Πού εστιάζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας με τους 5 νεκρούς Έλληνες
Στη Λιβύη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ
Στη Λιβύη μεταβαίνει κλιμάκιο της ΕΥΠ - Πού εστιάζονται οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας με τους 5 νεκρούς Έλληνες

Απάντηση στα πολλά αναπάντητα ερωτήματα αλλά και στα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους πέντε Έλληνες, τρεις στρατιωτικούς και δύο διερμηνείς, -παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης-,που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, θα επιδιώξει να δώσει η σχετική έρευνα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από κλιμάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους πως η πυρκαγιά που ξέσπασε στο μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στην πόλη Ντέρνα, προκλήθηκε έπειτα από τη σφοδρή σύγκρουση που είχε πλαγιομετωπικά μαζί του ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως «δυστύχημα», εντούτοις, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα θα εξετάσει σοβαρά και το ενδεχόμενο ύπαρξης τρομοκρατικής ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι πως στις σχετικές έρευνες θα εμπλακεί και ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΠ, το οποίο πρόκειται μάλιστα να μεταβεί και στον τόπο του συμβάντος προκειμένου να αξιοποιηθούν πηγές και πληροφοριακά δεδομένα από την περιοχή, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως και χωρίς άλλες υπόνοιες, ότι πρόκειται για αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και όχι για ένοπλη επίθεση, δολιοφθορά ή ακόμη και ενέδρα που μπορεί να στήθηκε και να οργανώθηκε πιθανόν και από κέντρα εκτός Λιβύης, τα οποία επειδή διατηρούν ζωτικά συμφέροντα στη χώρα, θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναπτύξουν βραχίονες ακόμη και στις ανατολικές περιοχές της χώρας. Πρόκειται για περιοχές που κατά βάση ελέγχονται από τις δυνάμεις του Στρατάρχη Χαφτάρ, με τον οποίο η χώρα μας διατηρεί πολύ καλές σχέσεις. Ο ίδιος ο Χαφτάρ μάλιστα φέρεται να εγγυήθηκε στην ελληνική πλευρά την ασφάλεια των μελών της ανθρωπιστικής αποστολής, παρέχοντας για το σκοπό αυτό ένοπλη συνοδεία. Πιο συγκεκριμένα, μπροστά από το μικρό λεωφορείο που μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκε στις φλόγες βρισκόταν ένα αυτοκίνητο συνοδείας ενώ ένα δεύτερο συνοδευτικό τζιπ ήταν στο τέλος της μικρής φάλαγγας. Στα δύο συνοδευτικά βρίσκονταν Λίβυοι, αφού όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ήταν μέσα στο λεωφορείο που συγκρούστηκε με το διπλοκάμπινο φορτηγό όπου βρισκόταν η εξαμελής οικογένεια των Λίβυων, που μετρά επίσης τρεις νεκρούς από τη σφοδρή σύγκρουση.

Καταθέσεις

Σε κάθε περίπτωση πάντως, εξαιρετικά πολύτιμες και διαφωτιστικές προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται πως θα είναι και οι καταθέσεις των επιζώντων της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, η οποία, να σημειώσουμε, πως απαρτίζονταν συνολικά από 19 άτομα, κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και διερμηνείς. Πρόκειται για 14 συνολικά τραυματίες εκ των οποίων ο ένας εξακολουθεί και παραμένει σε νοσοκομείο της Λιβύης καθώς φέρει τραύματα που δεν επιτρέπουν τη μετακίνησή του, ενώ οι υπόλοιποι 13 νοσηλεύονται στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, εκ των οποίων 10 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και 3 στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες που νοσηλεύεται στο 401 ΓΣΑ είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση, ενώ ένας ακόμη αντιμετωπίζει βαριές κακώσεις στο σώμα του, με την κατάστασή του να χαρακτηρίζεται σοβαρή. Να επισημάνουμε πως την ίδια στιγμή, συνεχίζονται και οι προσπάθειες ταυτοποίησης των 5 νεκρών Ελλήνων, οι σωροί των οποίων βρίσκονται από χθες στο 251 ΓΝΑ, καθώς οι δύο από αυτές είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναγνωριστούν αφού απανθρακώθηκαν λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο μοιραίο λεωφορείο. Πρόκειται για μία διαδικασία που μπορεί να πάρει αρκετό χρόνο, καθώς το ΓΝΑ είναι το μόνο από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τεχνογνωσία.

Παραλείψεις, συμπτώσεις και αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν έως τώρα, μια ακολουθία παραλείψεων, συμπτώσεων, αλλά και όπως εκ του αποτελέσματος προκύπτει, λαθών στο σχεδιασμό της συγκεκριμένης επιχείρησης από το ΓΕΕΘΑ, οδήγησαν σε ένα συμβάν το οποίο αν και χαρακτηρίζεται ως αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ο μετέπειτα χειρισμός του έδωσε λαβή για τη δημιουργία πολλών ερωτημάτων, αφήνοντας ταυτόχρονα σκιές που επέτρεψαν και διευκόλυναν την κυκλοφορία ενός πλήθους θεωριών και εικασιών, που ήδη από το βράδυ της περασμένης Κυριακής κατακλύζουν διαδίκτυο και social media. Σύμφωνα με κύκλους του Πενταγώνου πάντως, το συμβάν που έλαβε χώρα περίπου στο μέσο της διαδρομής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης προς την πόλη Ντέρνα και το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 5 Έλληνες και τραυμάτισε ακόμη 14, είναι αυτοκινητιστικό δυστύχημα, με την πυρκαγιά να οφείλεται στο γεγονός ότι το διπλοκάμπινο φορτηγάκι που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων ώστε να μπορεί να διανύει μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό, σε μία χώρα που παράγει μεν πετρέλαιο, αλλά διαθέτει υποτυπώδες δίκτυο πρατηρίων καυσίμων. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως επισημαίνουν, που μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα το λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες, χωρίς να αφήσει περιθώριο διαφυγής στους επιβάτες που κάθονταν στα αριστερά καθίσματα, όπου ήταν και το σημείο της σφοδρής πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με το ΙΧ αυτοκίνητο.


Την ίδια στιγμή πάντως η έρευνα της επιτροπής θα κληθεί να ρίξει φως και σε μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα που έχουν τεθεί, αρκετά από τα οποία σχετίζονται με την προετοιμασία της αποστολής, αλλά και την άγνοια, που όπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις, είχε το ΓΕΕΘΑ αναφορικά με την τύχη των μελών της αποστολής. Για αρκετές ώρες η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου εμφανιζόταν να μην έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα γεγονότα, θεωρώντας αρχικά πως από το «αυτοκινητιστικό δυστύχημα» υπήρχαν μόνο ορισμένοι ελαφρά τραυματίες. Εν συνεχεία, αφού χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 6 ώρες και εφόσον ήδη μια σειρά από διεθνή ΜΜΕ άρχισαν να κάνουν λόγο για νεκρούς Έλληνες που μετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή στη Λιβύη, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, η οποία αποτύπωνε πλήρως το ιστορικό των σχετικών γεγονότων.

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1414063/sti-livui-metavainei-klimakio-tis-eup-pou-estiazodai-oi-ereunes-gia-ta-aitia-tou-dustuhimatos-me-tous-5-nekrous-ellines/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Η κυρία Βιβή από τον Κάλαμο περιέγραψε στο Mega πώς οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη σε βιντεοκλήση μέσω Viber για να την πείσουν. 

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το εύρημα εντοπίστηκε από νεαρό στην περιοχή Αλεπότρυπα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο ανθρωπολόγος. 

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Η δικαστική διαμάχη πίσω από το τραγικό συμβάν 

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Έως την Παρασκευή ο καιρός παραμένει σχετικά ήσυχος, με μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα ορεινά Ηπείρου και Πελοποννήσου. 

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δέκα ημέρες πριν τη σφαγή, χωρίς εκείνος να το μεταφέρει στους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του στρατού· το γραφείο Νετανιάχου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα. 

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Ο ιδρυτής της Rokos Capital Management εντάσσεται στο τεράστιο κύμα αποχωρήσεων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας το φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας. 

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τραπεζικές πληρωμές με μισθωτήρια μέσω του Μητρώου ΜΙΔΑ, ενώ από το 2027 αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια. 

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αμφισβητεί τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τον ρόλο της ΕΘΑΑΕ, ζητώντας ακύρωση των σχετικών πράξεων. 

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 

Σάλος στη Βρετανία: Όpγια αστυνομικών σε airbnb στη Βουδαπέστη

Σάλος στη Βρετανία: Όpγια αστυνομικών σε airbnb στη Βουδαπέστη

Γυναίκα αστυνομικός κατήγγειλε συνάδελφό της για σeξουαλική επίθεση και άλλον για βίαιη συμπεριφορά, μετά από ταξίδι 15 αστυνομικών σε Airbnb της ουγγρικής πρωτεύουσας. 

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Η «άγνωστη« 35χρονη που βρισκόταν στο ξενοδοχείο με την 13χρονη

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Η «άγνωστη« 35χρονη που βρισκόταν στο ξενοδοχείο με την 13χρονη

Πυκνώνει το μυστήριο για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στο ξενοδοχείο με δυο Αφγανούς 

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Συντάξεις: Ποιοι δικαιούνται τα 400 ευρώ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Εκτός από τους συνταξιούχους, το επίδομα θα χορηγείται πλέον και σε άτομα με αναπηρία καθώς και σε ανασφάλιστους υπερήλικες 

Τζουντόκα μετατράπηκε σε μποξέρ - Ηττήθηκε και «ξάπλωσε» τον αντίπαλο του με κροσέ - Του έσπασε τη γνάθο και δύο δόντια

Τζουντόκα μετατράπηκε σε μποξέρ - Ηττήθηκε και «ξάπλωσε» τον αντίπαλο του με κροσέ - Του έσπασε τη γνάθο και δύο δόντια

Ο 24χρονος Γεωργιανός αθλητής της JC Leipzig ενδέχεται να τιμωρηθεί με ισόβια αποβολή για την επίθεση στον Γερμανό Τίμο Κάβελιους. 

Απατεώνες έστησαν παγίδα σε 12χρονη στην Κρήτη για να τους δώσει τα κοσμήματα της μητέρα της: «Τα έδωσα όλα» της είπε στο τηλέφωνο

Απατεώνες έστησαν παγίδα σε 12χρονη στην Κρήτη για να τους δώσει τα κοσμήματα της μητέρα της: «Τα έδωσα όλα» της είπε στο τηλέφωνο

Οι απατεώνες εμφανίστηκαν ως λογιστές και είπαν στην ανήλικη ότι η μητέρα της κινδυνεύει να πάει φυλακή - Μια ώρα μετά είχαν συλληφθεί από την  αστυνομία μετά από καταδίωξη 

Αποκαλύψεις για τον πρωταγωνιστή ερωtικών ταινιών και γνωστό influencer – Εξέδιδε δύο ανήλικες μαθήτριες για 150 ευρώ το ραντεβού

Αποκαλύψεις για τον πρωταγωνιστή ερωtικών ταινιών και γνωστό influencer – Εξέδιδε δύο ανήλικες μαθήτριες για 150 ευρώ το ραντεβού

Ο 33χρονος οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα 

Απίστευτη περιπέτεια για 35χρονη αλεξιπτωτίστρια στο Νότιγχαμ: Χτυπήθηκε στο κεφάλι, ζαλίστηκε, δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Απίστευτη περιπέτεια για 35χρονη αλεξιπτωτίστρια στο Νότιγχαμ: Χτυπήθηκε στο κεφάλι, ζαλίστηκε, δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο

Η 35χρονη αλεξιπτωτίστρια υπέστη κατάγματα στο πόδι και τη σπονδυλική στήλη μετά από σύγκρουση στον αέρα με άλλον αθλητή, αλλά δηλώνει έτοιμη για νέο άλμα. 

22χρονος ξυλοκόπησε τη 18χρονη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη και στο δικαστήριο δήλωσε ότι «εγώ έτρωγα συνήθως ξύλο»

22χρονος ξυλοκόπησε τη 18χρονη σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη και στο δικαστήριο δήλωσε ότι «εγώ έτρωγα συνήθως ξύλο»

Καταδικάστηκε σε έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή – Η νεαρή κατέθεσε ότι τη χτύπησε με σφαλιάρες, κλωτσιές και ηλεκτρονικό τσιγάρο 

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο κινηματογραφικός παραγωγός Θάνος Λαμπρόπουλος

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών 

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Χανιά: Νεκρός εντοπίστηκε άνδρας στη θάλασσα της Αγίας Μαρίνας

Προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από διασώστες του ΕΚΑΒ 

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά για παράνομη οπλοκατοχή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά για παράνομη οπλοκατοχή

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της F1 συνελήφθη ξανά, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια, για κατοχή όπλου χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα 

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Παρίσι: Πατέρας και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο ενώ οδηγούσαν Lamborghini με τρελή ταχύτητα

Το πανίσχυρο αυτοκίνητο διαλύθηκε στα δύο και τυλίχθηκε στις φλόγες 

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» - Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

21χρονη πήδηξε από γέφυρα αφού είπε «Αντίο, μπαμπά» - Περαστικοί κατέγραψαν τις τελευταίες της στιγμές

Η τελευταία κουβέντα με τον πατέρα της, λίγο πριν πέσει στο ποτάμι 

Δημοσιογράφος χτυπήθηκε από drone εν ώρα ζωντανής σύνδεσης - Βίντεο

Δημοσιογράφος χτυπήθηκε από drone εν ώρα ζωντανής σύνδεσης - Βίντεο

Ισραηλινό drone έπεσε κοντά στον δημοσιογράφο και τον εικονολήπτη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να διακομιστούν στο νοσοκομείο 

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος - Η ανατροπή στη θεωρία

Μυστήριο στο Όρεγκον: Αγελάδες βρίσκονται ακρωτηριασμένες, χωρίς ίχνος αίματος - Η ανατροπή στη θεωρία

Αρκετά όργανα λείπουν από τα ζώα, ενώ οι τομές είναι τόσο καθαρές που φαίνεται να έγιναν με νυστέρι 

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μάθει τον διάλογο διαιτητή και VAR για τη φάση του πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ ζητά να μάθει τον διάλογο διαιτητή και VAR για τη φάση του πέναλτι

Στον Δικέφαλο συνεχίζουν να κρατούν ψηλά το θέμα της διαιτησίας στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό 

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Προειδοποίηση του ΕΟΦ για φυτικό μίγμα μελιού, ανιχνεύτηκαν ουσίες για τη στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων των γερμανικών αρχών ανιχνεύθηκαν οι μη επισημασμένες φαρμακευτικές ουσίες σιλδεναφίλη (sildenafil) και ταδαλαφίλη (tadalafil) 

Μυτιληναίος: Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη αν δεν αλλάξει κάτι στα γεωπολιτικά

Μυτιληναίος: Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την Ευρώπη αν δεν αλλάξει κάτι στα γεωπολιτικά

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα περάσει δύσκολο χειμώνα αν δεν αποκλιμακωθούν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή ή στην Ουκρανία 

Μέτρα ΔΕΘ: Κατώτατος στα 1.000 ευρώ, 500 ευρώ δώρο στο Δημόσιο και αυξήσεις συντάξεων

Μέτρα ΔΕΘ: Κατώτατος στα 1.000 ευρώ, 500 ευρώ δώρο στο Δημόσιο και αυξήσεις συντάξεων

Ο οικονομικός οδικός χάρτης της κυβέρνησης έως το 2030 φέρνει επιπλέον μειώσεις φόρων για ελεύθερους επαγγελματίες, νέα στεγαστικά προγράμματα και μηδενικό συντελεστή για τρίτεκνους. 

Βίσονας στα Τρίκαλα: Η στιγμή που ο παράξενος επισκέπτης κόβει βόλτες σε αυλή σπιτιού

Βίσονας στα Τρίκαλα: Η στιγμή που ο παράξενος επισκέπτης κόβει βόλτες σε αυλή σπιτιού

Ένας άνδρας προσπάθησε με ψυχραιμία να απομακρύνει το ογκώδες ζώο, το οποίο τελικά αποχώρησε από το οικόπεδο στην Κρήνη. 

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Ανδρόγυνο δέχθηκε επίθεση με κατσούνες και γροθιές στην Κρήτη από νεαρούς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Αφορμή για το περιστατικό φέρεται να στάθηκε προσβλητικό μήνυμα της κόρης του ζευγαριού σε έναν από τους επιτιθέμενους 

Τεχνητή νοημοσύνη και ζώα: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την επικοινωνία μαζί τους – Ποιοι κίνδυνοι εγείρονται

Τεχνητή νοημοσύνη και ζώα: Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα για την επικοινωνία μαζί τους – Ποιοι κίνδυνοι εγείρονται

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι η αποκωδικοποίηση της «γλώσσας» των ζώων μέσω AI μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιδιωτικότητα και την ασφάλειά τους. 

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών και influencer για μαστροπεία, έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται

Συνελήφθη 33χρονος πρωταγωνιστής ερωτικών ταινιών και influencer για μαστροπεία, έπεισε δύο 16χρονες να εκδίδονται

Ο 33χρονος φέρεται να κανόνιζε μέσω αγγελιών σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου τις συναντήσεις με πελάτες - Αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του, κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια 

«Με επηρέασαν οι σειρές στο διαδίκτυο»: Στη φυλακή νεαρός που απειλούσε με δολοφονία τη μητέρα του

«Με επηρέασαν οι σειρές στο διαδίκτυο»: Στη φυλακή νεαρός που απειλούσε με δολοφονία τη μητέρα του

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον νεαρό για ενδοοικογενειακή βία, μετά την κατάθεση της μητέρας για χρόνια κακοποίησης. 

21χρονος φοιτητής καθάρισε ένα ολόκληρο ποτάμι με τα χέρια του από τα σκουπίδια

21χρονος φοιτητής καθάρισε ένα ολόκληρο ποτάμι με τα χέρια του από τα σκουπίδια

Η συγκλονιστική προσπάθεια του νεαρού στην Ινδία που βουτούσε στα μολυσμένα νερά χωρίς καν να ξέρει κολύμπι, κάνοντας τον γύρο του διαδικτύου 

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον περιβόητο πηγαίο κώδικα του θόλου προστασίας πάνω από τη χώρα μας

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Τι πραγματικά συμβαίνει με τον περιβόητο πηγαίο κώδικα του θόλου προστασίας πάνω από τη χώρα μας

Η κατηγορηματική απάντηση του υψηλόβαθμού Ισραηλινού αξιωματούχου, οι δημόσιες δεσμεύσεις Δένδια και η διευκρίνιση του Ισραήλ 

Μηδενικός ΕΝΦΙΑ: Οι νέοι οικισμοί που μπαίνουν στη λίστα απαλλαγής

Μηδενικός ΕΝΦΙΑ: Οι νέοι οικισμοί που μπαίνουν στη λίστα απαλλαγής

Στον ανανεωμένο κατάλογο προστίθενται δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, με κοινό χαρακτηριστικό τον πληθυσμό που αγγίζει τους 2.000 κατοίκους. 

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μένει σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της λόγω των ενοικίων

Κρήτη: Νεοδιόριστη εκπαιδευτικός αναγκάστηκε να μένει σε σκηνή με την 4χρονη κόρη της λόγω των ενοικίων

Το τεράστιο πρόβλημα στέγασης στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας έφερε σε απόγνωση τη μητέρα, η οποία αναζήτησε βοήθεια στο διαδίκτυο μέχρι να παρέμβει ο δήμος. 

American Airlines: Έδεσαν επιβάτη με μονωτική ταινία σε πτήση για να σταματήσει τις ρατσιστικές και ομοφοβικές ύβρεις

American Airlines: Έδεσαν επιβάτη με μονωτική ταινία σε πτήση για να σταματήσει τις ρατσιστικές και ομοφοβικές ύβρεις

Ο 67χρονος συνελήφθη μετά την έκτακτη προσγείωση στη Βαλτιμόρη, όπου τον περίμεναν αστυνομικοί για ρατσιστικές και ομοφοβικές ύβρεις εν πτήσει. 

Τραγωδία στο Μεξικό: 10 νεκροί και 81 τραυματίες από πυροτεχνήματα και έκρηξη σε πανηγύρι

Τραγωδία στο Μεξικό: 10 νεκροί και 81 τραυματίες από πυροτεχνήματα και έκρηξη σε πανηγύρι

Το μακελειό σημειώθηκε όταν εξερράγη το πυροτεχνικό υλικό που ήταν αποθηκευμένο σε χώρο της ενορίας 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services