Ο ρόλος της οικιακής βοηθού που συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της οικογένειας
Θρίλερ στο Ελληνικό: Μητέρα, κόρη και γιος πέθαναν μέσα σε 13 ημέρες - «Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών αν δεν έχει να κρύψει .. »
Θρίλερ στο Ελληνικό: Μητέρα, κόρη και γιος πέθαναν μέσα σε 13 ημέρες - «Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών αν δεν έχει να κρύψει .. » - Ο ρόλος της οικιακής βοηθού που συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της οικογένειας

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη, κοινός παρονομαστής της υπόθεσης είναι μία γυναίκα, η οικιακή βοηθός, που κρατά ακόμη στα χέρια της τα κλειδιά του σπιτιού της οικογένειας.

Ανεξήγητες μετακινήσεις, περίεργες επισκέψεις σε νοσοκομεία, σεντόνια που «καθαρίστηκαν» μετά τους θανάτους, ύποπτες κινήσεις με μπράβους και ένα κινητό που ενεργοποιήθηκε μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του. Τα γεγονότα, που δεν μοιάζουν τυχαία, έγιναν με φόντο μια μεγάλη περιουσία. Την ίδια ώρα, κανένας συγγενής δεν έχει εμφανιστεί.

Το χρονικό των τριών θανάτων

Πρώτη έφυγε από τη ζωή η μητέρα, Κατερίνα Σιδηροπούλου, 98 χρόνων, συνταξιούχος του ΙΚΑ. Στις 11 Απριλίου μεταφέρθηκε στο «Ερυθρός Σταυρός» με έντονους εμετούς. Τέσσερις ημέρες μετά, τη Μεγάλη Τρίτη 15 Απριλίου, κατέληξε. Η αιτία θανάτου: σηπτική καταπληξία. Εκκρεμούν νεκροτομή και τοξικολογικές εξετάσεις.

Έξι μέρες αργότερα, η κόρη της, Βαρβάρα – Βέρα Σιδηροπούλου, 78 χρόνων, ιδιωτική υπάλληλος, με βηματοδότη και πρόσφατο τραυματισμό στο πόδι, αφήνει κι εκείνη την τελευταία της πνοή. Είχε μεταφερθεί από το «Ιπποκράτειο» στο «Ασκληπιείο Βούλας», όπου κατέληξε τη Δευτέρα του Πάσχα, 21 Απριλίου. Η γνωμάτευση: πολυοργανική ανεπάρκεια και καρδιακή ανακοπή. Εκκρεμούν επίσης οι απαραίτητες εξετάσεις.

Λίγες ημέρες μετά, στις 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε ο κύκλος θανάτου. Ο Μιχάλης – Μάικλ Σιδηρόπουλος, 75 χρόνων, επιχειρηματίας, συγγραφέας, με καριέρα στον Καναδά, πέθανε στο «Ιόνιο Θεραπευτήριο» Κορυδαλλού. Είχε νοσηλευτεί αρχικά στον «Ερυθρό Σταυρό» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εκεί λόγω ραγδαίας επιδείνωσης. Η αιτία θανάτου: καρδιακή ανακοπή. Εκκρεμούν νεκροτομή και εξετάσεις. Κανένας συγγενής δεν έχει βρεθεί.

Τα κομμάτια του παζλ

Φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου, Ελληνοκαναδός που ταξίδεψε από το Τορόντο για να τον βρει, βρέθηκε μπροστά σε μια ανεξήγητη πραγματικότητα. Όχι μόνο δεν κατάφερε να εντοπίσει τον φίλο του, αλλά πληροφορήθηκε πως και τα τρία μέλη της οικογένειας –ο Μιχάλης, η μητέρα του και η αδερφή του– έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα, όλοι από την «καρδιά» τους.

«Ήρθα Πάσχα στην Ελλάδα για να δω τον φίλο μου. Πήγα στο σπίτι του στο Ελληνικό, αλλά δεν απαντούσε κανείς. Οι γείτονες δεν ήξεραν τίποτα. Μόνο ένας από παρακείμενο σπίτι μου είπε ότι πέθανε στις 29 Απριλίου. Αλλά και η μητέρα του και η αδερφή του έφυγαν από τη ζωή σχεδόν ταυτόχρονα! Δεν μπορούσα να το πιστέψω», ανέφερε ο μάρτυρας που στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει η υπόθεση.

«Έψαχνα τον φίλο μου και αυτό που ανακάλυψα δεν το χωρά το μυαλό μου…»

Ο μάρτυρας, που πασχίζει να βρει απαντήσεις, αποκάλυψε πως η ίδια οικιακή βοηθός συνέχισε να μπαινοβγαίνει στο σπίτι των νεκρών, είχε κλειδιά και μετέφερε πράγματα με τη βοήθεια εύσωμων ανδρών σλαβικής καταγωγής, «σαν μπράβους».

«Καθαρίστηκαν τα σεντόνια από τα κρεβάτια των εκλιπόντων. Γιατί; Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών, αν δεν έχει κάτι να κρύψει;». Η γυναίκα, όπως λέει, διαφημιζόταν μέσω Facebook ως αποκλειστική νοσοκόμα. Από εκεί εκτιμά ότι την εντόπισε η οικογένεια.

Ο φίλος του Μιχάλη Σιδηρόπουλου απηύθυνε έκκληση σε τυχόν συγγενείς της οικογένειας Σιδηρόπουλου να εμφανιστούν. «Οι σοροί βρίσκονται ακόμη στα ψυγεία… Πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες ενταφιασμού και να γίνει ιατροδικαστικός έλεγχος για να λάμψει η αλήθεια.»

«Η οικιακή βοηθός βιαζόταν να τους θάψει όλους μαζί…»

«Μαθηματικά απίθανο να έφυγαν τυχαία όλοι μαζί»

Η συμπεριφορά της οικιακής βοηθού όμως εγείρει πολλά ερωτήματα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, φρόντισε να αποκρύψει ακόμα και τον θάνατο της μητέρας από την κόρη της, πιθανώς για να μην προκληθούν υποψίες για την παρουσία της.

Οι Αρχές την ίδια στιγμή δηλώνουν πως δεν μπορούν να προχωρήσουν σε σφράγισμα του σπιτιού, χωρίς παρουσία συγγενών.

«Στο σπίτι δεν υπήρχε κινητικότητα πριν φύγουν από τη ζωή. Δεν είχαν δηλαδή επισκέψεις. Η οικογένεια είχε μια εσωστρέφεια εκτός του Μιχάλη. Εκείνος ήταν ανοιχτός άνθρωπος. Του άρεσε να τραγουδάει και να παίζει την κιθάρα του. Ήταν πολύ ευχάριστος αλλά στο σπίτι αυτό δεν πήγαινε κόσμος, εκτός από τη φίλη του. Φοβάμαι πως πρώτον έχει πέσει θύμα σπείρας της βουλγαρικής μαφίας και δεύτερον θα ήθελα να ελεγχθεί ο ρόλος της φίλης του. Επειδή είμαι λάτρης των μαθηματικών και των πιθανοτήτων, είναι απίθανο να έφυγαν και οι τρεις άνθρωποι τυχαία μέσα σε δεκατρείς ημέρες», καταλήγει.


Η οικιακή βοηθός

Η Βουλγάρα οικιακή βοηθός, που είχε προσληφθεί τον Φεβρουάριο από γραφείο ευρέσεως εργασίας για να φροντίσει την υπερήλικη μητέρα, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Η ίδια επιμένει πως «αγαπούσε και είχε δεθεί» με την οικογένεια, πως για αυτό προσπάθησε να παραλάβει τις σορούς τους και να τους θάψει μαζί αφού ήξερε ότι δεν είχαν συγγενείς.

Μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη υποστήριξε ότι κράτησε τα κλειδιά «για να παραδώσει το σπίτι αν εμφανιστούν συγγενείς και όχι σε κάποιον άγνωστο».

Όμως, μαρτυρίες την φέρουν να προσποιείται τη συγγενή προκειμένου να παραλάβει τις σορούς από τα νοσοκομεία πριν νεκροτομηθούν.

Η οικιακή βοηθός μιλώντας στην εκπομπή ανέφερε ότι η κόρη τη βρήκε από γραφείο. Η συνομιλία της έγινε ως εξής:

Νικολούλη: Ήθελε η Βέρα να βοηθήσεις την μητέρα της, τον αδερφό της και την ίδια. Έτσι δεν είναι;

Οικιακή Βοηθός: Μάλιστα αλλά όταν πήγα σπίτι η κυρία Βέρα ήταν πολύ καλά. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα, απλά είχε πέσει μερικές φορές.

Νικολούλη: Είχε όμως κάποιο ατύχημα με το πόδι, δεν είχε;

Οικιακή Βοηθός: Όχι.

Νικολούλη:Πώς το εξηγείς ότι μέσα σε δεκατρείς ημέρες πέθαναν όλοι; Είναι περίεργο δεν είναι;

Οικιακή Βοηθός: Η κυρία Κατερίνα ήταν 99 χρόνων και ήταν στο κρεβάτι. Ωχ συγγνώμη…

Και τότε το τηλέφωνο ξαφνικά κλείνει, αλλά η επικοινωνία επανέρχεται.

Η οικιακή βοηθός μιλά με την Αγγελική για όσα συνέβησαν…


«Έχω καλέσει εκατό φορές τους γιατρούς»


Η οικιακή βοηθός ανέφερε ότι η μητέρα της οικογένειας είχε κατακλίσεις που αντιμετωπίζονται στους υπερήλικες αλλά δεν την πρόσεξαν και η ηλικιωμένη έπαθε σηψαιμία. «Εγώ αν δείτε και το τηλέφωνο μου, έχω καλέσει εκατό φορές τους γιατρούς. Η κυρία Βέρα όμως δεν απαντούσε ποτέ στις κλήσεις που τις έκαναν πίσω για να επιβεβαιώσουν όσα έλεγα. Μία φορά που επέμεινα και πήγα σπίτι να την βρω, την βρήκα πεσμένη στο πάτωμα», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για το εάν γνώριζε τον αδερφό της Βέρας, απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι δεν τον είχε δει καθόλου στο σπίτι και ότι έμαθε από τους γείτονες ότι είχε αδερφό.

Νικολούλη: Στον Ερυθρό Σταυρό όμως που μετέφεραν την μητέρα την κυρία Κατερίνα, ήταν ήδη και ο γιος της ο Μιχάλης.

Οικιακή Βοηθός: Βέβαια το ξέρω.

Νικολούλη: Ε και δεν πήγες να τον δεις; Να τον βοηθήσεις λιγάκι;

Οικιακή Βοηθός: Πήγα ναι αυτό σας λέω. Όποτε πήγαινα να δω την κυρία Αικατερίνη πήγαινα να δω κι εκείνον. Τη δεύτερη φορά όμως που πήγα μου είπαν να μην μπω..

Νικολούλη: Ο Μιχάλης είχε και μια φίλη.

Οικιακή Βοηθός: Μια φορά την είδα, γνωριστήκαμε και με έφερε μάλιστα στο σπίτι. Δεν είχε καλές σχέσεις όμως με τον Μιχάλη. Έτσι ξέρω από την κυρία Βέρα, ότι αυτή δεν είναι φίλη είναι φίδι. Με είχαν πάρει και τηλέφωνο από το νοσοκομείο αν την γνώριζα αλλά τους είχα εξηγήσει ότι δεν την ήξερα. Μου είχαν πει ότι είχε πάει μαζί με άλλη μια κυρία ένα χαρτί στον κύριο Μιχάλη και τον πίεζαν για να το υπογράψει. Εκείνος είχε αρχίσει να φωνάζει και κάποιοι άλλοι ασθενείς φωνάξανε τους γιατρούς και οι γιατροί την αστυνομία. Αυτό ξέρω.

Νικολούλη: Εσένα από τον Ερυθρό Σταυρό γιατί σε πήρανε να στο πουν αυτό;

Οικιακή Βοηθός: Γιατί ήξεραν ότι προσέχω την αδερφή του την κυρία Βέρα και ήθελαν να την ενημερώσω. Εγώ της το είπα της κυρίας Βέρας και μου ζήτησε να την πάω κομμωτήριο και μετά από το νοσοκομείο για να τους διώξει. Μου είχε πει ότι θα μου έκανε και ένα χαρτί για να μπορώ να πηγαίνω μόνο εγώ στον αδερφό της και κανένας άλλος.

Νικολούλη: Άρα εσύ είχες τη μάνα και την κόρη και τον Μιχάλη η φίλη του;

Οικιακή Βοηθός: Ναι.

Νικολούλη: Από τον Ερυθρό Σταυρό σου είχαν πει να μην μπεις στον θάλαμο του γιατί έγιναν κάτι περίεργα εκεί;

Οικιακή Βοηθός: Δεν με αφήνανε γιατί νομίζανε ότι ήμουν κι εγώ της παρέας. Τότε τους είπα ότι ήμουν με την μητέρα του, και έτσι με αφήσανε…

Οικιακή βοηθός: Ήθελα να τους θάψω μαζί για να μη μένουν στα ψυγεία…


«Ήθελα να τους θάψω μαζί για να μην μένουν στα ψυγεία…»

«Εγώ πήγαινα σπίτι για την κυρία Αικατερίνη που ήταν στο κρεβάτι. Μετά από επτά – δέκα ημέρες πήγα στο σπίτι και δεν μου άνοιξε κανείς, αλλά ούτε μου απαντούσαν στο τηλέφωνο. Την επόμενη ημέρα κάλεσε η κυρία Βέρα, η κόρη της στο γραφείο και είπε πως η μητέρα τους είχε πάει στο Νοσοκομείο και ότι θα με καλούσαν να πάω πάλι μόλις βγει.»

Μια μέρα μετά αλλάζει τη μαρτυρία για τη μητέρα

Την αμέσως επόμενη ημέρα έπεσε σε μια βασική αντίφαση. Ανέφερε πως η μητέρα, η κυρία Κατερίνα, έκανε εμετούς στο σπίτι και για αυτό την πήγε η ίδια στο Νοσοκομείο. Μάλιστα την κατέγραψε σε βίντεο την ώρα της μεταφοράς της με το ασθενοφόρο.

«Το μοναδικό που είχε φάει ήταν ένα επιδόρπιο ζελέ. Αυτό ζητούσε εξάλλου συνέχεια. Όταν άφησα την κυρία Αικατερίνη στο Νοσοκομείο, πήγα να δω τον κύριο Μιχάλη και εκεί είδα μια κοπέλα που κάπνιζε στο παράθυρο. Με ρώτησε ποια είμαι και της είπα ότι φυλάω την μάνα του και ότι την έφερα στο Νοσοκομείο. Εκείνη μου είπε να περιμένω λίγο και κάποιον πήρε τηλέφωνο. Μάλλον τη φίλη του κυρίου Μιχάλη και μετά μου είπε πως δεν είχα δικαίωμα να πηγαίνω στο δωμάτιο του. Τότε δεν είπα κάτι σε εκείνη μόνο ρώτησα τον κύριο Μιχάλη αν είναι καλά και εκείνος μου ζήτησε να πω στην αδερφή του να κανονίσει να τις διώξει αυτές από εκεί», λέει χαρακτηριστικά.

Η Αγγελική Νικολούλη ρώτησε την οικιακή βοηθό που φαίνεται να γνωρίζει πολλά για την οικογένεια Σιδηροπούλου, αν ήξερε να είχε ο Μιχάλης οικογένεια στον Καναδά, αλλά απάντησε ότι δεν γνώριζε τίποτα για εκείνον. Το μόνο που ήξερε από την αδερφή του ήταν πως δεν ήταν παντρεμένοι.

Νικολούλη: Τώρα όμως γιατί μένεις στο σπίτι τους αφού δεν είναι δικό σου…

Οικιακή βοηθός: Δεν είναι δικό μου και θα φύγω από το σπίτι, απλά θα παραδώσω τα κλειδιά μόνο σε κάποιον συγγενή. Δεν θέλω να τα δώσε σε άγνωστο.

«Για το σπίτι μόνο εγώ έχω κλειδιά»

«Μπορώ εγώ να μένω εκεί. Υπάρχει πρόβλημα; Για το σπίτι εγώ μόνο έχω κλειδιά και δεν θα το δώσω σε κανέναν».

Η Αγγελική Νικολούλη τη ρώτησε γιατί έβγαζε πράγματα από το σπίτι και με τη βοήθεια γνωστών της τα φόρτωνε και τα έπαιρνε. Εκείνη απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια.

Νικολούλη: Όταν πέθανανμ εσύ γιατί πήγες σαν συγγενής να πάρεις τις σορούς και να τις θάψεις;

Οικιακή βοηθός: Το έκανα γιατί τους πονούσα. Πήγα για την κυρία Κατερίνα και την κυρία Βέρα. Επί ευκαιρίας ρώτησα και για τον κύριο Μιχάλη. Τόσες μέρες κάθονταν στο ψυγείο και είναι ακόμα. Το μόνο που σκεφτόμουν είναι ότι δεν υπάρχουν συγγενείς και έπρεπε να τους θάψουμε τους ανθρώπους. Ήθελα να είναι όλοι μαζί.

Νικολούλη: Ναι, αλλά δεν έχει γίνει νεκροτομή και όπως καταλαβαίνεις πρέπει να γίνουν εξετάσεις. Δεν γίνεται να τους παραδώσουν έτσι τους ανθρώπους.

Οικιακή βοηθός: Εγώ δεν είπα κάτι. Απλά ρώτησα πώς θα γίνει να θαφτούν οι άνθρωποι και μου είπαν ότι πρέπει να βρεθούν συγγενείς…

Νικολούλη: Είχες βρει και γραφείο κηδειών;

Οικιακή βοηθός: Έχω ρωτήσει, ναι. Μου είχαν πει και το πιο οικονομικό ήταν 1.300 το άτομο και εγώ μέσα στο σπίτι έχω βρει μια αλυσίδα χρυσή που θα την αξιοποιήσω. Λεφτά δεν είχαν.

Νικολούλη: Και πως ζούσαν αυτοί οι άνθρωπο; Δεν είχαν λεφτά; Κάρτες;

Οικιακή βοηθός: Η κυρία Βέρα πήγαινε κάθε μέρα στην τράπεζα. Την κάρτα του κυρίου Μιχάλη την έχουν οι φίλες του. Κάρτες στο σπίτι δεν έχω δει.

Μαρτυρία – σοκ από το νοσοκομείο για τον γιο της οικογένειας…


Η ύποπτη σκηνή στο νοσοκομείο

Στο «Ερυθρός Σταυρός», μάρτυρας περιέγραψε μια σοκαριστική σκηνή. Είδε τον Μιχάλη, σε πλήρη διαύγεια, να δέχεται επίσκεψη από δύο γυναίκες – μια φίλη του και μια άγνωστη συνοδό. Μαζί τους εμφανίστηκε ένας καλοντυμένος άνδρας με χαρτοφύλακα, που όπως έμαθε ήταν συμβολαιογράφος. Έκλεισαν το παραβάν, άρχισαν να μιλούν χαμηλόφωνα, μέχρι που ακούστηκαν φωνές. Ο Μιχάλης ζητούσε βοήθεια, καθώς – όπως κατάλαβε ο μάρτυρας – τον πίεζαν να μεταβιβάσει ακίνητο. Η ασφάλεια του νοσοκομείου επενέβη.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και μια ιδιωτική νοσοκόμα, που όπως ανέφερε ο ίδιος ο ασθενής, ονομαζόταν Κλαούντια και ήταν ιταλικής καταγωγής. Ο ηλικιωμένος, όπως φάνηκε, δεν την ήθελε και της εξέφραζε συνεχώς την ενόχλησή του.

«Ο κ. Μιχάλης φώναζε και ζήτησε να καλέσουν την Αστυνομία. Ήρθαν αστυνομικοί και κατέγραψαν το περιστατικό», λέει ο μάρτυρας.

Όταν η κατάσταση φάνηκε να ηρεμεί, συνέβη κάτι ακόμα πιο ανησυχητικό. «Την επόμενη μέρα μετά την τελευταία επίσκεψη αυτής της παρέας, η υγεία του κ. Μιχάλη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση. Δεν είχε πια καμία επαφή με το περιβάλλον. Σκέφτηκα ότι ίσως ταράχτηκε πολύ, αλλά η τόσο ξαφνική αλλαγή δεν μπορούσε να εξηγηθεί. Λίγες μέρες μετά, μάθαμε ότι πέθανε».

Αδιέξοδη η έρευνα για τον εντοπισμό συγγενών

Παρά την κινητοποίηση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Τορόντο και της Πρεσβείας στην Οτάβα, δεν εντοπίστηκε κανένας συγγενής του Μιχάλη Σιδηρόπουλου.

Φίλος του που επικοινώνησε με την εκπομπή επιβεβαίωσε πως ο επιχειρηματίας πριν φύγει από την ζωή, είχε ρευστοποιήσει μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσία του και διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το κινητό της αδερφής ενεργοποιήθηκε μετά τον θάνατό της

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη για το κινητό τηλέφωνο της αδελφής του Μιχάλη, Βέρας Σιδηροπούλου. Ο αριθμός της ενεργοποιήθηκε δέκα ημέρες μετά τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα, την 1η Μαΐου στις 12:39 μετά τα μεσάνυχτα, η εφαρμογή Viber έστειλε ειδοποίηση πως η Βέρα έγινε νέος χρήστης. Το κινητό της τέθηκε σε λειτουργία από πρόσωπο που γνώριζε το κωδικό πρόσβασης στην συσκευή και την κάρτα sim. Tο γεγονός προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τους λόγους που κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή της. Μήπως επιχειρεί πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς της άτυχης γυναίκας;

Η συσκευή απενεργοποιήθηκε αμέσως μετά την αποκάλυψη της εκπομπής

Γρηγόρης Λέων: Επιβεβλημένη διενέργεια νεκροτομής και τοξικολογικών εξετάσεων

«Η νεκροτομή, συνοδευόμενη από τη λήψη βιολογικών υγρών, αποτελεί το βασικό εργαλείο για τον εντοπισμό τοξικών ουσιών στον οργανισμό, σε περιπτώσεις που υπάρχουν συμπτώματα όπως εμετοί, κατάπτωση και πολυοργανική ανεπάρκεια. Αυτά τα συμπτώματα που παρουσιάζουν και τρία θύματα, παρότι μπορούν να σχετίζονται με υποκείμενα νοσήματα, δεν αποκλείουν τη δράση εξωτερικού παράγοντα – δηλαδή την εισαγωγή τοξικής ουσίας στον οργανισμό. Αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να διερευνηθεί. Να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο επιστημονικά» είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός σύμβουλος Ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Εσωστρεφής οικογένεια

Η οικογένεια Σιδηροπούλου, που ζούσε από το 1986 στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιπόλεως 9, στο Ελληνικό, στα σύνορα με τη Γλυφάδα, περιγράφεται από τους γείτονες ως ήσυχη, μοναχική, χωρίς επισκέψεις.

Κι όμως, τους τελευταίους δύο μήνες, οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ ήταν σχεδόν καθημερινές λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της υγείας ολόκληρης της οικογένειας. Ένα γεγονός που τους προβλημάτισε έντονα καθώς δεν έβρισκαν λογική εξήγηση.

«Ήταν καλά και ξαφνικά δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους…»


Το «Τούνελ» βρέθηκε στον Άλιμο, έξω από την πολυκατοικία σε διαμέρισμα της οποίας διέμενε η οικογένεια Σιδηροπούλου. Εκεί στην κάμερα της εκπομπής μίλησαν ένοικοι που τους γνώριζαν.

«Εμείς γνωρίζαμε για το θάνατο της μητέρας και του γιου. Το τρίτο το μαθαίνουμε τώρα από εσάς. Για την Βαρβάρα δεν γνωρίζαμε τίποτα. Φαίνεται αδιανόητο τρία άτομα να έχουν φύγει έτσι. Τον τελευταίο καιρό ερχόντουσαν ασθενοφόρα πολύ συχνά, όπως και η αστυνομία. Τελευταία φορά είχα δει τον κύριο Μιχάλη μες στο Φεβρουάριο δύο φορές. Την πρώτη ήταν μια χαρά και τη δεύτερη ήταν έτοιμος να βάλει τα κλάματα. Μου έλεγε ότι οι γυναίκες ήταν κατάκοιτες και ότι όλοι οικογενειακώς ήταν άρρωστοι», λένε χαρακτηριστικά

Το τελευταίο διάστημα, ένα με ενάμιση μήνα πριν το Πάσχα, όπως αναφέρουν, η μοναδική που έμπαινε στο σπίτι ήταν η οικιακή βοηθός.

«Κάποια στιγμή την πετύχαμε τρεις εβδομάδες πριν το Πάσχα και μου ζήτησε τσιγάρο. Με ρώτησε αν μένω εδώ και μου είπε ότι περίμενε την αστυνομία για να μπει στο σπίτι γιατί χρειαζόταν η Βαρβάρα βοήθεια. Ήταν πάρα πολύ αγχωμένη και σε μεγάλη ένταση. Άκουσα μάλιστα τη φασαρία που επικρατούσε και έτσι βγήκα. Χτύπαγε την πόρτα και φώναζε για να της ανοίξουν».

Για το θάνατο της κυρίας Σιδηροπούλου έμαθαν από έναν αστυνομικό του Α.Τ. Αργυρούπολης - Ελληνικού που τους χτύπησε το κουδούνι στις 29 Απριλίου, γιατί έψαχνε συγγενείς της οικογένειας.


Σήμερα μετά την τριπλή τραγωδία, από το διαμέρισμα της οικογένειας που κανονικά θα έπρεπε να έχει σφραγιστεί ακούγονται θόρυβοι που προδίδουν ανθρώπινη παρουσία. Εμφανίζονται ρούχα απλωμένα στο μπαλκόνι. Η γυναίκα-«μυστήριο» με τον αδιευκρίνιστο ακόμα ρόλο φαίνεται πως εξακολουθεί να μπαινοβγαίνει στο σπίτι της οικογένειας Σιδηροπούλου…

«Όταν πέθαναν ακούγαμε θορύβους στο διαμέρισμα…»

«Η Βέρα η κόρη, μια χαρά ήταν. Είχε χτυπήσει το πόδι της βέβαια και ήταν σε φάση αποθεραπείας. Πήγαινε όμως για περπάτημα κανονικά. Με το ζόρι την έκανες 60 ετών. Πώς γίνεται όλα τα άτομα της οικογένειας να μην μπορούν ξαφνικά να σταθούν στα πόδια τους;», λένε οι δυο γειτόνισσες που έμεναν στην ίδια πολυκατοικία με την οικογένεια Σιδηροπούλου στο Ελληνικό.

Όπως αναφέρουν δεν γνωρίζουν πότε ήταν η τελευταία φορά που η οικιακή βοηθός μπήκε στο σπίτι της οικογένειας γιατί δεν γνώριζαν πότε πέθαναν για να δώσουν βάση.

«Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι τελευταία φορά είδαμε απλωμένα ρούχα στο μπαλκόνι τους στον τρίτο την 1η Μαΐου. Είδαμε μάλιστα ένα πάπλωμα που μας σκιάζει την τέντα. Αυτό είναι ακόμα εκεί»

Η δημοσιογράφος της εκπομπής ανέφερε ότι την 1η Μαΐου είχαν φύγει από τη ζωή όλα τα μέλη της οικογένειας, άρα κάποιος είχε μπει στο σπίτι.

Οι ένοικοι έδειξαν στη δημοσιογράφο το διαμέρισμα της οικογένειας που άφησε ο αστυνομικός το σημείωμα κάτω από την πόρτα όταν αναζητούσε κάποιον συγγενή.

«Το σημείωμα έγραφε να επικοινωνήσουν με το αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων. Έψαχναν συγγενείς για τις σορούς. Από εκείνη την ημέρα και έπειτα ακούγαμε θορύβους αλλά όχι φωνές. Ακουγόταν πλυντήριο».



Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1637315/thriler-sto-elliniko-mitera-kori-kai-gios-pethanan-mesa-se-13-imeres-/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από άγρια καταδίωξη μοτοσικλετιστή που παραβίασε τον «μισό» ΚΟΚ

Θεσσαλονίκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από άγρια καταδίωξη μοτοσικλετιστή που παραβίασε τον «μισό» ΚΟΚ

Σε τροχαίο κατέληξε η ανεύθυνη οδική συμπεριφορά του 30χρονου μοτοσικλετιστή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση 

Οι αριθμοί του πολέμου στο Ιράν: 7.900 νεκροί, 22% πάνω το πετρέλαιο - Πόσο κοστίζει στις ΗΠΑ

Οι αριθμοί του πολέμου στο Ιράν: 7.900 νεκροί, 22% πάνω το πετρέλαιο - Πόσο κοστίζει στις ΗΠΑ

Έξι μήνες μετά τα πλήγματα ΗΠΑ και Ισραήλ κατά της Τεχεράνης, τα στοιχεία της σύγκρουσης, που παραμένει δίχως ορατή λύση, καταδεικνύουν το μέγεθος του κόστους για όλες τις πλευρές 

Παράξενη ληστεία στην Αίγυπτο: Αρπαξαν κιβώτια κοτόπουλου από φορτηγό εν κινήσει

Παράξενη ληστεία στην Αίγυπτο: Αρπαξαν κιβώτια κοτόπουλου από φορτηγό εν κινήσει

Καρέ-καρέ η ασυνήθιστη κλοπή σε αυτοκινητόδρομο του Καΐρου - Οι κότες «έφυγαν» εν κινήσει 

Με ειδική κάψουλα - «ιπτάμενο κέντρο επιχειρήσεων» ταξίδεψε ο επικεφαλής της CIA στη Μόσχα: Οι προδιαγραφές και η σημασία της

Με ειδική κάψουλα - «ιπτάμενο κέντρο επιχειρήσεων» ταξίδεψε ο επικεφαλής της CIA στη Μόσχα: Οι προδιαγραφές και η σημασία της

Η ειδικά σχεδιασμένη μονάδα, αποτελούμενη από δύο κάψουλες, ενσωματώθηκε πριν την πτήση στο  C-17 Globemaster III που μετέφερε τον Ράτκλιφ στη ρωσική πρωτεύουσα - Η σημασία της συγκεκριμένης μονάδας 

Αγγλία: Μεγάλη φωτιά κοντά στο Γουέμπλεϊ – Αναφορές για έκρηξη

Αγγλία: Μεγάλη φωτιά κοντά στο Γουέμπλεϊ – Αναφορές για έκρηξη

Οι κάτοικοι της άμεσης περιοχής καλούνται να κλείσουν πόρτες και παράθυρα και να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους 

ΗΠΑ: Η στιγμή που πιλότος ενημερώνει τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ότι είναι άρρωστος

ΗΠΑ: Η στιγμή που πιλότος ενημερώνει τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας ότι είναι άρρωστος

Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση υγείας του πιλότου 

Μέτε-Μάριτ: Από ανύπαντρη μητέρα κοινή θνητή στη νέα βασίλισσα της Νορβηγίας

Μέτε-Μάριτ: Από ανύπαντρη μητέρα κοινή θνητή στη νέα βασίλισσα της Νορβηγίας

Η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο εν μέσω σκανδάλου Έπστιν και δίκης του γιου της, Μάριους, για βιασμό, ενώ η ίδια αναρρώνει από μεταμόσχευση πνεύμονα. 

Conference League: Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Μπράιτον των Τζίμα και Κωστούλα

Conference League: Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με την Μπράιτον των Τζίμα και Κωστούλα

Φραίμπουργκ, Μπόρατς, Καϊράτ, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Νόρτζελαντ οι υπόλοιποι αντίπαλοι 

Europa League: Ο Ολυμπιακός κόντρα σε Μίλαν και Μαρσέιγ, ο ΟΦΗ ενάντια σε Μπενφίκα και Λεβερκούζεν

Europa League: Ο Ολυμπιακός κόντρα σε Μίλαν και Μαρσέιγ, ο ΟΦΗ ενάντια σε Μπενφίκα και Λεβερκούζεν

Οι αντίπαλοι και οι ημερομηνίες των αγώνων 

Διώρυγα του Παναμά: Πλοίο πλήρωσε ρεκόρ 5,3 εκατ. δολάρια για να περάσει πρώτο

Διώρυγα του Παναμά: Πλοίο πλήρωσε ρεκόρ 5,3 εκατ. δολάρια για να περάσει πρώτο

Η νοτιοκορεατική SK Gas πλήρωσε το ποσό σε δημοπρασία της Αρχής της Διώρυγας ώστε το πλοίο G. Spirit να διασχίσει πρώτο το πέρασμα, εν μέσω περιορισμών λόγω του φαινομένου El Nino. 

Reuters: Έξι μήνες χωρίς ίχνος του Χαμενεΐ, τα τραύματα που τον παραμόρφωσαν και τα κρίσιμο ερώτημα για το ποιος κυβερνά το Ιράν

Reuters: Έξι μήνες χωρίς ίχνος του Χαμενεΐ, τα τραύματα που τον παραμόρφωσαν και τα κρίσιμο ερώτημα για το ποιος κυβερνά το Ιράν

Η παρατεταμένη απουσία του δημιουργεί ολοένα περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του και τον πραγματικό ρόλο που διαδραματίζει στη λήψη αποφάσεων 

Ιταλία: Σταματά την έρευνα για τον Ισπανό επιχειρηματία που χάθηκε στη Μεσόγειο

Ιταλία: Σταματά την έρευνα για τον Ισπανό επιχειρηματία που χάθηκε στη Μεσόγειο

Ο γιος του επιχειρηματία εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η ισπανική κυβέρνηση «δεν έχει κάνει περισσότερα» 

Βιέννη: Έκλεψαν το μυθικό κολιέ της βασίλισσας Νάζλι της Αιγύπτου με τα 673 διαμάντια

Βιέννη: Έκλεψαν το μυθικό κολιέ της βασίλισσας Νάζλι της Αιγύπτου με τα 673 διαμάντια

Το κλοπιμαίο είναι ένα διαμαντένιο κολιέ που κατασκευάστηκε από τον γαλλικό οίκο κοσμημάτων Van Cleef & Arpels και ανήκε κάποτε στη βασίλισσα Νάζλι της Αιγύπτου 

Έξαλλοι κτηνοτρόφοι μπούκαραν στη συνεδρίαση για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, παραιτήθηκαν δύο άτομα, δείτε βίντεο

Έξαλλοι κτηνοτρόφοι μπούκαραν στη συνεδρίαση για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο, παραιτήθηκαν δύο άτομα, δείτε βίντεο

Παραιτήθηκαν η αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλλη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής (αρχικτηνίατρος) Στράτος Τσομπανέλλης 

Η εικόνα από το Νεπάλ που κάνει τον γύρο του κόσμου: 94χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τη λάσπη με εκσκαφέα

Η εικόνα από το Νεπάλ που κάνει τον γύρο του κόσμου: 94χρονη ανασύρθηκε ζωντανή από τη λάσπη με εκσκαφέα

Ήταν η μοναδική επιζήσασα από το ίδρυμα όπου διέμενε - Δεν μπορούσε να μιλήσει από το σοκ 

Τουρκικό drone πέταξε μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, σηκώθηκαν ελληνικά F16 για να το αναχαιτίσουν

Τουρκικό drone πέταξε μεταξύ Σαμοθράκης και Λήμνου, σηκώθηκαν ελληνικά F16 για να το αναχαιτίσουν

Το τουρκικό UAV παραβίασε το FIR Αθηνών 

Νεπάλ: Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά τη φονική κατολίσθηση - Νέος συναγερμός

Νεπάλ: Υπερχείλισε λίμνη που σχηματίστηκε μετά τη φονική κατολίσθηση - Νέος συναγερμός

Εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού απειλούν την περιοχή και οι κάτοικοι σπεύδουν σε υψηλότερα σημεία – Ο απολογισμός ανεβαίνει στους 472 νεκρούς, με τουλάχιστον 1.400 αγνοούμενους 

Σκηνές χάους στη Θέουτα: Κάτοικοι έκαψαν καταυλισμό μεταναστών - «Γυρίστε πίσω στο Μαρόκο»

Σκηνές χάους στη Θέουτα: Κάτοικοι έκαψαν καταυλισμό μεταναστών - «Γυρίστε πίσω στο Μαρόκο»

Νωρίτερα, διαδηλωτές προσπάθησαν να σταματήσουν οχήματα του ισπανικού Ερυθρού Σταυρού που μετέφεραν τρόφιμα και νερό για τους μετανάστες 

Ιστορική κούρσα για τον Πέτρο Γκαϊδατζή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας

Ιστορική κούρσα για τον Πέτρο Γκαϊδατζή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας

Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έδωσε όλα στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Αμστερνταμ διεκδικώντας άλλη μια τεράστια διάκριση. 

Αργολίδα: Διέρρηξαν σπίτι ενώ η μητέρα ήταν σε πανηγύρι – Πού βρισκόταν το 5χρονο παιδί

Αργολίδα: Διέρρηξαν σπίτι ενώ η μητέρα ήταν σε πανηγύρι – Πού βρισκόταν το 5χρονο παιδί

Η γυναίκα επέστρεψε στο Κουτσοπόδι και βρήκε την κατοικία αναστατωμένη, με χρήματα και κοσμήματα να έχουν αφαιρεθεί. 

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 100 μέτρα την 51χρονη ΑμεΑ

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 100 μέτρα την 51χρονη ΑμεΑ

Ο 48χρονος δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για το υπόλοιπο σκέλος των κακουργηματικών καταγγελιών σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία 

«Είχαν πανικοβληθεί»: Νεαρός στην Αργολίδα αψήφησε τον κίνδυνο, μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι

«Είχαν πανικοβληθεί»: Νεαρός στην Αργολίδα αψήφησε τον κίνδυνο, μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι

Ο 19χρονος μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι και έσωσε τους ηλικιωμένους γείτονές του - Το ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του αλλά το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές 

Βέλγιο: Η ζέστη βάζει σε κίνδυνο τις τηγανητές πατάτες – Μικρές πατάτες και στη Γαλλία

Βέλγιο: Η ζέστη βάζει σε κίνδυνο τις τηγανητές πατάτες – Μικρές πατάτες και στη Γαλλία

Η ακραία ζέστη και η ξηρασία χτυπούν τις καλλιέργειες σε Γαλλία και Βέλγιο, με αποτέλεσμα μικρότερους κονδύλους, πτώση αποδόσεων και ανησυχία για ανατιμήσεις 

Αγριος καβγάς σε γάμο στο Οχάιο: Συλλήψεις και τραυματίες, δείτε το βίντεο

Αγριος καβγάς σε γάμο στο Οχάιο: Συλλήψεις και τραυματίες, δείτε το βίντεο

Παλιά διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες φέρεται να πυροδότησε το επεισόδιο 

Αθώος λόγω «ψυχωσικής κρίσης» ο Ισραηλινός που είχε κλωτσήσει Γαλλίδα μοναχή στην Ιερουσαλήμ

Αθώος λόγω «ψυχωσικής κρίσης» ο Ισραηλινός που είχε κλωτσήσει Γαλλίδα μοναχή στην Ιερουσαλήμ

Η ψυχιατρική έκθεση έκρινε ότι ο 36χρονος Γιόνα Σράιμπερ «βρισκόταν σε ψυχωτική κατάσταση κατά τη στιγμή της πράξης και δεν είναι  ικανός να δικαστεί» - Νοσηλεία έως έξι χρόνια ζήτησε το δικαστήριο 

«Στεγνώνει» η ρευστότητα για τις μικρές επιχειρήσεις – 1 στις 4 έχει διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα

«Στεγνώνει» η ρευστότητα για τις μικρές επιχειρήσεις – 1 στις 4 έχει διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα

Το 40,3% των μικρών επιχειρήσεων προχώρησε σε ανατιμήσεις και μόλις το 7,2% μείωσε τιμές 

Καιρός -Αρναούτογλου: Το Ελ Νίνιο δυναμώνει -Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα - Τι χειμώνα να περιμένουμε

Καιρός -Αρναούτογλου: Το Ελ Νίνιο δυναμώνει -Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα - Τι χειμώνα να περιμένουμε

Τι είναι το Ελ Νίνιο, πώς επηρεάζει και τι πρέπει να δούμε για το τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα στην Ελλάδα 

Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου σε παραλία στα Χανιά, υπέστη κάταγμα στον αυχένα παίζοντας με το ανιψάκι του

Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου σε παραλία στα Χανιά, υπέστη κάταγμα στον αυχένα παίζοντας με το ανιψάκι του

Ο άνδρας προσπάθησε να βάλει το ανιψάκι του στους ώμους του για να κάνει βουτιά, ωστόσο το παιδί φέρεται να έχασε την ισορροπία του 

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας», καταδικασμένος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας», καταδικασμένος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων άφησε την τελευταία του πνοή στη Χάγη, σε ηλικία 83 ετών, εκτίοντας ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας 

Ροδόπη: Ο 53χρονος παραδέχθηκε τη δολοφονία της συζύγου του - «Θόλωσα»

Ροδόπη: Ο 53χρονος παραδέχθηκε τη δολοφονία της συζύγου του - «Θόλωσα»

Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ο 53χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση 

Συγκλονιστικό βίντεο από το Νεπάλ: Τρέχουν να σωθούν από το «τσουνάμι από τον ουρανό»

Συγκλονιστικό βίντεο από το Νεπάλ: Τρέχουν να σωθούν από το «τσουνάμι από τον ουρανό»

Πάνω από 359 νεκροί, τουλάχιστον 1300 αγνοούμενοι και φόβοι για νέο πλημμυρικό κύμα 

Τουρκία: Νέες απειλές για τη βάση drone στη Ρόδο – «Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»

Τουρκία: Νέες απειλές για τη βάση drone στη Ρόδο – «Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»

Με προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς του νησιού 

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 1.300 αγνοούνται, ανάμεσά τους και τουρίστες 

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Θάνατος σε 5 λεπτά από τραύμα στην τραχηλική χώρα

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Θάνατος σε 5 λεπτά από τραύμα στην τραχηλική χώρα

Ο 53χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύμα στον θώρακα, ενώ το θύμα ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση διαζυγίου. 

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκλεψαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Θησαυρό της Βιγένα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκλεψαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Θησαυρό της Βιγένα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να έκαναν κίνηση αντιπερισπασμού με άλλον συναγερμό 

Νετανιάχου: «Θα χάσουμε τις εκλογές» - Το Λικούντ πέφτει στις 19 έδρες

Νετανιάχου: «Θα χάσουμε τις εκλογές» - Το Λικούντ πέφτει στις 19 έδρες

Ο Γκάντι Αιζενκοτ και το κόμμα Γιάσαρ ενισχύονται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Channel 13, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραδέχεται πως δεν ξέρει πώς να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. 

Ιστορική στιγμή στη Συρία: Ο πρόεδρος Αχμαντ αλ Σάρα πλήρωσε με Visa για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυρώσεων

Ιστορική στιγμή στη Συρία: Ο πρόεδρος Αχμαντ αλ Σάρα πλήρωσε με Visa για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυρώσεων

Η δοκιμαστική συναλλαγή σε εστιατόριο της Παλιάς Δαμασκού έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, τη Fransabank και την Paymera, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή της χώρας από την αμερικανική λίστα κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία. 

Πύργος: Αγριο ξύλο σε κατάστημα – Νεαρός έσπασε τη βιτρίνα και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο

Πύργος: Αγριο ξύλο σε κατάστημα – Νεαρός έσπασε τη βιτρίνα και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν παλαιότερες προσωπικές διαφορές. 

Το Κλιματικό Ταμείο της ΕΕ δίνει 4,77 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ποιοι και πώς θα ωφεληθούν

Το Κλιματικό Ταμείο της ΕΕ δίνει 4,77 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ποιοι και πώς θα ωφεληθούν

Πρόκειται για το πέμπτο και μεγαλύτερο εθνικό σχέδιο που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου 

Η Ήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελίτ των διασωστικών σκύλων

Η Ήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελίτ των διασωστικών σκύλων

Η διασωστική σκυλίτσα του Ε.Ε.Σ. ξεχώρισε σε διεθνή εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη Ρουμανία, κατακτώντας θέση στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε 20 σκύλους από τέσσερις χώρες 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services