Μαζική φυγή και ακυρώσεις πτήσεων
Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν μέσα στο επόμενο 48ωρο: Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού
Ισραήλ: Φόβοι για αντίποινα του Ιράν μέσα στο επόμενο 48ωρο: Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού - Μαζική φυγή και ακυρώσεις πτήσεων

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο Μπλίνκεν συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με στους συναδέλφους του των G7 προκειμένου να συντονιστεί με τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να δημιουργήσει διπλωματική πίεση της τελευταίας στιγμής στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους.

Τόνισε ότι ο περιορισμός του αντίκτυπου των χτυπημάτων τους είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

Νωρίτερα σήμερα (05.08.2024), έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο Ισραήλ για πιθανή επίθεση με drone προερχόμενα από το Λίβανο. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση όσων ειπώθηκαν, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ.

Το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί να απαντήσουν στις δολοφονίες από το Ισραήλ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.

Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης προσπαθώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιθέσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια να συγκρατήσουν την ισραηλινή απάντηση.

Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών να ασκήσουν διπλωματική πίεση στο Ιράν, τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ για να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.

Μια πηγή που συμμετείχε στην κλήση είπε ότι ο Μπλίνκεν ακούστηκε απογοητευμένος όταν ενημέρωσε τους υπουργούς για τις πρόσφατες συνομιλίες με το Ισραήλ σχετικά με τη συμφωνία για την ομηρία στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός.

Ομάδα εθνικής ασφάλειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει τη Δευτέρα την ομάδα εθνικής ασφάλειας στην αίθουσα επιχειρήσεων για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Θα μιλήσει επίσης με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.

Ταυτόχρο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων —η Ουάσιγκτον στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή, για την προστασία στρατευμάτων των ΗΠΑ ανεπτυγμένων εκεί, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ, καθώς και για την αποτροπή κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή—, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο κ. Όστιν, κατά το δελτίο Τύπου, τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επέτρεπε να απελευθερωθούν όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων φυλακισμένων σε ισραηλινές φυλακές.

Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις γι’ αυτή παραμένουν σε αδιέξοδο για μήνες.

Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη Τετάρτη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, του Φουάντ Σουκρ, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Και στις δύο περιπτώσεις, το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ.

Το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιφέρεια απείλησαν πως θα προχωρήσουν σε αντίποινα, ωστόσο παραμένει ασαφές τόσο το πότε, όσο και το πώς. Η ιρανική ηγεσία και η Χεζμπολά διεμήνυσαν πάντως πως θα τα εξαπολύσουν εντός «ημερών».

Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού

Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή, εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.

Οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Χεζμπολά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 547 ανθρώπους, ανάμεσά τους 115 αμάχους, στο έδαφος του Λιβάνου από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε οίκημα όπου διανυκτέρευε στην Τεχεράνη. Μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το Ισραήλ αναλάμβανε την ευθύνη για βομβαρδισμό που σκότωσε τον ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος, τον Φουάντ Σουκρ, σε προάστιο της Βηρυτού.

Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει δημόσια την επίθεση εναντίον του Ισμαήλ Χανίγια. Όμως ορκίστηκαν να αφανίσουν τη Χαμάς έπειτα από την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα του καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ πως το περιμένει «σκληρή τιμωρία» και ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα ότι θα δοθεί «ανοικτή μάχη σε όλα τα μέτωπα». Η Χαμάς και οι Χούθι της Υεμένης ορκίστηκαν επίσης πως θα υπάρξει ανταπόδοση.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε χθες ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιδράσει άμεσα» ή να «επιτεθεί».

Πάντως «προς το παρόν» η αμυντική πολιτική «δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, αντιδρώντας στις «φήμες» για το ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, με περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. «Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση διπλωματικά», διαβεβαίωσε ο Τζον Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.

Καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει κλιμάκωση, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρότρυναν τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτειά του να φύγουν άμεσα. Το Παρίσι κάλεσε επίσης τους Γάλλους που ζουν στο Ιράν να «το εγκαταλείψουν προσωρινά».

Ο Καναδάς κάλεσε προχθές Σάββατο τους υπηκόους του —τους οποίους είχε καλέσει στα τέλη του Ιουνίου να φύγουν από τον Λίβανο— να «αποφεύγουν» τα ταξίδια στο Ισραήλ.

Η πρεσβεία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες πως επαναπατρίζονται, μέχρι νεοτέρας, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της στη Βηρυτό.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, ο Αϊμάν Σαφάντι, η χώρα του οποίου χαρακτηρίζεται εταίρος-κλειδί της Ουάσιγκτον στην περιοχή, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.

Αφού συνεδρίασαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι «τη σημασία που έχει όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα» για να υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

Αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως ανέστειλαν τις συνδέσεις με τη Βηρυτό, ανάμεσά τους η γερμανική Lufthansa, ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου, η Air France και η Transavia ως και αύριο Τρίτη, η Kuwait Airways από σήμερα. Η Qatar Airways ανέστειλε τις βραδινές πτήσεις της προς τη Βηρυτό ως και σήμερα.

Η Lufthansa ανέστειλε επίσης τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ ως τουλάχιστον την 8η Αυγούστου.

Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, είχαν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές κι επικρατούσε αβεβαιότητα μεταξύ των επιβατών.

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είχε συνέπεια το άνοιγμα μετώπων από τη Χεζμπολά και τους Χούθι, ένοπλα κινήματα τα οποία, μαζί με τη Χαμάς και ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, συγκροτούν αυτόν που το Ιράν αποκαλεί «άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ και του κυριότερου συμμάχου του σε διεθνές επίπεδο — των ΗΠΑ.

Προχθές Σάββατο, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στοχοποίησε την Μπέιτ Χιλέλ, στο βόρειο Ισραήλ, με δεκάδες ρουκέτες, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με πλήγματα στη νότια λιβανική επικράτεια, καθώς οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών από την 8η Οκτωβρίου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου συνεχίζονται.

Κοντά στο Τελ Αβίβ, στο προάστιο Χολόν, «τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι που διαπράχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία από κάτοικο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66χρονη και ογδοντάρης. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» (σ.σ. σκοτώθηκε), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο της Λωρίδας της Γάζας, ερειπωμένο κι απειλούμενο από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του πολέμου που διανύει την 304η ημέρα του.

Προχθές Σάββατο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά πλήγματα σε δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, «την πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως έπληξε το σχολικό κτιριακό συγκρότημα, όπου βρισκόταν κατ’ αυτόν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.

Πριν από το πλήγμα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην πόλη της Γάζας, η πολιτική προστασία και η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν πως 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Τζαμπάλια (βόρεια) και στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).

Η Χαμάς, που πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έφοδος του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.197 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 111 εξακολουθούν ακόμη να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 39 εξ αυτών πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39.583 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/israil-fovoi-gia-antipoina-tou-iran-mesa-sto-epomeno-48oro-xaos-sto-aerodromio-tis-viryttou-maziki-fygi-kai-akyroseis-ptiseon/4149879/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Θαύμα για 21χρονη που έπεσε από τον 8ο όροφο ενώ χόρευε - «Δεν το πιστεύω ότι είμαι ζωντανή»

Θαύμα για 21χρονη που έπεσε από τον 8ο όροφο ενώ χόρευε - «Δεν το πιστεύω ότι είμαι ζωντανή»

Η 21χρονη βρέθηκε στο κενό από τον 8ο όροφο, πέρασε μέσα από τη σίτα και προσγειώθηκε στο κατάστρωμα της πισίνας 

Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή στη δίκη - Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία για τον θάνατο 3 παιδιών

Λίντσεϊ Κλάνσι: Ανατροπή στη δίκη - Η υπεράσπιση αμφισβητεί τα στοιχεία για τον θάνατο 3 παιδιών

Η εισαγγελέας Σάναν Μπάκιγχαμ (Buckingham) χαρακτήρισε «γελοίο επιχείρημα» τη νέα θέση του δικηγόρου, ενώ η υπόθεση επανέρχεται στο δικαστήριο της Μασαχουσέτης στις 2 Νοεμβρίου. 

Δακτύλιος Αθήνας: Επιστρέφει τον Οκτώβριο - Ποιοι δρόμοι ορίζουν τα όριά του

Δακτύλιος Αθήνας: Επιστρέφει τον Οκτώβριο - Ποιοι δρόμοι ορίζουν τα όριά του

Πέρυσι το μέτρο ίσχυσε από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 24 Ιουλίου, με εξαιρέσεις για ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα μέσω ψηφιακού σήματος στο gov.gr. 

«Καβάλησαν» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε αυγά και έγιναν παγκόσμιο θέμα – Οργή με το βίντεο των προκλητικών influencers

«Καβάλησαν» θαλάσσια χελώνα που γεννούσε αυγά και έγιναν παγκόσμιο θέμα – Οργή με το βίντεο των προκλητικών influencers

Το βίντεο με το ζευγάρι που ανέβηκε πάνω σε προστατευόμενο ζώο προκάλεσε αντιδράσεις 

Ο Πανιώνιος δωρίζει τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΟΚ Β` στην οικογένεια του Κώστα Λίμα μετά το ατύχημά του

Ο Πανιώνιος δωρίζει τα έσοδα από το ματς με τον ΠΑΟΚ Β` στην οικογένεια του Κώστα Λίμα μετά το ατύχημά του

Το πόδι του Κώστα Λίμα ακρωτηριάστηκε μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε και η οικογένεια του Πανιωνίου στέκεται στο πλευρό του 

Σοκ στο παγκόσμιο σνούκερ: Στη φυλακή ο πρώην πρωταθλητής Γκρέιμ Ντοτ για παιδεραστία!

Σοκ στο παγκόσμιο σνούκερ: Στη φυλακή ο πρώην πρωταθλητής Γκρέιμ Ντοτ για παιδεραστία!

Ο 49χρονος Σκωτσέζος παρέμεινε ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της ποινής και θα εγγραφεί εφ` όρου ζωής στο μητρώο καταδικασμένων για σeξουαλικά αδικήματα. 

Φυλακή 24 μηνών για τον 31χρονο Ρομά που έσπασε το χέρι ταξιτζή με σκουπόξυλο

Φυλακή 24 μηνών για τον 31χρονο Ρομά που έσπασε το χέρι ταξιτζή με σκουπόξυλο

Το δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς περί άμυνας και το ελαφρυντικό της μεταμέλειας, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του δικογραφίες για ληστεία και ναρκωτικά 

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν την οικιακή βοηθό ότι έκλεψε 50.000 ευρώ - Η ανατροπή όταν άνοιξαν το σπίτι!

Η 51χρονη ιδιοκτήτρια είχε καταγγείλει την 28χρονη οικιακή βοηθό από τη Γεωργία για κλοπή, όμως το ποσό εντοπίστηκε τελικά στην κατοικία της 

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά

Οι Τούρκοι μετατρέπουν τον Αγιο Ευστάθιο των Καραμανλήδων της Καισάρειας σε μουσείο πόλης με οθωμανικά κεραμικά

Στην καρδιά της Καππαδοκίας ένας ελληνικός ορθόδοξος ναός γίνεται μουσείο αλλά η ιστορία που θα αφηγηθεί παραμένει το μεγάλο ερώτημα 

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5

Ακόμη μια τουρκική πρόκληση: Το αντιαεροπορικό Hisar-O «καταρρίπτει» ελληνικό Mirage 2000-5

Το αμυντικό δίκτυο Defence Turk δημοσίευσε βίντεο προσομοίωσης με εικονική κατάρριψη μαχητικού της Πολεμικής Αεροπορίας από το σύστημα Hisar-O 

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα

Συγκλονίζει ο γιος του 55χρονου αστυνομικού που έμαθε ότι είχε καρκίνο έναν χρόνο αργότερα

«Βλέπαμε τον άνθρωπο μας να πεθαίνει βασανιστικά» 

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ

Λεβαδειακός: Απέκτησε πρώην αστέρα της Αρσεναλ

Με οκταετή εμπειρία στα γήπεδα της Premier League, έρχεται για να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας. 

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών

«Οχυρώνει» τα σύνορά της η Ευρώπη: Τι περιλαμβάνει το νέο σχέδιο 5 σημείων απέναντι σε μαζικές αφίξεις μεταναστών

Στο επίκεντρο η πρόληψη κρίσεων, η καταπολέμηση των διακινητών και οι επιστροφές 

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού

Νέα Υόρκη -Μετρό : Επιβάτης βρήκε φρικτό θάνατο – Το σακίδιό του πιάστηκε στην πόρτα του συρμού

Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στον σταθμό Utica Avenue στο Μπρούκλιν, με τον άνδρα να πέφτει ανάμεσα στα βαγόνια. 

«Μου ζητούσε €12.000 ευρώ για συνεδρίες» - Νέα καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη

«Μου ζητούσε €12.000 ευρώ για συνεδρίες» - Νέα καταγγελία για την κλινική στη Θεσσαλονίκη

Η εισαγγελία διερευνά παράνομη λειτουργία ογκολογικού τμήματος και πιθανές παραλείψεις στους ελέγχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Επίδομα ανεργίας: Πως μπορεί να φτάσει έως τα 1.438 ευρώ

Επίδομα ανεργίας: Πως μπορεί να φτάσει έως τα 1.438 ευρώ

Η ΔΥΠΑ προχωρά σε ριζική αλλαγή του συστήματος, συνδέοντας πλέον τα χρήματα που θα λαμβάνουν οι άνεργοι με τον προηγούμενο μισθό και τα χρόνια ασφάλισής τους. 

Σοκ στο Μαρούσι: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης

Σοκ στο Μαρούσι: 15χρονος γρονθοκόπησε 14χρονο - Στο νοσοκομείο το θύμα, συνελήφθη ο δράστης

Το σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, με την Αστυνομία να σχηματίζει δικογραφία για σωματική βλάβη και απειλή. 

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας την Τετάρτη για την απόλυση σταθμάρχη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Στάση εργασίας την Τετάρτη για την απόλυση σταθμάρχη

Το σωματείο εργαζομένων κάνει λόγο για «άδικη και εκδικητική» απόφαση της εταιρείας, ζητώντας την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου τους. 

Ουμπέρτο Πίτσι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος της Dolce Vita σε ηλικία 89 ετών

Ουμπέρτο Πίτσι: Πέθανε ο θρυλικός φωτογράφος της Dolce Vita σε ηλικία 89 ετών

Ο Ιταλός φωτογράφος που απαθανάτισε με τον φακό του θρύλους του σινεμά συνέχιζε να εργάζεται μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του. 

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις - Για ποιες 6 θα ζητείται κωδικός

ΕΟΠΥΥ: Τι αλλάζει από την 1η Ιανουαρίου στις διαγνωστικές εξετάσεις - Για ποιες 6 θα ζητείται κωδικός

Από την 1η Ιανουαρίου 2027, οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το παραπεμπτικό τους στα διαγνωστικά κέντρα μέσω OTP, έχοντας απαραιτήτως πιστοποιημένο κινητό. 

Το επίδομα που δίνει 391 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Το επίδομα που δίνει 391 ευρώ κάθε μήνα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Η άρση των ηλικιακών περιορισμών και η απουσία εισοδηματικών ορίων έδωσαν πρόσβαση σε χιλιάδες επιπλέον πολίτες για τη συγκεκριμένη παροχή. 

Αττική Οδός: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα για 2.005 ημέρες - Η απλή παράβαση που τον πρόδωσε

Αττική Οδός: Μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα για 2.005 ημέρες - Η απλή παράβαση που τον πρόδωσε

Ο 49χρονος είχε συλληφθεί ξανά πριν από μόλις επτά μήνες με ποσότητα αλκοόλ διπλάσια του ορίου, αποτελώντας τον ορισμό του κατ` εξακολούθηση παραβάτη. 

Πολωνία: ΙΧ παρέσυρε έφηβη με ηλεκτρικό πατίνι σε live μετάδοση - Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Πολωνία: ΙΧ παρέσυρε έφηβη με ηλεκτρικό πατίνι σε live μετάδοση - Ο οδηγός εξαφανίστηκε

Σοκ προκαλεί το βίντεο από τη σύγκρουση, με τον δημοσιογράφο να διακόπτει το ρεπορτάζ και να ζητά από τον οπερατέρ να καταγράψει την πινακίδα του δράστη. 

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι

Θεσσαλονίκη: Κατηγόρησαν καθαρίστρια ότι έκλεψε 50.000 ευρώ από σπίτι στο Πανόραμα, αλλά τα λεφτά τελικά ήταν μέσα στο σπίτι

Η ιδιοκτήτρια απέσυρε τις κατηγορίες εναντίον της 28χρονης από την Γεωργία, μερικές ώρες αφότου είχε συλληφθεί 

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,6%, ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής για τη 2η θέση

Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η ΝΔ με 29,6%, ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ σε απόσταση αναπνοής για τη 2η θέση

Το 64% των πολιτών δηλώνει πως θα ψηφίσει με κριτήριο ποιον θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τη νέα έρευνα. 

Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που χτύπησε στο κεφάλι

Τραγωδία στη Θάσο: Πέθανε ο 16χρονος ποδοσφαιριστής που χτύπησε στο κεφάλι

Ο 16χρονος Ανι Γκιάνα Ασλάν έχασε τη ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Καβάλας, έπειτα από τραυματισμό σε αγώνα της Β` κατηγορίας ΕΠΣΚ στη Θάσο. 

Γαλλία: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί μαθητή με εκτοξευτή χειροβομβίδων σε κατάληψη

Γαλλία: Η στιγμή που αστυνομικός πυροβολεί μαθητή με εκτοξευτή χειροβομβίδων σε κατάληψη

Ο έφηβος νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα στο στόμα, ενώ η γαλλική Δικαιοσύνη διεξάγει δύο ξεχωριστές έρευνες για το περιστατικό στο Saint-Ouen-l`Aumone. 

Θρήνος στη Χαλκίδα: Πέθανε η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιώτου, μία ημέρα μετά τον γάμο της αδερφής της

Θρήνος στη Χαλκίδα: Πέθανε η εκπαιδευτικός Μαρία Παναγιώτου, μία ημέρα μετά τον γάμο της αδερφής της

Η 42χρονη υπηρετούσε ως γραμματέας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, έχοντας δώσει για χρόνια μάχη με σοβαρό πρόβλημα υγείας. 

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν ζητά μείωση της ζήτησης - Καμπανάκι για ελλείψεις με αποθέματα στο 70%

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν ζητά μείωση της ζήτησης - Καμπανάκι για ελλείψεις με αποθέματα στο 70%

Ο επίτροπος Ενέργειας Νταν Γιόργκενσεν προειδοποιεί για κρίση εφοδιασμού, καθώς η τιμή του φυσικού αερίου στο ολλανδικό TTF εκτινάχθηκε στα 72 ευρώ/MWh. 

Μ. Παγώνη: «Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μ. Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιεί σε παιδιά»

Μ. Παγώνη: «Το μηχάνημα που βρέθηκε στο ιατρείο της Μ. Καρυστιανού απαγορεύεται, δεν ξέρω πώς το χρησιμοποιεί σε παιδιά»

Η τέως πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σχολίασε τα ευρήματα του Medwatch, ενώ η παιδίατρος απάντησε με σκληρή ανακοίνωση στις δηλώσεις του Αδωνι Γεωργιάδη. 

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE

Η αυτόματη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για το 2024 ολοκληρώθηκε σε χιλιάδες δικαιούχους της περιφέρειας, ωστόσο τα ελλιπή στοιχεία απαιτούν νέες υποβολές δικαιολογητικών μέσω της ΑΑΔΕ. 

Καλαμάτα: Βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ΕΠΑΛ – Είχε μόλις ανακαινιστεί

Καλαμάτα: Βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ΕΠΑΛ – Είχε μόλις ανακαινιστεί

Το σχολικό συγκρότημα είχε υποβληθεί το καλοκαίρι σε εκτεταμένες παρεμβάσεις, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι η ανακαίνιση έγινε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» 

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κλήση του γιατρού στο ΕΚΑΒ χωρίς να αναφέρει το όνομα του τραγουδιστή

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κλήση του γιατρού στο ΕΚΑΒ χωρίς να αναφέρει το όνομα του τραγουδιστή

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την εκπομπή Live News για τις συνθήκες θανάτου στο Κολωνάκι, με το ηχητικό ντοκουμέντο να αποκαλύπτει τις ακριβείς αναφορές του γιατρού. 

Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη

Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη

Η συνεργάτιδα της παιδιάτρου τόνισε πως η πρακτική της είναι καθόλα νόμιμη, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να αποκαλύψει πώς γνωρίζει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»

Μια γυναίκα που τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια περιγράφει στον ΑΝΤ1 την επίμονη προσέγγισή του στην οικογένειά της με σκοπό την εύρεση επενδυτών. 

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα

Οι Επαγγελματικές Σχολές συνδέουν άμεσα τους νέους 15-29 ετών με την αγορά εργασίας, προσφέροντας πρακτική εμπειρία σε τομείς αιχμής, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τη βιομηχανία. 

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα

Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού, χορήγηση χημειοθεραπειών χωρίς διάγνωση κακοήθειας και ζητούν την οριστική διακοπή λειτουργίας της. 

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη

Ο 32χρονος stand-up κωμικός, γνωστός για το σαρκαστικό του χιούμορ, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για τον επίμαχο πολιτικό χαρακτηρισμό. 

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο

Ο  32χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση 

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη

«Βλέπω, λέει, ότι έχεις λίγο θηλυκότητα πάνω σου» 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services