Τι είναι τα data centers και ποια τα ωφέλη
Tι θα κερδίσει η Ελλάδα από την επένδυση της Microsoft
Tι θα κερδίσει η Ελλάδα από την επένδυση της Microsoft - Τι είναι τα data centers και ποια τα ωφέλη

«Η ίδρυση, σε μία χώρα, ενός Κέντρου Δεδομένων από μία εταιρεία όπως η Microsoft, την αναβαθμίζει ως επενδυτικό προορισμό» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης της επένδυσης από την εταιρεία.

Η συμφωνία όπου προβλέπει τη δημιουργία του πρώτου συμπλέγματος datacenter στη χώρα μας (data center region), βάζει την Ελλάδα στο επίκεντρο των ψηφιακών εξελίξεων και την καθιστά πόλο έλξης σημαντικών τεχνολογικών επενδύσεων.

Τι είναι τα data centers
Τα data centers είναι οι εγκαταστάσεις όπου αποθηκεύεται τεράστιος όγκος δεδομένων και υποστηρίζουν την τεχνολογία του cloud, αυτό που στα ελληνικά έχει μεταφραστεί υπολογιστικό νέφος. Η τεχνολογία αυτή εξυπηρετεί τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που αντί να αποθηκεύουν τα δεδομένα τους στον υπολογιστή τους ή σε κάποιον server, θα χρησιμοποιούν την εφαρμογή του cloud, η οποία υποστηρίζεται και λειτουργεί χάρη στα data centers.

H χώρα μας είναι η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που αποκτά data center region (πρόκειται για ένα σύμπλεγμα τριών εγκαταστάσεων datacenter). Μέχρι τώρα η Microsoft διατηρεί σε λειτουργία datacenters σε 4 χώρες της Ε.Ε., τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία. Ακόμη, υπό κατασκευή βρίσκονται σε άλλες 3, την Πολωνία, την Ιταλία και την Ισπανία. Η Ελλάδα γίνεται συνεπώς μόλις η 8η χώρα της Ε.Ε. που επιλέγεται από τη Microsoft για να μεταφέρονται και αποθηκεύονται τα δεδομένα του Cloud και μόλις η 27η σε όλο τον κόσμο.

Πώς φτάσαμε στην συμφωνία με την Microsoft
Μπορεί η συμφωνία μεταξύ της Microsoft και της Κυβέρνησης για τη δημιουργία του πρώτου datacenter region στα Βαλκάνια να κρατήθηκε μέχρι το τέλος ως επτασφράγιστο μυστικό, αλλά η προετοιμασία ήταν πυρετώδης και διήρκεσε μήνες. Για την ακρίβεια, όλα ξεκίνησαν πριν 9 μήνες όταν ο Πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το ετήσιο συνέδριό του Νταβός, συνάντησε για πρώτη φορά τον Πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith.

Σε αυτή τη συνάντηση ο Πρωθυπουργός του κατέθεσε ως πρόταση να κατασκευάσει η Microsoft data center στην Ελλάδα. Αν και η χώρα μας δεν βρίσκονταν στον αρχικό σχεδιασμό που είχε κάνει η Microsoft για την επέκταση του δικτύου των data centers της, αυτό άλλαξε στην πορεία.

Τη συνάντηση στο Davos διαδέχθηκε η επίσκεψη του Brad Smith στην Αθήνα στα τέλη Φεβρουαρίου, στο τελευταίο ταξίδι που έκανε ο Πρόεδρος της Microsoft πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ακολούθησαν αρκετές τηλεδιασκέψεις για να φτάσουμε τελικά στη συμφωνία, η οποία επισφραγίστηκε με την από κοινού παρουσίαση της από τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Microsoft, στο πρώτο του ταξίδι μετά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Οι συντελεστές της προετοιμασίας της επένδυσης
Πολλοί συντέλεσαν στο σημαντικό αυτό αποτέλεσμα: Από το Μαξίμου κεντρικό συντονιστικό ρόλο είχε ο Προιστάμενος του Οικονομικού Γραφείου Αλέξης Πατέλης, ο οποίος ήταν και στην αρχική συνάντηση στο Νταβός αλλά και σε όλες τις επόμενες. Καίριος ήταν ακόμη ο ρόλος του Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη στις εμπιστευτικές επαφές. Από την πλευρά της Microsoft, κλειδί στην υποστήριξη της χώρας μας στον πολυεθνικό κολοσσό είχε ο CEO της Microsoft Ελλάδος, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος και η ομάδα πέριξ του, που στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια να έρθει η επένδυση στην Ελλάδα. Ενώ ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ανέλαβαν διαπραγματεύσεις με τις ομάδες της Microsoft ανα τον κόσμο οι οποίες έπρεπε να πειστούν και για την τεχνολογική και επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας.

O οδικός χάρτης της επένδυσης
Η data center region, όπως ονομάζονται τα συμπλέγματα data center της Microsoft, θα χωροθετηθεί στην Αττική. Η κατασκευή τριών διακριτών μονάδων επιλέγεται ως λύση για να τηρηθούν οι πολύ αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους ακόμη και σε περίπτωση βλάβης σε ένα εξ αυτών λόγω φυσικής καταστροφής (π.χ. σεισμός) ή άλλον λόγο. Παράλληλα, λόγω και της πολιτικής του «αρνητικού αποτυπώματος» CO2 (carbon negative) της εταιρείας, θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η πράσινη ενέργεια για τη λειτουργία τους.

Η Ελλάδα στην 4η βιομηχανική επανάσταση
Αν και το ύψος της επένδυσης δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί με ακρίβεια, εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή των data centers και σε δεκάδες για τη λειτουργία τους.

Το οικονομικό αποτύπωμα τέτοιας επένδυσης υπολογίστηκε στο 1 δισ. στην Πολωνία και 1,5 δισ. στην Ιταλία.

Αρκετές θα είναι και οι καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Να σκεφτούμε μόνο ότι η ίδια η εταιρεία θα εκπαιδεύσει 100.000 άτομα, όχι για να προσληφθούν προφανώς από την Microsoft, αλλά είναι ενδεικτικό της ζήτησης που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση, πόσο μάλλον για όλες τις έμμεσες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα επενδύσεις όπως αυτή της Microsoft ή της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες προϋποθέτουν την πρόσληψη επιστημόνων υψηλής εξειδίκευσης, ενισχύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναστροφή του brain drain και την επιστροφή των νέων επιστημόνων που έφυγαν από την Ελλάδα την περίοδο της κρίσης.

Τα δεδομένα θα αποθηκεύονται πλέον στην Ελλάδα
Το Cloud (ή υπολογιστικό νέφος στα ελληνικά) επιτρέπει σε πολλές επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν και να ενισχύσουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα τους. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα πολλές μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις επιλέγουν, αντί των «παραδοσιακών» servers, να αποθηκεύσουν τα ψηφιακά δεδομένα τους στο Cloud. Μέχρι τώρα τα δεδομένα του Cloud που προέρχονταν από την Ελλάδα κατέληγαν σε χώρες όπως ή Ολλανδία ή η Ιρλανδία. Πλέον θα αποθηκεύονται στα datacenters που θα δημιουργηθούν στη χώρα μας. Η εξέλιξη αυτή έχει αρκετά πλεονεκτήματα, με κυριότερα τα εξής δύο: πρώτον αυξάνεται ο βαθμός ασφάλειας καθώς και αυτό που θα μεταφράζαμε κάπως αδόκιμα στα ελληνικά ως ανθεκτικότητα (από το αγγλικό resilience). Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι τα ψηφιακά αρχεία του cloud θα βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους αλλά και με την εξάλειψη τεχνικών προβλημάτων που είχαν να κάνουν με το «ταξίδι» που έκαναν τα δεδομένα στο εξωτερικό. Και φυσικά οι πληροφορίες που θα αποθηκεύονται στο cloud θωρακίζονται τόσο από τους πολύ αυστηρούς κανόνες που θέτει η ίδια η Microsoft όσο και από το θεσμικό πλαίσιο του GDPR που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα στη διακίνηση προσωπικών δεδομένων.

Το δεύτερο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η αύξηση της ταχύτητας μετάδοσης των δεδομένων που επιτρέπει την ανάπτυξη νέων τεχνολογικών εφαρμογών και την αύξηση της παραγωγικότητας συνολικά για την ελληνική οικονομία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η διεύρυνση της χρήσης του Cloud θεωρείται προϋπόθεση για την ανάπτυξη κλάδων που έχουν ταυτιστεί με την 4η βιομηχανική επανάσταση όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική, το machine learning και τα «μεγάλα δεδομένα» (big data).

Σε κάθε περίπτωση, πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που διερευνούσαν το ενδεχόμενο υιοθέτησης του cloud αλλά δίσταζαν λόγω της αποθήκευσης των αρχείων τους σε data centers στο εξωτερικό, θα έχουν πλέον ένα πολύ σημαντικό κίνητρο να κάνουν τη μετάβαση στη νέα εποχή.

Πέρα από τον θετικό αντίκτυπο που έχει η επένδυση στην ελληνική οικονομία, είναι βέβαιο πως η επιλογή της Ελλάδος από τη Microsoft έχει πολλαπλά θετικά οφέλη. Αν και η απόφαση για τη χωροθέτηση των data centers στην Αττική υπαγορεύθηκε από αμιγώς οικονομικούς λόγους, είναι βέβαιο πως η αποθήκευση δεδομένων του Cloud στην Ελλάδα, συμβάλλει στην ενίσχυση του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Πέρα από τα datacenters
Η εγκατάσταση του συμπλέγματος των data centers εντάσσεται στη στρατηγική συμφωνία #GrforGrowth η οποία περιλαμβάνει πολλές ακόμη δράσεις. Η πιο σημαντική είναι η κατάρτιση και πιστοποίηση δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, όπως επίσης φοιτητών και ανέργων. Συγκεκριμένα, η εταιρεία σχεδιάζει να εκπαιδεύσει πάνω από 20 χιλ δημοσίους υπαλλήλους και 20 χιλ. από ιδιωτικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι να καταρτιστούν συνολικά 100 χιλ.

Ακόμη, υπό εξέλιξη βρίσκεται συνεργασία μεταξύ της Microsoft και του Υπουργείου Πολιτισμού με στόχο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσω ψηφιακών εφαρμογών που αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και την επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality) στην Αρχαία Ολυμπία.

Πηγή: http://www.newsit.gr/politikh/ti-simainei-i-ependysi-tis-Microsoft-stin-ellada-ti-einai-ta-data-centers-kai-poia-ta-ofeli/3116058/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μύκονος: Συμπλοκή αστυνομικών με μεθυσμένους Ιταλούς τουρίστες έξω από κατάστημα εστίασης

Μύκονος: Συμπλοκή αστυνομικών με μεθυσμένους Ιταλούς τουρίστες έξω από κατάστημα εστίασης

Οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την απρόσμενη αντίσταση των τουριστών, οι οποίοι όχι μόνο αρνήθηκαν να συμμορφωθούν, αλλά τους επιτέθηκαν κιόλας 

Reuters: Ανοιχτό μικρόφωνο έπιασε Πούτιν και Σι να συζητούν για μεταμοσχεύσεις και αθανασία

Reuters: Ανοιχτό μικρόφωνο έπιασε Πούτιν και Σι να συζητούν για μεταμοσχεύσεις και αθανασία

Δείτε το βίντεο με τον διάλογο 

Καθάρισαν τα πάντα για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος DNA του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν

Καθάρισαν τα πάντα για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος DNA του Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν

Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου 

Μυστήριο με τις μαύρες σακούλες που πετιούνται από παράθυρο του Λευκού Οίκου

Μυστήριο με τις μαύρες σακούλες που πετιούνται από παράθυρο του Λευκού Οίκου

Το που έγινε viral πολύ γρήγορα με τους χρήστες του διαδικτύου να αναρωτιούνται τι έχει συμβεί 

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων για τη μαφία της Κρήτης από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Δεσμεύτηκαν λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία των κατηγορούμενων για τη μαφία της Κρήτης από την Αρχή για το Ξέπλυμα

Στο στόχαστρο έχουν μπει όλες οι κινήσεις λογαριασμών και η ακίνητη περιουσία των προσώπων που ελέγχονται για την υπόθεση 

Ξαφνικό μπλακ άουτ σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης

Ξαφνικό μπλακ άουτ σε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης

Χωρίς ρεύμα έμεινε για 10 λεπτά μεγάλη περιοχή του κέντρου της πόλης - Προβλήματα και σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη. 

Πειραιάς: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Σώθηκε η οδηγός

Πειραιάς: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες - Σώθηκε η οδηγός

Φωτιά εκδηλώθηκε στον Πειραιά με ένα όχημα να έχει τυλιχτεί στις φλόγες 

Φρίκη στην Ινδία: Έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του επειδή ήταν «πολύ μελαχρινή»

Φρίκη στην Ινδία: Έκαψε ζωντανή τη γυναίκα του επειδή ήταν «πολύ μελαχρινή»

Ο σύζυγος καταδικάστηκε σε θάνατο, ωστόσο έχει το δικαίωμα έφεσης εντός 30 ημερών 

Γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση στην Κίνα – Σι, Πούτιν και Κιμ στην πρώτη γραμμή της κινεζικής επίδειξης ισχύος

Γιγαντιαία στρατιωτική παρέλαση στην Κίνα – Σι, Πούτιν και Κιμ στην πρώτη γραμμή της κινεζικής επίδειξης ισχύος

Στην ομιλία του ο Κινέζος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του σήμερα είναι ασταμάτητη - Παρουσιάστηκαν νέα όπλα και άλλη στρατιωτική τεχνολογία 

Συναγερμός στο Θρακικό Πέλαγος: Πυροβολισμοί από τουρκικά αλιευτικά μετά από ένταση με Έλληνες ψαράδες

Συναγερμός στο Θρακικό Πέλαγος: Πυροβολισμοί από τουρκικά αλιευτικά μετά από ένταση με Έλληνες ψαράδες

Δείτε βίντεο 

Στάθης Μαντζώρος: «Οι πιθανότητες να ξυπνήσει είναι 50-50», δήλωσε ο πατέρας του μετά το εγκεφαλικό

Στάθης Μαντζώρος: «Οι πιθανότητες να ξυπνήσει είναι 50-50», δήλωσε ο πατέρας του μετά το εγκεφαλικό

Ο ηθοποιός, τους τελευταίους μήνες, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός 

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν τρισδιάστατη «ψυχεδελική» τοιχογραφία 4.000 ετών

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν τρισδιάστατη «ψυχεδελική» τοιχογραφία 4.000 ετών

Το μνημείο κοσμούσε την αυλή ενός ναού και προσφέρει σπάνια ματιά στην κοσμοαντίληψη των πρώτων κοινωνιών της περιόδου 2000–1000 π.Χ. 

Συνεχείς αποκαλύψεις για το κύκλωμα της Κρήτης: Οι συνομιλίες και η απάντηση του Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του ονόματός του

Συνεχείς αποκαλύψεις για το κύκλωμα της Κρήτης: Οι συνομιλίες και η απάντηση του Πάνου Καμμένου για την εμπλοκή του ονόματός του

Παραδέχθηκε τη συνομιλία με τον έναν εκ των δύο αδελφών αλλά όπως είπε, δεν έκανε καμία ενέργεια 

Φωτιά τώρα στο Περιστέρι: Στις φλόγες επιχείρηση

Φωτιά τώρα στο Περιστέρι: Στις φλόγες επιχείρηση

Επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 4 οχήματα 

Πέθανε ο ηθοποιός Γκράχαμ Γκριν, ο Kicking Bird στο «Χορεύοντας με τους Λύκους»

Πέθανε ο ηθοποιός Γκράχαμ Γκριν, ο Kicking Bird στο «Χορεύοντας με τους Λύκους»

Ο ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 73 ετών 

Δεν θυμάμαι τη στιγμή του τροχαίου, είμαι ταπεινός άνθρωπος με ευγενική ψυχή, λέει η 45χρονη οδηγός της Porsche

Δεν θυμάμαι τη στιγμή του τροχαίου, είμαι ταπεινός άνθρωπος με ευγενική ψυχή, λέει η 45χρονη οδηγός της Porsche

«Δεν θα μπορούσα να σηκώσω αυτό το βάρος, να πάθουνε δύο άνθρωποι κάτι, γιατί μιλάμε για ατύχημα όχι για κάτι που έγινε εσκεμμένα. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη» 

Eurobasket 2025: Όλα τα «σενάρια» τις τελευταίας αγωνιστικής - Πώς η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο

Eurobasket 2025: Όλα τα «σενάρια» τις τελευταίας αγωνιστικής - Πώς η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο

Η Εθνική δεν τα κατάφερε απέναντι στη Βοσνία αλλά κρατάει ακόμα την τύχη στα χέρια της 

Ο Σι ετοιμάζει επίδειξη δύναμης απέναντι στις ΗΠΑ

Ο Σι ετοιμάζει επίδειξη δύναμης απέναντι στις ΗΠΑ

Με μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Πεκίνο – Ποιους ηγέτες θα έχει στο πλάι του 

«Μου στέλνει αυτός, πήγαινε δείρτε τον» - Οι παραγγελίες ξυλοδαρμών από τον Αρχιμανδρίτη που εμπλέκεται στη μαφία της Κρήτης

«Μου στέλνει αυτός, πήγαινε δείρτε τον» - Οι παραγγελίες ξυλοδαρμών από τον Αρχιμανδρίτη που εμπλέκεται στη μαφία της Κρήτης

Σε μία από τις συνομιλίες ακούγεται ένα από τα αδέρφια να μιλά με τον Αρχιμανδρίτη - Η επίμαχη βεβαίωση και οι διάλογοι 

Ήττα - σοκ για την Εθνική μας: Η Βοσνία υποχρέωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ήττα

Ήττα - σοκ για την Εθνική μας: Η Βοσνία υποχρέωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σε ήττα

Η υπόθεση πρώτη θέση περιπλέκεται 

Δολοφονία 51χρονης από τον κουμπάρο της στην Αμφιλοχία

Δολοφονία 51χρονης από τον κουμπάρο της στην Αμφιλοχία

«Ο άνδρας της Αννας έχει καταρρεύσει», λέει ο πρόεδρος του χωριού 

Θέρμη: Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ η 45χρονη με την Porsche που προκάλεσε τροχαίο

Θέρμη: Ελεύθερη με εγγύηση 50.000 ευρώ η 45χρονη με την Porsche που προκάλεσε τροχαίο

Η 45χρονη εγκατέλειψε τους δυο τραυματίες ενώ δεν της έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι 

TikToker κατάφερε να μαζέψει 54.000 λίρες δουλεύοντας στα McDonald`s: Οι συμβουλές της για εξοικονόμηση

TikToker κατάφερε να μαζέψει 54.000 λίρες δουλεύοντας στα McDonald`s: Οι συμβουλές της για εξοικονόμηση

Μια νεαρή κοπέλα κατάφερε να μαζέψει ένα αξιοσέβαστο ποσό από την εργασία της και μοιράστηκε μερικές έξυπνες συμβουλές με τους ακόλουθούς της πώς θα κάνουν οικονομία. 

Λήμνος: Ιερέας κατέρρευσε σε εστιατόριο -Τον έσωσαν με ΚΑΡΠΑ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Λήμνος: Ιερέας κατέρρευσε σε εστιατόριο -Τον έσωσαν με ΚΑΡΠΑ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Σοβαρό ιατρικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι στη Μύρινα Λέσβου, όταν ο συνταξιούχος ιερέας του Αγίου Ευστρατίου κατέρρευσε σε εστιατόριο της περιοχής 

Νέα ακτινοθεραπεία «εξαφανίζει» τον καρκίνο σε 6 μήνες - Τα ειδικά ραδιοφάρμακα και οι προκλήσεις

Νέα ακτινοθεραπεία «εξαφανίζει» τον καρκίνο σε 6 μήνες - Τα ειδικά ραδιοφάρμακα και οι προκλήσεις

Πώς η Novartis πήρε προβάδισμα στη στοχευμένη ακτινοθεραπεία που θεωρείται το μέλλον στη θεραπεία του καρκίνου 

Ποιος σε έκανε unfollow; Το ChatGPT βρήκε τον τρόπο να μάθεις!

Ποιος σε έκανε unfollow; Το ChatGPT βρήκε τον τρόπο να μάθεις!

Βήμα-βήμα η διαδικασία όπως την παρουσιάζει μια χρήστρια του TikTok 

Θρήνος στο Αφγανιστάν: Πάνω από 1100 οι νεκροί και χιλιάδες τραυματίες - «Δε γνωρίζουμε πόσα πτώματα είναι κάτω από τα ερείπια»

Θρήνος στο Αφγανιστάν: Πάνω από 1100 οι νεκροί και χιλιάδες τραυματίες - «Δε γνωρίζουμε πόσα πτώματα είναι κάτω από τα ερείπια»

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στο Αφγανιστάν ξεπέρασε τους 1.100, σύμφωνα με ομάδα αρωγής 

Τραγωδία στην Κατερίνη: ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε δύο οχήματα – Νεκρός ένας 61χρονος

Τραγωδία στην Κατερίνη: ΙΧ μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε σε δύο οχήματα – Νεκρός ένας 61χρονος

Η Τροχαία Κατερίνης ερευνά αν ο θάνατος του 61χρονου οφείλεται σε παθολογικά αίτια και αν αυτός προήλθε πριν χάσει τον έλεγχο του ΙΧ 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώνονται οι πρώτες καμπάνες σε 500 ΑΦΜ - Πήραν παράνομα €20 εκατ., θα ασκηθούν διώξεις και «πάγωμα» λογαριασμών

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοινώνονται οι πρώτες καμπάνες σε 500 ΑΦΜ - Πήραν παράνομα €20 εκατ., θα ασκηθούν διώξεις και «πάγωμα» λογαριασμών

Στις 12 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Αφορά κυρίως φυσικά πρόσωπα - Εντείνονται οι έλεγχοι από το ελληνικό FBI και την «Αρχή για το Ξέπλυμα» 

Κόρινθος: Θρίλερ με τον θάvατo 22χρονου – Στο μικροσκόπιο ιατροδικαστής και συγγενείς

Κόρινθος: Θρίλερ με τον θάvατo 22χρονου – Στο μικροσκόπιο ιατροδικαστής και συγγενείς

Ο νεαρός μεταφέρθηκε από οικείους του από το Λέχαιο Κορινθίας 

Μαφία της Κρήτης: Τις 90 θα φτάσουν οι συλλήψεις– Ήθελαν να βάλουν χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία

Μαφία της Κρήτης: Τις 90 θα φτάσουν οι συλλήψεις– Ήθελαν να βάλουν χέρι στην εκκλησιαστική περιουσία

Νέες συλλήψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες για την εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε στην Κρήτη 

Ακινητοποιήθηκε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα – Παρέσυρε κοπάδι ζώων

Ακινητοποιήθηκε τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα – Παρέσυρε κοπάδι ζώων

Η αμαξοστοιχία IC55 ακινητοποιήθηκε λίγο μετά τον Αλίαρτο καθώς συγκρούστηκε με κοπάδι ζώων που εισήλθε στις γραμμές 

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Δεν σκότωσα εγώ τον Παναγιωτάκη - Μόνο στη Φωτεινή θα πω ποιος τον σκότωσε»

Ειρήνη Μουρτζούκου: «Δεν σκότωσα εγώ τον Παναγιωτάκη - Μόνο στη Φωτεινή θα πω ποιος τον σκότωσε»

Η Ειρήνη Μουρτζούκου επιμένει ότι δεν σκότωσε εκείνη τον Παναγιωτάκη 

Ανατροπή και εκδήλωση πυρκαγιάς σε φορτηγό στην Αθηνών Κορίνθου - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Ανατροπή και εκδήλωση πυρκαγιάς σε φορτηγό στην Αθηνών Κορίνθου - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μέσω της παλαιάς εθνικής οδού η κυκλοφορία των οχημάτων 

Απόλυτη καταστροφή στο Αφγανιστάν με πάνω από 800 νεκρούς και ισοπεδωμένα χωριά μετά τον ισχυρό σεισμό

Απόλυτη καταστροφή στο Αφγανιστάν με πάνω από 800 νεκρούς και ισοπεδωμένα χωριά μετά τον ισχυρό σεισμό

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο 

Φρίκη στο φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα: Ανδρας βρέθηκε νεκρός μέσα «σε λίμνη αίματος»

Φρίκη στο φεστιβάλ Burning Man στη Νεβάδα: Ανδρας βρέθηκε νεκρός μέσα «σε λίμνη αίματος»

Η σορός δεν έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές 

Ανακοινώθηκε 48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ανακοινώθηκε 48ώρη απεργία στα ταξί: Πότε θα πραγματοποιηθεί

Η απεργία έρχεται σε συνέχεια της σύγκρουσης με την κυβέρνηση, αναφορικά με την ΚΥΑ που παραχωρεί συγκοινωνιακό έργο στα βαν 

Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ: «Η αίσθηση είναι ότι η μείωση του ρεύματος στη λιανική θα είναι στο ύψος του 20%»

Αντιπρόεδρος ΡΑΑΕΥ: «Η αίσθηση είναι ότι η μείωση του ρεύματος στη λιανική θα είναι στο ύψος του 20%»

Ανακοινώνονται τα τιμολόγια 

«Πάντα μια δύσκολη ημέρα»: Ο Τσαρλς Σπένσερ αποτίει φόρο τιμής στην αδερφή του πριγκίπισσα Νταϊάνα

«Πάντα μια δύσκολη ημέρα»: Ο Τσαρλς Σπένσερ αποτίει φόρο τιμής στην αδερφή του πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο μικρότερος αδελφός της πριγκίπισσας Νταϊάνα τίμησε τη μνήμη της 28 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της 

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της φον ντερ Λάιεν: Υποψίες ρωσικής παρεμβολής σε GPS

Αναγκαστική προσγείωση για το αεροπλάνο της φον ντερ Λάιεν: Υποψίες ρωσικής παρεμβολής σε GPS

Το αεροπλάνο που μετέφερε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οδηγήθηκε σε αναγκαστική προσγείωση «λόγω υποψίας ρωσικής παρεμβολής σε GPS», ισχυρίζονται οι Financial Times 



© Copyright 2025 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services