Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλ
Το χρονικό του Πολυτεχνείου: «Είμαστε άοπλοι θα σας υποδεχθούμε με χειροκροτήματα»
Το χρονικό του Πολυτεχνείου: «Είμαστε άοπλοι θα σας υποδεχθούμε με χειροκροτήματα» - Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλ

«Οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί…λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί», γράφει ο Αλέκος Παναγούλης στο ποίημα του «Πάλης αγώνες», που μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Για ποιους πρώτους νεκρούς μιλά ο Παναγούλης, για τους καταγεγραμμένους ή για όσους «θάφτηκαν»; Για όσους δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της επταετίας ή για αυτός που άφησαν την τελευταία τους πνοή τις ημέρες του Πολυτεχνείου;

Για όσους και να μιλά τελικά είχε δίκιο. Σε λιγότερο από ένα χρόνο οι Απριλιανοί είχαν κατέβει για τα καλά από τα κυβερνητικά στρώματα.

Η πολιτική ιστορίας της Ελλάδας περιπλέκεται από εκεί και ύστερα, όμως είναι σίγουρο πως η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν εκείνη που άλλαξε την πορεία της Ελλάδας.

Οι παλιότεροι την περιγράφουν μια «παιδική εξέγερση». Φοιτητές, παιδιά θέλοντας να αποτάξουν το καθεστώς μαζεύτηκαν στο Πολυτεχνείο. Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που καταλάμβαναν ένα Πανεπιστήμιο, είχε προηγηθεί και η κατάληψη της Νομικής. Όμως στις 14 Νοεμβρίου του 1973 κάτι άλλαξε…το Πολυτεχνείο γέμισε. Γέμισε από φοιτητές και από πολίτες, όλοι τους στήριζαν. Ανησυχούσαν…αλλά τους στήριζαν.

Η επταετία είχε φέρει τόσους περιορισμούς και τόσα βασανιστήρια που απλά «δεν πήγαινε άλλο».

Το χρονικό της κατάληψης

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορίας, με πρωτοπόρα τη νεολαία, πάντα υπήρχαν αντιδικτατορικές εκδηλώσεις. Πάντα υπήρχαν δυναμικές κινητοποιήσεις, παρά τις διώξεις, τις δίκες, τις φυλακίσεις, τις εκτοπίσεις και τα βασανιστήρια εις βάρος των αντιφρονούντων.

Την Τετάρτη, 14 Νοέμβρη του 1973, ξέσπασαν στην Αθήνα αναταραχές, αρχής γενομένης με την κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου από φοιτητές, στο πλευρό των οποίων γρήγορα τάχθηκαν μαθητές και εργάτες. Στη συνέχεια η κατάληψη μετατράπηκε σε λαϊκή κινητοποίηση ενάντια στο καθεστώς της 21ης Απριλίου και η κινητοποίηση στην επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων, που άφησε πίσω της νεκρούς και τραυματίες.

Στις 14 Νοέμβρη του 1973, οι γενικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων, απέρριψαν τα κυβερνητικά μέτρα που αφορούσαν στον προγραμματισμό των φοιτητικών εκλογών, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας, αποφασίστηκε η κατάληψη του κτιρίου του Πολυτεχνείου, κάτω από τον έλεγχο Συντονιστικής Επιτροπής.

Στη Νομική Σχολή Αθηνών, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενώ γύρω στη 1 το μεσημέρι, έφτασε η πληροφορία ότι στο Πολυτεχνείο υπήρχε ένταση μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών. Λίγο αργότερα, ακούστηκε ότι οι αστυνομικοί στο Πολυτεχνείο χτυπούσαν φοιτητές, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση.

Στις 5 το απόγευμα περίπου, πλησίασε το χώρο της συγκέντρωσης ο εισαγγελέας υπηρεσίας Σανίτας, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους ότι μπορούν να διαδηλώσουν και μετά να διαλυθούν ήσυχα. Μισή ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί που είχαν κυκλώσει το κτίριο, αποχώρησαν.

Η κατάληψη συνεχίστηκε και εν τω μεταξύ οι κλεισμένοι στο κτίριο φοιτητές ενώθηκαν με τους συγκεντρωμένους απ’ έξω πολίτες και κατέλαβαν όλο το χώρο μπροστά από το Πολυτεχνείο, φωνάζοντας συνθήματα, όπως : "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ", "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΡΡΑΝΙΑ", "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΕ", "ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΫΛΑΝΛΗ".

Γύρω στις 8 το βράδυ οι συγκεντρωμένοι είχαν πλέον πολλαπλασιαστεί

Οι Γενικές Συνελεύσεις μέσα στο χτίριο συνεχίζονταν, ενώ έξω από το Πολυτεχνείο τα συνθήματα πλήθαιναν. Τότε έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες χειρόγραφες προκηρύξεις, που μοιράζονταν στα περαστικά αυτοκίνητα.

Γύρω στις 9 έγινε ολοκληρωτική κατάληψη του Πολυτεχνείου και του γύρω χώρου και σταμάτησε η κυκλοφορία.

Την επόμενη μέρα έγινε γνωστό ότι καταφθάνουν στο Πολυτεχνείο φοιτητές από τη Πάτρα κι αγρότες από τα Μέγαρα, γεγονός που ενίσχυσε τη μαχητική διάθεση. Μπήκε σε λειτουργία ο ραδιοφωνικός σταθμός του Πολυτεχνείου, μέσω του οποίου ο λαός καλείτο σε "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" και "ΓΕΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ".

Στις 8 το πρωί η Σύγκλητος του Ε.Μ.Πολυτεχνείου σε έκτακτη συνεδρίαση στα κτίρια του Ζωγράφου αποφάσισε να στείλει έγγραφο στην κυβέρνηση και να ζητήσει να μη γίνει επέμβαση στο Πολυτεχνείο.

Στις 2 το μεσημέρι η κυβέρνηση απάντησε στη Σύγκλητο ότι θα σεβαστεί το απαραβίαστο του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Η πρώτη μέρα της κατάληψης ήταν κύρια φοιτητική και σπουδαστική. Όμως τις επόμενες δύο μέρες το κατέβασμα πλήθους λαού στους δρόμους ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη.

Από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και μετά, τα γεγονότα δεν μπορούσαν πια να θεωρηθούν φοιτητικά. Το κατέβασμα πλήθους κόσμου στους δρόμους, τα μηνύματα συμπαράστασης από διάφορους χώρους, η υποστήριξη του κόσμου στους αγωνιζόμενους, το ότι χτυπούσαν ασταμάτητα οι καμπάνες στις εκκλησίες των συνοικιών, ο ερχομός των αγροτών από τα Μέγαρα όπου γινόταν αγώνας ενάντια στις απαλλοτριώσεις της γης τους από τη χούντα, οι εργατικές συνελεύσεις, έδειχναν ότι η κινητοποίηση αφορούσε πλέον όλο το λαό.

Πολλά Γυμνάσια έμειναν άδεια, ενώ οι μαθητές κατέβηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος ολοένα πλήθαινε. Στις 10 το πρωί έγινε η οργανωμένη και με πανό είσοδος οικοδόμων στο κτίριο. Μαζί με τους οικοδόμους μπήκαν και πολλοί μαθητές.

Από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πολυτεχνείου καλούσαν και πάλι το λαό σε "ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ" ενώ για τις 3:30 κλήθηκαν οι δημοσιογράφοι για συνέντευξη Τύπου από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Από το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία και πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις.

Στις 4:30 το απόγευμα είχαν πλέον αρχίσει οι συγκρούσεις. Στις 7, άφθονα δακρυγόνα και καπνογόνα έπεφταν πια στο κέντρο της Αθήνας. Πολλά άτομα τραυματίστηκαν και οι διαδηλωτές μετέφεραν τους τραυματίες στο Πολυτεχνείο.

Μέσω του Ραδιοσταθμού γίνονταν εκκλήσεις για φάρμακα, ιατρικά εργαλεία, γιατρούς και ασθενοφόρα.

Στις 8, άρχισε η χρήση των δακρυγόνων. Ο σταθμός Α' Βοηθειών ήταν γεμάτος από τραυματίες.

Στις 9, οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα σε διάφορα σημεία κοντά στο Πολυτεχνείο, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, τρόλεϊ, λεωφορεία, διάφορα αντικείμενα, ενώ διαδηλωτές επιτέθηκαν στη Νομαρχία Αττικής στην Αιόλου, την οποία και κατέλαβαν. Ορισμένοι διαδηλωτές πολιόρκησαν ακόμα τα Υπουργεία Παιδείας, Γεωργίας, Δικαιοσύνης, Κοινωνικών Υπηρεσιών και Δημοσίων Έργων.

Στις 9:30, με απόφαση της Αστυνομίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης μέχρι νεωτέρας διαταγής. Το τεράστιο οδόφραγμα που είχε στηθεί στην οδό Σολωμού και Πατησίων δυσκόλευε την προέλαση και των αστυνομικών.

Η αστυνομία χρησιμοποιούσε δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, το οποίο υποχώρησε προσωρινά.

Στις 10:15 τεθωρακισμένα της Αστυνομίας με ορμητήριο το χώρο έξω από το Πολυτεχνείο, επιτέθηκαν στην πλατεία της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ρίχνοντας δακρυγόνα στους διαδηλωτές, που στο μεταξύ είχαν ανασυντάξει τις δυνάμεις τους και έτρεχαν προς το Πολυτεχνείο.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις 11, όπου στην 3η κατά σειρά έφοδο οι διαδηλωτές έφτασαν στις εσωτερικές σκάλες του κτιρίου. Στις διάφορες συγκρούσεις οι διαδηλωτές άρχισαν να χρησιμοποιούν σποραδικά βόμβες μολότοφ.

Στις 10:30 έπεσαν δακρυγόνα από την αστυνομία μέσα στο Πολυτεχνείο. Νοσοκομειακά αυτοκίνητα γεμάτα αστυνομικούς περνούσαν τα οδοφράγματα και έριχναν δακρυγόνα στο Πολυτεχνείο και στους γύρω χώρους.

Το Πολυτεχνείο δεχόταν συνέχεια τραυματίες και νεκρούς, ενώ ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού έμπαιναν στο χώρο του Πολυτεχνείου για να παραλάβουν τραυματίες.

Ο Ραδιοσταθμός καλούσε συνεχώς το λαό σε συμπαράσταση. Αργά τη νύχτα, οι πυροβολισμοί γύρω από το Πολυτεχνείο συνεχίζονταν. Με ιδιωτικά αυτοκίνητα μεταφέρονταν τραυματίες και φαρμακευτικό υλικό.

Από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι γύρω στα μεσάνυχτα οι διαδηλωτές επιχείρησαν να κόψουν στα κτίρια των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Δημοσίας Τάξεως και Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας διαδήλωση χιλιάδων ατόμων, που συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς.

Η 17η Νοεμβρίου

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, από τους στρατώνες στο Γουδί και του Διόνυσου ξεκίνησαν οι πρώτες φάλαγγες αρμάτων με κατεύθυνση τον χώρο των συγκρούσεων, ενώ 15 λεπτά μετά, τα πρώτα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους στον κόμβο των Αμπελοκήπων.

Το κέντρο της Αθήνας, με άξονα το Πολυτεχνείο, είχε μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Τα τανκς κινούνταν άλλα προς τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και άλλα προς την Πανεπιστημίου.

Λίγο πριν τη 1, τα τανκς μπήκαν στην οδό Πατησίων. Τεθωρακισμένα, στρατιώτες και αστυνομικοί έκαναν κινήσεις γύρω από το Πολυτεχνείο. Με την εμφάνιση των αρμάτων οι διαδηλωτές άρχισαν να υποχωρούν. Αρκετοί βρήκαν καταφύγιο σε πολυκατοικίες, οι πόρτες των οποίων είχαν αφεθεί επίτηδες ανοιχτές.

Από τα μεγάφωνα μεταδιδόταν, πως όσοι ήθελαν ν' αποχωρήσουν, μπορούσαν να φύγουν, προτού οι πόρτες κλείσουν οριστικά.

Μισή ώρα περίπου μετά τη 1, οι διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο παρέμεναν ακόμα. Ελεύθεροι σκοπευτές κατέλαβαν θέσεις στα γύρω από το Πολυτεχνείο κτίρια.

Στους γύρω δρόμους οι συγκρούσεις συνεχίζονταν με ένταση. Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός του Πολυτεχνείου εξακολουθούσε να μεταδίδει προς τους στρατιώτες:

«Είμαστε άοπλοι, θα σας υποδεχτούμε με χειροκροτήματα»

Τα άρματα είχαν σταματήσει στις δύο γωνίες Πατησίων - Αβέρωφ και Πατησίων – Στουρνάρα, ενώ στη γωνία Πατησίων και Στουρνάρα αστυνομικοί περίμεναν.

Τα άρματα Μ 48 και Μ 113 έστρεψαν τα κανόνια τους κατά των κλεισμένων στο Πολυτεχνείο, ενώ με τους προβολείς φώτιζαν τα παράθυρα του κτιρίου. Τρία άρματα προχώρησαν από την Αβέρωφ και σταμάτησαν στην πόρτα του Πολυτεχνείου επί της Πατησίων.

Ο χώρος απέναντι από την κεντρική είσοδο του Πολυτεχνείου γέμισε από αστυνομικούς, ενώ κάποια προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στους επικεφαλής των αρμάτων και των κλεισμένων στο χτίριο άρχισε να φαίνεται.

Λίγο πριν τις 3, οι δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας είχαν συνταχθεί σε θέση μάχης έξω από το Πολυτεχνείο. Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις με τους κλεισμένους μέσα στο κτίριο, ενώ στην είσοδο, παρατάσσονταν και άλλα τανκς.

Στις 2:59 το τανκ γκρεμίζει τη σιδερένια πόρτα του Πολυτεχνείου. Στρατός και αστυνομικοί μπαίνουν στο προαύλιο.

Οι φοιτητές προσπαθούν να φύγουν, αλλά δέχονται άγριες επιθέσεις. Πολλοί φαντάροι προστατεύουν και βοηθούν τους φοιτητές να φύγουν. Πολλοί συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην Ε.Σ.Α. Οι οδομαχίες συνεχίζονται γύρω από το Πολυτεχνείο μέχρι το πρωί.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίπου 35 λεπτά μετά τις 3, το Πολυτεχνείο είχε αδειάσει και ασθενοφόρα άρχισαν να απομακρύνουν από το κτίριο τραυματίες και νεκρούς. Οι πυροβολισμοί και οι συγκρούσεις συνεχίζονταν ωστόσο στους γύρω από το Πολυτεχνείο δρόμους.

Στις 5, τα τανκς αποχώρησαν από το χώρο του Πολυτεχνείου και κατευθύνθηκαν προς το Πεδίον του Άρεως. Τανκς και στρατός περικύκλωσαν το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης, που είχε καταληφθεί.

Στις 6, εκκενώθηκε η Πολυτεχνική Θεσσαλονίκης ενώ στους εξερχόμενους γίνονταν συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και έλεγχος στοιχείων.

Η Αθήνα έμοιαζε με βομβαρδισμένη πόλη. Στα Χαυτεία, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Κλαυθμώνος και σε δεκάδες δρόμους υπήρχαν ίχνη από οδοφράγματα, φωτιές, κατεστραμμένα αντικείμενα και αίματα. Όλα τα δημόσια κτίρια ήταν κυκλωμένα από ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών.

Στις 7 το πρωί, ο κόσμος διώχθηκε από τα πεζοδρόμια απέναντι από το Πολυτεχνείο. Στις 7:30 άρχισαν και πάλι οι διαδηλώσεις στους δρόμους.

Λίγο αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών στην οδό Αριστοτέλους. Έγιναν συγκρούσεις με δυνάμεις αστυνομικών και τανκς που κατέφτασαν και οι διαδηλωτές υποχώρησαν.

Στις 11 κηρύχθηκε Στρατιωτικός Νόμος, ωστόσο οι διαδηλώσεις και οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν μέχρι το βράδυ.

Οι νεκροί του Πολυτεχνείου

Μετά τη μεταπολίτευση λοιπόν, ξεσπάει ένας «πόλεμος» ανακοινώσεων για τους υποτιθέμενους νεκρούς του Πολυτεχνείου. 59 νεκροί ανακοινώνει το ένα ίδρυμα, 75 νεκροί ο άλλος φορέας, 154 νεκροί μια άλλη εφημερίδα.

Οι καταγεγραμμένοι τόσοι, πόσοι ακόμα δεν έχουν καταγραφεί. Πάντως τα μέσα της εποχής κάνουν λόγο για περισσότερους από 1.000 τραυματίες.

Πολύ πιθανόν αυτό το ερώτημα να μην απαντηθεί και ποτέ. Αλλά είπαμε «οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί». Τους ευχαριστούμε σήμερα.

Σήμερα είναι η επέτειος του Πολυτεχνείου, έχουν περάσει 48 χρόνια. Όσοι επέζησαν από εκείνη την βραδιά στην Πατησίων δεν θέλουν να πολυμιλούν, δεν θέλουν να θυμούνται, προτιμούν μόνο να λένε πως «τα κατάφεραν»

Το Πολυτεχνείο πέρα από ιστορικό γεγονός με πολιτικό αντίκτυπο είναι και μια ιδέα. Ξεκίνησε σαν μια «παιδική» κατάληψη και τελικά καθοδήγησε πολιτικά μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Εκείνη η βραδιά, εκείνοι οι φοιτητές, εκείνα τα τάνκς… εκείνοι καθόρισαν την πολιτική συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απελευθερώθηκε... κατά λάθος ναρκέμπορος που σχεδίαζε να δολοφονήσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου

Απελευθερώθηκε... κατά λάθος ναρκέμπορος που σχεδίαζε να δολοφονήσει τη διάδοχο του ολλανδικού θρόνου

Στα πλάνα του και η δολοφονία του Μαρκ Ρούτε 

Βίντεο-σοκ: Φλεγόμενο τρένο περνάει μέσα από πόλη στον Καναδά

Βίντεο-σοκ: Φλεγόμενο τρένο περνάει μέσα από πόλη στον Καναδά

Δεν υπήρξε τραυματισμός 

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα - Δείτε βίντεο

Χαμός στον αέρα: Επεισοδιακή πτήση με οπαδό της Σέλτικ να γρονθοκοπεί αστυνομικό και πλήρωμα - Δείτε βίντεο

Το προηγούμενο Σάββατο σημειώθηκε το επεισόδιο, κατά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Αττάλειας 

Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Κακοκαιρία Daniel: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ στην Πελοπόννησο

Το υψηλότερο ποσό αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel καταβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας 

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Καλλιακμάνης για δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη: «Ακούγονται στα τηλέφωνα να λένε «τα καταφέραμε, σκοτώθηκε ένας αστυνομικός»

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τις 67 συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη 

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Ροζ πανσέληνος του Απριλίου: Πότε θα τη δούμε στην Ελλάδα

Η πανσέληνος του Απριλίου ή αλλιώς ροζ πανσέληνος ή Πασχαλινό φεγγάρι έχει πολλές ακόμα ονομασίες 

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Καιρός: Μέχρι πότε θα παραμείνει η χώρα σε κλοιό αφρικανικής σκόνης

Η στροφή των ανέμων σε δυτικούς θα έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό της σκόνης στα Δωδεκάνησα και την προοδευτική απομάκρυνσή της προς τα ανατολικά 

Χαλκιδική: Η στιγμή της επίθεσης με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Χαλκιδική: Η στιγμή της επίθεσης με φτυάρι σε δημοτικό υπάλληλο

Ένας δημοτικός υπάλληλος στη Χαλκιδική δέχθηκε επίθεση με φτυάρι από καταστηματάρχες στα Νέα Μουδανιά 

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα που διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Στέφανος Κασσελάκης: «Καλά έκανα που διέγραψα τον Δημήτρη Παπανώτα»

Σαφές μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Ρωσία προειδοποιεί την Ευρώπη: Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε απάντηση που θα πονέσει

Η Ρωσία προειδοποιεί την Ευρώπη: Αν πάρετε τα περιουσιακά στοιχεία μας, έχουμε απάντηση που θα πονέσει

Ανοιχτή απειλή προς την Ε.Ε 

«Το δόλωμα στη δολοφονία ήταν μια γυναίκα» - Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον φόνο εργάτη στη Μεσσηνία

«Το δόλωμα στη δολοφονία ήταν μια γυναίκα» - Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον φόνο εργάτη στη Μεσσηνία

Ενώπιον της δικαιοσύνης οι κατηγορούμενοι για το έγκλημα στη Μεσσηνία 

Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης: Οι φλόγες πλησιάζουν στα σπίτια - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Φωτιά στον Ναύσταθμο Κρήτης: Οι φλόγες πλησιάζουν στα σπίτια - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση

Μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού Ναύσταθμου στη Σούδα Χανίων μετά τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε και απειλή σπίτια 

Αλεκ Μπάλντουιν: Έσπασε το κινητό γυναίκας που του ζητούσε επίμονα να πει «ελευθερώστε την Παλαιστίνη»

Αλεκ Μπάλντουιν: Έσπασε το κινητό γυναίκας που του ζητούσε επίμονα να πει «ελευθερώστε την Παλαιστίνη»

«Ελευθερώστε την Παλαιστίνη, Αλεκ, μόνο μια φορά και μετά σε αφήνω. Θα σε αφήσω, το ορκίζομαι» είπε η γυναίκα στον 66χρονο ηθοποιό 

Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα σε στρατιωτική πρόβα - Νεκροί και οι 10 επιβαίνοντες

Ελικόπτερα συγκρούστηκαν στον αέρα σε στρατιωτική πρόβα - Νεκροί και οι 10 επιβαίνοντες

Το ένα από τα ελικόπτερα κατέπεσε σε γήπεδο και το δεύτερο σε πισίνα 

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον λίντσαραν οι θεατές

Ιρανός αθλητής του ΜΜΑ κλώτσησε ring girl, έχασε τον αγώνα και μετά τον λίντσαραν οι θεατές

«Πεδίο μάχης» έγινε ο αγωνιστικός χώρος μετά τον αγώνα 

Στη κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Στη κορυφή της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής Ευρώπης με το σπαθί του 

Κωνσταντοπούλου σε Μπέο: «Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» - Η αντίδραση του δήμαρχου Βόλου

Κωνσταντοπούλου σε Μπέο: «Γεια σου κούκλε, τι κάνεις;» - Η αντίδραση του δήμαρχου Βόλου

«Σeξουαλική παρενόχληση» καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο Αχιλλέας Μπέος από τη Ζωή Κωνσταντοπουλου 

«Οι πιστοί χριστιανοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες» – Σάλος στη Βουλή από τη δήλωση βουλευτή της Νίκης

«Οι πιστοί χριστιανοί άρχισαν να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες» – Σάλος στη Βουλή από τη δήλωση βουλευτή της Νίκης

Αναφερόταν στη χειροδικία εις βάρος της βουλευτού, Αγγελικής Δεληκάρη 

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο – Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Μεγάλη φωτιά στην Πάρο – Απομακρύνονται οι κάτοικοι

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι με ριπές σχεδόν 10 μποφόρ - Ενεργοποιήθηκε το 112 

Οι πρώτες εκτιμήσεις και στοιχεία για τον άνδρα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο

Οι πρώτες εκτιμήσεις και στοιχεία για τον άνδρα που έπεσε από τον Λευκό Πύργο

Ταυτοποιήθηκε η σορός του άντρα 

Τραγικό τέλος για 31χρονη που έβγαζε φωτογραφίες κι έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου

Τραγικό τέλος για 31χρονη που έβγαζε φωτογραφίες κι έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου

Σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου της 

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σε ΑΤΜ λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου

Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για διαρρήξεις σε ΑΤΜ λόγω αναρμοδιότητας δικαστηρίου

Εκτός φυλακής τέσσερα άτομα 

Αφαντος ακόμη ο μπασκετμπολίστας που ξυλοκόπησε και δάγκωσε την σύντροφο του

Αφαντος ακόμη ο μπασκετμπολίστας που ξυλοκόπησε και δάγκωσε την σύντροφο του

Τον κατήγγειλε η σύντροφός του στις αρχές για κακοποίηση. 

Θεσσαλονίκη: Κρατείται ο παρουσιαστής που συνελήφθη για εκβίαση μέσω δημοσιευμάτων

Θεσσαλονίκη: Κρατείται ο παρουσιαστής που συνελήφθη για εκβίαση μέσω δημοσιευμάτων

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει 

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ψάρι που περιέχει listeria

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ψάρι που περιέχει listeria

Δείτε την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ 

Πίτμπουλ άρπαξαν μωρό 15 μηνών από την αγκαλιά του θείου του και το κατασπάραξαν

Πίτμπουλ άρπαξαν μωρό 15 μηνών από την αγκαλιά του θείου του και το κατασπάραξαν

Τα δύο πιτμπουλ ζούσαν με την οικογένεια στον ίδιο χώρο και το περιστατικό συνέβη εντελώς ξαφνικά, λένε οι μαρτυρίες 

Ανδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Ανδρας έπεσε από τον Λευκό Πύργο και σκοτώθηκε

Στο σημείο έχει σπεύσει Αστυνομία και ΕΚΑΒ 

Λυρίδες: Σήμερα η κορύφωση των πρώτων πεφταστεριών της άνοιξης

Λυρίδες: Σήμερα η κορύφωση των πρώτων πεφταστεριών της άνοιξης

Οι Λυρίδες είναι μία «βροχή» από πεφταστέρια που συνήθως διαρκεί από τις 16 έως τις 25 Απριλίου 

Ποιους αφορά η εξαήμερη εργασία: Οι προϋποθέσεις και οι αμοιβές

Ποιους αφορά η εξαήμερη εργασία: Οι προϋποθέσεις και οι αμοιβές

Ισχύει ούτως ή άλλως με έναν παράτυπο τρόπο, αναφέρει ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος 

Οδηγός ΚΤΕΛ «παίζει» με το κινητό του ενώ οδηγεί λεωφορείο γεμάτο με κόσμο

Οδηγός ΚΤΕΛ «παίζει» με το κινητό του ενώ οδηγεί λεωφορείο γεμάτο με κόσμο

Το βίντεο που τράβηξαν οι πειβάτες 

Ευρώπη μια ήπειρος σε «βρασμό»: Απογοητευτικά στοιχεία για το κλίμα το 2023

Ευρώπη μια ήπειρος σε «βρασμό»: Απογοητευτικά στοιχεία για το κλίμα το 2023

2,6 βαθμούς πάνω η θερμοκρασία με όριο το 1,5 

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ραγδαίες εξελίξεις - Συλλήψεις για τον θάνατο Λυγγερίδη

Δολοφονία αστυνομικού στου Ρέντη: Ραγδαίες εξελίξεις - Συλλήψεις για τον θάνατο Λυγγερίδη

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με δεκάδες προσαγωγές 

Κως: Αποκαλύψεις για τον θάνατο του βρέφους - Βρέθηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής ποpνογραφίας

Κως: Αποκαλύψεις για τον θάνατο του βρέφους - Βρέθηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής ποpνογραφίας

Στο στόχαστρο οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω 

Ισραηλινός κλωτσάει παγιδευμένη με εκρηκτικά σημαία της Παλαιστίνης και τραυματίζεται

Ισραηλινός κλωτσάει παγιδευμένη με εκρηκτικά σημαία της Παλαιστίνης και τραυματίζεται

Η στιγμή της έκρηξης 

Ωρωπός: Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν

Ωρωπός: Αιματηρή συμπλοκή 15χρονων για ένα μπουφάν

Συνελήφθη ο δράστης και ο πατέρας του 

Από τηγανιτές πατάτες πνίγηκε το βρέφος στην Κω – Οι γονείς αντιμέτωποι με κατηγορία θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου

Από τηγανιτές πατάτες πνίγηκε το βρέφος στην Κω – Οι γονείς αντιμέτωποι με κατηγορία θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου

Φως στα αίτια θανάτου του ενός έτους κοριτσιού έριξε η νεκροψία-νεκροτομή 

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Χαλκιδική – Ανήσυχοι οι αγρότες για τις ζημιές

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τη Χαλκιδική – Ανήσυχοι οι αγρότες για τις ζημιές

Δημιουργήθηκε ξαφνικά μικροδιαταραχή μέσα στο Θερμαϊκό, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη χθεσινή χαλαζόπτωση 

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Πράσινος οδοστρωτήρας ισοπέδωσε τη Λαμία με «τανκ» τον Ιωαννίδη

Ο Φώτης Ιωαννίδης βρίσκεται εδώ και καιρό σε beast mode και δεν επηρεάζεται από τίποτα 

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς - Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη

Ούτε και τώρα ο Τσιτσιπάς - Τέταρτη ήττα σε τελικό στη Βαρκελώνη

Ατυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό στο Masters του Μόντε Κάρλο πήρε ο Κάσπερ Ρουντ από τον Στέφανο Τσιτσιπά 

Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη

Καβάλα: Γυναίκα χαστούκισε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη

H γυναίκα άρχισε να φωνάζει, με αφορμή τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια 



© Copyright 2024 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services