Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος, κατά πληροφορίες, έκανε τη βασική εισήγηση, ήταν και το πρόσωπο που συνάντησε στα μέσα της εβδομάδας τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Παράλληλα, και έπειτα από συνεδρίαση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της αποχωρεί. «Η αξιοπιστία και η σοβαρότητα του χώρου θίγεται συνεχώς, καθώς γινόμαστε μάρτυρες δημόσιων τοποθετήσεων που πηγαίνουν κόντρα στις αποφασισμένες θέσεις του κόμματος, όπως η ομιλία του νέου Προέδρου στο ΣΕΒ, η ανακοίνωση του κόμματος για την Παλαιστίνη, αλλά και η σταδιακή αποδόμηση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, εγκολπώνοντας επιχειρήματα του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο της αποχώρησής τους.
Όλα αυτα συμβαίνουν, την ώρα που ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποιεί διαδοχικά ανοίγματα προς τα μέλη της τάσης, έχοντας προηγουμένως προειδοποιήσει τα στελέχη της για… αποστασία, σε περίπτωση που επιλέξουν τελικά την έξοδο από το κόμμα. Όπως είπε, «δεν μπορώ να φανταστώ ότι 50 χρόνια μετά το Πολυτεχνείο -ξέρουμε πώς φτάσαμε στη Χούντα- ότι αυτοί οι αξιόλογοι άνθρωποι που γνωρίζουν τους αγώνες του χώρου μας, θα γίνουν αποστάτες. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Πιστεύω ότι θα μείνουν στο κόμμα», σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
Κερασάκι στην τούρτα
Εκτός από τις αιτιάσεις περί «αποστατών», το κλίμα ανάμεσα στα μέλη της τάσης βάρυνε απότομα η χθεσινή ανάρτηση του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της συναδέλφου του και μέλους των «6 συν 6», Σίας Αναγνωστοπούλου. Αφορμή τα σχόλια της κ. Αναγνωστοπούλου για μια συνέντευξη του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με τον τελευταίο να επισημαίνει στα κοινωνικά δίκτυα πως «Το απέδειξα και τον Μάρτιο του 2022 όταν μετά τη δημόσια επίθεση μου στον Πλεύρη και τη Γκαγκα, λάβατε αμέσως εσύ και ο σύζυγός σου την αντιική θεραπεία με paxlovid που δικαιούσασταν αλλά δεν σας χορηγούσαν. (φωτο 3-4-5). 2)ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!!!».

Σηκώνοντας το γάντι, η πρώην Αναπληρώτρια Υπουργός και μέλος της τάσης «6 συν 6», Σία Αναγνωστοπούλου σχολίασε πως «δεν θα μπω σε προσωπική αντιπαράθεση με τον σ. Πολάκη. Γνωριζόμαστε πολύ καλά και γνωρίζουμε και οι δύο καλά τι σημαίνει πολιτική αντιπαράθεση και τι προσωπική επίθεση». Η ίδια κατέληγε πως «Υ. Γ. Ούτε θα μπω στη διαδικασία να πω δημοσίως αν και πότε στάθηκα δίπλα του σε δύσκολες φάσεις δικές του».
Μπροστά στην έκταση που έλαβε το ζήτημα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και δεδομένης της χρονικής συγκυρίας, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες τόσο στον Παύλο Πολάκη, όσο και στη Σία Αναγνωστοπούλου. Ακολούθως, ο κ. Πολάκης φέρεται να τηλεφώνησε με τη σειρά του στη Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χωρίς το περιεχόμενο των συνομιλιών να έχει γνωστό.
Το παρασκήνιο
Το γεγονός, ωστόσο, ότι το «θερμό επεισόδιο» έλαβε χώρα ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου προκάλεσε έντονη αναταραχή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και δυσφορία σε αρκετούς από τους συμμετέχοντες στη σημερινή διαδικασία. Πολύ περισσότερο, όταν στις τάξεις των «νεοπροεδρικών» υπήρχε αναμονή όλη μέρα χθες για τις εξελίξεις, με κορυφαία στελέχη να εκφράζουν τον προβληματισμό τους σε περίπτωση που η τάση αποφασίσει να αποχωρήσει από το κόμμα, καθώς «δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει μια ολόκληρη γενιά», όπως παρατηρούσαν.
Παράλληλα, το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης επέλεξε την σημερινή ημέρα, για να επιτεθεί στη Σία Αναγνωστοπούλου δεν περνά απαρατήρητο από στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με δεδομένο ότι οι επίμαχες δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος είχαν γίνει πολλές ημέρες πριν, χωρίς να εγείρουν μέχρι χθες το απόγευμα την αντίδραση του Βουλευτή Χανίων. Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγα τα κομματικά στελέχη που εκτιμούν ότι η ανάρτηση του κ. Πολάκη προστίθεται στη φαρέτρα των επιχειρημάτων υπέρ της εξόδου για την τάση «6 συν 6», ωθώντας τους προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ υπενθυμίζουν τη σφοδρή αντιπαράθεση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού με στελέχη της «Ομπρέλας», τα οποία και τελικά επέλεξαν την έξοδο, από την παραμονή τους στην Κουμουνδούρου.
Με αυτά τα δεδομένα, τα στελέχη της τάσης «6 συν 6» φέρονται στον προθάλαμο της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αν λάβει κανείς υπόψη την στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών της από όλη την Ελλάδα, τα οποία θα συμμετάσχουν στην σημερινή τηλεδιάσκεψη. Πολλά εκ των οποίων δεν αποκλείεται να είχαν ήδη αποχωρήσει από το κόμμα, αν δεν ανέμεναν την σημερινή διαδικασία, για να δρομολογηθεί η «συντεταγμένη» στάση τους απέναντι στην Κουμουνδούρου.
«Θύματα» της μετάλλαξης
Το σχίσμα, άλλωστε, με την νέα ηγετική ομάδα υπογραμμίστηκε και στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, τόσο με την αποστροφή του κ. Κασσελάκη περί «αποστασίας», όσο και με τις τοποθετήσεις αρκετών εκ των «νεοπροεδρικών», οξύνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας, για την οποία κάνουν λόγο τα στελέχη της τάσης «6 συν 6». Για ορισμένα εξ’ αυτών, η πορεία τους εντός ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται «προδιαγεγραμμένη», καθώς εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να εξωθηθούν εκτός ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, διαβλέποντας μια βίαιη μετάλλαξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με φόντο τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη περί του μαξιλαριού των 37 δις ευρώ. Ως κυβερνητικά στελέχη της διακυβέρνησης Τσίπρα αρκετά εκ των στελεχών της τάσης, κρίνουν πως η παραμονή τους στον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ημερομηνία λήξης ούτως ή άλλως, καθώς οι εκκλήσεις για την παραμονή τους εξυπηρετούν την πρόσκαιρη αναχαίτιση της εικόνας διάλυσης και όχι την υπεράσπιση της συνέχειας του κόμματος.
Υπό αυτό το πρίσμα, η παραμονή τους θα νομιμοποιούσε την μετάβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε μια άλλη ιδεολογική πλατφόρμα, μέχρις ότου το πολιτικό τους κεφάλαιο να εξαερωθεί ανάμεσα στην τοξικότητα και την αισθητική των «νεοπροεδρικών», διαγράφοντας στην πράξη το πολιτικό και κυβερνητικό παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κάπως έτσι, οι αποχωρήσεις μελών της τάσης «6 συν 6» καταλήγουν σε νομοτέλεια, μολονότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί εάν και πότε θα κλείσουν πίσω τους την πόρτα της Κουμουνδούρου, αλλά και με ποιόν τρόπο, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί μια ομαδική έξοδος, αφήνοντας οριστικά πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που τους ανέδειξε, τις επόμενες εβδομάδες.
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1437082/suriza-nasos-iliopoulos-stin-omada-66-tis-ahtsioglou-den-boroume-na-meinoume-allo-prepei-na-fugoume-apo-auton-ton-vourko/
Σοκ στο Βέλγιο: Ζευγάρι βίαζε νήπια σε παιδικό σταθμό και τα βιντεοσκοπούσε
Από 18 έως 36 μηνών τα θύματα

Ποιος είναι ο 89χρονος που πυροβόλησε σε ΕΦΚΑ και Εφετείο: Τρεις γιατροί τον έκριναν ικανό να οπλοφορεί
Τι ανέφερε σε επιστολή προς τα Μέσα Ενημέρωσης

Συγκλονιστικό βίντεο: Αντιφρονούντες σε φυλακή του Ιράν λένε τραγούδι αντίστασης λίγο πριν εκτελεστούν
Στο βίντεο που φέρεται να έχει τραβηχτεί μέσα από τη φυλακή Γκεζέλ Χεσάρ φαίνονται έξι Ιρανοί αντιφρονούντες να τραγουδούν ένα τραγούδι αντίστασης λίγα λεπτά πριν την εκτέλεσή τους

ΕΕ: Νέο κύμα ακρίβειας περιμένουν οι πολίτες
Απαισιοδοξία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τον ΟΠΕΚ, τεράστιο πλήγμα στο πετρελαϊκό καρτέλ
Η αποχώρηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων εντείνει τις πιέσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου και αναδιαμορφώνει τις γεωπολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Η φάλαινα Τίμι φορτώθηκε σε μαούνα σε μια ύστατη προσπάθεια για τη διάσωσή της
Η διάσωσή της έχει ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου

Έγκλημα στη Μεσσηνία: 42χρονος βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμό σε στάβλο
Η σορός εντοπίστηκε στην συνοικία Μπουρνιά της Καλαμάτας

Συνελήφθη η μητέρα του 5χρονου που κόντεψε να πετάξει όλο το σπίτι από τον 6ο όροφο: Είχε ειδοποιήσει νταντά αλλά δεν ήρθε
Ο 5χρονος κόντευε να πετάξει το μισό σπίτι από το μπαλκόνι

Σεισμός τώρα: 4,6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σκιάθου
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική

ΕΦΚΑ: Η στιγμή που ο 89χρονος με την καραμπίνα βγαίνει από το υποκατάστημα ενώ έχει πυροβολήσει
Ο ηλικιωμένος παραμένει ασύλληπτος ενώ πραγματοποίησε και δεύτερη επίθεση λίγο αργότερα στο Εφετείο Αθηνών

Προφυλακίστηκε ο 20χρονος για τη δολοφονία του 27χρονου – «Δεν ήθελε να τον σκοτώσει, επιχείρησε να αυτοκτονήσει»
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια σήμερα στο Ναυτοδικείο Πειραιά

Πέθανε η ηθοποιός, Ελπίδα Μαζαράκη
Η κηδεία της θα γίνει την Πέμπτη στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας

Ξεκινά το πρόγραμμα «Chios Pass 2026» και «Kythira Pass 2026» για την ενίσχυση του τουρισμού – Πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση
Το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών στους δικαιούχους

Διεκόπη η δίκη για τα Τέμπη - Στις 27 Μαΐου η επόμενη δικάσιμος
Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου

Παιδί 4 ετών σε αμοκ: Ήταν μόνο του σε μπαλκόνι - Πετούσε αντικείμενα σε κεντρικό δρόμο στη Θεσσαλονίκη
Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τη μητέρα του

Δίκη για τα Τέμπη: Μήνυση σε Κυρανάκη καταθέτει ο κατηγορούμενος Νικολάου
Για τον πρώην επιθεωρητή του ΟΣΕ, το Ελληνικό Δημόσιο όπως και για τρεις ακόμη κατηγορούμενους έχει υποβάλλει δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρισα

Το βίντεο με τον άνδρα που ρίχνει νοκ-άουτ έναν μεθυσμένο που άπλωσε χέρι στη γυναίκα του σε ένα μπαρ και διχάζει το διαδίκτυο
Το περιστατικό έχει διχάσει έντονα το διαδίκτυο

Συνελήφθη ο αδελφός του «Salt Bae» για «διαμεσολάβηση σε πορνεία ανηλίκου»
Ο Οζγκιούρ Γκοκτσέ κατηγορείται ως μέλος κυκλώματος με κέρδη άνω των 15 εκατομμυρίων λιρών

Σοκαριστική αποκάλυψη: Μετά τον ΕΦΚΑ πήγε στη Λουκάρεως και πυροβόλησε ακόμη 2 άτομα
Ισχυρές αστυνομικέςδυνάμεις στην περιοχή

ΕΦΚΑ - Κεραμεικός: Ανδρας πυροβόλησε με καραμπίνα και τράπηκε σε φυγή
Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία

Χειρουργήθηκε ο Κώστας Σλούκας - Πότε επιστρέφει
Η επέμβαση έγινε λίγο πριν από τις 8 το πρωί και ήταν πετυχημένη

Γαλάτσι: Στο νοσοκομείο 45χρονος μετά από καβγά για μια θέση στάθμευσης
Στην κατοχή του 55χρονου που συνελήφθη βρέθηκε ένας σουγιάς και μια σιδερογροθιά

Τουρκία: Ηλικιωμένος εισέβαλε σε κυβερνητικό κτίριο με μπαλτά και επιτέθηκε σε υπάλληλο, δείτε βίντεο
Αγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα κίνητρα της επίθεσης

Καιρός: Πόσο θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή - Η ημερομηνία που επιστρέφει η άνοιξη
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Τρόμος για μητέρα και παιδί στη Ρόδο: Ο εν διαστάσει σύζυγος προσπάθησε να ρίξει το αυτοκίνητό τους στον γκρεμό
Όλα συνέβησαν καθώς ο 45χρονος βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού - Λίγη ώρα αργότερα έπεσε με το δικό του ΙΧ σε χαράδρα βάθους περίπου 60 μέτρων

Γιατί ο «Ανθρωπος με τη Σαλάτα» έμεινε ανέμελος κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο γκαλά Τραμπ
Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Glantz εξήγησε γιατί δεν αντέδρασε όπως οι υπόλοιποι, παρότι άκουσε τους πυροβολισμούς εκτός της αίθουσας.

Βίντεο ντοκουμέντο: Νεκρή επιστήμονας της NASA πριν χάσει τη ζωή της - «Μου έριξαν κάτι στο ποτό...»
Τουλάχιστον 13 περιπτώσεις επιστημόνων που φέρονται να έχουν εξαφανιστεί ή να έχουν πεθάνει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εξετάζονται, με τον Λευκό Οίκο

Bόρεια Κορέα: Αυξήθηκαν οι εκτελέσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Οι εκτελέσεις στη Βόρεια Κορέα αυξήθηκαν σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση. Η Πιονγιάνγκ εκτέλεσε συνολικά 358 άτομα από το 2011 έως το 2024, σύμφωνα με έκθεση ΜΚΟ.

Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ινδονησία: Τουλάχιστον 14 νεκροί και 81 τραυματίες, αγωνία για τους εγκλωβισμένους
Δύο επιβάτες παραμένουν παγιδευμένοι στις παραμορφωμένες λαμαρίνες βαγονιού μετά τη σύγκρουση συρμών σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στην Τζακάρτα - Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που συνέβη το δυστύχημα

Τα διλήμματα του Τραμπ μετά το ιρανικό «παράθυρο» της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ
Η Τεχεράνη προτείνει άνοιγμα των Στενών και τέλος του πολέμου, αφήνοντας το πυρηνικό ζήτημα για αργότερα - Γιατί η Ουάσιγκτον βλέπει στο σχέδιο μια παγίδα απώλειας πίεσης

Απίστευτες στιγμές σε πτήση: Γέννησε 30 λεπτά πριν την προσγείωση – «Η μαμά ήταν ροκ σταρ»
Μαρτυρίες επιβατών κάνουν λόγο για μια «σουρεαλιστική» εμπειρία

«Χείμαρρος» η Ειρήνη Μουρτζούκου: Είχα σχέση με τη μαμά του Παναγιωτάκη, ήθελε να τον πουλήσει
«Ζητούσε να εργαστώ ακόμα και να εκπορνευτώ για να της πηγαίνω χρήματα»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ο ένας εκ των διευθυντών της ΒΙΟΛΑΝΤΑ
Τι δήλωσε ο δικηγόρος του

38χρονη επιβάτης έπεσε από ύψος 15 μέτρων σε αεροδρόμιο και πέθανε
Η γυναίκα έπεσε από ύψος περίπου 15 μέτρων

Ηράκλειο: Έπινε τσάμπα σε ξενοδοχείο και στο τέλος τους κατηγόρησε για κλοπή
Μία υπόθεση που απασχόλησε τους αστυνομικούς του Ηρακλείου για γέλια και για κλάματα

Κυψέλη: Εντοπίστηκε χειροβομβίδα σε σπίτι - Χειροπέδες σε 3 άτομα
Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 20 ετών

Κέρκυρα: Αυτοκίνητο παρέσυρε μητέρα και γιο - Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο
Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος και διασφαλίζουν την ομαλή κυκλοφορία στην περιοχή

Αίγυπτος: Τουρίστας πέθανε από δάγκωμα φιδιού - Μπήκε μέσα στο παντελόνι του
Ο άνδρας παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης και του έγινε ανάνηψη

Γυναίκα γέννησε δίδυμα με διαφορετικούς πατέρες - Η σπάνια περίπτωση που κατέγραψαν επιστήμονες
H γυναίκα ήθελε να επιβεβαιώσει την πατρότητα των δίδυμων παιδιών της, ωστόσο ανακάλυψε πως τα παιδιά είχαν δύο διαφορετικούς πατέρες

Κρήτη: Μυστήριο με τα μηνύματα του αγνώστου «Γιώργου» στον πρώην σύντροφο της Ελευθερίας Γιακουμάκη
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν μπει μηνύματα που φέρεται να εστάλησαν στον 40χρονο από άγνωστο άνδρα με το όνομα «Γιώργος»










