Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έκανε τη βασική εισήγηση, ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί. «Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.
Όλα αυτα συμβαίνουν, την ώρα που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διαδοχικά ανοίγματα προς τα μέλη της τάσης, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα. Όπως είπε, «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Κερασάκι στην τούρτα
Εκτός από τις αιτιάσεις περί «αποστατών», το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της τάσης βάρυνε απότομα η χθεσινή ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της συναδέλφου του και μέλους των «6 συν 6», Σίας Αναγνωστοπούλου. Αφορμή τα σχόλια της κ. Αναγνωστοπούλου για μια συνέντευξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον τελευταίο να επισημαίνει στα κοινωνικά δίκτυα πως «Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. (φωτο 3-4-5). 2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».
Μπροστά στην έκταση που έλαβε το ζήτημα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στη Σία Αναγνωστοπούλου. Ακολούθως, ο κ. Πολάκης φέρεται να τηλεφώνησε με τη σειρά του στη Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γνωστό.
Το παρασκήνιο
Το γεγονός, ωστόσο, ότι το «θερμό επεισόδιο» έλαβε χώρα ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου προκάλεσε έντονη αναταραχή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και δυσφορία σε αρκετούς από τους συμμετέχοντες στη σημερινή διαδικασία. Πολύ περισσότερο, όταν στις τάξεις των «νεοπροεδρικών» υπήρχε αναμονή όλη μέρα χθες για τις εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε περίπτωση που η τάση αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς «δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει μια ολόκληρη γενιά», όπως παρατηρούσαν.
Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης επέλεξε την σημερινή ημέρα, για να επιτεθεί στη Σία Αναγνωστοπούλου δεν περνά απαρατήρητο από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με δεδομένο ότι οι επίμαχες δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος είχαν γίνει πολλές ημέρες πριν, χωρίς να εγείρουν μέχρι χθες το απόγευμα την αντίδραση του Βουλευτή Χανίων. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκτιμούν ότι η ανάρτηση του κ. Πολάκη προστίθεται στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της εξόδου για την τάση «6 συν 6», ωθώντας τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζουν τη σφοδρή αντιπαράθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία και τελικά επέλεξαν την έξοδο, από την παραμονή τους στην Κουμουνδούρου.
Με αυτά τα δεδομένα, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» φέρονται στον προθάλαμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν λάβει κανείς υπόψη την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη. Πολλά εκ των οποίων δεν αποκλείεται να είχαν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, αν δεν ανέμεναν την σημερινή διαδικασία, για να δρομολογηθεί η «συντεταγμένη» στάση τους απέναντι στην Κουμουνδούρου.
«Θύματα» της μετάλλαξης
Το σχίσμα, άλλωστε, με την νέα ηγετική ομάδα υπογραμμίστηκε και στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τόσο με την αποστροφή του κ. Κασσελάκη περί «αποστασίας», όσο και με τις τοποθετήσεις αρκετών εκ των «νεοπροεδρικών», οξύνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, για την οποία κάνουν λόγο τα στελέχη της τάσης «6 συν 6». Για ορισμένα εξ’ αυτών, η πορεία τους εντός ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «προδιαγεγραμμένη», καθώς εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να εξωθηθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, διαβλέποντας μια βίαιη μετάλλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη περί του μαξιλαριού των 37 δις ευρώ. Ως κυβερνητικά στελέχη της διακυβέρνησης Τσίπρα αρκετά εκ των στελεχών της τάσης, κρίνουν πως η παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ημερομηνία λήξης ούτως ή άλλως, καθώς οι εκκλήσεις για την παραμονή τους εξυπηρετούν την πρόσκαιρη αναχαίτιση της εικόνας διάλυσης και όχι την υπεράσπιση της συνέχειας του κόμματος.
Υπό αυτό το πρίσμα, η παραμονή τους θα νομιμοποιούσε την μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε μια άλλη ιδεολογική πλατφόρμα, μέχρις ότου το πολιτικό τους κεφάλαιο να εξαερωθεί ανάμεσα στην τοξικότητα και την αισθητική των «νεοπροεδρικών», διαγράφοντας στην πράξη το πολιτικό και κυβερνητικό παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι, οι αποχωρήσεις μελών της τάσης «6 συν 6» καταλήγουν σε νομοτέλεια, μολονότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν και πότε θα κλείσουν πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου, αλλά και με ποιόν τρόπο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ομαδική έξοδος, αφήνοντας οριστικά πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τους ανέδειξε, τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1437082/suriza-nasos-iliopoulos-stin-omada-66-tis-ahtsioglou-den-boroume-na-meinoume-allo-prepei-na-fugoume-apo-auton-ton-vourko/
Ξανά υπέρ του Φειδία Παναγιώτου ο Έλον Μασκ: Ψηφίστε τον για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος είδε ένα βίντεο του ευρωβουλευτή από την Κύπρο κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ενθουσιάστηκε

Η νέα Δύση του Τραμπ: Ρίχνει στη β` κατηγορία την Ευρώπη, αλλά «φλερτάρει» με Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία και Ουγγαρία
Η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και οι αναφορές σε «Ευρώπη σε παρακμή» προκαλούν ανησυχία στις Βρυξέλλες - Η στοχευμένη προσέγγιση σε συγκεκριμένα κράτη - μέλη και η δυσαρέσκεια Τραμπ για τη G7 που οδηγεί... στην Core 5

Πέθανε ο ηθοποιός Peter Greene, ο «κακός» του Pulp Fiction
Ο ηθοποιός Πίτερ Γκριν πέθανε την Παρασκευή (12.12.2025) στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη, όπως έκανε γνωστό ο μάνατζέρ του

Αγωνία στην Κρήτη για την εξαφάνιση 33χρονου γιατρού - Βρέθηκε το όχημά του, αλλά όχι ο ίδιος
Silver Alert για τον 33χρονο γιατρό του Βενιζελείου Αλέξη Τσικόπουλο - Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες των αρχών

«Υπήρξαν φορές που νόμιζα ότι θα πεθάνω»: Συμμορία Αλβανών και Ρουμάνων βίαζε ανήλικες
Τα μέλη της καταδικάστηκαν σε 40 χρόνια φυλακή συνολικά, «εξαγόραζαν» τις υπηρεσίες των θυμάτων τους με αλκοόλ και τσιγάρα

Διπλή ρύθμιση ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά: Τέλος η «ομηρία» από χρέη
Απαλλάσσονται από διώξεις όσοι καταφεύγουν στη λύση της πτώχευσης ενώ, επιπλέον, το κράτος θα επιδοτεί με «voucher» επαγγελματίες που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, προκειμένου να λάβουν υποστήριξη από ειδικούς επαγγελματίες

Βαρκελώνη: Τα γρήγορα αντανακλαστικά γυναίκας έσωσαν άνδρα που έπεσε στις ράγες του Μετρό
Στο βίντεο που δημοσίευσε η καταλανική αστυνομία, φαίνεται ένας νεαρός να περπατάει αποπροσανατολισμένος, να παραπατάει και να χτυπάει στον τοίχο της αποβάθρας προτού πέσει στις ράγες του τρένου

Βόλος: Καταδικάστηκε 51χρονος που χτύπησε την κόρη και τη γυναίκα του με πατερίτσα
Ο 51χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών και 6 μηνών

Γαλλία: Και οι Γάλλοι αγρότες στα μπλόκα
Σε αποκλεισμούς οδικών αξόνων προχώρησαν Γάλλοι αγρότες που αντιτίθενται στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών,

Πανελλαδική απεργία 16/12: Ποιοι συμμετέχουν – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν την πλήρη συμπαράστασή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στα μπλόκα που έχουν στηθεί από τους αγρότες σε διάφορες περιοχές της χώρας

«Πόλεμος» με Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ: «Ο Γιάννης είναι δειλός»
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του trade του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην Αμερική με τον Κέντρικ Πέρκινς να τον χαρακτηρίζει δειλό λόγω της συμπεριφοράς του.

Η Λάρνακα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2030
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να απονείμει σε κάθε Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα χρηματικό βραβείο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», ως αναγνώριση της ποιότητας της προετοιμασίας και του πολιτιστικού σχεδιασμού της

Προσοχή απάτη! Μηνύματα SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων
Alert από τον Δήμο Αθηναίων για νέα απάτη

Σοκ: Εξαφανισμένος 18χρονος βρέθηκε νεκρός 7 χρόνια μετά, σφηνωμένος σε μία καμινάδα σπιτιού
Τραγικές οι συνθήκες του θανάτου του σύμφωνα με τις αρχές του Κολοράντο

Λεωφορείο έπεσε σε σκαλωσιά κτιρίου στο κέντρο του Μανχάταν, τραυματίστηκε ο οδηγός
Δείτε βίντεο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τη Δευτέρα στις 17:00 περιμένω αντιπροσωπεία αγροτών στο Μαξίμου»
Η αναφορά στην εκλογή Πιερρακάκη ως προέδρου του Eurogroup και το σχόλιο για τον προϋπολογισμό

Στάση εργασίας στα λεωφορεία στις 17 Δεκεμβρίου
Ποιες ώρες τραβούν «χειρόφρενο» οι εργαζόμενοι

Όρκα και δελφίνια κυνηγούν παρέα σολομό και μοιράζονται το γεύμα
Βίντεο με την απρόσμενη θαλάσσια συμμαχία

Απαράδεκτο σχόλιο σε βάρος διαιτήτριας στη Serie C Γυναικών: «Πήγαινε να πλύνεις τα πιάτα»
Η 26χρονη Αριάννα Κουάντρο δέχθηκε προσβλητικά σχόλια από οπαδό της Pro Palazzolo

Φοινικούντα: Οι αντιφάσεις του ανιψιού που οδήγησαν στη σύλληψή του
Δηλώνει έκπληκτος

Θεσσαλονίκη: 45χρονος επαίτης γρονθοκόπησε δύο γυναίκες μετά από καυγά
Στο νοσοκομείο κατέληξε η μία από τις δύο γυναίκες

Επική φωτογραφία από την Ιταλία: Δείτε πώς προσπάθησε να κρυφτεί σε φάτνη Γκανέζος που είχε επιτεθεί σε δημόσιο υπάλληλο
Τον 39χρονο μετανάστη εντόπισε ο δήμαρχος της πόλης Γκαλατόνε αν και αρχικά τον πέρασε για «άκρως ρεαλιστική» φιγούρα

Αγρότες σχεδιάζουν απόβαση με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Νέα συνάντηση του Τσιάρα με τα μπλόκα της Κρήτης σήμερα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε Τραμπ: Στην Ευρώπη αποφασίζουμε εμείς, μην ανακατεύεσαι
Απάντηση στις αναφορές της αμερικανικής Εθνικής Στρατηγικής για την Ευρώπη που κινδυνεύει με εξάλειψη εδωσε η επικεφαλής της Κομισιόν

Βόλος: Διαρρήκτης πετούσε μαχαίρια σε αστυνομικούς για να μην συλληφθεί
Σκηνές χάους στο Διμήνι

Βραζιλία: Κυκλώνας σάρωσε το Σάο Πάολο - Στο σκοτάδι 1,5 εκατ. νοικοκυριά
Περίπου 1,5 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις παραμένουν βυθισμένα στο σκοτάδι σήμερα

Θεσσαλονίκη: Αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν ελληνική σημαία 100 τ.μ.
Οι αγρότες στα Πράσινα Φανάρια κρέμασαν συμβολικά την ελληνική σημαία

Χανιά: Περιπέτεια για 12 μαθητές από την Αθήνα – Στο νοσοκομείο με συμπτώματα δύσπνοιας
Τα παιδιά εμφάνισαν συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγείας Βάμου

Ελεύθερος με όρους ο 90χρονος που έθαψε ζωντανό σκυλί στη Θεσσαλονίκη – «Νόμιζα πως ήταν νεκρό», είπε
«Εξετάστηκε από κτηνίατρο και αναμένεται να μεταφερθεί σε καταφύγιο για φιλοξενία»

Έκτακτη προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας - Το νέο στέλεχος H3N2 προκαλεί φόβο
Σύμφωνα με τον WHO, η παγκόσμια δραστηριότητα της γρίπης ενισχύεται από την άνοδο των ιών A(H3N2)

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης εξελέγη πρόεδρος του Eurogroup
Οι 20 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τον εξέλεξαν έναντι του Βέλγου Βινσέντ βαν Πέτεγκεμ - Η εκλογή Πιερρακάκη ερμηνεύεται ως ισχυρό μήνυμα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Χάος στη Βουλή, τη σύλληψη του «Φραπέ» ζητά η Κωνσταντοπούλου, καταγγέλει ότι απείλησε πως «θα της στρίψει το λαρύγγι»
Δείτε το βίντεο

Σύλληψη αγρότισσας στη Λαμία που καλούσε για ξυλοδαρμούς σε βίντεο στο TikTok
Η αγρότισσα σε βίντεό της καταφέρετε εναντίον αστυνομικών, δημοσιογράφων, πολιτικών ακόμη και σε βάρος δικαστών και εισαγγελέων

Προειδοποιήσεις τρόμου από Ρούτε: Ο επόμενος στόχος της Ρωσίας είναι το ΝΑΤΟ, η σύγκρουση είναι προ των πυλών
Μία σύγκρουση με τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι «στο μέγεθος του πολέμου που πέρασαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας» είπε ο γγ του ΝΑΤΟ - Αρκετά μέλη της Συμμαχίας δεν έχουν συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της απειλής, πρόσθεσε

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Αλεξίπτωτο τυλίγεται στο φτερό αεροπλάνου και άνδρας αιωρείται στο κενό
Yπέστη ελαφρά τραύματα από το περιστατικό

Οδηγός μοτοσικλέτας παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό για να αποφύγει έλεγχο
Όταν του ζήτησαν τα στοιχεία του, πάτησε γκάζι για να ξεφύγει

Μικρά σημάδια ανάκαμψης στην κατανάλωση: Πώς αλλάζουν οι επιλογές και οι προτεραιότητες των Ελλήνων
Το νέο προφίλ του Έλληνα καταναλωτή

Δεκαοκτώ παιδιά γεννήθηκαν στην Ελλάδα από το σπέρμα του δότη με το καρκινικό γονιδίωμα
Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε το σπέρμα του συγκεκριμένου ανθρώπου από κλινική στη χώρα μας ήταν το 2017

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση o δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο
Δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά

Ανήλικος έκαψε το γήπεδο της φινλανδικής Χάκα λίγες εβδομάδες μετά τον υποβιβασμό
Εικόνες... σοκ από την ιστορική καμένη εξέδρα του σταδίου










