Μαρουσάκης: 10 ημέρες συνεχόμενων καταιγίδων ‑ Η πιο δύσκολη μέρα της κακοκαιρίας
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί ότι η σημερινή ανάσα θα είναι σύντομη, αφού ο Νοέμβριος μπαίνει με νέα έντονα φαινόμενα και χιόνια στα ορεινά.

Ο καιρός επιδεινώνεται από το Σάββατο και την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη. Οι πρώτες δέκα ημέρες του Νοεμβρίου φέρνουν βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Την Κυριακή η κακοκαιρία αποκτά πανελλαδική έκταση, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του για τον καιρό. Αναμένονται μεγάλης διάρκειας βροχοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες κυρίως σε παράκτιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής χώρας και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
Οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ασταθείς, παρά τις βραχυπρόθεσμες βελτιώσεις. Οι πρώτες δέκα ημέρες του Νοεμβρίου αναμένεται να φέρουν συνεχόμενες και επικίνδυνες κακοκαιρίες.
Καιρός σήμερα: Πού θα βρέξει
Σήμερα το τρέχον κύμα κακοκαιρίας θα απομακρυνθεί, αλλά θα αφήσει πίσω ασταθείς αέριες μάζες. Αυτές θα προκαλέσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως σε ανατολικά, κεντρικά και νότια τμήματα του Αιγαίου.
Οι βροχές θα εντοπίζονται από την κεντρική και νότια Εύβοια και νοτιότερα. Η βελτίωση αναμένεται σταδιακά κατά το μεσημέρι.
Πρόγνωση Μαρουσάκη: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή
Την Παρασκευή ο καιρός θα παραμείνει ήπια άστατος, με βροχές στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.
Το Σάββατο αναμένεται επιδείνωση λόγω εισροής πολύ ψυχρής αέριας μάζας από τη βόρεια και βορειοανατολική Ευρώπη. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικά και θα επεκταθεί ανατολικότερα, εντείνοντας τις βροχές και τις καταιγίδες.
Την Κυριακή ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω, με εκτεταμένες βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Καιρός Νοέμβριος: Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία
Η προσωρινή ανάσα από το κύμα κακοκαιρίας θα είναι σύντομη. Ο Νοέμβριος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για τις βροχοπτώσεις και φέρνει νέα έντονα φαινόμενα.
Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ο μήνας θα χαρακτηρίζεται από αυξημένη αστάθεια, με καταιγίδες, χαμηλότερες θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε βόρεια και κεντρικά ορεινά. Οι κακοκαιρίες ξεκινούν από το προσεχές Σαββατοκύριακο και συνεχίζονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Πηγή: e-radio.gr






