Ο πρώην διευθυντής πληροφοριών της Μοσάντ, Ζοχάρ Πάλτι, ανέφερε πως η στόχευση πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν είναι μεταξύ των επιλογών του Ισραήλ, το οποίο δεν έχει απαντήσει ακόμη στην επίθεση του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το Sky News, ερωτηθείς εάν όλα είναι στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της στόχευσης πυρηνικών εγκαταστάσεων, ο κ. Πάλτι είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Όλα είναι στο τραπέζι αυτή τη στιγμή»
Πιέζοντας για το αν αυτό περιλαμβάνει πυρηνικές εγκαταστάσεις, είπε: «Συμπεριλαμβανομένων των πάντων».
Το Ιράν έκλεισε προσωρινά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις την Κυριακή για «λόγους ασφαλείας» και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας κράτησε μακριά τους επιθεωρητές του για δύο ημέρες.
Νετανιάχου: «Θα αποφασίσουμε μόνοι μας πώς θα υπερασπιστούμε το Ισραήλ»
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμηνύει ότι το Ισραήλ θα αποφασίσει μόνο του πώς θα απαντήσει στην εναέρια επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones το περασμένο Σάββατο.
Στην εισήγησή του στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ, και τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι σκοπεύει να μιλήσει με περισσότερους ηγέτες.
«Έχουν κάθε είδους προτάσεις και συμβουλές. Το εκτιμώ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα λάβουμε τις αποφάσεις μόνοι μας και το κράτος του Ισραήλ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δηλώνει ο ισραηλινός πρωθυπουργός.
Συναντήσεις Χερτζόγκ με υπουργούς Εξωτερικών
Το σχόλιο του Νετανιάχου έρχεται μετά τις συναντήσεις του προέδρου του Ισραήλ, Ισαάκ Χερτζόγκ με τον Βρετανό και την Γερμανίδα υπουργούς Εξωτερικών σήμερα στην Ιερουσαλήμ.
«Όλος ο κόσμος πρέπει να εργαστεί επιτακτικά και αποφασιστικά εναντίον της απειλής που θέτει το ιρανικό καθεστώς, το οποίο επιδιώκει να υπονομεύσει τη σταθερότητα όλης της περιοχής», έγραψε ο Ισαάκ Χερτζόγκ στο X.
Δήλωσε ότι είχε μία πολύ «ζεστή συζήτηση» με τον Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και με την Αναλένα Μπέρμποκ, που είναι οι πρώτοι υπουργοί Εξωτερικών που επισκέπτονται το Ισραήλ μετά την επίθεση του Ιράν.
Ο Ντέιβιντ Κάμερον επισκέπτεται το Ισραήλ μία μέρα μετά την έκκληση για «ψυχραιμία» που απηύθυνε στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ο οποίος τόνισε ότι η περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης δεν θα ωφελούσε κανέναν.
Το Ιράν απειλεί με μαζική απάντηση εάν το Ισραήλ πραγματοποιήσει την παραμικρή εισβολή
Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί ότι η παραμικρή εισβολή από το Ισραήλ θα έφερνε μία μαζική και σκληρή απάντηση καθώς η περιοχή προετοιμάζεται για πιθανά ισραηλινά αντίποινα μετά την επίθεση του Ιράν το περασμένο Σάββατο.
Ο Εμπραχίμ Ραΐσι στην ομιλία του σε μία ετήσια στρατιωτική παρέλαση, η οποία μεταφέρθηκε σε στρατώνα βόρεια της Τεχεράνης, από τον συνηθισμένο χώρο διεξαγωγής της, στα νότια προάστια της πόλης. Οι ιρανικές αρχές δεν αιτιολόγησαν τον λόγο της μεταφοράς, ενώ η δημόσια τηλεόραση δεν μεταδίδει ζωντανά την παρέλαση, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια.
Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ μέσα στο Σαββατοκύριακο, ως αντίποινα για το χτύπημα του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο της Συρίας, στο οποίο σκοτώθηκαν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ανώτατοι διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης.
Το Ισραήλ, με την βοήθεια των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της γειτονικής Ιορδανίας αλλά και άλλων χωρών κατάφερε να αναχαιτίσει επιτυχώς όλους τους πυραύλους και τα drones.
Ο Νετανιάχου έχει ορκιστεί να απαντήσει, χωρίς όμως να λέει το πότε ή το πού, με τους συμμάχους να προειδοποιούν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν περαιτέρω κλιμάκωση.
Ο Ραΐσι δηλώνει ότι η επίθεση του Σαββάτου ήταν περιορισμένη και πως εάν το Ιράν ήθελε να πραγματοποιήσει μεγαλύτερη επίθεση «δεν θα έμενε τίποτα από το σιωνιστικό καθεστώς». Τις δηλώσεις του μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
Το Ισραήλ και το Ιράν διεξάγουν έναν σκιώδη πόλεμο επί δεκαετίες, ωστόσο το χτύπημα του Σαββάτου ήταν η πρώτη ευθεία στρατιωτική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/kosmos/story/1541418/pagkosmia-anisyxia-to-israil-sxediazei-na-epitethei-se-iranikoys-pyrinikoys-antidrastires
Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας
Οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο της κατοικίας στο πλαίσιο των ερευνών, με τους συγγενείς να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την παραβίαση των προσωπικών του αντικειμένων.

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του
Η 28χρονη μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι ο ίδιος την κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη ως ανήλικη στην Αλβανία, όπου είχε εκτίσει και δύο ποινές φυλάκισης.

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού
Ο Θανάσης Αυγερινός ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη φράση «Ακόμη τρέχω...»

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος
Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του
«Ο Γιώργος Μαζωνάκης έφυγε και για την οικογένεια του και για εμάς», είπε μεταξύ άλλων ο ταξιτζής

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες
Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας.

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του
Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές
Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ.

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»
«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών
Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του
Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ
Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»
Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο»

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος
Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του
Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου
Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»
«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του
Το νέο στοιχείο στις έρευνες

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»
«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ
Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο
Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας
Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο.

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308
Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο.

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα
Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G.

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση των ιατρών, εξηγώντας την αλήθεια για την πλασμαφαίρεση και το λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο.

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του
Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη.

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του
Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο.

Εκλογές Σουηδία: Μία έδρα χωρίζει Αντερσον και Κρίστερσον στο 175-174
Το μπλοκ της Μαγκνταλένα Αντερσον διεκδικεί την πλειοψηφία στο Riksdag, ενώ ο Ουλφ Κρίστερσον αρνείται να παραδεχθεί ήττα εν αναμονή της τελικής καταμέτρησης.

Γιώργος Μαζωνάκης: Σήμερα η κηδεία στη Νίκαια μετά την πολυπληθή αγρυπνία
Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 13:00 στην Αγία Τριάδα Νίκαιας, με ταφή στο Γ` Νεκροταφείο, μετά την αγρυπνία που τίμησαν η Αντζελα Δημητρίου, η Αννα Βίσση και η Ζέτα Μακρυπούλια.

Πρόστιμο 500€ για μια σφυρίδα 3,5 κιλών
Η Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών δικαίωσε την επιχείρηση, καθώς το συμπέρασμα των ελεγκτών βασίστηκε στη νεκρική ακαμψία του αλιεύματος χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση.

Ληστεία με τσεκούρι σε βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν υπάλληλο, άρπαξαν 500 ευρώ
Στη Σταυρούπολη τέσσερις δράστες προσπάθησαν να αφαιρέσουν και το χρηματοκιβώτιο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ανάβυσσος: Πυροβολισμοί έξω από beach bar – Βρέθηκαν κάλυκες και ίχνη αίματος
Η Αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του περιστατικού στις 05:15 τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν υπάρχει τραυματίας.

Λαβρόφ αποκλείει κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία, καλεί τον Ζελένσκι στη Μόσχα
Το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ζελένσκι πρέπει να πάει στη Μόσχα, ενώ η Λιβύη διαψεύδει βάση για ναυτικά drones κατά ρωσικών πλοίων.

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ακριβότερο έως 70% τον φετινό χειμώνα – Τι εξετάζει η κυβέρνηση
Με την τιμή εκκίνησης να απειλεί να αγγίξει το 1,90 ευρώ ανά λίτρο, το οικονομικό επιτελείο μελετά παρεμβάσεις στην αντλία και αλλαγές στα κριτήρια ενίσχυσης των νοικοκυριών.

Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών: Νέα ψηφιακή διαδικασία εξπρές από 1η Σεπτεμβρίου
Οι νέες προθεσμίες για τις τράπεζες μέσω της πλατφόρμας των δικαστικών επιμελητών και οι προϋποθέσεις άρσης δέσμευσης από την ΑΑΔΕ.

Χούθι: Επίθεση με drones και πυραύλους σε στρατιωτική βάση στη Σαουδική Αραβία
Οι αντάρτες της Υεμένης πήραν τον έλεγχο ακτών και νησιών στο στενό Μπαμπ ελ Μάντεμπ μετά την προέλαση στον νότο της χώρας.

Αντώνης Ρέμος: «Έφυγες νωρίς» - Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη
Ο αγαπημένος ερμηνευτής λύγισε στη σκηνή της Νέας Παραλίας, τραγουδώντας το «Ανήκω σε μένα» στη μνήμη του καλού του φίλου και συναδέλφου.

Αλμυρός Βόλου: 41χρονος αντιμετωπίζει δίωξη για βιασμό 9χρονης – Αρνείται τις κατηγορίες
Ο άνδρας, συγγενής της οικογένειας του κοριτσιού, οδηγήθηκε ενώπιον εισαγγελέα και θα απολογηθεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.










