Νέα

Γραφείο κηδειών στην Κύπρο: Καταγγελίες on air ‑ «Έστελνε νεκρούς χωρίς όργανα»

Η Βάνα Κεκκουρή μίλησε στο ΣΙΓΜΑ με αφορμή τη σορό Βρετανού που είχε δηλωθεί εξαφανισμένη από το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Γραφείο κηδειών στην Κύπρο: Καταγγελίες on air - «Έστελνε νεκρούς χωρίς όργανα»
carolynabooth / Pixabay

Η ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στην Κύπρο, Βάνα Κεκκουρή, κάνει λόγο για χάος στα νεκροτομεία και για ιδιώτη που, όπως ισχυρίζεται, εμφανίζεται με γιλέκο της Αστυνομίας και δρα χωρίς επαρκή αδειοδότηση.

Η ιδιοκτήτρια γραφείου κηδειών στην Κύπρο Βάνα Κεκκουρή ισχυρίστηκε on air ότι συνάδελφός της, ιδιοκτήτης ιδιωτικού γραφείου κηδειών, φορά γιλέκο της Αστυνομίας και παρουσιάζεται ως το γραφείο που εξυπηρετεί τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε διάφορους χώρους. Έθεσε ερωτήματα για την αδειοδότησή του και για τις διαδικασίες ταρίχευσης και μεταφοράς σορών, ισχυρίστηκε ότι ζητούνται χρήματα από συγγενείς για τις μεταφορές και αναφέρθηκε σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία φέρεται να είχαν μεταφερθεί νεκροί χωρίς όργανα. Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν τεκμηριώθηκαν στο πλαίσιο των δηλώσεών της.

Η κ. Κεκκουρή μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με αφορμή την υπόθεση της σορού Βρετανού που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένη από το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Σύμφωνα με την ίδια, τη μεταφορά της σορού από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου στο νοσοκομείο της Λευκωσίας είχε αναλάβει ο συγκεκριμένος επαγγελματίας.

«Μπάχαλο» στα νεκροτομεία της Κύπρου

Η ιδιοκτήτρια του γραφείου κηδειών διατύπωσε σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των νεκροτομείων, τις διαδικασίες παραλαβής και παράδοσης σορών και τη δραστηριότητα γραφείων κηδειών στο νησί. Έκανε λόγο για χάος, καθυστερήσεις και παρατυπίες, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

«Είναι καθημερινό φαινόμενο για εμάς, είναι τόσο μπάχαλο στα νοσοκομεία που δεν μπορούμε να δουλέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτήματα για άδειες και ταρίχευση

Η κ. Κεκκουρή αμφισβήτησε τη νομιμότητα της δραστηριότητας του συγκεκριμένου γραφείου, θέτοντας ερωτήματα για την αδειοδότησή του και για τις διαδικασίες που ακολουθούνται κατά τη μεταφορά και τη διαχείριση σορών.

«Δίνουν χαρτιά ότι έκαναν 30 ώρες μάθημα ταρίχευσης και να ζητώ να μου δείξουν την υπογραφή. Πού έγινε η ταρίχευση, ποιος τους έδωσε την άδεια;», διερωτήθηκε.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας εξασφάλισε πολεοδομική άδεια υπό συνθήκες που, κατά την άποψή της, εγείρουν ερωτήματα.

Αιχμές για Αστυνομία και υπουργείο

Σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο, διατύπωσε ισχυρισμούς για τη συνεργασία του ιδιώτη με την Αστυνομία και άφησε αιχμές για πιθανή εμπλοκή υπηρεσιών και του αρμόδιου υπουργείου, χωρίς οι ισχυρισμοί αυτοί να τεκμηριώνονται στις δηλώσεις της.

Όταν ρωτήθηκε αν ανάλογα περιστατικά είναι συχνά, απάντησε καταφατικά, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες της για παρανομίες και δυσλειτουργίες στον συγκεκριμένο τομέα.

Πηγή: e-radio.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00