Η απόφαση της έδρας ήταν καταδικαστική για τον κ. Πολάκη. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος του κ. Πουλή.
Νωρίτερα στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την ενοχή του κ. Πολάκη, λέγοντας πως είχε πλήρη γνώση πως τα όσα έγραφε εις βάρος του κ. Πουλή ήταν ψευδή.
«Ο κατηγορούμενος είχε γνώση του ψεύδους του και σε ό,τι αφορά τα αδικήματα που έλεγε ότι τέλεσε ο μηνυτής και σε ό,τι αφορά σε αυτά που έλεγε για χρηματισμό σε κανάλια. Τα σχόλιά του μπορούν να προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του μηνυτή. Να κηρυχθεί ένοχος όπως κατηγορείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας της έδρας με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρότασή του και να καταδικάζει τον κ. Πολάκη.
Νωρίς το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας στο δικαστήριο υποβλήθηκε εκ μέρους του κ. Πολάκη αίτημα αναβολής της δίκης λόγω ασθένειας του συνηγόρου του, πλην όμως το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από την έδρα. Ακολούθως έγινε γνωστό ότι ο συνήγορος του κ. Πολάκη θα προσέλθει στο δικαστήριο, όμως αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να δικαστεί ερήμην.
Η κατάθεση Πουλή
Αρχίζοντας την κατάθεσή του στο δικαστήριο ο κ. Πουλής, ήτοι ο μηνυτής του κ. Πολάκη, ανέφερε: «Ήμουν απλός εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ τότε. Η υβριστική ανάρτηση του κ. Πολάκη σε βάρος μου είχε προηγούμενο, δεν ξύπνησε ένα πρωί ξαφνικά και είπε εγώ θα γράψω αυτά. Είχε ξεκινήσει από το 2016 και το αντικείμενο της ανάρτησής του αρχικά αφορούσε καταγγελία μου για μια εταιρεία σεκιούριτι που είχε κριθεί παράνομη αλλά συνέχιζε τη λειτουργία της με απλήρωτους τους εργαζόμενους. Αυτή η υπόθεση που είχα αναδείξει ήταν το αντικείμενο της τριβής. Αυτό ήταν το ένα σκέλος. Γι' αυτο και μου έγραφε "σκάσε" στην ανάρτησή του. Αποσκοπούσε στο να με εκφοβίσει για να σταματήσω γιατί είναι και ο ίδιος εμπλεκόμενος στην υπόθεση αυτή, η οποία ερευνάται από την εισαγγελία».
Συνεχίζοντας ο μηνυτής ανέφερε: «Συνολικά οι αναρτήσεις του κ. Πολάκη σε βάρος μου αφορούν πέντε διαφορετικές υποθέσεις για τις οποίες έχω δικαστεί και έχω αθωωθελι. Για αυτές τις υποθέσεις έχω δικαστεί μετά από δικές του καταγγελίες. "Πες τι έχεις κλέψει για να γλυτώσεις τα ισόβια" έγραφε. Τα έλεγε και δημοσίως και κατηγόρησε την οικογένειά μου ολόκληρη. Για αυτές τις υποθέσεις έχουν εκδοθεί απαλλακτικά βουλεύματα ή αθωωτικές αποφάσεις. Έκανε μάλιστα και υποδείξεις στους δικαστές τι να πράξουν και πως να κινηθούν εναντίον μου. Είχε ζητήσει ακόμη και να μου δεσμεύσουν τη περιουσία».
Πρόεδρος: Γράφει πως «ταΐζεις βοθροκάναλα». Πως το εισπράξατε αυτό;
Πουλής: Ότι είμαι κλέφτης και ότι έχω και τη δυνατότητα να μοιράζω λεφτά στα κανάλια...Όλο αυτό δημιουργεί μια αίσθηση ότι είμαι διεφθαρμένος, ότι κλέβω και μοιράζω χρήματα. Ένας εργαζόμενος ήμουν σε έναν οργανισμό με 1250 ευρώ. Αυτό δεν είναι ψέμα και προσβλητικό; Και ήξερε ότι λέει ψέματα...
Σε άλλο σημείο της κατάθεσης του ο κ. Πούλης ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης όταν έβγαιναν οι αθωωτικές αποφάσεις για εκείνον, έκανε ανάρτηση που έλεγε «είστε διεφθαρμένοι και το ξέρετε πολύ καλά». «Ήταν πιασμένοι δηλαδή οι δικαστές όλοι για μένα; Δεν βγαίνει άκρη. Αυτός ήταν ο τρόπος του να με εκβιάσει να με κάνει να σιωπήσω», σημείωσε ο μηνυτής για να προσθέσει: «Από τη μια πλευρά αυτός ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας και εγώ ένας εργαζόμενος. Μου είχε πει ξεκάθαρα ότι αν δεν σταματήσεις θα σε τελειώσω».
Πρόεδρος: Κάποιες υποθέσεις προχώρησαν όμως...
Πουλής: Καλά έκανε η Δικαιοσύνη και τα έψαχνε αλλά έχω αποδοθεί στη κοινωνία πάνλευκος. Εγώ δεν έβρισα τη Δικαιοσύνη, ο κ. Πολάκης το έκανε συνεχώς και μετά τις αθωωτικές αποφάσεις. Ακόμη και σήμερα αν έρχονταν εδώ και έλεγε ανακαλώ εγώ θα έλεγα να παύσει η δίωξη. Αλλά ήρθε και με έβρισε.
Συνήγορος Πουλή: Και τώρα που μιλάμε ο κ. Πολάκης κάνει ανάρτηση γιατί δεν αναβλήθηκε η υπόθεση... Αυτός είναι.
Πούλης: Δεν βρέθηκε τίποτα για μένα και έχω αθωωθεί για όλα. Ελέγχθηκαν εγώ ή γυναίκα μου και ο γαμπρός μου για ότι μπορείτε να φανταστείτε.
Πρόεδρος: Γιατί ειδικά εσάς λέτε;
Πουλής: Γιατί το 2016 στο πλαίσιο της αντιπαράθεσής που είχε με τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε έρθει σε μένα και σε τρεις άλλους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ να καταθέσουμε κατά του κ. Γεωργιάδη για παράνομες προσλήψεις όπως μας έλεγε. Και επειδή δεν το κάναμε μας απέλυσε και εμένα μου είπε «θα σε λιώσω». Μου ζήτησε να κάνω δηλαδή μια παράνομη πράξη και επειδή δεν την έκανα με κυνήγησε λέγοντας μου θα σε λιώσω.
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1632498/paulos-polakis-12-mines-me-anastoli-gia-sukofadiki-dusfimisi-kai-exyvrisi-se-varos-tou-stamati-pouli/
Εκτός φυλακής ο Νίκος Μαζιώτης, οι πρώτες εικόνες από την έξοδό του από τον Δομοκό
Αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει την 20ετή ποινή του

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα
Πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι και ποιοι θα ψηφίσουν το νέο κόμμα Σαμαρά

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Μαζωνάκη: Τι αποκάλυψαν οι παλαιότεροι έλεγχοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ιατρείο του Κολωνακίου
Στις αρχές το χρονικό των αυτοψιών στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου – Τι αναφέρεται για τις διαπιστώσεις των ελέγχων

Βρέθηκε νεκρός ο Noah Woods: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 3χρονου στη Βρετανία
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ανασύρθηκε η σορός παιδιού από κοντινή λίμνη

Φίτζι: Έκτακτη ανάγκη υγείας με 1 στους 60 ενήλικες φορείς του HIV
Η εξάπλωση της μεθαμφεταμίνης μέσω διεθνών καρτέλ οδήγησε σε 2.060 νέες διαγνώσεις HIV το 2025, με 59 βρέφη να μολύνονται από τις μητέρες τους.

Αλκέτ Ριζάι: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών - Τσακώθηκε με δεύτερο οδηγό
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο

Ηλίας Κασιδιάρης: Οι κινήσεις για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση – Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του

Πάτρα: Πέθανε βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Γερμανία: Νοσοκομεία ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – Καταφύγιο 2.000 ατόμων στην Ουλμ
Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποιεί για ρωσική επίθεση έως το 2029, με μελέτη να κάνει λόγο για έως 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα.

«Όχι, μην τη χτυπήσεις»: Αγρια επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, μπήκε μπροστά να προστατεύσει συνάδελφό της
Το περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Μαΐου, με το θύμα, την Γιανίρα Εγκιλεόρ, να μηνύει το νοσοκομείο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία
Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027
Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη
Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες μέρες
Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναλύει τις καιρικές συνθήκες έως την Κυριακή, με το Κολυμβάρι Χανίων να καταγράφει τα 46 mm βροχής του διημέρου.

«Ανεξαρτησία από το Ηνωμένο Βασίλειο» κηρύσσει ένα χωριό 350 κατοίκων λόγω των σχεδίων για δημιουργία καταυλισμού
Το Πίντινγκτον του Οξφορντσάιρ αντέδρασε με συμβολικό δημοψήφισμα στα σχέδια για μετατροπή πρώην στρατιωτικής εγκατάστασης σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων άσυλο – Μαθήματα αυτοάμυνας, κάμερες ασφαλείας και επιστολή ακόμη και στον Τραμπ

Τέξας: Αυτοκίνητο διέλυσε περίφραξη και έπεσε σε πισίνα δίπλα σε 3 μικρά παιδιά
Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ενώ τα παιδιά, ηλικίας 2 και 5 ετών, γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.

Politico: Η Τουρκία ο «σκουπιδότοπος» της Ευρώπης
Έκθεση της Κομισιόν που έφερε στο φως το Politico αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών απορριμμάτων καταλήγει σε χωματερές, ωστόσο οι εξαγωγές δεν θα σταματήσουν.

Νίκολας Μπράντραμ: Νεκρός στα 44 του ο εγγονός της πριγκίπισσας Αικατερίνης της Ελλάδας
Ο 44χρονος πρώην τραπεζίτης, που είχε εμπλακεί πρόσφατα στην υπόθεση του «Putney Pusher», εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο σπίτι του στο Λονδίνο.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καλεί τον Καναδά να γίνει το πρώτο συνδεδεμένο μέλος της ΕΕ
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κάλεσε τον Μαρκ Κάρνεϊ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο στις 16 Σεπτεμβρίου 2026 να ανοίξουν τον δρόμο για μια πρωτόγνωρη εταιρική σχέση

Πότε επιστρέφει ο Κωνσταντέλιας στην αγωνιστική δράση
Ο Λαρς Ρίκεν αποκάλυψε ότι η Μπορούσια αντιμετωπίζει τον Έλληνα μεσοεπιθετικό ως «την επόμενη μεταγραφή» για τη σεζόν 2026-27.

Ποιος Δήμος στην Αττική δίνει επίδομα 3.000 ευρώ για νεογέννητα - Οι προϋποθέσεις
Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με γενναία οικονομική ενίσχυση, απαλλαγή τελών και δωρεάν προγράμματα ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή για την υποστήριξη των νέων οικογενειών.

Κακοκαιρία: Ισχυρές βροχές σε Κρήτη και Δωδεκάνησα – Κίνδυνος πλημμυρών σήμερα και αύριο
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Ρόδος και το Καστελόριζο, με βόρειους ανέμους έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από την Παρασκευή.

Θάνατος Μαζωνάκη: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για ευθύνες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορρέας ζητά να εξεταστεί αν ο ΙΣΑ είχε ελέγξει το ιατρείο της Καρνεάδου πριν τον θάνατο του τραγουδιστή.

Νέα Σμύρνη: Γυναίκα κάλεσε το «100» επειδή ο σύζυγός της προσπαθούσε να μπει βίαια στο σπίτι – Tον βρήκαν κρυμμένο με γεμάτο περίστροφο
Η 35χρονη σύζυγός του κάλεσε το «100» καταγγέλλοντας απόπειρα βίαιης εισόδου στην πολυκατοικία τους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Προσφυγή των δύο γιατρών κατά της προσωρινής τους κράτησης
Ο δικηγόρος τους, Νικόλας Αγαπηνός, κάνει λόγο για αναιτιολόγητη αναβάθμιση της κατηγορίας και βάναυση κακοποίηση των δικονομικών τους δικαιωμάτων

Γιώργος Μαζωνάκης: Το podcast της γιατρού πριν τον θάνατό του - Οι 34 «ολιστικές εκπαιδεύσεις»
Η Ιωάννα Γάκα μιλούσε ανοιχτά για τη «γεωγραφία της γυναικείας επιθυμίας» και το προσωπικό βίωμα που την έστρεψε στις εναλλακτικές μεθόδους, λίγο προτού συλληφθεί.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ξέσπασμα του ΕΚΑΒ κατά των γιατρών - «Του έκαναν ΚΑΡΠΑ με το ένα χέρι»
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για απαράδεκτες δικαιολογίες των προφυλακισμένων ιατρών, εκτιμώντας πως ο ασθενής θα μπορούσε να είχε επανέλθει αν τηρούνταν τα πρωτόκολλα.

Θάνατος Μαζωνάκη: Έρευνα εισαγγελέα για ελέγχους ΙΣΑ στο ιατρείο της Καρνεάδου
Ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για πιθανές παραλείψεις στην εποπτεία των κέντρων αναγεννητικών θεραπειών και του μηχανήματος πλασμαφαίρεσης.

Tripadvisor 2026: Τα 25 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο για το 2026 - Στη λίστα και ένα ελληνικό
Το εστιατόριο του Ημεροβιγλίου πήρε την 12η θέση με 4,9/5, με την κορυφή να ανήκει στο αργεντίνικο «Fogon Asado» του Μπουένος Αιρες.

Πόλεμος στο Ιράν: 107 δισ. δολάρια παραπάνω πλήρωσαν οι Αμερικανοί για καύσιμα
Οι αυξημένες τιμές βενζίνης και ντίζελ οδήγησαν τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ να ρίξουν τις αποταμιεύσεις τους στο 3%, το χαμηλότερο επίπεδο εδώ και χρόνια.

Οι The Barden Party από τη Νέα Ζηλανδία φέρνουν το «Heracles: Of Men & Beasts» στο Theatre of the NO
Η βραβευμένη νεοζηλανδική ομάδα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Αθήνα το νέο της folk musical, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

CNN: 14 ρωσικοί δορυφόροι πάνω από βάση ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία πριν το ιρανικό πλήγμα
Το αμερικανικό δίκτυο αποκαλύπτει ότι η Μόσχα παρείχε πληροφορίες στην Τεχεράνη για στόχους στη Μέση Ανατολή, ενώ στο πλήγμα κατά της βάσης Prince Sultan τραυματίστηκαν 12 στρατιώτες και καταστράφηκε αμερικανικό σύστημα AWACS.

Αυτοκίνητο με τριμελή οικογένεια έπεσε σε γκρεμό στη Φωκίδα, νεκρός ο 72χρονος οδηγός
Από το όχημα ανασύρθηκαν τραυματισμένες η σύζυγος και η κόρη του οδηγού

Red Jasper Cabaret Theatre: Νέο ρεπερτόριο και καλλιτεχνική διεύθυνση για τη σεζόν 2026-2027
Η ανεξάρτητη σκηνή καμπαρέ της Αθήνας ανακοινώνει νέα δίδυμη καλλιτεχνική διεύθυνση και ένα πυκνό πρόγραμμα παραστάσεων, διεθνών συνεργασιών και εκπαιδευτικών δράσεων.

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί το «The Dreamers» στο Σύγχρονο Θέατρο από 3 Οκτωβρίου 2026
Το εμβληματικό έργο του Tom Kinninmont, βασισμένο στη νουβέλα του Gilbert Adair, ανεβαίνει για λίγες μόνο παραστάσεις με τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει τη Γη τις επόμενες 48 ώρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πώς
Δύο στεμματικές οπές στον Ήλιο εκτοξεύουν ρεύματα ηλιακού ανέμου που αναμένεται να φτάσουν τη Γη στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν συμμαθητή τους και του πέταξαν πέτρα έξω από σχολείο - Στο νοσοκομείο το θύμα
Το θύμα δέχθηκε επίθεση από έναν 16χρονο και έναν 17χρονο

Μπέρμιγχαμ: Μεθυσμένη αναποδογύρισε το ΙΧ της δίπλα σε περαστικό - Παραλίγο να τον συνθλίψει
Η 32χρονη έκανε όπισθεν με υπερβολική ταχύτητα και παραλίγο να καταπλακώσει έναν άνδρα, ενώ το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Τρομακτικές στιγμές σε πτήση: Έσκασε τροχός σε Boeing 737 κατά την απογείωση - Ξεκόλλησαν κομμάτια της οροφής
Η Sepehran Airlines κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς άνοιξαν οι αποσκευοθήκες και ξεκόλλησαν τμήματα της οροφής στο εσωτερικό του αεροσκάφους.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Αφαντη η κουβέρτα από το ιατρείο σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.
Η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, ξεκαθάρισε πως το συγκεκριμένο πειστήριο που φαίνεται στη φωτογραφία της γιατρού δεν έχει παραδοθεί στις Αρχές.










