Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα;
Ποια μέρη του κόσμου είναι γυναικοκρατούμενα; - Σίγουρα γνωρίζετε κάποια από αυτά

Πάρα τις πατριαρχικές κοινωνίες στις οποίες ζει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπινων, υπάρχουν ορισμένες μικρότερες περιπτώσεις όπου κυριαρχούν οι γυναίκες. Το ίδιο συμβαίνει και στο ζωικό βασίλειο. Για παράδειγμα ο αφρικανικός ελέφαντας ζει μέσα σε μητριαρχικές κοινωνίες.

Στην περίπτωση του ελέφαντα οι γυναίκες ή μητριάρχες να ηγούνται των ομάδων τους. Η κορυφαία μητριάρχης οδηγεί το κοπάδι με αυτοπεποίθηση και ειδικές δεξιότητες, ώστε να αφουγκράζεται το περιβάλλον και να ειδοποιεί τους άλλους για τον κίνδυνο ενώ εργάζεται ως μονάδα για να μεγαλώσει τα μικρά τους. Βλέπουμε επίσης μητριαρχίες σε άλλες ομάδες ζώων, συμπεριλαμβανομένων των μπονόμπο, των λεμούριων, των σουρικάτων και των μυρμηγκιών. Όπως ο αφρικανικός ελέφαντας, υπάρχουν ανθρώπινες κοινωνίες που διευθύνουν οι γυναίκες. Αυτές οι γυναίκες είναι αγριεμένες, πιστές, έξυπνες και λίγο «κακές».

Minangkabau

Στα ανατολικά νησιά που αιωρούνται πάνω από την Αυστραλία, το Minangkabau είναι η μεγαλύτερη μητριαρχική κοινωνία παγκοσμίως. Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτήν την κουλτούρα όπου οι γυναίκες σέβονται και μάλιστα μεταχειρίζονται και ευνοϊκότερα.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, θεωρείται κακό να έχεις κόρη αλλά όχι εδώ. Επειδή οι γυναίκες ηγούνται της κοινωνίας του Minangkabau, το όνομα της οικογένειας κληρονομείται από τις γυναίκες και οι περιουσίες μεταβιβάζονται από τις μητέρες στις κόρες. Οι γαμπροί μετακομίζουν στο σπίτι της νύφης μετά το γάμο και παρόλο που ακούγεται ότι οι γυναίκες ελέγχουν τα πάντα, άνδρες και γυναίκες συνεισφέρουν εξίσου στην κοινωνία του Minangkabau . Στην ηλικία των 10 ετών, τα αγόρια εγκαταλείπουν το σπίτι της μητέρας τους για να μείνουν σε ανδρικά διαμερίσματα για να μάθουν πρακτικές δεξιότητες και θρησκευτικές διδασκαλίες. Οι άνδρες κατέχουν θρησκευτικά και πολιτικά αξιώματα με την άδεια των γυναικών. Ενώ ο αρχηγός της φυλής είναι πάντα άνδρας, οι γυναίκες βοηθούν στην επιλογή τους και την απομάκρυνσή τους από το αξίωμα εάν προκληθούν.

Bribri

Κοντά στις ακτές της Νότιας Αμερικής, η φυλή Bribri είναι μια μικρή ιθαγενής ομάδα γνωστή για την καλλιέργεια όλων των τροφίμων, φαρμάκων, δομικών αγαθών κ.λπ. Αυτή η αυτάρκης κοινωνία χωρίζεται σε φατρίες που αποτελούνται από εκτεταμένες οικογένειες. Κάθε άτομο ανήκει σε μια φυλή που καθορίζει η μητέρα και η γυναικεία καταγωγή. Δεδομένου ότι η οικογένεια του πατέρα δεν μεγαλώνει αγόρια, οι άνδρες δεν μπορούν να μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά - μόνο τα παιδιά της αδελφής τους. Μόνο οι γυναίκες μπορούν να κληρονομήσουν τη γη, κάνοντας την καλλιέργεια και τη συγκομιδή της τροφής τους πιο βιώσιμη και εφικτή. Η διαδικασία της αγροδασοκομίας ενθαρρύνει την αναζήτηση τροφής και τη συλλογή τροφίμων από φυσικές πηγές χλωρίδας και πανίδας. Ως ιερή τιμή, οι γυναίκες είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να ετοιμάσουν ένα ποτό για ιερές θρησκευτικές τελετουργίες ή σημαντικά γεγονότα ζωής, όπως γάμους, κηδείες ή ακόμα και η αναγγελία εγκυμοσύνης.

Khasi

Μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μητριαρχικές κοινωνίες στην Ινδία είναι ο λαός Khasi. Τα παιδιά Khasi λαμβάνουν το επώνυμο της μητέρας τους. Οι γυναίκες πηγαίνουν στην αγορά για να δουλέψουν και να πουλήσουν αγαθά, ενώ οι άνδρες μένουν σπίτι και μεγαλώνουν παιδιά. Όταν ένα ζευγάρι είναι παντρεμένο, ο γαμπρός μετακομίζει στο σπίτι των γονιών της νύφης. Επιπλέον, ο γαμπρός θα πάρει το επώνυμο της νύφης. Όταν φτάσουν τα παιδιά, η νεότερη γυναίκα θα λάβει τη μεγαλύτερη κληρονομιά και το μεγαλύτερο οικογενειακό σπίτι, αλλά αυτή η κληρονομιά έρχεται με την ευθύνη της φροντίδας των ηλικιωμένων γονιών τους. Οι άντρες λαμβάνουν μια μικρή κληρονομιά, αλλά αν έχει αδερφές, οι γυναίκες θα πάρουν το μεγαλύτερο μερίδιο. Αν και η κοινωνία των Khasi είναι πιο ισότιμη στην κατανομή των ευθυνών από άλλες, οι γυναίκες εξακολουθούν να είναι κατά κύριο λόγο στην εξουσία. Οι άνθρωποι ακολουθούν τους νόμους της ινδικής κυβέρνησης και πολλοί Khasis ασκούν τον Χριστιανισμό, με ορισμένες οικογένειες να ενσωματώνουν τον άνδρα ως πατριάρχη της οικογένειας, όπως αυτό που φαίνεται στη δυτική κουλτούρα.

Mosuo

Η Mosuo είναι μια μικρή κοινότητα στις νότιες επαρχίες της Κίνας. Στην κουλτούρα τους, η μητριάρχης του σπιτιού έχει τον τελευταίο λόγο. Όπως πολλοί μητριαρχικοί πολιτισμοί, η καταγωγή ανιχνεύεται μέσω των γυναικών της οικογένειας. Μόλις γεννηθεί ένα παιδί, ανήκουν στην οικογένεια της μητέρας τους, ζουν με συγγενείς εξ αίματος σε ένα σπίτι πολλών γενεών. Οι άνθρωποι στη Mosuo κάνουν γάμους, όπου μπορεί ένα ζευγάρι δεν μένει μαζί, αλλά απολαμβάνει ο ένας τη συντροφιά του άλλου τη νύχτα ή όταν τους βολεύει.

Ενώ οι περισσότεροι γάμοι είναι μακροπρόθεσμοι, οι γυναίκες μπορούν να διασκεδάσουν με άλλους άνδρες εάν ενδιαφέρονται και εκείνοι. Δεν υπάρχει νόθο παιδί, αφού η γενεαλογία είναι μέσω της μητέρας. Δεδομένου ότι τα παιδιά παραμένουν πάντα στη φροντίδα της μητέρας, ο πατέρας παίζει δευτερεύοντα ρόλο στην ανατροφή. Εάν πρόκειται να μεταβιβαστεί η γη, φυσικά, περνά από τη μητρική πλευρά της οικογένειας. Η μεγαλύτερη κόρη θα γίνει η επόμενη μητριάρχης μετά τη μητέρα τους, και ακόμη και υιοθετημένες κόρες μπορούν να γίνουν μητριάρχες.

Nagovisi

Γείτονες με την Ινδονησία και την Αυστραλία, σε ένα μεγάλο τροπικό νησί, ζουν οι κάτοικοι του Ναγκοβίσι. Όπως το Bribri της Κόστα Ρίκα, η παραγωγή τροφίμων είναι το επίκεντρο της ζωής στο νησί, και οι γυναίκες διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχή εκτέλεση ενός τόσο τεράστιου εγχειρήματος. Κάθε ενήλικη γυναίκα δικαιούται να καλλιεργεί στη γη των προγόνων της, με αυτό το δικαίωμα να μεταβιβάζεται στην κόρη της. Οι σύζυγοι και οι άνδρες της φυλής εκτελούν εργασίες χειρωνακτικής εργασίας, όπως καθαρισμό της γης, γεωργία και συγκομιδή των πραγματικών αγαθών. Αν και ο γάμος δεν είναι κοινή πρακτική, αν ένα ζευγάρι δει μαζί, κοιμάται μαζί και ο άντρας βοηθά τη γη της, θεωρούνται παντρεμένοι.

Akan

Κατά μήκος του Κόλπου της Γουινέας, οι Ακάν είναι μια άλλη μητριαρχική κοινωνία. Η κουλτούρα τους βασίζεται στη μητρική καταγωγή, επομένως η γενεαλογία της μητέρας εκχωρεί θέσεις στον οικονομικό και πολιτικό κόσμο. Οι άντρες στην κουλτούρα των Ακάν έχουν σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών της αδερφής τους, αλλά όχι των δικών τους παιδιών. Οι άνδρες κατέχουν ηγετικές θέσεις, αλλά κληρονομούνται και μεταβιβάζονται μέσω των μητέρων, των αδελφών και των κορών τους. Οι άνδρες συνήθως συναναστρέφονται με τα θηλυκά μέλη της οικογένειας και αναμένεται να στηρίξουν την οικογένειά τους και τις γυναίκες συγγενείς τους. Ενώ οι άντρες βοηθούν περισσότερο με έναν οικογενειακό ρόλο, οι γυναίκες είναι ελεύθερες να συναναστρέφονται με όλα τα μέλη της ομάδας και να αναζητούν φροντίδα για ολόκληρη τη φυλή.

Umoja Usao

Μία από τις νεότερες κοινωνίες που διοικούνται από γυναίκες είναι η Umoja Usao. Ιδρύθηκε το 1990, αυτό το εξ ολοκλήρου γυναικείο χωριό ξεκίνησε ως καταφύγιο για γυναίκες σε καταχρηστικές σχέσεις, κορίτσια που φεύγουν από αναγκαστικούς γάμους ή ακρωτηριασμούς των γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες ανήκαν προηγουμένως στη φυλή Samburu, όπου οι γυναίκες ήταν ιδιοκτησία του συζύγου τους και είχαν έναν γενικό υποδεέστερο ρόλο στην κοινωνία. Αν μια γυναίκα βιαζόταν, ο άντρας τους θα την έδιωχνε από το σπίτι επειδή ήταν «βρώμικη». Η Umoja Usao έγινε καταφύγιο για δραπέτισσες και άστεγες γυναίκες. Οι γυναίκες που ξέφυγαν από τη βίαιη οικογενειακή ζωή υποχώρησαν στην Umoja και συχνά έφερναν τα παιδιά τους μαζί τους, δημιουργώντας ένα καταφύγιο ειρήνης. Σ

τα Σουαχίλι, το Umoja σημαίνει στην πραγματικότητα «ενότητα», με τους ανθρώπους Umoja να εργάζονται για να εκπαιδεύσουν τους άλλους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Φιλοξενούν ένα δημοτικό σχολείο, δημιουργούν κοσμήματα και διασκεδάζουν τους τουρίστες για να υποστηρίξουν οικονομικά το χωριό τους. Απαγορεύεται στους άνδρες να ζουν στο χωριό, αλλά επιτρέπεται να το επισκεφτούν. Οι μόνοι άνδρες που επιτρέπεται να διανυκτερεύσουν στο χωριό είναι άνδρες που μεγάλωσαν ζώντας στο χωριό.

Meghalaya

Μια άλλη φυλή στους λόφους της Ινδίας είναι οι Garo, η δεύτερη μεγαλύτερη φυλή στη Meghalaya. Όπως και οι γείτονές τους Khasi, οι Garos περνούν την περιουσία και την πολιτική διαδοχή από μητέρα σε κόρη. Συνήθως, η μικρότερη κόρη κληρονομεί την περιουσία της μητέρας της. Η κοινωνία είναι μητριαρχική. Ωστόσο οι άνδρες είναι εκείνοι που κυβερνούν την κοινωνία και διαχειρίζονται την περιουσία. Οι Garo πιστεύουν επίσης στην ισότητα των φύλων και γι' αυτό τα ακίνητα ανήκουν σε γυναίκες αλλά διοικούνται από άνδρες. Ο γάμος μιας κόρης συχνά κανονίζεται και ο σύζυγος μετακομίζει στο σπίτι της συζύγου. Είναι ενδιαφέρον ότι η ένωση μπορεί να διαλυθεί χωρίς στίγμα, παρά το γεγονός ότι ο γάμος έχει διευθετηθεί.

Nubian

Ο λαός της Νουβίας είναι βαθιά συνδεδεμένος με τον ποταμό Νείλο. Για εκατοντάδες χρόνια, οι Νούβιοι καλλιεργούσαν γη κατά μήκος του ποταμού Νείλου, στηρίζοντας τις οικογένειές τους με τη γεωργία και τα ζωικά αγαθά που παράγονται. Μετά τη δημιουργία φραγμάτων τον 20ο αιώνα, ο λαός της Νούβιας έχασε σπίτια και αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να βρουν δουλειά αλλού. Ενώ οι άντρες έφευγαν από το σπίτι αναζητώντας δουλειά, οι γυναίκες έμεναν σπίτι μεγαλώνοντας τα παιδιά τους, φροντίζοντας τους ηλικιωμένους και καλλιεργώντας ό,τι υπήρχε διαθέσιμο. Συχνά, οι άνδρες δεν επέστρεφαν στο σπίτι λόγω των σκληρών περιβαλλοντικών και εργασιακών συνθηκών ως εργάτες ή μισθοφόροι. Η κουλτούρα των Νουβίων είναι πλούσια σε τέχνη, διηγήματα και μουσική. Ενώ πολλοί Νούβιοι είναι πλέον χριστιανοί, η κουλτούρα τους εξακολουθεί να ακολουθεί μια μητριαρχική κοινωνία που κυριαρχείται από άγριες, αδυσώπητες γυναίκες.

Hopi

Όπως πολλές από τις φυλές και τις ομάδες παραπάνω, μερικές φυλές ιθαγενών Αμερικανών ακολουθούν ένα μητριαρχικό μοτίβο.Οι Χόπι ζουν κυρίως στην Αριζόνα ως κυρίαρχο έθνος, ακολουθώντας τους δικούς τους νόμους σύμφωνα με το Σύνταγμα των Χόπι. Οι άνθρωποι των Χόπι ακολουθούν τον μητρογραμμικό τρόπο ζωής, κερδίζοντας οικογενειακά ονόματα και ανιχνεύοντας την καταγωγή από την πλευρά της μητέρας. Μετά τη γέννηση ενός παιδιού, η πατρική πλευρά της οικογένειας παίρνει το όνομα του παιδιού, αλλά μόνο οι πατρικές γυναίκες μπορούν να υποβάλουν ένα όνομα για εξέταση. Οι γυναίκες τείνουν στο σπίτι και τα παιδιά, ενώ οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τη γεωργία και τον πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες - Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Σάββατο

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες - Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Σάββατο

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη της Πολιτικής Προστασίας 

Ανεξέλεγκτη η βία των ανηλίκων - Μαχαίρωσαν 17χρονο στον πνεύμονα

Ανεξέλεγκτη η βία των ανηλίκων - Μαχαίρωσαν 17χρονο στον πνεύμονα

Νέο σοκ στο Νέο Ηράκλειο 

Σοκάρει η εικόνα «σκελετωμένου» γιατρού στο Ιράν

Σοκάρει η εικόνα «σκελετωμένου» γιατρού στο Ιράν

Κάνει απεργία πείνας στη φυλακή 

Δίκη ντράμερ: Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε ανήλικο

Δίκη ντράμερ: Πέντε χρόνια χωρίς αναστολή για ασέλγεια σε ανήλικο

Ο μουσικός και πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ καταδικάστηκε για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικου κοριτσιού. 

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εύβοια: Συνελήφθη ο θείος του 3χρονου και αναζητείται ο παππούς του

Ραγδαίες εξελίξεις στην Εύβοια: Συνελήφθη ο θείος του 3χρονου και αναζητείται ο παππούς του

«Φως» στα αίτια του θανάτου θα δώσει η νεκροψία 

Σαραντάχρονος κατήγγειλε πως ο πατέρας του τον βίαζε για 20 χρόνια

Σαραντάχρονος κατήγγειλε πως ο πατέρας του τον βίαζε για 20 χρόνια

Η τελευταία φρικτή επίθεση 

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή σε σακούλα για πτώματα σε γραφείο τελετών

Γυναίκα βρέθηκε ζωντανή σε σακούλα για πτώματα σε γραφείο τελετών

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιανουαρίου. 

Πέθανε ο παγκόσμιας φήμης σχεδιαστής μόδας, Paco Rabanne

Πέθανε ο παγκόσμιας φήμης σχεδιαστής μόδας, Paco Rabanne

Στο πένθος ο χώρος της μόδας 

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στη Μεθώνη

Στον θαλάσσιο χώρο 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης της Μεσσηνίας 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Χιόνια και στην Αττική

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Χιόνια και στην Αττική

Έρχεται η κακοκαιρία Barbara 

Η ντρίμπλα του Μεγάρου Μαξίμου για τις εκλογές: Το σκεπτικό για κάλπες τον Ιούνιο

Η ντρίμπλα του Μεγάρου Μαξίμου για τις εκλογές: Το σκεπτικό για κάλπες τον Ιούνιο

Το εκλογικό σώμα που στέκεται απέναντι στη ΝΔ και το στοίχημα του Τσίπρα 

Τον έδεσαν με κορδόνια από άρβυλα και τον στραγγάλισαν

Τον έδεσαν με κορδόνια από άρβυλα και τον στραγγάλισαν

Έρχονται απαντήσεις στο θρίλερ της Ρόδου 

Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη

Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι για την κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη

Με 1.000 κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα το τελευταίο «αντίο» 

Λάρισα: Καταδικάστηκε πατέρας που πέταξε έξω από το σπίτι μάνα και μωρό

Λάρισα: Καταδικάστηκε πατέρας που πέταξε έξω από το σπίτι μάνα και μωρό

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για ανάλογο αδίκημα 

Βιασμός 4χρονου: «Απολύτως ψευδείς καταγγελίες» δηλώνει ο πατέρας

Βιασμός 4χρονου: «Απολύτως ψευδείς καταγγελίες» δηλώνει ο πατέρας

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση 

Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα παιδιά τους

Γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα παιδιά τους

«Έρχονται γονείς και μας αναθέτουν την έρευνα του ανήλικου παιδιού τους» 

Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών

Καταγγελία από φοιτήτρια του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση στις ντουζιέρες των εστιών

Κοινοποιήθηκε ανώνυμα σε φοιτητική σελίδα στο Facebook 

Αστρονόμοι ανακάλυψαν σπάνιο δυαδικό αστρικό σύστημα: Μπορεί να προκαλέσει Kilonova

Αστρονόμοι ανακάλυψαν σπάνιο δυαδικό αστρικό σύστημα: Μπορεί να προκαλέσει Kilonova

Mόνο περίπου 10 τέτοια συστήματα πιστεύεται ότι υπάρχουν σε ολόκληρο τον Γαλαξία μας 

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή που βάζει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη

Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή που βάζει «μπλόκο» στην κάθοδο του κόμματος Κασιδιάρη

Για τη συμμετοχή στις εκλογές 

Φαινόμενο Aegean Lake Effect: Όταν το Αιγαίο φέρνει χιόνια στην Αττική

Φαινόμενο Aegean Lake Effect: Όταν το Αιγαίο φέρνει χιόνια στην Αττική

Τι είναι και πως δημιουργείται 

Οι σπαρακτικές εικόνες των γονιών του υποσμηναγού Τουρούτσικα στην κηδεία

Οι σπαρακτικές εικόνες των γονιών του υποσμηναγού Τουρούτσικα στην κηδεία

Τελέστηκε η ταφή 

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Καρέ καρέ η προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του Λιμενικού από τους Τούρκους

Η εικόνα κόβει την ανάσα 

Κορονοϊός: 169 νεκροί και 135 διασωληνωμένοι – 2 σοβαρά κρούσματα γρίπης

Κορονοϊός: 169 νεκροί και 135 διασωληνωμένοι – 2 σοβαρά κρούσματα γρίπης

Μείωση παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης την τελευταία εβδομάδα 

Βιασμός 4χρονου: To παιδί μου ούρλιαζε - Όσα αποκάλυψε η μητέρα

Βιασμός 4χρονου: To παιδί μου ούρλιαζε - Όσα αποκάλυψε η μητέρα

Τι απαντά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου πατέρα 

Πτώση F - 4: Τα τρία σενάρια για τα αίτια της συντριβής

Πτώση F - 4: Τα τρία σενάρια για τα αίτια της συντριβής

Το πρώτο ατύχημα στην 3 - 3 - 8 μοίρα Phantom εδώ και 15 χρόνια 

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Έως πότε η καταβολή τους – «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Έως πότε η καταβολή τους – «Τσουχτερά» πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν

Αναλυτικά τα ποσά 

Συγκινεί η σύντροφος του Υποσμηναγού Τουρούτσικα

Συγκινεί η σύντροφος του Υποσμηναγού Τουρούτσικα

Ήταν το στήριγμά μου, με φιλούσε ακόμη κι αν έφευγε στις 6 το πρωί 

«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ

«Tranq Challenge»: Η επικίνδυνη τάση στο ίντερνετ

15 παιδιά στο νοσοκομείο στο Μεξικό 

Super League 2: Αποφασίστηκε η επ` αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

Super League 2: Αποφασίστηκε η επ` αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε τη διακοπή του πρωταθλήματος, μετά τη ξαφνική απόφαση του Αυγενάκη να μειώσει σημαντικά το ποσό που θα μοιραστούν οι ομάδες από τα ποσοστά του στοιχήματος 

Ανδραβίδα: Με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου θα προσφωνηθούν οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι

Ανδραβίδα: Με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου θα προσφωνηθούν οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι

Τι αποφάσισε η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για να τιμήσει τη μνήμη των δύο πιλότων 

Τρεις «σούπερ αγελάδες» κλωνοποίησε η Κίνα

Τρεις «σούπερ αγελάδες» κλωνοποίησε η Κίνα

Πόσους τόνους γάλα θα παράγουν 

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε πόσες δόσεις θα εξοφληθεί ο φόρος 

Βιασμός 4χρονου: «Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη βίδα»

Βιασμός 4χρονου: «Ο μπαμπάς με πόνεσε με τη βίδα»

Ανατριχιάζει η περιγραφή του παιδιού 

Πτώση Phantom: «Δεν με ενδιαφέρει γιατί έγινε το δυστύχημα, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

Πτώση Phantom: «Δεν με ενδιαφέρει γιατί έγινε το δυστύχημα, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

«Δεν άντεχα να χτυπήσει το τηλέφωνο μετά τις 10 το βράδυ» 

Αγριος καβγάς ανάμεσα σε Βαρεμένο και Αννα Καραμανλή: Της πήρε από τα χέρια χαρτί

Αγριος καβγάς ανάμεσα σε Βαρεμένο και Αννα Καραμανλή: Της πήρε από τα χέρια χαρτί

Δείτε βίντεο 

Χαλκ Χόγκαν: «Παράλυτος από τη μέση και κάτω» έπειτα από επέμβαση στην πλάτη

Χαλκ Χόγκαν: «Παράλυτος από τη μέση και κάτω» έπειτα από επέμβαση στην πλάτη

Σύμφωνα με τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κερτ Ανγκλ, κόπηκαν νεύρα στα κάτω άκρα του 69χρονου Χόγκαν και δεν μπορεί να περπατήσει 

Θεσσαλονίκη: Ένοχος με αναστολή μαιευτήρας που συνέθλιψε από αμέλεια το κρανίο βρέφους

Θεσσαλονίκη: Ένοχος με αναστολή μαιευτήρας που συνέθλιψε από αμέλεια το κρανίο βρέφους

Η αναισθησιολόγος κρίθηκε αθώα 

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του, ενώ ήταν παρούσα και η γιαγιά του παιδιού

Φρίκη: Γιος ιερέα κατηγορείται ότι βίαζε τον 4χρονο γιο του, ενώ ήταν παρούσα και η γιαγιά του παιδιού

Μια σοκαριστική καταγγελία έχει γίνει στη Βόρεια Ελλάδα 

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτή ήταν η άσκηση του μοιραίου Phantom

Βίντεο ντοκουμέντο: Αυτή ήταν η άσκηση του μοιραίου Phantom

Πετούσε μια «ανάσα» από τη θάλασσα 

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σταθμό μετρό στην Ουάσινγκτον - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σταθμό μετρό στην Ουάσινγκτον - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας

Ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση © Copyright 2023 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services