Νέα

Ενός λεπτού σιγή για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο κράτησαν οι βουλευτές

Τέσσερα παιδιά έχασαν την ζωή τους, ενώ ένας ακόμα 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά

Ενός λεπτού σιγή για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο κράτησαν οι βουλευτές

Ενός λεπτού σιγή κράτησαν την Τρίτη οι βουλευτές για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και ένα τραυματίστηκε σοβαρά.

Στον απόηχο του δυστυχήματος, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο» επισήμανε, ζητώντας να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που χάθηκαν.

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας στο θέμα του μαθήματος οδικής ασφάλειας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Στο υπουργείο είναι έτοιμοι από καιρό για δημόσια τοποθέτηση στο θέμα, αλλά δεν έκαναν ανακοινώσεις για να μην θεωρηθεί ότι το κάνουν επικοινωνιακά με αφορμή τα τραγικά δυστυχήματα υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου.

«Είναι πράγματι τραγικό το περιστατικό… Ήδη στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου υπάρχουν τέτοια μαθήματα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης κι άλλων δραστηριοτήτων» τόνισε ο υπουργός.

«Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για μία πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα της οδικής αγωγής και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν γνώση και θα κάνουμε κ μια κοινή συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπής Οδικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Πηγή: www.skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. Τέσσερα νεαρά άτομα νεκρά σε τροχαίο στον Εύοσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00