Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πού
Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του
Politico: Το Κίεβο οδεύει προς την ήττα - Ο Πούτιν πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του - Ζοφερό κοκτέιλ στην κουρασμένη από τον πόλεμο χώρα - Η βοήθεια από τη Δύση καθυστερεί, οι νέοι είτε είναι στα κλαμπ είτε έχουν εγκαταλείψει, ενώ ο Πού

Όπως φαίνεται από την συχνότητα του φαινομένου, δεν ήταν κάτι το μεμονωμένο, αλλά αντιθέτως, η κορυφή του παγόβουνου σε έναν κουρασμένο από τον πόλεμο πληθυσμό ο οποίος μάχεται επί σχεδόν 2,5 χρόνια.

Τις αιτίες αυτής της κατάστασης επιχειρεί να σκιαγραφήσει το Politico σε μακροσκελή ανάλυση που υπογράφει ο Jamie Dettmer, ανταποκριτής του ευρωπαϊκού Μέσου στο Κίεβο. Ο Dettmer παραθέτει όλες τις παραμέτρους που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα να τιτλοφορήσει το άρθρο του ως «Η Ουκρανία οδεύει προς τον πόλεμο» και είναι, όπως σημειώνει, κάτι πολύ παραπάνω από την κόπωση.

Ο αρθρογράφος του Politico σημειώνει μεταξύ άλλων πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν είναι πιο κοντά από ποτέ στον στόχο του αφού τους τελευταίους μήνες οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ολοένα και περισσότερα κέρδη στα πεδία των μαχών την ώρα μάλιστα που off the record, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι περιμένουν νέες απώλειες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παράλληλα, ο διεθνής παράγοντας παίζει σημαντικό ρόλο, αφού οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις οπλικών συστημάτων και ειδικά επιθετικού εξοπλισμού καθιστά το έργο του ουκρανικού στρατού ακόμη πιο δύσκολο. Την ίδια ώρα, με μελανά χρώματα περιγράφει την πτώση του ηθικού στον ουκρανικό πληθυσμό, αφού όπως λέει, από εκεί που σχηματίζονταν μεγάλες ουρές για την εθελοντική στρατολόγηση, πλέον αυτές εξαφανίστηκαν και οι νεαροί άνδρες επιχειρούν είτε να φύγουν από τη χώρα, ή ζουν μία απόλεμη ζωή πηγαίνοντας σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης.


Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Politico:

Απλά ρωτήστε έναν Ουκρανό στρατιώτη αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Δύση θα σταθεί στο πλευρό του Κιέβου "για όσο χρειαστεί". Αυτή η υπόσχεση ακούγεται κούφια όταν έχουν περάσει τέσσερις εβδομάδες από τότε που η μονάδα πυροβολικού σου είχε για τελευταία φορά ένα βλήμα να ρίξει, όπως παραπονέθηκε ένας στρατιώτης από την πρώτη γραμμή του μετώπου.

Δεν είναι μόνο ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας ξεμένουν από πυρομαχικά. Οι καθυστερήσεις στην αποστολή βοήθειας από τη Δύση σημαίνουν ότι η χώρα έχει επικίνδυνη έλλειψη από κάτι που είναι ακόμη πιο δύσκολο να προμηθευτείς, όπως τα βλήματα: το πνεύμα μάχης που απαιτείται για να νικήσεις.

Το ηθικό των στρατευμάτων είναι σε ζοφερή κατάσταση, καταβεβλημένο από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς, την έλλειψη προηγμένων όπλων και τις απώλειες στο πεδίο της μάχης. Σε πόλεις, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το μέτωπο, τα πλήθη των νέων ανδρών που έκαναν ουρά για να καταταγούν στο στρατό τους πρώτους μήνες του πολέμου έχουν εξαφανιστεί. Στις μέρες μας, οι υποψήφιοι υποψήφιοι στρατιώτες αποφεύγουν τη στράτευση και περνούν τις μέρες τους σε νυχτερινά κέντρα. Πολλοί έχουν εγκαταλείψει εντελώς τη χώρα.

Όπως ανακάλυψα κάνοντας ρεπορτάζ από την Ουκρανία τον περασμένο μήνα, η εικόνα που προέκυψε από δεκάδες συνεντεύξεις με πολιτικούς ηγέτες, στρατιωτικούς και απλούς πολίτες ήταν η εικόνα μιας χώρας που ολισθαίνει προς την καταστροφή.

Ακόμα και όταν ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι λέει ότι η Ουκρανία προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να μην υποχωρήσει, οι στρατιωτικοί αξιωματικοί αποδέχονται κατ' ιδίαν ότι περισσότερες απώλειες είναι αναπόφευκτες αυτό το καλοκαίρι. Το μόνο ερώτημα είναι πόσο άσχημες θα είναι. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν αναμφισβήτητα ποτέ πιο κοντά στον στόχο του.

"Ξέρουμε ότι ο κόσμος λιγοστεύει και το ακούμε από τους περιφερειακούς κυβερνήτες και από τους ίδιους τους ανθρώπους", δήλωσε στο Politico ο Andriy Yermak, ο ισχυρός επιτελάρχης του Ζελένσκι . Ο Yermak και το αφεντικό του ταξιδεύουν μαζί σε "μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη" για να συσπειρώσουν πολίτες και στρατιώτες για τον αγώνα, είπε. "Λέμε στους ανθρώπους: "Το όνομά σας θα μπει στα βιβλία της ιστορίας"".

Αν η παλίρροια δεν αλλάξει σύντομα σε αυτό το τρίτο έτος της εισβολής της Ρωσίας, το έθνος της Ουκρανίας, όπως υπάρχει σήμερα, θα μπει στο παρελθόν.

Για έναν πόλεμο τόσο καθοριστικής σημασίας για την εποχή, η κλίμακα των ενεργειών των δυτικών ηγετών για να βοηθήσουν το Κίεβο να απωθήσει τους Ρώσους εισβολείς έχει μείνει πολύ πίσω από την ρητορική τους. Αυτή η απογοήτευση έχει αφήσει τους Ουκρανούς όλων των βαθμίδων - από τους στρατιώτες που σκάβουν τα χαρακώματα μέχρι τους υπουργούς που διοικούν τη χώρα - κουρασμένους και ευερέθιστους.

Όταν το Politico ρώτησε τον υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba αν αισθάνεται ότι η Δύση άφησε την Ουκρανία να πολεμήσει με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη της, η ετυμηγορία του ήταν ξεκάθαρη: "Ναι, το αισθάνομαι", είπε, σε συνέντευξη στο γραφείο του, μια ώρα μετά από άλλη μια ρωσική μεσημεριανή πυραυλική επίθεση.

Ο Ζελένσκι έθεσε το διακύβευμα ακόμη πιο έντονα, λέγοντας ότι η Ουκρανία "θα χάσει τον πόλεμο" αν το αμερικανικό Κογκρέσο δεν παρέμβει και δεν παράσχει βοήθεια.

Όλο και περισσότερο φαίνεται σαν να αποφέρει κέρδη το στοίχημα του Πούτιν ότι μπορεί να ροκανίσει την ουκρανική αντίσταση και τη δυτική υποστήριξη.

Χωρίς μια σημαντική αλλαγή στην παροχή προηγμένων δυτικών όπλων και μετρητών, η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να απελευθερώσει τα εδάφη που κατέχουν τώρα οι δυνάμεις του Πούτιν. Αυτό θα αφήσει τον Πούτιν ελεύθερο να ροκανίσει την πληγωμένη χώρα τους επόμενους μήνες ή χρόνια. Ακόμα και αν η Ρωσία δεν μπορέσει να αποτελειώσει την Ουκρανία, μια μερική νίκη θα αφήσει τις ελπίδες του Κιέβου να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ κολλημένες στο κενό.

Οι επιπτώσεις ενός τέτοιου αποτελέσματος θα είναι σοβαρές για τον κόσμο. Ο Πούτιν θα διεκδικήσει τη νίκη στο εσωτερικό και, ενθαρρυμένος από την αποκάλυψη των δυτικών αδυναμιών, μπορεί να αναζωογονήσει τις ευρύτερες αυτοκρατορικές φιλοδοξίες του στο εξωτερικό. Η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία φοβούνται ιδιαίτερα ότι θα είναι οι επόμενες στη λίστα των στόχων του. Η Κίνα, ήδη ένας ολοένα και πιο αξιόπιστος εταίρος της Μόσχας, δεν θα δει πολλούς λόγους να αλλάξει τη στάση της.

Ο μεγάλος στόχος του Πούτιν είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας

Αυτή τη στιγμή, η πιο επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας είναι για βλήματα πυροβολικού - εκατομμύρια από αυτά. Επιπλέον, η Ουκρανία λέει ότι χρειάζεται τουλάχιστον δύο δωδεκάδες συστήματα αεράμυνας Patriot για να προστατεύσει τα στρατεύματα στις γραμμές του μετώπου και να υπερασπιστεί το Χάρκοβο, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μετά το Κίεβο, η οποία δέχεται εδώ και εβδομάδες σφοδρή επίθεση με πυραύλους και πυροβολικό.

Οι φόβοι αυξάνονται ότι η Ρωσία μπορεί να στοχεύσει σύντομα τη δεύτερη πόλη της Ουκρανίας για χερσαία επίθεση.

"Είναι συμβολικό γιατί λένε ότι το Χάρκοβο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Είναι ένας μεγάλος στόχος", δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης της μητρικής εταιρείας του Politico, Axel Springer, την περασμένη εβδομάδα.

Ο στρατός της Ουκρανίας είναι προετοιμασμένος για περισσότερες απώλειες τους επόμενους μήνες

Ο Oleksandr Syrskyi, αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας "επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες". Όπως το έθεσε ο ίδιος ο Ζελένσκι σε άλλο σημείο, "προσπαθούμε να βρούμε κάποιον τρόπο να μην υποχωρήσουμε".

Οι φόβοι για το πόσο εύθραυστες είναι οι γραμμές του μετώπου επιδεινώνονται από ένα άνευ προηγουμένου μπαράζ ρωσικών επιθέσεων που αποσκοπούν στο να θέσουν εκτός λειτουργίας τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας.

Σε πρόσφατες συναντήσεις με το Politico, οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας αναγνώρισαν ότι το δημόσιο φρόνημα είναι πεσμένο, και παρόλο που όλοι προσπάθησαν να παραμείνουν αισιόδοξοι, η απογοήτευση για τη Δύση περνούσε από κάθε συζήτηση.

"Δώστε μας τους καταραμένους Patriot", ξεσπάθωσε ο Κουλέμπα, ο επικεφαλής διπλωμάτης της Ουκρανίας. Καθώς καθόταν για μια συνέντευξη στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν μπορούσε να κρύψει την αγανάκτησή του για τις καθυστερήσεις και τους όρους που συνδέονται με τα δυτικά όπλα - όπως το να μην πλήξουν τις ρωσικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ο Kuleba, βέβαια, προσέφερε την άνευ όρων ευγνωμοσύνη του για όλη την υποστήριξη που έχει έρθει από τους δυτικούς συμμάχους τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά προειδοποίησε ότι η Ουκρανία έχει παγιδευτεί σε έναν φαύλο κύκλο: Τα όπλα που χρειάζεται παρακρατούνται ή καθυστερούν- στη συνέχεια, οι δυτικοί σύμμαχοι παραπονιούνται ότι το Κίεβο υποχωρεί, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να στείλουν περισσότερη βοήθεια στο μέλλον. (Μετά τη συνάντηση του Politico με τον Kuleba, η Γερμανία συμφώνησε να προμηθεύσει Patriots, αλλά το ερώτημα παραμένει αν θα αποδειχθούν επαρκή).

Το κλίμα στις ανώτερες τάξεις του στρατού είναι ακόμη πιο σκοτεινό από αυτό του Kuleba

Αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί μίλησαν στο Politico μόνο με την προϋπόθεση ότι δεν θα κατονομαστούν, ώστε να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα. Ζωγράφισαν μια ζοφερή πρόβλεψη για τις γραμμές του μετώπου που ενδεχομένως θα καταρρεύσουν αυτό το καλοκαίρι, όταν η Ρωσία, με μεγαλύτερο βάρος αριθμών και ετοιμότητα να δεχτεί τεράστιες απώλειες, ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεσή της. Ίσως χειρότερα, εξέφρασαν ιδιωτικώς, φόβους, ότι η αποφασιστικότητα της ίδιας της Ουκρανίας θα μπορούσε να αποδυναμωθεί, με το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων να υπονομεύεται από την απελπιστική έλλειψη προμηθειών.

Οι Ουκρανοί διοικητές φωνάζουν για περισσότερους στρατιώτες - μια εκτίμηση του πρώην ανώτατου διοικητή, Valeriy Zaluzhny, πρότεινε ότι θα χρειαστούν επιπλέον 500.000 στρατιώτες.

Αλλά ο Ζελένσκι και το ουκρανικό κοινοβούλιο διστάζουν να διατάξουν μια μαζική νέα επιστράτευση. Σε συνέντευξή του στο Politico, ο Yermak, ο ισχυρός επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, προσέφερε έναν σημαντικό -και για τους ξένους ίσως εκπληκτικό- λόγο για τη μη έναρξη μαζικής κινητοποίησης: μια τέτοια επιστράτευση δεν θα είχε την υποστήριξη του λαού. Ο Ζελένσκι εξακολουθεί να είναι "πρόεδρος του λαού", είπε. "Γι' αυτόν, αυτό είναι πολύ σημαντικό, και είναι πολύ σημαντικό ο λαός να κάνει κάτι όχι μόνο επειδή τον διατάζουν να το κάνει".

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Η Δύση απέτυχε να βρει αυτό που χρειάζεται και με τη σειρά της υπονομεύει τη θέληση της Ουκρανίας να κάνει ό,τι χρειάζεται.

Η χώρα αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή κρίση - ο Πούτιν θέλει κυριολεκτικά να τη σβήσει από τον χάρτη - και όμως προφανώς δεν υπάρχει αρκετή δημόσια υποστήριξη για ένα νέο σχέδιο.

Οι νέοι Ουκρανοί αποφεύγουν την επιστράτευση

Ομολογουμένως, η Ουκρανία δεν διαφέρει από τις γειτονικές της ευρωπαϊκές χώρες, όπου πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι μεγάλος αριθμός πολιτών θα αρνιόταν να στρατολογηθεί ακόμη και αν τα έθνη τους δέχονταν επίθεση. Αλλά η Ουκρανία είναι η χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. Μια τέτοια υπαρξιακή μάχη δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς την κινητοποίηση ολόκληρου του έθνους.

Και όμως, καθώς η σύγκρουση συνεχίζεται, οι Ουκρανοί που ζουν στο Κίεβο και στο κέντρο και τα δυτικά της χώρας - μακριά από τις γραμμές του μετώπου - φαίνεται ότι κατά κάποιο τρόπο είναι έτοιμοι να ανεχθούν τον πόλεμο που μαίνεται στα ανατολικά, αρκεί να μπορέσουν να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή.

Ως εκ τούτου, υπάρχει η αποφυγή της στράτευσης: οι υποψήφιοι νεαροί στρατεύσιμοι βρίσκουν άλλα πράγματα να κάνουν με τον χρόνο τους, μαζεύονται σε χιπστερικά μπαρ και τέκνο κλαμπ αργά το απόγευμα.

Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών που τώρα είναι δήμαρχος του Κιέβου, δήλωσε ότι καταλαβαίνει γιατί οι άνθρωποι θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι υγιές. Είπε στο Politico ότι η επιθυμία να επανέλθουν οι καθημερινές δραστηριότητες ήταν μια έκφραση προκλητικότητας απέναντι στις προσπάθειες του Πούτιν να κουράσει τον λαό.

Ίσως και να είναι έτσι. Αλλά αντιμέτωπος με έναν αδυσώπητο εχθρό, ο οποίος οδηγεί το πλεονέκτημά του απέναντι σε έναν κακώς εξοπλισμένο στρατό, μια τέτοια χαλαρή στάση φαίνεται υψηλού κινδύνου.

Όπως διαπίστωσε ο εκδιωχθείς αρχιστράτηγος της Ουκρανίας Zaluzhny με κόστος, οι ορθολογικές προειδοποιήσεις ότι τα πράγματα μπορεί να μην εξελιχθούν καλά μπορεί να βάλουν σε μπελάδες τους σχολιαστές και τους αναλυτές. Αλλά η αναστολή της κριτικής σκέψης δεν θα κερδίσει ούτε αυτόν τον πόλεμο.

Η Δύση πίστεψε υπερβολικά στις κυρώσεις, πιστεύοντας ότι αυτές θα φέρουν τη Ρωσία σε πειθαρχία. Υπήρξαν επίσης ευσεβείς σκέψεις για τους Ρώσους που στράφηκαν εναντίον του Πούτιν λόγω των αριθμών των απωλειών ή ελπίδες ότι μπορεί να εκδιωχθεί με πραξικόπημα στο Κρεμλίνο. Αντ' αυτού, η οικονομία της Ρωσίας παρέμεινε ανθεκτική και ο Πούτιν ενίσχυσε τη θέση του στην εξουσία.

Είναι αλήθεια ότι πριν από την έναρξη της εισβολής του 2022, ο Ρώσος ηγέτης μπορεί να παραπλανήθηκε από τους αδέξιους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του και να πίστεψε ότι ένας σύντομος πόλεμος θα προσέφερε μια γρήγορη νίκη.

Αλλά ο Πούτιν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Τον περασμένο μήνα απένειμε στον εαυτό του άλλη μια εξαετή θητεία ως πρόεδρος. Μπορεί να συμβιβαστεί με ένα αδιέξοδο: Το να κρατήσει την Ουκρανία κολλημένη ανάμεσα στη νίκη και την ήττα, αποκλεισμένη τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την ΕΕ, θα ισοδυναμούσε με νίκη.

Και τι θα έκανε μια αδιέξοδη σύγκρουση στην ανθεκτικότητα της Ουκρανίας;

Η πρώιμη έκρηξη πατριωτικού ενθουσιασμού που είδε τα κέντρα επιστράτευσης να κατακλύζονται από εθελοντές έχει εξανεμιστεί. Υπολογίζεται ότι 650.000 άνδρες σε ηλικία μάχης έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, οι περισσότεροι περνώντας λαθραία τα σύνορα.

Πριν από δύο χρόνια, τα τρένα που έφευγαν από την Ουκρανία μετέφεραν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους για να αναζητήσουν καταφύγιο. Αυτή την εβδομάδα, περίπου το ένα τρίτο των επιβατών ενός τρένου που μετέφερε τον ανταποκριτή μας εκτός της χώρας ήταν άνδρες σε ηλικία μάχης. Με κάποιο τρόπο είχαν καταφέρει να πάρουν χαρτιά παραίτησης για να φύγουν.

Στο προεδρικό γραφείο του Ζελένσκι, οι υπάλληλοί του επιμένουν ότι εξακολουθούν να είναι θετικοί. Αλλά ότι η δυτική βοήθεια, ιδίως το πακέτο στήριξης ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καθυστερήσει επί μακρόν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δεν μπορεί να περιμένει για πολύ ακόμη.

Τι θα κάνει ο Πούτιν αν η Ουκρανία δεν λάβει τη δυτική βοήθεια που χρειάζεται για να νικήσει; "Θα κατέστρεφε εντελώς τα πάντα. Τα πάντα", δήλωσε ο Ζελένσκι. Οι ουκρανικές πόλεις θα μετατραπούν σε ερείπια, εκατοντάδες χιλιάδες θα πεθάνουν, είπε. "Οι άνθρωποι δεν θα τρέξουν να ξεφύγουν, οι περισσότεροι από αυτούς, και έτσι θα σκοτώσει πολύ κόσμο. Πώς θα μοιάζει λοιπόν; Πολύ αίμα".

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1488705/polemos-stin-oukrania-politico-to-kievo-odeuei-pros-tin-itta-o-poutin-pio-koda-apo-pote-ston-stoho-tou/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Γιατί έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες Παλαιστίνιοι ενώ ισχύει εκεχειρία στη Γάζα;

Ρεπορτάζ των New York Times για την κατάσταση στο έδαφος στη Γάζα και τις απώλειες εκατοντάδων αμάχων 

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026-2027

Υπουργείο Παιδείας: Τα 8 νέα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία που θα λειτουργήσουν από το 2026-2027

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν ως συνδεδεμένα Γυμνάσια και Λύκεια σε τέσσερις περιφέρειες της χώρας 

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

Τουρκία: Σενάρια δολιοφθοράς – Βάζουν στο κάδρο Ελλάδα και Ισραήλ για την πτώση του Falcon 50

H τουρκική πλευρά εξετάζει το ενδεχόμενο οργανωμένης επίθεσης πίσω από τη συντριβή του λιβυκού αεροσκάφους 

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Χριστούγεννα 2025: Τα δρομολόγια των ΜΜΜ στην Αθήνα

Πώς θα κινηθούν μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ και λεωφορεία 

Τραγωδία στη Βραζιλία: Κοριτσάκι 2 χρονών έπεσε σε λίμνη και το κατασπάραξαν τα πιράνχας

Τραγωδία στη Βραζιλία: Κοριτσάκι 2 χρονών έπεσε σε λίμνη και το κατασπάραξαν τα πιράνχας

Στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό συμβάν δεν υπήρχαν προστατευτικά κιγκλιδώματα 

«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ»: «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

«Τα λόγια τους είναι σαν ήχος από κούφιο ντενεκέ»: «Πυρά» Ερντογάν κατά Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

«Δεν παγιδευτήκαμε και δεν θα παγιδευτούμε. Δεν υποκύψαμε στις προκλήσεις και δεν θα υποκύψουμε» 

Πάτρα: Παιδιά είπαν τα κάλαντα και πληρώθηκαν με IRIS

Πάτρα: Παιδιά είπαν τα κάλαντα και πληρώθηκαν με IRIS

Παρά τις καιρικές συνθήκες 

Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη που βγήκε για να πει τα κάλαντα

Σοβαρά τραυματισμένη 14χρονη που βγήκε για να πει τα κάλαντα

Όπως περιέγραψε η ίδια έπεσε από πατίνι που εντόπισε ενεργοποιημένο σε πεζοδρόμιο 

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Οι 10 περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ: Οι 10 περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΜΥ εξέδωσε νέα ανακοίνωση με «πορτοκαλί προειδοποίηση» λόγω της κακοκαιρίας 

Μελόνι: Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά μην ανησυχείτε η επόμενη θα είναι χειρότερη

Μελόνι: Ηταν μια δύσκολη χρονιά, αλλά μην ανησυχείτε η επόμενη θα είναι χειρότερη

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αστειεύτηκε μιλώντας στους συνεργάτες της πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων 

87χρονη εργάζεται σε δύο δουλειές για 10 ευρώ την ώρα: «Δεν μπορώ ακόμη να συνταξιοδοτηθώ»

87χρονη εργάζεται σε δύο δουλειές για 10 ευρώ την ώρα: «Δεν μπορώ ακόμη να συνταξιοδοτηθώ»

Στα 87 της, η Ρεβέκκα συνεχίζει να εργάζεται σε δύο δουλειές στη Νέα Ορλεάνη για μόλις 10 ευρώ την ώρα, προσπαθώντας να αποπληρώσει χρέη και να καλύψει βασικά έξοδα 

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

Θεσσαλονίκη: Οβίδα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου εντοπίστηκε στο λιμάνι

Το πυρομαχικό εντοπίστηκε στον 6ο προβλήτα κατά τη διάρκεια εργασιών στον βυθό 

Πορτογαλία: 13χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου - Δράστης ο πρώην σύντροφος της μητέρας του

Πορτογαλία: 13χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου - Δράστης ο πρώην σύντροφος της μητέρας του

Ένας 13χρονος Βρετανός φέρεται να μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στην Πορτογαλία . Βασικός ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του ο οποίος λίγο μετά έδωσε τέλος στη ζωή του 

Ιταλία: Η στιγμή της έκρηξης βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο

Ιταλία: Η στιγμή της έκρηξης βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο

Σκηνές που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν στον οδικό άξονα Μιλάνου-Νάπολης 

Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα

Παραμονή Χριστουγέννων: Τι ώρες θα είναι ανοιχτά σήμερα τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα

Τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων όσο και τη δεύτερη ημέρα των γιορτών τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά 

SOS για ηλεκτρική βλάβη εξέπεμψε το αεροσκάφος με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης που συνετρίβη στην Τουρκία -

SOS για ηλεκτρική βλάβη εξέπεμψε το αεροσκάφος με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης που συνετρίβη στην Τουρκία -

Νέα βίντεο 

Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα

Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων 

Τι αλλάζει το 2026 για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους το 2026

Τι αλλάζει το 2026 για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους το 2026

Ποιοι κερδίζουν από μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών και επιδόματα το 2026 

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Γιατί και ποια λέξη αφαίρεσε η Ιταλία από τον εθνικό ύμνο της;

Πηγή της ιταλικής Προεδρίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν υπαγορεύτηκε από πολιτικά κίνητρα 

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Ποιοι κάθονται και ποιοι δουλεύουν τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη

Δείτε τη λίστα με όλες τις χώρες 

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σeξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών 

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Στη φυλακή η μητέρα του 3χρονου που πέθανε από ασιτία στην Αλεξανδρούπολη

Αγνωστοι επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην περιοχή Τέρμα Αβανος, προκαλώντας σοβαρές ζημιές 

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

SOS εκπέμπει το Τσέρνομπιλ: «Η σαρκοφάγος ίσως καταρρεύσει αν δεχθεί νέα επίθεση από πύραυλο ή drone»

«Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι το στέγαστρο θα παραμείνει όρθιο μετά από οποιοδήποτε πλήγμα» είπε ο διευθυντής του πυρηνικού σταθμού 

Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Ένα θαύμα» - Αστυνομικός που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι επέστρεψε σπίτι του

Επίθεση στο Σίδνεϊ: «Ένα θαύμα» - Αστυνομικός που δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι επέστρεψε σπίτι του

Ο αστυνομικός έχει χάσει την όραση στο ένα μάτι 

Greek Mafia: Συνελήφθη στα Καλύβια εκτελεστής του «Έντικ»

Greek Mafia: Συνελήφθη στα Καλύβια εκτελεστής του «Έντικ»

Πώς τον εντόπισαν 

Βρετανία: Χειροπέδες στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για επίδειξη πλακάτ - Η στιγμή της σύλληψης

Βρετανία: Χειροπέδες στη Γκρέτα Τούνμπεργκ για επίδειξη πλακάτ - Η στιγμή της σύλληψης

Η επιγραφή που κρατούσε η Σουηδή ακτιβίστρια 

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: 100.000 ευρώ σε 12 τυχερούς – Δείτε εάν κερδίσατε

Ποιοι αποκλείονται από τη φορολοταρία 

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Ζωγράφου: Τραυματίστηκε σοβαρά ένας άνδρας σε ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ

Απεγκλωβίστηκε επίσης και μία γυναίκα από ασανσέρ στο δήμο Καλλιθέας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ 

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης - Βίντεο

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στο δημαρχείο Ηλιούπολης - Βίντεο

Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσαν οι κτιριακές υποδομές του Ειδικού Σχολείου Αθηνών 

Πολωνία: Δύο νεκροί από έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο - Δεύτερο περιστατικό εντός τριών ετών

Πολωνία: Δύο νεκροί από έκρηξη μεθανίου σε ανθρακωρυχείο - Δεύτερο περιστατικό εντός τριών ετών

Παρόμοια έκρηξη το 2022 στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους 

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε παιδί με εγκαύματα

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε παιδί με εγκαύματα

Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε παιδί που υπέστη εγκαύματα στο Τέξας 

Τράπεζες: Ποιες ημέρες θα είναι κλειστές τις γιορτές - Τι ισχύει για τις διαδικτυακές συναλλαγές

Τράπεζες: Ποιες ημέρες θα είναι κλειστές τις γιορτές - Τι ισχύει για τις διαδικτυακές συναλλαγές

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά 

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα, δείτε τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου με τη Ferrari του

Νεκρός ο συνδημιουργός του Call of Duty, Βινς Ζαμπέλα, δείτε τη στιγμή του μοιραίου τροχαίου με τη Ferrari του

Επρόκειτο για μία από τις πλέον εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών - Πώς συνέβη το δυστύχημα 

Aποκάλυψη Reuters: Σε εξοπλιστικό πυρετό η Κίνα - Τοποθέτησε 100 διηπειρωτικούς πυραύλους σε σιλό

Aποκάλυψη Reuters: Σε εξοπλιστικό πυρετό η Κίνα - Τοποθέτησε 100 διηπειρωτικούς πυραύλους σε σιλό

Η Κίνα πιθανότατα φόρτωσε περισσότερους από 100 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους σε σιλό, αναφέρει έκθεση του Πενταγώνου 

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Ελληνίδα έπεσε θύμα ερωtικής απάτης στην Κωνσταντινούπολη: Εμπιστεύτηκε τον «Μουράτ από τον Λίβανο» και έχασε €60.000

Όπως αποδείχθηκε ο απατεώνας λεγόταν Ισμαήλ και είχε καταγωγή από το Χατάι - Τι ανέφερε στην καταγγελία της η Ελένη Μ. που είχε συνάψει ερωtική σχέση με τον άνδρα 

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του. 

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε 

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη 

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!» 

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια 



© Copyright 2025 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services