Ωστόσο, όπως μεταδίδει το Reuters, το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε την Τετάρτη ότι η Χαμάς είχε συμφωνήσει με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα από μεσολαβητές του Κατάρ.
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι, μετά το πράσινο φως από τη Χαμάς, η συμφωνία θα ανακοινωθεί επίσημα την Πέμπτη και θα τεθεί σε ισχύ την Κυριακή με την απελευθέρωση του πρώτου από τους ομήρους.
Ωστόσο, το γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι η Χαμάς δεν είχε κοινοποιήσει την απάντησή της στην πρόταση.
«Σε αντίθεση με δημοσιεύματα, η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς δεν έχει ακόμη επιστρέψει την απάντησή της στη συμφωνία», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού.
Συμφωνία τριών φάσεων
Η συμφωνία τριών φάσεων θα ξεκινήσει με τη σταδιακή απελευθέρωση 33 ομήρων σε μια περίοδο έξι εβδομάδων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, ηλικιωμένων ενηλίκων και τραυματιών αμάχων σε αντάλλαγμα για δυνητικά εκατοντάδες Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά που φυλακίστηκαν από το Ισραήλ.
Μεταξύ των 33 θα είναι πέντε γυναίκες Ισραηλινοί στρατιώτες, καθεμία από τις οποίες θα απελευθερωθεί με αντάλλαγμα 50 Παλαιστίνιους κρατούμενους, συμπεριλαμβανομένων 30 καταδικασμένων μαχητών που εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης. Μέχρι το τέλος της πρώτης φάσης, όλοι οι άμαχοι αιχμάλωτοι – ζωντανοί ή νεκροί – θα έχουν απελευθερωθεί.
Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, οι ισραηλινές δυνάμεις θα αποσυρθούν από τα πληθυσμιακά κέντρα, θα επιτραπεί στους Παλαιστίνιους να αρχίσουν να επιστρέφουν στα σπίτια τους στη βόρεια Γάζα και θα υπάρξει ένα κύμα ανθρωπιστικής βοήθειας, με περίπου 600 φορτηγά να εισέρχονται κάθε μέρα.
Οι λεπτομέρειες της δεύτερης φάσης πρέπει ακόμη να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης κατά τη διάρκεια της πρώτης. Αυτές οι λεπτομέρειες παραμένουν δύσκολο να επιλυθούν - και η συμφωνία δεν περιλαμβάνει γραπτές εγγυήσεις ότι η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό αφήνει τη δυνατότητα στο Ισραήλ να επαναλάβει τη στρατιωτική του εκστρατεία μετά το τέλος της πρώτης φάσης.
Οι τρεις μεσολαβητές, ωστόσο, έχουν δώσει προφορικές εγγυήσεις στη Χαμάς ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν όπως είχε προγραμματιστεί και ότι θα πιέσουν για μια συμφωνία για την εφαρμογή της δεύτερης και τρίτης φάσης πριν από το τέλος της πρώτης, δήλωσε ο Αιγύπτιος αξιωματούχος.
Η συμφωνία θα επιτρέψει στο Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια της πρώτης φάσης να διατηρήσει τον έλεγχο του Διαδρόμου της Φιλαδέλφειας, της ζώνης εδάφους κατά μήκος των συνόρων της Γάζας με την Αίγυπτο, από την οποία η Χαμάς είχε αρχικά απαιτήσει από το Ισραήλ να αποσυρθεί. Αλλά το Ισραήλ θα αποσυρθεί από τον διάδρομο Netzarim, μια ζώνη κατά μήκος της κεντρικής Γάζας, όπου είχε αναζητήσει έναν μηχανισμό για την αναζήτηση των Παλαιστινίων για όπλα όταν επιστρέψουν στο βόρειο τμήμα της περιοχής.
Στη δεύτερη φάση, η Χαμάς θα απελευθερώσει τους εναπομείναντες εν ζωή αιχμαλώτους, κυρίως άνδρες στρατιώτες, με αντάλλαγμα περισσότερους κρατούμενους και την «πλήρη απόσυρση» των ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας. Ωστόσο, η Χαμάς έχει δηλώσει ότι δεν θα απελευθερώσει τους εναπομείναντες ομήρους χωρίς τον τερματισμό του πολέμου και την πλήρη απόσυρση του Ισραήλ, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχει στο παρελθόν υποσχεθεί να επαναλάβει τις μάχες, εκτός εάν εξαλειφθούν οι στρατιωτικές και κυβερνητικές δυνατότητες της Χαμάς.
Αν δεν βρεθεί μια εναλλακτική κυβέρνηση για τη Γάζα σε αυτές τις συνομιλίες, θα μπορούσε να αφήσει τη Χαμάς υπεύθυνη για την περιοχή.
Σε μια τρίτη φάση, τα σώματα των εναπομεινάντων ομήρων θα επιστρέφονταν με αντάλλαγμα ένα τριετές έως πενταετές σχέδιο ανοικοδόμησης που θα υλοποιηθεί στη Γάζα υπό διεθνή εποπτεία.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1618836/reuters-sygxysi-me-ti-symfonia-gia-ti-gaza-den-epivevaionei-i-plevra-netaniaxou-to-nai-tis-xamas
Το βίντεο που σοκάρει τη Γαλλία: Αστυνομικός αρπάζει 29χρονο και τον πετάει με το κεφάλι στο έδαφος - Ο νεαρός πέθανε 13 μέρες μετά
Αρχικά η εισαγγελία δεν συνέδεσε τον θάνατο του 29χρονου Γιουσούφ με τη συμπεριφορά του αστυνομικού αλλά μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο άνοιξε έρευνα για «αχρείαστη βία»

Βρετανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε πεζούς στο Ντόνκαστερ - Δύο νεκροί, τέσσερις τραυματίες
Ο 30χρονος οδηγός του Mitsubishi συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, καθώς η αστυνομία αναζητά μάρτυρες του τροχαίου στο White Rose Way.

«Βλέπει τον άνθρωπο ως θήραμα»: Γιατί το άγριο ζώο που κυκλοφορεί στη Χαλκιδική επιτίθεται σε ανυποψίαστους
Το 2χρονο παιδάκι από τη Σερβία νοσηλεύεται στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο- Συναγερμός στις υπηρεσίες για τον εντοπισμό του ζώου που είναι ή τσακάλι ή λύκος

Τραγωδία στο Μεξικό: Μητέρα πέθανε από τσιμπήματα μελισσών, ενώ προσπάθησε να προστατεύσει τον 3χρονο γιο της
Η 45χρονη δικαστικός μπήκε μπροστά στον γιο της όταν ένα σμήνος μελισσών επιτέθηκε σε πλήθος έξω από αθλητική εκδήλωση – Τον σκέπασε με το φούτερ της και τον έβαλε στο αυτοκίνητο, αλλά η ίδια δέχθηκε περίπου 300 τσιμπήματα

ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν όπλα στο Διάστημα – Φόβοι για κλιμάκωση
Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μάινκ αποκάλυψε πως υπάρχει «υλικό έτοιμο για πτήση» για τους διαστημικούς αναχαιτιστές του προγράμματος «Χρυσός Θόλος»

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό στο Ποσειδώνιο
Ο άνδρας παραμένει αγνώστων στοιχείων, ενώ το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διέταξε νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου.

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans
Ο Γερμανός δημιουργός περιεχομένου για ενηλίκους Riccardo Staudt, γνωστός ως Noah Segsy, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στο Παραλίμνι. Η νεκροτομή έδειξε πνιγμό, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να ερευνώνται.

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»
Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξήλθε από τις φυλακές Δομοκού και προανήγγειλε την ίδρυση ή συμμετοχή σε νέο πολιτικό σχηματισμό.

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία σήμερα στα νότια - Προσοχή στην Αττική το απόγευμα
Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό περνά γύρω από την Κρήτη με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έως την Πέμπτη.

Ρωσική φρεγάτα εκτοξεύει φωτοβολίδες σε δανέζικο ελικόπτερο – «Απαράδεκτο», λέει η Δανία
Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά το επεισόδιο σε διεθνή ύδατα ανοικτά των δανέζικων ακτών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Σκαρφάλωσαν σε μνήματα στο Γ` Νεκροταφείο για να βλέπουν και τα έσπασαν
Δύο ή τρία άτομα βρέθηκαν πάνω στα μνήματα, τα οποία δεν άντεξαν το βάρος και την πίεση

Δημήτρης Νατσιός: «Πετάξαμε τη μάνα έξω από το σπίτι - Δεν είναι χειραφέτηση, είναι σκλαβιά»
Ο πρόεδρος της Νίκης απέδωσε τα χαμηλά αποτελέσματα της PISA και το δημογραφικό πρόβλημα στην εργασία των μητέρων εκτός σπιτιού.

Τηλεφωνικές απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή σου και παγιδεύουν την οικογένειά σου
Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα μέθοδο των επιτήδειων, οι οποίοι χρησιμοποιούν σύντομα ηχητικά αποσπάσματα για να στήσουν πειστικές οικογενειακές παγίδες.

Πρώην CEO της Google: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «πολύ χειρότερος»
Ο πρώην CEO της Google προειδοποιεί για την ταχύτατη τεχνολογική κάλυψη της Ρωσίας και τη χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι διαθέτουν διαστημικό όπλο σε τροχιά
Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μέινκ συνέδεσε το νέο όπλο με το αμυντικό σύστημα «Χρυσός Θόλος» απέναντι στις ρωσικές και κινεζικές διαστημικές απειλές.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας
Οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο της κατοικίας στο πλαίσιο των ερευνών, με τους συγγενείς να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την παραβίαση των προσωπικών του αντικειμένων.

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του
Η 28χρονη μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι ο ίδιος την κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη ως ανήλικη στην Αλβανία, όπου είχε εκτίσει και δύο ποινές φυλάκισης.

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού
Ο Θανάσης Αυγερινός ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη φράση «Ακόμη τρέχω...»

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος
Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του
«Έφυγε και για την οικογένειά του και για εμάς», είπε ο οδηγός ταξί που κατέθεσε στην αστυνομία όσα είδε έξω από το ιατρείο του Κολωνακίου.

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας.

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του
Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές
Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών
Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ
Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»
Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο»

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του
Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου
Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»
«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του
Το νέο στοιχείο στις έρευνες

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»
«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ
Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο
Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308
Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.










