Νέα

Χωρίς ΜΕΤΡΟ για 8η συνεχόμενη ημέρα

Τελεσίγραφο για τις κινητοποιήσεις...

Χωρίς ΜΕΤΡΟ για 8η συνεχόμενη ημέρα

Στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισαν και νέα απεργία, για 8η συνεχόμενη ημέρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, έστειλε μήνυμα στους «πρωτεργάτες», όπως ανέφερε, των κινητοποιήσεων να συμμορφωθούν μέχρι την Πέμπτη με τις δικαστικές αποφάσεις.

«Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις για να αποκατασταθεί η νομιμότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Πάτνως, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ προσέφυγε κατά των κινητοποιήσεων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο απαγόρευσε τη συνέχισή τους και τις έκρινε παράνομες.

«Έχοντας εξαντλήσει τις διαδικασίες διαλόγου και τα ένδικα μέσα με τα οποία η δικαιοσύνη κατά συρροή κήρυξε τις κινητοποιήσεις παράνομες, η εταιρεία δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού και τη συνεχιζόμενη παρανομία και θα προχωρήσει στην απόλυτη εφαρμογή του συνόλου των συνεπειών του νόμου» ανέφερε η διοίκηση και κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.

Πηγή: e-daily.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00