
Στην ανακοίνωσή του, ο Ρούπος κάνει λόγο για «μεθοδευμένη ιντερνετική επίθεση» που ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση αποσπάσματος από αντιφασιστική σάτιρα που παρουσίασε στο φεστιβάλ «Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης 2025» στη Δραπετσώνα. Όπως τονίζει, το υλικό διαστρεβλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε για να οργανωθεί εκστρατεία μποϊκοτάζ και πιέσεων προς την εταιρεία, με αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεργασίας.
Παράλληλα, ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου
Σήμερα Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2025, μου ανακοινώθηκε από την Pizza Fan, την εταιρεία όπου εργάζομαι σταθερά εδώ και 5 έτη, η λύση της σύμβασής μου, κοινώς απόλυση.
Στην οποία εταιρεία, σημειωτέον, μού έγινε πρόσληψη με την ιδιότητα του κωμικού, για την παραγωγή εβδομαδιαίου content.
Aφορμή της απόλυσης ήταν η μεθοδευμένη ιντερνετική επίθεση με email, μηνύματα, σχόλια και τηλεφωνήματα στα social media και στο τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας, μετά από ξεκάθαρη προτροπή δύο ακροδεξιών youtubers καθώς και γνωστού δημοσιογράφου και πρώην βουλευτή, στις εκπομπές τους στο YouTube.
Τα περισσότερα με περιεχόμενο συκοφαντικό και απειλητικό, προς την εταιρεία και προς εμένα. Στις εκπομπές αυτές προβλήθηκε και σχολιάστηκε καταλλήλως απόσπασμα από την stand-up comedy εμφάνισή μου στο πλαίσιο του “Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2025” στα Λιπάσματα Δραπετσώνας, όπου είπα κάποια αστεία με αντιφασιστικό περιεχόμενο. Η φύση των αστείων, όπως συνηθίζεται, διαστρεβλώθηκε και ερμηνεύτηκε με τον τρόπο που εκείνοι ήθελαν, ώστε να εξυπηρετήσουν τα συντηρητικά alt-right αφηγήματά τους.
Το βίντεο αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις και τη συσπείρωση των κλασικών εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων του ίντερνετ και διοχετεύθηκε στις εν λόγω εκπομπές, από όπου έγινε κάλεσμα δωσιλογικού και στοχοποιητικού χαρακτήρα από τους παρουσιαστές, για “ενοχλητικό σπαμ” παντός είδους προς την εταιρεία και μποϊκοτάζ, με απώτερο σκοπό την απομάκρυνση μου από αυτή, και με σαφείς αναφορές, όπως “να μου κόψουν το ψωμί”, “να πεινάσει” κλπ.
Ταυτόχρονα φυσικά με την παραδοσιακή πλέον τακτική επίθεσης με σχόλια και προσωπικά μηνύματα με απειλητικό/υβριστικό χαρακτήρα και με υποκίνηση βίας, σε όλα μου το σόσιαλ.
Η κίνηση αυτή έγινε από ανθρώπους που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με κάθε ευκαιρία για την “ελευθερία του λόγου”, αρκεί ο λόγος αυτός να είναι αποκλειστικα ο βαθιά μισαλλόδοξος δικός τους.
Με τη στάση τους απλά επιβεβαίωσαν το περιεχόμενο των αστείων που ειπώθηκαν στη συγκεκριμένη παράσταση.
Η εταιρεία δυστυχώς ενέδωσε σε αυτές τις πιέσεις, αφήνωντας έτσι περιθώριο για αντίστοιχες εκδικητικές πρακτικές από τα ίδια στοιχεία στο μέλλον για την ίδια αλλά και για όποια άλλη εργοδοσία επιθυμήσουν, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, και κανονικοποίηση αυτών.
Με μία ανακοίνωση αρκετά προβληματική που στο περιέχομενο της αναίρει την ίδια της την απόφαση, συντάσσεται με τα ακροδεξιά τρολλ και δεν προφυλάσσει τον εργαζόμενο. Εν έτει 2025, γινόμαστε ακόμα μάρτυρες εργοδοτικών εκδιώξεων για πολιτικά φρονήματα με εργαζόμενους να γίνονται έρμαια του νεοφασιστικού οχετού.
Στο ίντερνετ μπορεί να βρίσκουν εύκολο έδαφος οι σύγχρονοι δωσίλογοι και φασίστες. Ο φασισμός όμως νικιέται στους δρόμους, στις γειτονιές και καθημερινά μέσα μας. Ενημερώνω και δημόσια ότι έχω ήδη κινήσει νομικές διαδικασίες προς τους υπευθύνους της υποκίνησης αυτού το κύματος μίσους προς το πρόσωπό μου, το οποίο θίγει την προσωπικότητα μου, την καλλιτεχνική μου υπόστασή και την επαγγελματική μου ακεραιότητα.
Ευχαριστώ τους/ις συναδέλφους (από τη σκηνή του stand-up comedy και μη) για τα γρήγορα αντανακλαστικά τους και τη στήριξη, τα media που δημοσιοποίησαν το ζήτημα και πήρανε θέση, καθώς και όλους/ες που βρίσκεστε αλληλέγγυοι/ες σε αυτό. Η τέχνη δε στοχοποιείται και δεν τιθασεύεται. Και για όσους ακόμα απειλούν, ξέρετε όντως πού θα μας βρείτε. Στις σκηνές.
Αυτές δε μπορείτε να μας τις πάρετε. Καλώ όλες τις προοδευτικές δυνάμεις και κάθε άνθρωπο με ανοιχτό μυαλό σε στήριξη. ΜΕίναι κάτι που αφορά εμένα σήμερα. Αλλά εσένα αύριο. Δε φοβόμαστε. Προχωράμε όπως πάντα, και καλή μας τύχη,
ΥΓ: Στα σχόλια παραθέτω links των προαναφερθέντων καναλιών και λογαριασμών που υποκίνησαν όλη αυτή την επίθεση καθώς και την ανακοίνωση της εταιρείας.
Πάρις Ρούπος - Pizza Fan: Το χρονικό της υπόθεσης
Ορισμένα αστεία από πρόσφατη παράσταση του Πάρι Ρούπου χαρακτηρίστηκαν από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «ανθελληνικά», με τον ίδιο να προχωρά μάλιστα σε προσωπική επίθεση, αποκαλώντας τον κωμικό «ακροαριστερό σκουπίδι». Σημειώνεται ότι τα επίμαχα σχόλια του Ρούπου δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τη συνεργασία του με την Pizza Fan, η οποία περιοριζόταν αποκλειστικά σε προωθητικά βίντεο για τα κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά, αποσπάσματα από την παράσταση αναπαράχθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας οργανωμένη εκστρατεία πίεσης σε βάρος του.
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις του, ζήτησε ευθέως την αποπομπή του κωμικού, χαρακτηρίζοντας το αστείο «προσβολή εθνικών συμβόλων». Το κάλεσμα αυτό ενίσχυσε ένα μποϊκοτάζ που οργανώθηκε διαδικτυακά, με εκατοντάδες σχόλια στην επίσημη σελίδα της Pizza Fan στο Facebook και αλλού.
Υπό αυτό το κλίμα, η εταιρεία ανακοίνωσε την άμεση διακοπή της συνεργασίας της με τον Ρούπο, δηλώνοντας ότι «θεωρεί απρέπεια τη χρησιμοποίηση εθνικών συμβόλων με ανάρμοστο τρόπο» και ότι «όποιος εκπροσωπεί την Pizza Fan οφείλει να σέβεται τον κόσμο της και να μην προκαλεί διχασμό».
Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως πράξη «λογοκρισίας υπό πίεση» και «υποταγή στις απαιτήσεις της ακροδεξιάς». Χρήστες των social media και καλλιτέχνες έκαναν λόγο για επικίνδυνο προηγούμενο, που δίνει σε οργανωμένες μειοψηφίες τη δυνατότητα να καθορίζουν τις πολιτιστικές συνεργασίες μεγάλων εταιρειών.
Η ανακοίνωση της Pizza Fan για τον Πάρι Ρούπο
Εκ μέρους της διοίκησης της Pizza Fan, σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον κωμικό Πάρι Ρούπο με τον οποίο συνεργάστηκε η εταιρεία για ένα διάστημα, για την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοινώνονται τα εξής:
«Θέλουμε να κάνουμε απόλυτα ξεκάθαρο ότι θεωρούμε μεγάλη απρέπεια τη χρησιμοποίηση εθνικών συμβόλων και ιστορικών γεγονότων με ανάρμοστο τρόπο στην προσωπική παράσταση κωμωδίας του Πάρι Ρούπου, η οποία καμία σχέση δεν έχει να κάνει επικοινωνιακά με την Pizza Fan και για την οποία μάθαμε
και εμείς από τα MME.
Παράλληλα οποιοσδήποτε εκπροσωπεί μια εταιρεία με την εμβέλεια της Pizza Fan, που φτάνει σε κάθε ελληνικό σπίτι χωρίς καμία διάκριση, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πέρα από τις προσωπικές του θέσεις και τα όποια πιστεύω οφείλει να σέβεται τον κόσμο της και να μην εκθέτει αναίτια την εταιρεία με την οποία συνεργάζεται με σχόλια που μπορούν να δημιουργήσουν αντιθέσεις και εντάσεις στον κόσμο της και ευρύτερα στο κοινωνικό σύνολο.
Για τους ανωτέρω λόγους από σήμερα 25/9/25 η Pizza Fan ανακοινώνει την απόλυση του κ.Ρούπου και διακόπτει κάθε συνεργασία μαζί του».
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/greece/apolysi-gia-antifasistiki-satira-i-anakoinosi-toy-pari-roypoy-meta-tin-apolysi-apo-tin
Θεσσαλονίκη: Οδηγός σε αμόκ αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και διέλυσε οκτώ αυτοκίνητα
Ζημιές σε οκτώ οχήματα προκάλεσε 37χρονος οδηγός - Αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ

Μαρία Καρυστιανού: Έρχεται κλιμάκιο ευρωπαίων για τον έλεγχο της απονομής δικαιοσύνης στην υπόθεση των Τεμπών
Η ίδια αναφέρει πως «τρέμουν την αλήθεια που είναι θαμμένη με τα παιδιά μας» - Καρυστιανού, Ρούτσι και Τηλκερίδης κατέθεσαν αίτημα στον ΟΗΕ για εκταφή των παιδιών τους

Αυτοκίνητο «καρφώθηκε» σε βιτρίνα μαγαζιού στη Θεσσαλονίκη
Τραυματίστηκε ελαφρά ο οδηγός, δείτε βίντεο

Χτύπησε και έγδυσε στην εθνική οδό τη σύντροφό του - Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια χωρίς αναστολή
Το περιστατικό συνέβη μπροστά στους γονείς του δράστη - Διερχόμενοι οδηγοί που αντίκρισαν το περιστατικό κάλεσαν την αστυνομία

Porta patty party: Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» των ακραίων φετιχιστικών πάρτι του Ντουμπάι
Από την Ουγκάντα στα πάρτι του απόλυτου εξευτελισμού, το όνομα του Τσάρλς Μοουεσίγκουα, έγινε συνώνυμο της ανθρώπινης εκμετάλλευσης

Προ των πυλών 24ωρη κακοκαιρία με πτώση της θερμοκρασίας και τόνους βροχής – Οι 7 περιοχές που θα πληγούν
Στο «μάτι» της κακοκαιρίας η δυτική Ελλάδα

Μητσοτάκης στον ΟΗΕ: Να ανακαλέσει η Τουρκία το casus belli, ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος, όχι η γλώσσα των όπλων
«Η Κύπρος υποφέρει 51 χρόνια» τόνισε - «Το Ισραήλ είναι στρατηγικός μας εταίρος, αλλά αν συνεχίσει έτσι θα απομακρύνει τους φίλους του»

Τέμπη: Ο ΟΣΕ παραιτείται από την προσφυγή κατά της αποζημίωσης συγγενών θύματος
Την πληρωμή θα αναλαμβάνει το κράτος

Σε κελί 9 τετραγωνικών αναμένεται να οδηγηθεί ο Νικολά Σαρκοζί – Έγκλειστος 23 ώρες την ημέρα
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έχει το δικαίωμα, μετά τον εγκλεισμό του, να ζητήσει να αποφυλακιστεί και να τεθεί σε κατ` οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι»

Τι σημαίνει το ότι έγινε δεκτό το αίτημα εκταφής για τα θύματα των Τεμπών
Πότε γίνεται εκταφή και τι σημαίνει η διαδικασία αυτή για τη δίκη

Πυροβολισμό δέχτηκαν συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στον ποταμό Έβρο
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ μεταξύ Πέμπτης προς Παρασκευή όταν περίπολος δέχθηκε πυροβολισμό από την απέναντι πλευρά του ποταμού

Με εισαγγελική παραγγελία δίνεται η άδεια εκταφής του γιου του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι
Θα εξεταστούν και τα αιτήματα εκταφής των άλλων συγγενών των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Πότε αλλάζει η ώρα σε χειμερινή
Πότε θα γυρίσουν οι δείκτες μια ώρα πίσω για να κερδίσουμε μια επιπλέον ώρα ύπνου - Και πότε επιστρέφουμε στη θερινή ώρα

Έγινε η νέα φορολοταρία Ιουλίου: Πώς θα δείτε αν κερδίσατε μέχρι 50.000 ευρώ
Οι τυχεροί λαχνοί

Τραμπ εναντίον Σόρος: Διατάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης να στοχεύσει τον οργανισμό που χρηματοδοτεί ο μεγιστάνας
Ο οργανισμός χαρακτήρισε τις κατηγορίες ως «πολιτικά υποκινούμενες επιθέσεις κατά της κοινωνίας των πολιτών»

Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Τέμπη: Τα αιτήματα για εκταφή θυμάτων σύντομα θα απαντηθούν
Στην τελική ευθεία για τις αποφάσεις της δικαιοσύνης

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Πού χτυπά η διήμερη κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες;
Λαγουβάρδος: Μπαίνουμε στο φθινόπωρο, με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές

Καιρός: Καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες
Εν αναμονή ισχυρών φαινομένων

Ο Νετανιάχου έκανε τον γύρο της Μεσογείου για να πάει ΗΠΑ: Φόβοι για σύλληψη στην Ευρώπη
Τον Ιούλιο, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ είχε επικρίνει Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα για «ασφαλή διάδρομο» που παρείχαν στον Ισραηλινό ηγέτη

Airbnb: Σε εφαρμογή από την Τετάρτη νέοι αυστηροί όροι
Όλες οι αλλαγές

Καιρός: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο
Ενίσχυση των βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας από σήμερα

Αγριο έγκλημα στην Τουρκία: 44χρονος εκτέλεσε την 42χρονη πρώην σύζυγό του μέσα σε νοσοκομείο
Η δολοφονία έγινε μια ημέρα μετά την έκδοση περιοριστικών μέτρων για τον δράστη από το θύμα

Ο Ερντογάν στον Λευκό Οίκο: Ξαναζέστανε τη φιλία με τον Τραμπ και έφυγε με «βαριές» συμφωνίες
Έξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους, οι πρόεδροι των δύο χωρών είχαν πολλά να πουν, έχοντας καλλιεργήσει προσδοκίες για σημαντικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων

Χανιά: Πέθανε το τετράχρονο παιδί που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Κίσαμο
Υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παρά τις προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε

Ο δικηγορικός κόσμος ζητά να εξετάσει η Δικαιοσύνη το αίτημα εκταφής της σορού του γιου του Ρούτσι
Η εκταφή δεν θα επιφέρει καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, τονίζουν

Europa League: Σοβαρά επεισόδια πριν το Ουτρέχτη – Λιόν, συλλήψεις από την ολλανδική αστυνομία
Εικόνες χάους στο κέντρο της πόλης

Τέλος το «παρκάρω όπου θέλω» με τον νέο ΚΟΚ: Αυστηρά πρόστιμα έως 2.000 ευρώ για παράνομη στάθμευση
Αυστηρότερες ποινές για όσους σταθμεύουν παράνομα προβλέπει ο νέος ΚΟΚ

Κλιματική φτώχεια: Η υπερθέρμανση του πλανήτη ίσως κάνει τον μέσο άνθρωπο 24% φτωχότερο μέχρι το 2100
Το πραγματικό κόστος της κλιματικής αλλαγής: Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα μπορούσε να κάνει τον μέσο άνθρωπο 24% φτωχότερο μέχρι το 2100, προειδοποιούν οι επιστήμονες

«Απόλυση για αντιφασιστική σάτιρα»: Η ανακοίνωση του Πάρι Ρούπου μετά την απόλυση από την Pizza Fan
Ο κωμικός αναφέρει ότι έχει ήδη κινηθεί νομικά κατά όσων υποκίνησαν την επίθεση μίσους εις βάρος του, ενώ ευχαρίστησε συναδέλφους και καλλιτέχνες για τη δημόσια στήριξή τους

Ρόδος: Στη φυλακή 52χρονος εκπαιδευτικός που διατηρούσε σχέση με 14χρονη
Στη διάρκεια του επεισοδίου με τον πατέρα της κοπέλας, ο 52χρονος είχε πει πως ήταν... ερωτευμένος μαζί της

Ρούτε: Οι χώρες - μέλη του NATO πρέπει να καταρρίπτουν ρωσικά drones και αεροσκάφη «αν είναι απαραίτητο»
Οι στρατοί του ΝΑΤΟ είναι εκπαιδευμένοι να αξιολογούν τέτοιες απειλές και να αποφασίζουν αναλόγως, είπε ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας

Slimane: Καταδικάστηκε ύστερα από καταγγελίες για sεξουαλική παρενόχληση
Η υπόθεση προέκυψε από καταγγελίες τεχνικών κατά τη διάρκεια της περιοδείας του το 2023

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκε μετά από 20 χρόνια η «γυναίκα με τα ροζ»
Ταυτοποιήθηκε μέσω μίας διεθνούς αστυνομικής εκστρατείας.μία 31χρονη γυναίκα που είχε βρεθεί νεκρή πριν από 20 και πλέον χρόνια στην Ισπανία

Τραγωδία στην Ηγουμενίτσα: Νεκρός 11χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό αυτό γεγονός

Έκρηξη σε αυτοκίνητο στο Τελ Αβίβ – Αναφορές για τραυματίες
Οι πρώτες πληροφορίες

Παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του Gov.gr Wallet – Οι νέες λειτουργίες της εφαρμογής
Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕΟ Αλεξανδρούπολης-Κήπων: Αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του - Νεκρή 62χρονη
Διενεργείται προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος

Δωρεά 115.000 ευρώ στο νοσοκομείο της Λέρου από Τούρκο επιχειρηματία – «Μας σώσατε τις ζωές»
«Ευγνωμοσύνη» για τη νύχτα που σώθηκε

Ηλιούπολη: Πυροβολισμοί σε είσοδο πολυκατοικίας – Βρέθηκαν κάλυκες
Στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες, μια βολίδα και ένα φυσίγγιο

Νικολά Σαρκοζί: Ένοχος για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007
Το δικαστήριο εξακολουθεί να επεξεργάζεται την απόφασή του και δεν έχει ακόμη επιβάλει ποινή στον 70χρονο Σαρκοζί
