«Ο εγκέφαλός μας είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο»
Το CNN σε ένα εκτενές άρθρο του αναφέρεται αρχικά στον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ, του παρουσιαστή του BBC και διατροφολόγου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός, αφότου είχε ξεκινήσει για πεζοπορία σε καυτές θερμοκρασίες στη Σύμη, καθώς και στους τέσσερις θανάτους και στις τρεις εξαφανίσεις τουριστών που ακολούθησαν.
Ένα κοινό μοτίβο
Ειδικότερα, ένας Ολλανδός τουρίστας βρέθηκε νεκρός στο νησί της Σάμου. Στις 16 Ιουνίου, η σορός ενός Αμερικανού τουρίστα βρέθηκε στο Μαθράκι, ένα μικρό νησί δυτικά της Κέρκυρας.
Στις 5 Ιουνίου, ένας άλλος Ολλανδός τουρίστας, 67 ετών, κατέρρευσε και πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ διέσχιζε το φαράγγι Μύλων στο Ρέθυμνο της Κρήτης, όπου οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Την επόμενη ημέρα, στο ίδιο νησί, μία 70χρονη Γαλλίδα τουρίστρια έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε σε μια ερημική παραλία μεταξύ Κουρεμένου και Ζάκρου στη Σητεία. Οι τραυματιοφορείς κατάφεραν να την προσεγγίσουν, αλλά δεν μπόρεσαν να σώσουν τη ζωή της.
Ο Άλμπερτ Καλιμπέτ, ένας άλλος Αμερικανός τουρίστας, αγνοείται από τότε που ξεκίνησε για πεζοπορία στις 11 Ιουνίου στην Αμοργό. Και δύο Γαλλίδες εξαφανίστηκαν στη Σίκινο αφού πήγαν για περίπατο.
Οι σοροί όσων έχασαν τη ζωή τους πρέπει ακόμη να εξεταστούν για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου, αλλά οι Αρχές προειδοποιούν τους πολίτες να μην υποτιμούν τις επιπτώσεις των καυτών θερμοκρασιών.
«Υπάρχει ένα κοινό μοτίβο», δήλωσε στο Reuters ο Πέτρος Βασιλάκης, εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Νότιο Αιγαίο, «όλοι πήγαν για πεζοπορία εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών».
Ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα προσφέρει ένα προειδοποιητικό σημάδι σχετικά με τις επιπτώσεις της ακραίας ζέστης στο σώμα, και ειδικότερα στον εγκέφαλο, προκαλώντας ενδεχομένως σύγχυση, επηρεάζοντας τις ικανότητες λήψης αποφάσεων των ανθρώπων, ακόμη και την αντίληψή τους για τον κίνδυνο.
Καθώς η κλιματική αλλαγή τροφοδοτεί μεγαλύτερους και σοβαρότερους καύσωνες, οι επιστήμονες προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς θα αντεπεξέλθει ο εγκέφαλός μας.
Ο εγκέφαλος είναι «ο κύριος διακόπτης»
Η έρευνα έχει παραδοσιακά επικεντρωθεί στις επιπτώσεις της ακραίας θερμότητας στους μύες, το δέρμα, τους πνεύμονες και την καρδιά, αλλά «ο εγκέφαλος, για μένα, είναι το κλειδί για όλα», δήλωσε ο Ντάμιαν Μπέιλι, καθηγητής φυσιολογίας και βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας. Είναι ο «κύριος διακόπτης» για το σώμα, δήλωσε στο CNN.
Στον εγκέφαλο ρυθμίζεται η θερμοκρασία του σώματος. Ο υποθάλαμος, είναι η περιοχή που λειτουργεί ως θερμοστάτης, εκτελώντας λειτουργίες για να διατηρήσει την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος στους 37 βαθμούς Κελσίου ή πολύ κοντά σε αυτούς. Όταν κάνει ζέστη, ο υποθάλαμος ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες και διευρύνει τα αιμοφόρα αγγεία για να δροσίσει το σώμα.
Αλλά ο εγκέφαλος λειτουργεί καλά μέσα σε ένα στενό εύρος θερμοκρασιών και ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να τον επηρεάσουν, όπως το αίσθημα βραδύτητας και τεμπελιάς σε μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.
Ωστόσο, καθώς η ζέστη αυξάνεται, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των υγρών στο σώμα και της ροής του αίματος στον εγκέφαλο, δήλωσε ο Μπέιλι, συγκρίνοντας τον εγκέφαλο με ένα SUV τύπου Hummer, το οποίο χρειάζεται τεράστιους πόρους για να λειτουργήσει.
Οι δοκιμές που έχει κάνει σε συμμετέχοντες ερευνητές σε έναν περιβαλλοντικό θάλαμο, όπου ανέβασε τη θερμοκρασία από 21 έως 40 βαθμούς Κελσίου, έδειξαν πτώση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο κατά περίπου 9% έως 10%.
«Αυτό είναι μεγάλη υπόθεση όσον αφορά τη μη παροχή αρκετού καυσίμου σε έναν κινητήρα που λειτουργεί συνεχώς σε υψηλές στροφές», δήλωσε ακόμα ο Μπέιλι.
Διευκολύνονται οι ριψοκίνδυνες αποφάσεις
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο νευροεπιστήμονας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Κιμ Μάιντενμπάουερ, ο οποίος τόνισε πως η ακραία ζέστη μπορεί να διαταράξει την τυπική εγκεφαλική δραστηριότητα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, τα δίκτυα του εγκεφάλου που συνήθως επιτρέπουν στους ανθρώπους να σκέφτονται καθαρά, να συλλογίζονται, να θυμούνται και να διατυπώνουν ιδέες, μπορεί να «βγουν εκτός ελέγχου».
Επίσης, είναι πιο δύσκολο να ληφθούν σύνθετες αποφάσεις, όπως για παράδειγμα ποιο μονοπάτι να ακολουθήσει κάποιος σε μια πεζοπορία – μια απόφαση που ακούγεται απλή, αλλά απαιτεί τη στάθμιση πολλών διαφορετικών παραγόντων.
Υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πάρουν ριψοκίνδυνες αποφάσεις και να έχουν παρορμητική συμπεριφορά όταν εκτίθενται στη ζέστη, πρόσθεσε.
Η αλλοιωμένη αντίληψη του κινδύνου σε συνδυασμό με την εξασθενημένη γνωστική λειτουργία μπορεί να έχει πολύ σοβαρές συνέπειες. «Δεν μιλάμε απλώς για το ενδεχόμενο να ζεσταθείς λίγο παραπάνω και ίσως να πάθεις ένα ηλιακό έγκαυμα», εξήγησε. «Μιλάμε για δυνητικά απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, όπως το να παίρνεις κακές αποφάσεις, να θολώνει η κρίση σου», είπε ακόμα.
Οι επιστήμονες μόλις τώρα αρχίζουν να ξετυλίγουν το φάσμα των επιπτώσεων που έχει η ζέστη στον εγκέφαλο, όχι μόνο όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, αλλά και τη διάθεση, τα συναισθήματα και την ψυχική υγεία.
«Η κατανόησή μας είναι πραγματικά ελάχιστη. Είναι ένας σημαντικός άγνωστος τομέας σε αυτό το σημείο», προσέθεσε ο Μάιντενμπάουερ.
Ποιος είναι ευάλωτος;
Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στη ζέστη από άλλους. Οι ηλικιωμένοι, ιδίως οι άνω των 65 ετών, κινδυνεύουν περισσότερο, επειδή το σώμα τους δεν ανταποκρίνεται πάντα τόσο καλά στη ζέστη.
Οι άνθρωποι που εξαφανίστηκαν ήταν όλοι γύρω στα 50 και άνω. Τα πολύ μικρά παιδιά και οι έγκυες γυναίκες αντιμετωπίζουν επίσης αυξημένο κίνδυνο, όπως και τα άτομα με προϋπάρχουσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των παθήσεων ψυχικής υγείας. Αλλά η ζέστη μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον καθένα.
Το 2016, μια ομάδα επιστημόνων παρακολούθησε 44 φοιτητές κατά τη διάρκεια ενός καύσωνα στη Βοστώνη και διαπίστωσε ότι όσοι δεν είχαν κλιματισμό παρουσίασαν σημαντική μείωση των γνωστικών επιδόσεων.
«Κανείς δεν έχει ανοσία στις επιπτώσεις της ζέστης στην υγεία», δήλωσε ο Ζοζέ Γκιγιέρμο Κεντένο Λαουρέντ, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Rutgers.
«Ο εγκέφαλός μας είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο όργανο», είπε ακόμα. Κάποιος που είναι πολύ γυμνασμένος κατανοεί τους κινδύνους και κουβαλάει άφθονο νερό, αλλά ρισκάρει αν αποφασίσει να πάει για πεζοπορία σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, δήλωσε ακόμα ο Μπέιλι.
«Παίρνετε λάθος αποφάσεις και αυτό μπορεί να κοστίσει τη ζωή σας», είπε ακόμα.
Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας
Πάντως, σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν κάποιες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάποιος για να προστατευτεί και να μειώσει τον κίνδυνο.
Σε αυτά περιλαμβάνεται η αποφυγή άσκησης κατά τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας, η άσκηση κατά τις πιο δροσερές ώρες και η αναζήτηση σκιάς όταν είναι δυνατόν. Ακόμα βοηθάνε τα φαρδιά ρούχα, καθώς και η χρήση πάγου και παγοκυστών στο κεφάλι και στον λαιμό.
Επίσης, πολύ σημαντικό και ζωτικής σημασίας ρόλο όπως επεσήμανε ο Μπέιλι παίζει η κατανάλωση νερού.
Είναι σημαντικό να μην φτάσετε σε σημείο όπου το σώμα χάνει υγρά πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να τα προσλάβει. Οι ειδικοί συνιστούν επίσης ποτά με ηλεκτρολύτες, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αντικατάσταση ορισμένων από τα υγρά που χάνονται μέσω της εφίδρωσης.
Ο Μάιντενμπάουερ συνέστησε επίσης τη χρήση εφαρμογών για τον εντοπισμό της τοποθεσίας σε περίπτωση που συμβεί κάτι. «Βεβαιωθείτε ότι κάποιος γνωρίζει πού βρίσκεστε», εξήγησε.
Μακροπρόθεσμα, η τακτική άσκηση είναι σημαντική – με την προϋπόθεση ότι δεν είναι έξω κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών περιόδων της ημέρας – καθώς μπορεί να βοηθήσει το σώμα στη ρύθμιση της θερμοκρασίας.
«Όσο πιο γυμνασμένος είσαι, τόσο πιο ανθεκτικός είσαι σε αυτές τις κλιματικές περιβαλλοντικές πιέσεις», εξήγησε ο Μπέιλι, ωστόσο σημείωσε πως θα χρειαστεί χρόνος για να διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια θανάτου όσων έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα.
Όμως, κατέληξε υποστηρίζοντας πως υπάρχει ένα μάθημα που μπορεί ακόμα να ληφθεί από τις τραγωδίες. «Ανεξάρτητα από το πόσο έξυπνος ή πόσο γυμνασμένος μπορεί να νομίζεις ότι είσαι… αν βγεις έξω σε θερμοκρασίες 40 βαθμών Κελσίου και άνω, ακόμη και αν είσαι καλά προετοιμασμένος, θα πρέπει να υπομείνεις τις δοκιμασίες», είπε χαρακτηριστικά.
Πηγή: http://www.in.gr/2024/06/19/greece/cnn-thema-oi-eksafaniseis-touriston-sta-ellinika-nisia-o-rolos-tou-kaysona/
Βίντεο μετά την πτώση ελικοπτέρου στη λίμνη Αώου: Ο χειριστής κολυμπά στα νερά και εξετάζει το βυθισμένο Bell
Στο νέο υλικό αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους κυβερνήτες βρίσκεται ήδη μέσα στο νερό και βουτά, ενώ λίγα μέτρα μακριά του το ελικόπτερο είναι βυθισμένο - με το περίγραμμά του να διακρίνεται καθαρά κάτω από την επιφάνεια της λίμνης

Σύγκρουση τρένων στη δυτική Πολωνία – Τραυματίστηκαν δύο άτομα
Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα - 16 ομάδες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος

Επιληπτική κρίση πιλότου σε πτήση της Air Canada προκάλεσε τρόμο σε 61 επιβάτες
«Για σαράντα λεπτά προσπαθούσαμε να τον συγκρατήσουμε»

«Σε δύο λεπτά έφυγε»: Συγκλονισμένος ο σύντροφος της 23χρονης που πέθανε αιφνιδίως στα Κουφονήσια
«Το κορίτσι εκείνο το βράδυ δεν είχε φάει σχεδόν τίποτα - ήταν ουσιαστικά νηστική»

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Γυναίκα εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
Η τραυματίας παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της

Ο 93χρονος εξηγεί γιατί προσπαθούσε να μπει στον θάλαμο της Μάρως Κοντού με μαχαίρι: «Κι εγώ είμαι ορφανός»
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε να περιφέρεται στους διαδρόμους του νοσοκομείου γύρω στις 10 το βράδυ

Μουντιάλ 2026: Το Κατάρ «αγόρασε» οπαδούς για τα τρία παιχνίδια του
Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία χρηματοδότησε τη μετακίνηση εκατοντάδων φιλάθλων

Τάκης Γκώνιας: Το τελευταίο «αντίο» στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή στη Λιβαδειά
Ο παλαίμαχος αθλητής έφυγε από τη ζωή στα 54 του χρόνια

Σεισμοί στη Βενεζουέλα: Συγκινεί άνδρας που κρατάει τα χέρια της γυναίκας του με κινητικά προβλήματα
Πάνω από 27.000 άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι -Εντοπίστηκαν 1.200 άτομα

Μάρω Κοντού: «Πάντα θα κουβαλώ μαχαίρι πάνω μου», είπε ο 93χρονος που εισέβαλε στο νοσοκομείο
Τα πρώτα λόγια του 93χρονου που μπήκε με μαχαίρι στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η Μάρω Κοντού

Μυστήριο με 50.000 ευρώ που πήρε η Σταυρούλα Λεβεντάκη πριν δολοφονηθεί – Τα 3 σενάρια
Τι βρέθηκε στο κοντέινερ του δράστη

Ηράκλειο: 17,5 χρόνια κάθειρξη στον διευθυντή Γυμνασίου για σeξουαλική κακοποίηση μαθήτριας - Αναγκάστηκε να ομολογήσει
Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τρεις από τις τέσσερις αποδιδόμενες πράξεις, δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικό και δεν έδωσε ανασταλτικό στην έφεση

Σεισμοί Βενεζουέλα: Συγκλονιστικό βίντεο από διάσωση τριών παιδιών από συντρίμμια κτηρίου
Οι εικόνες της διάσωσης έχουν πυροδοτήσει ένα κύμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Μεγάλη φωτιά σε αποθήκη ξυλείας στο Ηράκλειο – Καίγονται τρία σπίτια – Πυκνοί καπνοί κάλυψαν την περιοχή
Ο μαύρος καπνός που βγαίνει από το εργοστάσιο είναι ορατός από πολλές περιοχές του Ηρακλείου

Θλίψη για τον θάνατο 27χρονης από την Κρήτη που έδινε μάχη με τη νόσο ALS
Την απώλεια της νεαρής γυναίκας γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ελληνικός Σύλλογος Ατόμων με Νόσους του Κινητικού Νευρώνα

Παϊτέρης για Λατινοπούλου: Για δευτερόλεπτα αισθάνθηκε ότι είναι γύφτισσα και την ενόχλησε, αν ζητήσει συγγνώμη θα τη βάλουμε στη Βουλή
«Να πάει σε έναν καταυλισμό να δει πώς ζουν αυτοί οι άνθρωποι, νομίζουν ότι είναι δικιά μας» σημείωσε ο Βασίλης Παϊτέρης - Μήνυση έχει καταθέσει εις βάρος του η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Θάνατος 30χρονου επιβάτη σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ: Έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού
Η αστυνομία ανέφερε ότι διερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες ο άνδρας είχε συμπεριφερθεί επιθετικά, διαταράσσοντας την τάξη κατά τη διάρκεια της πτήσης, και ότι ο πιλότος είχε ζητήσει προτεραιότητα προσγείωσης

Βίντεο ντοκουμέντο: Η πτώση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου - Κολύμπησαν για να σωθούν οι χειριστές
O χειριστής και ο συγκυβερνήτης που επέβαιναν στο ελικόπτερο είναι καλά στην υγεία τους

Ταυτοποιήθηκε ο νεκρός της αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα – Πρόκειται για 15χρονο
Πώς έγινε η φονική συμπλοκή

Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο Μέτσοβο
Εν ζωή οι δύο επιβαίνοντες

Ο Μπιλ Γκέιτς λέει ότι μόνο αυτά τα τέσσερα επαγγέλματα θα επιβιώσουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί τη λέξη-κλειδί των τελευταίων 12 μηνών, με τη ραγδαία εξάπλωσή της τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις επιχειρήσεις να έχει ήδη σημαντικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο

Απίστευτο: Ξεκίνησαν δεήσεις σε εκκλησίες για τους λαγοκέφαλους στις ελληνικές θάλασσες
Κληρικοί του παλαιού ημερολογίου σε Αττική και Εύβοια προσεύχονται για να σταματήσει η εξάπλωση του εισβολικού είδους

results.it.minedu.gov.gr: Βγήκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλαδικές 2026
Ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας και με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων - Ανοίγει ο δρόμος για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου

Φριχτός θάνατος για δύο φίλες που περπατούσαν σε διάβαση πεζών: Αυτοκίνητο τις χτύπησε και τις εγκατέλειψε
«Δεν ξέρω αν ήταν μεθυσμένος, αλλά πάντως πάτησε το γκάζι και αυτό είναι το αποτέλεσμα»

Ψάχνουν το κίνητρο του εγκλήματος στην Καλλιθέα: Δεν φαίνεται να υπάρχει οπαδικό υπόβαθρο, κανείς δεν έχει αναζητήσει το θύμα ως τώρα
Αν και αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι πρόκειται για επεισόδιο με οπαδικό υπόβαθρο, το σενάριο αυτό απομακρύνεται καθώς δράστης και θύμα φορούσαν μπλούζα της ίδιας ομάδας

28χρονη από τη Θεσσαλονίκη κατηγορείται ότι ξεγέλασε ανήλικη παριστάνοντας το αγόρι και έκανε ερωτική σχέση μαζί της
Δεν της είχε πει ούτε την πραγματική της ηλικία

Έγκλημα στο κοσμοπολίτικο Ντουμπάι: Influencer δολοφόνησε τον σύντροφό της - Αντιμέτωπη με εκτέλεση!
Η Μπρουκ Τζορτζ, 23 ετών, πρώην υπάλληλος καταστήματος της John Lewis από το Γκρέιβσεντ, κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 26χρονο επίσης Βρετανό με μαχαίρι κουζίνας

Οικογενειακή τραγωδία στην Ιταλία: Πατέρας εκτέλεσε σύζυγο και γιο - «Τους ξεφορτώθηκα»
Τα θύματα είναι μια 52χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας

Η Γαλλία ζητά τη βοήθεια των ειδικών του καύσωνα – «Ας δούμε πως οργανώνονται οι χώρες όπως η Ελλάδα»
Η συζήτηση στη Γαλλία επεκτείνεται ακόμη και στον τρόπο ένδυσης στους χώρους εργασίας

Τέλος η απεργία πείνας του Αριστοτέλη Χαντζή για τα Προσφυγικά
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Σύνταγμα, εκπρόσωποι της κοινότητας γνωστοποίησαν ότι, ύστερα από συζήτηση αποφασίστηκε η διακοπή της κινητοποίησης αυτής της μορφής

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Η εμφάνιση σε μουσικό βίντεο το 2014 πριν την ενασχόληση με την πολιτική
Αγνώριστη στα 23 της

Η 43χρονη εμπρήστρια για την φωτιά στην Κερατέα: «Θόλωσα γιατί φώναζαν τα παιδιά μου»
Οι αρχές εκτιμούν ότι προκάλεσε δύο διαφορετικές εστίες φωτιάς

Τραγωδία στη Λέσβο: Συγκλονίζει ο σύντροφος της 36χρονης γιατρού – «Αυτό που συνέβη είναι μία στο εκατομμύριο»
Συγκλονισμένη είναι η Λέσβος από τον θάνατο 36χρονης γιατρού του νοσοκομείου Μυτιλήνης, λίγες ημέρες αφότου έφερε στον κόσμο το παιδί της

Τραγωδία στην Τουρκία: 70χρονος Έλληνας βρέθηκε νεκρός σε ξενοδοχείο - Ψάχνουν τα αίτια
Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε δύο ακόμη θανάτους τουριστών στην συγκεκριμένη πόλη

Μουντιάλ 2026: Μετά τη Βοστώνη οι Σκωτσέζοι βάζουν φωτιά και στο Μαϊάμι, βίντεο
Από τους οπαδούς που έχουν κλέψει την παράσταση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι αυτοί της Σκωτίας

Θρίλερ με νεκρή 23χρονη στα Κουφονήσια
ΜΑζί με την κοπέλα ήταν και ο φίλος της

Ποιες είναι οι Ρωσίδες που κατονόμασε ο Μπιλ Γκέιτς και τι αποκάλυψε για τον Επστάιν
Αποκαλυπτικό πρακτικό κατάθεσης στο Κογκρέσο φέρνει στο φως ισχυρισμούς για απόπειρα εκβιασμού του ιδρυτή της Microsoft με όπλο τις εξωσυζυγικές του σχέσεις.

Ποια ήταν η 36χρονη γιατρός που έχασε τη ζωή της μετά τη γέννα στη Μυτιλήνη και τι αποκαλύπτουν οι συνάδελφοί της
Η νεαρή γιατρός του ΕΚΑΒ γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι και μέσα σε πέντε μέρες έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδής προς την Αθήνα.

Από το 2017 δρούσε το κύκλωμα ρευματοκλοπών: Και γνωστές επιχειρήσεις ανάμεσα στους εμπλεκόμενους
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε συλλήψεις - Τι είπε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας

Αστεροειδής περνάει ξυστά από τη Γη το Σάββατο: Πόσο μεγάλος είναι και τι λένε οι επιστήμονες
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος καθησυχάζει πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος σύγκρουσης από το πέρασμα του ουράνιου σώματος το Σάββατο.










