Το BBC απευθύνθηκε σε ειδικούς, επιχειρώντας να δώσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε στο Λονδίνο όταν ενημερώθηκε για τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου. Έκανε ένα υπερατλαντικό ταξίδι για να δει τον πατέρα του έπειτα από τη διάγνωση, έφτασε με κονβόι από το Χίθροου στο Clarence House και στο τέλος η συνάντηση κράτησε πιθανότατα λιγότερο από 45 λεπτά.
Τις ώρες που παρέμεινε στο Λονδίνο, ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνάντησε τον Ουίλιαμ. Πριν καν φτάσει στο Clarence House, όπου ζει ο βασιλιάς Κάρολος, ήδη πηγές είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να συναντηθούν τα δύο αδέλφια. Κατά τα φαινόμενα, ούτε μια τέτοια έκτακτη περίσταση δεν ήταν αρκετή για να αρχίσει να λιώνει ο πάγος.
«Ο πρίγκιπας Χάρι είναι εκείνος που θα χάσει από την κόντρα»
«Αν η ασθένεια του πατέρα του δεν είναι καταλύτης για μια επαναπροσέγγιση με τον Ουίλιαμ, τι θα είναι; Κάθε χρόνος που περνά, κάθε σημαντική στιγμή της ζωής που περνά, το ρήγμα θα εδραιώνεται ολοένα περισσότερο», σχολιάζει ο ιστορικός και συγγραφέας Σερ Άντονι Σέλντον.
Παράλληλα προειδοποιεί πως ο πρίγκιπας Χάρι είναι εκείνος που θα χάσει την υποστήριξη του κόσμου από αυτή την απόσταση και λέει ότι θα πρέπει να «συνέλθει» και να μην βλέπει τον εαυτό του ως «θύμα».
«Η αλήθεια είναι πως ο Χάρι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχο και συμπονετικό άτομο, που έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιο καλό. Παραμένω αισιόδοξος, αλλά με κάθε χρόνο που περνά, με κάθε κρίση που περνά, αυτή η αισιοδοξία δέχεται ένα χτύπημα», συμπληρώνει ο ιστορικός.
Γιατί ήταν τόσο σύντομη η επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στον πατέρα του και γιατί αποχώρησε τόσο γρήγορα από το Λονδίνο; Μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ παρέστη σε απονομή βραβείων του NFL στο Λας Βέγκας. Εκτιμάται ότι αυτή η εκδήλωση δεν ήταν ο λόγος που δεν έμεινε πολύ στη Βρετανία.
Το BBC επιχειρεί να δει το ταξίδι από τη σκοπιά του πρίγκιπα Χάρι. Πήγε στο Λονδίνο, απεγνωσμένος να δει τον πατέρα του έπειτα από τα άσχημα νέα για την υγεία του. Αυτή η συνάντηση τελείωσε γρήγορα, για οποιοδήποτε λόγο και μετά έφυγαν όλοι. Είναι σε ένα ξενοδοχείο και κανείς δεν σπεύδει να τον δει, με εξαίρεση τους δημοσιογράφους. Τι κάνει μετά; Επιστρέφει γρήγορα στις ΗΠΑ.
«Πιστεύω ότι η σύντομη επίσκεψή του φάνηκε κάπως παράξενη», δηλώνει η Πολίν Μακλάραν, ακαδημαϊκός και σχολιάστρια για ζητήματα που αφορούν στη βασιλική οικογένεια. «Η ερμηνεία μου είναι πως ο Χάρι ενήργησε παρορμητικά. Ένιωσε ότι πρέπει να δει από κοντά τον πατέρα του μόλις έμαθε τα νέα», αναφέρει.
«Ήδη έχουμε ακούσει για απόπειρες για κάποιου είδους συμφιλίωση, μίλησε μαζί του στα γενέθλιά του, οπότε πιστεύω ότι ο Χάρι το είδε αυτό ως άλλο ένα σημαντικό βήμα. Όμως, ο βασιλιάς Κάρολος ήδη είχε σχεδιάσει να πάει στο Σάντριγχαμ προκειμένου να ξεκουραστεί, κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη μετά τη θεραπεία. Οπότε η συνάντηση ήταν σύντομη. Αλλά, καθυστέρησε (να φύγει), προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο με τον Χάρι», συμπληρώνει.
Αυτή, σημειώνει το BBC, είναι σίγουρα μια ανθρώπινη ερμηνεία. Ο βασιλιάς Κάρολος, που είναι 75 ετών, θα ήταν κουρασμένος έπειτα από την πρώτη θεραπεία για τον καρκίνο, στην οποία υποβλήθηκε μετά την πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη.
Οι διαφορετικοί δρόμοι του πρίγκιπα Χάρι και του Ουίλιαμ
Επιπλέον, το ζήτημα είναι πως οι εντάσεις στους κύκλους της βασιλικής οικογένειας είναι κυρίως ανάμεσα στα δύο αδέλφια, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, παρά με τον πατέρα τους. Σε κάθε ευκαιρία έχουν υπάρξει σημάδια ότι ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε μια συμφιλίωση.
Παράλληλα, υπάρχει η κόντρα του πρίγκιπα Χάρι με τις tabloid εφημερίδες, που έγινε ακόμη πιο τεταμένη λόγω των αγωγών που έχει κάνει. Ήδη, εξασφάλισε ότι θα τον αποζημιώσει η Mirror Group. Τα πρωτοσέλιδα για τη σύντομη επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και την «περιφρόνηση» από την οικογένειά του είναι ενδεικτικά της εχθρότητας μερίδα του Τύπου προς το πρόσωπό του, λόγω των δικαστικών διαμαχών, σχολιάζει το BBC.
Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνάντησε τον αδελφό του και δεν υπάρχει κάποιο σημάδι για κλάδο ελαίας. Τα μεγάλα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή, όπως μια ασθένεια, ένας θάνατος ή ένας γάμος, μπορεί κάποιες φορές να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν ευάλωτοι, οξύνοντας τις εντάσεις ανάμεσα σε αδέλφια, αναφέρει η ψυχολόγος Σάντρα Γουίτλι.
«Οι πολύ συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετικά συναισθηματικές αντιδράσεις», επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι όταν υπάρχει μια οικογενειακή διαμάχη, αυτή μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και να είναι έντονη.
«Είναι εντυπωσιακό πώς οι άνθρωποι μπορούν να διοχετεύσουν τόσο δηλητήριο και ενέργεια στην απέχθειά τους για κάποιον. Είναι εξαιρετικά επιβλαβές», σχολιάζει.
Στην πραγματικότητα, κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό που είναι φανερό είναι πως ακόμη και την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος αναρρώνει, οι δύο γιοι του ακολουθούν πολύ διαφορετικά μονοπάτια.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ως ο διάδοχος του θρόνου, αποτελεί τη φωνή ενός παλιού θεσμού, ενώ οι δραστηριότητες του πρίγκιπα Χάρι μοιάζουν περισσότερο με εκείνες μια καλιφορνέζικης start-up. Ο ρόλος του μεγαλύτερου γιου αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς μεγαλώνουν τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ ήδη είναι υπό πίεση καθώς και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, αναρρώνει από επέμβαση.
Η ολοένα μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις ζωές των δύο αδελφών μπορεί να οξύνει τις εντάσεις και την πικρία ανάμεσα στον Χάρι και τον Ουίλιαμ. «Περισσότερο από ποτέ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα νιώθει ότι πρέπει να σηκώσει όλη την ευθύνη, ενώ ο Χάρι έχει την ευκαιρία να ενεργεί παρορμητικά», λέει η καθηγήτρια Μακλάραν.
Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/tha-symfiliothoyn-oyiliam-kai-hari-logo-tis-astheneias-toy-karoloy-bbc-psahnei-tin
Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά - Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων
Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία
Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει

Κοινωνικό Οδοντιατρείο Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με στήριξη της THI Australia
Δωρεάν υπηρεσίες στοματικής υγείας για ευάλωτες ομάδες, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας.

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα
Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος
Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο»

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς
Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη.

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια - Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση
Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν - Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα
Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της.

Minoan Lines: 50% έκπτωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2026 και την οικογένειά τους
Η προσφορά αφορά ταξίδια στη γραμμή Πειραιάς–Μήλος–Ηράκλειο και ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου 2026.

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Από το όνειρο στην ανείπωτη τραγωδία: Οι δύο Αυστραλές που εγκαταστάθηκαν στη Λέσβο και σκοτώθηκαν σε τροχαίο
«Σε μια στιγμή έχασαν και τις δύο μητέρες τους»

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

«Ποιο ήταν το έγκλημά τους;»: Το σχολείο έγινε τάφος για 120 παιδιά – «Υπήρχαν μόνο καπνός και διαμελισμένα σώματα»
«Το μόνο που κρατούσαν ήταν ένα βιβλίο»

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις
Με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζεται ενιαία πιστοληπτική βαθμολογία που συνδυάζει δεδομένα Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκδίδεται σε 24 ώρες και επηρεάζει δάνεια και άλλες οικονομικές συναλλαγές.

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου - Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο
Ο 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του από τις Αρχές

Χανιά: Κάλεσαν ΕΚΑΒ για αναίσθητο στην παραλία – Τι βρήκαν οι διασώστες
Λουόμενοι στους Αγίους Αποστόλους ανησύχησαν βλέποντας έναν άνδρα ξαπλωμένο, ο οποίος τελικά απλώς κοιμόταν υπό την επήρεια μέθης.

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου
Η διάσκεψη ήταν μαραθώνια

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης
Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών»

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης
Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο.

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου
Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς
Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum.

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο
Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια
Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι.

Ανεμοι Foehn: Τι είναι το φαινόμενο που έφερε σήμερα συναγερμό για «συνθήκες Μάτι»
Στο αποκορύφωμά του ο καύσωνας σήμερα

Συναγερμός στον Πειραιά: Διαρροή αερίου σε βενζινάδικο - Εκκενώνονται προληπτικά πολυκατοικίες
Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. επιχειρούν στο σημείο - Διακοπή κυκλοφορίας και αποκλεισμός της περιοχής










