Και δεν είναι μόνον οι φράσεις, αλλά και ο τρόπος που εκφέρονται...
Αυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά σας
Αυτές είναι οι φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά σας - Και δεν είναι μόνον οι φράσεις, αλλά και ο τρόπος που εκφέρονται...

Αν η σύλληψη και η γέννηση ενός παιδιού άπτεται των διαθέσεων του Θεού, του πελαργού ή όποιων άλλων παραγόντων επιθυμεί ο καθένας, το μεγάλωμα και η ανατροφή του είναι μια καθαρά ανθρώπινη υπόθεση. Και μάλιστα ίσως η πιο σοβαρή αποστολή που θα βρουν στο δρόμο τους δυο άνθρωποι που αποφάσισαν να φέρουν στον κόσμο μια νέα ζωή.

Μιας και δεν υπάρχει «εγχειρίδιο» για το πως να μεγαλώσει κανείς ένα παιδί, καλό είναι να υπενθυμίζουμε μερικές βασικές αρχές που συχνά ξεχνούν όσοι έχουν την τύχη και την χαρά (έστω και κάποιες ώρες την... κούραση) να βλέπουν ένα μικρό παιδί να μεταμορφώνεται από ένα αδύναμο και ανίσχυρο οργανισμό σε μία αυτόφωτη προσωπικότητα.

Η βασική αντίληψη πίσω από την ανατροφή ενός παιδιού θα πρέπει να είναι ότι το ίδιο το παιδί είναι ένας νέος και αυτόνομος οργανισμός (από μία ηλικία και πάνω) και όχι μία προέκταση του εαυτού και των αντιλήψεων του γονέα. Στην πράξη, η σωστή ανατροφή του προϋποθέτει μία σχεδόν ισότιμη αντιμετώπιση αυτού του νέου ανθρώπου, μακριά από στερεότυπα, ανεφάρμοστες ιδέες και -κυρίως- κακή χρήση της γλώσσας.

Το τελευταίο είναι και το πιο καθοριστικό, καθώς πέρα από την φυσική επαφή είναι το κυριότερο εργαλείο για να επικοινωνήσουν οι δύο πλευρές. Μα πάνω απ' όλα είναι το κατ' εξοχήν εργαλείο για την δημιουργία υγειών οργανισμών, με σαφή αντίληψη για τους ίδιους όσο και για τον κόσμο γύρω τους.

Ως γονείς υπάρχουν πολλές φορές που έχουμε πει λόγια που είτε πάνω στην κούραση είτε πάνω στα νεύρα της στιγμής φιλτράρονται με πολύ κακό τρόπο από τον εγκέφαλο και τις παραστάσεις που έχουν τα παιδιά μας.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πολλές από τις εκφράσεις που λέμε αν και «αθώες» στα δικά μας αυτιά, στα αυτιά των παιδιών ακούγονται πολύ τρομακτικές και τους δημιουργούν ένα πλήθος ψυχολογικών παρενεργειών. Φράσεις που λίγο-πολύ όσοι έχουν παιδιά έχουν πει σε ανύποπτο χρόνο, χωρίς να γνωρίζουν τις συνέπειες που έχουν στην ψυχοσύνθεση ενός τόσο ευαίσθητου οργανισμού.

Τα συνήθη λάθη και οι απαγορευμένες φράσεις

Ένα από τα πιο συνήθη λάθη των γονιών είναι η μετατόπιση της ευθύνης και η συναισθηματική φόρτιση μιας ασήμαντης πράξης. Φράσης όπως «Πάψε να είσαι τόσο ευαίσθητος» ή «Θα καταλάβεις μια μέρα όταν έχεις και εσύ παιδί» δεν εξυπηρετούν σε τίποτα, αντίθετα φορτώνουν με ενοχές και άγνωστες συνέπειες ένα παιδί που... προφανώς δεν γνωρίζει πως θα είναι όταν θα μεγαλώνει ένα παιδί το ίδιο. 

Ακόμα χειρότερες είναι φράσεις που απευθυνόμενες και σε ενήλικες δεν έχουν παρά μόνο ψυχολογικές συνέπειες. Όπως για παράδειγμα «Τώρα τι σου φταίω εγώ;» ή η πολύ κοινή «Τί έχεις πάθει και κάνεις όλα αυτά;» στα οποία το παιδί, και να θέλει να απαντήσει δυσκολεύεται να ανταποκριθεί, επιβαρύνοντας την ψυχολογική του κατάσταση με ακόμα περισσότερες ενοχές. 

Φράσεις όπως «Μου είσαι βάρος», «Γιατί με ντροπιάζεις;», «Θα το μετανιώσεις όταν θα είμαι νεκρός/νεκρή και δεν θα είμαι εδώ» δεν πρέπει επ' ουδενί να απευθύνονται σε ένα παιδί, γιατί ποτέ δεν μπορεί να αξιολογήσει την ακρίβεια και την αλήθεια όσων λέγονται, παίρνοντας τα πάντα τοις μετρητοίς και χωρίς την ικανότητα να δει μια δεύτερη οπτική πίσω από την φράση του γονέα του. 

Από εκεί και περα υπάρχουν μια σειρά φράσεων όπως «Με ακούς;», «Κοίταξέ με!», «Σταμάτα να κλαις!», «Βλέπεις τι με αναγκάζεις να κάνω;» (σε περίπτωση τιμωρίας...) ή ακόμα χειρότερα υστερικές κραυγές να σταματήσει το παιδί από κάποια δραστηριότητα ή να πάψει να κλαίει (χωρίς να έχει γίνει η προσπάθεια που απαιτείται για να βρεθεί η αιτία του κλάματος).

Ακόμα χειρότερες είναι φράσεις όπως «Δεν σε αγαπώ πια» ή «Θα φύγω αν δεν κάνεις αυτό η εκείνο», κάτι που δημιουργεί όχι μόνο τον αναμενόμενο πόνο στο παιδί, αλλά αυξάνει και την ανασφάλειά του στον μέγιστο βαθμό.

Δεν είναι μόνο τι λες, είναι και το ΠΩΣ το λες!

Οι ειδικοί παιδοψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι δεν είναι μόνο το τι λες αλλά και το πώς λέγεται η κάθε φράση. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα στην αλλαγή της διάθεσης των γονέων, πιθανότατα πολύ περισσότερο από το ότι είναι στα λόγια. Και αυτό γιατί δεν έχουν τα βιώματα ή το πολιτιστικό και γλωσικό υπόβαθρο για να αξιολογήσουν τις φράσεις των γονιών τους.

Από την άλλη δύο είναι τα πιο σημαντικά πράγματα τα οποία αξιολογούν πάντα τα παιδιά: Την αλήθεια όσων λέγουν οι γονείς τους αλλά και η σιωπή τους. Για το πρώτο είναι οι πιο αυστηροί κριτές των γονιών τους, καθώς θυμούνται τα πάντα και τα επαναλαμβανόμενα ψέματα τους δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην αντίληψη της αλήθειας αλλά και τις ακρίβειας του κόσμου γύρω τους.

Εξίσου άσχημη -ίσως ακόμα χειρότερη και από τα άσχημα λόγια- είναι η σιωπή και η απουσία επικοινωνίας με το παιδί, κάτι που το κάνει να αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια ενώ παράλληλα του στερεί όλους τους ορίζοντες ώστε να αναπτυχθεί μέσα από την ενίσχυση της προσωπικότητάς του από τον γονέα.

Ένα από τα πράγματα που ενοχλούν πολύ τα παιδιά είναι να κάνουν πλάκα οι γονείς με τον πόνο τους, ή να θεωρούν ότι κάποιο μικρό χτύπημα και το συνακόλουθο κλάμα είναι ένα απλός τρόπος να τραβήξουν την προσοχή.

Φράσεις «Σήκω επάνω δεν είναι τίποτα», «Μην κλαις γιατί θα φέρω τον γιατρό» και πολλές αντίστοιχες, δημιουργούν τεράστια ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, ενώ τα γέλια από ένα μικρό πέσιμο προκαλούν την ντροπή και την αίσθηση κατωτερότητας, ακόμα και αν γίνεται αβίαστα και χωρίς κακό σκοπό από την πλευρά του γονέα.

Ο υπερβολικός έλεγχος της καθημερινότητας, από το φαγητό μέχρι τα ρούχα που θα φορέσουν, δημιουργεί και αυτός με τον δικό του τρόπο πολλές προστριβές και ανάλογες φράσεις που εγγράφονται στον σκληρό δίσκο του μικρού παιδιού με πολύ άσχημο τρόπο.

Ένα άλλο σημείο το οποίο προκαλεί σημαντικά προβλήματα είναι το αναδεικνύει κανείς τις προσωπικές αποτυχίες του παιδιού του στα μάτια ξένων αλλά και η μη επαρκής στήριξή του στις δεξιότητες που έχει αναπτύξει συγκρίνοντάς το τόσο με τον ίδιο ή με άλλα παιδιά της ηλικίας του.

Όπως και να έχει, το θέμα της ανατροφής των παιδιών και των λεκτικής «βίας» που ασκούν οι γονείς επάνω τους χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβάνονται, είναι τεράστιο και απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από τους ενήλικες στο να αντιληφθούν τις δυσκολίες αλλά και την ευθύνη που έχει το να είσαι γονέας. Προφανώς και δεν μπορείς να αποφύγεις τα λάθη όσο μεγαλώνεις ένα παιδί και σίγουρα όσο και καλές προθέσεις να έχεις θα πεις λόγια και εκφράσεις που σίγουρα θα δημιουργήσουν μια ψυχολογική ένταση στο παιδί.

Αυτό που πρέπει να θυμούνται όλοι είναι ότι η ανατροφή ενός παιδιού είναι μία διαδικασία που δοκιμάζει τις αντοχές του γονέα, καθώς πρέπει να μάθε να ζει με μία νέα ζωή στην οποία ότι και αν πει και αν κάνει μεταδίδεται σε μια μικρή ψυχή μέσα από καθρέπτες και διαδρόμους που είναι άγνωστοι στους μεγάλους.

Η αγάπη δεν μπορεί να είναι δικαιολογία και καταχρηστικό βάρος για την χωρίς σχέδιο ανατροφή ενός παιδιού, απαιτώντας από τον ενήλικο να κατανοήσει το πιο σημαντικό: η σωστή ενηλικίωση του παιδιού του είναι η μοναδική ευκαιρία της ζωής του να ενηλικιωθεί σωστά και ο ίδιος μαζί του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοκάρει έγκλημα στη Βραζιλία: Σκότωσε τους γονείς και την αδερφή τυο επειδή του πήραν το κινητό

Σοκάρει έγκλημα στη Βραζιλία: Σκότωσε τους γονείς και την αδερφή τυο επειδή του πήραν το κινητό

«Θα το ξανάκανα» είπε ο 16χρονος 

Εσπευσμένα στην εξεγερμένη Νέα Καληδονία ο Μακρόν: Η αφορμή και η σημασία της για την Ευρώπη

Εσπευσμένα στην εξεγερμένη Νέα Καληδονία ο Μακρόν: Η αφορμή και η σημασία της για την Ευρώπη

Επιχειρήσεις εκκένωσης για τουρίστες 

Βρετανία: Ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια βουλευτή

Βρετανία: Ακρωτηρίασαν τα χέρια και τα πόδια βουλευτή

Ο συντηρητικός βουλευτής Craig Mackinlay πρόκειται να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο για πρώτη φορά μετά το απειλητικό για τη ζωή του επεισόδιο σηψαιμίας 

Οι πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα στο Μεξικό

Οι πίθηκοι πέφτουν νεκροί από τα δέντρα στο Μεξικό

Τουλάχιστον 138 πίθηκοι βρέθηκαν νεκροί 

Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

Μητσοτάκης: Θα κάνω ό,τι μπορώ να γίνεται μόνιμα ο τελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη εφ` όλης της ύλης 

Ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ευρώπης

Ένταση μεταξύ Ισραήλ και Ευρώπης

Νορβηγία, Ισπανία και Ιρλανδία αναγνωρίζουν την Παλαιστίνη ως κράτος 

Ο Φατίχ Τερίμ ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη

Ο Φατίχ Τερίμ ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη

Δικαστική διαμάχη 

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες - Τι αλλάζει στα ανασφάλιστα οχήματα

Τέλη κυκλοφορίας: Πρόστιμα σε τρεις κλίμακες - Τι αλλάζει στα ανασφάλιστα οχήματα

Στόχος της αλλαγής αυτής στα τέλη κυκλοφορίας είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις 

Μητσοτάκης: Να σοβαρευτούν στα Σκόπια, τελείωσε η προεκλογική περίοδος, είναι ανιστόρητοι

Μητσοτάκης: Να σοβαρευτούν στα Σκόπια, τελείωσε η προεκλογική περίοδος, είναι ανιστόρητοι

Η στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση 

Αιγάλεω: «Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου»

Αιγάλεω: «Μπήκε στο αμάξι και ήθελε να πατήσει τον σύζυγό μου»

Η περιγραφή της 43χρονης για το άγριο ξύλο σε φανάρι 

Ημαθία: Τα σπαρακτικά λόγια των γονιών της Δάφνης που πέθανε ξαφνικά

Ημαθία: Τα σπαρακτικά λόγια των γονιών της Δάφνης που πέθανε ξαφνικά

Οι γονείς της 23χρονης κοπέλας περιέγραψαν τις τελευταίες στιγμές με την κόρη τους 

Κόβουν την ανάσα οι περιγραφές του εγκλήματος στο Κιλκίς: «Του είπαν άνοιξε θα σε ξεκοιλιάσουμε»

Κόβουν την ανάσα οι περιγραφές του εγκλήματος στο Κιλκίς: «Του είπαν άνοιξε θα σε ξεκοιλιάσουμε»

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί την εγκατάλειψη μεταναστών στη Σαχάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορείται ότι χρηματοδοτεί την εγκατάλειψη μεταναστών στη Σαχάρα

Σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες συνελήφθησαν και εγκαταλείφθηκαν στην έρημο 

Singapore Airlines: Βρετανός 73 ετών ο νεκρός από ανακοπή στην πτήση τρόμου

Singapore Airlines: Βρετανός 73 ετών ο νεκρός από ανακοπή στην πτήση τρόμου

Πρόκειται για τον Βρετανό Τζόφρι Κίτσεν, παραγωγό μουσικής και παραστάσεων από το Μπρίστολ 

Η διπλή απόφαση του ΣτΕ «πάγωσε» την αγορά ακινήτων

Η διπλή απόφαση του ΣτΕ «πάγωσε» την αγορά ακινήτων

Μεγαλώνει το «κίνημα» των δήμων ενάντια στον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό 

«Γιατί έτσι μας αρέσει»: Εικόνες ντροπής από εν κινήσει κακοποίηση σκύλου στο Ναύπλιο

«Γιατί έτσι μας αρέσει»: Εικόνες ντροπής από εν κινήσει κακοποίηση σκύλου στο Ναύπλιο

Αυτοκίνητο εν κινήσει με τον σκύλο να τρέχει στο πλάι και τον συνοδηγό να κρατάει το λουρί 

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι άρχισε τις στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων

Ρωσία: Ανακοίνωσε ότι άρχισε τις στρατιωτικές ασκήσεις στη χρήση πυρηνικών όπλων

Τα γυμνάσια είναι μια απάντηση σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές μεμονωμένων δυτικών αξιωματούχων κατά της χώρας, εξηγεί το υπουργείο Αμυνας 

Βίντεο: Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στη Νάπολη

Βίντεο: Μπαράζ σεισμικών δονήσεων στη Νάπολη

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι 

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του από έντονες αναταράξεις κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το BBC 

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τους έπεσαν καδρόνια στο κεφάλι την ώρα που περπατούσαν - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Τους έπεσαν καδρόνια στο κεφάλι την ώρα που περπατούσαν - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Οι δυο γυναίκες περπατούσαν στο κέντρο όταν έπεσαν επάνω τους καδρόνια 

Ναυάγιο στην Πύλο: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες - Αθώοι οι 9 επιζήσαντες

Ναυάγιο στην Πύλο: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες - Αθώοι οι 9 επιζήσαντες

Η απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από το συγκεντρωμένο πλήθος 

Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στην Ινδία σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο στην Ινδία σκοτώθηκαν σε σύγκρουση με αεροπλάνο

«Είναι η πρώτη φορά που τόσο μεγάλος αριθμός φλαμίνγκο χτυπήθηκε έτσι» 

Λαμία: Κατέρρευσε και πέθανε 40χρονος στρατιωτικός

Λαμία: Κατέρρευσε και πέθανε 40χρονος στρατιωτικός

Ο άτυχος άνδρας αθλούνταν με συναδέλφους του 

Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να αφυπνιστούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης, λένε κορυφαίοι ειδικοί

Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να αφυπνιστούν για τους κινδύνους της Τεχνητής Νοημοσύνης, λένε κορυφαίοι ειδικοί

Πριν να είναι πολύ αργά 

Ποτάμι θρήνου στο Ιράν στην κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί

Ποτάμι θρήνου στο Ιράν στην κηδεία του Εμπραχίμ Ραϊσί

Οι Ιρανοί αποτίουν φόρο τιμής στον πρόεδρο Ραϊσί 

Κιλκίς: Ανατροπή με την άγρια δολοφονία - Ο 54χρονος σκότωσε τον ληστή του

Κιλκίς: Ανατροπή με την άγρια δολοφονία - Ο 54χρονος σκότωσε τον ληστή του

Ο 54χρονος όπως και άτομα που ήταν μαζί με το 45χρονο θύμα συνελήφθησαν 

Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου

Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου

Ας ελπίσουμε να κάνει λάθος 

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη γυναίκας για ρευματοκλοπή, έπαιρνε ρεύμα παράνομα για 4 χρόνια

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη γυναίκας για ρευματοκλοπή, έπαιρνε ρεύμα παράνομα για 4 χρόνια

Η ρευματοκλοπή στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε από τον έλεγχο που έκανε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ 

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος λέει ο Μαρουσάκης - Πότε έρχεται «ψυχρή λίμνη» με καταιγίδες

Καιρός: Καλοκαίρι τέλος λέει ο Μαρουσάκης - Πότε έρχεται «ψυχρή λίμνη» με καταιγίδες

Ραγδαία και απότομη θα είναι η αλλαγή του καιρού τις επόμενες ημέρες 

ΗΠΑ: Ράπερ αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε σε ζωντανή μετάδοση

ΗΠΑ: Ράπερ αυτοπυροβολήθηκε και πέθανε σε ζωντανή μετάδοση

Νεαρός ράπερ έδωσε τέλος στη ζωή του σε ζωντανή μετάδοση 

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρά δύο αδέρφια μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Τραγωδία στο κέντρο της Αθήνας: Νεκρά δύο αδέρφια μετά από φωτιά σε διαμέρισμα

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου στην Ακαδημίας 

Φρίκη στον Ασπρόπυργο: Οδηγός λεωφορείου εταιρείας βίασε υπάλληλο

Φρίκη στον Ασπρόπυργο: Οδηγός λεωφορείου εταιρείας βίασε υπάλληλο

Στο νοσοκομείο το θύμα με αιμορραγία 

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά Γιάννης Γιάτσιος

Χάνει την έδρα του ο βουλευτής της ΝΔ στα Γρεβενά Γιάννης Γιάτσιος

Το Εκλογοδικείο έγινε δεκτή την ένσταση του υποψηφίου βουλευτή - Aναβολή έκδοσης απόφασης για τις ενστάσεις κατά Σπαρτιατών 

Κολωνός: Συνελήφθη 17χρονος με γεμάτο περίστροφο

Κολωνός: Συνελήφθη 17χρονος με γεμάτο περίστροφο

Κρατείται και ο πατέρας του 

Ρόδος: Αλλοδαποί προσπάθησαν να αρπάξουν ελληνική σημαία - Πόσταραν το video στα social media

Ρόδος: Αλλοδαποί προσπάθησαν να αρπάξουν ελληνική σημαία - Πόσταραν το video στα social media

Οι δυο αλλοδαποί είχαν τέτοιο θράσος που προσπάθησαν να την κλέψουν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα! 

Γιατί έπεσε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου

Γιατί έπεσε το ελικόπτερο του Ιρανού Προέδρου

Οι πρώτες επίσημες αναφορές για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου 

Λαμία: Αποκάλυψη - βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Λαμία: Αποκάλυψη - βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα 

Ιράν: Η τελευταία εικόνα του προέδρου Ραϊσί μέσα στο ελικόπτερο λίγο πριν από τη συντριβή του

Ιράν: Η τελευταία εικόνα του προέδρου Ραϊσί μέσα στο ελικόπτερο λίγο πριν από τη συντριβή του

Το ελικόπτερο συνετρίβη ενώ ταξίδευε από την επαρχία του ανατολικού Αζερμπαϊτζάν του Ιράν προς την πόλη Ταμπρίζ 

Συγκινεί ο Γιάννης Μηχαηλίδης του ΠΑΟΚ: «Είναι τα 40 του μπαμπά μου, του υποσχέθηκα να του πάω το πρωτάθλημα»

Συγκινεί ο Γιάννης Μηχαηλίδης του ΠΑΟΚ: «Είναι τα 40 του μπαμπά μου, του υποσχέθηκα να του πάω το πρωτάθλημα»

Θέλησε να αφιερώσει τον τίτλο στον εκλιπόντα πατέρα του 

Επιστρέφει στο θέατρο ο Πέτρος Φιλιππίδης; «Του έχουν γίνει δύο προτάσεις»

Επιστρέφει στο θέατρο ο Πέτρος Φιλιππίδης; «Του έχουν γίνει δύο προτάσεις»

Μετά το εφετείο θα αποφασίσει © Copyright 2024 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services