Στο σφυρί επίσημη ``πρώτη`` του Batman
...και ένα ενδιαφέρον υστερόγραφο.


Ένα καλοδιατηρημένο αντίτυπο του 27ου τεύχους του περιοδικού Detective Comics, στο οποίο παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ένας νέος ήρωας με το όνομα Batman, πουλήθηκε πριν λίγες μέρες σε δημοπρασία έναντι $492000. Η δημοπρασία έγινε στο Ντάλας και ο αγοραστής θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το σπάνιο τεύχος του περιοδικού είναι το μόνο που είχε κρατήσει στην κατοχή του από το 1939, ο 84χρονος Robert Irwin. «Μάλλον το κράτησα γιατί μου άρεσε το εξώφυλλο», δήλωσε ο ηλικιωμένος πωλητής. Αποκάλυψε μάλιστα ότι θυμάται ακόμα την ημέρα που το αγόρασε από ένα περίπτερο στο Σακραμέντο αντί $0,1. Τότε, ήταν μόλις 13 ετών!
«Είναι καταπληκτικό να σκεφτείς ότι ο πωλητής του περιοδικού, Robert Irwin, είναι το ίδιο άτομο που το αγόρασε από ένα περίπτερο πριν από τουλάχιστον επτά δεκαετίες», δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρείας που έκανε τη δημοπρασία.
Στη δεκαετία του '90 ένας συλλέκτης είχε προσφέρει $100000 στον Robert Irwin για να αγοράσει αυτό το τεύχος του περιοδικού, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Όμως τον περασμένο Φεβρουάριο ένα αντίτυπο του ίδιου τεύχους, που βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι $1075000 και με αυτήν την αφορμή ο 84χρονος αποφάσισε να πουλήσει και το δικό του.
ΥΓ: Προφανώς, το πρώτο ελληνικό site που αναδημοσίευσε την είδηση από κάποια πηγή του εξωτερικού, κατά λάθος ανέφερε ότι το δημοπρατημένο τεύχος ήταν το 39ο και όχι το 27ο και αυτό αναπαράχθηκε λανθασμένα σε όλα σχεδόν τα υπόλοπα sites που έγραψαν την ίδια είδηση. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους. Η μεγάλη μας όμως απορία στο akous.gr, είναι για εκείνα τα sites που γράφουν μεν λανθασμένα για το 39ο τεύχος και παράλληλα δημοσιεύουν τη φωτογραφία του σωστού, στην οποία φαίνεται ευκρινώς ο... αριθμός 27!

Πηγή: e-daily.gr





