήτηση δεκαετιών

Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Όσοι προμηθεύονται πετρέλαιο από εκεί, να φροντίσουν για την ασφάλεια
Εκτίναξη στις τιμές πετρελαίου και νέες επιθέσεις σε όλη τη Μέση Ανατολή – Απειλές της Τεχεράνης για αντίποινα σε αμερικανικές εταιρείες

Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο - Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή
Βόλος: «Εκρηκτικό» σκηνικό σε σχολείο - Καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά κατά Διευθυντή

Αγριος ξυλοδαρμός 16χρονου στα Ιωάννινα - «Ήθελα να τον χτυπήσω κι άλλο» έλεγε ο δράστης στο σχολείο
Εφιαλτικές στιγμές έζησε ο μαθητής που περίμενε την κοπέλα του - Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια - Τρομάζουν οι αποκαλύψεις

Ηράκλειο: Θρήνος για τον χαμό βρέφους 4 μηνών - Παθολογικά φέρονται να ήταν τα αίτια θανάτου
Το άτυχο αγοράκι ήταν το 5ο παιδάκι της οικογένειας

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Εφιαλτικές στιγμές για 19χρονη φοιτήτρια – Υδραυλικός της επιτέθηκε και επιχείρησε να την βιάσει μέσα στο διαμέρισμά της
Σοκ για την 19χρονη φοιτήτρια

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Ανακαλύφθηκε η χαμένη Αλεξάνδρεια του Τίγρη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Ιράκ
Το τεράστιο μέγεθός της εξέπληξε τους αρχαιολόγους

Ο «Νοστράδαμος της Κίνας» προβλέπει πώς θα τελειώσει ο πόλεμος ΗΠΑ–Ιράν
Ο Κινέζος-Καναδός καθηγητής και παρουσιαστής του δημοφιλούς καναλιού YouTube Predictive History, ο καθηγητής Xueqin Jiang, έχει γίνει viral για τις τρεις προβλέψεις που έκανε το 2024 – δύο εκ των οποίων έχουν ήδη επαληθευτεί με αξιοσημείωτη ακρίβεια

Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Αμστερνταμ
Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Ελληνικό πλοίο χτυπήθηκε από πύραυλο στη Μαύρη Θάλασσα
Ανάμεσά τους 10 Έλληνες

Ντόναλντ Τραμπ: Το Ιράν έχει ηττηθεί, εκλιπαρεί για συμφωνία αλλά εγώ δεν τη θέλω
«Τα μέσα ενημέρωσης των ψευδών ειδήσεων απεχθάνονται να μεταδώσουν πόσο καλά τα έχει πάει ο αμερικανικός στρατός εναντίον του Ιράν, που είναι εντελώς ηττημένο και θέλει συμφωνία, αλλά όχι συμφωνία που θα αποδεχόμουν»

Axios: Το Ισραήλ σχεδιάζει μαζική χερσαία εισβολή στο Λίβανο - Η κατάσταση θα θυμίσει Γάζα
Την ίδια ώρα, ο IDF στέλνει ενισχύσεις και κινητοποιεί επιπλέον εφεδρείες, προειδοποιώντας για σκηνικά που θα θυμίζουν τη Γάζα όσον αφορά την ισοπέδωση κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες όπλων.

Τραμπ: «Εξαφανίσαμε κάθε στρατιωτικό στόχο στο νησί Χαργκ στο Ιράν»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε βίντεο από τους βομβαρδισμούς

Οι influencers γύρισαν την πλάτη στο Ντουμπάι: Αδειες οι παραλίες υπό το φόβο επιθέσεων από το Ιράν
Ο άλλοτε δημοφιλής και πολυτελής προορισμός μοιάει με πόλη – φάντασμα, σύμφωνα με τη Daily Mail










