Νέα

O Vincent van Gogh δεν αυτοκτόνησε, όπως φαίνεται από έρευνα...

Οι ερευνητές ανακάλυψαν την αιτία του θανάτου του έπειτα από 10 χρόνια μελέτης

O Vincent van Gogh δεν αυτοκτόνησε, όπως φαίνεται από έρευνα...

Μία νέα βιογραφία του Vincent van Gogh, που βασίστηκε σε δεκαετή έρευνα, αποκαλύπτει ότι ο van Gogh σκοτώθηκε από χαλασμένο όπλο, με το οποίο έπαιζαν δύο έφηβοι και για να τους «καλύψει» άφησε να εννοηθεί ότι αυτοπυροβολήθηκε. 

Οι συγγραφείς της νέας βιογραφίας του μεγάλου ζωγράφου μελέτησαν για δέκα χρόνια αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για το θάνατό του μαζί με 20 ερευνητές, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «ο σπουδαίος Ολλανδός ζωγράφος δεν αυτοκτόνησε».

Για χρόνια πίστευαν ότι ο
van Gogh, που έπασχε από μανιοκατάθλιψη, εξαιτίας ενός είδους επιληψίας αυτοκτόνησε πυροβολώντας τον εαυτό του, ενώ γύρισε τραυματισμένος στο πανδοχείο όπου έμενε, πεθαίνοντας λίγες ώρες αργότερα. Όμως, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, δεν πήγε στα χωράφια για να αυτοκτονήσει. Ο θάνατός του ήταν ατύχημα και όσοι τον ήξεραν το γνώριζαν.

«Ο van Gogh δεν επιζητούσε το θάνατο, αλλά όταν ήρθε προς αυτόν ή διαφάνηκε ως πιθανότητα, τον αγκάλιασε» υποστηρίζει ο συγγραφέας Gregory White Smith.

¶λλες αποκαλύψεις που περιέχονται στη νέα βιογραφία αναφέρουν ότι η οικογένεια του
van Gogh ήθελε να τον κλείσει σε ψυχιατρείο, πολύ πριν ο ίδιος ζητήσει βοήθεια, και ότι έπασχε από μανιοκατάθλιψη εξαιτίας μιας μορφής επιληψίας.

Πηγή: e-daily.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00