Στην είσοδο ζωνών όπου ζουν κατά πλειονότητα αλεβίτες, ένοπλοι με στολές παραλλαγής επανδρώνουν μπλόκα
Oι αλεβίτες της Χομς ζουν με τον φόβο νέου κύκλου θρησκευτικής βίας από ανεξέλεγκτους φανατικούς του νέου καθεστώτος
Oι αλεβίτες της Χομς ζουν με τον φόβο νέου κύκλου θρησκευτικής βίας από ανεξέλεγκτους φανατικούς του νέου καθεστώτος - Στην είσοδο ζωνών όπου ζουν κατά πλειονότητα αλεβίτες, ένοπλοι με στολές παραλλαγής επανδρώνουν μπλόκα

Σε αυτή την πόλη, την τρίτη μεγαλύτερη της χώρας, όπου συμβιώνουν σουνίτες, αλεβίτες και χριστιανοί και όπου η θρησκευτική βία έφθασε σε παροξυσμό κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, που είχε έναυσμα την αιματηρή καταστολή από το προηγούμενο καθεστώς της εξέγερσης μεγάλου μέρους των πολιτών το 2011.

Στην είσοδο ζωνών όπου ζουν κατά πλειονότητα αλεβίτες, ένοπλοι με στολές παραλλαγής επανδρώνουν μπλόκα.

Δυο αυτόπτες μάρτυρες —οι οποίοι, όπως οι περισσότεροι από τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ζήτησαν να μην κατονομαστούν για την ασφάλειά τους— τόνισαν πως κάτοικοι ερωτώνται ποια είναι η πίστη τους στο ένα από τα οδοφράγματα.

Ο Σιχάντι Μαϊχούμπ, άλλοτε βουλευτής της Χομς, που λέει πως εντάχθηκε στην αντιπολίτευση στον πρώην πρόεδρο Άσαντ το 2012, δηλώνει πως το τελευταίο διάστημα κατέγραψε με ονόματα τις συλλήψεις «σχεδόν 600 ανθρώπων» μόνο στη συνοικία Ζαχρά. Σε όλη την πόλη, «ο αριθμός των συλληφθέντων ξεπερνά τους 1.380», προσθέτει.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανέφερε από την πλευρά του στο AFP πως στη Χομς και στα περίχωρά της έχουν συλληφθεί τουλάχιστον 1.800 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους αλεβίτες.

Κατά τον κ. Μαϊχούμπ, ανάμεσά τους είναι απόστρατοι «στρατηγοί», κάποιοι «συνταγματάρχες που πήγαν να ρυθμίσουν τις υποθέσεις τους σε ειδικά κέντρα», και κυρίως «πολίτες και επίστρατοι».

Στη γειτονική συνοικία Σαμπίλ, αξιωματικοί υπέστησαν ξυλοδαρμούς μπροστά στις συζύγους τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με κατοίκους, στρατιώτες και επίστρατοι, που είχαν πάει να απογραφτούν και παρέδωσαν τον ατομικό τους οπλισμό, όπως απαίτησε η νέα εξουσία, επίσης συνελήφθησαν.

Η νέα de facto κυβέρνηση -στην εξουσία για κάτι παραπάνω από έναν μήνα, αφού κατέλαβε την εξουσία στη Δαμασκό την 8η Δεκεμβρίου συμμαχία ένοπλων οργανώσεων υπό τη Χαγιάτ Ταχρίρ ας Σαμ (ΧΤΣ)- αρνείται από την πλευρά της πως γίνονται παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διαβεβαιώνει πως βάζει στο στόχαστρο μόνο πρώην στελέχη των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ.

Επαναλαμβάνει πως δεν έχει πρόθεση να βλάψει τις μειονότητες της χώρας, που αποτελεί μωσαϊκό εθνοτήτων και θρησκειών.

Οι αρχές στη Χομς λένε πως οι συλληφθέντες θα αφεθούν ελεύθεροι προσεχώς, σύμφωνα με τον κ. Μαϊχούμπ, που αποδίδει το κύμα παραβιάσεων δικαιωμάτων σε οργανώσεις που έχουν συμμαχήσει με τη ΧΤΣ.

«Ζούμε με τον φόβο», είπε κάτοικος στη Ζαχρά. «Στην αρχή έλεγαν πως επρόκειτο για μεμονωμένα περιστατικά», συνέχισε, «αλλά δεν υπάρχει τίποτε μεμονωμένο σε τόσες περιπτώσεις».

Άλλος κάτοικος είπε πως δεν έχει κανένα νέο του παιδιού του, που υπηρετούσε στον στρατό, αφού συνελήφθη σε σημείο ελέγχου σε γειτονική επαρχία την περασμένη εβδομάδα.

Σ’ όλη τη Συρία, η βία εναντίον αλεβιτών, κοινότητας για δεκαετίες συνδεδεμένης με την οικογένεια Άσαντ, έχει αυξηθεί πολύ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ έχει καταγράψει τουλάχιστον 150 δολοφονίες, στην πλειονότητά τους στις επαρχίες Χομς και Χάμα, από την 8η Δεκεμβρίου.

Στη Χομς, αξιωματούχος της ΧΤΣ, ο Αμπού Γιούσεφ, δήλωσε πως επιχειρήσεις επέτρεψαν να εντοπιστούν τρεις αποθήκες όπλων και «δεκάδες καταζητούμενοι».

Οι επιχειρήσεις αυτές, που υποτίθεται πως ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα, αναμένεται να συνεχιστούν σε τομείς που «δεν έχουν ακόμη εκκαθαριστεί από τα υπολείμματα του (προηγούμενου) καθεστώτος», πρόσθεσε.

«Θέλουμε ασφάλεια για όλους: τους σουνίτες, τους αλεβίτες, τους χριστιανούς, τους πάντες», διαβεβαίωσε.

Σκληρά βίντεο

Αλλά στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο με ακραία βία, ανάμεσά τους ένα που εικονίζει μαχητή να ποδοπατά κρατούμενους.

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει όλο αυτό το οπτικό υλικό, ωστόσο μπόρεσε να θέσει ερωτήματα στον Μαχμούντ Αμπού Αλί, μέλος της ΧΤΣ που τράβηξε ο ίδιος βίντεο στο οποίο εικονίζεται να διατάζει κρατούμενους να καθίσουν οκλαδόν και να γαυγίσουν.

Επρόκειτο, είπε, για «σαμπίχα», μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων που πολεμούσαν στο πλευρό του στρατού του Άσαντ, και «είχαν διαπράξει σφαγές» στη Χομς όταν άρχιζε ο πόλεμος. Ο μαχητής αυτός, 21 ετών, ανέφερε πως ενήργησε έτσι εξαιτίας της «οργής» και «στο όνομα όλων των ανθρώπων που σκότωσαν», ανάμεσα στους οποίους ήταν οι γονείς του, αδελφοί και αδελφές του, όπως είπε.

Στη συνοικία Μπαμπά Αμρ, άλλοτε προπύργιο ανταρτών που είχε υποστεί ανελέητη πολιορκία από τις δυνάμεις του Άσαντ, διακρίνονται κτίρια που κατέρρευσαν ή έχουν σημάδια από σφαίρες.

Ο Φάγεζ αλ Τζαμάλ, 46 ετών, επέστρεψε εκεί αυτή την εβδομάδα, μαζί με τη σύζυγο και τα επτά παιδιά τους. Έχουν εγκατασταθεί σε σχεδόν εντελώς κατεστραμμένο σπίτι. Είχαν φύγει για τον Λίβανο πριν από δέκα και πλέον χρόνια.

«Μπουχτίσαμε πόλεμο και ταπεινώσεις, θέλουμε απλά να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Είμαστε κατά του σεχταρισμού», είπε.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/11986899/oi-alevites-tis-choms-zoun-me-ton-fovo-neou-kyklou-thriskeftikis-vias-apo-anexelegktous-fanatikous-tou-neou-kathestotos
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τις μυστικές βάσεις drones - καμικάζι του Πούτιν: Η Βαρσοβία μέσα στην εμβέλειά τους

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τις μυστικές βάσεις drones - καμικάζι του Πούτιν: Η Βαρσοβία μέσα στην εμβέλειά τους

Έρευνα των Telegraph φέρνει στο φως νέες ρωσικές εξέδρες εκτόξευσης drones στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία - Τα μη επανδρωμένα της Μόσχας φτάνουν έως και τα 1.000 χιλιόμετρα εμβέλεια 

Απειλή του Ιράν κατά Τραμπ τη μέρα λήξης της συμφωνίας: «Θα σου σπάσουμε τα πόδια»

Απειλή του Ιράν κατά Τραμπ τη μέρα λήξης της συμφωνίας: «Θα σου σπάσουμε τα πόδια»

«Ο εχθρός πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει· αντίθετα, εμείς είμαστε αυτοί που θα του επιφυλάξουμε στρατηγικές εκπλήξεις», ανέφερε ο ταξίαρχος Γιαντολάχ Τζαβανί 

Αγριο επεισόδιο στη Γαστούνη: Εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού για την απελευθέρωση προσαχθέντα

Αγριο επεισόδιο στη Γαστούνη: Εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού για την απελευθέρωση προσαχθέντα

Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στο κτίριο τα ξημερώματα της Κυριακής, ερχόμενη σε σφοδρή σύγκρουση με τους αστυνομικούς της βάρδιας. 

Ηράκλειο: Απίστευτο περιστατικό με γύπα που καθήλωσε αεροπλάνο πριν την απογείωση

Ηράκλειο: Απίστευτο περιστατικό με γύπα που καθήλωσε αεροπλάνο πριν την απογείωση

Οι πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια το μεγαλόσωμο πτηνό από το αεροσκάφος. 

Ζαπορίζια: Το πλάνο που δείχνει την Κολομβιανή μισθοφόρο Ντανιέλα Ζαπάτα να παραδίδεται σε στρατιώτες της Ρωσίας

Ζαπορίζια: Το πλάνο που δείχνει την Κολομβιανή μισθοφόρο Ντανιέλα Ζαπάτα να παραδίδεται σε στρατιώτες της Ρωσίας

Σχεδόν οι μισοί ξένοι μαχητές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι Κολομβιανοί υπήκοοι 

Καιρός: Υποχωρούν τα μελτέμια και «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία - Πού θα «χτυπήσει» 38άρια

Καιρός: Υποχωρούν τα μελτέμια και «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία - Πού θα «χτυπήσει» 38άρια

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες και οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες τιμές στον υδράργυρο. 

ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο παροχών των 2 δισ. ευρώ - Ποιους αφορά

ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο παροχών των 2 δισ. ευρώ - Ποιους αφορά

Η κυβέρνηση οριστικοποιεί τις εξαγγελίες με το βλέμμα στις κάλπες του 2027, δίνοντας έμφαση σε στοχευμένες ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες. 

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 60χρονο για τη δυνατή μουσική και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 60χρονο για τη δυνατή μουσική και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

Το επεισόδιο στον Φοίνικα κατέληξε σε πέντε συλλήψεις, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικό. 

Μυστικό σχέδιο του Ιράν αποκαλύπτει η WSJ: Αξιοποίησε την 60ημερη εκεχειρία για να προετοιμάσει νέο πόλεμο

Μυστικό σχέδιο του Ιράν αποκαλύπτει η WSJ: Αξιοποίησε την 60ημερη εκεχειρία για να προετοιμάσει νέο πόλεμο

Οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης είχαν αποφασίσει σχεδόν από την αρχή της εκεχειρίας που προέβλεπε το Μνημόνιο Κατανόησης, να την παραβιάσουν - Τι αποκαλύπτουν οι αραβικές μυστικές υπηρεσίες 

Περού: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης δικηγόρου μέσα σε εστιατόριο

Περού: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης δικηγόρου μέσα σε εστιατόριο

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ τον δράστη να πυροβολεί εξ επαφής τη νεαρή μητέρα την ώρα που γευμάτιζε με την παρέα της. 

Σε ισχύ νέο απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο ανήμερα της Παναγίας

Σε ισχύ νέο απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο ανήμερα της Παναγίας

Οι θυελλώδεις βοριάδες που φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο προκάλεσαν νέες ακυρώσεις δρομολογίων, ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου. 

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα. 

Ισπανία: Ο 64χρονος που ζει μόνος του εδώ και 12 χρόνια σε «χωριό-φάντασμα» και παλεύει να το ξαναχτίσει

Ισπανία: Ο 64χρονος που ζει μόνος του εδώ και 12 χρόνια σε «χωριό-φάντασμα» και παλεύει να το ξαναχτίσει

Από 180 κατοίκους απέμεινε μόνο ένας 

Ξάνθη: Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από τον τέταρτο όροφο οικοδομής

Ξάνθη: Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από τον τέταρτο όροφο οικοδομής

Πολλαπλά τραύματα φέρει η κοπέλα 

Πρίτσαρντ Κολόν: Πέθανε ο πυγμάχος που έμεινε σε κώμα 221 ημέρες μετά από τραυματισμό στο ρινγκ

Πρίτσαρντ Κολόν: Πέθανε ο πυγμάχος που έμεινε σε κώμα 221 ημέρες μετά από τραυματισμό στο ρινγκ

Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κολόν, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στην κατηγορία μεσαίων βαρών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά από επανειλημμένα χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του 

Ξαπλώστρα δεν βρίσκεις: Απίθανο βίντεο με σπριντ «ολυμπιακού» επιπέδου

Ξαπλώστρα δεν βρίσκεις: Απίθανο βίντεο με σπριντ «ολυμπιακού» επιπέδου

Καινούργιο βίντεο δείχνει τουρίστες να «τρέχουν» για μια θέση στον ήλιο 

Πειραιάς: Κινητοποίηση στο λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris»

Πειραιάς: Κινητοποίηση στο λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris»

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, φορείς και υποστηρικτές της παλαιστινιακής παροικίας κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού πλοίου «Crown Iris». 

Καταμαράν με 10 επιβάτες βυθίστηκε στις Φλέβες Σαρωνικού - Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

Καταμαράν με 10 επιβάτες βυθίστηκε στις Φλέβες Σαρωνικού - Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη

Το βοηθητικό σκάφος περισυνέλεξε όλους τους 10 επιβαίνοντες του καταμαράν και τους μετέφερε στη θαλαμηγό 

Μοτοσικλετιστής αφηγείται πώς απέφυγε τη μετωπική με βυτιοφόρο: «Κρίμα να πεθάνω στα 25»

Μοτοσικλετιστής αφηγείται πώς απέφυγε τη μετωπική με βυτιοφόρο: «Κρίμα να πεθάνω στα 25»

Ο 25χρονος Νίκος λέει πως τη γλύτωσε την τελευταία στιγμή - Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο οδηγός του βυτιοφόρου - Δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα 

Ανθρωποειδή ρομπότ καθαρίζουν σπίτια στο Σαν Φρανσίσκο έναντι 30 δολαρίων την ώρα - Δείτε βίντεο

Ανθρωποειδή ρομπότ καθαρίζουν σπίτια στο Σαν Φρανσίσκο έναντι 30 δολαρίων την ώρα - Δείτε βίντεο

Η Tau Robotics παρουσιάζει υπηρεσία καθαρισμού με ανθρωποειδή ρομπότ, ικανά να σκουπίζουν, να μαζεύουν σκουπίδια και να τακτοποιούν χώρους 

Χαλκιδική: Η 7χρονη Πατρίτσια επιστρέφει στη Μολδαβία έναν μήνα μετά το τραγικό τροχαίο

Χαλκιδική: Η 7χρονη Πατρίτσια επιστρέφει στη Μολδαβία έναν μήνα μετά το τραγικό τροχαίο

Η μικρή, που έχασε τους γονείς και τη βρεφική αδελφή της σε τροχαίο στη Χαλκιδική, ταξιδεύει σήμερα με ειδικό ασθενοφόρο πίσω στην πατρίδα της. 

Μασαχουσέτη: 17χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τον αδελφό του αφού συμβουλεύτηκε το ChatGPT

Μασαχουσέτη: 17χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τον αδελφό του αφού συμβουλεύτηκε το ChatGPT

Αναζητούσε στο διαδίκτυο και μέσω του ChatGPT θεωρητικά σενάρια ή ιστορίες φαντασίας που αφορούσαν φόνους 

Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι αμοιβή δικαιούνται όσοι δουλέψουν το Σάββατο της αργίας – Οι οδηγίες της ΓΣΕΕ

Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι αμοιβή δικαιούνται όσοι δουλέψουν το Σάββατο της αργίας – Οι οδηγίες της ΓΣΕΕ

Οδηγίες της ΓΣΕΕ για τις αποδοχές και τις προσαυξήσεις όσων απασχοληθούν στις 15 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο. 

Πτήση Ryanair από Θεσσαλονίκη: Υπολείμματα πουλιών βρέθηκαν στον κινητήρα του αεροπλάνου που «ρούφηξε» επιβάτη

Πτήση Ryanair από Θεσσαλονίκη: Υπολείμματα πουλιών βρέθηκαν στον κινητήρα του αεροπλάνου που «ρούφηξε» επιβάτη

Προκαταρκτική έκθεση του NTSB αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη βλάβη κινητήρα στο Boeing 737 της Ryanair που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση. 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή: Ποιες περιοχές είναι σε κόκκινο συναγερμό

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή: Ποιες περιοχές είναι σε κόκκινο συναγερμό

Σε επιφυλακή τίθενται οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας σε 25 συνολικά περιφέρειες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή στους πολίτες. 

Καιρός: Σε επίπεδα θύελλας το μελτέμι έως 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Σε επίπεδα θύελλας το μελτέμι έως 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο

Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ πλήττουν το Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο. 

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά

Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων. 

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά

Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές. 

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν

Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και βραχιονοφόρο έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες σε διαμέρισμα της Πολίχνης 

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου - Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού και τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης 

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο

Αυξήθηκε η τιμή του σουβλακιού. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές του δημοφιλούς φαγητού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. 

Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι στο Κιάτο: Νεκρός 40χρονος άνδρας

Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι στο Κιάτο: Νεκρός 40χρονος άνδρας

Ο άνδρας φέρεται να ακούμπησε στο σημείο ένωσης των καγκέλων και έχασε την ισορροπία του, πέφτοντας στο κενό. 

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ιδιώτης ειδοποίησε τις Αρχές το πρωί της Πέμπτης, ενώ το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο. 

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Νέα κλίμακα φορολόγησης ενοικίων, κίνητρα για κλειστά ακίνητα και ανακαινίσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα πληρωμών, με τις καταβολές να ξεκινούν πριν το τέλος του μήνα και να ολοκληρώνονται σε δύο δόσεις ανάλογα με το ταμείο προέλευσης. 

Κακουργηματική δίωξη στον 59χρονο για έξι φωτιές στη Σίνδο: «Τις έβαζα για να ξεδίνω από τη δουλειά»

Κακουργηματική δίωξη στον 59χρονο για έξι φωτιές στη Σίνδο: «Τις έβαζα για να ξεδίνω από τη δουλειά»

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μία από τις εμπρηστικές ενέργειες – Την Παρασκευή η απολογία του 

Τα αλλάζει ο Τραμπ: Κυρώσεις αντί για νέα πλήγματα στο Ιράν

Τα αλλάζει ο Τραμπ: Κυρώσεις αντί για νέα πλήγματα στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος στοχεύει στους Φρουρούς της Επανάστασης και στα Στενά του Ορμούζ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης. 

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος πέθανε ενώ έκανε μπάνιο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος πέθανε ενώ έκανε μπάνιο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Στο μικροσκόπιο των αρχών η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού όπου έχασε τη ζωή του ο έφηβος, με τη μητέρα του να μιλά για απουσία ρελέ ασφαλείας. 

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η μέρα έγινε νύχτα από τη Γροιλανδία ως την Ισπανία – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η μέρα έγινε νύχτα από τη Γροιλανδία ως την Ισπανία – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Η ολική έκλειψη Ηλίου της 12ης Αυγούστου 2026 διέσχισε τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ολικότητας να αγγίζει τα δύο λεπτά και δεκαοκτώ δευτερόλεπτα. 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» με ανέμους έως 9 μποφόρ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» με ανέμους έως 9 μποφόρ

Έξι περιοχές της χώρας τίθενται σήμερα σε καθεστώς ακραίου κινδύνου, με τους βοριάδες να αναμένεται να φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ το επόμενο 48ωρο. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services