Πολλοί από εμάς ξοδεύουμε τον περισσότερο χρόνο μας με το άλλο μας μισό. Μοιραζόμαστε μαζί του τα μυστικά μας, τις ανησυχίες μας, τις σκέψεις και τις εμπειρίες μας, τα γεύματα και το κρεβάτι μας.
Φυσικά, στηριζόμαστε στο ταίρι μας στις δύσκολες στιγμές, όπως και εκείνο σε εμάς.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε όλες τις συνήθειες και τι συμπεριφορές τους. Υπάρχει, μάλιστα, μία που σύμφωνα με έρευνα μπορεί να είναι καταστροφική για τη σχέση σας, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.
Κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω και αφού έχουμε περάσει αρκετό καιρό με έναν άνθρωπο, είναι πιθανό πολλά από όσα κάνουμε να εκνευρίζουν το ταίρι μας και άλλα να το κάνουν να χαμογελά. Για παράδειγμα, μία έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Απρίλιο στο περιοδικό Sex Roles, έδειξε ότι ένας τρόπος για να διατηρηθεί μια σχέση ευτυχισμένη είναι το ζευγάρι να μοιράζεται τις δουλειές του σπιτιού.
Από την άλλη, οι διατροφικές συνήθειες σας μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση σας, ειδικά αν θεωρούνται ανθυγιεινές. Και ενώ μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα για τις δουλειές του σπιτιού ή να προσαρμόσετε το τι τρώτε στην καθημερινότητά σας, μία συνήθεια ίσως είναι πολύ δύσκολο να την αλλάξετε, επειδή δεν αντιλαμβάνεστε καν ότι την κάνετε.
Όλοι και όλες έχουμε βρεθεί σε αυτό το σημείο. Τη μια στιγμή κοιμόμαστε ήρεμα και την επόμενη ένας παράξενος και ιδιαίτερα δυνατός ήχος μάς ξυπνά. Δεν είναι άλλος από το ροχαλητό.
Ειδικά, αν κοιμάστε ελαφρά, το ροχαλητό μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους και ξύπνιες και να σας αναγκάσει να χάσετε ώρες ξεκούρασης. Το ακόμη χειρότερο είναι όταν ροχαλίζετε εσείς και προκαλείτε δυσκολίες στον ύπνο του ή της συντρόφου σας.
Μία πρόσφατη έρευνα σε 2,000 ενήλικες έδειξε ότι η συμβατότητα στον ύπνο ήταν πολύ σημαντική στο πάνω από το 70% των συμμετεχόντων, για την ακρίβεια στο 78%. Έδειξε επίσης, πως 2 στους 5 Αμερικανούς έχουν δώσει τέλος σε μία σχέση, εξαιτίας των δυσκολιών στον ύπνο και συνηθειών όπως το ροχαλητό.
Το ροχαλητό ήταν μια ανησυχία για μεγάλο ποσοστό των συμμετεχόντων. Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν στην έρευνα σχεδόν το μέσο όρο των ερωτηθέντων θα ανέχονταν το ροχαλητό του συντρόφου τους για μία ώρα, πριν του ζητήσουν να αλλάξει πλευρό ή να μετακινηθεί στο κρεβάτι.
Δυστυχώς, αυτή η διαδικασία επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και την απόδοσή μας την επόμενη ημέρα.
«Το ροχαλητό μπορεί να αποβεί μοιραίο για μια σχέση, καθώς επηρεάζει και τα δύο μέρη του ζευγαριού», λέει ο Stephen Light, coach ύπνου. «Το άτομο που δεν ροχαλίζει μπορεί να χάσει μέχρι και δύο ώρες από τον ύπνο του κάθε βράδυ. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να κάνει τον άνθρωπο πιο ευέξαπτο και νευρικό, ενώ καταστρέφει και τη διάθεσή του την επόμενη ημέρα», σημειώνει.
Με παρόμοιο τρόπο και ο άνθρωπος που ροχαλίζει επηρεάζεται, καθώς πρόκειται για μία συνήθεια, την οποία δεν ελέγχει. «Πέρα από τύψεις και άγχος, μπορεί να νιώθουν και εκείνοι εκνευρισμένοι, καθώς το ταίρι τους τούς “κατηγορεί” για κάτι, το οποίο δεν κάνουν σκόπιμα».
Η λύση που βρίσκουν τα περισσότερα ζευγάρια
Σύμφωνα με την Lauren Cook-McKay, υπεύθυνη της Divorce Answers, εταιρείας που βοηθά τα ζευγάρια με τη διαδικασία διαζυγίου τους και με τις σχέσεις τους, το «διαζύγιο ύπνου» είναι αυτό που προτιμούν τα περισσότερα ζευγάρια ως λύση στο πρόβλημα του ροχαλητού.
«Για να καταφέρουν να παραμείνουν μαζί, χωρίς πολλές εντάσεις, επιλέγουν να κοιμηθούν σε διαφορετικά δωμάτια».
Τα αρνητικά της λύσης
«Όσο δελεαστικό και αν ακούγεται, είναι πολύ πιθανό να χαθεί αρκετή από την τρυφερότητα που αναπτύσσεται στην κρεβατοκάμαρα, μεταξύ του ζευγαριού», σημειώνει η Mc-Kay.
H ίδια προτείνει το κάθε ζευγάρι να βρει μία λύση που λειτουργεί για εκείνο και με την οποία και τα δύο μέλη του ζευγαριού θα είναι ευχαριστημένα. Βέβαια, πάντα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο lifestyle σας, οι οποίες θα συμβάλλουν στη μείωση του ροχαλητού, όπως η γυμναστική και η μείωση του φαγητού το βράδυ, προτείνουν οι ειδικοί.
Πηγή: http://www.marieclaire.gr/sex/afti-i-nichterini-sinithia-bori-na-katastrepsi-ti-schesi-sas-ipostirizi-nea-erevna/
Ηλίας Κασιδιάρης: Οι κινήσεις για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση – Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του

Πάτρα: Πέθανε βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Γερμανία: Νοσοκομεία ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – Καταφύγιο 2.000 ατόμων στην Ουλμ
Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποιεί για ρωσική επίθεση έως το 2029, με μελέτη να κάνει λόγο για έως 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα.

«Όχι, μην τη χτυπήσεις»: Αγρια επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, μπήκε μπροστά να προστατεύσει συνάδελφό της
Το περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Μαΐου, με το θύμα, την Γιανίρα Εγκιλεόρ, να μηνύει το νοσοκομείο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία
Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027
Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη
Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες μέρες
Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναλύει τις καιρικές συνθήκες έως την Κυριακή, με το Κολυμβάρι Χανίων να καταγράφει τα 46 mm βροχής του διημέρου.

«Ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο» κηρύσσει ένα χωριό 350 κατοίκων λόγω των σχεδίων για δημιουργία καταυλισμού
Το Πίντινγκτον του Οξφορντσάιρ αντέδρασε με συμβολικό δημοψήφισμα στα σχέδια για μετατροπή πρώην στρατιωτικής εγκατάστασης σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο – Μαθήματα αυτοάμυνας, κάμερες ασφαλείας και επιστολή ακόμη και στον Τραμπ

Τέξας: Αυτοκίνητο διέλυσε περίφραξη και έπεσε σε πισίνα δίπλα σε 3 μικρά παιδιά
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ τα παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.

Politico: Η Τουρκία ο «σκουπιδότοπος» της Ευρώπης
Έκθεση της Κομισιόν που έφερε στο φως το Politico αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, ωστόσο οι εξαγωγές δεν θα σταματήσουν.

Νίκολας Μπράντραμ: Νεκρός στα 44 του ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας
Ο 44χρονος πρώην τραπεζίτης, που είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση του «Putney Pusher», εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τον Καναδά να γίνει το πρώτο συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Μαρκ Κάρνεϊ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 16 Σεπτεμβρίου 2026 να ανοίξουν τον δρόμο για μια πρωτόγνωρη εταιρική σχέση

Πότε επιστρέφει ο Κωνσταντέλιας στην αγωνιστική δράση
Ο Λαρς Ρίκεν αποκάλυψε ότι η Μπορούσια αντιμετωπίζει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ως «την επόμενη μεταγραφή» για τη σεζόν 2026-27.

Ποιος Δήμος στην Αττική δίνει επίδομα 3.000 ευρώ για νεογέννητα - Οι προϋποθέσεις
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με γενναία οικονομική ενίσχυση, απαλλαγή τελών και δωρεάν προγράμματα ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή για την υποστήριξη των νέων οικογενειών.

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Κίνδυνος πλημμυρών σήμερα και αύριο
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Ρόδος και το Καστελόριζο, με βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από την Παρασκευή.

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ευθύνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορρέας ζητά να εξεταστεί αν ο ΙΣΑ είχε ελέγξει το ιατρείο της Καρνεάδου πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

Νέα Σμύρνη: Γυναίκα κάλεσε το «100» επειδή ο σύζυγός της προσπαθούσε να μπει βίαια στο σπίτι – Tον βρήκαν κρυμμένο με γεμάτο περίστροφο
Η 35χρονη σύζυγός του κάλεσε το «100» καταγγέλλοντας απόπειρα βίαιης εισόδου στην πολυκατοικία τους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Προσφυγή των δύο γιατρών κατά της προσωρινής τους κράτησης
Ο δικηγόρος τους, Νικόλας Αγαπηνός, κάνει λόγο για αναιτιολόγητη αναβάθμιση της κατηγορίας και βάναυση κακοποίηση των δικονομικών τους δικαιωμάτων

Γιώργος Μαζωνάκης: Το podcast της γιατρού πριν τον θάνατό του - Οι 34 «ολιστικές εκπαιδεύσεις»
Η Ιωάννα Γάκα μιλούσε ανοιχτά για τη «γεωγραφία της γυναικείας επιθυμίας» και το προσωπικό βίωμα που την έστρεψε στις εναλλακτικές μεθόδους, λίγο προτού συλληφθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ξέσπασμα του ΕΚΑΒ κατά των γιατρών - «Του έκαναν ΚΑΡΠΑ με το ένα χέρι»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για απαράδεκτες δικαιολογίες των προφυλακισμένων ιατρών, εκτιμώντας πως ο ασθενής θα μπορούσε να είχε επανέλθει αν τηρούνταν τα πρωτόκολλα.

Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα εισαγγελέα για ελέγχους ΙΣΑ στο ιατρείο της Καρνεάδου
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για πιθανές παραλείψεις στην εποπτεία των κέντρων αναγεννητικών θεραπειών και του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης.

Tripadvisor 2026: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 - Στη λίστα και ένα ελληνικό
Το εστιατόριο του Ημεροβιγλίου πήρε την 12η θέση με 4,9/5, με την κορυφή να ανήκει στο αργεντίνικο «Fogon Asado» του Μπουένος Αιρες.

Πόλεμος στο Ιράν: 107 δισ. δολάρια παραπάνω πλήρωσαν οι Αμερικανοί για καύσιμα
Οι αυξημένες τιμές βενζίνης και ντίζελ οδήγησαν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ να ρίξουν τις αποταμιεύσεις τους στο 3%, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Οι The Barden Party από τη Νέα Ζηλανδία φέρνουν το «Heracles: Of Men & Beasts» στο Theatre of the NO
Η βραβευμένη νεοζηλανδική ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το νέο της folk musical, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

CNN: 14 ρωσικοί δορυφόροι πάνω από βάση ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία πριν το ιρανικό πλήγμα
Το αμερικανικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι η Μόσχα παρείχε πληροφορίες στην Τεχεράνη για στόχους στη Μέση Ανατολή, ενώ στο πλήγμα κατά της βάσης Prince Sultan τραυματίστηκαν 12 στρατιώτες και καταστράφηκε αμερικανικό σύστημα AWACS.

Αυτοκίνητο με τριμελή οικογένεια έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα, νεκρός ο 72χρονος οδηγός
Από το όχημα ανασύρθηκαν τραυματισμένες η σύζυγος και η κόρη του οδηγού

Red Jasper Cabaret Theatre: Νέο ρεπερτόριο και καλλιτεχνική διεύθυνση για τη σεζόν 2026-2027
Η ανεξάρτητη σκηνή καμπαρέ της Αθήνας ανακοινώνει νέα δίδυμη καλλιτεχνική διεύθυνση και ένα πυκνό πρόγραμμα παραστάσεων, διεθνών συνεργασιών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το «The Dreamers» στο Σύγχρονο Θέατρο από 3 Οκτωβρίου 2026
Το εμβληματικό έργο του Tom Kinninmont, βασισμένο στη νουβέλα του Gilbert Adair, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις με τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πώς
Δύο στεμματικές οπές στον Ήλιο εκτοξεύουν ρεύματα ηλιακού ανέμου που αναμένεται να φτάσουν τη Γη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν συμμαθητή τους και του πέταξαν πέτρα έξω από σχολείο - Στο νοσοκομείο το θύμα
Το θύμα δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο και έναν 17χρονο

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό - Παραλίγο να τον συνθλίψει
Η 32χρονη έκανε όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα και παραλίγο να καταπλακώσει έναν άνδρα, ενώ το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση - Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής
Η Sepehran Airlines κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς άνοιξαν οι αποσκευοθήκες και ξεκόλλησαν τμήματα της οροφής στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πειστήριο που φαίνεται στη φωτογραφία της γιατρού δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές.

Σφοδρή κριτική δέχεται η βραδινή τροπολογία για τα μη κρατικά πανεπιστήμια - Αντιδράσεις από Πάνο Λαζαράτο και Θανάση Καμπαγιάννη
Έντονες αντιδράσεις από τον νομικό κόσμο προκαλεί η ρύθμιση που φέρεται να παρακάμπτει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, επιτρέποντας την αναγνώριση χρόνου σπουδών χωρίς κρατική επαναπιστοποίηση.

Τραγωδία στη Βενετία: Νεκρός 25χρονος σε σύγκρουση σκαφών - Αγνοείται η έγκυος σύζυγος
Το αλιευτικό του ζευγαριού χτυπήθηκε από θαλάσσιο ταξί, ενώ οι έρευνες των ιταλικών αρχών διεξάγονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες στα θολά νερά.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η δήλωση της αδελφής του για τον θάνατό του και το χρονικό στο ιατρείο
Η Μαρία Μαζωνάκη ζητά να αποδοθούν ευθύνες για την απώλεια του τραγουδιστή, ενώ οι Αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό τις ενέργειες των γιατρών πριν καταλήξει.

Πολωνία - Ρωσία: Ανταλλαγή απειλών για πόλεμο - Η Μόσχα προειδοποιεί για αφανισμό σε 3 μέρες
Ο Ράντοσλαβ Σικόρσκι μίλησε για αεροπορική υπεροχή του ΝΑΤΟ και καταστροφή των ρωσικών διυλιστηρίων σε έξι εβδομάδες, ενώ το Κρεμλίνο και η Δούμα απάντησαν με προειδοποιήσεις για ολοκληρωτικό και πυρηνικό χτύπημα.

Κορίτσι των «Hooters» και 27χρονος influencer του χώρου των αυτοκινήτων σκοτώθηκαν σε φρικτό τροχαίο με McLaren στην Καλιφόρνια
Η 22χρονη Αλέξις «Λέξι» Κράμερ είχε ταξιδέψει από τη Φλόριντα για να συναντήσει για πρώτη φορά τον Τζέιμς Βερ με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω Instagram – Εκείνος ήταν ο ιδρυτής της μεγαλύτερης εβδομαδιαίας έκθεσης αυτοκινήτων στον κόσμο

Κίνα: Συγκλονιστικό βίντεο με γυναίκα που πηδάει από οροφή αυτοκινήτου εν κινήσει μέσα σε σήραγγα
Το αδιανόητο περιστατικό καταγράφηκε από κάμερες σε σήραγγα υψηλής κυκλοφορίας, με τις τοπικές αρχές να ερευνούν τα αίτια της επικίνδυνης πτώσης στο οδόστρωμα.










