Αλληλοεξαρτώμενες ήταν οι τρεις συμμορίες που δρούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων στην Πολυτεχνειούπολη.
Η αλληλοεξάρτηση των συμμοριών, που είχαν ως ορμητήριο τον χώρο των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, αναφέρεται και στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ.
Ο αρχηγός των δύο εκ των τριών συμμοριών στην Πολυτεχνειούπολη
Φερόμενος αρχηγός στη δεύτερη και στην τρίτη συμμορία είναι ο 30χρονος Αλβανός κακοποιός, γνωστός με το προσωνύμιο «Τζούλιο», που είχε «χτίσει», σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., έναν μύθο γύρω από το όνομά του και συνελήφθη μετά την επίθεση με κατσαβίδι στην ανθυπαστυνόμο, η οποία τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον.
Οι αστυνομικοί είχαν επιχειρήσει να τον συλλάβουν και πριν από περίπου 2,5 μήνες.
Συγκεκριμένα, στις 12/7/2022, στις 7 το πρωί, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έθεσαν υπό παρακολούθηση διαμέρισμα στου Παπάγου, όπου βρισκόταν ο κακοποιός, όμως εκείνος κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια δύο συνεργών του. Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον προσεγγίσουν, εκείνος έβγαλε από το τσαντάκι ένα πιστόλι, το έστρεψε προς το μέρος τους και διέφυγε με μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε ο ένας εκ των δύο συνεργών του, αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα. Στη συνέχεια μπήκε στην Πανεπιστημιούπολη από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου.
Για τη σύλληψή του είχε προηγηθεί και άλλη επιχείρηση στις 28/01/2022 στις 19:30. Οι αστυνομικοί τον είδαν να μπαίνει στην πολυκατοικία της οδού Λ.Παπάγου, εκεί όπου μένει η οικογένεια του.
Η δόκιμη αστυνομικός έσπευσε να ενημερώσει για επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Δύο ώρες αργότερα αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πήγαν στο τμήμα Ζωγράφου -εκεί όπου υπηρετούσε η 25χρονη δόκιμη αστυφύλακας που συνελήφθη και συγκεκριμένα εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τμήμα- με σκοπό την προετοιμασία των δυνάμεων για επικείμενη επιχείρηση σύλληψης του φυγόποινου.
Όπως προέκυψε, η 25χρονη επικοινώνησε στις 00:02 τηλεφωνικά με άλλο μέλος της συμμορίας με το προσωνύμιο «Vasil», τον οποίο ενημέρωσε κωδικοποιημένα ότι ο 30χρονος επιτηρούταν από αστυνομικές Αρχές με αποτέλεσμα να καταφέρει να διαφύγει.
Οι συμμορίες της Πολυτεχνειούπολη είχαν εγκαταστήσει «face control»
Στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών της Πανεπιστημιούπολης είχαν εγκαταστήσει, σύμφωνα με το διαβιβαστικό, άτυπο «face control». Ένοπλα μέλη προχωρούσαν σε έλεγχο σε όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν είτε θεωρούσαν ύποπτο, χωρίς να διστάζουν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητας τους.
Στις 9 Σεπτεμβρίου, στις 23:25, δύο 27χρονες μπήκαν με αυτοκίνητο στον εσωτερικό χώρο της Πολυτεχνειούπολης από την πύλη στην Κατεχάκη.
Λίγη ώρα αργότερα κατάλαβαν ότι τους παρακολουθούσε ένα μαύρο Mercedes. Από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο βγήκε ο 30χρονος φερόμενος αρχηγός, ο οποίος αφού πλησίασε το όχημα των κοριτσιών, συστήθηκε ως «Τζούλιο».
Τις σημάδεψε με ένα πιστόλι λέγοντας τους πως γνωρίζει πως είναι της ασφάλειας και έφυγε.
Τα δύο κορίτσια κάλεσαν την Αστυνομία και τους φύλακες των εστιών στο σημείο όπου ενημερώθηκαν πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν στις φοιτητικές εστίες.
Μάλιστα ο «Τζούλιο» προσέγγισε ξανά τα δύο κορίτσια λέγοντας τους αρχικά πως πρόκειται παρεξήγηση. Όταν όμως ενημερώθηκε πως στην πύλη των φοιτητικών εστιών της Πολυτεχνειούπολης, είχε πάει η Αστυνομία τις απείλησε με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, κάνοντας ξεκάθαρο τον ρόλο του στις φοιτητικές εστίες.
Χτυπούσαν τα θύματά τους στις ληστείες
Στις 22 Αυγούστου 2022, στις 03:20, τέσσερα μέλη της δεύτερης συμμορίας, χρησιμοποιώντας πυροσβεστήρα, παραβίασαν τις εισόδους και μπήκαν στον εσωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Υμηττού στην Καισαριανή. Εκεί βρισκόταν ένας 24χρονος, ο οποίος εργαζόταν ως φύλακας, τον οποίο και απείλησαν με πιστόλι.
Στη συνέχεια άρπαξαν τις εισπράξεις του καταστήματος που υπήρχαν στο ταμείο και ανέρχονταν σε 10.000 ευρώ καθώς και το κινητό του φύλακα τον οποίο και χτύπησαν κατά την διαφυγή τους.
Ήταν έτοιμοι για όλα -Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν πολίτη
Κατά τη διάρκεια των ληστειών φαίνεται να ήταν προετοιμασμένοι ακόμα και για ένοπλη αντιπαράθεση είτε με αστυνομικούς είτε με πολίτες-θύματα, προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη και τον εντοπισμό τους.
Χαρακτηριστική είναι η ληστεία στις 6 Ιουλίου 2021, στις 19:30, όταν δύο μέλη της συμμορίας, με την απειλή όπλου, εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, στην Καισαριανή Αττικής και άρπαξαν 1.000 ευρώ.
Κατά την αποχώρηση τους, εργαζόμενοι σε καφέ τους αντιλήφθηκαν και τους καταδίωξαν. Την ώρα που οι δράστες πλησίαζαν στο ορμητήριο-στρατηγείο τους στην Πανεπιστημιούπολη, πυροβόλησαν προς το μέρος των δύο ανδρών, τραυματίζοντας τον δεύτερο ελαφρά στο δάχτυλο του ποδιού.
Ληστείες και μέσα στην Πολυτεχνειούπολη
Προέβαιναν σε ληστείες ακόμα και μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Ενδεικτικά, στις 24/10/2021, δέκα δράστες προσέγγισαν έναν 19χρονο, έναν 20χρονο, και δύο 21χρονους, τους περικύκλωσαν και αφού τους απείλησαν με μαχαίρι και πιστόλι, στη συνέχεια τους χτύπησαν και τους άρπαξαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, 45 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.
Σε άλλη περίπτωση στις 21 Μαΐου 2022, στις 7 το πρωί, και πάλι δέκα δράστες προσέγγισαν 42χρονο ξανά μέσα στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου και αφού τον χτύπησαν του άρπαξαν το σακίδιο πλάτης του, το οποίο μεταξύ άλλων περιείχε έναν ένα laptop και 150 ευρώ.
Έκλεβαν αυτοκίνητα και τα χρησιμοποιούσαν στις ληστείες
Για τις ληστείες, μάλιστα, φέρονται να χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα. Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ., στις 9 Ιουλίου 2022, μεταξύ των ωρών 02:45-03:15, τρία από τα μέλη της δεύτερης συμμορίας μπήκαν σε υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Αργυροκάστρου και, έχοντας στην κατοχή τους ένα πιστόλι, κατάφεραν και αφαίρεσαν ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes-Benz AMG CLA- 45, το οποίο εταιρεία χρησιμοποιούσε με τη μορφή επινοικίασης και οδηγούσε ένας 67χρονος.
Λίγες ώρες αργότερα, με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πραγματοποίησαν δύο ένοπλες ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου και της Καισαριανής.

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ

Μαρινάκης για Τσίπρα: Γιατί κράτησε ανοιχτή τη Βουλή για τον Ποινικό Κώδικα και ποιους εξυπηρέτησε ο «εντιμότατος»;
Η λέξη ντροπή δεν είναι πια αρκετή για να αποδώσει το πολιτικό κατάντημα του Τσίπρα, ανέφερε σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τρεις συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη και Χανιά για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
Δύο άντρες και μία γυναίκα οι συλληφθέντες - Οι δύο αποτελούσαν το «επιχειρησιακό ζευγάρι» και ο τρίτος είχε υποστηρικτικό ρόλο – Πρόκειται για άτομα γνωστά στον αναρχικό χώρο, η γυναίκα έφυγε για Κρήτη μετά τη δολοφονία

Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία-Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F-16
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο - Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας

Γερμανία: Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Έλληνας που χτύπησε θανάσιμα ελεγκτή τρένου
Ο 26χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον ελεγκτή προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία

Ο Γεωργιάδης σε επίσημη εκδήλωση με… μια αναπάντεχη αμφίεση - τι είπε για να δικαιολογηθεί
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Μελίσσια φορώντας ρούχα τένις, ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνισή του.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Καρέ-καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Κέρδισε 13,9 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά δεν μπορεί να αγγίξει ούτε ένα ευρώ – Τι συνέβη με το τυχερό δελτίο
Μητέρα δύο παιδιών από τη Νότια Ουαλία ισχυρίζεται ότι κέρδισε το τζάκποτ των 12 εκατ. λιρών, αλλά το δελτίο της πετάχτηκε στα σκουπίδια αφού χαρακτηρίστηκε λανθασμένα ως μη κερδισμένο.

Αδιανόητες εικόνες στην Κίνα: Κόμπρες κυκλοφορούν ελεύθερες μετά τις πλημμύρες – Κάτοικοι δέχονται επιθέσεις από φίδια
Έκτακτες οδηγίες για τις κόμπρες και τα δηλητηριώδη φίδια

Αναγκαστική προσγείωση F-16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου -Καλά στην υγεία του ο πιλότος
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη που κρατούσε δύο ανήλικα παιδιά σε «τρώγλη» με ακαθαρσίες ζώων
Το περιστατικό ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από επώνυμες καταγγελίες που κινητοποίησαν τις αρχές

11 τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, οι 3 διασωληνωμένοι
Ανησυχία για φορτηγό με δεξαμενή προπανίου που είναι μέσα στην επιχείρηση

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Yngwie Malmsteen στη Θεσσαλονίκη: Συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 17 Ιουλίου
Ο Σουηδός βιρτουόζος της κιθάρας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσει 40+ χρόνια από το εμβληματικό άλμπουμ «Rising Force».

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F-35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Διώξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Αργος, βρέθηκαν 13 κάλυκες στο σημείο
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του νεαρού, νοσηλεύται στο ΚΑΤ

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο

Μήνυμα ελπίδας από τη σκιέρ Λίντσεϊ Βον μετά το ατύχημά της - «Επιτέλους είμαι εδώ»
«Ήξερα ότι μια μέρα θα έφτανα εδώ, απλώς δεν ήξερα πόσο καιρό θα μου έπαιρνε...», γράφει η αθλήτρια σε ανάρτησή της

Thievery Corporation στη Θεσσαλονίκη: Συναυλία στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών στις 15 Ιουλίου 2026
Το θρυλικό ντουέτο της Washington D.C. γιορτάζει 30 χρόνια πορείας με ένα best of live set στη Σταυρούπολη.

Myconian Collection: Hotel-Hopping στη Μύκονο με 14 πολυτελή ξενοδοχεία σε 5 τοποθεσίες
Ο οικογενειακός ξενοδοχειακός όμιλος που δραστηριοποιείται στη Μύκονο από το 1979 προτείνει μια νέα ταξιδιωτική φιλοσοφία για το 2026: η διαμονή σε πολλαπλά ξενοδοχεία για να ανακαλύψει κανείς το νησί στην ολότητά του.

Λύθηκε μυστήριο αιώνων: Τα χαμένα οστά του Αλφρέδου του Μέγα που νίκησε τους Βίκινγκς βρέθηκαν κάτω από πάρκινγκ, λέει ερευνητής
Ο Αλφρέδος ο Μέγας ήταν γνωστός κυρίως για την υπεράσπιση του Ουέσσεξ ενάντια στους Βίκινγκς και για το γεγονός ότι έθεσε τα θεμέλια για την ενωμένη Αγγλία - Κέρδισε στρατό με επικεφαλής των ηγέτη των Βίκινγκς Γκούθρουμ αναγκάζοντάς τους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό

Θεσσαλονίκη: «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές» - Στη φυλακή 64χρονος
Απολογούμενος ο 64χρονος παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπησε τη γυναίκα στα χέρια και ζήτησε συγγνώμη γι` αυτό










