Η σουηδική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει και τέταρτη πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream αυτή την εβδομάδα, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Σουηδίας.
Αρχικά είχε γίνει λόγος για μια διαρροή στον Nord Stream 2, ακολουθούμενη από δύο ζημιές στον Nord Stream 1. Εκτιμάται ότι οι βλάβες που έχουν υποστεί οι αγωγοί τους καθιστούν μη λειτουργικούς για πολύ μεγάλο διάστημα.
«Οι δύο από αυτές τις τέσσερις τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας» δήλωσε στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Τζένι Λάρσον.
Οι άλλες δύο τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές φυσικού αερίου στους υποθαλάσσιους ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη και έχει υποσχεθεί «στιβαρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ενεργειακής της υποδομής.
Δανία: Ήδη έχει διαρρεύσει το μισό αέριο των δύο αγωγών
Νωρίτερα, την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανακοίνωσε ότι το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις έχει πλέον διαρρεύσει.
Με αυτόν τον ρυθμό, οι δύο αγωγοί, που υφίστανται διαρροές σε τρία σημεία, αναμένεται να αδειάσουν την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Κρίστοφερ Μπέτσαου.
Κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση. Διαρρέει κυρίως μεθάνιο, κατά την ίδια πηγή.
Δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, ιδίως των κατοίκων του νησιού Μπορνχόλμ, στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Η Δανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO πιστεύουν ότι οι διαρροές στους Nord Stream και Nord Stream 2 οφείλονταν σε «δολιοφθορά».
Ο Nord Stream 1 «ίσως αχρηστεύθηκε για πάντα»
Σημειώνεται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασαν φόβους ότι o Nord Stream 1 θα καταστεί μη λειτουργικός για πάντα μετά από τις μεγάλες διαρροές, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Εάν οι διαρροές στις δύο γραμμές του Nord Stream 1 δεν επιδιορθωθούν γρήγορα, μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στους αγωγούς και θα προκαλέσει διάβρωση, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές.
Ανάλογους φόβους έχουν εκφράσει, άλλωστε, και άλλες πλευρές. Σε χθεσινή τους εκτίμηση, αναλυτές του Eurasia Group σημείωναν ότι η έκταση των ζημιών είναι τέτοια που εκτιμάται ότι οι αγωγοί Nord Stream είναι απίθανο να μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη τον φετινό χειμώνα, ακόμη κι αν υπήρχε πολιτική βούληση αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου ίσως δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου
Οι εκρήξεις στους αγωγούς στη Βαλτική Θάλασσα, ίσως, δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου, σημειώνει σε ανάλυσή του το Politico. Σύμφωνα με το γνωστό μέσο, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να μπαίνει σε μια επικίνδυνη, νέα φάση.
Εάν επιβεβαιωθούν – ή απλώς αυξηθούν – οι υποψίες ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τρεις διαρροές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τη Δευτέρα, οι επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης θα είναι εκτεταμένες, τονίζει το Politico.
Η ιδέα ότι οι υποθαλάσσιες υποδομές ενέργειας και επικοινωνιών της ΕΕ αποτελούν πλέον ρωσικό στόχο θα ανάγκαζε τους Ευρωπαίους στρατιωτικούς να προετοιμαστούν για ένα εν πολλοίς απροσδόκητο νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας, το οποίο θα μπορούσε να τους φέρει σε άμεση αναμέτρηση με το ρωσικό ναυτικό.
Η Βρετανία έχει εκφράσει εδώ και καιρό φόβους ότι τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και σε άλλα βόρεια ύδατα θα μπορούσαν να επιδιώξουν να πλήξουν υποθαλάσσια καλώδια ζωτικής σημασίας για το διαδίκτυο. Οι εκρήξεις αυτής της εβδομάδας κάνουν αυτούς τους φόβους να φαίνονται λιγότερο φανταστικοί και αναζωπυρώνουν μνήμες από το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι στόλοι του ΝΑΤΟ και της Σοβιετικής Ένωσης – και ιδιαίτερα τα υποβρύχια τους – έπαιζαν παιχνίδια γάτας και ποντικού στη Βαλτική.
Σε μια ένδειξη ότι οι χώρες αγωνίζονται να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας, Τέρζε Άασλαντ δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK αργά την Τρίτη ότι «θα ληφθούν μέτρα για την αύξηση της ετοιμότητας» γύρω από τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά από συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και των φορέων εκμετάλλευσης.
Οι διαρροές φυσικού αερίου του Nord Stream σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου οι νορβηγικές αρχές κάλεσαν σε επαγρύπνηση μετά την παρατήρηση μη αναγνωρισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τον Ιούλιο, το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας εξέδωσε μια ασυνήθιστα συγκεκριμένη δήλωση ότι παρακολουθούσε ρωσικά υποβρύχια στις νορβηγικές ακτές.
Οι έρευνες για τις διαρροές από τους αγωγούς φυσικού αερίου συνεχίζονται στη Δανία και τη Σουηδία, τις χώρες των οποίων τα εδάφη βρίσκονται πλησιέστερα στα σημεία των συμβάντων. Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε τις εκρήξεις σκόπιμη επίθεση και «όσο πιο σοβαρή γίνεται», αλλά δεν προσδιόρισε τον ένοχο. Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε επίσης ότι πρόκειται «πιθανότατα για εσκεμμένη ενέργεια, δηλαδή πιθανότατα για πράξη δολιοφθοράς».
Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, έσπευσε να τονίσει τη σοβαρότητα των αμυντικών μέτρων που θα μπορούσαν να απαιτηθούν.
«Βρισκόμαστε, φυσικά, σε μια κατάσταση στην Ευρώπη και τη Γερμανία όπου οι κρίσιμες υποδομές – και ο ενεργειακός εφοδιασμός μπορεί να συγκαταλέγεται στο σύνολό του σε αυτές – αποτελούν πιθανούς στόχους. Η Γερμανία είναι μια χώρα που ξέρει να αμύνεται και η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που μπορεί να προστατεύσει τις ενεργειακές της υποδομές», δήλωσε.
Ενώ η ευρωπαϊκή ήπειρος περιμένει απαντήσεις, κάποιοι ήδη σταθμίζουν τι μήνυμα ήθελε να στείλει η Ρωσία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για μια πράξη σκόπιμου σαμποτάζ.
Ο Μοραβιέσκι και η Φρεντέρικσεν εμφανίστηκαν μαζί στο Γκολενιόβ της Πολωνίας στην τελετή εγκαινίων ενός άλλου αγωγού φυσικού αερίου – του Αγωγού της Βαλτικής από τη Νορβηγία στην Πολωνία – ο οποίος πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το Σάββατο.
Αν πίσω από τις διαρροές του Nord Stream βρισκόταν η Ρωσία, τότε η χρονική συγκυρία μπορεί να ήταν σκόπιμη, δήλωσε η Σιμόνε Ταλιαπέτρα, ανώτερη συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Bruegel που ειδικεύεται στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική της ΕΕ.
«Ο Αγωγός της Βαλτικής ήταν μια κύρια οδός για τη διαφοροποίηση της Πολωνίας από τη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να είναι συμβολικό», είπε, με την υπόνοια ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει την εναλλακτική γραμμή εφοδιασμού της Πολωνίας.

Αλλά η βασική επίπτωση για την Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερη από τον καθαρό συμβολισμό, πρόσθεσε.
«Η Ευρώπη θα πρέπει πλέον να κατανοήσει ότι οι ενεργειακές υποδομές παρουσιάζουν κινδύνους για την ασφάλεια», δήλωσε η Ταλιαπέτρα. «Αν κάτι τέτοιο συμβεί στον αγωγό μας προς τη Νορβηγία ή προς την Αλγερία αυτόν τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δραστηριότητές μας για την ασφάλεια των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών μας, διότι μη φιλικοί παράγοντες μπορεί να αναπαράγουν αυτού του είδους τη δράση».
Καθώς διπλωμάτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα περιστατικά στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, οι αρχές της Δανίας και της Σουηδίας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.
Το βασικό ερώτημα είναι γιατί οι Ρώσοι θα έκαναν σαμποτάζ στους δικούς τους αγωγούς, ζωτικές αρτηρίες που, μέχρι πρόσφατα, διοχέτευαν κερδοφόρες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, με τον Nord Stream 2 να μην έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και τον Nord Stream 1 να έχει ουσιαστικά κλείσει από τη Ρωσία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, οι πραγματικές επιπτώσεις των περιστατικών αυτών στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο – και το οικονομικό κόστος για τη Gazprom και τη Ρωσία – είναι ουσιαστικά μηδενικές, υποστηρίζει το Politico.
Μια πράξη δολιοφθοράς θα ταίριαζε επίσης στο εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για συγκαλυμμένες επιθετικές ενέργειες που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την αναστάτωση, όπως οι δηλητηριάσεις στο Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018, η έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Τσεχία το 2014 και μια σειρά εκρήξεων σε αποθήκες όπλων στη Βουλγαρία, με πιο πρόσφατη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/world/nord-stream-souidia-entopise-kai-tetarti-rogmi-stous-agogous-miso-aerio-exei-idi-diarreysei/
Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Θεσσαλονίκη: 37χρονος κάρφωσε με σπασμένο γυαλί στο στήθος τον 20χρονο συγκάτοικό του μετά από καυγά
Το θύμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Τραγωδία στα Κανάρια Νησιά: Ένας νεκρός και τρεις σοβαρά τραυματίες από ανατροπή τουριστικού λεωφορείου
Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν ακόμα 11 άτομα πιο ελαφρά

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία-Καρολίνα είναι ζευγάρι;
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό

Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών
Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία

Αντιμέτωποι με θερμοκρασία 3.000°C οι αστροναύτες που επιστρέφουν από τη Σελήνη στη Γη
Ειδικός εξηγεί πώς θα επιβιώσουν

Πάτρα: Φωτιά σε πολυκατοικία - Επιχείρηση απεγκλωβισμού σε εξέλιξη
Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο σε φλεγόμενο διαμέρισμα πολυκατοικίας στην Πάτρα

Σοβαρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Σε κρίσιμη κατάσταση στο «Παπαγεωργίου» 61χρονη μετά από παράσυρση
Η 61χρονη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή

Γερμανία: Επίθεση σε ισραηλινό εστιατόριο στο Μόναχο - Αντισημιτικά κίνητρα εξετάζουν οι αρχές
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί αλλά προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές

Ο Μαροκινός που έγινε «είδωλο» στην Κίνα - «Την έσωσε και έφυγε σιωπηλά»
Η ηρωική πράξη του κέρδισε τον θαυμασμό και η ταυτότητά του δεν άργησε να αποκαλυφθεί

Συνομιλίες ΗΠΑ - Ιράν: Όλα κρέμονται σε μια κλωστή - Το σχέδιο των δέκα σημείων και οι παρουσίες
Ιράν: «Το σχέδιο 10 σημείων της Τεχεράνης θα αποτελέσει τη βάση για τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Η νέα λειτουργία του WhatsApp - Τι αλλάζει και πότε
Η νέα λειτουργία του WhatsApp θα είναι διαθέσιμη τους επόμενους μήνες, αλλά αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών

Μεγάλη Παρασκευή - Αυτή ήταν η φυλακή του Ιησού: Η Ακολουθία στα Ιεροσόλυμα
Η λιατανεία κατέληξε στον Γολγοθά

Με στρατιωτικές τιμές η κηδεία του Μιρτσέα Λουτσέσκου
«Ελπίζω να είσαι υπερήφανος για εμένα» είπε συγκινημένος ο Ραζβάν στον επικήδειο

Ζελένσκι: Χωρίς την Ουκρανία και την Τουρκία, η Ευρώπη δεν θα έχει στρατό ανάλογο της Ρωσίας
«Με την Ουκρανία, την Τουρκία, τη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα ελέγχετε την ασφάλεια στις θάλασσες - όχι σε μία μόνο θάλασσα» δήλωσε ο Ζελένσκι

Αχαΐα: Έστειλαν σε 33 χρόνια νεκρό να πληρώσει τον... τάφο του!
Ο γιος του θανόντα ήταν αυτός που έλαβε την ειδοποίηση και, αν και εξέφρασε έκπληξη, επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για διευκρινίσεις

Market Pass 2026: Τα νεότερα - Πότε αναμένονται οι πρώτες πληρωμές
Στα 400 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος - Οι δικαιούχοι και τα αναδρομικά

«Tο όπλο που ονειρεύονται οι χάκερ»: Το νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της Anthropic
Είναι τόσο ισχυρό, ώστε θεωρείται επικίνδυνο

Αλλάζει το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη: Το σχέδιο της Κομισιόν και το νέο μοντέλο που θα εφαρμόσει
Έτοιμη να αλλάξει πλήρως τον τρόπο συνταξιοδότησης η Ευρώπη - Τι θα συμβεί στα επιδόματα

Ανησυχία στο Ωραιόκαστρο: Αρκούδα έκανε την εμφάνισή της σε κατοικημένες περιοχές
Έκτακτη ανακοίνωση από τον Δήμο

«Αποζημιώσεις για το αίμα που χύθηκε» απαιτεί ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ από ΗΠΑ και Ισραήλ
Κατηγορεί τις δύο χώρες ως «εγκληματίες» που θα πληρώσουν

«Κλείδωσε»: Αυτός θα είναι ο καιρός του Πάσχα - Πού θα βρέχει
Επιτάφιος χωρίς βροχές και Ανάσταση με μπουφάν

«Έπρεπε να μας πληρώνετε καλύτερα»: Έξαλλος υπάλληλος στην Καλιφόρνια έβαλε φωτιά σε αποθήκη
Βίντεο στα social media δείχνει τη στιγμή που ο εργαζόμενος ξεκινάει την πυρκαγιά - Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο έκτασης πάνω από 11.000 τετραγωνικά πόδια

Το ωράριο των καταστημάτων σήμερα Μεγάλη Παρασκευή
Ευκαιρία για αγορές της τελευταίας στιγμής

Το Facebook «πρόδωσε» αρχαιοκάπηλο στα Κύθηρα: Πουλούσε θησαυρούς online
Κατασχέθηκαν αρχαία νομίσματα και όστρακα μινωικής εποχής

Βρετανία: Η σοκαριστική ανακάλυψη 250 σκύλων που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες
Οι διασώστες κλήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι δεν υπέφεραν άλλο την κατάσταση

Ο Diddy στο Εφετείο: Πώς προσπαθεί να μειώσει την ποινή του
Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ο ράπερ αναμένεται να αποφυλακιστεί στις 15 Απριλίου 2028

Με χαμηλές ταχύτητες η πασχαλινή έξοδος: Ουρές χιλιομέτρων στις εθνικές οδούς
49.414 οχήματα έχουν περάσει τα διόδια προς Κόρινθο και 37.687 προς Λαμία

Κορυφαίος γιατρός καταρρέει, όταν κρίνεται ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, προσπάθησε να σπρώξει τη σύζυγό του από γκρεμό
Ο Κόνιγκ είχε καταστρώσει σχέδιο δολοφονίας της συζύγου του, προκειμένου να αποφύγει το διαζύγιο

Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: «Όχι» της Αστυνομίας σε ΠΑΟΚ κι ΟΦΗ για κατάργηση των «νεκρών» ζωνών
Η Αστυνομία απέρριψε το αίτημα ΠΑΟΚ και ΟΦΗ για τις «νεκρές» ζώνες κι ο τελικός Κυπέλλου θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό με περιορισμένη παρουσία κόσμου.

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»- Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων - Συνεχίζονται οι αιτήσεις
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»

Ισραήλ: Σκότωσε τον ανηψιό του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου - Ποιος ήταν ο Αλί Γιουσούφ Χάρσι
Το Ισραήλ ανακοίνωσε οτι σκότωσε τον ανιψιό και προσωπικό σύμβουλο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Αλί Γιουσούφ Χάρσι, σε νυχτερινές επιδρομές στον Λίβανο

Πάστορας κατηγορείται για ανθρωποκτονία μετά τον πνιγμό άνδρα κατά τη διάρκεια βάπτισης
Η 48χρονη πάστορας Σέριλ Μπάρτλεϊ κατηγορείται ότι είχε ευθύνη για τον θάνατο του Ρόμπερτ Σμιθ










