Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος αστυνομικός υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια του χειρουργείου και χρειάστηκε 10λέπτη προσπάθεια από την πλευρά των γιατρών για να καταφέρουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Ο άτυχος αστυνομικός νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, το οποίο θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν εφημέρευε ωστόσο δέχτηκε τον 31χρονο, ο οποίος έφτασε αναίσθητος στο νοσοκομείο.
Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν:
Περί ώραν 22:00 της 7ης -12-2023 προσεκομίσθη μέσω ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου, άνδρας των Υ.Α.Τ. της ΕΛ.ΑΣ., 31 ετών με αιμοδυναμική αστάθεια, σε κωματώδη κατάσταση (GCS 3), χωρίς φωτοκινητικό αντανακλαστικό.
Έφερε ίσχαιμη περίδεση πάνω από τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού μηρού, εκτεταμένο αιμάτωμα και έγκαυμα περιοχής μηρού, ριζομηρίου και οσχέου και καθολικό υποδόριο εμφύσημα. Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό shock. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων.
Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά. Κατά τις 23:55 μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.
Διαπιστώθηκε επίσης εκκρηκτική κάκωση επιπολής μηριαίας αρτηρίας και φλέβας και κλάδων αυτών, οι οποίες απολινώθηκαν για έλεγχο της αιμορραγίας στα πλαίσια ελέγχου της βλάβης (Damage control), έγινε χειρουργικός καθαρισμός και απομάκρυνση νεκρωμένων ιστών, έκπλυση του τραύματος και επίδεση. Ο ασθενής σε βαρειά γενική κατάσταση μεταφέρθηκε στις 01:30 της 8ης /12/2023 στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για τον 31χρονο αστυνομικό καθώς το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου θα τον παρακολουθεί προκειμένου να δει την εξέλιξη της υγείας του και την ανταπόκριση του οργανισμού του τόσο στον τραυματισμό όσο και στο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, όμως άνοιξε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και το χειρουργείο για να αντιμετωπίσει το επείγον περιστατικό.
Βίντεο ντοκουμέντο από τα άγρια επεισόδια - Αστυνομικός λαμπάδιασε από μολότοφ
Από τα σοβαρά επεισόδια που ξέσπασαν το βράδυ της Πέμπτης (07/12) έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» νέα ντοκουμέντα έρχονται στη δημοσιότητα.
Περίπου 150 οπαδοί του Ολυμπιακού, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, εξαπέλυσαν επίθεση με βόμβες μολότοφ και φωτοβολίες προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν στο σημείο για τη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού.
Η ΕΡΤ έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο video, στο οποίο φαίνεται αστυνομικός να αρπάζει φωτιά μετά από ρίψη βόμβας μολότοφ.
Μπαράζ προσαγωγών
Παράλληλα, σε μαζικές προσαγωγές οπαδών που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυνομικός προχώρησε η Αστυνομία.
Συγκεκριμένα η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 424 άτομα, που έχουν μεταφερθεί στο Μεταγωγών, στο πλαίσιο της έρευνας προκειμένου να βρεθεί ο δράστης.
Μάλιστα, χρειάστηκαν 16 κλούβες για την μεταφορά του κόσμου ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. επετράπη σε γυναίκες και παιδιά να αποχωρήσουν από το γήπεδο.
Οικονόμου: «Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη»
«Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη» ανέφερε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, εξερχόμενος από το Γενικό Κρατικό της Νίκαιας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.
Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό το οποίο ανέλαβε αμέσως τον αστυνομικό παρά το γεγονός πως το νοσοκομείο δεν είχε εφημερία.
Σχετικά με τα επεισόδια, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως ήταν δολοφονική επίθεση η οποία όπως είπε «δεν θα μείνει ατιμώρητη» καθώς «η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν».
Ακολουθεί αναλυτικά, η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου:
«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση.
Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία.
Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν. Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό».
Αντιπρόεδρος Ένωσης για τραυματισμό αστυνομικού: Κάποια στιγμή θα γινόταν, το περιμέναμε
«Ένας εργαζόμενος ο οποίος πήγε να κάνει τη δουλειά του δέχθηκε μια δολοφονική, εγκληματική επίθεση με ευθεία βολή από μία ναυτική φωτοβολίδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ με τις ευχές να επανέλθει γρήγορα ο άτυχος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά χθες στα επεισόδια έξω από το κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.
«Δυστυχώς κάποιοι εκμεταλλεύονται συναθροίσεις σε αγωνιστικούς χώρους μόνο και μόνο για να εκδηλώσουν τα συναισθήματά τους απέναντι σε οτιδήποτε αυτοί και ο νοσηρός τους νους έχουν» τόνισε υπογραμμίζοντας τον μεγάλο αριθμό προσαγωγών ο οποίος έχει πραγματοποιηθεί από την ίδια στιγμή με την ελπίδα «να βρεθεί ο δράστης αυτής της εγκληματικής ενέργειας».
«Κάποια στιγμή θα γινόταν. Το περιμέναμε πως θα γινόταν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας σημειώνοντας τη συνήθη τακτική αυτών που συμμετέχουν ή προκαλούν τα επεισόδια να πετούν φωτοβολίδες, μολότοφ και καδρόνια και τονίζοντας πως «το να ρίξεις ευθεία βολή δεν είναι χάριν εντυπωσιασμού είναι για να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή».
Επιπλέον, ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Κρατικού στη Νίκαια τονίζοντας πως ο χρόνος ήταν πολύτιμος για την υγεία του αστυνομικού, ενώ πρόσθεσε και τη ζωτικής σημασίας βοήθεια των συναδέλφων του αστυνομικού που τον βοήθησαν τη στιγμή της επίθεσης τονίζοντας πως με τις γνώσεις τους προσπάθησαν να περιορίσουν την έκταση της ζημιάς.
«Η Πολιτεία κωφεύει, δεν αναγνωρίζει το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο. Θεωρεί ότι είναι επικίνδυνο αλλά δεν θεσμοθετείται» σημείωσε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε πως «ο αστυνομικός φεύγει από το σπίτι του και υποψιάζεται πως θα γυρίσει καλά, μπορεί και να μην γυρίσει καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/1499143/maxi-gia-ti-zoi-tou-dinei-o-31xronos-astynomikos-pano-apo-400-prosagoges-apo-tin-elas
Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» - Είχε ειλεό
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος - Οι υπόλοιπες αργίες του 2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή - Πότε ξεκινά
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας

Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης
Υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

«Ζυγώνει η ώρα», γράφει ο Αλέξης Τσίπρας, επιβεβαιώνοντας ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για το νέο κόμμα
Σε άρθρο του υπό τον τίτλο Ωρα Ευθύνης, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ζωτική ανάγκη «μια νέα ισχυρή κυβερνώσα Αριστερά»

Νέο σοκ στην παγκόσμια οικονομία: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έκλεισαν ξανά τα Στενά του Ορμούζ
Το Ιράν αναφέρει ότι κλείνουν λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ σόκαρε τον Νετανιάχου: Το Ισραήλ ζήτησε εξηγήσεις
Το αυστηρό ύφος της ανάρτησης Τραμπ για την εκεχειρία στον Λίβανο και η «απαγόρευση» που φέρεται να επιβάλει στο Ισραήλ, αιφνιδίασε Νετανιάχου και συνεργάτες

Τιμές καυσίμων: Ανάσα μετά τη «βουτιά» του πετρελαίου - Πότε θα φανεί η μείωση στις αντλίες
Γιατί παραμένουν υψηλές οι τιμές στα πρατήρια

Σφιχτές αγκαλιές και παρατεταμένο φιλί από τον Μακρόν στη Μελόνι
Δείτε το επίμαχο βίντεο

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT-Rosalind
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

4 φορές ισόβια στον πρώην αστυνομικό της Βουλής για τους βιασμούς των παιδιών και της γυναίκας του
Αθώα η 35χρονη πρώην σύζυγός του

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη - Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της

Χάος σε γάμο: Η κουνιάδα πέταξε στη νύφη μαύρη μπογιά για εκδίκηση
Ένας γάμος που δεν είχε happy end

Ιράν: Ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ για όσο διαρκεί η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου
Κίνηση καλής θέλησης από την Τεχεράνη – Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Τιτανικός: Σωσίβιο επιζώντα βγαίνει σε δημοπρασία - Η αξία του μπορεί να ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ
Σωσίβιο από τον Τιτανικό, που ανήκε σε επιβάτιδα πρώτης θέσης, βγαίνει σε δημοπρασία με εκτιμώμενη αξία έως και 558.000 ευρώ.

Κεφαλονιά: Αυτή την ώρα το τελευταίο «αντίο» στην 19χρονη Μυρτώ - «Καλό ταξίδι αγγελούδι μου»
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν την Μυρτώ στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως Αργοστολίου

Όταν η Σαχάρα «κατάπιε» την Κρήτη – Η μέρα που ο ουρανός έγινε πορτοκαλί από την αφρικανική σκόνη
Όταν η «εισβολή» της Σαχάρας σκέπασε την Κρήτη, σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια

Αφθώδης πυρετός: Στη Μυτιλήνη 10 κτηνίατροι για επιτήρηση της νόσου – Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά

Μυστήριο με εξαφανίσεις και θανάτους 10 Αμερικανών επιστημόνων – Τραμπ: «Αρκετά σοβαρή υπόθεση»
Φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας στις ΗΠΑ

Η εισαγγελέας ζήτα την ενοχή του αστυνομικού της Βουλής και της πρώην συζύγου του για την κακοποίηση των παιδιών τους
Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Θάνατος Μυρτώς: Η απολόγια του 26χρονου αρσιβαρίστα
«Έβαλα το χέρι μου στο στόμα της για να μην της γυρίσει η γλώσσα» - Τι είπε για τον τρίτο κατηγορούμενο που βρισκόταν στο διπλανό δωμάτιο

Πάτρα: 16χρονος μπήκε σε σπίτι, ξυλοκόπησε 20χρονο και τον λήστεψε
Ο ανήλικος φέρεται, μαζί με συνεργό του, να άσκησε βία και απειλές πριν αρπάξει χρήματα και κινητό τηλέφωνο

Christina Applegate: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός
Η μάχη της με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Ο περίεργος ρόλος του τρανς φίλου της Μυρτώς στην υπόθεση θανάτου της 19χρονης στο Αργοστόλι
Τα ερωtικά ραντεβού και το μήνυμα

Νάπολη: Κινηματογραφική ληστεία σε τράπεζα – Κράτησαν όμηρους, άδειασαν θυρίδες και εξαφανίστηκαν
Στιγμές τρόμου για υπάλληλους της τράπεζας και πελάτες – Το χρονικό της ληστείας που συγκλόνισε την Ιταλία

«Τα παιδιά μας πεινάνε», καταγγέλλουν οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών στα αεροπλανοφόρα
Μικρές μερίδες και κακό φαγητό, καταγγέλλουν Αμερικανοί στρατιώτες στα αεροπλανοφόρα – Δεν έχουν λάβει ούτε τις προμήθειες από τις οικογένειες τους

Σορός 17χρονης εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου
Πρόκειται για Ελληνίδα

Καιρός – Αρναούτογλου: Ανατροπή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες από την ερχόμενη εβδομάδα
Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες – Αναλυτική πρόγνωση

«Χάρι, άνοιξε!»: Ηχητικό ντοκουμέντο με τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή στο κέντρο της Αθήνας να φωνάζει στον Ιταλό
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία 30χρονη από την Αιθιοπία

Μαρινάκης: Εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε μια στοχοποίηση, μια νοσηρή μειοψηφία δολοφονεί χαρακτήρες
«Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι διακινούν χυδαία ψέματα. Δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ αυτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος










