Νέα

Πατέρας πυροβόλησε 26 φορές κατά ληστών που επιχείρησαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά του – Ένας νεκρός

Το βίντεο από το ταμπλό, που έγινε γνωστό μέσω της Arrive Alive, οδήγησε την αστυνομία του Πάινταουν να ανοίξει τρεις δικογραφίες για την απόπειρα αρπαγής του οχήματος.

Πατέρας πυροβόλησε 26 φορές κατά ληστών που επιχείρησαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο μπροστά στα παιδιά του – Ένας νεκρός
screenshot

Ένας πατέρας στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής πυροβόλησε τουλάχιστον 26 φορές ενόπλους που επιχείρησαν να του αρπάξουν το αυτοκίνητο, με την κόρη του δίπλα του. Ένας από τους δράστες σκοτώθηκε.

Ένας πατέρας στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής πυροβόλησε τουλάχιστον 26 φορές από τη θέση του οδηγού εναντίον ενόπλων που επιχείρησαν να του αρπάξουν το αυτοκίνητο. Η κάμερα στο ταμπλό κατέγραψε τη μικρή κόρη του να σκύβει τρομοκρατημένη στο κάθισμα του συνοδηγού και τον ίδιο να τη σκεπάζει με το σώμα του, την ώρα που συνέχιζε να πυροβολεί. Ένας από τους φερόμενους δράστες τραυματίστηκε θανάσιμα.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, το περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου και καταγράφηκε από κάμερα τοποθετημένη στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ο άνδρας βρισκόταν με τα δύο παιδιά του έξω από το σπίτι τους.

Τι καταγράφει το βίντεο από την ένοπλη επίθεση στο Ντέρμπαν;

Στο βίντεο φαίνεται ο πατέρας να συνομιλεί και να γελά με τη μικρή κόρη του, η οποία κάθεται στη θέση του συνοδηγού, ενώ ο γιος του βρίσκεται κοντά στην πύλη του σπιτιού. Λίγες στιγμές αργότερα, ένα λευκό όχημα σταματά μπροστά τους και δύο άνδρες βγαίνουν από αυτό, τρέχοντας προς το αυτοκίνητο του πατέρα και ανοίγοντας πυρ.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας από τους φερόμενους δράστες πλησίασε τον γιο του άνδρα, ο οποίος στεκόταν δίπλα στην πύλη. Αντιλαμβανόμενος τον κίνδυνο, ο πατέρας στράφηκε προς την πλευρά των ενόπλων, έβγαλε το πιστόλι του και άρχισε να πυροβολεί από τη θέση του οδηγού. Σύμφωνα με τις αναφορές, πυροβόλησε τουλάχιστον 26 φορές.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών, το αυτοκίνητο συνέχισε να κινείται ανεξέλεγκτα, καθώς ο οδηγός είχε αφήσει το τιμόνι για να αμυνθεί. Τελικά το όχημα προσέκρουσε σε δέντρο και το παρμπρίζ υπέστη ζημιές. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, ο γιος πλησίασε το αυτοκίνητο και βοήθησε την αδελφή του να βγει από τη θέση του συνοδηγού.

Τι δήλωσε η αστυνομία για την απόπειρα αρπαγής αυτοκινήτου;

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Highway Mail, η αστυνομία του Πάινταουν άνοιξε τρεις δικογραφίες για το περιστατικό. Αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα αρπαγής αυτοκινήτου και τη διερεύνηση του θανάτου ενός από τους φερόμενους δράστες.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, αντισυνταγματάρχης Πολ Μαγκουάζα, δήλωσε, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα: «Οι ύποπτοι άνοιξαν πυρ και το θύμα ανταπέδωσε τους πυροβολισμούς, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν από αυτούς. Οι υπόλοιποι ύποπτοι διέφυγαν από το σημείο με το όχημά τους».

Ορισμένα τοπικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για περισσότερους νεκρούς από την ανταλλαγή πυροβολισμών. Ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Γιατί πληθαίνουν οι ένοπλες αρπαγές οχημάτων στη Νότια Αφρική;

Το οπτικό υλικό δημοσιοποιήθηκε αρχικά μέσω της οργάνωσης οδικής ασφάλειας Arrive Alive της Νότιας Αφρικής. Η οργάνωση επισήμανε ότι ο μεγάλος αριθμός κλεμμένων πυροβόλων όπλων που κυκλοφορούν στη χώρα διευκολύνει τη δράση εγκληματικών ομάδων που πραγματοποιούν ένοπλες ληστείες και αρπαγές οχημάτων.

Η υπόθεση αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το σοβαρό πρόβλημα των ένοπλων επιθέσεων με στόχο την αρπαγή οχημάτων στη Νότια Αφρική. Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες δραστηριοποιούνται στην κλοπή αυτοκινήτων, πολλά από τα οποία μεταφέρονται παράνομα σε γειτονικές χώρες.

Πηγή: e-radio.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00