«Δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, θα εξαντλήσω την τετραετία» είπε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Βασικοί στόχοι της τετραετίας η σύγκλιση με την Ευρώπη και η αναβάθμιση του ΕΣΥ
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Βασικοί στόχοι της τετραετίας η σύγκλιση με την Ευρώπη και η αναβάθμιση του ΕΣΥ - «Δεν υπάρχει μεταρρυθμιστική κόπωση, θα εξαντλήσω την τετραετία» είπε ο πρωθυπουργός

Δείτε την συνέντευξη:

Τα χαρτιά του για τους στόχους της κυβέρνησης την επόμενη τριετία, μετά τις οικονομικές εξαγγελίες από το βήμα της 88ης ΔΕΘ, άνοιξε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ άλλων, σε μια διαδικασία ερωταπαντήσεων, που κράτησε 2 ώρες και 20 λεπτά, είπε ότι θα εξαντλήσει την τετραετία και αντέκρουσε τις αιτιάσεις περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης. Ακόμη, παρέπεμψε για τον Ιανουάριο τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι υπάρχει στρέβλωση στην αγορά ενέργειας στην ανατολική Ευρώπη και είπε ότι θα στείλει για το ζήτημα αυτό επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του προβλήματος της λειψυδρίας, ειδικά στην Αττική, εξήγγειλε ένα μεγάλο έργο, μαζί με την ΕΥΔΑΠ: την ένωση του ταμιευτήρα του Μόρνου και του Εύηνου με τη λίμνη των Κρεμαστών.

Δείτε βίντεο:

Κυριάκος Μητσοτάκης | Συνέντευξη Τύπου στην 88η ΔΕΘ

Απαντώντας στην πρώτη ερώτηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πώς οραματίζεται την Ελλάδα το 2027. Όπως είπε, η Ελλάδα το 2010 πρακτικά χρεοκόπησε, και η Ελλάδα του 2027 δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφώνησε ότι το αποτέλεσμα ήταν κακό, αλλά κατώτερο των προσδοκιών του. Αναγνώρισε ωστόσο ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, μπορεί να μην έτυχαν ευρύτερης αποδοχής. Θα κροθούμε σε ορίζοντα τετραετίας, ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι ορισμένες από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη γίνει αισθητές στην κοινωνία.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και του δημοσιογράφου Γρηγόρη Τζιοβάρα για τα σενάρια αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, ο πρωθυπουργός απάντησε χαριτολογώντας: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη». Θέλω να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία έως την άνοιξη του 2027, υπογράμμισε, λέγοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να πει τι θα γίνει σε τρία χρόνια.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός την απέδωσε εν μέρει στην αύξηση τιμών παγκοσμίως και στην άνοδο του πληθωρισμού, λέγοντας ότι είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Αναφέρθηκε στο ζήτημα της στέγης ως παράγοντα που αυξάνει τον πληθωρισμό και στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Προέβλεψε ακόμη ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα βαίνει μειούμενος. Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας, αλλά από δω και στο εξής θα έχουμε σημαντική κάμψη στην αύξηση των τιμών, τόνισε επίσης.

Κληθείς να περιγράψει τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, ως πρώτο έθεσε την αύξηση των μισθών, που θα οδηγεί σε γρήγορη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ως δεύτερο στόχο προέταξε το ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών και την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, με περισσότερα Κέντρα Υγείας και περισσότερους γιατρούς έως το 2027, καθώς και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Θα ήθελα να κριθώ από το αν η χώρα θα έχει πραγματικά ένα νέο ΕΣΥ το 2027, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μέσο μισθό 1.500 ευρώ το 2027 και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οπιία οδήγησε στο να πληρώνονται οι υπερωρίες. Υπογράμμισε ότι θέλει να δώσει κίνητρα, για να μην εγκλωβίζονται οι πολίτες σε μια επιδοματική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

Κληθείς να επανέλθει στο θέμα του ΕΣΥ, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε αρχικά ότι το Σύστημα κατάφερε να ανταποκριθεί στην πανδημία, ωστόσο εκ των πραγμάτων ορισμένες παρεμβάσεις πήγαν πίσω. Ακολούθως επισήμανε τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν για τους γιατρούς και σειρά άλλων κινήτρων και μέτρων για την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχουμε κάνει περισσότερες προσλήψεις, υπάρχουν ακόμα πολλά προβλήματα, αναγνώρισε. Ως ένα εξ αυτών, δε, ανέφερε την κατάσταση στα Επείγοντα των νοσοκομείων, σημειώνοντας ότι και εκεί έρχονται αλλαγές. Δεν θέλουμε επιτάξεις, τόνισε, αναζητούμε μόνιμες λύσεις. Καλά κάνουν τα μέσα ενημέρωσης και αναδεικνύουν τα προβλήματα του ΕΣΥ, αλλά δεν αναδεικνύονται εξίσου και τα θετικά, σημείωσε ακόμη. «Δεν είναι όλα μαύρα κι άραχνα στο ΕΣΥ».


Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο πρωθυπουργός διαφώνησε με όσους λένε ότι με το υπάρχον εκλογικό σύστημα η αυτοδυναμία το 2027 είναι ανέφικτη. Το 2027 είναι μακριά, υπογράμμισε. Ερωτηθείς για την κατάσταση στην αντιπολίτευση, είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, «βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας», αλλά ούτε και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως υποστήριξε, έχει υιοθετήσει την στάση του «όχι σε όλα».

Αναφερόμενος εκ νέου στο ζήτημα της στέγης και των ενοικίων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», για το οποίο το ηλικιακό όριο αυξάνεται στα 50 έτη, ενώ τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι πιο χαλαρά, όπως περιέγραψε. Είπε ακόμη ότι ο στόχος είναι να μπει «φρένο» στη βραχυχρόνια μίσθωση, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όποιες άλλες περιοχές χρειαστεί. Στόχος είναι να αυξηθούν τα διαθέσιμα ακίνητα στην αγορά, είπε, για να πέσουν τα ενοίκια. Προσέθεσε, δε, ότι θ' αξιοποιηθούν προς τον σκοπό αυτό και δημόσια κτήρια.

Ερωτηθείς για τα σχέδιά του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι λυπάται για την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. Αυτή η συζήτηση θα γίνει τον Ιανουάριο, ανέφερε, και μέχρι τότε δεν θα πω τίποτα. Ζήτησε να σεβαστούμε τον θεσμό και είπε ότι τα σενάρια και τα σχετικά δημοσιεύματα δείχνουν ασέβεια στο πρόσωπο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.


Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εκ νέου για την ανάγκη της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, την οποία περιέγραψε ως πιο φτηνή. Το πρόβλημα με τις ΑΠΕ, είπε, είναι ότι δεν μπορούν να παράγουν ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο. Μίλησε για στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της ανατολικής Ευρώπης, λέγοντας ότι θα στείλει για το ζήτημα αυτό επιστολή στην επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Θα δώσω αγώνα για να διορθωθεί το πρόβλημα, σημείωσε ακόμη.

Σε ερώτηση για τα ζητήματα της ανομίας και της παραβατικότητας, ο πρωθυπουργός είπε ότι η νομιμότητα παντού είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. Οι νόμοι ισχύουν για όλους, ανέφερε, και η κυβέρνηση μπορεί και θέλει να τους επιβάλλει. Ανέφερε ως παράδειγμα για την καταπολέμηση της παραβατικότητας, την εφαρμογή «My Coast», ενώ μίλησε και για τις ενέργειες που έγιναν στην κατεύθυνση της ασφάλειας στα γήπεδα. Μίλησε για το «MyData», το οποίο αποκάλυψε πολλές περιπτώσεις αυθαιρεσίας, ενώ προσέθεσε: «Θα βρούμε όσους χτίζουν σήμερα αυθαίρετα και θα τους βάλουμε να τα γκρεμίσουν». Έχουμε μια πρόταση να βάλουμε 1.000 κάμερες στην Αθήνα για την οδική ασφάλεια, θα την αξιολογήσω, ανέφερε επίσης.

Δεν κοιτάω τις δημοσκοπήσεις κάθε μέρα, είπε, ερωτηθείς αν σκέφτεται ν' αλλάξει την πολιτική του, ειδκά ως προς τη μεσαία τάξη. Κάναμε αυτά για τα οποία μας εξέλεξαν οι πολίτες, ίσως κάποια στενοχώρησαν τους παραδοσιακούς μας ψηφοφόρους, αναγνώρισε.

Σε ερώτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας, είπε ότι είναι ευρωπαϊκό φαινόμενο, το οποίο ωστόσο δεν αποτυπώθηκε στον βαθμό που πολλοί περίμεναν στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, είπε, κάνοντας λόγο για ανομοιόμορφο κοινό, ενώ αναφέρθηκε στην παράνομη μετανάστευση, με την οποία συνδέεται η άνοδος της ακροδεξιάς. Στην Ελλάδα το πρόβλημα αυτό το έχουμε αντιμετωοίσει, υποστήριξε, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο θωρακισμένη από το 2019. Μιλάμε με αυτοπεποίθηση με την Τουρκία, προσέθεσε, επειδή έχουμε ενισχύσει την αποτρεπτική μας δύναμη.

Η επόμενη ερώτηση ήταν για τη Θεσσαλονίκη, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι οι αλλαγές στην πόλη ξεκινούν με την έναρξη της λειτουργίας του μετρό στις 30 Νοεμβρίου. Η δεύτερη τετραετία είναι αυτή της υλοποίησης των έργων για τη Θεσσαλονίκη, τόνισε, η πρώτη ήταν αυτή του σχεδιασμού. Μίλησε για τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους της πόλης, καθώς και για το FlyOver, αναγνωρίζοντας την αναστάτωση που έχει προκαλέσει και ξεκαθαρίζοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να το εγκαινιάσει πριν τις εθνικές εκλογές του 2027.

Σε ερώτηση για την Παιδεία και τη συγχώνευση των τάξεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και για το μέτρο της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία, είπε ότι οι συγχωνεύσεις αφορούν μόνο 1.000 τμήματα επί συνόλου 61.000. Αποδίδω μεγάλη σημασία στους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, κάνουμε επανάσταση με την είσοδο της τεχνολογίας στα σχολεία, σημείωσε. Είπε ότι οι δήμοι έχουν ευθύνη για την απακατάσταση των σχολείων, αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν, και για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει παρεμβάσεις. «Δεν γίνεται να έχουμε κτήρια που πέφτουν οι σοβάδες» τόνισε και συνέχισε: «Θέλουμε τα κινητά να είναι στις τσάντες. Το smartphone δεν μπορεί να παρεμβαίνει στην εκπαιδευτική διαδικασία, τα παιδιά μας κινδυνεύουν από τον απόλυτο εθισμό στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης». Είπε ότι το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να είναι σύμμαχοι.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επικείμενη συνάντηση με Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν είχε ποτέ αυταπάτες για τη δυσκολία της προσέγγισης με την Τουρκία. Μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει ως προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνώρισε όμως ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν έχει αλλάξει. «Η Γαλάζια Πατρίδα παραμένει στο τραπέζι» παρατήρησε σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει την απουσία των κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά από την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ΝΔ είναι και ισχυρή και ενωμένη. Είπε ότι ακούει πάντοτε τις απόψεις των πρώην πρωθυπουργών, ακόμα κι αν δεν συμφωνεί πάντοτε μαζί τους. Η ΝΔ μια χαρά είναι, ψάξτε σε άλλα κόμματα τέτοια προβλήματα, προέτρεψε.

Μιλώντας για το Airbnb, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν δαιμονοποιεί καμία επιχειρηματικότητα. Σημείωσε ότι αυτή την στιγμή δεν χρειάζονται περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά θα γίνουν, αν χρειαστεί.

Ερωτηθείς για τη μεγάλη φωτιά στην Αττική, ο κ. Μητσοτάκης παρέθεσε στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, μιλώντας για τις χειρότερες κλιματολογικά συνθήκες των τελευταίων 40 ετών. Είχαμε μια μεγάλη αστοχία, είπε, μία φωτιά πέρασε στον αστικό ιστό. Δεν θ' ανεχτώ μηδενιστική κριτική από την αντιπολίτευησ, ξεκαθάρισε. Ξέφυγε μία φωτιά, του χρόνου ελπίζω να μην ξεφύγει καμία, γινόμαστε καλύτεροι, υπογράμμισε.

Κληθείς να απαντήσει στο εάν η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα των ευρωεκλογών και το ερμήνευσε σωστά, είπε ότι δεν συμφωνεί με την κριτική που ασκείται. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, είπε, τόνισε ωστόσο ότι ακούει και την κριτική και στο τέλος της τετραετίας οι επικριτές θα έχουν διαψευστεί.

Σε ερώτηση για την Κρήτη, την οδική ασφάλεια και τον ΒΟΑΚ, δήλωσε συντετριμμένος για το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα με τρεις νέους νεκρούς. Ο ΒΟΑΚ είναι το πιο δύσκολ0ο και πολυσύνθετο έργο που έχω κληθεί να διαχειριστώ, αναγνώρισε, ενώ στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια -φέρνοντας ως παράδειγμα τα κολωνάκια που τοποθετήθηκαν στην Πάτρας-Πύργου. Είμαστε στα τελευταία στάδια ψήφισης του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, είπε, προαναγγέλλοντας υψηλά πρόστιμα για όσους δεν φοράνε κράνος.


Μιλώντας για τη λειψυδρία, είπε ότι δεν πρέπει να έχουμε αχρείαστες απώλειες από το νερό που διαθέτουμε ήδη. Αναγνώρισε το πρόβλημα της λειψυδρίας στα νησιά, κυρίως των Κυκλάδων, και προανήγγειλε στενότερη συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ για την υλοποίηση έργων. Ειδικότερα για τη λειψυδρία στην Αττική, είπε ότι θα ένωθεί ο ταμιευτήρας του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών. Θα χρειαστεί τρία-τέσσερα χρόνια, για να υλοποιηθεί το έργο αυτό, με ελάχιστη, αμελητέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς νερού.

Σε ερώτηση για τη φοροδιαφυγή, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε: «Κάναμε μία παρέμβαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες, που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις. Θα κάνουμε κάποιες βελτιώσεις. Δεν μπορεί η προσδοκία του ελεύθερου επαγγελματία να είναι να κερδίζει όσο ένας υπάλληλος με τον κατώτατο μισθό. Θα πρέπει όλοι να φορολογούνται για το πραγματικό τους εισόδημα, αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Για το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο πρωθυπουργός είπε ότι η συζήτηση θ' ανοίξει στις αρχές του 2025. Θα αναζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις, είπε, τόνισε ωστόσο ότι τα βασικά ζητήματα που διέπουν τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας δεν θ' αποτελέσουν μέρος της συνταγματικής αναθεώρησης.

Σε ερώτηση για το ευρωπαϊκό αξίωμα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα θα έχει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο και στο πρόσωπό του δείχνει την εκτίμηση του στη Μακεδονία, αλλά «στέλνω και ένα μήνυμα στην Ευρώπη, ότι δεν είναι απαραίτητο στην Ευρώπη να πάει κάποιος τεχνοκράτης. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Απόστολο και θα είναι ένας εξαιρετικός Επίτροπος, που θα εργαστεί για την Ευρώπη και την Ελλάδα».

Εχουμε κάνει σημαντική πρόοδο, τόνισε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση για την οπαδική βία. «Και κάμερες μπήκαν στα γήπεδα και οι ταυτοποιήσεις με τους κατόχους εισιτηρίων έγιναν πράξη. Εχουμε και ένα αυτοματοποιημένο ποινολόγιο». «Το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι ο τελικός του Κυπέλλου το 2025 με ένα γεμάτο ΟΑΚΑ με φιλάθλους και από τις δύο ομάδες» προανήγγειλε ακόμη.

Θέλουμε περισσότερους τουρίστες με περισσότερα χρήματα και, αν αυτό γίνεται με λιγότερες αφίξεις, είναι ευπρόσδεκτο, σημείωσε ακόμη. Η Ελλάδα έχει σημειακό πρόβλημα, όπως η κρουαζιέρα σε Μύκονο και Σαντορίνη. Το τέλος θα είναι 20 ευρώ και ένα μέρος θα επιστρέφει στις τοπικές κοινωνίες για υποδομές, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Δεν γίνεται να βγαίνει κάποιος (από κρουαζιερόπλοιο) για 3-4 ώρες με αμφίβολο οικονομικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία. Θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα τα μέτρα» προανήγγειλε.

Σε ερώτηση για την τραγωδία των Τεμπών, απέρριψε εκ νέου τα περί απόπειρας συγκάλυψης και αναφέρθηκε στο χρέος της κυβέρνησης να ξεκινήσει η δίκη το συντομότερο δυνατό, παραπέμποντας στις σχετικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη. «Η δίκη αυτή πρέπει να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους. Δεν αφορά αυτό το ζήτημα την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τη Δικαιοσύνη. Εμείς μόνο διευκόλυνση μπορούμε να κάνουμε, για να ξεκινήσει η δίκη το συντομότερο δυνατόν» ξεκαθάρισε.

Σε ερώτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την πανεπιστημιακή αστυνομία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για συμπράξεις ξένων πανεπιστημίων με τα δημόσια πανεπιστήμιά μας. Στηρίζω τη μεγάλη μεταρρύθμιση, που μπορεί να στηρίξει και το δημόσιο πανεπιστήμιο». Αναγνώρισε ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία «δεν δούλεψε όπως την είχαμε σχεδιάσει», είπε όμως πως «δεν θα δεχτούμε εστίες ανομίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια».

Σε νέα ερώτηση για την οικονομία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το δημοσιονομικό πλαίσιο βάζει οροφές στις δαπάνες. Οσο αναπτύσσεται η οικονομία, θα δαπανούμε περισσότερους πόρους. Η χώρα δεν θα ξαναζήσει εποχές εποπτείας ή και παρακολούθησης για τη μη επίτευξη δημοσιονομικών στόχων.

Σε ερώτηση για την ανομία, με αφορμή την πρόσφατη τραγωδία με τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ, ο πρωθυπουργός είπε: «Όλοι σοκαριστήκαμε. Και μακάρι κάποιος να μπορούσε να πει: Ποτέ ξανά! Γνωρίζουμε τι έγινε, πού είναι η ευθύνη και άλλοι δήμοι υλοποίησαν πολύ σωστά τον νόμο για τη λειτουργία τέτοιων εγκαταστάσεων. Όσοι δεν το έκαναν, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να περιορίσουμε τη λογική της τσαπατσουλιάς. Υπάρχουν πλαίσια νομικά και δεν νοείται καμία έκπτωση, όπως γίνεται με τα αεροπλάνα».

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας του πολέμου στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε: «Υπάρχει μία ικανοποιητική συνεργασία με την Τουρκία. Η χώρα έχει κατοχυρώσει τη δυνατότητα να προστατεύει τα σύνορά της. Αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, γι' αυτό πρέπει να γίνει το Σύμφωνο μετανάστευσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μιλώντας για την αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Τα έργα στη βόρεια Εύβοια απέδωσαν και πάτησε στα πόδια της μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές. Για τη Θεσσαλία γίνονται παρεμβάσεις σε τρία επίπεδα. Από την Περιφέρεια γίνονται καθαρισμοί ήδη. Μετά, γίνονται έργα σε χειμάρρους στα βουνά και είναι αποδοτικά, έχουμε 200 εκατ. ευρώ στη διαθεσή μας. Τρίτον, για τα μεγάλα έργα υποδομής, γίνονται φράγματα στο Μουζάκι, στην Πύλη, να μελετήσουμε τη διώρυγα της Γυρτώνης και να δούμε και τη λίμνη Κάρλα. Αυτή η κυβέρνηση θα σχεδιάσει και θα αρχίσει να υλοποιεί τα έργα αυτά, για ν' αρχίσουμε να λύνουμε το πρόβλημα της άρδευσης της Θεσσαλίας».

Για το ενεργειακό κόστος και τη διασύνδεση Ελλαδας - Κύπρου, ο πρωθυπουργός είπε: «Θέλουμε να στηρίξουμε τη βιομηχανία μας για το ενεργειακό κόστος, αλλά πρώτη προτεραιότητα είναι τα νοικοκυριά. Αυτή η έξαρση των τιμών από τον Οκτώβριο θα αρχίσει να ισορροπεί. Το καλώδιο διασύνδεσης είναι ένα έργο σημαντικό για την Κύπρο. Αν εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα, το έργο θα γίνει και οι όποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι θα ξεπεραστούν».

Για τους ένστολους, σημείωσε: «Είπα ότι είναι μια συμβολική κίνηση, αλλά μετά από πάρα πολύ καιρό γίνεται μια αύξηση στα νυχτερινά. Δεν είναι μια αύξηση που κάποιοι προσδοκούσαν, αλλά είναι μια αρχή».

Για τις σχέσεις με τον Έντι Ράμα μετά τα γεγονότα με τον Φρέντι Μπελέρη, τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Θέλουμε τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με τους γείτονές μας. Περάσαμε ένα δύσκολο διάστημα, αλλά να εκφράσω την ικανοποίησή μου που τελείωσε η άδικη περιπέτεια του Φρέντι Μπελέρη και ήταν μαζί μας στη ΔΕΘ».

«Οι σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας περνούν μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας. Θα διασφαλίσουμε στο Ευρωκοινωβούλιο, με τον Φρέντι Μπελέρη, ότι τα περιουσιακά δικαιώματα των ομογενών μας γίνονται σεβαστά» κατέληξε, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συνέντευξη Τύπου.

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τα περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν συμφώνησε ότι το αποτέλεσμα ήταν κακό, αλλά κατώτερο των προσδοκιών του. Αναγνώρισε ωστόσο ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση, μπορεί να μην έτυχαν ευρύτερης αποδοχής. Θα κροθούμε σε ορίζοντα τετραετίας, ξεκαθάρισε, λέγοντας ότι ορισμένες από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμη γίνει αισθητές στην κοινωνία.

Απαντώντας σε ερώτηση του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» και του δημοσιογράφου Γρηγόρη Τζιοβάρα για τα σενάρια αναφορικά με το πολιτικό μέλλον του κ. Μητσοτάκη και το ενδεχόμενο να διεκδικήσει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα, ο πρωθυπουργός απάντησε χαριτολογώντας: «Θέλετε να με βγάλετε στη σύνταξη». Θέλω να εξαντλήσω την πρωθυπουργική θητεία έως την άνοιξη του 2027, υπογράμμισε, λέγοντας ωστόσο ότι είναι νωρίς να πει τι θα γίνει σε τρία χρόνια.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός την απέδωσε εν μέρει στην αύξηση τιμών παγκοσμίως και στην άνοδο του πληθωρισμού, λέγοντας ότι είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Αναφέρθηκε στο ζήτημα της στέγης ως παράγοντα που αυξάνει τον πληθωρισμό και στην ανάγκη ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Προέβλεψε ακόμη ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας θα βαίνει μειούμενος. Η ακρίβεια θα είναι μαζί μας, αλλά από δω και στο εξής θα έχουμε σημαντική κάμψη στην αύξηση των τιμών, τόνισε επίσης.

Κληθείς να περιγράψει τους μεγάλους στόχους της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της τετραετίας, ως πρώτο έθεσε την αύξηση των μισθών, που θα οδηγεί σε γρήγορη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ως δεύτερο στόχο προέταξε το ΕΣΥ, αναγνωρίζοντας τον προβληματισμό των πολιτών και την ανάγκη δραστικών παρεμβάσεων, με περισσότερα Κέντρα Υγείας και περισσότερους γιατρούς έως το 2027, καθώς και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων. Θα ήθελα να κριθώ από το αν η χώρα θα έχει πραγματικά ένα νέο ΕΣΥ το 2027, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μέσο μισθό 1.500 ευρώ το 2027 και εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οπιία οδήγησε στο να πληρώνονται οι υπερωρίες. Υπογράμμισε ότι θέλει να δώσει κίνητρα, για να μην εγκλωβίζονται οι πολίτες σε μια επιδοματική πολιτική, ενώ χαρακτήρισε ενθαρρυντικά τα στοιχεία από την αγορά εργασίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία

Από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας κατά τη διάρκεια καύσωνα από την έναρξη των καταγραφών το 2000 

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά

Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, «βαρίδι» η ακρίβεια – Το 12% βλέπει θετικά ενδεχόμενο κόμμα Σαμαρά

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την πιο αξιοσημείωτη άνοδο, με +1,9% έναντι της ΕΛΑΣ που καταγράφει πτώση 0,8% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας 

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του

Ενδοοικογενειακό επεισόδιο στα Χανιά: Νεαρός που έκρυβε ναρκωτικά στο σπίτι επιτέθηκε στη μητέρα του

Η καταγγελία της μητέρας οδήγησε στη σύλληψη του 24χρονου γιου 

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία

Στροφή Πούτιν: Υπάρχουν πιθανότητες για ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία

Ανέφερε ότι χώρες όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες παρακολουθούν συνεχώς το ζήτημα «και κάνουν ό,τι μπορούν ώστε το πρόβλημα να λυθεί κυρίως με ειρηνικά μέσα» 

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Θεσσαλονίκη: Ισχυρό μπουρίνι έφερε πλημμύρες και προβλήματα - Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια

Έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνοί «χτύπησαν» τη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Τετάρτης, προκαλώντας ισχυρό μπουρίνι 

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»

Στα χέρια ήρθαν ξεναγός και αναρριχητής στα 3.000 μέτρα: «Είσαι ένας γ.....νος ηλίθιος»

Ένας Πολωνός και ένας Αυστριακός δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους κατά την αναρρίχηση 

Αγρίνιο: Η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί βιάστηκε από δύο άνδρες – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Αγρίνιο: Η 15χρονη που είχε εξαφανιστεί βιάστηκε από δύο άνδρες – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Η ανήλικη εντοπίστηκε χθες σε σπίτι στο Αγρίνιο, σε κακή κατάσταση, και φέρεται να κατήγγειλε στις Αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο άνδρες 

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Πυλαίας - Βίντεο

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε τρία σταθμευμένα οχήματα στην περιοχή της Πυλαίας - Βίντεο

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία 

Αγορές σε συναγερμό: Γιατί έσπευσε η Ολλανδία να μεταφέρει 86 τόνους χρυσού στο Λονδίνο

Αγορές σε συναγερμό: Γιατί έσπευσε η Ολλανδία να μεταφέρει 86 τόνους χρυσού στο Λονδίνο

Η DNB, η Κεντρική Τράπεζα της Ολλανδίας, ανακοίνωσε πως 86 τόνοι χρυσού απομακρύνθηκαν από ΗΠΑ και Καναδά σε μια σύνθετη επιχείρηση διάρκειας μηνών. Πλέον το πολύτιμο μέταλλο βρίσκεται στην κατοχή της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου μπορεί να διακινηθεί ευκολότερα «σε κατάσταση κρίσης» 

Καιρός: Έρχεται «φθινοπωρινή παρένθεση» με χαλάζι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Καιρός: Έρχεται «φθινοπωρινή παρένθεση» με χαλάζι, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας από την Πέμπτη

Δυναμώνουν οι βόρειοι άνεμοι, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει εκ νέου από την Κυριακή 

Συμμορία στη Γαλλία σχεδίαζε την απαγωγή του Εμπαπέ: Θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ

Συμμορία στη Γαλλία σχεδίαζε την απαγωγή του Εμπαπέ: Θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γάλλο σούπερ σταρ

Ανάμεσα στους πιθανούς στόχους τους βρίσκονταν γνωστοί ράπερ, επιχειρηματίες αλλά και ο Κιλιάν Εμπαπέ 

Νόμισμα του ενός δολαρίου με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

Νόμισμα του ενός δολαρίου με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποτελεί πλέον τον πρώτο εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ που απεικονίζεται σε νόμισμα 

Οδηγός λεωφορείου προπηλακίστηκε από Ρομά στην Ακτή Μιαούλη: «Ήταν εκτός ορίων»

Οδηγός λεωφορείου προπηλακίστηκε από Ρομά στην Ακτή Μιαούλη: «Ήταν εκτός ορίων»

Το λεωφορείο κινούνταν στην αριστερή λωρίδα για να φτάσει στον τερματικό, όταν πλησίασε αγροτικό με τέσσερις επιβάτες που κατέβηκαν και άρχισαν να βρίζουν τον οδηγό κάνοντας χειρονομίες. 

Τριετίες: Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών από το 2027 και σε τι ύψη φτάνουν

Τριετίες: Ποιοι θα δουν αυξήσεις μισθών από το 2027 και σε τι ύψη φτάνουν

Οι πρώτες αυξήσεις μέσω τριετιών ξεκινούν το 2027 για εργαζομένους με προϋπηρεσία μετά το «ξεπάγωμα» - Η προσαύξηση ανεβαίνει έως 10% ανά τριετία, με ανώτατο όριο το 30%, ενώ από το 2028 αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού του κατώτατου μισθού 

Φρίκη στην Αμερική: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την για πάνω από μία ώρα

Φρίκη στην Αμερική: 29χρονος σκότωσε τη μητέρα του χτυπώντας την για πάνω από μία ώρα

Η ανατριχιαστική επίθεση καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας - Δείτε βίντεο από τη στιγμή της σύλληψής του 

Τυφώνας Saudel: Συναγερμός στην Κίνα λόγω καταστροφών, πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων - Δείτε βίντεο

Τυφώνας Saudel: Συναγερμός στην Κίνα λόγω καταστροφών, πλημμυρών και ακραίων βροχοπτώσεων - Δείτε βίντεο

Ο νέος τροπικός κυκλώνας αναμένεται να πλησιάσει την ξηρά ή να διέλθει πολύ κοντά από τις ακτές της Γκουανγκντόνγκ από το απόγευμα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής – Προειδοποιήσεις για ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις 

Βρετανία: Ανατριχιαστική δολοφονία βρέφους - 20χρονη γέννησε κοριτσάκι και το μαχαίρωσε 15 φορές

Βρετανία: Ανατριχιαστική δολοφονία βρέφους - 20χρονη γέννησε κοριτσάκι και το μαχαίρωσε 15 φορές

Ο σύντροφός της και οι γονείς του κατηγορούνται για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης - Το βρέφος ήταν αγνώστου πατρός 

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο

Πολλά σημεία της Αττικής χωρίς λειτουργικά φανάρια - Ποια είναι η αιτία των προβλημάτων - Δείτε βίντεο

Επαναλαμβανόμενες βυθίσεις τάσης έπληξαν τα συστήματα σηματοδότησης στην Αθήνα και τα βόρεια προάστια – Συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών 

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο

Τι καλύπτει η ασφάλιση σε περίπτωση ζημιάς αυτοκινήτου στο πλοίο

Πότε αποζημιώνει η ασφάλεια για ζημιές σε αυτοκίνητο ή μηχανή κατά τη μεταφορά με πλοίο και τι πρέπει να προσέξετε αν συμβεί ατύχημα. 

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία

Νέο μπρα-ντε-φερ Ryanair με την Ελλάδα! Χιλιάδες επιβάτες ταλαιπωρήθηκαν - Τι ζητά η εταιρεία

Νέες καταγγελίες από τη Ryanair για προβλήματα στο ελληνικό σύστημα εναέριας κυκλοφορίας, με αίτημα παρέμβασης από την Κομισιόν - Τί αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας 

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»

Ο Τραμπ θέλει τα Στενά του Ορμούζ να πάρουν το όνομά του: «Θα είναι πιο καυτά έτσι»

Βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος για το στρατηγικό θαλάσσιο πέρασμα 

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της

Εθνική γυναικών βόλεϊ: Σοκ με τον τραυματισμό της Αγγελοπούλου στο ματς με τη Σερβία - Δάκρυα από τις συμπαίκτριές της

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ του προημιτελικού στο Eurovolley η Γεωργία Αγγελοπούλου τραυματίστηκε στο γόνατο και πονούσε έντονα - Διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπρνο για εξετάσεις 

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος

Δολοφονία βρέφους στην Κυψέλη: Στη φυλακή οι τρεις συλληφθέντες – Μπλεγμένος και σε δεύτερη υπόθεση μαστροπείας ο 43χρονος

Εντάλματα στον 43χρονο και την 38χρονη για τη δολοφονία του βρέφους 

Νέα πρόκληση: Η τουρκική προπαγάνδα πέρασε τα παράνομα θαλάσσια πάρκα στο Marine Traffic

Νέα πρόκληση: Η τουρκική προπαγάνδα πέρασε τα παράνομα θαλάσσια πάρκα στο Marine Traffic

Η Αγκυρα καταχώρισε το αυθαίρετο «θαλάσσιο πάρκο Φετιγιέ-Κας» νότια του Καστελλόριζου στην παγκόσμια πλατφόρμα παρακολούθησης πλοίων, όπως έκανε και με το έτερο παράνομο θαλάσσιο πάρκο στο Βόρειο Αιγαίο. 

Πενσυλβάνια: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 22χρονο που χτύπησε την πόρτα αγνώστου

Πενσυλβάνια: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε 22χρονο που χτύπησε την πόρτα αγνώστου

Πλάνα από κάμερα σώματος που φορούσε ο 58χρονος αστυνομικός Σον Φάρελ δείχνουν ότι πυροβόλησε τον 22χρονο Γκλένγουντ Ερλ Πάισερ, καθώς εκείνος περπατούσε προς το μέρος του με τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με τους εισαγγελείς της κομητείας Μοντγκόμερι 

Νεπάλ: Διασώθηκαν έξι Αυστραλοί, εκτιμήσεις πως είναι ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο

Νεπάλ: Διασώθηκαν έξι Αυστραλοί, εκτιμήσεις πως είναι ζωντανοί οι εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι σε υδροηλεκτρικό εργοστάσιο

Συνολικά, περισσότεροι από 4.850 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά τις φονικές πλημμύρες στο Νεπάλ - Η καταστροφή δημιούργησε 2,2 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, ποσότητα που αντιστοιχεί περίπου σε έξι κτίρια στο μέγεθος του Empire State Building 

Κυψέλη: Προχωράνε σε δωρεά των οργάνων του οι γονείς του 15χρονου που έχασε τη ζωή του με πατίνι

Κυψέλη: Προχωράνε σε δωρεά των οργάνων του οι γονείς του 15χρονου που έχασε τη ζωή του με πατίνι

Ο 15χρονος που είχε βγει μια βόλτα στην Κυψέλη παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή 

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: 112 για εκκενώσεις τριών περιοχών, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη

Μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο: 112 για εκκενώσεις τριών περιοχών, επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη

Εστάλη μήνυμα  σε όσους βρίσκονται σε Θεατρούπολη, ΟΣΜΑΕΣ και Ερωδιό  να απομακρυνθούν προς Κάρυστο 

Νίκος Μαζιώτης: «Ένας ξεχωριστός Σεπτέμβρης - Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής»

Νίκος Μαζιώτης: «Ένας ξεχωριστός Σεπτέμβρης - Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής»

Τα δικαστικά συμβούλια έχουν απορρίψει επτά φορές την υφ’ όρον αποφυλάκισή του, κρίνοντας ότι δεν έχει σωφρονιστεί 

Η Ακρίτα δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε και το ΠΑΣΟΚ που την ψήφισε

Η Ακρίτα δεν εξελέγη αντιπρόεδρος της Βουλής, ευχαρίστησε και το ΠΑΣΟΚ που την ψήφισε

119 βουλευτές στήριξαν την υποψηφιότητά της, 169 βουλευτές ψήφισαν «παρών» - Την κ. Ακρίτα στήριξαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση 

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρά δύο βρέφη μετά από αιφνίδιο τοκετό στη Χαλκίδα

Τραγωδία στην Εύβοια: Νεκρά δύο βρέφη μετά από αιφνίδιο τοκετό στη Χαλκίδα

Το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας δέχθηκε τα δύο νεογέννητα εν μέσω έκτακτης κινητοποίησης του ιατρικού προσωπικού. 

Γιατί τα τέιζερ δεν σταμάτησαν τη φόνισσα με το μαχαίρι στην Times Square

Γιατί τα τέιζερ δεν σταμάτησαν τη φόνισσα με το μαχαίρι στην Times Square

Η εξήγηση που δίνουν οι ειδικοί 

Ανδρας στη Νέα Υόρκη χτυπήθηκε από κεραυνό και δεν έπαθε τίποτα – Δείτε βίντεο

Ανδρας στη Νέα Υόρκη χτυπήθηκε από κεραυνό και δεν έπαθε τίποτα – Δείτε βίντεο

«Έκανα πολλαπλές εξετάσεις σε όλο το σώμα μου και οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα έγκαυμα» 

Η Δανία στέλνει για πρώτη φορά στρατιώτες στη Γροιλανδία καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Αρκτική

Η Δανία στέλνει για πρώτη φορά στρατιώτες στη Γροιλανδία καθώς αυξάνονται οι εντάσεις στην Αρκτική

Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία, η Δανία ανέπτυξε στρατιώτες στη Γροιλανδία, μετά τις επανειλημμένες πιέσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την απόκτηση ή τον έλεγχο της ημιαυτόνομης περιοχής 

54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026: Από 4 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Αρεως με ελεύθερη είσοδο

54ο Φεστιβάλ Βιβλίου 2026: Από 4 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Πεδίον του Αρεως με ελεύθερη είσοδο

Περισσότεροι από 210 εκδοτικοί οίκοι, 285 περίπτερα και 200 πολιτιστικές εκδηλώσεις σχηματίζουν το φετινό πρόγραμμα, με επίσημα εγκαίνια στις 7 Σεπτεμβρίου. 

Προειδοποίηση από τη Ryanair: Oι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη θα αυξηθούν το 2027

Προειδοποίηση από τη Ryanair: Oι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη θα αυξηθούν το 2027

Σύμφωνα με προειδοποίηση της Ryanair, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στην Ευρώπη θα ανέβουν τον επόμενο χρόνο αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν αυξημένες 

22χρονος συνευρέθηκε ερωτικά με εκδιδόμενη γυναίκα και μετά την λήστεψε

22χρονος συνευρέθηκε ερωτικά με εκδιδόμενη γυναίκα και μετά την λήστεψε

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης επί της οδού Γιαννιτσών 

Καιρός: Απότομη μεταβολή από το απόγευμα με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες – Πρόγνωση Μαρουσάκη

Καιρός: Απότομη μεταβολή από το απόγευμα με ισχυρές μπόρες και καταιγίδες – Πρόγνωση Μαρουσάκη

«Φθινοπωρινή» παρένθεση στον ακόμη καλοκαιρινό καιρό – Η ημέρα που θέλει προσοχή 

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media

Μπάλος: Η παραλία που «βουλιάζει» από τουρίστες – Αντιδράσεις στα social media

Εικόνες ασφυκτικού συνωστισμού στον Μπάλο προκαλούν αντιδράσεις - Τι αναφέρει το ρεπορτάζ του Independent 

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο

Τροχαία στην Αττική: 14 νεκροί, 397 τραυματίες σε 346 δυστυχήματα τον Αύγουστο

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής καταγράφει επίσης 25.522 παραβάσεις τον ίδιο μήνα, με απρόσεκτη οδήγηση και μη χρήση κράνους να πρωταγωνιστούν στα τροχαία. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services