Οι 6 περιοχές που σήμανε συναγερμός λόγω δείκτη θετικότητας
Ανησυχία για την κατάσταση στα νησιά

Μία πιο σαφή εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δίνουν τα ποσοστά θετικότητας ανά περιφερειακή ενότητα που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο ΕΟΔΥ, προκαλούν ωστόσο ανησυχία για την κατάσταση στα νησιά.
Τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ αφορούν στην περίοδο 12 Ιουλίου 2021 έως 18 Ιουλίου 2021, με το ποσοστό θετικότητας να ανέρχεται στο 3.41% σε σύνολο 512.794 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 0.81% σε σύνολο 1.008.857 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1.26%
Ωστόσο όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσιεύθηκε, το ποσοστό θετικότητας βρίσκεται στα ύψη στο Ρέθυμνο, όπου αγγίζει το 4,85%, ενώ ακολουθούν η Πάρος με 4,31%, η Μύκονος με 4,06%, η Καρδίτσα με 2,51%, η Μήλος με 2,47% και η Σαντορίνη με 2,23%.
Το ποσοστό θετικότητας στην Αττική
Αναφορικά με το λεκανοπέδιο, στην Ανατολική Αττική το ποσοστό θετικότητας διαμορφώθηκε στο 1,46%, στον Βόρειο Τομέα Αθηνών στο 1,37%, στη Δυτική Αττική στο 1,24%, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών στο 1,43%, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών στο 1,41%, στον Νότιο Τομέα Αθηνών στο 1,56%, στον Πειραιά 1,73% και στις Νήσους 1,68%.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον πίνακα, μηδενική θετικότητα εμφάνισε η Κάρπαθος.
Πηγή: www.iefimerida.gr





