Η συγγραφή ενός άρθρου για ηθοποιούς που "έφυγαν νωρίς" δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Είναι μελαγχολική, θλιβερή και ενίοτε… ψυχαναλυτική διαδικασία.
Στο άρθρο αυτό, θα αναφερθούμε σε ηθοποιούς που γεννήθηκαν τη δεκαετία του 1940 και "έφυγαν" πριν συμπληρώσουν τα πενήντα τους χρόνια. Κάποιοι είναι γνωστοί σε πολλούς, κάποιοι άλλοι σε ελάχιστους.
Θα ξεκινήσουμε με μια… παρέκκλιση από τα πλαίσια που βάλαμε. Ο Φάνης Χηνάς γεννήθηκε το 1940 στη Μαραθιά Ευρυτανίας. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε το 1961, με το "Θέατρο Τέχνης" του Κάρολου Κουν, στο έργο "Τα Νέα Παιδιά" του Ζ.Α. Λακούρ. Είχε αξιόλογη θεατρική παρουσία. Στα χρόνια της δικτατορίας, μετανάστευσε στη Γαλλία, όπου παρακολούθησε και σεμινάρια παντομίμας δίπλα στον Μαρσέλ Μαρσό. Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες: "Εμείς οι Αμαρτωλοί" (1966), "Το Πρόσωπο της Μέδουσας" (1966), "Κοινωνία Ώρα Μηδέν" (1966), "Ναι μεν, αλλά…" (1972) κ.ά. Στην τηλεόραση, πρωταγωνίστησε στις σειρές: "Χαμένος Παράδεισος" (1977), "Επιστροφή" (1982) και "Όλη η Δόξα Όλη η Χάρη" (1988). Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εξαρτημένος από το αλκοόλ. Πέθανε από εγκεφαλίτιδα το 1992, σε ηλικία 52 ετών (αυτή είναι… η παρέκκλιση) στο Βόλο, χωρίς να έχει δώσει σίγουρα όσα θα μπορούσε.
Ο Νίκος Αποστόλου γεννήθηκε το 1947 και αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Κινηματογράφου του "Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου". Εμφανίστηκε σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου ενώ, το 1978, δημιούργησε μαζί με άλλους συναδέλφους του τον θίασο "Νέα Λαϊκή Σκηνή", όπου υπήρξε πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης. Εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Το Θέατρο της Δευτέρας", ερμηνεύοντας βασικούς ρόλους στα έργα: "Πόθοι Κάτω από τις Λεύκες" του Ευγένιου ο' Νιλ (1981) και "Η Λύρα του γερο-Νικόλα" (1982), του Δημήτριου Κόκκου. Πρωταγωνίστησε επίσης στα σίριαλ "Μια Αθηναία στην Αθήνα", "Πράσινα Στάχυα", "Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός" κ.ά. Πέθανε το 1990.
Ο Γιάννης Βουγιουκλής γεννήθηκε το 1945. Πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο έγινε με το Κ.Θ.Β.Ε. το 1965. Στην θεατρική του καριέρα, συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Σ. Γιούλη, Ν. Ρίζο, Κ. Καρρά, Γ. Μιχαλόπουλο, Α. Βουγιουκλάκη, Γ. Φέρτη κ.ά. Συμμετείχε επίσης, στις ταινίες "Ο Ακτύπητος Κτυπήθηκε" (1970), "Εγώ Ρεζίλεψα τον Χίτλερ" (1970), και "Εθελοντής στον Έρωτα" (1971). Από το 1983, ως τον πρόωρο θάνατό του (1989), ανήκε στο δυναμικό του Εθνικού Θεάτρου.
Ο Νικηφόρος Γκίκας γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1942. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή, με το "Πειραματικό Θέατρο" της Μαριέττας Ριάλδη (1965-1966). Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με το "Θέατρο Τέχνης" και με το "Αμφί-Θέατρο" του Σπύρου Ευαγγελάτου. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα ως μέλος του Σ.Ε.Η. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες "Ο Κύριος Σταθμάρχης" (1972) και Λυσιστράτη (διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη) (1972). Πέθανε νεότατος το 1977. Γιος του είναι ο γνωστός ηθοποιός Ακίνδυνος Γκίκας.
Ο Κώστας Καγξίδης γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση (1968). Υπήρξε, σχεδόν, μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ συνεργάστηκε εκτός της κρατικής σκηνής, με τους Μ. Κατράκη, Α. Βουγιουκλάκη, Σ. Γιούλη, Α. Σολομό κ.ά. Στο διάστημα από το 1981 ως το 1990, είχε αξιόλογη τηλεοπτική παρουσία, μέσα από θεατρικά έργα. Πέθανε το 1992.
Ο Φίλιππος Κωνσταντέλλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Υπήρξε σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, μαζί με άλλους καλλιτέχνες, ίδρυσε το "Πρωτοποριακό Θέατρο". Το 1973, ανέβηκε στο θέατρο αυτό, το έργο του Φ. Κωνσταντέλλου "Ανυπαρξία". Το δικτατορικό καθεστώς της εποχής διέκοψε βίαια τις παραστάσεις του έργου, που κινούνταν σε ιδεολογικά αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη της χούντας. Τα μέλη του θιάσου διώχθηκαν πολιτικά. Μετά τη Μεταπολίτευση, ο θίασος ανασυγκροτήθηκε και πήρε την ονομασία "Πελοποννησιακό Θέατρο", το οποίο ανέβασε, μεταξύ άλλων, και την επιθεώρηση "Εφτά Χρόνια Γύψος" (σχετικό με την απριλιανή δικτατορία). Το 1982, άρχισε να λειτουργεί στη Νέα Σμύρνη, το θέατρο "Κερκίδα" που χτίστηκε με προσωπική εργασία των μελών του "Πελοποννησιακού Θεάτρου". Στο θέατρο "Κερκίδα", παίχτηκε για 4 χρόνια (1982-1986), το έργο του Φ. Κωνσταντέλλου "Εμπρός στον Έτσι που Χάραξε ο Τέτοιος", ενώ λειτουργούσε και "Παιδική Σκηνή". Αργότερα, ο Φ. Κωνσταντέλλος εμφανίστηκε σαν ηθοποιός σε διάφορες επιθεωρήσεις, μαζί με τη σύζυγό του Πωλίνα Γκιωνάκη και τον αξέχαστο πατέρα της Γ. Γκιωνάκη. Ο Φ. Κωνσταντέλλος "έφυγε" χτυπημένος από τον καρκίνο, το 1993.
Ο Νίκος Μαντάς γεννήθηκε στη Νεμέα το 1948. Υπήρξε, κυρίως, ηθοποιός του θεάτρου. Υπήρξε μέλος του Δημοτικού Θεάτρου Αγρινίου (1884-1986), του Δημοτικού Θεάτρου Σερρών (1986) και του Εθνικού Θεάτρου (μετά το 1987). Συμμετείχε, μεταξύ άλλων, στην ταινία "Μάντεψε τι Κάνω τα Βράδια" με τον Στάθη Ψάλτη (1984). Πέθανε το 1992.
Ίσως, η γνωστότερη απ΄ όλους τους πρόωρα χαμένους ηθοποιούς αυτής της "γενιάς", ήταν η Ρένα Παγκράτη.
Γεννήθηκε το 1949 στην Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη. Ωστόσο, η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1961 με τον θίασο της Έλλης Λαμπέτη στο έργο "Το Θαύμα της Άνι Σάλιβαν". Από το 1972, συνεργάστηκε με τους: Δ. Μυράτ, Β. Ζουμπουλάκη, Δ. Παπαγιαννόπουλο κ.ά. κυρίως σε θεατρικές επιθεωρήσεις. Έγινε δημοφιλής από το θρυλικό "Λούνα Παρκ" του Γ. Δαλιανίδη, όπου ενσάρκωνε την Κάθριν. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες: "Βασικά, Καλησπέρα σας" (1982), "Καμικάζι, Αγάπη μου" (1983), "Έλα να Γυμνωθούμε Ντάρλινγκ" (1984) κ.ά. Η μακροχρόνια επαγγελματική αβεβαιότητα, την οδήγησε σε ψυχολογικά προβλήματα και, τελικά, στην αυτοκτονία (1998).
Ο Κώστας Παγώνης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1949. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γ. Βαφιά. Πρωτοεμφανίστηκε στο "Άρμα Θέσπιδος" του Εθνικού Θεάτρου το 1977. Από το 1982, ήταν μόνιμο στέλεχος του Εθνικού Θεάτρου. Το 1992, "χτυπήθηκε" από την επάρατη νόσο και διέκοψε την καριέρα του. Πέθανε το 1993.
Ο Μανώλης Παπαγιαννάκης γεννήθηκε το 1943 στην Αθήνα. Σπούδασε στη "Scuola di Cinema" του Μιλάνου (1963). Πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή το 1965. Σταδιοδρόμησε στο ελαφρό μουσικό θέατρο. Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία: "Ησαΐα Χόρευε" (1966), "Καπετάν Φάντης Μπαστούνι" (1968), "Άνθρωπος της Καρπαζιάς" (1969), "Δυο Έξυπνα Κορόιδα" (1971), "Υπέροχες Νύφες Κορόιδα Γαμπροί" (1972) κ.ά. Εργάστηκε επίσης ως χορευτής, ως φωτομοντέλο και ως ηθοποιός φωτορομάντζων σε διάφορα έντυπα. "Έφυγε" πρόωρα το 1983.
Η Άρτεμις Τσάρμη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1968). Υπήρξε βασικό στέλεχος του χορού του αρχαίου δράματος του Εθνικού Θεάτρου. Είχε αξιόλογη κινηματογραφική παρουσία "Καρδιά που Λύγισε απ΄ τον Πόνο" (1968), "Κρίμα το Μπόι σου" (1970), "Μπουμ Ταρατατζούμ" (1972), "Ισιδώρα" (1975) κ.ά. Πρωταγωνίστησε επίσης σε πολλές τηλεοπτικές σειρές: "Μαντάμ Σουσού", "Αστυνομικές Ιστορίες", "Ένας Απίθανος Ντεντέκτιβ", "Γιούγκερμαν" κ.ά. Πέθανε το 1992, σε ηλικία, περίπου, σαρανταπέντε ετών.
Ο Τάσος Υφάντης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1942. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μιχαϊλίδη (1963). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του "Θεάτρου Νέας Ιωνίας" όπου έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1965. Ήταν κυρίως θεατρικός ηθοποιός. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με την Τζένη Καρέζη, τον Σπύρο Ευαγγελάτο, τον Βασίλη Παπαβασιλείου κ.ά. Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα. Η σταδιοδρομία του διακόπηκε από τον πρόωρο θάνατό του το 1989.
Ο Νίκος Σκυλοδήμος γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Μαζί με άλλους συμφοιτητές του, ίδρυσαν το "Ελεύθερο Θέατρο", ένα πρωτοποριακό θίασο με μεγάλη απήχηση στο κοινό. Οι διενέξεις μεταξύ των μελών του θιάσου, τον οδήγησαν σε διακοπή της συνεργασίας του. Στη συνέχεια, υπήρξε για χρόνια, καλλιτεχνικός υπεύθυνος και στέλεχος της "Θεατρικής Λέσχης Βόλου". Συμμετείχε στις τηλεοπτικές σειρές: "Αγρίμια" (1973), "Τερέζα Βάρμα Δακόστα" και "Εν Αθήναις" (1976). Η σύντομη, μόλις δεκαπέντε χρόνια, παρουσία του στο ελληνικό θέατρο, υπήρξε σημαντική. Ήταν άνθρωπος ευαίσθητος, απόλυτος και με πνευματικές ανησυχίες, που τον οδήγησαν τελικά στην αυτοκτονία, το 1986.
Η Καίτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1943. Σπούδασε στις δραματικές σχολές "Θεάτρου Τέχνης" και Βασίλη Διαμαντόπουλου. Πρωτοεμφανίστηκε στο Θέατρο το 1963. Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους Λ. Κωνσταντάρα, Μ. Κοντού, Α. Μπάρκουλη, Β. Διαμαντόπουλο, Α. Βουγιουκλάκη, Δ. Παπαμιχαήλ, Κ. Καρρά, Ε. Ναθανάηλ, Λ. Λαζόπουλο κ.ά. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες: "Αμόκ" (1963), "Στεφανία" (1966), "Κρεβατομουρμούρα" (1971) κ.ά. Έπαιξε επίσης στη θρυλική σειρά "Η Γειτονιά μας" (1972-1977), το σίριαλ "Χαμογελάστε Παρακαλώ" (1983) κ.ά. Στις 2 Ιουνίου 1991, έδωσε τέλος στη ζωή της.
του Μιχάλη Στούκα / πηγή: protothema.gr

Σταματούν επ` αόριστον οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου
Ποια είναι τα 6 βασικά αιτήματα

Ωράριο σούπερ μάρκετ σήμερα (31/12): Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα την παραμονή της πρωτοχρονιάς
Τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τόσο αύριο Πρωτοχρονιά όσο και στις 2 Ιανουαρίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί για την απογραφή των επιχειρήσεων

Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Προφυλακίστηκε ο γιος της
Έπειτα από εξαντλητική ανακριτική διαδικασία οκτώ ωρών, οι δικαστικές αρχές έκριναν ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιβολή προσωρινής κράτησης, παρά την πλήρη άρνηση των κατηγοριών από την πλευρά του κατηγορουμένου

Βόλος: Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Αλιβέρι Νέας Ιωνία
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματισμό ενός ατόμου

Τέλος οι παλιοί λογαριασμοί ΕΥΔΑΠ – Δείτε πώς αλλάζουν οι τιμές νερού από τη νέα χρονιά!
Το σχέδιο που θα υλοποιηθεί σε βάθος δεκαετίας, αφενός θα περιορίσει τις άσκοπες απώλειες νερού στο δίκτυο και αφετέρου θα συγκρατήσει την περαιτέρω μείωση των αποθεμάτων μέσω κυκλικής χρήσης νερού από μη οικιακούς καταναλωτές

Google: Προχωρά σε αλλαγή - τομή στο Gmail
Η Google ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα των χρηστών της υπηρεσίας email

Καταργούνται τα χάρτινα εισιτήρια στο μετρό της Θεσσαλονίκης: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ, τι αλλάζει
Οι επιβάτες μπορούν να εκδώσουν άυλο εισιτήριο μέσω της εφαρμογής «OSETH Bus Mobile App»

Το «τσουνάμι» παρενόχλησης που δέχτηκε επιστήμονας για το ταξίδι της στο διάστημα με την Blue Origin
«Ένα όνειρο μετατράπηκε σε εφιάλτη» - «Θάφτηκαν όλα κάτω από μια χιονοστιβάδα μισογυνισμού»

Μήνυση για διαρροή προσωπικών δεδομένων κατέθεσε ο Γιώργος Μπότας: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»
Ο αγροτοσυνδικαλιστής των Μαλγάρων, Γιώργος Μπότας. έκανε λόγο για «πόλεμο λάσπης» απέναντί του

Πρωτοχρονιά στην Αθήνα: Πού θα κάνετε δωρεάν αλλαγή χρόνου με Φουρέιρα, Κλαυδία και Μαραβέγια
Αναλυτικά οι εορταστικές εκδηλώσεις σε Αθήνα και Πειραιά την τελευταία μέρα του χρόνου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε χριστουγεννιάτικο δείπνο στην Ιταλία: Νεκρές μητέρα και κόρη
Έλαβαν δύο φορές εξιτήριο από το νοσοκομείο

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να «ανοίξουν» τα μπλόκα των αγροτών
Με διατάξεις και πρόστιμα η «απάντηση» στα μπλόκα

Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήγμα στη Βενεζουέλα: «Χτυπήσαμε εκεί όπου φορτώνονται τα σκάφη»
Αμερικανικά μέσα μεταδίδουν ότι πρόκειται για επίθεση με drone, χωρίς επιβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο

Πώς καταγράφουν οι έξυπνες κάμερες τα αυτοκίνητα και πώς θα έρχονται τα ραβασάκια
Έγραψαν ήδη 10.000 παραβιάσεις κόκκινου

Απειλές Κρεμλίνου μετά την «επίθεση στο σπίτι του Πούτιν»: Ο ρωσικός στρατός ξέρει πότε και πώς θα απαντήσει
Ο Πεσκόφ αρνήθηκε να πει πού βρισκόταν ο Πούτιν την ώρα της αναφερόμενης επίθεσης

Γνωστή Καναδή ηθοποιός σχεδιάζει να προσφύγει στην υποβοηθούμενη αυτοκτονία λόγω ψυχικής ασθένειας
Η 48χρονη ηθοποιός έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να ενταχθεί στο πρόγραμμα υποβοηθούμενης αυτοκτονίας του Καναδά, επικαλούμενη πολυετή και ανίατη ψυχική νόσο

Ο κόσμος το 2026: Τι προέβλεψαν οι Σαμάνοι στο Περού για Τραμπ, Μαδούρο και Ουκρανία
Σαμάνοι από το Περού προβλέπουν για το 2026 ασθένεια για τον Τραμπ, πτώση και αυτοεξορία για τον Μαδούρο και τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά
Η πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «παγώνει» και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο
Οι συνθήκες της πτώσης του ανήλικου διερευνώνται

Θεσσαλονίκη: Υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ πήγαινε στο φαρμακείο για τη μητέρα του
Ο 55χρονος διασωληνώθηκε στο σημείο από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέλφια νεκρά από αναθυμιάσεις
Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και έναν άνδρα 73 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πιθανότατα προερχόμενες από ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Από ασφυξία ο θάνατος των τεσσάρων ορειβατών
Πώς δημιουργήθηκε η χιονοστιβάδα - Έψαχναν τον έναν για να τον ενημερώσουν ότι πέθανε ο παππούς του

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Ο γνωστός πυγμάχος Αντονι Τζόσουα ενεπλάκη σε τροχαίο με δυο νεκρούς
Το αυτοκίνητό του έπεσε πάνω σ` ένα ακινητοποιημένο φορτηγό

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που αστυνομικός σώζει γυναίκα πριν πηδήξει από γέφυρα και αυτοκτονήσει στο Τενεσί
Η γυναίκα ήταν έτοιμη να πηδήξει από τη γέφυρα του ποταμού Holston, όταν ένας αστυνομικός παρενέβη και την απομάκρυνε με ασφάλεια

Νέα Ιωνία: Στο νοσοκομείο γυναίκα που παρασύρθηκε από μπετονιέρα
Αγνωστες παραμένουν οι συνθήκες του ατυχήματος

Ανδρες βρέθηκαν δίπλα στη λάβα και πόζαραν σε κάμερα που έχουν εγκαταστήσει επιστήμονες μέσα σε ηφαίστειο στη Χαβάη
Δείτε το βίντεο

Πρωτοχρονιά με σκανδιναβικό ψύχος σε όλη τη χώρα: Βουτιά 10 βαθμούς θα κάνει ο υδράργυρος
H ανάρτησή του Γιώργου Τσατραφύλλια

5χρονο αγόρι εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο και πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο
Ένα 5χρονο αγόρι πέθανε στην Ιαπωνία αφού εγκλωβίστηκε σε κυλιόμενο διάδρομο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Πώς θα πληρώσετε χωρίς taxisnet, βήμα βήμα η διαδικασία
Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να μπουν στην ΑΑΔΕ στην εφαρμογή «Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς»

«Κορίτσια τα κινητά σας με τον καλό ή τον άσχημο τρόπο»: 16χρονος με κουζινομάχαιρο λήστεψε 12χρονες στο Νέο Ηράκλειο
Το περιστατικό, σύμφωνα με τον πατέρα του ενός εκ των κοριτσιών, συνέβη ενώ οι δύο φίλες είχαν βγει για βόλτα

Κατάργηση της ζωντανής μετάδοσης των Εξεταστικών Επιτροπών θα εισηγηθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης
Υπέρ της αύξησης του πλαφόν εισόδου στη Βουλή από το 3% στο 5% ο ο Νικήτας Κακλαμάνης

Καιρός: Με παγετό και λίγες βροχές σήμερα – Πρωτοχρονιά με τσουχτερό κρύο
Με χειμωνιάτικο σκηνικό θα αποχαιρετίσουμε τον παλιό χρόνο όμως χωρίς έντονα φαινόμενα

Τουρισμός για Όλους 2026: Ανοίγει νωρίτερα η πλατφόρμα - Τι αλλάζει και πώς θα πάρετε το voucher
Οι αλλαγές στο πρόγραμμα και τα βήματα για την αίτηση

Πρόοδος αλλά χωρίς λύση στο εδαφικό στη συνάντηση Τραμπ - Ζελένσκι στη Φλόριντα
Αγκάθι παραμένει το Ντονμπάς

Τέλος εποχής για δύο κανάλια στην ελληνική τηλεόραση
Πότε καταργούνται

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι Ευρωπαίοι διεξάγουν ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ιράν, δηλώνει ο Πεζεσκιάν
Θέλουν να καταστρέψουν τη χώρα μας, τόνισε ο Ιρανός πρόεδρος

Σοκ στη Βαλένθια: Σκοτώθηκε ο προπονητής Φερνάντο Μαρτίν με τα τρία παιδιά του σε ναυάγιο στην Ινδονησία
Ο Ισπανός προπονητής ήταν διακοπές μαζί με την οικογένειά του

Ηράκλειο: Σφαίρα από μπαλωθιές «καρφώθηκε» σε παράθυρο πολυκατοικίας
Για τους άσκοπους πυροβολισμούς συνελήφθη ένας 38χρονος

Χιονοθύελλα «παγώνει» τη Νέα Υόρκη, πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων και χάος στις μετακινήσεις
Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βορειοανατολική ΗΠΑ με χιονοπτώσεις και παγετό, προκαλώντας πρωτοφανείς καθυστερήσεις και διαταράσσοντας τα ταξίδια εν μέσω εορταστικής περιόδου










