Ο αριθμός των 95 νεκρών αναμένεται ότι θα μεγαλώσει κι άλλο, πλησιάζοντας τη χειρότερη καταστροφή που έχει δει η Ισπανία από πλημμύρα- τα 87 θύματα των πλημμυρών του 1996 στα Πυρηναία. Και στην Ισπανία, το blame game έχει ξεκινήσει για μια καταστροφή που ενδεχομένως να είχε μικρότερη έκταση, εάν είχε διαφορετική διαχείριση. Στο επίκεντρο, βρίσκεται ο κυβερνήτης της Βαλένθια, Κάρλος Μαζόν, ως ο κύριος υπεύθυνος της απουσίας οποιουδήποτε μηχανισμού πρόληψης ή διάσωσης...
Η οργή στρέφεται εναντίον της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια. Κι αυτό γιατί η τοπική κυβέρνηση έχει την αρμοδιότητα αλλά και την απόλυτη ευθύνη να συντονίσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στις περιοχές που πλήττονται. Αντί να το κάνει αυτό, ωστόσο, έστειλε ένα μήνυμα μέσω του συστήματος 112 της Ισπανίας στις 8:12 το βράδυ, 8 ώρες αφού είχαν ξεκινήσει οι πλημμύρες και 10 ώρες μετά την προειδοποίηση για «ακραίο κίνδυνο» της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ισπανίας, ΑΕΜΕΤ.
«Το μέγεθος της τραγωδίας εγείρει αμφιβολίες για το αν ο πληθυσμός προειδοποιήθηκε πολύ αργά: Η Πολιτική Προστασία έστειλε ειδοποιήσεις όταν υπήρχαν ήδη πλημμυρισμένες πόλεις», έγραφε ένας τίτλος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας El Mundo. Όπως συνεχίζει η εφημερίδα, «εκατοντάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας από την Τρίτη προς την Τετάρτη σε βιομηχανικές περιοχές και σε δρόμους, επειδή οι δρόμοι ήταν ήδη αποκομμένοι και η πρόσβαση είχε διακοπεί».
Όχι ότι και η ΑΕΜΕΤ μένει στο απυρόβλητο. Ισπανοί στα κοινωνικά δίκτυα λένε πως οι μετεωρολόγοι υποτίμησαν το φαινόμενο καθώς δεν περίμεναν ότι θα λάβει αυτή την έκταση και δεν έδωσαν στο κοινό να καταλάβει ότι βρισκόταν σε ακραίο κίνδυνο. Βέβαια, όπως λέει και ο καθηγητής του βρετανικού πανεπιστημίου The Open, Δρ. Κέβιν Κόλινς, «παρά το γεγονός ότι εκδόθηκαν προειδοποιήσεις για τη νοτιοανατολική Ισπανία, η κλίμακα και η ένταση της βροχόπτωσης μας δείχνει ότι οι προειδοποιήσεις αυτές προσφέρουν ελάχιστα περιθώρια αποφυγής των άμεσων καταστροφικών ζημιών. Για να είναι αποτελεσματικές, οι προειδοποιήσεις απαιτούν από τους ανθρώπους να έχουν τρόπους διαχείρισης της αμεσότητας της κρίσης, αλλά το συγκεκριμένο γεγονός υπερκέρασε τόσο τις υπάρχουσες αγροτικές και αστικές υποδομές όσο και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης»
Και στην περίπτωση της Βαλένθια, όπως αποδείχθηκε, σχέδιο διαχείρισης δεν υπήρχε. Το μήνυμα του 112 που έφτασε όταν η Βαλένθια είχε «πνιγεί», ανέφερε ότι «λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, θα πρέπει να αποφεύγονται όλες οι μετακινήσεις στην περιφέρεια της Βαλένθια, ώστε να προληφθεί κατάρρευση των δρόμων» και ζήταγε από τους πολίτες να αναμένουν νέα ενημέρωση ή να καλέσουν το 112 σε περίπτωση ανάγκης. Νέα ενημέρωση δεν υπήρξε, αλλά δεν υπήρξε και αντίδραση.
Ούτως ή άλλως, όταν έφτασε το μήνυμα του 112, πολλοί ήταν εγκλωβισμένοι σε σπίτια, επιχειρήσεις και σε δρόμους, ενδεχομένως και πολλοί να ήταν ήδη νεκροί. Το ζήτημα έχει ενοχλήσει και την κεντρική κυβέρνηση με αξιωματούχο του Υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης να δηλώνει ότι «μέχρι να δράσουν οι αρχές της Βαλένθια η κατάσταση είχε ήδη κλιμακωθεί σημαντικά. Είναι οι περιφερειακές κυβερνήσεις στην Ισπανία που χειρίζονται τα συστήματα προειδοποίησης και έχουν την εξουσία να στέλνουν ειδοποιήσεις στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών για να περιορίζουν την κινητικότητα όταν είναι απαραίτητο... Γιατί αυτή η σημαντική καθυστέρηση στην αποστολή μηνυμάτων συναγερμού στα κινητά τηλέφωνα, που συμβουλεύουν να μην ταξιδεύουν ή να μην πηγαίνουν στους χώρους εργασίας; Δεν γνωρίζουμε».
Just absolutely terrifying scenes from Chiva, the home of the Valencia Grand Prix. Praying that everyone is OK pic.twitter.com/3O0Xm0uLUQ
— Simon Patterson (@denkmit) October 30, 2024
Αυτό όμως, δεν ήταν όλο. Οι πληγέντες που είχαν επιβιώσει και πάγωναν στις στέγες των σπιτιών που είχαν σκαρφαλώσει, δεν είχαν τρόπο επικοινωνίας με τα σωστικά συνεργεία- ούτε με τους δικούς τους ανθρώπους. Τα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κατέρρευσαν πολύ νωρίς, το μεσημέρι της Τρίτης και όλες οι κλήσεις έκτακτης ανάγκης κατευθύνθηκαν στο 112, το οποίο επίσης κατέρρευσε μερικές ώρες αργότερα. Έτσι, οι κάτοικοι που χρειάζονταν βοήθεια, κατάλαβαν γρήγορα ότι ήταν μόνοι τους. Τα σωστικά συνεργεία ήταν άφαντα. Οι διασώστες δεν ήξεραν πού να πάνε, ενώ δεν υπήρχε και τρόπος να μεταβούν στις πλημμυρισμένες περιοχές. Σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε να διασώσουν από την πλημμύρα τις δικές τους εγκαταστάσεις, ή να περιμένουν νέα για συναδέλφους τους που παρασύρθηκαν από τα νερά. Η El Pais γράφει ότι ο Μαζόν εξήγησε πως οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίστηκαν από την απόλυτη αδυναμία προσέγγισης όσων είχαν ανάγκη. «Οι πυροσβέστες και η τοπική αστυνομία πλαισιώθηκαν από μέλη της στρατιωτικής μονάδας έκτακτης ανάγκης (UME). Ακόμη και οι δυνάμεις ασφαλείας αντιμετώπισαν προκλήσεις- ο στρατώνας της Πολιτικής Φρουράς στην Παϊπόρτα πέρασε τη νύχτα περιμένοντας με αγωνία νέα για δύο μέλη της που αγνοούνται».
Ο Μαζόν στο στόχαστρο
Ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Βαλένθια, Κάρλος Μαζόν, είναι αυτός στον οποίο στρέφονται όλα τα δάχτυλα όσων αναζητούν ευθύνες για την πολύνεκρη καταστροφή που βύθισε την Ισπανία στο πένθος. Ο συντηρητικός Μαζόν, κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους, τα ΜΜΕ αλλά και τους πολίτες στα κοινωνικά δίκτυα ότι η πρώτη «δουλειά» που έκανε όταν εξελέγη, πέρυσι, ήταν να καταργήσει την UVE. Πρόκειται για τη Μονάδα Έκτακτης Ανάγκης της Βαλένθια, την οποία είχε δημιουργήσει η προηγούμενη τοπική κυβέρνηση για να ανταποκριθεί σε κλιματικές καταστροφές, όπως πλημμύρες και πυρκαγιές.
Una gran persona jamás abandona a su mascota. Ni con el agua al cuello inundándose su casa en Valencia mientras la rescatan.
— Fran Navarro (@fran_navarr0) October 30, 2024
Toda mi admiración👏🏻 pic.twitter.com/d4uO8EzLft
Στην έκταση που πήρε το ζήτημα, ο Μαζόν αναγκάστηκε να απαντήσει με μια ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βαλένθια. Σε αυτή, έλεγε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η UVE καταργήθηκε επειδή «ήταν ένας ακόμη φανταστικός οργανισμός, με μηδέν πυροσβέστες, μηδέν υλικά και μηδενική αποτελεσματικότητα».
Δεν είναι όμως μόνο αυτό για το οποίο κατακρίνεται ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Βαλένθια. Ο Κάρλος Μαζόν είχε την ατυχή έμπνευση να εμφανιστεί σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τρίτης, όπου είπε ότι η ισχυρή βροχόπτωση αναμενόταν να «μειώσει την έντασή της» από τις 18.00 περίπου, τοπική ώρα. Αντ’ αυτού, ωστόσο, από εκείνη την ώρα, η βροχόπτωση εντάθηκε σε μεγαλύτερο βαθμό. Για «εγκατάλειψη και πλήρη ανικανότητα» τον κατηγορούν και οι δήμαρχοι των πόλεων που επηρεάστηκαν, όπως ο δήμαρχος της Λ’ Αλκουδία, Αντρό Σαλόμ. «Ως δήμαρχος», είπε, «δεν ενημερώθηκα από κανέναν για τον κίνδυνο ο ποταμός Μαγκρέ μπορεί να σπάσει τα αναχώματα. Γέμισε η πόλη με νερό, λάσπη και συντρίμμια».
Sky News' Europe correspondent @SiobhanRobbins has walked around in the town of Algemesi, Valencia, to report how residents are doing after the flood that hit Spain.
— Sky News (@SkyNews) October 31, 2024
Latest: https://t.co/jvsjEmCtpw pic.twitter.com/uYcQZ0KNfZ
«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες πίσω από αυτή την τραγωδία», λέει ο βουλευτής της Ρεπουμπλικανικής Αριστεράς της Καταλονίας Gabriel Rufian. «Η καταιγίδα μπορεί να ήταν αναπόφευκτη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους επειδή αναγκάστηκαν να πάνε στη δουλειά τους και άλλοι που χάθηκαν, όπως φαίνεται, επειδή δεν υπήρχαν καλά εξοπλισμένες μονάδες για να τους σώσουν».
Στον Μαζόν επιρρίπτουν την ευθύνη και για το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες αγνόησαν τις προειδοποιήσεις -κόκκινου συναγερμού- των μετεωρολόγων και υποχρέωσαν τους εργαζομένους τους να πάνε κανονικά στις δουλειές τους. Στο ισπανικό κοινοβούλιο ακούστηκαν κατηγορίες εναντίον του Κάρλος Μαζόν, ότι δεν ζήτησε από τους εργαζόμενους να μείνουν στα σπίτια τους νωρίτερα μέσα στην ημέρα, σε μια προσπάθεια να κρατήσει τις τοπικές επιχειρήσεις σε λειτουργία.
Αλλά και μετά από την τραγωδία, φαίνεται ότι θα αναζητηθούν πολλές ευθύνες, όχι μόνο για την ανυπαρξία οποιασδήποτε ετοιμότητας στη Βαλένθια, αλλά και γι’ αυτό που την προκάλεσε, εκτός από την κλιματική αλλαγή και τη γιγαντιαία ποσότητα βροχόπτωσης: ειδικοί λένε ότι η ανεξέλεγκτη αστική ανάπτυξη της περιφέρειας της Βαλένθια (η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας και μια από τις περιοχές με την πιο αλματώδη ανάπτυξη), έπαιξαν ρόλο στην τραγωδία. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ρέματα που έπνιξαν κοινότητες, οι οποίες χτίστηκαν δίπλα σε ρέματα, ή στις όχθες ποταμών που είχαν εκτραπεί…
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1556777/plimmures-ispania-penthos-gia-tous-95-nekrous-orgi-gia-tin-argoporia-tou-112-kai-ti-lathos-enimerosi/
Νέα απάτη με πρόσχημα τις νέες ταυτότητες: Ψεύτικο πρόστιμο για όσους δεν τις έχουν αλλάξει
Ο νέος τρόπος που σκαρφίστηκαν οι επιτήδειοι για να κλέβουν προσωπικά στοιχεία και κωδικούς

Κυψέλη: Τα αποτελέσματα του DNA στα παιδιά - Ένα από αυτά δεν είναι γιος του 43χρονου
Ο 9χρονος είναι παιδί της 38χρονης, όχι όμως του 43χρονου

Φουρνά: Η δασκάλα διαψεύδει ότι υπήρχαν αρουραίοι στο σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας -«Γελοιότητες»
Όσα αναφέρει στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η δασκάλα του χωριού, Παναγιώτα Διαμαντή

Κυψέλη: «Καμία μάνα δεν βγάζει τέτοιο παιδί στον κόσμο» – Όσα λέει η μητέρα του 43χρονου
«Ο κόσμος με κρίνει, όμως εγώ δεν φταίω», ανέφερε η ίδια

Βόλος: Έγκυος δέχθηκε άγρια βία από τον σύντροφό της – Τη γλίτωσε η γειτόνισσα
Σε βάρος του 28χρονου δράστη ασκήθηκε δίωξη για ενδοοικογενειακή επικίνδυνη σωματική βλάβη και προχώρησε η σύλληψή του

Καιρός: Ζέστη και λιακάδα επιστρέφουν το Σαββατοκύριακο μετά τα μπουρίνια
Πώς αναμένεται να διαμορφωθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

Ηράκλειο: Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή των Γουβών - Συναγερμός στις Αρχές
Διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για τον αγνοούμενο σέρφερ

Λαγκαδάς: Πυροβολισμοί σε ληστεία κοσμηματοπωλείου δίπλα σε Αστυνομικό Τμήμα
Ο αστυνομικός φρουρός πυροβόλησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου των δραστών, οι οποίοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν προς την περιοχή του Σοχού.

Καιρός: Αφρικανική ζέστη φέρνει ξανά 37άρια - Η ημέρα που αλλάζει το σκηνικό
Ισχυρά μελτέμια έως 8 μποφόρ και κίνδυνος πυρκαγιών προηγούνται της επιστροφής του καλοκαιριού, εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δημοσκόπηση Interview: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά με άνεση - Τι δείχνει για ΕΛΑΣ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση
Η πλειονότητα των πολιτών εμφανίζεται διχασμένη ανάμεσα σε αυτοδύναμη κυβέρνηση και συνεργασία, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία αποκλείει ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Μαραθώνας: Ομολόγησε ότι έθαψε την 90χρονη μητέρα του στον κήπο του σπιτιού
Η Ασφάλεια ερευνά την κατοικία της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, όπου το όνομά της παρέμενε ενεργό στα μητρώα του ΕΦΚΑ για περίπου μία δεκαετία.

Χανιά: Κοπάδι γουρουνιών έκοβε βόλτες στην πλατεία του Βάμου - Το βίντεο που έγινε viral
Το απρόσμενο σκηνικό στον Βάμο Αποκορώνου κατέγραψαν με τα κινητά τους δεκάδες θαμώνες σε καφενεία και ταβέρνες

Κυψέλη: Προσπάθησε να αποδράσει ο 43χρονος - Αύριο στον ανακριτή οι κατηγορούμενοι για το βρέφος
Προτού προσπαθήσει να αποδράσει, επιτέθηκε σε αστυνομικούς

Πώς χαλαρώνει στην Ταϊλάνδη, το πλήρωμα του Abraham Lincoln μετά από 9 μήνες στη θάλασσα
Μετά από 250 ημέρες στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, 5.000 Αμερικανοί ναύτες του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln χαλαρώνουν στην Ταϊλάνδη, λίγο πριν επιστρέψουν στις ΗΠΑ

Πολιτικό φιάσκο στην Εσθονία: Έδωσαν €70 εκατ. για προμήθεια πυρομαχικών σε εταιρεία... που δεν είχε πουλήσει ούτε ένα βλήμα
Τα πυρομαχικά προορίζονταν για την άμυνα της Ουκρανίας - Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, παραιτήθηκε ο υπουργός Αμυνας της χώρας, Χάνο Πέβκουρ

Οικογενειακή τραγωδία στη Γαλλία: Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του, την πεθερά του και αυτοκτόνησε – Το τελευταίο ταξίδι στην Ελλάδα
Τους είχε καταγράψει σε βίντεο πριν αυτοκτονήσει

Πέθανε η Γκλόρια Στάινεμ, εμβληματική μορφή του φεμινιστικού κινήματος
Η Γκλόρια Στάινεμ, μία από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές του αμερικανικού φεμινισμού και συνιδρύτρια του περιοδικού «Ms.», πέθανε στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 92 ετών. Η αιτία θανάτου της δεν ανακοινώθηκε.

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία
Από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια καύσωνα από την έναρξη των καταγραφών το 2000

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά
Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την πιο αξιοσημείωτη άνοδο, με +1,9% έναντι της ΕΛΑΣ που καταγράφει πτώση 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του
Η καταγγελία της μητέρας οδήγησε στη σύλληψη του 24χρονου γιου

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία
Ανέφερε ότι χώρες όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν συνεχώς το ζήτημα «και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το πρόβλημα να λυθεί κυρίως με ειρηνικά μέσα»

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια
Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί «χτύπησαν» τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας ισχυρό μπουρίνι

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»
Ένας Πολωνός και ένας Αυστριακός δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους κατά την αναρρίχηση

Αγρίνιο: Η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί βιάστηκε από δύο άνδρες – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις
Η ανήλικη εντοπίστηκε χθες σε σπίτι στο Αγρίνιο, σε κακή κατάσταση, και φέρεται να κατήγγειλε στις Αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Πυλαίας - Βίντεο
Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία

Αγορές σε συναγερμό: Γιατί έσπευσε η Ολλανδία να μεταφέρει 86 τόνους χρυσού στο Λονδίνο
Η DNB, η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, ανακοίνωσε πως 86 τόνοι χρυσού απομακρύνθηκαν από ΗΠΑ και Καναδά σε μια σύνθετη επιχείρηση διάρκειας μηνών. Πλέον το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στην κατοχή της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου μπορεί να διακινηθεί ευκολότερα «σε κατάσταση κρίσης»

Καιρός: Έρχεται «φθινοπωρινή παρένθεση» με χαλάζι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη
Δυναμώνουν οι βόρειοι άνεμοι, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει εκ νέου από την Κυριακή

Συμμορία στη Γαλλία σχεδίαζε την απαγωγή του Εμπαπέ: Θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ
Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τους βρίσκονταν γνωστοί ράπερ, επιχειρηματίες αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ

Νόμισμα του ενός δολαρίου με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί πλέον τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ που απεικονίζεται σε νόμισμα

Οδηγός λεωφορείου προπηλακίστηκε από Ρομά στην Ακτή Μιαούλη: «Ήταν εκτός ορίων»
Το λεωφορείο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα για να φτάσει στον τερματικό, όταν πλησίασε αγροτικό με τέσσερις επιβάτες που κατέβηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον οδηγό κάνοντας χειρονομίες.

Τριετίες: Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών από το 2027 και σε τι ύψη φτάνουν
Οι πρώτες αυξήσεις μέσω τριετιών ξεκινούν το 2027 για εργαζομένους με προϋπηρεσία μετά το «ξεπάγωμα» - Η προσαύξηση ανεβαίνει έως 10% ανά τριετία, με ανώτατο όριο το 30%, ενώ από το 2028 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού

Φρίκη στην Αμερική: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την για πάνω από μία ώρα
Η ανατριχιαστική επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του

Τυφώνας Saudel: Συναγερμός στην Κίνα λόγω καταστροφών, πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων - Δείτε βίντεο
Ο νέος τροπικός κυκλώνας αναμένεται να πλησιάσει την ξηρά ή να διέλθει πολύ κοντά από τις ακτές της Γκουανγκντόνγκ από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής – Προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις

Βρετανία: Ανατριχιαστική δολοφονία βρέφους - 20χρονη γέννησε κοριτσάκι και το μαχαίρωσε 15 φορές
Ο σύντροφός της και οι γονείς του κατηγορούνται για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης - Το βρέφος ήταν αγνώστου πατρός

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο
Επαναλαμβανόμενες βυθίσεις τάσης έπληξαν τα συστήματα σηματοδότησης στην Αθήνα και τα βόρεια προάστια – Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο
Πότε αποζημιώνει η ασφάλεια για ζημιές σε αυτοκίνητο ή μηχανή κατά τη μεταφορά με πλοίο και τι πρέπει να προσέξετε αν συμβεί ατύχημα.

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία
Νέες καταγγελίες από τη Ryanair για προβλήματα στο ελληνικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, με αίτημα παρέμβασης από την Κομισιόν - Τί αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»
Βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος για το στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της
Στο ξεκίνημα του 2ου σετ του προημιτελικού στο Eurovolley η Γεωργία Αγγελοπούλου τραυματίστηκε στο γόνατο και πονούσε έντονα - Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπρνο για εξετάσεις

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος
Εντάλματα στον 43χρονο και την 38χρονη για τη δολοφονία του βρέφους










