
Η νεκροψία - νεκροτομή που θα διενεργηθεί σήμερα (15/7) θα δείξει τα ακριβή αίτια του θανάτου της Αρετής. Τραγικά πρόσωπα είναι τα δύο της παιδιά που είναι στην εφηβεία. Μέσα σε λίγα λεπτά έμειναν ορφανά από πατέρα και μητέρα.
Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι την ζήλευε τρομερά και ότι την ξυλοκοπούσε. Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχθεί στην κηδεία της Αρετής που θα τελεστεί στις 5:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Αμφιλοχία. Οι γονείς της, τα παιδιά της, όλοι όσοι την αγάπησαν θα της πουν το τελευταίο αντίο, αδυνατώντας να πιστέψουν το κακό που έχει συμβεί.
Ο κουμπάρος προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη
Σε νέες αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές του φονικού τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε ο κουμπάρος του ζευγαρίου ο οποίος μιλώντας στο στο STAR αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην οδό Λουτρού στην Αμφιλοχία λίγο πριν ο 42χρονος βάψει τα χέρια του με το αίμα της 36χρονης Αρετής.
Όπως τόνισε ο κουμπάρος του 42χρονου, ο δράστης έστρεψε την καραμπίνα και εναντίον του, απειλώντας ότι θα τον σκοτώσει.
«Του είπα τι πας να κάνεις;»
Ο κουμπάρος του ζευγαριού που ήταν σε διάσταση, είναι ο πρώτος άνθρωπος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη και αυτόχειρα καθώς μένει ακριβώς από πάνω.
«Η μικρούλα πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου και της είπε ότι ο μπαμπάς είχε πάει στο σπίτι και είχε μια καραμπίνα. Η γυναίκα μου κατέβηκε στον πρώτο όροφο αλλά δεν κατάφερε να μπει στο σπίτι. Λίγο αργότερα μπήκαμε στο σπίτι και τότε είδα τον Μπάμπη. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω όπως μπορούσα. Όταν ήρθε το αυτοκίνητο με την Αρετή το ακούσαμε. Σταμάτησε ακριβώς μπροστά στην πόρτα. Τότε του είπα ''Τι πας να κάνεις; Μην κάνεις καμιά βλακεία''. Ο Μπάμπης πήδηξε από το μπαλκόνι πάνω στο αυτοκίνητο, κατέβηκα και εγώ από τις σκάλες».
Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Ο κουμπαρος προσπαθούσε να σταματήσει τον 43χρονο, ωστόσο ο δράστης δεν δίστασε να στρέψει την καραμπίνα εναντίον του.
Ο κουμπάρος του ζεύγους αναφέρει στην κατάθεσή του για την απειλή που δέχθηκε: «Του ξαναείπα: ''Τι πας να κάνεις;''. Τότε έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου και με απείλησε. Στάθηκε από το παράθυρο του συνοδηγού και από εκεί έριξε τον δεύτερο πυροβολισμό προς την Αρετή. Στη συνέχεια τον είδα να πηγαίνει προς το ασημί αυτοκίνητο που είναι έξω από το σπίτι και δευτερόλεπτα αργότερα άκουσα τον πυροβολισμό. Τα έχασα και έτρεξα προς το αστυνομικό τμήμα».
Το χρονικό του εγκλήματος
Τη μοιραία νύχτα ο 43χρονος πήρε την καραμπίνα και πήγε μέσα στη νύχτα στο διαμέρισμα που έμενε η εν διαστάσει σύζυγός του με την κόρη τους. Η 36χρονη έλειπε και στον χώρο βρισκόταν το 13χρονο παιδί τους. Ο 43χρονος φέρεται να κάλεσε την εν διαστάσει σύζυγό του και να την απείλησε πως αν δεν επιστρέψει στο σπίτι, θα σκοτώσει την κόρη τους. Στο μεταξύ η 13χρονη ενημέρωσε τους συγγενείς της που ήταν στον επάνω όροφο οι οποίοι την απομάκρυναν, κλειδώνοντας τον 43χρονο μέσα στο σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες.
Όταν η Αρετή επέστρεψε με το αυτοκίνητό της στο σπίτι, ο 43χρονος πήδηξε από το μπαλκόνι στο καπό του αυτοκινήτου και πυροβόλησε χωρίς δεύτερη σκέψη. Έριξε και δεύτερη φορά σκοτώνοντας την 36χρονη ενώ αμέσως μετά έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.
Ο δολοφόνος και αυτόχειρας είχε κάνει κόλαση τη ζωή της πρώην συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έπινε συνεχώς και κυκλοφορούσε μεθυσμένος ενώ συχνά συμπεριφερόταν άσχημα στην εν διαστάσει σύζυγό του.
Αμφιλοχία: Μητέρα Θύματος
Ένα από τα περιστατικά βίας εκτυλίχθηκε στην παραλία της Αμφιλοχίας, όπου εκεί χτύπησε βίαια την 36χρονη με αποτέλεσμα να πάρει τηλέφωνο τον γιο της και να του ζητήσει να πάρει τηλέφωνο την Αστυνομία. Η μητέρα της 36χρονης περιγράφει το συγκλονιστικό περιστατικό: «Την πήρε και την πήγε στην πλαζ. Την έδερνε. Της είπε (σσ. όταν η 36χρονη πήρε τον γιο της τηλέφωνο) της λέει "μαμά πού είσαι;". "Βασίλη πάρε τηλέφωνο το 100" του λέει, "με σκοτώνει ο πατέρας (σου)"».
Σύμφωνα με τη συντετριμμένη μητέρα του θύματος, το ζευγάρι είχε χωρίσει κάμποσο καιρό. «Δεν ήθελε να την δει με άλλο άντρα. Κακώς που δεν πήγα στην Αστυνομία εγώ. Την χτύπησε και την Τρίτη, ήταν πρησμένο το μάτι της. Πήγε στην Αστυνομία και εξαφανίστηκε ο κύριος» είπε η μητέρα της 36χρονης, προσθέτοντας για τη στιγμή που έμαθε για τη δολοφονία του παιδιού της: «Μου είπαν "την Αρετή την σκότωσε ο Μπάμπης". Ούρλιαξα εγώ, βγήκε ο κόσμος έξω και μου λένε "τι έπαθες;" και λέω "δεν έχω άλλο ρε παιδιά, αυτό το ένα". Αυτό το ένα μου το σκότωσε».
Σε ερώτηση για το αν έχει έρθει σε επικοινωνία με τους γονείς του δράστη, φανέρωσε: «Μιλήσαμε με τους γονείς του, τους είπε ο άντρας μου "το παιδί σας μας έκλεισε το σπίτι"» ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι παιδί ήταν η κόρη της, την περιγράφει ως έναν άνθρωπο που δούλευε ενώ κάνει αναφορά και στον δράστη: «Ήταν από 16 ετών μαζί, 20 χρόνια, ένα σκουπίδι ήταν αυτός. Του είχαμε πάρει φορτηγό, τον κάναμε νοικοκύρη».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εγγονή της, που ήταν στο διαμέρισμα την ώρα που μπήκε ο πατέρας της. «Η εγγονή μου δεν μιλιέται, είναι σε σοκ». «Τα έβλεπα στις τηλεοράσεις και της έλεγα "παιδί μου, παιδί μου" και μου έλεγε "μαμά, σταμάτα". Μου έκλεισε το σπίτι, πέρασα πολλά για να το μεγαλώσω αυτό το παιδί» ακούγεται να λέει όταν ρωτήθηκε για άλλες δολοφονίες γυναικών.
Ο 43χρονος είχε πάρει πίσω την καραμπίνα όταν αθωώθηκε για ενδοοικογενειακή βία τον Μάιο
Μία ακόμη τραγική λεπτομέρεια έρχεται στο φως για τη δολοφονία της 36χρονης Αρετής από τον εν διαστάσει σύζυγό της: Τον περασμένο Μάιο, όταν του είχε κάνε μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, τού είχε αφαιρεθεί η καραμπίνα, την οποία κατείχε νόμιμα.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, όταν αθωώθηκε και με δεδομένο επιπλέον ότι δεν είχε χρησιμοποιηθεί στο περιστατικό, το όπλο του επέστραφη, μετά από αίτηση που είχε κάνει. Δύο μήνες μετά ο 43χρονος χρησιμοποίησε αυτό το όπλο για να σκοτώσει τη γυναίκα και να αυτοκτονήσει.
«Είμαι η Αρετή, έχει όπλο, θα με σκοτώσει»
Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι πριν φθάσει στο σημείο δεν είχε δεχθεί κάποιο τηλεφώνημα από τη γειτονιά. Είχε όμως, ειδοποιηθεί από την 36χρονη η οποία επιστρέφοντας στο σπίτι της κάλεσε την Αστυνομία. «Είμαι η Αρετή, έχει όπλο, θα με σκοτώσει» είπε το 36χρονο θύμα στο τηλεφώνημα.
«Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της» αναφέρει η ΕΛΑΣ σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως «άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε».
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:
Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται στον ηλεκτρονικό Τύπο και αναφέρονται στη μη ανταπόκριση αστυνομικών σε τηλεφωνικές κλήσεις του θύματος και συγγενικών της προσώπων, πριν από τον θανάσιμο τραυματισμό της, διευκρινίζονται τα εξής:
Το θύμα κάλεσε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα αναφέροντας κίνδυνο της ζωής της από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ενώ διέκοψε την κλήση χωρίς να δώσει στοιχεία επικοινωνίας και διαμονής, παρά μόνο το ονοματεπώνυμό της.
Αστυνομικοί αναζήτησαν στα ψηφιακά αρχεία ταυτοτήτων και σε αρχεία δικογραφιών περαιτέρω στοιχεία για την καλούσα, εντοπίζοντας το τηλέφωνο επικοινωνίας και τη διεύθυνση κατοικίας της.
Άμεσα, πλήρωμα περιπολικού κινήθηκε προς την κατοικία της, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούσε επανειλημμένες κλήσεις, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω πληροφορίες και οδηγίες, ωστόσο ουδείς ανταποκρίθηκε.
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα και το σύζυγό της θανάσιμα τραυματισμένους.
Παράλληλα, από τα αρχεία κλήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας, δεν προκύπτει κλήση από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον του θύματος προς το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ή την Άμεση Δράση, για αναφορά του περιστατικού.
Οποιαδήποτε κλήση πραγματοποιήθηκε αφορά σε χρόνο μεταγενέστερο των θανάσιμων τραυματισμών και ενώ αστυνομικοί είχαν ήδη προστρέξει στο σημείο.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1519830/dolofonia-stin-amfilohia-simera-i-nekropsia-tis-aretis-to-hroniko-tou-eglimatos/
Ουαλία: Ποινή καθειρξης σε 14χρονη -Μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτριά της
Μια 14χρονη καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών επειδή επιχείρησε να σκοτώσει με μαχαίρι δύο εκπαιδευτικούς και μια άλλη μαθήτρια σε σχολείο της Ουαλίας

Πατέρας 2 παιδιών έπινε χυμό κράνμπερι για ουρολοίμωξη -«Ο κόσμος άλλαξε εν μία νυκτί» όταν αποδείχθηκε «ανίατος» καρκίνος
Ένας πατέρας δύο παιδιών νόμιζε ότι είχε ουρολοίμωξη - μέχρι που του είπαν ότι επρόκειτο για «ανίατο» καρκίνο της ουροδόχου κύστης που είχε εξαπλωθεί

Τα σκάνδαλα του BBC: Σοκάρει ανεξάρτητη έρευνα για κατάχρηση εξουσίας
Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι, δήλωσε ότι το BBC θα υιοθετήσει τις συστάσεις «άμεσα», αναφέροντας ότι οι αξίες του οργανισμού πρέπει να τηρούνται καθημερινά και προχωρά σε μια σειρά από νέα μέτρα

Θρίλερ στην Αχαΐα: Ανδρας βρέθηκε πυροβολημένος μέσα στο σπίτι του
Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Θύμα κλοπής η Ειρήνη Μουρτζούκου
Οι Αρχές, για την ώρα, εξετάζουν το συμβάν και προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη

Έσκασε η «βόμβα»: Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ - «Ανάσα» για τους Έλληνες
Το νέο πακέτο μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ

Σοκ στον αέρα: Κουνέλι προκαλεί πυρκαγιά σε πτήση στα 10.000 μέτρα!
Τρόμος για τους 153 επιβάτες που έβλεπαν το αεροπλάνο να βγάζει φωτιές

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη
Στη Βουλή έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας η δικογραφία για τα Τέμπη

Θεσσαλονίκη: 50χρονος έσπασε με γροθιές τον γκισέ νοσοκομείου επειδή εξαγριώθηκε από την αναμονή
Τραυματίστηκε ο ίδιος και μία εργαζόμενη

Μπλακ άουτ σε Ισπανία - Πορτογαλία: Αποκαλύφθηκε η αιτία των διακοπών ρεύματος
Πόσες ώρες θα χρειαστούν για επανέλθουν στην κανονικότητα

Τραμπ σε Μακρόν: «Δεν πρέπει να είσαι εδώ» -Τι είπε ο ειδικός που διάβασε τα χείλη του
Ειδικός στην ανάγνωση χειλιών αποκαλύπτει τον διάλογο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

Αδιανόητο στη Θεσσαλονίκη: Μαθητής γρονθοκόπησε οδηγό λεωφορείου επειδή του είπε να βγάλει εισιτήριο
Σε κοινωνική μάστιγα εξελίσσονται τα περιστατικά βίας με ανήλικους

Ανατροπή από Τραμπ – Ζητά μόνιμο τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας!
Η εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο Τραμπ «παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτύχει μια συμφωνία» αν και παραδέχτηκε πως ο Αμερικανός πρόεδρος είναι «απογοητευμένος και από τις δύο πλευρές»

Μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της κυβερνοεπίθεσης
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενεργοποιεί η Μαδρίτη

Το Ισραήλ ισοπεδώνει τα ερείπια της Ράφα: Οι κάτοικοι τρώνε ξερά χόρτα και χελώνες
Σύμφωνα με κατοίκους που εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει σχέδιο για να τους περιορίσουν εκεί

Στις 7 Μαΐου το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα
Πώς και πότε αναμένεται ο «λευκός καπνός» από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τριήμερη κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία
«Η Ρωσία πιστεύει ότι η ουκρανική πλευρά θα πρέπει να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα»

Χωρίς ρεύμα Ισπανία και Πορτογαλία: Χάος σε Μαδρίτη και Λισαβόνα
Ο λόγος

Ανδρας έριξε κάτω 22χρονη στη Σόλωνος και φώναζε ότι ήθελε να κάνει σeξ μαζί της
Περαστικοί στα Εξάρχεια τον ακινητοποίησαν

Ποια είναι η μοναχή που νίκησε το πρωτόκολλο και έκλαψε στο φέρετρο του πάπα
Γιατί κανείς δεν της είπε κουβέντα

Η γειτόνισσα έκανε τη ζωή τους εφιάλτη μέχρι που έχασε τη δουλειά του: Οι αδιάκοπες απειλές από την κάμερα του κουδουνιού
«Ήταν φρικτό. Μόνο έτσι μπορώ να το περιγράψω»

Τέμπη: Διαβιβάζεται στη Βουλή η δικογραφία για Σπίρτζη και Καραμανλή
Η δικογραφία πήρε το δρόμο για τον Αρειο Πάγο την Παρασκευή, ενώ σήμερα δεν ελεγχθεί από την εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου και να διαβιβαστεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης με τελικό προορισμό τη Βουλή

Ηράκλειο: Αίτημα του δημάρχου να κηρυχθούν οι Βούτες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των ρωγμών
Το φρικιαστικό σενάριο της καθίζησης

Περιστέρι: Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Τρεις τραυματίες, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος
Η μία από τους τραυματίες υπέστη απώλεια μνήμης - Κάτοικοι καταγγέλλουν πως στον συγκεκριμένο δρόμο δεν υπάρχει ορατότητα λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων

Νέες «ροζ» αποκαλύψεις για την αστυνομικό της ΕΛΑΣ - Εκβιάζει με βίντεο άντρες που είχε γνωρίσει
Σάλος στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, εξαιτίας της σκοτεινής δράσης μίας αστυφύλακα νεαρής ηλικίας

Βούτες: Δραματική προειδοποίηση Λέκκα - «Φύγετε άμεσα από τα σπίτια σας»
Η ανησυχία των κατοίκων είναι έκδηλη, καθώς δεν έχει προηγηθεί κάποια σεισμική δόνηση που θα μπορούσε να δικαιολογήσει το φαινόμενο

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 3-2 (παρ.): Κυπελλούχοι οι Μπλαουγκράνα μετά από ματσάρα!
Με γκολάρα του Ζιλ Κουντέ στο 116’, η Μπαρτσελόνα λύγισε την Ρεάλ Μαδρίτης

Τραγωδία στο Βανκούβερ: Όχημα έπεσε σε πλήθος σε φεστιβάλ – Νεκροί και τραυματίες
Ο οδηγός, ηλικίας 30 ετών, είναι «μεμονωμένος ύποπτος» που ήταν γνωστός στις Αρχές και συνελήφθη επί τόπου, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βανκούβερ

Σφοδρή χαλαζόπτωση στον κόμβο Βελεστίνου – Ακινητοποιήθηκαν οδηγοί στην Εθνική
Το ρεύμα προς Βόλο είναι ακινητοποιημένο με τα οχήματα να παραμένουν στάσιμα

Η Ουκρανία διαψεύδει την απώλεια του Κουρσκ: «Είναι προπαγάνδα του Πούτιν – Οι μάχες συνεχίζονται»
Το Κίεβο τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν έχουν περικυκλωθεί στην ρωσική περιφέρεια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικης
Το συμβάν έγινε αντιληπτό από αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που προχώρησε άμεσα στη σύλληψη του 44χρονου

Ο Τραμπ τα βάζει με τον Πούτιν μετά την συνάντηση με τον Ζελένσκι
«Ίσως δεν θέλει να σταματήσει τον πόλεμο»

Γαλλία: Ο Μακρόν λέει ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη για μια άνευ όρων εκεχειρία
Εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας

Δολοφονία Μοσχούρη: «Θα μας δίνεις 200.000 ευρώ τον μήνα» – Οι μαφιόζικες συνομιλίες
Επιθέσεις στις φυλακές μεταδίδονταν ζωντανά

Σοκ και δέος από τις εικόνες καταστροφής στο Ιράν - 4 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από φονική έκρηξη
«Δεν ευθυνόμαστε» απαντάει το Ισραήλ

Ο Πάπας Φραγκίσκος στο Πάνθεον της Ιστορίας: Παγκόσμιο αντίο, 250.000 πιστοί τον αποχαιρέτησαν με δάκρυα
Η συγκινητική τελετή και η ταφή του

NBA: Με «οδοστρωτήρα» Αντετοκούνμπο το Top 10 - Βίντεο
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν σε εξαιρετική βραδιά και μεταξύ άλλων βρέθηκε στην τέταρτη θέση του Top 10

Live η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου: Ρέκβιεμ για τον Ποντίφικα, όλα όσα συμβαίνουν στο Βατικανό
Όλο το τελετουργικό

Πέθανε ο Νίκος Παλαιοκώστας
Ο μεγαλύτερος αδερφός του Βασίλη

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζιουφρέ, κατήγορος του Επσταϊν και του πρίγκιπα Αντριους - Ήταν μόλις 41 ετών
«Ανακοινώνουμε συντετριμμένοι ότι η Βιρτζίνια πέθανε χθες το βράδυ στο αγρόκτημά της στη Δυτική Αυστραλία. Αυτοκτόνησε αφού ήταν θύμα σeξουαλικής κακοποίησης και σωματεμπορίας για μια ζωή», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας
