Εκτός φυλακής ο Σάββας Ξηρός
Για 5 μήνες...

Πεντάμηνη διακοπή της κράτησης του Σάββα Ξηρού, ο οποίος είχε καταδικασθεί για τη συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, αποφάσισε την Πέμπτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά, αφού ο ίδιος επικαλέστηκε λόγους υγείας.
Ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε στο δικαστήριο ότι κινδυνεύει στο ένα μάτι με ολική απώλεια όρασης, ενώ και στο άλλο έχει περιοριστεί σημαντικά η όρασή του.
Επιπλέον, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ μικρόβιο του προκάλεσε σοβαρά οιδήματα στα πόδια.
Ο Σάββας Ξηρός είχε καταδικασθεί πρωτόδικα σε 6 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στη 17 Νοέμβρη.
Η ποινή του με την προσφυγή του στο Εφετείο μειώθηκε σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, για συμμετοχή σε 5 δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις και συμμετοχή στην οργάνωση.
______________________________________________________________________________
Πηγή: e-daily.gr






