Ειδικότερα, για αύριο Σάββατο, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά.
Δείτε στο βίντεο τους χάρτες του Meteo με την πορεία της αφρικανικής σκόνης έως την Τρίτη:
Σημειώνεται πως «κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά σε πολλές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς. Τοπικά στα νότια και την Κρήτη δεν αποκλείεται να αγγίξουμε και τους 34 με 36 βαθμούς, συνοδεία νοτιάδων. Η σκόνη θα έχει έντονη και επίμονη παρουσία στην ατμόσφαιρα της χώρας, συμβάλλοντας στο αίσθημα δυσφορίας.
Τα έντονα φαινόμενα θα κινηθούν κυρίως μεταξύ της Κρήτης και της Πελοποννήσου, ενώ σταδιακά θα μετατοπιστούν ανατολικότερα. Το μεσημέρι αναμένεται αφρικανική σκόνη σε ολόκληρη τη χώρα, κυρίως δυτικά και νότια, ενώ το βράδυ η σκόνη θα μετατοπιστεί στο κεντρικό Αιγαίο.
Τα φαινόμενα κινητοποιούνται από τον αεροχείμαρρο ο οποίος σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά σε παλαιότερη εξήγησή του «δημιουργούνται από συνδυασμό της ατμοσφαιρικής θέρμανσης και της περιστροφής του πλανήτη γύρω από τον άξονά του. Αυτή η ανώτερη ροή της ατμόσφαιρας, αλλά και οι σχεδόν θυελλώδεις νοτιάδες που θα πνέουν στα Δυτικά θα προκαλέσουν μεταφορά Αφρικανικής σκόνης, αλλά και υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή μας, μέχρι τι αρχές της ερχόμενης εβδομάδος».
Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί το φαινόμενο του αεροχείμαρρου
1.Ο #αεροχειμαρρος είναι ο κύριος οδηγός των καιρικών συστημάτων τα οποία κινούνται ανάλογα με την ροή του.Τον παρομοιάζουμε σαν τις ράγες του τραίνου, που πάνω του κινούνται τα ...βαγόνια του καιρού.
2. Στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρονται μεν θερμές μάζες αλλά και σκόνη, αλλά παράλληλα υπάρχει και η συννεφιά που παίζει ανασταλτικό ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας (προς το παρόν). Είχαμε αναφερθεί γι'αυτό τις προηγούμενες ημέρες αλλά δεν πέρασε σε όλο το κοινό αυτή η πληροφόρηση
3. Πολλές φορές μεταξύ δύο αξόνων του #jetstream (όπως βλέπουμε στην εικόνα) δημιουργείται άστατος καιρός. Αυτός ο καιρος θα επηρεάσει ως τη Δευτερα κυρίως τα βόρεια, όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Αναλυτικά ο καιρός το Σάββατο, σύμφωνα με την ΕΜΥ
Αρχικά γενικά αίθριος καιρός στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα νότια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στην Πελοπόννησο και την δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.
Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 27 με 31 βαθμούς, στη νησιωτική χώρα τους 24 με 27 και τοπικά στην Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που σταδιακά από τα δυτικά θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια, με τοπικές βροχές ή πιθανούς όμβρους από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα οι άνεμοι στα νότια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ιδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ θα στραφούν το βράδυ σε ανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 και στην Κρήτη τοπικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το μεσημέρι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και το μεσημέρι πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Κυριακή (19/5)
Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 3 με 4, στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις έως 5 και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 30 και κατά τόπους, κυρίως στα δυτικά τους 31 με 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 24 με 27, στην Κρήτη, τα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για τη Δευτέρα (20/5)
Σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα είναι παροδικά πυκνότερες. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι συγκεντρώσεις της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθούν αυξημένες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 28 με 32 και κατά τόπους στα δυτικά και τα νότια τους 33 με 34 βαθμούς. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 27 με 29 και στη Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 32 με 33 και τοπικά τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Πρόγνωση για την Τρίτη (21/5)
Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Πρόγνωση για την Τετάρτη (22/05)
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια οι οποίες από το απόγευμα θα είναι πυκνότερες.
Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κυρίως ηπειρωτικά. Η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης θα διατηρηθεί.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1498919/kairos-epimenei-i-afrikaniki-skoni-pos-tha-kinithei-mehri-tin-triti-deite-tous-hartes-se-video/
Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
Ο 18χρονος μέσος αποχώρησε με φορείο στο 22` του Ντόρτμουντ-Βιγιαρεάλ για το Champions League, όμως οι πρώτες εξετάσεις καθησυχάζουν.

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τιμές έως 36 βαθμών την Παρασκευή, πριν η μεγάλη μεταβολή του καιρού γενικευτεί από τη Δευτέρα.

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο
Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024.

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα
Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της
Η 54χρονη έχασε τον 21χρονο γιο της σε τροχαίο πέρυσι και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυα του 2004 στην κλινική «Γένεσις Αθηνών».

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο
Οι δύο δράστες, 21 και 25 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ερωtικής αντιζηλίας πίσω από την επίθεση.

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες
Αστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση όπου περίμενε κόσμος έπειτα από σύγκρουση με δεύτερο λεωφορείο - Οι τραυματίες φέρεται να έχουν υποστεί κατάγματα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση
Τα δύο αρσενικά και το ένα θηλυκό πέρασαν ήδη την πρώτη κτηνιατρική εξέταση, με μικροτσιπ και τα πρώτα τους εμβόλια.

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»
Ο επικεφαλής ευθυγράμμισης της Anthropic, Έβαν Χάμπινγκερ, εκτιμά πιθανότητα άνω του 10% για καταστροφή την επόμενη δεκαετία, ενώ ο ερευνητής Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως οι εταιρείες «παίζουν με τις ζωές μας».

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Συναγερμός στη λίμνη Ρίτομ, στη νότια Ελβετία, με τις αρχές να διερευνούν αν επλήγη ο παλιός σταθμός ή η νέα εγκατάσταση υπό κατασκευή.

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία
Έως το τέλος του 2026 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα που θα αποκαλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων προς προμηθευτές, συνταξιούχους και φορολογούμενους.

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου
Η κίνηση Τραμπ έρχεται μέρες μετά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Καναδά, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για «κόστος» στην οικονομία της χώρας.

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης.

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές
Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του
Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
Η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο σε ανάρτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε πρόσφατα.

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα.

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα
Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ
Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές
Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες.

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή
Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου
«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό
Ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε αυθόρμητο pop-up live στον πεζόδρομο της Ερμού, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Σεπτεμβρίου.

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο δικαστήριο

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα
Ο γαμπρός, γνωστός ως «Καρά Χαϊντάρ από το Βαν», κατηγορείται για υποτίμηση του τουρκικού έθνους, ενώ η MASAK ερευνά την προέλευση του χρυσού της influencer Τσαγκλά Οζ.

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σουτσόου, όταν το παιδί βρέθηκε μόνο στο σπίτι και κατέγραψαν το βίντεο περαστικοί.

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ
Η κυρία Βιβή από τον Κάλαμο περιέγραψε στο Mega πώς οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη σε βιντεοκλήση μέσω Viber για να την πείσουν.

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Το εύρημα εντοπίστηκε από νεαρό στην περιοχή Αλεπότρυπα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο ανθρωπολόγος.

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία
Η δικαστική διαμάχη πίσω από το τραγικό συμβάν

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια
Έως την Παρασκευή ο καιρός παραμένει σχετικά ήσυχος, με μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα ορεινά Ηπείρου και Πελοποννήσου.

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δέκα ημέρες πριν τη σφαγή, χωρίς εκείνος να το μεταφέρει στους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του στρατού· το γραφείο Νετανιάχου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία
Ο ιδρυτής της Rokos Capital Management εντάσσεται στο τεράστιο κύμα αποχωρήσεων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας το φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας.

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη
Η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες
Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τραπεζικές πληρωμές με μισθωτήρια μέσω του Μητρώου ΜΙΔΑ, ενώ από το 2027 αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια.

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αμφισβητεί τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τον ρόλο της ΕΘΑΑΕ, ζητώντας ακύρωση των σχετικών πράξεων.

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.










