Το μισό αέριο έχει ήδη διαρρεύσει
Nord Stream: Η Σουηδία εντόπισε και τέταρτη ρωγμή στους αγωγούς
Nord Stream: Η Σουηδία εντόπισε και τέταρτη ρωγμή στους αγωγούς - Το μισό αέριο έχει ήδη διαρρεύσει

Η σουηδική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει και τέταρτη πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream αυτή την εβδομάδα, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Σουηδίας.

Αρχικά είχε γίνει λόγος για μια διαρροή στον Nord Stream 2, ακολουθούμενη από δύο ζημιές στον Nord Stream 1. Εκτιμάται ότι οι βλάβες που έχουν υποστεί οι αγωγοί τους καθιστούν μη λειτουργικούς για πολύ μεγάλο διάστημα.

«Οι δύο από αυτές τις τέσσερις τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας» δήλωσε στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Τζένι Λάρσον.

Οι άλλες δύο τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές φυσικού αερίου στους υποθαλάσσιους ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη και έχει υποσχεθεί «στιβαρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ενεργειακής της υποδομής.

Δανία: Ήδη έχει διαρρεύσει το μισό αέριο των δύο αγωγών

Νωρίτερα, την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανακοίνωσε ότι το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις έχει πλέον διαρρεύσει.

Με αυτόν τον ρυθμό, οι δύο αγωγοί, που υφίστανται διαρροές σε τρία σημεία, αναμένεται να αδειάσουν την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Κρίστοφερ Μπέτσαου.

Κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση. Διαρρέει κυρίως μεθάνιο, κατά την ίδια πηγή.

Δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, ιδίως των κατοίκων του νησιού Μπορνχόλμ, στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Η Δανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO πιστεύουν ότι οι διαρροές στους Nord Stream και Nord Stream 2 οφείλονταν σε «δολιοφθορά».

Ο Nord Stream 1 «ίσως αχρηστεύθηκε για πάντα»

Σημειώνεται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασαν φόβους ότι o Nord Stream 1 θα καταστεί μη λειτουργικός για πάντα μετά από τις μεγάλες διαρροές, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.

Εάν οι διαρροές στις δύο γραμμές του Nord Stream 1 δεν επιδιορθωθούν γρήγορα, μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στους αγωγούς και θα προκαλέσει διάβρωση, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές.

Ανάλογους φόβους έχουν εκφράσει, άλλωστε, και άλλες πλευρές. Σε χθεσινή τους εκτίμηση, αναλυτές του Eurasia Group σημείωναν ότι η έκταση των ζημιών είναι τέτοια που εκτιμάται ότι οι αγωγοί Nord Stream είναι απίθανο να μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη τον φετινό χειμώνα, ακόμη κι αν υπήρχε πολιτική βούληση αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου ίσως δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου

Οι εκρήξεις στους αγωγούς στη Βαλτική Θάλασσα, ίσως, δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου, σημειώνει σε ανάλυσή του το Politico. Σύμφωνα με το γνωστό μέσο, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να μπαίνει σε μια επικίνδυνη, νέα φάση.

Εάν επιβεβαιωθούν – ή απλώς αυξηθούν – οι υποψίες ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τρεις διαρροές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τη Δευτέρα, οι επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης θα είναι εκτεταμένες, τονίζει το Politico.

Η ιδέα ότι οι υποθαλάσσιες υποδομές ενέργειας και επικοινωνιών της ΕΕ αποτελούν πλέον ρωσικό στόχο θα ανάγκαζε τους Ευρωπαίους στρατιωτικούς να προετοιμαστούν για ένα εν πολλοίς απροσδόκητο νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας, το οποίο θα μπορούσε να τους φέρει σε άμεση αναμέτρηση με το ρωσικό ναυτικό.

Η Βρετανία έχει εκφράσει εδώ και καιρό φόβους ότι τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και σε άλλα βόρεια ύδατα θα μπορούσαν να επιδιώξουν να πλήξουν υποθαλάσσια καλώδια ζωτικής σημασίας για το διαδίκτυο. Οι εκρήξεις αυτής της εβδομάδας κάνουν αυτούς τους φόβους να φαίνονται λιγότερο φανταστικοί και αναζωπυρώνουν μνήμες από το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι στόλοι του ΝΑΤΟ και της Σοβιετικής Ένωσης – και ιδιαίτερα τα υποβρύχια τους – έπαιζαν παιχνίδια γάτας και ποντικού στη Βαλτική.

Σε μια ένδειξη ότι οι χώρες αγωνίζονται να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας, Τέρζε Άασλαντ δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK αργά την Τρίτη ότι «θα ληφθούν μέτρα για την αύξηση της ετοιμότητας» γύρω από τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά από συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και των φορέων εκμετάλλευσης.

Οι διαρροές φυσικού αερίου του Nord Stream σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου οι νορβηγικές αρχές κάλεσαν σε επαγρύπνηση μετά την παρατήρηση μη αναγνωρισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τον Ιούλιο, το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας εξέδωσε μια ασυνήθιστα συγκεκριμένη δήλωση ότι παρακολουθούσε ρωσικά υποβρύχια στις νορβηγικές ακτές.

Οι έρευνες για τις διαρροές από τους αγωγούς φυσικού αερίου συνεχίζονται στη Δανία και τη Σουηδία, τις χώρες των οποίων τα εδάφη βρίσκονται πλησιέστερα στα σημεία των συμβάντων. Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε τις εκρήξεις σκόπιμη επίθεση και «όσο πιο σοβαρή γίνεται», αλλά δεν προσδιόρισε τον ένοχο. Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε επίσης ότι πρόκειται «πιθανότατα για εσκεμμένη ενέργεια, δηλαδή πιθανότατα για πράξη δολιοφθοράς».

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, έσπευσε να τονίσει τη σοβαρότητα των αμυντικών μέτρων που θα μπορούσαν να απαιτηθούν.

«Βρισκόμαστε, φυσικά, σε μια κατάσταση στην Ευρώπη και τη Γερμανία όπου οι κρίσιμες υποδομές – και ο ενεργειακός εφοδιασμός μπορεί να συγκαταλέγεται στο σύνολό του σε αυτές – αποτελούν πιθανούς στόχους. Η Γερμανία είναι μια χώρα που ξέρει να αμύνεται και η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που μπορεί να προστατεύσει τις ενεργειακές της υποδομές», δήλωσε.

Ενώ η ευρωπαϊκή ήπειρος περιμένει απαντήσεις, κάποιοι ήδη σταθμίζουν τι μήνυμα ήθελε να στείλει η Ρωσία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για μια πράξη σκόπιμου σαμποτάζ.

Ο Μοραβιέσκι και η Φρεντέρικσεν εμφανίστηκαν μαζί στο Γκολενιόβ της Πολωνίας στην τελετή εγκαινίων ενός άλλου αγωγού φυσικού αερίου – του Αγωγού της Βαλτικής από τη Νορβηγία στην Πολωνία – ο οποίος πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το Σάββατο.

Αν πίσω από τις διαρροές του Nord Stream βρισκόταν η Ρωσία, τότε η χρονική συγκυρία μπορεί να ήταν σκόπιμη, δήλωσε η Σιμόνε Ταλιαπέτρα, ανώτερη συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Bruegel που ειδικεύεται στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική της ΕΕ.

«Ο Αγωγός της Βαλτικής ήταν μια κύρια οδός για τη διαφοροποίηση της Πολωνίας από τη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να είναι συμβολικό», είπε, με την υπόνοια ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει την εναλλακτική γραμμή εφοδιασμού της Πολωνίας.

Αλλά η βασική επίπτωση για την Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερη από τον καθαρό συμβολισμό, πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη θα πρέπει πλέον να κατανοήσει ότι οι ενεργειακές υποδομές παρουσιάζουν κινδύνους για την ασφάλεια», δήλωσε η Ταλιαπέτρα. «Αν κάτι τέτοιο συμβεί στον αγωγό μας προς τη Νορβηγία ή προς την Αλγερία αυτόν τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δραστηριότητές μας για την ασφάλεια των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών μας, διότι μη φιλικοί παράγοντες μπορεί να αναπαράγουν αυτού του είδους τη δράση».

Καθώς διπλωμάτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα περιστατικά στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, οι αρχές της Δανίας και της Σουηδίας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί οι Ρώσοι θα έκαναν σαμποτάζ στους δικούς τους αγωγούς, ζωτικές αρτηρίες που, μέχρι πρόσφατα, διοχέτευαν κερδοφόρες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, με τον Nord Stream 2 να μην έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και τον Nord Stream 1 να έχει ουσιαστικά κλείσει από τη Ρωσία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, οι πραγματικές επιπτώσεις των περιστατικών αυτών στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο – και το οικονομικό κόστος για τη Gazprom και τη Ρωσία – είναι ουσιαστικά μηδενικές, υποστηρίζει το Politico.

Μια πράξη δολιοφθοράς θα ταίριαζε επίσης στο εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για συγκαλυμμένες επιθετικές ενέργειες που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την αναστάτωση, όπως οι δηλητηριάσεις στο Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018, η έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Τσεχία το 2014 και μια σειρά εκρήξεων σε αποθήκες όπλων στη Βουλγαρία, με πιο πρόσφατη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/world/nord-stream-souidia-entopise-kai-tetarti-rogmi-stous-agogous-miso-aerio-exei-idi-diarreysei/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγριο ξύλο με Αγγλο τουρίστα στη Μύκονο που κλώτσησε γάτα - Μπουνιές και κεφαλοκλειδώματα - Βίντεο

Αγριο ξύλο με Αγγλο τουρίστα στη Μύκονο που κλώτσησε γάτα - Μπουνιές και κεφαλοκλειδώματα - Βίντεο

Συμπλοκή έξω από μίνι μάρκετ στη Φάμπρικα, μπροστά σε περαστικούς 

Σε «κατάσταση καταστροφής» η Μπανγκόκ λόγω σφοδρών πλημμυρών - Δείτε εικόνες

Σε «κατάσταση καταστροφής» η Μπανγκόκ λόγω σφοδρών πλημμυρών - Δείτε εικόνες

Ο κυβερνήτης Σαντσάρτ Σιτιπούντ κάνει έκκληση για εκκένωση ευάλωτων κατοίκων, καθώς τα κανάλια της πόλης έχουν γεμίσει και οι μετακινήσεις έχουν γίνει δύσκολες. 

Κακοκαιρία: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα

Κακοκαιρία: Η Πολιτική Προστασία προειδοποιεί για ακραία φαινόμενα

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα 

Αχαΐα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος λίγων ημερών - Έρευνα για τα αίτια

Αχαΐα: Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος λίγων ημερών - Έρευνα για τα αίτια

Οι οικείοι του νεογέννητου ειδοποίησαν ασθενοφόρο τα ξημερώματα του Σαββάτου, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί και ιατροδικαστής. 

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να στοιχίσει τη ζωή σε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους

Ο συνιδρυτής της Microsoft προειδοποιεί σε συνέντευξή του στο NBC ότι ο συνδυασμός ισχυρών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπων με κακές προθέσεις μπορεί να προκαλέσει πρωτοφανείς καταστροφές. 

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο

Έκρηξη στην Πλάκα: Βρέθηκε τσάντα - Πληροφορίες και για έκτο αγνοούμενο

Oι έρευνες στα συντρίμμια επί της Λυσικράτους βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη 

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό

«Πρώτη ματιά» από το εσωτερικό της «Κιβωτού του Νώε» - Βίντεο από τον μυστηριώδη σχηματισμό

Μια ομάδα που αναζητά τα ερείπια της Κιβωτού του Νώε δημοσίευσε ένα βίντεο από το εσωτερικό του τεράστιου σχηματισμού, που ισχυρίζεται ότι είναι τα απομεινάρια του βιβλικού πλοίου 

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ

«Το σπίτι μου ήταν η ζωή μου»: Η 87χρονη που έγινε σύμβολο – Οι Ισπανοί απαιτούν «διάταγμα Μαρικάρμεν» από τον Σάντσεθ

Μετά την έξωση της Μαρικάρμεν Αμπασκάλ, η ισπανική Ένωση Ενοικιαστών καλεί κυβέρνηση και κόμματα να ψηφίσουν έκτακτα μέτρα για την κρίση στέγης – Στο τραπέζι η αυτόματη ανανέωση συμβολαίων. 

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο

Ρινόκερος «ξηλώνει» αυτοκίνητο σε σαφάρι στη Ναμίμπια - Σώοι οι επιβάτες, δείτε βίντεο

Το άγριο θηλαστικό χτύπησε με μανία καθρέφτη, πόρτα και προφυλακτήρα οχήματος σε προστατευόμενη περιοχή άγριας ζωής της αφρικανικής χώρας. 

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια

Τραμπ δείχνει στον Σι Τζινπίνγκ το πορτρέτο του Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο κι εκείνος ξεσπά σε γέλια

Η εικόνα με τη συσκευή αυτόματης υπογραφής του πρώην προέδρου είχε τοποθετηθεί στη θέση του επίσημου πορτρέτου στη γκαλερί του Λευκού Οίκου, στο πλαίσιο της κριτικής Τραμπ προς τον Μπάιντεν 

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Τα μηνύματα ανάμεσα στον τραγουδιστή, την 56χρονη γιατρό και τον υπνοθεραπευτή εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό του. 

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας 

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Οι Αρχές και οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο 

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ. 

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy 

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός 

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος 

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του. 

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων. 

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές. 

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση 

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή. 

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ποσών για τα μισθώματα του 2024, με τη διαδικασία να αφορά εργαζομένους που υπηρετούν μακριά από την κύρια κατοικία τους. 

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής. 

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της. 

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr. 

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για κατοχή στη βόρεια Κύπρο και έστρεψε βέλη και κατά του Κατάρ. 

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Η Πυροσβεστική κινητοποίησε δύο ταχύπλοα σκάφη από Σύρο και Λαύριο, ενώ πλοίο απέπλευσε και από τον Πειραιά για την επιχείρηση. 

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Η απλή ασφάλιση δεν αρκεί από μόνη της, ενώ το Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν αναλαμβάνουν αυτόματα το κόστος πριν βγει το επίσημο πόρισμα των Αρχών. 

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου και αρκετά αγαπημένα πρόσωπα περιμένουν τις ευχές σας. 

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο μετά από έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. 

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Τσαπάκος αναγνωρίζει ανάγκη νέου μοντέλου διαχείρισης, ενώ ο Δρυμός έκλεισε ξανά την Παρασκευή λόγω προβλεπόμενης βροχής. 

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις χρωμάτων και χημικών στη Βαθύ Αυλίδα, χωρίς να απειλεί γειτονικές εκτάσεις, ενώ έρευνα διεξάγει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμών Εύβοιας. 

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

Ο Ντόναλντ εργάζεται στο τμήμα χαμένων αποσκευών για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του, με την οποία είναι παντρεμένος 57 χρόνια, μέχρι που μια διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσε 70.000 δολάρια. 

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Διασώστες έσπευσαν και έσωσαν το παιδί στην παραλία Μπερκ, ενώ η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ διελεύσεων μεταναστών μέσω Μάγχης. 

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως είναι καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στη Σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι - Ο Πούτιν έχει προσκληθεί από τους Αμερικανούς, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμα 

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας - Ο Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στο Ντοροχούσκ, οδηγίες για σχέδια εκκένωσης προς τους δήμους. 

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την 60η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Αυγούστου με πλαστικό χρήμα. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services