Η συγγραφή ενός άρθρου για ηθοποιούς που "έφυγαν νωρίς" δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Είναι μελαγχολική, θλιβερή και ενίοτε… ψυχαναλυτική διαδικασία.
Στο άρθρο αυτό, θα αναφερθούμε σε ηθοποιούς που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1940 και "έφυγαν" πριν συμπληρώσουν τα πενήντα τους χρόνια. Κάποιοι είναι γνωστοί σε πολλούς, κάποιοι άλλοι σε ελάχιστους.
Θα ξεκινήσουμε με μια… παρέκκλιση από τα πλαίσια που βάλαμε. Ο Φάνης Χηνάς γεννήθηκε το 1940 στη Μαραθιά Ευρυτανίας. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1961, με το "Θέατρο Τέχνης" του Κάρολου Κουν, στο έργο "Τα Νέα Παιδιά" του Ζ.Α. Λακούρ. Είχε αξιόλογη θεατρική παρουσία. Στα χρόνια της δικτατορίας, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε και σεμινάρια παντομίμας δίπλα στον Μαρσέλ Μαρσό. Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: "Εμείς οι Αμαρτωλοί" (1966), "Το Πρόσωπο της Μέδουσας" (1966), "Κοινωνία Ώρα Μηδέν" (1966), "Ναι μεν, αλλά…" (1972) κ.ά. Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε στις σειρές: "Χαμένος Παράδεισος" (1977), "Επιστροφή" (1982) και "Όλη η Δόξα Όλη η Χάρη" (1988). Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ. Πέθανε από εγκεφαλίτιδα το 1992, σε ηλικία 52 ετών (αυτή είναι… η παρέκκλιση) στο Βόλο, χωρίς να έχει δώσει σίγουρα όσα θα μπορούσε.
Ο Νίκος Αποστόλου γεννήθηκε το 1947 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κινηματογράφου του "Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου". Εμφανίστηκε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ενώ, το 1978, δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους του τον θίασο "Νέα Λαϊκή Σκηνή", όπου υπήρξε πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Το Θέατρο της Δευτέρας", ερμηνεύοντας βασικούς ρόλους στα έργα: "Πόθοι Κάτω από τις Λεύκες" του Ευγένιου ο' Νιλ (1981) και "Η Λύρα του γερο-Νικόλα" (1982), του Δημήτριου Κόκκου. Πρωταγωνίστησε επίσης στα σίριαλ "Μια Αθηναία στην Αθήνα", "Πράσινα Στάχυα", "Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός" κ.ά. Πέθανε το 1990.
Ο Γιάννης Βουγιουκλής γεννήθηκε το 1945. Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε με το Κ.Θ.Β.Ε. το 1965. Στην θεατρική του καριέρα, συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Σ. Γιούλη, Ν. Ρίζο, Κ. Καρρά, Γ. Μιχαλόπουλο, Α. Βουγιουκλάκη, Γ. Φέρτη κ.ά. Συμμετείχε επίσης, στις ταινίες "Ο Ακτύπητος Κτυπήθηκε" (1970), "Εγώ Ρεζίλεψα τον Χίτλερ" (1970), και "Εθελοντής στον Έρωτα" (1971). Από το 1983, ως τον πρόωρο θάνατό του (1989), ανήκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.
Ο Νικηφόρος Γκίκας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1942. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή, με το "Πειραματικό Θέατρο" της Μαριέττας Ριάλδη (1965-1966). Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με το "Θέατρο Τέχνης" και με το "Αμφί-Θέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα ως μέλος του Σ.Ε.Η. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Ο Κύριος Σταθμάρχης" (1972) και Λυσιστράτη (διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη) (1972). Πέθανε νεότατος το 1977. Γιος του είναι ο γνωστός ηθοποιός Ακίνδυνος Γκίκας.
Ο Κώστας Καγξίδης γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση (1968). Υπήρξε, σχεδόν, μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ συνεργάστηκε εκτός της κρατικής σκηνής, με τους Μ. Κατράκη, Α. Βουγιουκλάκη, Σ. Γιούλη, Α. Σολομό κ.ά. Στο διάστημα από το 1981 ως το 1990, είχε αξιόλογη τηλεοπτική παρουσία, μέσα από θεατρικά έργα. Πέθανε το 1992.
Ο Φίλιππος Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Υπήρξε σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, ίδρυσε το "Πρωτοποριακό Θέατρο". Το 1973, ανέβηκε στο θέατρο αυτό, το έργο του Φ. Κωνσταντέλλου "Ανυπαρξία". Το δικτατορικό καθεστώς της εποχής διέκοψε βίαια τις παραστάσεις του έργου, που κινούνταν σε ιδεολογικά αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της χούντας. Τα μέλη του θιάσου διώχθηκαν πολιτικά. Μετά τη Μεταπολίτευση, ο θίασος ανασυγκροτήθηκε και πήρε την ονομασία "Πελοποννησιακό Θέατρο", το οποίο ανέβασε, μεταξύ άλλων, και την επιθεώρηση "Εφτά Χρόνια Γύψος" (σχετικό με την απριλιανή δικτατορία). Το 1982, άρχισε να λειτουργεί στη Νέα Σμύρνη, το θέατρο "Κερκίδα" που χτίστηκε με προσωπική εργασία των μελών του "Πελοποννησιακού Θεάτρου". Στο θέατρο "Κερκίδα", παίχτηκε για 4 χρόνια (1982-1986), το έργο του Φ. Κωνσταντέλλου "Εμπρός στον Έτσι που Χάραξε ο Τέτοιος", ενώ λειτουργούσε και "Παιδική Σκηνή". Αργότερα, ο Φ. Κωνσταντέλλος εμφανίστηκε σαν ηθοποιός σε διάφορες επιθεωρήσεις, μαζί με τη σύζυγό του Πωλίνα Γκιωνάκη και τον αξέχαστο πατέρα της Γ. Γκιωνάκη. Ο Φ. Κωνσταντέλλος "έφυγε" χτυπημένος από τον καρκίνο, το 1993.
Ο Νίκος Μαντάς γεννήθηκε στη Νεμέα το 1948. Υπήρξε, κυρίως, ηθοποιός του θεάτρου. Υπήρξε μέλος του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου (1884-1986), του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών (1986) και του Εθνικού Θεάτρου (μετά το 1987). Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στην ταινία "Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια" με τον Στάθη Ψάλτη (1984). Πέθανε το 1992.
Ίσως, η γνωστότερη απ΄ όλους τους πρόωρα χαμένους ηθοποιούς αυτής της "γενιάς", ήταν η Ρένα Παγκράτη.
Γεννήθηκε το 1949 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Ωστόσο, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1961 με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη στο έργο "Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν". Από το 1972, συνεργάστηκε με τους: Δ. Μυράτ, Β. Ζουμπουλάκη, Δ. Παπαγιαννόπουλο κ.ά. κυρίως σε θεατρικές επιθεωρήσεις. Έγινε δημοφιλής από το θρυλικό "Λούνα Παρκ" του Γ. Δαλιανίδη, όπου ενσάρκωνε την Κάθριν. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες: "Βασικά, Καλησπέρα σας" (1982), "Καμικάζι, Αγάπη μου" (1983), "Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ" (1984) κ.ά. Η μακροχρόνια επαγγελματική αβεβαιότητα, την οδήγησε σε ψυχολογικά προβλήματα και, τελικά, στην αυτοκτονία (1998).
Ο Κώστας Παγώνης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1949. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Άρμα Θέσπιδος" του Εθνικού Θεάτρου το 1977. Από το 1982, ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Το 1992, "χτυπήθηκε" από την επάρατη νόσο και διέκοψε την καριέρα του. Πέθανε το 1993.
Ο Μανώλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στη "Scuola di Cinema" του Μιλάνου (1963). Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1965. Σταδιοδρόμησε στο ελαφρό μουσικό θέατρο. Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία: "Ησαΐα Χόρευε" (1966), "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" (1968), "Άνθρωπος της Καρπαζιάς" (1969), "Δυο Έξυπνα Κορόιδα" (1971), "Υπέροχες Νύφες Κορόιδα Γαμπροί" (1972) κ.ά. Εργάστηκε επίσης ως χορευτής, ως φωτομοντέλο και ως ηθοποιός φωτορομάντζων σε διάφορα έντυπα. "Έφυγε" πρόωρα το 1983.
Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1968). Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος του Εθνικού Θεάτρου. Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία "Καρδιά που Λύγισε απ΄ τον Πόνο" (1968), "Κρίμα το Μπόι σου" (1970), "Μπουμ Ταρατατζούμ" (1972), "Ισιδώρα" (1975) κ.ά. Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: "Μαντάμ Σουσού", "Αστυνομικές Ιστορίες", "Ένας Απίθανος Ντεντέκτιβ", "Γιούγκερμαν" κ.ά. Πέθανε το 1992, σε ηλικία, περίπου, σαρανταπέντε ετών.
Ο Τάσος Υφάντης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1942. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαϊλίδη (1963). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του "Θεάτρου Νέας Ιωνίας" όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1965. Ήταν κυρίως θεατρικός ηθοποιός. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Τζένη Καρέζη, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Βασίλη Παπαβασιλείου κ.ά. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Η σταδιοδρομία του διακόπηκε από τον πρόωρο θάνατό του το 1989.
Ο Νίκος Σκυλοδήμος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαζί με άλλους συμφοιτητές του, ίδρυσαν το "Ελεύθερο Θέατρο", ένα πρωτοποριακό θίασο με μεγάλη απήχηση στο κοινό. Οι διενέξεις μεταξύ των μελών του θιάσου, τον οδήγησαν σε διακοπή της συνεργασίας του. Στη συνέχεια, υπήρξε για χρόνια, καλλιτεχνικός υπεύθυνος και στέλεχος της "Θεατρικής Λέσχης Βόλου". Συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές: "Αγρίμια" (1973), "Τερέζα Βάρμα Δακόστα" και "Εν Αθήναις" (1976). Η σύντομη, μόλις δεκαπέντε χρόνια, παρουσία του στο ελληνικό θέατρο, υπήρξε σημαντική. Ήταν άνθρωπος ευαίσθητος, απόλυτος και με πνευματικές ανησυχίες, που τον οδήγησαν τελικά στην αυτοκτονία, το 1986.
Η Καίτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1943. Σπούδασε στις δραματικές σχολές "Θεάτρου Τέχνης" και Βασίλη Διαμαντόπουλου. Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο το 1963. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Λ. Κωνσταντάρα, Μ. Κοντού, Α. Μπάρκουλη, Β. Διαμαντόπουλο, Α. Βουγιουκλάκη, Δ. Παπαμιχαήλ, Κ. Καρρά, Ε. Ναθανάηλ, Λ. Λαζόπουλο κ.ά. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες: "Αμόκ" (1963), "Στεφανία" (1966), "Κρεβατομουρμούρα" (1971) κ.ά. Έπαιξε επίσης στη θρυλική σειρά "Η Γειτονιά μας" (1972-1977), το σίριαλ "Χαμογελάστε Παρακαλώ" (1983) κ.ά. Στις 2 Ιουνίου 1991, έδωσε τέλος στη ζωή της.
του Μιχάλη Στούκα / πηγή: protothema.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ
Συναγερμός στη Σίφνο: Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου κοντά σε σπίτα
Στο σημείο της συντριβής επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ σπεύδει και ειδική ομάδα διάσωσης από τη Σύρο.

Ηλικιωμένος δέχθηκε επίθεση από μετανάστη που τον βίαζε επί 20 λεπτά έξω από ναό - «Ήθελα να τον βοηθήσω»
Ο 33χρονος Μπρούκε Ντσεαλιάνε κρίθηκε ένοχος για αρπαγή και σeξουαλική κακοποίηση ηλικιωμένου σε αύλειο χώρο εκκλησίας - «Ήταν μεθυσμένος και ήθελα να τον βοηθήσω», δήλωσε

Βγήκε για βόλτα και ανακάλυψε θησαυρό 900 ετών: Πάνω από 2.150 ασημένια νομίσματα κρυμμένα σε πήλινο δοχείο
Κρυμμένος σε εποχή πολιτικής αναταραχής, ένας πλούτος ασύλληπτος για απλό άνθρωπο

Οχήματα στην ΕΕ: Νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ - Δείτε τι αλλάζει από εδώ και πέρα
Στην Ευρώπη, 10 έως 12 εκατομμύρια οχήματα φτάνουν κάθε χρόνο στο τέλος της ζωής τους και καταλήγουν να αντιμετωπίζονται ως απόβλητα

Η Βίκυ Λέανδρος έκλεισε το Sani Festival 2026 σε μια ιστορική συναυλία στον Λόφο της Σάνης
Κατάμεστος ο Λόφος της Σάνης το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου, με έκπληξη τη συμμετοχή της Αθηνάς Ανδρεάδη

Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιες περιοχές της Αττικής έχουν τα περισσότερα κρούσματα – Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξουμε
Ποιοι εμφανίζουν συμπτώματα και τι ακολουθεί μετά από το τσίμπημα κουνουπιού

Τουρκία: Φρίκη με γυναίκα που μαχαιρώθηκε και έπεσε από τον 5ο όροφο - Ο δράστης ομολόγησε σε βίντεο
Ο δράστης είχε μπει σε αμόκ και, αφού την πέταξε από τον 5ο όροφο, έριξε πάνω της βαριά αντικείμενα

Γαλλίδα TikToker βρέθηκε νεκρή - Απανθρακωμένο το γυμνό της σώμα σε αμπελώνες
Έρευνα για φόνο ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Στο νοσοκομείο 27χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη
Ο 29χρονος πρώην σύντροφός της φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι είχαν έναν έντονο λεκτικό καβγά και αρνήθηκε ότι την ξυλοκόπησε

Η δίκη που μπορεί να αλλάξει για πάντα το Facebook και το Instagram
30 αμερικανικές πολιτείες διεκδικούν αποζημιώσεις που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η πόλη που «νίκησε» τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Το παράδειγμα της Αρμενίας, όπου δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός
Το 1999 σχεδόν 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και το 60% των κτιρίων καταστράφηκε – 27 χρόνια μετά, ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ δεν γκρέμισε ούτε ένα κτίριο στην «Πόλη του Θαύματος», βασικό πυλώνα της ζώνης παραγωγής καφέ στην Κολομβία

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τις μυστικές βάσεις drones - καμικάζι του Πούτιν: Η Βαρσοβία μέσα στην εμβέλειά τους
Έρευνα των Telegraph φέρνει στο φως νέες ρωσικές εξέδρες εκτόξευσης drones στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία - Τα μη επανδρωμένα της Μόσχας φτάνουν έως και τα 1.000 χιλιόμετρα εμβέλεια

Απειλή του Ιράν κατά Τραμπ τη μέρα λήξης της συμφωνίας: «Θα σου σπάσουμε τα πόδια»
«Ο εχθρός πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει· αντίθετα, εμείς είμαστε αυτοί που θα του επιφυλάξουμε στρατηγικές εκπλήξεις», ανέφερε ο ταξίαρχος Γιαντολάχ Τζαβανί

Αγριο επεισόδιο στη Γαστούνη: Εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού για την απελευθέρωση προσαχθέντα
Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στο κτίριο τα ξημερώματα της Κυριακής, ερχόμενη σε σφοδρή σύγκρουση με τους αστυνομικούς της βάρδιας.

Ηράκλειο: Απίστευτο περιστατικό με γύπα που καθήλωσε αεροπλάνο πριν την απογείωση
Οι πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια το μεγαλόσωμο πτηνό από το αεροσκάφος.

Ζαπορίζια: Το πλάνο που δείχνει την Κολομβιανή μισθοφόρο Ντανιέλα Ζαπάτα να παραδίδεται σε στρατιώτες της Ρωσίας
Σχεδόν οι μισοί ξένοι μαχητές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι Κολομβιανοί υπήκοοι

Καιρός: Υποχωρούν τα μελτέμια και «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία - Πού θα «χτυπήσει» 38άρια
Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες και οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες τιμές στον υδράργυρο.

ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο παροχών των 2 δισ. ευρώ - Ποιους αφορά
Η κυβέρνηση οριστικοποιεί τις εξαγγελίες με το βλέμμα στις κάλπες του 2027, δίνοντας έμφαση σε στοχευμένες ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 60χρονο για τη δυνατή μουσική και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
Το επεισόδιο στον Φοίνικα κατέληξε σε πέντε συλλήψεις, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικό.

Μυστικό σχέδιο του Ιράν αποκαλύπτει η WSJ: Αξιοποίησε την 60ημερη εκεχειρία για να προετοιμάσει νέο πόλεμο
Οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης είχαν αποφασίσει σχεδόν από την αρχή της εκεχειρίας που προέβλεπε το Μνημόνιο Κατανόησης, να την παραβιάσουν - Τι αποκαλύπτουν οι αραβικές μυστικές υπηρεσίες

Περού: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης δικηγόρου μέσα σε εστιατόριο
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ τον δράστη να πυροβολεί εξ επαφής τη νεαρή μητέρα την ώρα που γευμάτιζε με την παρέα της.

Σε ισχύ νέο απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο ανήμερα της Παναγίας
Οι θυελλώδεις βοριάδες που φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο προκάλεσαν νέες ακυρώσεις δρομολογίων, ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου.

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών
Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Ισπανία: Ο 64χρονος που ζει μόνος του εδώ και 12 χρόνια σε «χωριό-φάντασμα» και παλεύει να το ξαναχτίσει
Από 180 κατοίκους απέμεινε μόνο ένας

Ξάνθη: Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από τον τέταρτο όροφο οικοδομής
Πολλαπλά τραύματα φέρει η κοπέλα

Πρίτσαρντ Κολόν: Πέθανε ο πυγμάχος που έμεινε σε κώμα 221 ημέρες μετά από τραυματισμό στο ρινγκ
Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κολόν, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στην κατηγορία μεσαίων βαρών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά από επανειλημμένα χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του

Ξαπλώστρα δεν βρίσκεις: Απίθανο βίντεο με σπριντ «ολυμπιακού» επιπέδου
Καινούργιο βίντεο δείχνει τουρίστες να «τρέχουν» για μια θέση στον ήλιο

Πειραιάς: Κινητοποίηση στο λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris»
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, φορείς και υποστηρικτές της παλαιστινιακής παροικίας κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού πλοίου «Crown Iris».

Καταμαράν με 10 επιβάτες βυθίστηκε στις Φλέβες Σαρωνικού - Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη
Το βοηθητικό σκάφος περισυνέλεξε όλους τους 10 επιβαίνοντες του καταμαράν και τους μετέφερε στη θαλαμηγό

Μοτοσικλετιστής αφηγείται πώς απέφυγε τη μετωπική με βυτιοφόρο: «Κρίμα να πεθάνω στα 25»
Ο 25χρονος Νίκος λέει πως τη γλύτωσε την τελευταία στιγμή - Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο οδηγός του βυτιοφόρου - Δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα

Ανθρωποειδή ρομπότ καθαρίζουν σπίτια στο Σαν Φρανσίσκο έναντι 30 δολαρίων την ώρα - Δείτε βίντεο
Η Tau Robotics παρουσιάζει υπηρεσία καθαρισμού με ανθρωποειδή ρομπότ, ικανά να σκουπίζουν, να μαζεύουν σκουπίδια και να τακτοποιούν χώρους

Χαλκιδική: Η 7χρονη Πατρίτσια επιστρέφει στη Μολδαβία έναν μήνα μετά το τραγικό τροχαίο
Η μικρή, που έχασε τους γονείς και τη βρεφική αδελφή της σε τροχαίο στη Χαλκιδική, ταξιδεύει σήμερα με ειδικό ασθενοφόρο πίσω στην πατρίδα της.

Μασαχουσέτη: 17χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τον αδελφό του αφού συμβουλεύτηκε το ChatGPT
Αναζητούσε στο διαδίκτυο και μέσω του ChatGPT θεωρητικά σενάρια ή ιστορίες φαντασίας που αφορούσαν φόνους

Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι αμοιβή δικαιούνται όσοι δουλέψουν το Σάββατο της αργίας – Οι οδηγίες της ΓΣΕΕ
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για τις αποδοχές και τις προσαυξήσεις όσων απασχοληθούν στις 15 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο.

Πτήση Ryanair από Θεσσαλονίκη: Υπολείμματα πουλιών βρέθηκαν στον κινητήρα του αεροπλάνου που «ρούφηξε» επιβάτη
Προκαταρκτική έκθεση του NTSB αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη βλάβη κινητήρα στο Boeing 737 της Ryanair που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή: Ποιες περιοχές είναι σε κόκκινο συναγερμό
Σε επιφυλακή τίθενται οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας σε 25 συνολικά περιφέρειες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή στους πολίτες.

Καιρός: Σε επίπεδα θύελλας το μελτέμι έως 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ πλήττουν το Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά
Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων.

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά
Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές.

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν
Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και βραχιονοφόρο έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες σε διαμέρισμα της Πολίχνης










