Νέα

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση

Δίκη Γιακουμάκη: Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής

Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.  

Η υπεύθυνη της εστίας κατηγορούνταν για το ίδιο αδίκημα ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.  

Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.  

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου.   Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.   Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή. 

Πηγή: www.lifo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00