Ειδικότερα, για αύριο Σάββατο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά.
Δείτε στο βίντεο τους χάρτες του Meteo με την πορεία της αφρικανικής σκόνης έως την Τρίτη:
Σημειώνεται πως «κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς, συνοδεία νοτιάδων. Η σκόνη θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας.
Τα έντονα φαινόμενα θα κινηθούν κυρίως μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα μετατοπιστούν ανατολικότερα. Το μεσημέρι αναμένεται αφρικανική σκόνη σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως δυτικά και νότια, ενώ το βράδυ η σκόνη θα μετατοπιστεί στο κεντρικό Αιγαίο.
Τα φαινόμενα κινητοποιούνται από τον αεροχείμαρρο ο οποίος σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά σε παλαιότερη εξήγησή του «δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του. Αυτή η ανώτερη ροή της ατμόσφαιρας, αλλά και οι σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες που θα πνέουν στα Δυτικά θα προκαλέσουν μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, μέχρι τι αρχές της ερχόμενης εβδομάδος».
Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί το φαινόμενο του αεροχείμαρρου
1.Ο #αεροχειμαρρος είναι ο κύριος οδηγός των καιρικών συστημάτων τα οποία κινούνται ανάλογα με την ροή του.Τον παρομοιάζουμε σαν τις ράγες του τραίνου, που πάνω του κινούνται τα ...βαγόνια του καιρού.
2. Στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρονται μεν θερμές μάζες αλλά και σκόνη, αλλά παράλληλα υπάρχει και η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας (προς το παρόν). Είχαμε αναφερθεί γι'αυτό τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν πέρασε σε όλο το κοινό αυτή η πληροφόρηση
3. Πολλές φορές μεταξύ δύο αξόνων του #jetstream (όπως βλέπουμε στην εικόνα) δημιουργείται άστατος καιρός. Αυτός ο καιρος θα επηρεάσει ως τη Δευτερα κυρίως τα βόρεια, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια, με τοπικές βροχές ή πιθανούς όμβρους από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι στα νότια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ θα στραφούν το βράδυ σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Κυριακή (19/5)
Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 24 με 27, στην Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για τη Δευτέρα (20/5)
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα είναι παροδικά πυκνότερες. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 32 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 33 με 34 βαθμούς. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 27 με 29 και στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Τρίτη (21/5)
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πρόγνωση για την Τετάρτη (22/05)
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια οι οποίες από το απόγευμα θα είναι πυκνότερες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κυρίως ηπειρωτικά. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1498919/kairos-epimenei-i-afrikaniki-skoni-pos-tha-kinithei-mehri-tin-triti-deite-tous-hartes-se-video/
Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα - 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά - Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Κοινωνικό Οδοντιατρείο Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με στήριξη της THI Australia
Δωρεάν υπηρεσίες στοματικής υγείας για ευάλωτες ομάδες, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας.

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος
Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο»

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς
Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη.

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια - Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν - Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Minoan Lines: 50% έκπτωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2026 και την οικογένειά τους
Η προσφορά αφορά ταξίδια στη γραμμή Πειραιάς–Μήλος–Ηράκλειο και ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου 2026.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Από το όνειρο στην ανείπωτη τραγωδία: Οι δύο Αυστραλές που εγκαταστάθηκαν στη Λέσβο και σκοτώθηκαν σε τροχαίο
«Σε μια στιγμή έχασαν και τις δύο μητέρες τους»

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

«Ποιο ήταν το έγκλημά τους;»: Το σχολείο έγινε τάφος για 120 παιδιά – «Υπήρχαν μόνο καπνός και διαμελισμένα σώματα»
«Το μόνο που κρατούσαν ήταν ένα βιβλίο»

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις
Με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζεται ενιαία πιστοληπτική βαθμολογία που συνδυάζει δεδομένα Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκδίδεται σε 24 ώρες και επηρεάζει δάνεια και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου - Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο
Ο 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του από τις Αρχές

Χανιά: Κάλεσαν ΕΚΑΒ για αναίσθητο στην παραλία – Τι βρήκαν οι διασώστες
Λουόμενοι στους Αγίους Αποστόλους ανησύχησαν βλέποντας έναν άνδρα ξαπλωμένο, ο οποίος τελικά απλώς κοιμόταν υπό την επήρεια μέθης.

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου
Η διάσκεψη ήταν μαραθώνια

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης
Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών»

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης
Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο.

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια
Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι.










