Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, από τότε που ο Ισραήλ επέβαλε αυτό που έκτοτε έχει γίνει ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πλήρης αποκλεισμός του θύλακα, ύστερα από την κατάρρευση εκεχειρίας έξι εβδομάδων, δεν έχουν φθάσει τρόφιμα ή ιατρικές προμήθειες στα 2,3 εκατ. κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.
Το Ισραήλ ξεκίνησε και πάλι τη χερσαία εκστρατεία του στα μέσα Μαρτίου και έχει έκτοτε καταλάβει μεγάλες εκτάσεις γης και έχει δώσει εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις λεγόμενες «ουδέτερες ζώνες» στα όρια της Γάζας, μεταξύ των οποίων από το σύνολο της Ράφα που αντιστοιχεί περίπου στο 20% της Λωρίδας.
Το ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan μετέδωσε το Σάββατο ότι ο στρατός στήνει μια νέα «ανθρωπιστική ζώνη» στη Ράφα, στην οποία θα μεταφερθούν άμαχοι ύστερα από ελέγχους ασφαλείας για να κρατηθούν μακριά μαχητές της Χαμάς. Η βοήθεια θα διανεμηθεί μέσω ιδιωτικών εταιριών.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμα σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές και δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα του Reuters για σχόλιο. Κάτοικοι λένε ότι τεράστιες εκρήξεις ακούγονται ολοένα και περισσότερο από τη νεκρή ζώνη, όπου κάποτε βρισκόταν η Ράφα, μια πόλη 300.000 κατοίκων.
«Οι εκρήξεις δεν σταματούν ποτέ, μέρα και νύχτα, κάθε φορά που σείεται το έδαφος, γνωρίζουμε ότι καταστρέφουν περισσότερα σπίτια στη Ράφα. Η Ράφα χάθηκε», δήλωσε στο Reuters μέσω γραπτού μηνύματος, ο Ταμέρ, από την Πόλη της Γάζας που έχει εκτοπιστεί στο Ντέιρ Αλ-Μπάλαχ, που είναι βορειότερα. Ο ίδιος δήλωσε ότι λαμβάνει τηλεφωνήματα από φίλους ακόμα και από την Αίγυπτο, των οποίων τα παιδιά μένουν ξύπνια λόγω των εκρήξεων.
Ο Αμπού Μοχάμεντ, ένας ακόμα από τους εκτοπισμένους της Γάζας, δήλωσε στο Reuters μέσω μηνύματος: «Τρέμουμε ότι μπορούν να μας αναγκάσουν να πάμε στη Ράφα, που θα είναι σαν ένα κλουβί ενός καταυλισμού, εντελώς αποκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο».
Το Ισραήλ, που επέβαλε τον πλήρη αποκλεισμό της Γάζας στις 2 Μαρτίου, λέει ότι στις προηγούμενες έξι εβδομάδες της εκεχειρίας στον θύλακα έφθασαν τόσες προμήθειες που δεν θεωρεί ότι ο πληθυσμός κινδυνεύει. Λέει ότι δεν μπορεί να επιτρέψει την είσοδο τροφίμων ή φαρμάκων διότι οι μαχητές της Χαμάς θα τα εκμεταλλευτούν.
Υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι στο όριο μαζικού λιμού και ασθενειών, με τις συνθήκες να είναι τώρα στο χειρότερο επίπεδό τους από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στις 7 Οκτωβρίου 2023, όταν ένοπλοι της Χαμάς επιτέθηκαν σε ισραηλινές κοινότητες.
Υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα τελευταία ισραηλινά πλήγματα στον παράκτιο θύλακα.
Τουλάχιστον 10 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα σε σπίτι στην Τζαμπάλια στα βόρεια και 6 σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση σε καφετέρια στα νότια. Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κάποια θύματα, γύρω από ένα τραπέζι στην καφετέρια, να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
Τρώνε χόρτα και χελώνες
Οι συνομιλίες με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου δεν έχουν καταφέρει έως τώρα να παρατείνουν την κατάπαυση πυρός, κατά την οποία η Χαμάς απελευθέρωσε 38 ομήρους και το Ισραήλ άφησε ελεύθερους εκατοντάδες φυλακισμένους και κρατούμενους.
Πενήντα εννέα Ισραηλινοί όμηροι συνεχίζουν να κρατούνται στη Γάζα, και λιγότεροι από τους μισούς εξ αυτών θεωρείται ότι είναι ζωντανοί. Η Χαμάς δηλώνει ότι θα τους απελευθερώσει μόνο με βάση μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου. Το Ισραήλ δηλώνει ότι θα συμφωνήσει μόνο σε προσωρινές παύσεις στις εχθροπραξίες εκτός κι αν αφοπλιστεί πλήρως η Χαμάς, κάτι που οι μαχητές απορρίπτουν.
Στην Ντόχα, ο πρωθυπουργός του Κατάρ δήλωσε χθες ότι οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας νέας κατάπαυσης πυρός στη Γάζα έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο.
Την Παρασκευή, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα δήλωσε ότι εξαντλήθηκαν τα αποθέματα του σε τρόφιμα στη Γάζα μετά τον μεγαλύτερο σε διάρκεια αποκλεισμό που έχει αντιμετωπίσει η Λωρίδα της Γάζας.
Κάποιοι κάτοικοι τριγυρνούσαν στους δρόμους αναζητώντας χόρτα που έχουν φυτρώσει στο χώμα άλλοι κόβοντας ξερά φύλλα από τα δέντρα. Οι απεγνωσμένοι ψαράδες πιάνουν χελώνες και πωλούν το κρέας τους.
«Πήγα στον γιατρό τις προάλλες και είπε ότι έχω πέτρες στα νεφρά και ότι χρειάζομαι χειρουργείο που θα μου κοστίσει περίπου 300 δολάρια. Του είπα ότι καλύτερα να πάρω παυσίπονα και να χρησιμοποιήσω τα χρήματα για να αγοράσω φαγητό για τα παιδιά μου», δήλωσε στο Reuters μια γυναίκα από την Πόλη της Γάζας, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της υπό τον φόβο αντιποίνων.
«Δεν υπάρχει κρέας, δεν υπάρχει αέριο για το μαγείρεμα, δεν υπάρχει αλεύρι και δεν υπάρχει ζωή, αυτή είναι η Γάζα με απλούς αλλά δύσκολους όρους».
Ο πόλεμος στη Γάζα ξέσπασε όταν ένοπλοι υπό τη Χαμάς σκότωσαν 1.200 ανθρώπους και άρπαξαν 251 ομήρους στη Γάζα σε επιθέσεις τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με τον απολογισμό των ισραηλινών αρχών. Έκτοτε, η επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 52.000 ανθρώπους, σύμφωνα με Παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/12292812/to-israil-isopedonei-ta-ereipia-tis-rafa-oi-katoikoi-trone-xera-chorta-kai-chelones
Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE
Η αυτόματη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για το 2024 ολοκληρώθηκε σε χιλιάδες δικαιούχους της περιφέρειας, ωστόσο τα ελλιπή στοιχεία απαιτούν νέες υποβολές δικαιολογητικών μέσω της ΑΑΔΕ.

Καλαμάτα: Βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ΕΠΑΛ – Είχε μόλις ανακαινιστεί
Το σχολικό συγκρότημα είχε υποβληθεί το καλοκαίρι σε εκτεταμένες παρεμβάσεις, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι η ανακαίνιση έγινε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κλήση του γιατρού στο ΕΚΑΒ χωρίς να αναφέρει το όνομα του τραγουδιστή
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την εκπομπή Live News για τις συνθήκες θανάτου στο Κολωνάκι, με το ηχητικό ντοκουμέντο να αποκαλύπτει τις ακριβείς αναφορές του γιατρού.

Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη
Η συνεργάτιδα της παιδιάτρου τόνισε πως η πρακτική της είναι καθόλα νόμιμη, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να αποκαλύψει πώς γνωρίζει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της.

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»
Μια γυναίκα που τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια περιγράφει στον ΑΝΤ1 την επίμονη προσέγγισή του στην οικογένειά της με σκοπό την εύρεση επενδυτών.

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα
Οι Επαγγελματικές Σχολές συνδέουν άμεσα τους νέους 15-29 ετών με την αγορά εργασίας, προσφέροντας πρακτική εμπειρία σε τομείς αιχμής, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τη βιομηχανία.

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού, χορήγηση χημειοθεραπειών χωρίς διάγνωση κακοήθειας και ζητούν την οριστική διακοπή λειτουργίας της.

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη
Ο 32χρονος stand-up κωμικός, γνωστός για το σαρκαστικό του χιούμορ, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για τον επίμαχο πολιτικό χαρακτηρισμό.

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη
«Βλέπω, λέει, ότι έχεις λίγο θηλυκότητα πάνω σου»

Τούρκος συνταξιούχος αστυνομικός αυτοκτόνησε σε διαδήλωση – Η σύνταξη δεν του έφτανε να ζήσει
Οι Τούρκοι συνταξιούχοι φώναζαν: «Ζητάμε τα δικαιώματά μας, όχι φιλανθρωπία»

Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»

Κονγκό: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πολιτικό
Αγνωστοι λεηλάτησαν και πυρπόλησαν το σπίτι του πολιτικού στο Μπουτέμπο, ενώ η επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ξεπεράσει τους 3.900 νεκρούς.

Απίστευτες εικόνες στο Λασίθι: Η βροχή «έκοψε» δρόμους και προκάλεσε κατολισθήσεις - Βίντεο
Πολίτες έβγαζαν πέτρες με τα χέρια από τον δρόμο

Βρετανία: Νεκρή 36χρονη και τα 3 παιδιά της σε φωτιά - Εξερράγη μπαταρία λιθίου
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στο Μέρσεϊσαϊντ λόγω θερμικής εκτροπής της μπαταρίας, ενώ ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται με εγκαύματα.

Ο Βασίλης Προδρόμου live στον Σταυρό του Νότου Club στις 16 Οκτωβρίου
Ο τραγουδιστής παρουσιάζει τη συναυλία «Ριχ` τε με μες στα δοξάρια» με τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Σίντου και ένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Νεπάλ: Η στιγμή που σπίτι καταρρέει και παρασύρεται από ορμητικά νερά – Τρομακτικό βίντεο
Βίντεο δείχνει σπίτι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα με 1.300 νεκρούς στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας.

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Τι ποινές προβλέπονται
Οι περιορισμοί ισχύουν και το μεσημέρι, από τις 15:30 έως τις 17:30, σε δρόμους, πλατείες και δημόσιους χώρους.

Καιρός: Πότε έρχονται δυνατές βροχές - Ποια περιοχή μπαίνει στο «στόχαστρο»
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναλύει τις αποκλίσεις των μοντέλων ICON-EU, ECMWF και GFS για την ένταση των φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Μαζωνάκης: Νοσηλεύτρια άλλαξε κατάθεση – Ο γιατρός είπε «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»
Η κατάθεση της 61χρονης νοσηλεύτριας του ιατρείου της Καρνεάδου εμφανίζει αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική της μαρτυρία, ενώ αναμένεται και η κατάθεση ουκρανής υπαλλήλου.

Νεκρός ο παλαιστής Μπέντζαμιν Σάτερλι σε ηλικία 40 ετών
Ο θάνατος του Βρετανού αθλητή επιβεβαιώθηκε μία ημέρα μετά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση «All Out» της AEW στο Σικάγο

Nations League: Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες της Ιρλανδίας στον αγώνα με το Ισραήλ
Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας και ο παίκτης που αρνήθηκε να αγωνιστεί - Τα μηνύματα σεβασμού προς τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Πανεπιστήμιο Πατρών: 400 φοιτητές δεν εγγράφηκαν λόγω ακρίβειας – Αδεια έδρανα και στην Ιατρική
Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας προειδοποιεί για κατάρρευση των εισακτέων έως το 2040 και ανοίγει το ζήτημα συγχωνεύσεων τμημάτων.

Επιχείρηση Vivaldi: Η Ουκρανία ανακατέλαβε τρία ακόμη χωριά στο Ντονέτσκ και άλλων 51 τ. χλμ.
Η επιχείρηση, που φαίνεται να ξεκίνησε από τα τέλη της άνοιξης, έχει αποδώσει συνολικά 176 τ.χλμ. εδάφους και πάνω από 2.000 ρωσικές απώλειες, σύμφωνα με το Κίεβο.

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι
Στόχοι έγιναν τα πολιτικά γραφεία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, καθώς και τα γραφεία της ΝΔ στην Κυψέλη

Πετρέλαιο: Ανοδος 4% στα 108,4 δολάρια μετά το «όχι» Τραμπ στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
Η απόρριψη της πρότασης της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ επαναφέρει το γεωπολιτικό ασφάλιστρο στην τιμή του πετρελαίου.

Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος για σeξουαλική κακοποίηση κορών και ανιψιών του
Η Εισαγγελία Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι αρχές ερευνούν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα στο ευρύτερο περιβάλλον του κατηγορουμένου.

Δίπλωμα οδήγησης: Κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη βάζουν τέλος στο «αλισβερίσι»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας εξήγησε πώς θα ψηφιοποιηθεί η πρακτική εξέταση, ενώ ανακοίνωσε αύξηση δρομολογίων στο Μετρό και τα λεωφορεία.

Λαβρόφ: Νέες απειλές κατά της Ευρώπης - «Ο πόλεμος θα είναι σύντομος» αν επιτεθούν στη Ρωσία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών άφησε υπαινιγμούς για πυρηνική κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο για αναβίωση του «ναζισμού».

Η Καρυστιανού είναι στα ευρήματα του Medwatch, αποκάλυψε ο Γεωργιάδης - «Διαφημίζει ότι είναι κβαντική γιατρός και έχει μηχάνημα βιοανάδρασης»
«Η κυρία Καρυστιανού προσπαθεί ως γιατρός να πουλήσει κάτι εναλλακτικό, οι γιατροί θα κρίνουν αν μπορεί να βλάψει ένα παιδί» εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Stalker στη Θεσσαλονίκη «βομβάρδιζε» με μηνύματα στο IRIS την πρώην
«Με είχε μπλοκάρει από παντού» είπε στο δικαστήριο ο 35χρονος - Η κοπέλα τον είχε μπλοκάρει από τα social media

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά σε καφετέρια σε ισόγειο πολυκατοικίας -Εξετάζεται εμπρηστική επίθεση
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/9) με τις Αρχές να έχουν συλλέξει ήδη βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες επιχειρήσεις

Νίκη Εθνικής Ελλάδος: Προκλητικό δημοσίευμα από τη Bild
«Ένας ποδοσφαιρικός νάνος έβαλε φρένο στον Κλοπ»

Εθνική Ελλάδας: Kέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Γερμανία με 0-1 στο Αουγκσμπουργκ
Έπος της Εθνικής με ιστορικό διπλό στο Αουγκσμπουργκ

Πέθανε η Ελένη Προκοπίου: Η ηθοποιός και χορεύτρια των 23 ταινιών έφυγε στα 87 έτη
Η καριέρα της ξεκίνησε ως χορεύτρια στην ηλικία των 6 ετών και σφραγίστηκε από τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, πριν αποσυρθεί οριστικά μετά τον γάμο της.

Φωτιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία επεκτάθηκε σε πολυκατοικία, απεγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα
Ακούστηκε έκρηξη από το ισόγειο πριν τη φωτιά

Αννα Βίσση: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στη συναυλία της στο ΟΑΚΑ - Τα σπαρακτικά λόγια και η αφιέρωσή της
Μπροστά σε 95.000 θεατές, η Αννα Βίσση σταμάτησε το show για να μιλήσει για τον αείμνηστο τραγουδιστή και ερμήνευσε το «Σάββατο» μόνο με πιάνο.

Αννα Βίσση: Λαοθάλασσα 95.000 θεατών στο ΟΑΚΑ - Η στιγμή που συγκίνησε το στάδιο
Περισσότεροι από 95.000 φαν κατέκλυσαν το στάδιο για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ο υπνοθεραπευτής «σπάει» τη σιωπή του - «Τίποτα δεν θα είχε γίνει»
Ο υπνοθεραπευτής ισχυρίζεται ότι στη μοιραία φωτογραφία που έλαβε από τη Γάκα, ο ίδιος νόμιζε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ζωντανός

«Godzilla» Ελ Νίνιο: Σπάει τα ρεκόρ ζέστης - Φόβοι για 451.000 θανάτους έως το 2027
Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση ενισχύει το φαινόμενο κατά 36%, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για ακραίους καύσωνες, ξηρασίες και ελλείψεις τροφίμων.










