Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία στην Ξάνθη από την οικογενειακή τραγωδία στο χωριό Μαγικό όπου έχασε τη ζωή του ένας 17χρονος ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι τρεις αδερφές του.
Η μητέρα των παιδιών σοκαρισμένη μίλησε στο MEGA και στο Live News
«Δεν μπορώ να το πιστέψω»
«Δεν μπορώ να το πιστέψω! Ήμουν στην κουζίνα και έκανα δουλειές. Τα παιδιά ήταν στο κάτω μέρος του σπιτιού και είχαν πάει για ύπνο. Μόλις τελείωσα αυτό που έκανα κατέβηκα κάτω και βρήκα τα παιδιά μου σε αυτή τη κατάσταση. Την προηγούμενη ημέρα είχαν κάνει εγκατάσταση υγραερίου, είχαν έρθει μηχανικοί. Το σπίτι είναι νέα κατασκευή. Στο κάτω μέρος του σπιτιού όμως, έκαιγε και μια σόμπα πέλλετ».
«Είναι μικρά παιδάκια τώρα, δυστυχώς. Απ’ το πρωί αυτό συζητιέται στο χωριό. Απ’ ό,τι είπαν, από διαρροή αερίου. Έχει γύρω στα έξι χρόνια ήταν γιαπί το σπίτι, τώρα στα τρία χρόνια πρέπει να έχουν εγκατασταθεί αν δεν κάνω λάθος», ανέφερε ο Απόστολος Λελεκίδης, πρόεδρος κοινότητας Μαγικού.
Στο νοσοκομείο
Οι πυροσβέστες που έφτασαν πρώτοι στο σημείο έξω από την Ξάνθη και είδαν το 16χρονο αγόρι χωρίς τις αισθήσεις του προσπάθησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, για να προσπαθήσουν να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Τα παιδιά αλλά και η μητέρα τους, μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το 15χρονο και το 18χρονο κορίτσι ήταν σε σοβαρή κατάσταση και χρειάζονταν νοσηλεία σε εντατική.
«Εμένα με πήραν 8 η ώρα το πρωί ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και είναι σε κώμα και μετά βέβαια από καμιά ώρα μου είπε ότι ο Παντελάκος τελείωσε. Μακάρι τα παιδιά να μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Χάσαμε που χάσαμε το ένα. Μη χάσουμε και τα άλλα δύο. Εμένα βασικά, τώρα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεπεράσουν τον κίνδυνο τα παιδιά. Αυτό με ενδιαφέρει», δήλωσε θεία των παιδιών.
Ο χαμός του 17χρονου Παντελή και μάλιστα, μ’ αυτόν τον τρόπο, είναι κάτι που δεν το χωρά ο νους κανενός. Σε μια οικογένεια, όπου ο πατέρας, αστυνομικός, έφυγε από τη ζωή πριν από 15 χρόνια και με μια μητέρα, δασκάλα, να μεγαλώνει μόνη της και δύσκολα, όλα αυτά τα χρόνια τα τέσσερα παιδιά της.
«Μου είπαν ότι ο Παντελής δεν άντεξε από τις αναθυμιάσεις»
Στο Live News μίλησε ο θείος των αδελφών, Γιάννης Κωστελίδης, ο οποίος ανέφερε ότι κάποιος γνωστός του σε επικοινωνία που είχαν του είπε ότι ο ανιψιός του κατέληξε.
«Μου είπε ότι είναι όλοι μαζί στο νοσοκομείο και ο Παντελής δεν άντεξε, ήταν κάτι με το αέριο και αναθυμιάσεις. Μετά από επικοινωνίες έμαθα για το τραγικό συμβάν».
Αναφορικά με την εγκατάσταση υγραερίου στο σπίτι ο κος Κωστελίδης σημείωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι, αλλά όπως είπε «γνώριζα ότι υπήρχε μία θερμάστρα πέλλετ, που ζέσταινε το χώρο και έμαθα σήμερα ότι έχει τοποθετηθεί μία φιάλη υγραερίου».
«Η 15χρονη και η 18χρονη είναι σοβαρά – Μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη»
Σχετικά με την εξέλιξη υγείας των αδελφών του 16χρονου, κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθούν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και να νοσηλευτούν διασωληνωμένες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας οι δύο αδελφές 15 και 18 ετών.
Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, είπε στην εκπομπή Live News οτι οι δύο αδελφές «νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ανταποκρίνονται σε νευρολογικά ερεθίσματα και ελπίζουμε να πάμε καλά». Για την υγεία της μητέρας ο κος Γιαννάκος είπε ότι νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση.
Ενώ η τρίτη εν ζωή αδελφή, η 20χρονη, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί σε κλινική του νοσοκομείου Καβάλας, καθώς η υγεία της είχε επιβαρυνθεί.
Αναζητούν την αιτία
Οι αρχές που ερευνούν τα αίτια εξετάζουν το σενάριο για ατελή καύση καυστήρα που παρήγαγε μονοξείδιο του άνθρακα.
«Τα παιδιά, 4 – 5 χρόνια εγώ τα είχα μεγαλώσει και εγώ τώρα το πρωί το έμαθα. Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου. Μέσα σε μια εβδομάδα έβαλε τη δεξαμενή. Τώρα ολοκληρώθηκε, δεν ολοκληρώθηκε, δεν ξέρω», λέει οικογενειακός φίλος.
«Η αστοχία κάποιων υλικών που έχουν ενσωματωθεί στο δίκτυο της εγκατάστασης ή κακοτεχνία κατά την κατασκευή του δικτύου. Όλα αυτά θα είχαν εντοπιστεί εάν ο εγκαταστάτης είχε κάνει έλεγχο δοκιμών στεγανότητας του δικτύου προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν διαρροή ή είχε εγκατασταθεί κάποιος ανιχνευτής αεριού στο λεβητοστάσιο όπου όταν θα εντόπιζε αυτή τη διαρροή αυτομάτως θα έκλεινε τη βάνα», δήλωσε ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής.
Λίγη ώρα μετά τις 14.30 με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία μηχανών της ΔΙΑΣ, τα δύο κορίτσια διασωληνωμένα μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης καθώς το νοσοκομείο της Ξάνθης δεν διαθέτει ΜΕΘ.
«Μακάρι τα παιδιά να μπορέσουν να το ξεπεράσουν. Χάσαμε που χάσαμε το ένα. Μη χάσουμε και τα άλλα δύο. Εμένα βασικά, τώρα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ξεπεράσουν τον κίνδυνο τα παιδιά. Αυτό με ενδιαφέρει», είπε θεία των παιδιών.
Ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας
Αύριο αναμένεται να γίνει η νεκροψία – νεκροτομή στον άτυχο 17χρονο που θα ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης ζήτησε να οριστεί άμεσα πραγματογνώμονας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη.
Τα δύο σενάρια που εξετάζονται για τα αίτια της τραγωδίας είναι είτε να προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου είτε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα.
Πηγή: http://www.in.gr/2024/11/29/greece/ksanthi-ta-prota-logia-tis-miteras-gia-tin-oikogeneiaki-tragodia-pou-epikentronetai-ereyna-gia-diarroi-ygraeriou/
Ηλικιωμένος δέχθηκε επίθεση από μετανάστη που τον βίαζε επί 20 λεπτά έξω από ναό - «Ήθελα να τον βοηθήσω»
Ο 33χρονος Μπρούκε Ντσεαλιάνε κρίθηκε ένοχος για αρπαγή και σeξουαλική κακοποίηση ηλικιωμένου σε αύλειο χώρο εκκλησίας - «Ήταν μεθυσμένος και ήθελα να τον βοηθήσω», δήλωσε

Βγήκε για βόλτα και ανακάλυψε θησαυρό 900 ετών: Πάνω από 2.150 ασημένια νομίσματα κρυμμένα σε πήλινο δοχείο
Κρυμμένος σε εποχή πολιτικής αναταραχής, ένας πλούτος ασύλληπτος για απλό άνθρωπο

Οχήματα στην ΕΕ: Νέοι κανόνες τίθενται σε ισχύ - Δείτε τι αλλάζει από εδώ και πέρα
Στην Ευρώπη, 10 έως 12 εκατομμύρια οχήματα φτάνουν κάθε χρόνο στο τέλος της ζωής τους και καταλήγουν να αντιμετωπίζονται ως απόβλητα

Η Βίκυ Λέανδρος έκλεισε το Sani Festival 2026 σε μια ιστορική συναυλία στον Λόφο της Σάνης
Κατάμεστος ο Λόφος της Σάνης το βράδυ του Σαββάτου 15 Αυγούστου, με έκπληξη τη συμμετοχή της Αθηνάς Ανδρεάδη

Ιός Δυτικού Νείλου: Ποιες περιοχές της Αττικής έχουν τα περισσότερα κρούσματα – Ποια συμπτώματα πρέπει να προσέξουμε
Ποιοι εμφανίζουν συμπτώματα και τι ακολουθεί μετά από το τσίμπημα κουνουπιού

Τουρκία: Φρίκη με γυναίκα που μαχαιρώθηκε και έπεσε από τον 5ο όροφο - Ο δράστης ομολόγησε σε βίντεο
Ο δράστης είχε μπει σε αμόκ και, αφού την πέταξε από τον 5ο όροφο, έριξε πάνω της βαριά αντικείμενα

Γαλλίδα TikToker βρέθηκε νεκρή - Απανθρακωμένο το γυμνό της σώμα σε αμπελώνες
Έρευνα για φόνο ξεκίνησαν οι γαλλικές αρχές

Στο νοσοκομείο 27χρονη που ξυλοκοπήθηκε από τον πρώην σύντροφό της στη Θεσσαλονίκη
Ο 29χρονος πρώην σύντροφός της φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι είχαν έναν έντονο λεκτικό καβγά και αρνήθηκε ότι την ξυλοκόπησε

Η δίκη που μπορεί να αλλάξει για πάντα το Facebook και το Instagram
30 αμερικανικές πολιτείες διεκδικούν αποζημιώσεις που ξεπερνούν το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η πόλη που «νίκησε» τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Το παράδειγμα της Αρμενίας, όπου δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός
Το 1999 σχεδόν 1.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και το 60% των κτιρίων καταστράφηκε – 27 χρόνια μετά, ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ δεν γκρέμισε ούτε ένα κτίριο στην «Πόλη του Θαύματος», βασικό πυλώνα της ζώνης παραγωγής καφέ στην Κολομβία

Ανησυχία στο ΝΑΤΟ για τις μυστικές βάσεις drones - καμικάζι του Πούτιν: Η Βαρσοβία μέσα στην εμβέλειά τους
Έρευνα των Telegraph φέρνει στο φως νέες ρωσικές εξέδρες εκτόξευσης drones στα σύνορα με Λευκορωσία και Ουκρανία - Τα μη επανδρωμένα της Μόσχας φτάνουν έως και τα 1.000 χιλιόμετρα εμβέλεια

Απειλή του Ιράν κατά Τραμπ τη μέρα λήξης της συμφωνίας: «Θα σου σπάσουμε τα πόδια»
«Ο εχθρός πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να μας αιφνιδιάσει· αντίθετα, εμείς είμαστε αυτοί που θα του επιφυλάξουμε στρατηγικές εκπλήξεις», ανέφερε ο ταξίαρχος Γιαντολάχ Τζαβανί

Αγριο επεισόδιο στη Γαστούνη: Εισβολή στο Αστυνομικό Τμήμα Πηνειού για την απελευθέρωση προσαχθέντα
Η ομάδα των ατόμων προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στο κτίριο τα ξημερώματα της Κυριακής, ερχόμενη σε σφοδρή σύγκρουση με τους αστυνομικούς της βάρδιας.

Ηράκλειο: Απίστευτο περιστατικό με γύπα που καθήλωσε αεροπλάνο πριν την απογείωση
Οι πυροσβέστες επιστρατεύτηκαν προκειμένου να απομακρύνουν με ασφάλεια το μεγαλόσωμο πτηνό από το αεροσκάφος.

Ζαπορίζια: Το πλάνο που δείχνει την Κολομβιανή μισθοφόρο Ντανιέλα Ζαπάτα να παραδίδεται σε στρατιώτες της Ρωσίας
Σχεδόν οι μισοί ξένοι μαχητές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας είναι Κολομβιανοί υπήκοοι

Καιρός: Υποχωρούν τα μελτέμια και «σκαρφαλώνει» η θερμοκρασία - Πού θα «χτυπήσει» 38άρια
Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες και οι περιοχές που θα καταγράψουν τις υψηλότερες τιμές στον υδράργυρο.

ΔΕΘ: Τι περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο παροχών των 2 δισ. ευρώ - Ποιους αφορά
Η κυβέρνηση οριστικοποιεί τις εξαγγελίες με το βλέμμα στις κάλπες του 2027, δίνοντας έμφαση σε στοχευμένες ελαφρύνσεις για μισθωτούς, συνταξιούχους και ευάλωτες ομάδες.

Θεσσαλονίκη: Ξυλοκόπησαν 60χρονο για τη δυνατή μουσική και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς
Το επεισόδιο στον Φοίνικα κατέληξε σε πέντε συλλήψεις, ενώ κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικό.

Μυστικό σχέδιο του Ιράν αποκαλύπτει η WSJ: Αξιοποίησε την 60ημερη εκεχειρία για να προετοιμάσει νέο πόλεμο
Οι σκληροπυρηνικοί της Τεχεράνης είχαν αποφασίσει σχεδόν από την αρχή της εκεχειρίας που προέβλεπε το Μνημόνιο Κατανόησης, να την παραβιάσουν - Τι αποκαλύπτουν οι αραβικές μυστικές υπηρεσίες

Περού: Βίντεο σοκ από τη στιγμή της εν ψυχρώ εκτέλεσης δικηγόρου μέσα σε εστιατόριο
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε καρέ καρέ τον δράστη να πυροβολεί εξ επαφής τη νεαρή μητέρα την ώρα που γευμάτιζε με την παρέα της.

Σε ισχύ νέο απαγορευτικό απόπλου σε Ραφήνα και Λαύριο ανήμερα της Παναγίας
Οι θυελλώδεις βοριάδες που φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο προκάλεσαν νέες ακυρώσεις δρομολογίων, ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου.

Στέφανος Μάνος: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και ιδρυτής των «Φιλελευθέρων» σε ηλικία 87 ετών
Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πολυετής βουλευτής και υπουργός, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες φωνές του φιλελεύθερου χώρου στην Ελλάδα.

Ισπανία: Ο 64χρονος που ζει μόνος του εδώ και 12 χρόνια σε «χωριό-φάντασμα» και παλεύει να το ξαναχτίσει
Από 180 κατοίκους απέμεινε μόνο ένας

Ξάνθη: Νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά από πτώση από τον τέταρτο όροφο οικοδομής
Πολλαπλά τραύματα φέρει η κοπέλα

Πρίτσαρντ Κολόν: Πέθανε ο πυγμάχος που έμεινε σε κώμα 221 ημέρες μετά από τραυματισμό στο ρινγκ
Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κολόν, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στην κατηγορία μεσαίων βαρών, υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά από επανειλημμένα χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του

Ξαπλώστρα δεν βρίσκεις: Απίθανο βίντεο με σπριντ «ολυμπιακού» επιπέδου
Καινούργιο βίντεο δείχνει τουρίστες να «τρέχουν» για μια θέση στον ήλιο

Πειραιάς: Κινητοποίηση στο λιμάνι για την άφιξη του ισραηλινού κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris»
Από τα ξημερώματα της Παρασκευής, φορείς και υποστηρικτές της παλαιστινιακής παροικίας κινητοποιήθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά με αφορμή την άφιξη του ισραηλινού πλοίου «Crown Iris».

Καταμαράν με 10 επιβάτες βυθίστηκε στις Φλέβες Σαρωνικού - Επιχείρηση διάσωσης σε εξέλιξη
Το βοηθητικό σκάφος περισυνέλεξε όλους τους 10 επιβαίνοντες του καταμαράν και τους μετέφερε στη θαλαμηγό

Μοτοσικλετιστής αφηγείται πώς απέφυγε τη μετωπική με βυτιοφόρο: «Κρίμα να πεθάνω στα 25»
Ο 25χρονος Νίκος λέει πως τη γλύτωσε την τελευταία στιγμή - Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη ο οδηγός του βυτιοφόρου - Δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα

Ανθρωποειδή ρομπότ καθαρίζουν σπίτια στο Σαν Φρανσίσκο έναντι 30 δολαρίων την ώρα - Δείτε βίντεο
Η Tau Robotics παρουσιάζει υπηρεσία καθαρισμού με ανθρωποειδή ρομπότ, ικανά να σκουπίζουν, να μαζεύουν σκουπίδια και να τακτοποιούν χώρους

Χαλκιδική: Η 7χρονη Πατρίτσια επιστρέφει στη Μολδαβία έναν μήνα μετά το τραγικό τροχαίο
Η μικρή, που έχασε τους γονείς και τη βρεφική αδελφή της σε τροχαίο στη Χαλκιδική, ταξιδεύει σήμερα με ειδικό ασθενοφόρο πίσω στην πατρίδα της.

Μασαχουσέτη: 17χρονος δολοφόνησε τη μητέρα και τον αδελφό του αφού συμβουλεύτηκε το ChatGPT
Αναζητούσε στο διαδίκτυο και μέσω του ChatGPT θεωρητικά σενάρια ή ιστορίες φαντασίας που αφορούσαν φόνους

Δεκαπενταύγουστος 2026: Τι αμοιβή δικαιούνται όσοι δουλέψουν το Σάββατο της αργίας – Οι οδηγίες της ΓΣΕΕ
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για τις αποδοχές και τις προσαυξήσεις όσων απασχοληθούν στις 15 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο.

Πτήση Ryanair από Θεσσαλονίκη: Υπολείμματα πουλιών βρέθηκαν στον κινητήρα του αεροπλάνου που «ρούφηξε» επιβάτη
Προκαταρκτική έκθεση του NTSB αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τη βλάβη κινητήρα στο Boeing 737 της Ryanair που προκάλεσε αναγκαστική προσγείωση.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Παρασκευή: Ποιες περιοχές είναι σε κόκκινο συναγερμό
Σε επιφυλακή τίθενται οι μηχανισμοί της Πολιτικής Προστασίας σε 25 συνολικά περιφέρειες, με τις αρχές να απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή στους πολίτες.

Καιρός: Σε επίπεδα θύελλας το μελτέμι έως 9 μποφόρ και πτώση θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει και τι θα γίνει τον Δεκαπενταύγουστο
Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 9 μποφόρ πλήττουν το Αιγαίο, ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε Μακεδονία, Θεσσαλία και Ήπειρο.

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά
Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων.

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά
Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές.

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν
Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και βραχιονοφόρο έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες σε διαμέρισμα της Πολίχνης

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου - Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού και τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης










