Μαζική φυγή και ακυρώσεις πτήσεων
Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν μέσα στο επόμενο 48ωρο: Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού
Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν μέσα στο επόμενο 48ωρο: Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού - Μαζική φυγή και ακυρώσεις πτήσεων

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο Μπλίνκεν συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με στους συναδέλφους του των G7 προκειμένου να συντονιστεί με τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να δημιουργήσει διπλωματική πίεση της τελευταίας στιγμής στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους.

Τόνισε ότι ο περιορισμός του αντίκτυπου των χτυπημάτων τους είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Νωρίτερα σήμερα (05.08.2024), έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο Ισραήλ για πιθανή επίθεση με drone προερχόμενα από το Λίβανο. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση όσων ειπώθηκαν, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ.

Το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί να απαντήσουν στις δολοφονίες από το Ισραήλ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης προσπαθώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιθέσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια να συγκρατήσουν την ισραηλινή απάντηση.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών να ασκήσουν διπλωματική πίεση στο Ιράν, τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ για να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

Μια πηγή που συμμετείχε στην κλήση είπε ότι ο Μπλίνκεν ακούστηκε απογοητευμένος όταν ενημέρωσε τους υπουργούς για τις πρόσφατες συνομιλίες με το Ισραήλ σχετικά με τη συμφωνία για την ομηρία στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός.

Ομάδα εθνικής ασφάλειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει τη Δευτέρα την ομάδα εθνικής ασφάλειας στην αίθουσα επιχειρήσεων για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Θα μιλήσει επίσης με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.

Ταυτόχρο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων —η Ουάσιγκτον στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή, για την προστασία στρατευμάτων των ΗΠΑ ανεπτυγμένων εκεί, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ, καθώς και για την αποτροπή κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή—, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο κ. Όστιν, κατά το δελτίο Τύπου, τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επέτρεπε να απελευθερωθούν όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων φυλακισμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις γι’ αυτή παραμένουν σε αδιέξοδο για μήνες.

Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη Τετάρτη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, του Φουάντ Σουκρ, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Και στις δύο περιπτώσεις, το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ.

Το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιφέρεια απείλησαν πως θα προχωρήσουν σε αντίποινα, ωστόσο παραμένει ασαφές τόσο το πότε, όσο και το πώς. Η ιρανική ηγεσία και η Χεζμπολά διεμήνυσαν πάντως πως θα τα εξαπολύσουν εντός «ημερών».

Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού

Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή, εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.

Οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Χεζμπολά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 547 ανθρώπους, ανάμεσά τους 115 αμάχους, στο έδαφος του Λιβάνου από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε οίκημα όπου διανυκτέρευε στην Τεχεράνη. Μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το Ισραήλ αναλάμβανε την ευθύνη για βομβαρδισμό που σκότωσε τον ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος, τον Φουάντ Σουκρ, σε προάστιο της Βηρυτού.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει δημόσια την επίθεση εναντίον του Ισμαήλ Χανίγια. Όμως ορκίστηκαν να αφανίσουν τη Χαμάς έπειτα από την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα του καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ πως το περιμένει «σκληρή τιμωρία» και ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα ότι θα δοθεί «ανοικτή μάχη σε όλα τα μέτωπα». Η Χαμάς και οι Χούθι της Υεμένης ορκίστηκαν επίσης πως θα υπάρξει ανταπόδοση.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε χθες ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιδράσει άμεσα» ή να «επιτεθεί».

Πάντως «προς το παρόν» η αμυντική πολιτική «δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, αντιδρώντας στις «φήμες» για το ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, με περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. «Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση διπλωματικά», διαβεβαίωσε ο Τζον Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.

Καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει κλιμάκωση, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρότρυναν τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτειά του να φύγουν άμεσα. Το Παρίσι κάλεσε επίσης τους Γάλλους που ζουν στο Ιράν να «το εγκαταλείψουν προσωρινά».

Ο Καναδάς κάλεσε προχθές Σάββατο τους υπηκόους του —τους οποίους είχε καλέσει στα τέλη του Ιουνίου να φύγουν από τον Λίβανο— να «αποφεύγουν» τα ταξίδια στο Ισραήλ.

Η πρεσβεία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες πως επαναπατρίζονται, μέχρι νεοτέρας, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της στη Βηρυτό.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, ο Αϊμάν Σαφάντι, η χώρα του οποίου χαρακτηρίζεται εταίρος-κλειδί της Ουάσιγκτον στην περιοχή, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Αφού συνεδρίασαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι «τη σημασία που έχει όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα» για να υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως ανέστειλαν τις συνδέσεις με τη Βηρυτό, ανάμεσά τους η γερμανική Lufthansa, ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου, η Air France και η Transavia ως και αύριο Τρίτη, η Kuwait Airways από σήμερα. Η Qatar Airways ανέστειλε τις βραδινές πτήσεις της προς τη Βηρυτό ως και σήμερα.

Η Lufthansa ανέστειλε επίσης τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ ως τουλάχιστον την 8η Αυγούστου.

Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, είχαν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές κι επικρατούσε αβεβαιότητα μεταξύ των επιβατών.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είχε συνέπεια το άνοιγμα μετώπων από τη Χεζμπολά και τους Χούθι, ένοπλα κινήματα τα οποία, μαζί με τη Χαμάς και ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, συγκροτούν αυτόν που το Ιράν αποκαλεί «άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ και του κυριότερου συμμάχου του σε διεθνές επίπεδο — των ΗΠΑ.

Προχθές Σάββατο, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στοχοποίησε την Μπέιτ Χιλέλ, στο βόρειο Ισραήλ, με δεκάδες ρουκέτες, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με πλήγματα στη νότια λιβανική επικράτεια, καθώς οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών από την 8η Οκτωβρίου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου συνεχίζονται.

Κοντά στο Τελ Αβίβ, στο προάστιο Χολόν, «τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι που διαπράχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία από κάτοικο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66χρονη και ογδοντάρης. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» (σ.σ. σκοτώθηκε), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο της Λωρίδας της Γάζας, ερειπωμένο κι απειλούμενο από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του πολέμου που διανύει την 304η ημέρα του.

Προχθές Σάββατο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά πλήγματα σε δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, «την πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως έπληξε το σχολικό κτιριακό συγκρότημα, όπου βρισκόταν κατ’ αυτόν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Πριν από το πλήγμα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην πόλη της Γάζας, η πολιτική προστασία και η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν πως 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Τζαμπάλια (βόρεια) και στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).

Η Χαμάς, που πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έφοδος του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.197 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 111 εξακολουθούν ακόμη να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 39 εξ αυτών πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39.583 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/israil-fovoi-gia-antipoina-tou-iran-mesa-sto-epomeno-48oro-xaos-sto-aerodromio-tis-viryttou-maziki-fygi-kai-akyroseis-ptiseon/4149879/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones

Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης» 

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο

Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα 

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα

Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της 

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο 

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο 

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων 

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ 

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες 

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή 

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση 

Χαμός με την νεαρή ξανθιά πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών του Τραμπ

Χαμός με την νεαρή ξανθιά πράκτορα των Μυστικών Υπηρεσιών του Τραμπ

Βροχή τα σχόλια 

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική 

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ

Η Ισπανία αποσύρει τον πρέσβη της στο Ισραήλ, μετά την κλιμάκωση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο χωρών. 

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό - Βίντεο

Κιμ Γιονγκ Ουν: Επέβλεψε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλων cruise από αντιτορπιλικό - Βίντεο

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοια δοκιμή που παρακολουθεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν την τελευταία εβδομάδα 

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Το διαγραμμένο tweet που έφερε τα «πάνω κάτω» στις αγορές πετρελαίου

Η ζημιά εκατομμυρίων και το «ασυγχώρητο λάθος» 

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Μεγάλο καρχαριοειδές κολυμπούσε κοντά στην ακτή στο Καβούρι, δείτε βίντεο

Το ψάρι είχε μήκος που ξεπερνούσε το 1,5 μέτρο, ενώ το πτερύγιό του ήταν ορατό πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας 

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Στενά του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία φορτηγά πλοία που χτυπήθηκαν από βλήματα

Το πλοίο ανήκει στον στόλο της Star Bulk, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο εφοπλιστής Πέτρος Παππάς 

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Αγαλμα Τραμπ – Επστάιν στην Ουάσιγκτον εμπνευσμένο από τη διάσημη σκηνή του «Τιτανικού»: «I’m the king of the world»

Ο τίτλος του έργου «Ο βασιλιάς του κόσμου» αποτελεί μια αναφορά στην ατάκα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ενώ αγκάλιαζε την αγαπημένη του, Ρόουζ, που υποδυόταν η Κέιτ Γουίνσλετ 

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Ιράν: Πέντε τρόποι με τους οποίους μπορεί να εξελιχθεί ο πόλεμος

Αναλυτές αναφέρουν πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση, θα μετατραπεί σε «πόλεμο φθοράς» 

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Χρυσή Αυγή: Αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά σε πέντε από τους καταδικασθέντες

Ένα μέλος του δικαστηρίου είχε την άποψη ότι δεν έπρεπε να χορηγηθεί κανένα ελαφρυντικό 

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Θάνατος καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: «Της πέταγαν μπουκάλια με νερό και βιβλία όταν γύρναγε, την έβριζαν»

Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της οικογένειας - «Βρήκαν την εύκολη λύση να τη βγάλουν τρελή για να τη διώξουν» 

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Πέθανε ο Γιώργος Μαρίνος

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας 

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που έμαθε καθυστερημένα ότι είχε καρκίνο

Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που έμαθε καθυστερημένα ότι είχε καρκίνο

«Το κρίμα στον λαιμό τους» 

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Το Ιράν ετοιμάζει ναυτικές νάρκες για να μπλοκάρει τα Στενά του Ορμούζ

Ο χειρότερος εφιάλτης για την παγκόσμια οικονομία - Στα Στενά του Ορμούζ παραμένουν εγκλωβισμένα περί τα 3.200 τάνκερ - Προειδοποίηση από Τραμπ 

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Στασιμοπληθωρισμός 2.0: Πώς το πετρέλαιο μας γυρίζει βίαια στη δεκαετία του ’70

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή εκτοξεύει το πετρέλαιο, αναζωπυρώνει τον στασιμοπληθωρισμό και φέρνει τις κεντρικές τράπεζες σε αδιέξοδο, θυμίζοντας τη δεκαετία του ’70 

Τι είναι οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες που πρότεινε ο Μητσοτάκης στο Παρίσι

Τι είναι οι μίνι πυρηνικοί αντιδραστήρες που πρότεινε ο Μητσοτάκης στο Παρίσι

Σε τι διαφέρουν από έναν «κλασικό» 

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Το σαδιστικό δίκτυο «The Com» που αποπλανεί ανηλίκους: Βάζει παιδιά να δολοφονούν και να αυτοκτονούν

Ψηφιακή αποπλάνηση ανηλίκων, σeξουαλική εκβίαση, βανδαλισμοί, επιθέσεις με μαχαίρι και υποκίνηση δολοφονιών: η «μαύρη λίστα» δραστηριοτήτων του δικτύου 

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Forbes: Αυτοί είναι οι Ελληνες δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα για το 2026

Η λίστα Forbes 2026 περιλαμβάνει 21 Έλληνες bilionnaires 

Δημοσιεύθηκε η φετινή λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2026

Δημοσιεύθηκε η φετινή λίστα Forbes: Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο για το 2026

Οι αριθμοί ρεκόρ των περιουσιών των 20 πιο πλούσιων ανθρώπων στον πλανήτη 

Το νερό του Ιράν τελειώνει: Πώς ο πόλεμος άνοιξε την πόρτα στην απόλυτη κατάρρευση

Το νερό του Ιράν τελειώνει: Πώς ο πόλεμος άνοιξε την πόρτα στην απόλυτη κατάρρευση

Ο πόλεμος μετατρέπει το νερό σε νέο όπλο στον Περσικό, ενώ το Ιράν βυθίζεται σε μια χρόνια, δομική υδατική κρίση με άδεια φράγματα, κατεστραμμένους υδροφορείς 

Τέμπη: Συνεχίζεται η κατάθεση του πραγματογνώμονα μετά το μπαράζ κατασχέσεων βιντεοληπτικού υλικού

Τέμπη: Συνεχίζεται η κατάθεση του πραγματογνώμονα μετά το μπαράζ κατασχέσεων βιντεοληπτικού υλικού

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας καταθέτει σήμερα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ως μάρτυρας, μετά και το μπαράζ κατασχέσεων που ξεκίνησε από χθες με απόφαση του δικαστηρίου 

Συγκλονίζει συνάδελφος της Σοφίας Χρηστίδου: «Είχε να αντιμετωπίσει αγρίμια μέσα στην τάξη»

Συγκλονίζει συνάδελφος της Σοφίας Χρηστίδου: «Είχε να αντιμετωπίσει αγρίμια μέσα στην τάξη»

«Η κυρία Σοφία είχε να αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια συμπεριφορές, απ` αυτές που αντιμετωπίζουν οι καθηγήτριες Αγγλικών, Γαλλικών, των οποίων οι ώρες μετατρέπονται σε παιδική χαρά» λέει η συνάδελφος της Σοφίας Χρηστίδου 

Κομοτηνή: Απειλή για βόμβα στα δικαστήρια - Εκκενώθηκε το κτίριο

Κομοτηνή: Απειλή για βόμβα στα δικαστήρια - Εκκενώθηκε το κτίριο

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές 

Σοκαριστικός τραυματισμός ποδοσφαιριστή: Αντίπαλος του έσπασε τον αστράγαλο με τάκλιν

Σοκαριστικός τραυματισμός ποδοσφαιριστή: Αντίπαλος του έσπασε τον αστράγαλο με τάκλιν

Το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας του Ισημερινού βυθίστηκε στο χάος όταν ο Ζαν Πιερ Αρόγιο Βερνάζα δέχθηκε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα 

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Ράνιας Μπουρνέλη: Ξέσπασε η γειτόνισσα της - «Παιδιά δεν έχετε;»

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Ράνιας Μπουρνέλη: Ξέσπασε η γειτόνισσα της - «Παιδιά δεν έχετε;»

Ο 35χρονος Γάλλος είχε παρασύρει τη 36χρονη με το αυτοκίνητό του 

Voucher ΔΥΠΑ 750€: Προβλήματα με την πλατφόρμα, τι πρέπει να προσέξετε

Voucher ΔΥΠΑ 750€: Προβλήματα με την πλατφόρμα, τι πρέπει να προσέξετε

Πρόβλημα στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ - Δυσκολίες για το Voucher των 750 ευρώ 

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να μπλοκάρουν τη μεταφορά πετρελαίου μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ιράν

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να μπλοκάρουν τη μεταφορά πετρελαίου μέχρι να σταματήσουν οι επιθέσεις στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως οι ΗΠΑ θα πλήξουν το Ιράν «πολύ πιο σκληρά» εάν επιχειρηθεί αποκλεισμός των εξαγωγών 

Πετρελαϊκός κολοσσός προειδοποιεί: Καταστροφικές οι συνέπειες, εάν συνεχιστεί το «μπλόκο» στα Στενά του Ορμούζ

Πετρελαϊκός κολοσσός προειδοποιεί: Καταστροφικές οι συνέπειες, εάν συνεχιστεί το «μπλόκο» στα Στενά του Ορμούζ

Ο CEO του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο τόνισε πως η κρίση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα 

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτόξευση drone που χτύπησαν διυλιστήριο στη Χάιφα

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτόξευση drone που χτύπησαν διυλιστήριο στη Χάιφα

«Η μάχη ενάντια στους εγκληματίες της Αμερικής και το παιδοκτόνο σιωνιστικό καθεστώς συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη του μετώπου της αλήθειας επί του ψεύδους», αναφέρει το Ιράν 

2.300 σπίτια θα φτιαχτούν σε στρατόπεδα - Πότε ξεκινούν οι «Νταντάδες της γειτονιάς»

2.300 σπίτια θα φτιαχτούν σε στρατόπεδα - Πότε ξεκινούν οι «Νταντάδες της γειτονιάς»

«Φτιάχνουμε τα σπίτια στα στρατόπεδα, μαζί με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης» - Θα δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες για νταντά της επιλογής τους με 500 ευρώ τον μήνα 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services