Αν είναι Σάββατο ή Κυριακή, αν είναι ημέρες θερινής άδειας ή ένα «απλό ρεπό», τότε η ερώτηση: «Δεν πάμε για μπάνιο;» είναι βέβαιο πως θα προκύψει. Αν μιλάμε για την Αττική, όμως, η απάντηση λόγω κόστους, συχνά είναι «δεν πάμε», όσο μεγάλη και αν είναι η ανάγκη για αυτό το αναζωογονητικό συναίσθημα που προσφέρει μία βουτιά στο νερό, η οποία σε κάνει να ξεχνάς τις έγνοιες σου έστω για μερικά λεπτά.
Διότι, για ένα μπάνιο σε παραλία της Αττικής που πρέπει να ξεκινήσεις περί τις 8-9 το πρωί για να πας «σαν κύριος» και να καθίσεις άνετα. Αν δεν είσαι πρωινός τύπος τότε είσαι προετοιμασμένος για μποτιλιάρισμα σε οποιονδήποτε δρόμο περιλαμβάνεται στη διαδρομή σου. Κι αυτό το παραβλέπεις, όπως παραβλέπεις το γεγονός ότι αν ανήκεις σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία πάντα είσαι από αυτούς που ψάχνουν ώρες να παρκάρουν κάπου το αυτοκίνητό τους, καθώς όλες οι θέσεις είναι πιασμένες (ποιος θα φύγει από την παραλία στις 12-1 που ήρθες εσύ), ή είσαι από αυτούς που περιμένουν στο λιοπύρι μέχρι να δεις κάποιον να σηκώνεται από μία ξαπλώστρα για να τρέξεις να ρωτήσεις «φεύγετε;».
Το ζήτημα του κόστους είναι πρωτεύον: Φυσικά υπάρχουν ελεύθερες παραλίες αλλά αν είσαι από αυτούς που επιλέγουν ή αναγκάζονται να πάνε σε οργανωμένη παραλία και πληρώσεις είσοδο για να κάνεις μπάνιο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για σημαντικό, αρκετά υψηλό, κόστος.
Στη δημοτική πλαζ στο Αυλάκι η τιμή εισόδου είναι στα 4 ευρώ για τα παιδιά και στα 7 ευρώ για άτομα ως 64 ετών. Μαζί είναι και η ξαπλώστρα, αν την προλάβετε. Φυσικά ό,τι καταναλώσετε από το κοντινό μαγαζί έρχεται έξτρα.
Στην παραλία της Αρτέμιδας, δεν υπάρχει είσοδος. Ούτε πληρώνει κάποιος την ξαπλώστρα του μαγαζιού που βρίσκεται εκεί. Απλώς πρέπει κατ' άτομο να κάνουν κατανάλωση τουλάχιστον 10 ευρώ για να χρησιμοποιήσουν τις ξαπλώστρες και την ομπρέλα.
Η Α' πλαζ Βούλας αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς και πολυσύχναστες παραλίες της Αθήνας. Εδώ οι τιμές έχουν ως εξής: Η είσοδος για τις καθημερινές έχει 7 ευρώ, ενώ για τα Σαββατοκύριακα έχει 8,50 ευρώ. Και φυσικά αυτά μόνο για να μπει κάποιος. Αν αποφασίσει να (και μπορεί) να καθίσει σε κάποιο από τα μαγαζιά της παραλίας θα πρέπει να πληρώσει για να κάτσει, 20-30 ευρώ το άτομο για το σετ ομπρέλα - ξαπλώστρες τις καθημερινές, ενώ το Σαββατοκύριακο η τιμή ανεβαίνει στα 30-40 ευρώ το άτομο τουλάχιστον και ανάλογα με το αν είσαι... πρώτη ξαπλώστρα κύμα.
Επιχειρώντας κάποιος να κάνει κράτηση στον Αστέρα της Βουλιαγμένης έρχεται μπροστά σε τιμές που ίσως μοιάζει αδιανόητο να πληρώνονται για ένα μπάνιο, καθώς, απλώς και μόνο για μία ομπρέλα και δύο ξαπλώστρες κάποιος πληρώνει 160 ευρώ! Φυσικά αν κάποιος θέλει να πάρει και τα παιδιά του μαζί θα πρέπει να πληρώσει άλλα 60 ευρώ. Και προφανώς η προϋπόθεση είναι τα παιδιά να είναι μέχρι 12 ετών, καθώς αν είναι 13 ετών, τότε πέφτει κονδύλι επιπλέον 160 ευρώ, μιας και η τιμή εξισώνεται με αυτή των ενηλίκων. Δηλαδή για δύο ενήλικες και δύο παιδιά 15 ετών το να κάτσουν στην παραλία του Αστέρα κοστίζει 320 ευρώ!
Στη συνέχεια υπάρχει και η Ακτή Βουλιαγμένης, όπου τις καθημερινές υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ και μειωμένο εισιτήριο στα 5 ευρώ. Η τιμή φυσικά δεν είναι ίδια για το Σαββατοκύριακο όταν ο περισσότερος κόσμος έχει λίγο χρόνο να πάει για ένα μπάνιο. Τότε η τιμή αυξάνεται στα 15 ευρώ και το μειωμένο στα 8. Η τιμή ισχύει ανά άτομο και για μία επίσκεψη στην Ακτή, δηλαδή εάν κάποιος πελάτης αποχωρήσει από την Ακτή και επιστρέψει στη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να εκδώσει νέο εισιτήριο. Επιπλέον, δεν επιτρέπεται η αγορά εισιτηρίων για περισσότερα άτομα, με σκοπό να επισκεφθούν την Ακτή αργότερα στη διάρκεια της ημέρας.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα Οικογενειακής ημερήσιας κάρτας στα 35 ευρώ, ισχύει για οικογένειες που έχουν μέχρι δύο παιδιά έως και 18 ετών. Για κάθε επιπλέον παιδί η χρέωση θα είναι ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία που εμπίπτει το παιδί.
Ακόμη, είναι διαθέσιμο το Αναβαθμισμένο εισιτήριο (Aκτή Gold). Ισχύει για όλους τους επισκέπτες και για όλες τις ημέρες.
Περιλαμβάνει:
- εξασφαλισμένη ομπρέλα και σετ δύο 2 ξαπλωστρών (για 2 ενήλικες και μέχρι δύο παιδιά έως και 18 ετών)
- δωρεάν εξασφαλισμένη και φυλασσόμενη θέση στάθμευσης σε εσωτερικό parking της Ακτής
- διέλευση από τον έλεγχο εισιτηρίων χωρίς αναμονή
- μεταφορά στη θέση κράτησης με clubcar
- δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε κουτί ασφαλείας στην ομπρέλα
- δωρεάν δύο νερά 500 ml σε σαμπανιέρα με πάγο
- service στην ξαπλώστρα
Στην «Ακτή του Ήλιου» στον Άλιμο, τα πράγματα είναι λίγο φτηνότερα. Η είσοδος στην πλαζ για τους Δημότες Αλίμου είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητο να επιδείξουν την Κάρτα Δημότη. Οι τιμές εισόδου - ανά άτομο - για όσους δεν είναι δημότες είναι:
- Δευτέρα έως Παρασκευή: 8€ είσοδος και 3€ ξαπλώστρα
- Σαββατοκύριακα και αργίες: 10€ είσοδος και 5€ ξαπλώστρα
Μειωμένο δικαιούνται άτομα άνω των 65 ετών και παιδιά κάτω των 12 ετών με τις τιμές να διαμορφώνονται ως εξής:
- Δευτέρα έως Παρασκευή: 4€ είσοδος
- Σαββατοκύριακα και αργίες: 5€ είσοδος
- Για τα παιδιά κάτω των 5 ετών η είσοδος είναι δωρεάν
Για Δημότες Αλίμου:
- Δευτέρα έως Κυριακή και αργίες: Είσοδος δωρεάν
- Δευτέρα έως Παρασκευή: 1€ η ξαπλώστρα
- Σαββατοκύριακα και Αργίες: 2€ η ξαπλώστρα
- Χρήση ξαπλώστρας Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως 10:00 και από 18:30 έως 20:00 δωρεάν
Στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, η Λίμνη Βουλιαγμένης αποτελεί τον κρυμμένο θησαυρό της Αττικής φύσης. Τα υφάλμυρα νερά της λίμνης που ανανεώνονται συνεχώς, τόσο από τη θάλασσα όσο και από τις υπόγειες ιαματικές πηγές, υπόσχονται μια φυσική και μοναδική εμπειρία thermal spa. Και φυσικά αυτό κοστίζει.
- Καθημερινές- Γενική Είσοδος: Δευτέρα – Παρασκευή 17 ευρώ
- Σαββατοκύριακο και αργίες: 19 ευρώ
- Δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Καθημερινές: 10 ευρώ | Σαββατοκύριακα και αργίες: 13 ευρώ
- Φοιτητές: Καθημερινές: 14 ευρώ | Σαββατοκύριακα και αργίες: 17 ευρώ
- Παιδιά έως 5 ετών: Δωρεάν
- Παιδιά 6 – 12 ετών: Καθημερινές: 14 ευρώ | Σαββατοκύριακα: 17 ευρώ
- Μέλη: Δευτέρα – Παρασκευή 12 ευρώ | Σαββατοκύριακα 15 ευρώ
Η οργανωμένη παραλία του Vincci Ever Eden Beach Resort στην Ανάβυσσο είναι ακόμα μία επιλογή για όσους αποφασίζουν να βουτήξουν στα νερά της Αττικής. Η είσοδος στην παραλία είναι δωρεάν.
Καθημερινές
- Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: 10 ευρώ
- Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο deck: 40 ευρώ
- Κρεβάτι στην παραλία: 25 ευρώ για 2 άτομα | 30 ευρώ για 4 άτομα
Σαββατοκύριακο
- Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στην παραλία: 20 ευρώ
- Σετ (2 ξαπλώστρες και 1 ομπρέλα) στο deck: 80 ευρώ

Ηράκλειο: Ψάρεψαν λαγοκέφαλο 50 εκατοστών
Η παρουσία του τόσο κοντά στην ακτή προκαλεί προβληματισμό

Σοκαριστικό περιστατικό: Παίκτρια κλωτσάει αντίπαλη στο κεφάλι και αποβάλλεται για 5 χρόνια
Η ομάδα της αποκλείστηκε από το πρωτάθλημα μετά τη βίαιη επίθεση

Πυροβολισμοί έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στο Τορόντο
Δεν σημειώθηκε τραυματισμός

Διασωληνωμένο στη Γερμανία το δίχρονο αγοράκι από τα Χανιά – Μεταφέρθηκε με ειδική πτήση
Έντονη ανησυχία για πιθανές βλάβες στον εγκέφαλο λόγω του χρόνου που το παιδί παρέμεινε βυθισμένο στο νερό

F-35 στην Τουρκία: «Κανείς δεν θα μου πει τι να πουλήσω», λέει ο Τραμπ – Στην Αγκυρα η απόφαση
Ο Αμερικανός πρόεδρος έριξε την μπάλα στην Τουρκία για το ζήτημα της πώλησης των αμερικανικών μαχητικών F-35

Γιος επιτέθηκε με μπαλτά στον 61χρονο πατέρα του στο κέντρο του Βόλου
Έρευνες σε εξέλιξη με εξέταση καταθέσεων μαρτύρων και υλικού από κάμερες ασφαλείας

Τροχαίο – θρίλερ στην Κεφαλονιά -Το σημείωμα του 30χρονου οδηγού στα social που κινεί υποψίες
Η ανάρτηση βρίσκεται υπόψη των αρμόδιων Αρχών

Δύο αδέλφια από τη Ρωσία εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς στην Ταϊλάνδη – Τελευταίο μήνυμα στη μητέρα τους: «Επείγον»
Η οικογένεια των Ρώσων ζει στην Πατάγια εδώ και 8 χρόνια – τα δύο αδέλφια είχαν βγει βόλτα με μηχανή όταν χάθηκαν τα ίχνη τους

Αεροπλάνο προσγειώθηκε εκτάκτως στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» λόγω ένδειξης καπνού
Το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Πάρος

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Η βόμβα «έσκασε»
Η μεταγραφά του 19χρονου στην Ντόρτμουντ αποτελεί ρεκόρ πώλησης στην ιστορία του βελγικού συλλόγου.

Εικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία και Ισπανία: Νέος καύσωνας «απειλεί» να αναζωπυρώσει τα πύρινα μέτωπα
Από τις μεγαλύτερες καταστροφές μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο -Περισσότεροι από 300.000 ανθρώπους έχουν απομακρυνθεί από τις εστίες τους - Οι αρχές προειδοποιούν ότι το νέο κύμα καύσωνα και οι ακραίες συνθήκες μπορεί να αναζωπυρώσουν τα πύρινα μέτωπα.

Χειροπέδες στο Ντουμπάι για τον «Έντικ»
Οι ελληνικές Αρχές υπέβαλαν επίσημο αίτημα προς τις αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την έκδοσή τους στην Ελλάδα

Παρά τρίχα τραγωδία στο Tour de France: Αθλητής σώθηκε από πτώση σε γκρεμό για λίγα εκατοστά , δείτε βίντεο
Νωρίτερα ο ίδιος αθλητής είχε πέσει, όταν γλίστρησε μέσα σε ένα σκοτεινό και βρεγμένο τούνελ

Γιατροί του Κόσμου: Πρόγραμμα «Ενεργός και Υγιής Γήρανση 60+» σε δήμους της Αττικής
Με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και της THI Καναδά, το πρόγραμμα αξιοποιεί καινοτόμα ψηφιακή μεθοδολογία για την ενίσχυση της αυτονομίας και της υγείας ατόμων άνω των 60 ετών.

Φόβοι για υπερβακτήριο που μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους - Ανησυχούν οι ειδικοί
Το μικρόβιο Acinetobacter baumannii έχει καταταγεί από τον ΠΟΥ στην κατηγορία «Προτεραιότητα 1»

Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρός 63χρονος σε ατύχημα με αλυσοπρίονο – Τον βρήκε η κόρη του
Ο άνδρας εντοπίστηκε αναίσθητος μέσα σε λίμνη αίματος στην αποθήκη του σπιτιού του στις Ράχες Κρεστένων, με σοβαρό τραύμα στο λαιμό.

Ένας νεκρός στη μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην Κόρινθo που ξέσπασε μετά από έκρηξη
Σε εργοστάσιο παρασκευής και συσκευασίας ξυδιού η φωτιά, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο - Δείτε βίντεο

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 41χρονης από τη Σύρο: Ο θάνατος προήλθε από μαχαιριά στον θώρακα
Την Τρίτη η απολογία του ζευγαριού

Η τάξη του μέλλοντος είναι ήδη εδώ: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα σχολεία στην Κίνα
Η Κίνα αναπτύσσει «έξυπνες» τάξεις με διαδραστικούς πίνακες και θρανία τεχνητής νοημοσύνης που εξυπηρετούν ήδη 160 εκατομμύρια μαθητές σε 60.000 σχολεία.

Από κυβερνοεπίθεση σε… διαφημιστικό κόλπο; Η θεωρία που φουντώνει μετά την επίθεση του ChatGPT
Η θεωρία που βάζει στο στόχαστρο την OpenAI μετά το χάος με το ChatGPT

Χάος σε διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στη Μαγιόρκα: Οκτώ τραυματίες, πλαστικές σφαίρες και χιλιάδες διαδηλωτές, δείτε βίντεο
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ότι η συνεχής αύξηση του τουρισμού έχει οδηγήσει σε κορεσμό των υποδομών και των δημόσιων υπηρεσιών, επηρεάζοντας αρνητικά την καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων

Στα κινητά και τον ιατροδικαστή ψάχνουν τις απαντήσεις για τη δολοφονία της 41χρονης στη Σύρο, αύριο οι απολογίες του ζευγαριού
Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να εξετάζουν καρέ - καρέ το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας - Αύριο στην Ερμούπολη η κηδεία της διασώστιας του ΕΚΑΒ

«Τουρισμός για όλους» με διευρυμένα κριτήρια, πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι θα λάβουν έως 600 ευρώ
Τα άτομα με αναπηρία εξαιρούνται από τα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ προβλέπεται επιπλέον ενίσχυση για τις πολύτεκνες οικογένειες - Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν αιτήσεις στις αρχές Αυγούστου μέσω των ψηφιακών πλατφορμών gov.gr και vouchers.gov.gr ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών

Γυρνούσαν την Ελλάδα για διακοπές και αυτός την ξυλοφόρτωνε – Συνελήφθη 32χρονος στο Ηράκλειο
Ο 32χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Συγκλονιστικά βίντεο με ζώα που παλεύουν να ξεφύγουν από τις φλόγες σε Ισπανία και Γαλλία
Αλογα τρέχουν τρομαγμένα, ελάφια εγκαταλείπουν φλεγόμενα δάση και πυροσβέστες που περιθάλπουν εξαντλημένα ζώα

Φωτιές στη Γαλλία: Μάχη να μην καεί το Μπορντό
Αποκαρδιωτικές φωτογραφίες

Καιρός Αύγουστος: Τι δείχνουν οι Ιταλοί μετεωρολόγοι για την Ελλάδα
Ενώ η δυτική Ευρώπη προετοιμάζεται για ισχυρό καύσωνα, η Ελλάδα αναμένεται να παραμείνει εκτός του πυρήνα της ζέστης στις αρχές Αυγούστου.

Δημοσκόπηση Marc: Πάνω από 30% η ΝΔ με 14 μονάδες διαφορά από την ΕΛΑΣ – Κατακρήμνιση ΣΥΡΙΖΑ στο 1,3%
Η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη με 30,8%, ο Μητσοτάκης πρώτος στην καταλληλότητα και σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Έκρηξη σε πετρελαιοφόρο στα Στενά του Ορμούζ μετά από πρόσκρουση σε νάρκη
Το δεξαμενόπλοιο είχε παρεκκλίνει από την καθορισμένη ιρανική διαδρομή διέλευσης, ενώ παραμένουν άγνωστες η ταυτότητά του και η έκταση των ζημιών.

Γαλλία: Η φωτιά απέχει 15 χλμ. από το Μπορντό – 240 σπίτια κάηκαν και εξετάζεται πλήρης εκκένωση
Πάνω από 220.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στην περιοχή, ενώ η πυρκαγιά στη Ζιρόντ καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες στη Γαλλία από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καλλιάνος: Πότε επιστρέφει η ζέστη και πού θα φτάσουν οι 40°C
Από την Κυριακή η θερμοκρασία ανεβαίνει σταδιακά, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα από τα μέσα της εβδομάδας.

Φορολογικά «μπόνους» για συνεπείς: Τι κίνητρα εξετάζονται ενόψει ΔΕΘ
Μεγαλύτερες εκπτώσεις φόρου, ταχύτερες επιστροφές ΦΠΑ και νέο καθεστώς επιβράβευσης επιχειρήσεων περιλαμβάνονται στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο υπουργείο Οικονομικών ενόψει ΔΕΘ.

Αναπαράσταση της δολοφονίας στη Σύρο: Τι αποκάλυψαν οι καταθέσεις του ζευγαριού
Η διαδικασία διήρκεσε περίπου τρεις ώρες - το ζευγάρι οδηγήθηκε χωριστά στο σπίτι και οι καταθέσεις τους δεν παρουσίασαν ουσιαστικές αντιφάσεις, ενισχύοντας το σενάριο της ληστείας.

ΗΠΑ και Βρετανία σχεδιάζουν διεθνή συμμαχία για τα Στενά του Ορμούζ – Έρχεται διάσκεψη στο Λονδίνο
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται συνάντηση υψηλού επιπέδου με υπουργούς Αμυνας και στρατιωτικούς διοικητές, ενώ ο Νετανιάχου θα επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την Τρίτη.

Καιρός: Η αστάθεια συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μποφόρ στο Αιγαίο και πτώση θερμοκρασίας προβλέπει η ΕΜΥ για το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σαουδαραβικά πλήγματα κατά Χούθι στην Υεμένη – Στόχος λιμάνι και νησί
Ο συνασπισμός υπό σαουδαραβική ηγεσία έπληξε εγκαταστάσεις στη Χοντάιντα και στο νησί Καμαράν ως αντίποινα για επιθέσεις σε εμπορικά πλοία.

Πτώση δέντρου στο Ίλιον πάνω σε ταξί μετά το μπουρίνι στην Αττική – Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμου

Συναγερμός στην Ιταλία για δαγκώματα από ψάρι σε λουόμενους
«Έχασε πολύ αίμα» – Γιατί οι αρχές αποκλείουν τον λαγοκέφαλο

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών










