Η σουηδική ακτοφυλακή έχει εντοπίσει και τέταρτη πηγή διαρροής φυσικού αερίου στους αγωγούς Nord Stream αυτή την εβδομάδα, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ. Τη σχετική αποκάλυψη έκανε στη σουηδική εφημερίδα Svenska Dagbladet εκπρόσωπος της ακτοφυλακής της Σουηδίας.
Αρχικά είχε γίνει λόγος για μια διαρροή στον Nord Stream 2, ακολουθούμενη από δύο ζημιές στον Nord Stream 1. Εκτιμάται ότι οι βλάβες που έχουν υποστεί οι αγωγοί τους καθιστούν μη λειτουργικούς για πολύ μεγάλο διάστημα.
«Οι δύο από αυτές τις τέσσερις τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας» δήλωσε στην εφημερίδα η εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Τζένι Λάρσον.
Οι άλλες δύο τρύπες βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποπτεύεται δολιοφθορά πίσω από τις διαρροές φυσικού αερίου στους υποθαλάσσιους ρωσικούς αγωγούς προς την Ευρώπη και έχει υποσχεθεί «στιβαρή» απάντηση σε οποιαδήποτε σκόπιμη διακοπή της ενεργειακής της υποδομής.
Δανία: Ήδη έχει διαρρεύσει το μισό αέριο των δύο αγωγών
Νωρίτερα, την Τετάρτη, η Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας ανακοίνωσε ότι το μισό και πλέον από το αέριο που περιείχαν οι αγωγοί στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας στους οποίους σημειώθηκαν ανεξήγητες εκρήξεις έχει πλέον διαρρεύσει.
Με αυτόν τον ρυθμό, οι δύο αγωγοί, που υφίστανται διαρροές σε τρία σημεία, αναμένεται να αδειάσουν την Κυριακή, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Κρίστοφερ Μπέτσαου.
Κατά τους υπολογισμούς της υπηρεσίας, η περιβαλλοντική επίπτωση της διαρροής είναι σχεδόν ίση με αυτή που έχουν στο περιβάλλον οι εκπομπές της Δανίας σε ετήσια βάση. Διαρρέει κυρίως μεθάνιο, κατά την ίδια πηγή.
Δεν θεωρείται πως υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του πληθυσμού, ιδίως των κατοίκων του νησιού Μπορνχόλμ, στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Η Δανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO πιστεύουν ότι οι διαρροές στους Nord Stream και Nord Stream 2 οφείλονταν σε «δολιοφθορά».
Ο Nord Stream 1 «ίσως αχρηστεύθηκε για πάντα»
Σημειώνεται ότι οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας εξέφρασαν φόβους ότι o Nord Stream 1 θα καταστεί μη λειτουργικός για πάντα μετά από τις μεγάλες διαρροές, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές.
Εάν οι διαρροές στις δύο γραμμές του Nord Stream 1 δεν επιδιορθωθούν γρήγορα, μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στους αγωγούς και θα προκαλέσει διάβρωση, ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη τις ίδιες πηγές.
Ανάλογους φόβους έχουν εκφράσει, άλλωστε, και άλλες πλευρές. Σε χθεσινή τους εκτίμηση, αναλυτές του Eurasia Group σημείωναν ότι η έκταση των ζημιών είναι τέτοια που εκτιμάται ότι οι αγωγοί Nord Stream είναι απίθανο να μεταφέρουν φυσικό αέριο στην Ευρώπη τον φετινό χειμώνα, ακόμη κι αν υπήρχε πολιτική βούληση αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου ίσως δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου
Οι εκρήξεις στους αγωγούς στη Βαλτική Θάλασσα, ίσως, δείχνουν το νέο μέτωπο του πολέμου, σημειώνει σε ανάλυσή του το Politico. Σύμφωνα με το γνωστό μέσο, η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη φαίνεται να μπαίνει σε μια επικίνδυνη, νέα φάση.
Εάν επιβεβαιωθούν – ή απλώς αυξηθούν – οι υποψίες ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τις εκρήξεις που προκάλεσαν τρεις διαρροές στους δύο αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα τη Δευτέρα, οι επιπτώσεις στην ασφάλεια της Ευρώπης θα είναι εκτεταμένες, τονίζει το Politico.
Η ιδέα ότι οι υποθαλάσσιες υποδομές ενέργειας και επικοινωνιών της ΕΕ αποτελούν πλέον ρωσικό στόχο θα ανάγκαζε τους Ευρωπαίους στρατιωτικούς να προετοιμαστούν για ένα εν πολλοίς απροσδόκητο νέο μέτωπο στον πόλεμο της Ουκρανίας, το οποίο θα μπορούσε να τους φέρει σε άμεση αναμέτρηση με το ρωσικό ναυτικό.
Η Βρετανία έχει εκφράσει εδώ και καιρό φόβους ότι τα ρωσικά υποβρύχια στον Ατλαντικό και σε άλλα βόρεια ύδατα θα μπορούσαν να επιδιώξουν να πλήξουν υποθαλάσσια καλώδια ζωτικής σημασίας για το διαδίκτυο. Οι εκρήξεις αυτής της εβδομάδας κάνουν αυτούς τους φόβους να φαίνονται λιγότερο φανταστικοί και αναζωπυρώνουν μνήμες από το αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, όταν οι στόλοι του ΝΑΤΟ και της Σοβιετικής Ένωσης – και ιδιαίτερα τα υποβρύχια τους – έπαιζαν παιχνίδια γάτας και ποντικού στη Βαλτική.
Σε μια ένδειξη ότι οι χώρες αγωνίζονται να λάβουν επιπλέον προφυλάξεις, ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της Νορβηγίας, Τέρζε Άασλαντ δήλωσε στο εθνικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NRK αργά την Τρίτη ότι «θα ληφθούν μέτρα για την αύξηση της ετοιμότητας» γύρω από τις υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά από συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης, του στρατού, της αστυνομίας και των φορέων εκμετάλλευσης.
Οι διαρροές φυσικού αερίου του Nord Stream σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου οι νορβηγικές αρχές κάλεσαν σε επαγρύπνηση μετά την παρατήρηση μη αναγνωρισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών κοντά σε πλατφόρμες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Τον Ιούλιο, το Βασιλικό Ναυτικό της Βρετανίας εξέδωσε μια ασυνήθιστα συγκεκριμένη δήλωση ότι παρακολουθούσε ρωσικά υποβρύχια στις νορβηγικές ακτές.
Οι έρευνες για τις διαρροές από τους αγωγούς φυσικού αερίου συνεχίζονται στη Δανία και τη Σουηδία, τις χώρες των οποίων τα εδάφη βρίσκονται πλησιέστερα στα σημεία των συμβάντων. Η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν χαρακτήρισε τις εκρήξεις σκόπιμη επίθεση και «όσο πιο σοβαρή γίνεται», αλλά δεν προσδιόρισε τον ένοχο. Η πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε επίσης ότι πρόκειται «πιθανότατα για εσκεμμένη ενέργεια, δηλαδή πιθανότατα για πράξη δολιοφθοράς».
Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, έσπευσε να τονίσει τη σοβαρότητα των αμυντικών μέτρων που θα μπορούσαν να απαιτηθούν.
«Βρισκόμαστε, φυσικά, σε μια κατάσταση στην Ευρώπη και τη Γερμανία όπου οι κρίσιμες υποδομές – και ο ενεργειακός εφοδιασμός μπορεί να συγκαταλέγεται στο σύνολό του σε αυτές – αποτελούν πιθανούς στόχους. Η Γερμανία είναι μια χώρα που ξέρει να αμύνεται και η Ευρώπη είναι μια ήπειρος που μπορεί να προστατεύσει τις ενεργειακές της υποδομές», δήλωσε.
Ενώ η ευρωπαϊκή ήπειρος περιμένει απαντήσεις, κάποιοι ήδη σταθμίζουν τι μήνυμα ήθελε να στείλει η Ρωσία σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι επρόκειτο για μια πράξη σκόπιμου σαμποτάζ.
Ο Μοραβιέσκι και η Φρεντέρικσεν εμφανίστηκαν μαζί στο Γκολενιόβ της Πολωνίας στην τελετή εγκαινίων ενός άλλου αγωγού φυσικού αερίου – του Αγωγού της Βαλτικής από τη Νορβηγία στην Πολωνία – ο οποίος πρόκειται να αρχίσει να λειτουργεί το Σάββατο.
Αν πίσω από τις διαρροές του Nord Stream βρισκόταν η Ρωσία, τότε η χρονική συγκυρία μπορεί να ήταν σκόπιμη, δήλωσε η Σιμόνε Ταλιαπέτρα, ανώτερη συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης Bruegel που ειδικεύεται στην ενεργειακή και κλιματική πολιτική της ΕΕ.
«Ο Αγωγός της Βαλτικής ήταν μια κύρια οδός για τη διαφοροποίηση της Πολωνίας από τη Ρωσία, αυτό θα μπορούσε να είναι συμβολικό», είπε, με την υπόνοια ότι η Ρωσία θα μπορούσε επίσης να χτυπήσει την εναλλακτική γραμμή εφοδιασμού της Πολωνίας.

Αλλά η βασική επίπτωση για την Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερη από τον καθαρό συμβολισμό, πρόσθεσε.
«Η Ευρώπη θα πρέπει πλέον να κατανοήσει ότι οι ενεργειακές υποδομές παρουσιάζουν κινδύνους για την ασφάλεια», δήλωσε η Ταλιαπέτρα. «Αν κάτι τέτοιο συμβεί στον αγωγό μας προς τη Νορβηγία ή προς την Αλγερία αυτόν τον χειμώνα, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις δραστηριότητές μας για την ασφάλεια των κρίσιμων ενεργειακών υποδομών μας, διότι μη φιλικοί παράγοντες μπορεί να αναπαράγουν αυτού του είδους τη δράση».
Καθώς διπλωμάτες της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα περιστατικά στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, οι αρχές της Δανίας και της Σουηδίας προσπαθούν να εξακριβώσουν τι ακριβώς συνέβη.
Το βασικό ερώτημα είναι γιατί οι Ρώσοι θα έκαναν σαμποτάζ στους δικούς τους αγωγούς, ζωτικές αρτηρίες που, μέχρι πρόσφατα, διοχέτευαν κερδοφόρες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ωστόσο, με τον Nord Stream 2 να μην έχει τεθεί ακόμη σε λειτουργία και τον Nord Stream 1 να έχει ουσιαστικά κλείσει από τη Ρωσία νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, οι πραγματικές επιπτώσεις των περιστατικών αυτών στον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο – και το οικονομικό κόστος για τη Gazprom και τη Ρωσία – είναι ουσιαστικά μηδενικές, υποστηρίζει το Politico.
Μια πράξη δολιοφθοράς θα ταίριαζε επίσης στο εγχειρίδιο του Κρεμλίνου για συγκαλυμμένες επιθετικές ενέργειες που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την αναστάτωση, όπως οι δηλητηριάσεις στο Σάλσμπερι του Ηνωμένου Βασιλείου το 2018, η έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Τσεχία το 2014 και μια σειρά εκρήξεων σε αποθήκες όπλων στη Βουλγαρία, με πιο πρόσφατη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Πηγή: http://www.in.gr/2022/09/29/world/nord-stream-souidia-entopise-kai-tetarti-rogmi-stous-agogous-miso-aerio-exei-idi-diarreysei/
Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά
Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων.

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά
Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές.

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν
Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και βραχιονοφόρο έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες σε διαμέρισμα της Πολίχνης

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου - Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού και τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο
Αυξήθηκε η τιμή του σουβλακιού. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές του δημοφιλούς φαγητού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.

Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι στο Κιάτο: Νεκρός 40χρονος άνδρας
Ο άνδρας φέρεται να ακούμπησε στο σημείο ένωσης των καγκέλων και έχασε την ισορροπία του, πέφτοντας στο κενό.

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου
Ιδιώτης ειδοποίησε τις Αρχές το πρωί της Πέμπτης, ενώ το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο.

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ
Νέα κλίμακα φορολόγησης ενοικίων, κίνητρα για κλειστά ακίνητα και ανακαινίσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο
Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα πληρωμών, με τις καταβολές να ξεκινούν πριν το τέλος του μήνα και να ολοκληρώνονται σε δύο δόσεις ανάλογα με το ταμείο προέλευσης.

Κακουργηματική δίωξη στον 59χρονο για έξι φωτιές στη Σίνδο: «Τις έβαζα για να ξεδίνω από τη δουλειά»
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μία από τις εμπρηστικές ενέργειες – Την Παρασκευή η απολογία του

Τα αλλάζει ο Τραμπ: Κυρώσεις αντί για νέα πλήγματα στο Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος στοχεύει στους Φρουρούς της Επανάστασης και στα Στενά του Ορμούζ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης.

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος πέθανε ενώ έκανε μπάνιο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του
Στο μικροσκόπιο των αρχών η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού όπου έχασε τη ζωή του ο έφηβος, με τη μητέρα του να μιλά για απουσία ρελέ ασφαλείας.

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η μέρα έγινε νύχτα από τη Γροιλανδία ως την Ισπανία – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες
Η ολική έκλειψη Ηλίου της 12ης Αυγούστου 2026 διέσχισε τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ολικότητας να αγγίζει τα δύο λεπτά και δεκαοκτώ δευτερόλεπτα.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» με ανέμους έως 9 μποφόρ
Έξι περιοχές της χώρας τίθενται σήμερα σε καθεστώς ακραίου κινδύνου, με τους βοριάδες να αναμένεται να φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ το επόμενο 48ωρο.

Πάρος: Το βίντεο κατέγραψε τον πνιγμό του 4χρονου - Τι προβλέπει ο νόμος για τον ναυαγοσώστη
Η νομολογία του Αρείου Πάγου δείχνει ότι η ευθύνη ναυαγοσωστών και υπευθύνων πισίνας εξετάζεται ανεξάρτητα από την επίβλεψη των γονέων, σύμφωνα με προηγούμενη δικαστική απόφαση για ανάλογο περιστατικό.

Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό ρωμαϊκό συγκρότημα με στοές στη Βασιλίσσης Όλγας - Δείτε εικόνες
Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του σημαντικού μνημειακού συνόλου που αποκαλύφθηκε κατά την ανάπλαση της οδού

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σοφικό Κορινθίας: 48χρονος έχασε τη ζωή του, παρασύρθηκε από Ι.Χ.
Όπως ανέφερε η Αστυνομία, το φορτηγό που οδηγούσε ο άτυχος 48χρονος ήταν σταματημένο σε προσωρινή στάση τη στιγμή του δυστυχήματος

Κούκλα του σeξ «ξεγέλασε» την αστυνομία της Αυστραλίας που τη πέρασε για πτώμα
Η κούκλα, εξαιρετικά ρεαλιστική, είχε μαλλιά, σκουλαρίκι στη μύτη και σημάδια σαν μώλωπες - «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε σωστά», σχολιάζουν ειδικοί

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Κική Δαλάκου
Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, από το 1963 έως το 1978

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»
Τουρκικά μέσα αντιδρούν στην ελληνική παρουσία στη νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελλόριζο

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Νέα καταγγελία για το επεισόδιο στο λιμάνι της Τήνου – «Επί 45 λεπτά δεχόμουν επίθεση»
Η ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής περιέγραψε ένταση στο λιμάνι της Τήνου και κατήγγειλε τη σιωπή κομμάτων και οργανώσεων απέναντι στο περιστατικό.

Τουρκία: Διπλός φόνος σε βάρος συζύγου και κουνιάδου - Τι ισχυρίστηκε ο δράστης για να δικαιολογήσει την πράξη του
Ο 36χρονος Ισμαήλ Ματούρ συνελήφθη έχοντας πάνω του το όπλο του εγκλήματος, ενώ οι Αρχές διερευνούν το πραγματικό κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία στην Προύσα.

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και βοριάδες έως 9 μποφόρ πριν τον Δεκαπενταύγουστο
Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, προειδοποιεί για ενίσχυση μελτεμιού, πτώση θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες.

Νεκρός αστυνομικός στον Αγιο Δημήτριο: Κλειδί και μπουκάλι αλκοόλ βρέθηκαν μέσα στο κλειδωμένο όχημα
Ο θάνατος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει υπό διερεύνηση - η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια
Τα «Φιδάκια της Παναγίας» εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά - το σπάνιο έθιμο του Δεκαπενταύγουστου
Για τους Κεφαλλονίτες, η απουσία των φιδιών κάθε χρόνο θεωρείται κακός οιωνός και προμήνυμα μεγάλης καταστροφής, όπως ο σεισμός του 1953 - Το Φιδάκι της Παναγίας, γνωστό και ως Αγιόφιδο, απαντάται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα

Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στην περιοχή Ελιές: Εκκένωση με μήνυμα 112, καίει σε δασική έκταση
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Βολίμες», αναφέρει το μήνυμα εκκένωσης της Πολιτικής Προστασίας

Σειρά γέννησης και παθήσεις: Ποιες ασθένειες συνδέονται με το αν γεννηθήκατε πρώτοι ή δεύτεροι
Πρωτότοκα και δευτερότοκα παιδιά εμφανίζουν διαφορετικό προφίλ κινδύνου για συγκεκριμένες ασθένειες - Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη

Προετοιμάσου να εργάζεσαι για 60 χρόνια - Τι αλλάζει σύντομα στην αγορά εργασίας
Το αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής έως τα 100 έτη μεταμορφώνει εργασία και κοινωνία, επιβάλλοντας μακρύτερη επαγγελματική πορεία, οικονομικό σχεδιασμό και νέες στάσεις απέναντι στη γήρανση και τους ηλικιωμένους

Σεισμός στην Κολομβία: Η συγκλονιστική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν μητέρα και βρέφος
Η Κολομβία μετράει τις πληγές της μετά τη σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε το δυτικό τμήμα της χώρας. Μέσα στην καταστροφή, οι διασώσεις επιζώντων δίνουν ελπίδα στις ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο

Θερινές εκπτώσεις 2026: Έως πότε ισχύουν και τι να προσέξετε στις αγορές σας
Η εκπτωτική περίοδος διαρκεί έως τις 31 Αυγούστου - οι υποχρεώσεις των καταστημάτων και η διαφορά εκπτώσεων από προσφορές που κάθε καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει.

Ακίνητα στην Αθήνα: Οι 3 περιοχές που αναβαίνουν - Πού φτάνουν τα 4.000 €/τ.μ.
Το Athens Market Report 2026 της Engel & Volkers αποτυπώνει τις τάσεις σε τρεις γειτονιές κοντά στο κέντρο, με διαφορετικό προφίλ αγοραστών και αυξημένες ετήσιες τιμές.

Πώς ο Τραμπ έφυγε κρυφά από την Τουρκία με αεροσκάφος-δόλωμα εξαιτίας απειλών του Ιράν
Δεν πήρε το Boeing 747 με το οποίο είχε πάει στην Τουρκία

Forbes 2026: Τέσσερις ελληνικές πόλεις στους καλύτερους προορισμούς συνταξιοδότησης στον κόσμο
Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν στη λίστα με τους 96 προορισμούς σε 24 χώρες που αξιολογεί το αμερικανικό περιοδικό για τους συνταξιούχους του εξωτερικού

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η μία περίπτωση που η κλήση Δημοτικής Αστυνομίας ακυρώνεται νόμιμα
Το άρθρο 38 του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ρητά πότε δεν επιτρέπεται η βεβαίωση δεύτερης κλήσης - και πώς ο οδηγός μπορεί να την προσβάλει επιτυχώς.

Νέα τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία, πάνω από 110 νεκροί, έρευνες για εγκλωβισμένους
Η δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μπογκοτά μέχρι και τα σύνορα με τη Βενεζουέλα - Φόβοι για μετασεισμούς - Εκκενώνονται νοσοκομεία - Έκτακτος συντονισμός από τον πρόεδρο της χώρας

Σκιάθος: Σοβαρά τραυματίστηκε Ιταλίδα τουρίστρια από ρεύμα αεροπλάνου - Αεροδιακομιδή στον Βόλο
Η 52χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αφού παρασύρθηκε από τις τουρμπίνες αεροσκάφους κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».

Τρομακτικές στιγμές στη Ρωσία - Aσανσέρ με 9 επιβάτες «έπεσε» ορόφους και 4 βγήκαν με σπασμένα πόδια!
Εννέα άνδρες επέβαιναν στον θάλαμο – Τέσσερις υπέστησαν κατάγματα στα κάτω άκρα

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής πανηγύρισε γκολ πέφτοντας στο κενό και τελικά ... ακυρώθηκε
Ο 29χρονος αμυντικός Τζέισι Μαρανάο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο από την πτώση

Πόρτο Χέλι: Νεκρή βρέθηκε 64χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου
Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοχειρία, αν και δεν έχει εντοπιστεί κανένα σημείωμα

Βόλος: Ανάδοχη οικογένεια βρήκε τοξικοεξαρτημένο βρέφος που έζησε 8 μήνες σε νοσοκομείο
Εδώ και λίγες ημέρες το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο νέο του σπίτι










