Το BBC ψάχνει την απάντηση
Θα συμφιλιωθούν Ουίλιαμ και Χάρι λόγω της ασθένειας του βασιλιά Καρόλου;
Θα συμφιλιωθούν Ουίλιαμ και Χάρι λόγω της ασθένειας του βασιλιά Καρόλου; - Το BBC ψάχνει την απάντηση

Το BBC απευθύνθηκε σε ειδικούς, επιχειρώντας να δώσει μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε στο Λονδίνο όταν ενημερώθηκε για τη διάγνωση του βασιλιά Καρόλου. Έκανε ένα υπερατλαντικό ταξίδι για να δει τον πατέρα του έπειτα από τη διάγνωση, έφτασε με κονβόι από το Χίθροου στο Clarence House και στο τέλος η συνάντηση κράτησε πιθανότατα λιγότερο από 45 λεπτά.

Τις ώρες που παρέμεινε στο Λονδίνο, ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνάντησε τον Ουίλιαμ. Πριν καν φτάσει στο Clarence House, όπου ζει ο βασιλιάς Κάρολος, ήδη πηγές είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να συναντηθούν τα δύο αδέλφια. Κατά τα φαινόμενα, ούτε μια τέτοια έκτακτη περίσταση δεν ήταν αρκετή για να αρχίσει να λιώνει ο πάγος.

«Ο πρίγκιπας Χάρι είναι εκείνος που θα χάσει από την κόντρα»

«Αν η ασθένεια του πατέρα του δεν είναι καταλύτης για μια επαναπροσέγγιση με τον Ουίλιαμ, τι θα είναι; Κάθε χρόνος που περνά, κάθε σημαντική στιγμή της ζωής που περνά, το ρήγμα θα εδραιώνεται ολοένα περισσότερο», σχολιάζει ο ιστορικός και συγγραφέας Σερ Άντονι Σέλντον.

Παράλληλα προειδοποιεί πως ο πρίγκιπας Χάρι είναι εκείνος που θα χάσει την υποστήριξη του κόσμου από αυτή την απόσταση και λέει ότι θα πρέπει να «συνέλθει» και να μην βλέπει τον εαυτό του ως «θύμα».

«Η αλήθεια είναι πως ο Χάρι είναι ιδιαίτερα ταλαντούχο και συμπονετικό άτομο, που έχει τη δυνατότητα να κάνει τεράστιο καλό. Παραμένω αισιόδοξος, αλλά με κάθε χρόνο που περνά, με κάθε κρίση που περνά, αυτή η αισιοδοξία δέχεται ένα χτύπημα», συμπληρώνει ο ιστορικός.

Γιατί ήταν τόσο σύντομη η επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι στον πατέρα του και γιατί αποχώρησε τόσο γρήγορα από το Λονδίνο; Μόλις επέστρεψε στις ΗΠΑ παρέστη σε απονομή βραβείων του NFL στο Λας Βέγκας. Εκτιμάται ότι αυτή η εκδήλωση δεν ήταν ο λόγος που δεν έμεινε πολύ στη Βρετανία.

Το BBC επιχειρεί να δει το ταξίδι από τη σκοπιά του πρίγκιπα Χάρι. Πήγε στο Λονδίνο, απεγνωσμένος να δει τον πατέρα του έπειτα από τα άσχημα νέα για την υγεία του. Αυτή η συνάντηση τελείωσε γρήγορα, για οποιοδήποτε λόγο και μετά έφυγαν όλοι. Είναι σε ένα ξενοδοχείο και κανείς δεν σπεύδει να τον δει, με εξαίρεση τους δημοσιογράφους. Τι κάνει μετά; Επιστρέφει γρήγορα στις ΗΠΑ.

«Πιστεύω ότι η σύντομη επίσκεψή του φάνηκε κάπως παράξενη», δηλώνει η Πολίν Μακλάραν, ακαδημαϊκός και σχολιάστρια για ζητήματα που αφορούν στη βασιλική οικογένεια. «Η ερμηνεία μου είναι πως ο Χάρι ενήργησε παρορμητικά. Ένιωσε ότι πρέπει να δει από κοντά τον πατέρα του μόλις έμαθε τα νέα», αναφέρει.

«Ήδη έχουμε ακούσει για απόπειρες για κάποιου είδους συμφιλίωση, μίλησε μαζί του στα γενέθλιά του, οπότε πιστεύω ότι ο Χάρι το είδε αυτό ως άλλο ένα σημαντικό βήμα. Όμως, ο βασιλιάς Κάρολος ήδη είχε σχεδιάσει να πάει στο Σάντριγχαμ προκειμένου να ξεκουραστεί, κάτι που είχε μεγάλη ανάγκη μετά τη θεραπεία. Οπότε η συνάντηση ήταν σύντομη. Αλλά, καθυστέρησε (να φύγει), προκειμένου να περάσει λίγο χρόνο με τον Χάρι», συμπληρώνει.

Αυτή, σημειώνει το BBC, είναι σίγουρα μια ανθρώπινη ερμηνεία. Ο βασιλιάς Κάρολος, που είναι 75 ετών, θα ήταν κουρασμένος έπειτα από την πρώτη θεραπεία για τον καρκίνο, στην οποία υποβλήθηκε μετά την πρόσφατη επέμβαση στον προστάτη.

Οι διαφορετικοί δρόμοι του πρίγκιπα Χάρι και του Ουίλιαμ

Επιπλέον, το ζήτημα είναι πως οι εντάσεις στους κύκλους της βασιλικής οικογένειας είναι κυρίως ανάμεσα στα δύο αδέλφια, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, παρά με τον πατέρα τους. Σε κάθε ευκαιρία έχουν υπάρξει σημάδια ότι ο βασιλιάς Κάρολος θέλει να αφήσει ανοιχτή την πόρτα σε μια συμφιλίωση.

Παράλληλα, υπάρχει η κόντρα του πρίγκιπα Χάρι με τις tabloid εφημερίδες, που έγινε ακόμη πιο τεταμένη λόγω των αγωγών που έχει κάνει. Ήδη, εξασφάλισε ότι θα τον αποζημιώσει η Mirror Group. Τα πρωτοσέλιδα για τη σύντομη επίσκεψη του πρίγκιπα Χάρι και την «περιφρόνηση» από την οικογένειά του είναι ενδεικτικά της εχθρότητας μερίδα του Τύπου προς το πρόσωπό του, λόγω των δικαστικών διαμαχών, σχολιάζει το BBC.

Παρόλα αυτά, το γεγονός παραμένει ότι ο πρίγκιπας Χάρι δεν συνάντησε τον αδελφό του και δεν υπάρχει κάποιο σημάδι για κλάδο ελαίας. Τα μεγάλα γεγονότα στην οικογενειακή ζωή, όπως μια ασθένεια, ένας θάνατος ή ένας γάμος, μπορεί κάποιες φορές να κάνουν τους ανθρώπους να νιώσουν ευάλωτοι, οξύνοντας τις εντάσεις ανάμεσα σε αδέλφια, αναφέρει η ψυχολόγος Σάντρα Γουίτλι.

«Οι πολύ συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές μπορεί να προκαλέσουν εξαιρετικά συναισθηματικές αντιδράσεις», επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι όταν υπάρχει μια οικογενειακή διαμάχη, αυτή μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και να είναι έντονη.

«Είναι εντυπωσιακό πώς οι άνθρωποι μπορούν να διοχετεύσουν τόσο δηλητήριο και ενέργεια στην απέχθειά τους για κάποιον. Είναι εξαιρετικά επιβλαβές», σχολιάζει.

Στην πραγματικότητα, κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια πίσω από κλειστές πόρτες. Αυτό που είναι φανερό είναι πως ακόμη και την ώρα που ο βασιλιάς Κάρολος αναρρώνει, οι δύο γιοι του ακολουθούν πολύ διαφορετικά μονοπάτια.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ως ο διάδοχος του θρόνου, αποτελεί τη φωνή ενός παλιού θεσμού, ενώ οι δραστηριότητες του πρίγκιπα Χάρι μοιάζουν περισσότερο με εκείνες μια καλιφορνέζικης start-up. Ο ρόλος του μεγαλύτερου γιου αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς μεγαλώνουν τα ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, ενώ ήδη είναι υπό πίεση καθώς και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, αναρρώνει από επέμβαση.

Η ολοένα μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στις ζωές των δύο αδελφών μπορεί να οξύνει τις εντάσεις και την πικρία ανάμεσα στον Χάρι και τον Ουίλιαμ. «Περισσότερο από ποτέ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα νιώθει ότι πρέπει να σηκώσει όλη την ευθύνη, ενώ ο Χάρι έχει την ευκαιρία να ενεργεί παρορμητικά», λέει η καθηγήτρια Μακλάραν.

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/tha-symfiliothoyn-oyiliam-kai-hari-logo-tis-astheneias-toy-karoloy-bbc-psahnei-tin
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο 50 εκατοστών

Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο 50 εκατοστών

Η παρουσία του τόσο κοντά στην ακτή προκαλεί προβληματισμό 

Σοκαριστικό περιστατικό: Παίκτρια κλωτσάει αντίπαλη στο κεφάλι και αποβάλλεται για 5 χρόνια

Σοκαριστικό περιστατικό: Παίκτρια κλωτσάει αντίπαλη στο κεφάλι και αποβάλλεται για 5 χρόνια

Η ομάδα της αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα μετά τη βίαιη επίθεση 

Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο

Δεν σημειώθηκε τραυματισμός 

Διασωληνωμένο στη Γερμανία το δίχρονο αγοράκι από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση

Διασωληνωμένο στη Γερμανία το δίχρονο αγοράκι από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση

Έντονη ανησυχία για πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο λόγω του χρόνου που το παιδί παρέμεινε βυθισμένο στο νερό 

F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μου πει τι να πουλήσω», λέει ο Τραμπ – Στην Αγκυρα η απόφαση

F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μου πει τι να πουλήσω», λέει ο Τραμπ – Στην Αγκυρα η απόφαση

Ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε την μπάλα στην Τουρκία για το ζήτημα της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-35 

Γιος επιτέθηκε με μπαλτά στον 61χρονο πατέρα του στο κέντρο του Βόλου

Γιος επιτέθηκε με μπαλτά στον 61χρονο πατέρα του στο κέντρο του Βόλου

Έρευνες σε εξέλιξη με εξέταση καταθέσεων μαρτύρων και υλικού από κάμερες ασφαλείας 

Τροχαίο – θρίλερ στην Κεφαλονιά -Το σημείωμα του 30χρονου οδηγού στα social που κινεί υποψίες

Τροχαίο – θρίλερ στην Κεφαλονιά -Το σημείωμα του 30χρονου οδηγού στα social που κινεί υποψίες

Η ανάρτηση βρίσκεται υπόψη των αρμόδιων Αρχών 

Δύο αδέλφια από τη Ρωσία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ταϊλάνδη – Τελευταίο μήνυμα στη μητέρα τους: «Επείγον»

Δύο αδέλφια από τη Ρωσία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ταϊλάνδη – Τελευταίο μήνυμα στη μητέρα τους: «Επείγον»

Η οικογένεια των Ρώσων ζει στην Πατάγια εδώ και 8 χρόνια – τα δύο αδέλφια είχαν βγει βόλτα με μηχανή όταν χάθηκαν τα ίχνη τους 

Αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω ένδειξης καπνού

Αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω ένδειξης καπνού

Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Πάρος 

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Η βόμβα «έσκασε»

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Η βόμβα «έσκασε»

Η μεταγραφά του 19χρονου στην Ντόρτμουντ αποτελεί ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του βελγικού συλλόγου. 

Εικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία και Ισπανία: Νέος καύσωνας «απειλεί» να αναζωπυρώσει τα πύρινα μέτωπα

Εικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία και Ισπανία: Νέος καύσωνας «απειλεί» να αναζωπυρώσει τα πύρινα μέτωπα

Από τις μεγαλύτερες καταστροφές μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο -Περισσότεροι από 300.000 ανθρώπους έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους - Οι αρχές προειδοποιούν ότι το νέο κύμα καύσωνα και οι ακραίες συνθήκες μπορεί να αναζωπυρώσουν τα πύρινα μέτωπα. 

Χειροπέδες στο Ντουμπάι για τον «Έντικ»

Χειροπέδες στο Ντουμπάι για τον «Έντικ»

Οι ελληνικές Αρχές υπέβαλαν επίσημο αίτημα προς τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την έκδοσή τους στην Ελλάδα 

Παρά τρίχα τραγωδία στο Tour de France: Αθλητής σώθηκε από πτώση σε γκρεμό για λίγα εκατοστά , δείτε βίντεο

Παρά τρίχα τραγωδία στο Tour de France: Αθλητής σώθηκε από πτώση σε γκρεμό για λίγα εκατοστά , δείτε βίντεο

Νωρίτερα ο ίδιος αθλητής είχε πέσει, όταν γλίστρησε μέσα σε ένα σκοτεινό και βρεγμένο τούνελ 

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+» σε δήμους της Αττικής

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+» σε δήμους της Αττικής

Με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και της THI Καναδά, το πρόγραμμα αξιοποιεί καινοτόμα ψηφιακή μεθοδολογία για την ενίσχυση της αυτονομίας και της υγείας ατόμων άνω των 60 ετών. 

Φόβοι για υπερβακτήριο που μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους - Ανησυχούν οι ειδικοί

Φόβοι για υπερβακτήριο που μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους - Ανησυχούν οι ειδικοί

Το μικρόβιο Acinetobacter baumannii έχει καταταγεί από τον ΠΟΥ στην κατηγορία «Προτεραιότητα 1» 

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 63χρονος σε ατύχημα με αλυσοπρίονο – Τον βρήκε η κόρη του

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 63χρονος σε ατύχημα με αλυσοπρίονο – Τον βρήκε η κόρη του

Ο άνδρας εντοπίστηκε αναίσθητος μέσα σε λίμνη αίματος στην αποθήκη του σπιτιού του στις Ράχες Κρεστένων, με σοβαρό τραύμα στο λαιμό. 

Ένας νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κόρινθo που ξέσπασε μετά από έκρηξη

Ένας νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κόρινθo που ξέσπασε μετά από έκρηξη

Σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξυδιού η φωτιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο - Δείτε βίντεο 

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 41χρονης από τη Σύρο: Ο θάνατος προήλθε από μαχαιριά στον θώρακα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 41χρονης από τη Σύρο: Ο θάνατος προήλθε από μαχαιριά στον θώρακα

Την Τρίτη η απολογία του ζευγαριού 

Η τάξη του μέλλοντος είναι ήδη εδώ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα σχολεία στην Κίνα

Η τάξη του μέλλοντος είναι ήδη εδώ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα σχολεία στην Κίνα

Η Κίνα αναπτύσσει «έξυπνες» τάξεις με διαδραστικούς πίνακες και θρανία τεχνητής νοημοσύνης που εξυπηρετούν ήδη 160 εκατομμύρια μαθητές σε 60.000 σχολεία. 

Από κυβερνοεπίθεση σε… διαφημιστικό κόλπο; Η θεωρία που φουντώνει μετά την επίθεση του ChatGPT

Από κυβερνοεπίθεση σε… διαφημιστικό κόλπο; Η θεωρία που φουντώνει μετά την επίθεση του ChatGPT

Η θεωρία που βάζει στο στόχαστρο την OpenAI μετά το χάος με το ChatGPT 

Χάος σε διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα: Οκτώ τραυματίες, πλαστικές σφαίρες και χιλιάδες διαδηλωτές, δείτε βίντεο

Χάος σε διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα: Οκτώ τραυματίες, πλαστικές σφαίρες και χιλιάδες διαδηλωτές, δείτε βίντεο

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι η συνεχής αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει σε κορεσμό των υποδομών και των δημόσιων υπηρεσιών, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων 

Στα κινητά και τον ιατροδικαστή ψάχνουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία της 41χρονης στη Σύρο, αύριο οι απολογίες του ζευγαριού

Στα κινητά και τον ιατροδικαστή ψάχνουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία της 41χρονης στη Σύρο, αύριο οι απολογίες του ζευγαριού

Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να εξετάζουν καρέ - καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας - Αύριο στην Ερμούπολη η κηδεία της διασώστιας του ΕΚΑΒ 

«Τουρισμός για όλους» με διευρυμένα κριτήρια, πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα λάβουν έως 600 ευρώ

«Τουρισμός για όλους» με διευρυμένα κριτήρια, πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα λάβουν έως 600 ευρώ

Τα άτομα με αναπηρία εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση για τις πολύτεκνες οικογένειες - Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις στις αρχές Αυγούστου μέσω των ψηφιακών πλατφορμών gov.gr και vouchers.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών 

Γυρνούσαν την Ελλάδα για διακοπές και αυτός την ξυλοφόρτωνε – Συνελήφθη 32χρονος στο Ηράκλειο

Γυρνούσαν την Ελλάδα για διακοπές και αυτός την ξυλοφόρτωνε – Συνελήφθη 32χρονος στο Ηράκλειο

Ο 32χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Συγκλονιστικά βίντεο με ζώα που παλεύουν να ξεφύγουν από τις φλόγες σε Ισπανία και Γαλλία

Συγκλονιστικά βίντεο με ζώα που παλεύουν να ξεφύγουν από τις φλόγες σε Ισπανία και Γαλλία

Αλογα τρέχουν τρομαγμένα, ελάφια εγκαταλείπουν φλεγόμενα δάση και πυροσβέστες που περιθάλπουν εξαντλημένα ζώα 

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό

Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες 

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα

Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου. 

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%

Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. 

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη

Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών. 

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση

Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C

Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας. 

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ

Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ. 

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού

Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας. 

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη. 

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί

Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία. 

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου 

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους

«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο 

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα 

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services