«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ). Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο. Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.
Ο πρώην πρόεδρος αναφέρει επίσης: «Σε κάθε πολίτη, είτε είστε νέος ή ηλικιωμένος, άνδρας ή γυναίκα, Δημοκρατικός, Ρεπουμπλικάνος ή Ανεξάρτητος, μαύρος ή λευκός, Ασιάτης ή Ισπανός, σας απλώνω ένα χέρι πίστης και φιλίας». Λέει ότι η κυβέρνησή του θα «αποκαταστήσει την ειρήνη και την αρμονία». Αλλά σημειώνει ότι για να «επιτύχουμε αυτό το μέλλον» πρέπει «πρώτα να σώσουμε το έθνος μας από την αποτυχημένη ηγεσία».
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο. «Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι (και) πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε ο κ. Τραμπ, ενώ ξεκίνησε λέγοντας «δεν θα έπρεπε να είμαι εδώ σήμερα».
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόπειρα δολοφονίας του. Μόλις άκουσε τα πυρά, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό, πως δεχόμασταν επίθεση», αφηγήθηκε, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόπειρα, ακόμη φορώντας επίδεσμο στο δεξί του αυτί. «Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε.
Υπόσχεται να «κλείσει τα σύνορα» από την πρώτη μέρα της πιθανής δεύτερης θητείας
Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε στην ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι να βάλει τέλος στην είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα του από την «πρώτη μέρα» της ενδεχόμενης νέας θητείας του, «κλείνοντας τα σύνορα», ενώ δεσμεύθηκε να ολοκληρώσει την οικοδόμηση του αντιμεταναστευτικού τείχους στη μεθόριο με το Μεξικό.
«Θα βάλω τέλος στην κρίση της παράνομης μετανάστευσης κλείνοντας τα σύνορά μας και τελειώνοντας το τείχος», διαβεβαίωσε ο πρώην πρόεδρος, επανερχόμενος στα μεγαλεπήβολα σχέδιά του για το πρόβλημα, που σκόνταψαν σε πολλά εμπόδια, και στις δικαστικές αίθουσες, κατά την πρώτη θητεία του.
Εξάλλου, υποσχέθηκε πως θα «σώσει» τη χώρα από την «ανίκανη και αποτυχημένη» κυβέρνηση του Δημοκρατικού διαδόχου του Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας τη θεωρία του πως η Αμερική είναι «έθνος σε παρακμή».
Δεσμεύτηκε πως θα ευνοήσει την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου, με άλλα λόγια ότι θα αναιρέσει μέτρα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής που έλαβε η κυβέρνηση του κ. Μπάιντεν. Υποσχέθηκε να ανακατευθύνει το σύνολο των κεφαλαίων που διατίθενται στην κατ’ αυτόν «πράσινη απάτη».
Ακόμη, κάλεσε να μη «δαιμονοποιείται» η αντιπολίτευση και η «πολιτική διαφωνία», αναφερόμενος στις ποινικές διώξεις σε βάρος του.
Μερικά 24ωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο πρώην πρόεδρος απαίτησε οι Δημοκρατικοί να πάψουν «αμέσως» να τον χαρακτηρίζουν «εχθρό της δημοκρατίας», «απειλή» για το πολίτευμα — ενώ, ταυτόχρονα, κατηγόρησε το αντίπαλο κόμμα πως «καταστρέφει τη χώρα μας».
Τραμπ: Αν οι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν επιστρέψει ώσπου «αναλάβει την εξουσία» η Χαμάς θα πληρώσει «πολύ ακριβά»
Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως «δεν θα ξεσπούσε ποτέ» αν ήταν εκείνος πρόεδρος, ενώ απευθυνόμενος σε «όλο τον κόσμο» τόνισε «σας λέω το εξής: οι όμηροί μας το καλό που σας θέλω να έχουν επιστρέψει προτού αναλάβω την εξουσία, γιατί αλλιώς θα το πληρώσετε πολύ ακριβά», προφανώς αναφερόμενος στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.
Ευρύτερα, ο κ. Τραμπ παρουσίασε τον εαυτό του ως ηγέτη με μεγάλο διεθνές κύρος, ικανό να βάλει τέλος σε συρράξεις «μ’ ένα τηλεφώνημα», υπενθυμίζοντας τις διαπραγματεύσεις του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.
«Πιστεύω πως του λείπω», χαριτολόγησε ο κ. Τραμπ, υποσχόμενος πως, αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, η Βόρεια Κορέα, χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, θα σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές.
«Οι αντίπαλοί μας κληρονόμησαν έναν ειρηνικό κόσμο και τον μεταμόρφωσαν σ’ έναν πλανήτη σε πόλεμο (...) Δείτε την επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Δείτε τι γίνεται στην Ουκρανία», ανέφερε.
Σόου Χαλκ Χόγκαν στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων
Το δικό του σόου έδωσε ο Χαλκ Χόγκαν την τελευταία ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών στο Μιλγουόκι.
Ο πρώην παλαιστής του WWE, άνοιξε την ομιλία του μιλώντας για την ενέργεια στην αρένα πριν ξεκινήσει να αποθεώνει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Όταν ήρθα εδώ απόψε υπήρχε τόση πολλή ενέργεια σε αυτό το δωμάτιο. Σκέφτηκα ότι ίσως ήμουν στο Madison Square Garden και ετοιμαζόμουν να κερδίσω άλλον έναν παγκόσμιο τίτλο», είπε ο Αμερικανός παλαιστής, με το κοινό να φωνάζει «ΗΠΑ! ΗΠΑ!».
Στη συνέχεια έδειξε τον Τραμπ και ανέφερε πως «στο τέλος της ημέρας με τον αρχηγό μας εκεί πάνω - τον μονομάχο - θα ενώσουμε την Αμερική ξανά. Ο Τραμπ θα φέρει την χώρα ξανά στον ίσιο δρόμο» «ισιώσει αυτή τη χώρα», δήλωσε.>
Ο πρώην παλαιστής του WWE την ώρα που μιλούσε για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ έσκισε τη μπλούζα του, όπως συνήθιζε κάθε φορά που έμπαινε στο ριγνκ για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του. Το φανελάκι που φορούσε μέσα από τη μπλούζα έγραφε «Τραμπ, Βανς».
«Προσπάθησαν να σκοτώσουν τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ. Φτάνει πια!», τόνισε και αποκάλεσε τον Τραμπ «πραγματικό Αμερικανό ήρωα».
Ο Χόγκαν, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τέρι Τζιν Μπολέα, είπε ότι ως διασκεδαστής προσπάθησε να μείνει μακριά από την πολιτική, αλλά είπε ότι «δεν μπορεί πλέον να μείνει σιωπηλός» μετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κυβέρνησης Μπάιντεν και την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
— Wrestle Ops (@WrestleOps) July 19, 2024Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1521385/donald-trab-live-i-proti-omilia-tou-meta-tin-apopeira-dolofonias-den-tha-eprepe-na-eimai-edo/

Φωτιά στο Ψυχικό, μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής, επιχειρούν και δύο ελικόπτερα
Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων και 15 οχήματα - Η φωτιά καίει στα όρια Ψυχικού με το πάνω μέρος του Αλσους Βεϊκου και του Γαλατσίου

Σύγκρουση τρένου στην Πολωνία: Εμβόλισε εγκλωβισμένο φορτηγό σε διάβαση - Στο νοσοκομείο ο μηχανοδηγός
Ο οδηγός του βαρέος οχήματος πανικοβλήθηκε και έκανε όπισθεν αντί να σπάσει τις μπάρες, με αποτέλεσμα τη σφοδρή πρόσκρουση που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας.

Ελλάδα, Γερμανία και ακόμη τρεις χώρες συμφώνησαν για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Η Ουγκάντα και η Ρουάντα εξετάζονται ως πιθανοί προορισμοί για τα κέντρα επιστροφής που σχεδιάζουν η Ελλάδα και ακόμη τέσσερις χώρες της ΕΕ

Ρομπότ βγαίνει εκτός ελέγχου και επιτίθεται με κινήσεις καράτε σε άνδρα: «Μας είχαν προειδοποιήσει»
Μετά από ένα σπρώξιμο, η μηχανή παίρνει θέση μάχης και αρχίζει να κλωτσά και να χτυπά τον πελάτη

Το φρικιαστικό ενδεχόμενο για το νεκρό μωρό στην Κυψέλη: Πάλευε με στερητικό σύνδρομο το βρέφος;
Οι τοξικολογικές εξετάσεις του βρέφους αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για το εάν είχε εκτεθεί σε ναρκωτικές ουσίες

Ανοίγουν τα στόματα για τη φρίκη στην Κυψέλη: «Μπαινοβγαίνανε δύο αγοράκια – Αλισβερίσι»
Μαρτυρία για «περίεργες» συναντήσεις

ΑΤ Μάνδρας: Εισέβαλε με μαχαίρι, χτύπησε αστυνομικό και δέχτηκε πυρά στην κοιλιά
Ο δράστης, που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Θριάσιο νοσοκομείο μετά την αιματηρή συμπλοκή.

Σταύρος Φλώρος: Η απάντηση της Acun Medya στις καταγγελίες του πρώην παίκτη του Survivor
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Σταύρος Φλώρος έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της παραγωγής του ριάλιτι επιβίωσης, ζητώντας αποζημίωση ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ιός Δυτικού Νείλου: Στο επίκεντρο η Αττική - Μετά την εμφάνιση κρουσμάτων οι ψεκασμοί δεν έχουν αποτέλεσμα, λέει ο ΙΣΑ
Ποια τα μέτρα ατομικής προστασίας που συνιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

«Είναι δελφίνι. Δεν μπορείτε να το φάτε»: Χτύπησαν μέχρι θανάτου νεαρό δελφίνι στη Θέουτα, ενώ μια χήνα γλίτωσε τελευταία στιγμή
Βίντεο-σοκ δείχνει την κακοποίηση του θηλαστικού εν μέσω έξαρσης της παραβατικότητας στον ισπανικό θύλακα

Σάλος στην Τουρκία: Βίντεο κατέγραψε τον αντιπρόεδρο του CHP Μπερχάν Σιμσέκ, να χτυπά τη σύζυγό του
Στο βίντεο, ο Σιμσέκ κλωτσά τη σύζυγό του στο πόδι και τη σέρνει βίαια μέσα στο σπίτι, ενώ εκείνη αντιστέκεται

Οι δύο εκπλήξεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Μέχρι σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο έχει καταφέρει να κρατήσει αρκετά χαρτιά «κρυμμένα», προστατεύοντας τα μέτρα από διαρροές

Τραμπ: Ζητά να επιστρέψουν οι Ευρωπαίοι τα χρήματα που έδωσαν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που δόθηκαν στο ΝΑΤΟ και την Ουκρανία θα έπρεπε να τα καλύψει η Ευρώπη

Τρομοκράτη του ISIS εξουδετέρωσαν Τούρκοι αστυνομικοί έπειτα από ανταλλαγή πυρών σε σταθμό λεωφορείων
Οι τουρκικές αρχές γνώριζαν ότι ο 21χρονος Μπερκάν Τσιλ ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα στη χώρα

Marfin: Απορριπτική η εισαγγελική πρόταση για την προφυλάκιση της 46χρονης
Με δελτίο τύπου ανακοινώνει ο δικηγόρος της ότι θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο

Στο υπόγειο του σπιτιού στο Μαραθώνα βρέθηκε η ηλικιωμένη, ήταν τυλιγμένη σε νάιλον
Η ηλικιωμένη βρέθηκε στις νέες έρευνες που συνεχίστηκαν σήμερα στο σπίτι - Την καταγγελία είχε κάνει η εγγονή της

Πολωνία: Τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό εγκλωβισμένο σε σιδηροδρομική διάβαση - Σκληρές εικόνες
Ο οδηγός του φορτηγού, 42 ετών, γλίτωσε από θαύμα με μόνο ελαφρά τραύματα

Νέα απάτη με πρόσχημα τις νέες ταυτότητες: Ψεύτικο πρόστιμο για όσους δεν τις έχουν αλλάξει
Ο νέος τρόπος που σκαρφίστηκαν οι επιτήδειοι για να κλέβουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς

Κυψέλη: Τα αποτελέσματα του DNA στα παιδιά - Ένα από αυτά δεν είναι γιος του 43χρονου
Ο 9χρονος είναι παιδί της 38χρονης, όχι όμως του 43χρονου

Φουρνά: Η δασκάλα διαψεύδει ότι υπήρχαν αρουραίοι στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας -«Γελοιότητες»
Όσα αναφέρει στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δασκάλα του χωριού, Παναγιώτα Διαμαντή

Κυψέλη: «Καμία μάνα δεν βγάζει τέτοιο παιδί στον κόσμο» – Όσα λέει η μητέρα του 43χρονου
«Ο κόσμος με κρίνει, όμως εγώ δεν φταίω», ανέφερε η ίδια

Βόλος: Έγκυος δέχθηκε άγρια βία από τον σύντροφό της – Τη γλίτωσε η γειτόνισσα
Σε βάρος του 28χρονου δράστη ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και προχώρησε η σύλληψή του

Καιρός: Ζέστη και λιακάδα επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο μετά τα μπουρίνια
Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών - Συναγερμός στις Αρχές
Διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον αγνοούμενο σέρφερ

Λαγκαδάς: Πυροβολισμοί σε ληστεία κοσμηματοπωλείου δίπλα σε Αστυνομικό Τμήμα
Ο αστυνομικός φρουρός πυροβόλησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου των δραστών, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν προς την περιοχή του Σοχού.

Καιρός: Αφρικανική ζέστη φέρνει ξανά 37άρια - Η ημέρα που αλλάζει το σκηνικό
Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και κίνδυνος πυρκαγιών προηγούνται της επιστροφής του καλοκαιριού, εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δημοσκόπηση Interview: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά με άνεση - Τι δείχνει για ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση
Η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεργασία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αποκλείει ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Μαραθώνας: Ομολόγησε ότι έθαψε την 90χρονη μητέρα του στον κήπο του σπιτιού
Η Ασφάλεια ερευνά την κατοικία της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, όπου το όνομά της παρέμενε ενεργό στα μητρώα του ΕΦΚΑ για περίπου μία δεκαετία.

Χανιά: Κοπάδι γουρουνιών έκοβε βόλτες στην πλατεία του Βάμου - Το βίντεο που έγινε viral
Το απρόσμενο σκηνικό στον Βάμο Αποκορώνου κατέγραψαν με τα κινητά τους δεκάδες θαμώνες σε καφενεία και ταβέρνες

Κυψέλη: Προσπάθησε να αποδράσει ο 43χρονος - Αύριο στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το βρέφος
Προτού προσπαθήσει να αποδράσει, επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Πώς χαλαρώνει στην Ταϊλάνδη, το πλήρωμα του Abraham Lincoln μετά από 9 μήνες στη θάλασσα
Μετά από 250 ημέρες στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, 5.000 Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln χαλαρώνουν στην Ταϊλάνδη, λίγο πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ

Πολιτικό φιάσκο στην Εσθονία: Έδωσαν €70 εκατ. για προμήθεια πυρομαχικών σε εταιρεία... που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα βλήμα
Τα πυρομαχικά προορίζονταν για την άμυνα της Ουκρανίας - Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Χάνο Πέβκουρ

Οικογενειακή τραγωδία στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του, την πεθερά του και αυτοκτόνησε – Το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα
Τους είχε καταγράψει σε βίντεο πριν αυτοκτονήσει

Πέθανε η Γκλόρια Στάινεμ, εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινήματος
Η Γκλόρια Στάινεμ, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του αμερικανικού φεμινισμού και συνιδρύτρια του περιοδικού «Ms.», πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 92 ετών. Η αιτία θανάτου της δεν ανακοινώθηκε.

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία
Από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια καύσωνα από την έναρξη των καταγραφών το 2000

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την πιο αξιοσημείωτη άνοδο, με +1,9% έναντι της ΕΛΑΣ που καταγράφει πτώση 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του
Η καταγγελία της μητέρας οδήγησε στη σύλληψη του 24χρονου γιου

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία
Ανέφερε ότι χώρες όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν συνεχώς το ζήτημα «και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το πρόβλημα να λυθεί κυρίως με ειρηνικά μέσα»

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί «χτύπησαν» τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας ισχυρό μπουρίνι

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»
Ένας Πολωνός και ένας Αυστριακός δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους κατά την αναρρίχηση










