Νέα

Απόκοσμα βίντεο του Ιράν: Εικονικές εκτελέσεις σε γιγαντο‑οθόνη και απειλές ‑ Οι 3 ευρωπαϊκές χώρες στο στόχαστρο

Η Τεχεράνη ανεβάζει τους τόνους απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, με παραστάσεις στην πλατεία Τατζρίς και νέο βίντεο των IRGC που στοχοποιεί Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.

Απόκοσμα βίντεο του Ιράν: Εικονικές εκτελέσεις σε γιγαντο-οθόνη και απειλές - Οι 3 ευρωπαϊκές χώρες στο στόχαστρο
twitter

Το Ιράν έστησε εικονικό απαγχονισμό του Ντόναλντ Τραμπ σε γιγαντο-οθόνη στην Τεχεράνη, ενώ νέο βίντεο των IRGC απειλεί Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία.

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από νέα βίντεο με εικονικό απαγχονισμό του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump). Στα πλάνα, ηθοποιοί τον απεικονίζουν να οδηγείται στην αγχόνη μπροστά σε γιγαντο-οθόνη στους δρόμους της Τεχεράνης. Παράλληλα, νέο βίντεο των IRGC στοχοποιεί Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία, επειδή υποστηρίζουν τις ΗΠΑ με υλικοτεχνική υποδομή που επιτρέπει τις επιθέσεις στο Ιράν.

Η Τεχεράνη μετέτρεψε τους δρόμους της σε σκηνή για αντιαμερικανικές διαδηλώσεις και πυρπόλησε γιγάντιο πανό με κορυφαίους ηγέτες των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Οι εικόνες εντείνουν την εχθρική ρητορική απέναντι στην Ουάσιγκτον, καθώς αυξάνεται η αβεβαιότητα για το αν οι ΗΠΑ θα ξαναρχίσουν τις στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν.

Εικονικός απαγχονισμός του Τραμπ στην πλατεία Τατζρίς

Σε μία από τις παραστάσεις, ηθοποιοί απεικόνισαν τον Τραμπ ως κρατούμενο πίσω από κάγκελα. Η σκηνή έδειχνε τον πρόεδρο των ΗΠΑ να οδηγείται στην αγχόνη. Οι σκηνές ανέβηκαν στην πλατεία Τατζρίς της Τεχεράνης, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος για να τις παρακολουθήσει.

Η εγκατάσταση ακολούθησε προηγούμενη παράσταση στις 21 Οκτωβρίου, όταν ηθοποιός με μάσκα του Τραμπ εμφανίστηκε μέσα σε ψεύτικο κελί φυλακής. Μια άλλη πινακίδα στο κέντρο της Τεχεράνης έφερε το αγγλόφωνο μήνυμα: «Θα σκοτώσουμε τον Τραμπ».

Πυρπολήθηκε πανό με τους Τραμπ, Βανς, Νετανιάχου και Γουίτκοφ

Την Τετάρτη, χιλιάδες φιλοκυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ενγκελάμπ της Τεχεράνης για να τιμήσουν την επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας το 1979. Έκαψαν μεγάλο πανό που απεικόνιζε τον Τραμπ, τον αντιπρόεδρο Τζ. Ντ. Βανς (J.D. Vance), τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu) και τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ (Steve Witkoff).

Αμερικανικές και ισραηλινές σημαίες πυρπολήθηκαν επίσης, ενώ το πλήθος φώναζε «Θάνατος στην Αμερική» και «Θάνατος στο Ισραήλ». Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Μοχάμαντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ (Mohammad Bagher Ghalibaf) συνέδεσε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών με την αντίθεση στον πόλεμο. Έγραψε στο X: «Οι Αμερικανοί είπαν ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, και εμείς υποστηρίζουμε αυτό το μήνυμα».

Οι απειλές του Ιράν στην Ευρώπη και το βίντεο των IRGC

Ο Τραμπ αναγνώρισε ότι ο οκτάμηνος πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ κατά του Ιράν, σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών των καυσίμων και τον πληθωρισμό, συνέβαλαν στις απώλειες των Ρεπουμπλικάνων. Ωστόσο, ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Μοτζτάμπα Χαμενεΐ (Mojtaba Khamenei) απέρριψε τις εικασίες ότι τα αποτελέσματα των εκλογών θα αλλάξουν την προσέγγιση της Ουάσιγκτον απέναντι στην Τεχεράνη. Η πιθανότητα νέας στρατιωτικής δράσης των ΗΠΑ παραμένει στο τραπέζι.

Το Ιράν έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί εκτός των συνόρων της Μέσης Ανατολής, απειλώντας ευθέως την Ευρώπη. Στο νέο βίντεο των IRGC στοχοποιούνται η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία, για την υποστήριξή τους στις ΗΠΑ.

Πηγή: e-radio.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. Βουτιά στις τιμές στην αγορά ενέργειας μετά την ήττα Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές
  2. Financial Times: Τα πέντε λάθη του Τραμπ που του στοίχισαν Βουλή και Γερουσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00