Απών από τη δίκη του ο Jacques Chirac
Κατηγορείται για υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος


Σήμερα, Δευτέρα, ξεκινά στο Παρίσι η δίκη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Jacques Chirac, για υπόθεση εικονικών θέσεων εργασίας που αφορά την περίοδο που ήταν δήμαρχος Παρισιού. Ο Jacques Chirac θα πρέπει να απολογηθεί για γεγονότα που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, ενώ κινδυνεύει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο 150.000 ευρώ.
Ο Chirac κατηγορείται για «υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος, κατάχρηση εμπιστοσύνης και παράνομο συμφέρον», αφού κατηγορείται ότι επέτρεψε σε ανθρώπους που εργάζονταν κυρίως για το κόμμα του να αμείβονται από το δημαρχείο του Παρισιού.
Όμως ο ίδιος έχει δηλώσει αδυναμία να παραστεί στο δικαστήριο, έτσι θα τον εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι του. Η δίκη του πρώην προέδρου κινδύνεψε να φθάσει σε αδιέξοδο, εξαιτίας διαδικαστικών ζητημάτων τον Μάρτιο.
Πηγή: e-daily.gr





