Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο Μπλίνκεν συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με στους συναδέλφους του των G7 προκειμένου να συντονιστεί με τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να δημιουργήσει διπλωματική πίεση της τελευταίας στιγμής στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους.
Τόνισε ότι ο περιορισμός του αντίκτυπου των χτυπημάτων τους είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.
Νωρίτερα σήμερα (05.08.2024), έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο Ισραήλ για πιθανή επίθεση με drone προερχόμενα από το Λίβανο. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.
לפני זמן קצר כוח צה"ל מגדוד 869 זיהה מחבל חיזבאללה נכנס למבנה בשימוש הארגון במרחב חולא, זמן קצר לאחר מכן, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו את המבנה בו פעל המחבל.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) August 4, 2024
כמו כן, מוקדם יותר היום כוח איסוף של פיקוד הצפון זיהה מחבל במרחב בית ליף שבדרום לבנון>> pic.twitter.com/lyIAmgUsO9
Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση όσων ειπώθηκαν, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ.
Το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί να απαντήσουν στις δολοφονίες από το Ισραήλ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης προσπαθώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιθέσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια να συγκρατήσουν την ισραηλινή απάντηση.
Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών να ασκήσουν διπλωματική πίεση στο Ιράν, τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ για να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
Μια πηγή που συμμετείχε στην κλήση είπε ότι ο Μπλίνκεν ακούστηκε απογοητευμένος όταν ενημέρωσε τους υπουργούς για τις πρόσφατες συνομιλίες με το Ισραήλ σχετικά με τη συμφωνία για την ομηρία στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός.
Ομάδα εθνικής ασφάλειας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει τη Δευτέρα την ομάδα εθνικής ασφάλειας στην αίθουσα επιχειρήσεων για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Θα μιλήσει επίσης με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.
Ταυτόχρο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων —η Ουάσιγκτον στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή, για την προστασία στρατευμάτων των ΗΠΑ ανεπτυγμένων εκεί, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ, καθώς και για την αποτροπή κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή—, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Ο κ. Όστιν, κατά το δελτίο Τύπου, τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επέτρεπε να απελευθερωθούν όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων φυλακισμένων σε ισραηλινές φυλακές.
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις γι’ αυτή παραμένουν σε αδιέξοδο για μήνες.
Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη Τετάρτη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, του Φουάντ Σουκρ, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Και στις δύο περιπτώσεις, το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ.
Το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιφέρεια απείλησαν πως θα προχωρήσουν σε αντίποινα, ωστόσο παραμένει ασαφές τόσο το πότε, όσο και το πώς. Η ιρανική ηγεσία και η Χεζμπολά διεμήνυσαν πάντως πως θα τα εξαπολύσουν εντός «ημερών».
Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού
Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή, εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.
Οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Χεζμπολά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 547 ανθρώπους, ανάμεσά τους 115 αμάχους, στο έδαφος του Λιβάνου από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε οίκημα όπου διανυκτέρευε στην Τεχεράνη. Μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το Ισραήλ αναλάμβανε την ευθύνη για βομβαρδισμό που σκότωσε τον ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος, τον Φουάντ Σουκρ, σε προάστιο της Βηρυτού.
BREAKING: Israeli officials say Iran attack on Israel is Imminent, Bloomberg reports.
— Breaking 4 News (@Breaking_4_News) August 4, 2024
“Israeli officials said any assaults, expected imminently, were likely to be simultaneous and could come from Hεzbollah in Lebanon, the Houthis in Yemen and Iran itself.” pic.twitter.com/QEqenjmB1d
Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει δημόσια την επίθεση εναντίον του Ισμαήλ Χανίγια. Όμως ορκίστηκαν να αφανίσουν τη Χαμάς έπειτα από την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα του καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ πως το περιμένει «σκληρή τιμωρία» και ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα ότι θα δοθεί «ανοικτή μάχη σε όλα τα μέτωπα». Η Χαμάς και οι Χούθι της Υεμένης ορκίστηκαν επίσης πως θα υπάρξει ανταπόδοση.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε χθες ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιδράσει άμεσα» ή να «επιτεθεί».
Πάντως «προς το παρόν» η αμυντική πολιτική «δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, αντιδρώντας στις «φήμες» για το ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, με περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. «Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση διπλωματικά», διαβεβαίωσε ο Τζον Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.
Καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει κλιμάκωση, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρότρυναν τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτειά του να φύγουν άμεσα. Το Παρίσι κάλεσε επίσης τους Γάλλους που ζουν στο Ιράν να «το εγκαταλείψουν προσωρινά».
Ο Καναδάς κάλεσε προχθές Σάββατο τους υπηκόους του —τους οποίους είχε καλέσει στα τέλη του Ιουνίου να φύγουν από τον Λίβανο— να «αποφεύγουν» τα ταξίδια στο Ισραήλ.
Η πρεσβεία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες πως επαναπατρίζονται, μέχρι νεοτέρας, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της στη Βηρυτό.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, ο Αϊμάν Σαφάντι, η χώρα του οποίου χαρακτηρίζεται εταίρος-κλειδί της Ουάσιγκτον στην περιοχή, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.
Αφού συνεδρίασαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι «τη σημασία που έχει όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα» για να υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως ανέστειλαν τις συνδέσεις με τη Βηρυτό, ανάμεσά τους η γερμανική Lufthansa, ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου, η Air France και η Transavia ως και αύριο Τρίτη, η Kuwait Airways από σήμερα. Η Qatar Airways ανέστειλε τις βραδινές πτήσεις της προς τη Βηρυτό ως και σήμερα.
Η Lufthansa ανέστειλε επίσης τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ ως τουλάχιστον την 8η Αυγούστου.
Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, είχαν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές κι επικρατούσε αβεβαιότητα μεταξύ των επιβατών.
Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είχε συνέπεια το άνοιγμα μετώπων από τη Χεζμπολά και τους Χούθι, ένοπλα κινήματα τα οποία, μαζί με τη Χαμάς και ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, συγκροτούν αυτόν που το Ιράν αποκαλεί «άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ και του κυριότερου συμμάχου του σε διεθνές επίπεδο — των ΗΠΑ.
Προχθές Σάββατο, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στοχοποίησε την Μπέιτ Χιλέλ, στο βόρειο Ισραήλ, με δεκάδες ρουκέτες, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με πλήγματα στη νότια λιβανική επικράτεια, καθώς οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών από την 8η Οκτωβρίου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου συνεχίζονται.
Κοντά στο Τελ Αβίβ, στο προάστιο Χολόν, «τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι που διαπράχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία από κάτοικο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66χρονη και ογδοντάρης. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» (σ.σ. σκοτώθηκε), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο της Λωρίδας της Γάζας, ερειπωμένο κι απειλούμενο από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του πολέμου που διανύει την 304η ημέρα του.
Προχθές Σάββατο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά πλήγματα σε δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, «την πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως έπληξε το σχολικό κτιριακό συγκρότημα, όπου βρισκόταν κατ’ αυτόν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.
Πριν από το πλήγμα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην πόλη της Γάζας, η πολιτική προστασία και η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν πως 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Τζαμπάλια (βόρεια) και στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).
Η Χαμάς, που πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έφοδος του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.197 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 111 εξακολουθούν ακόμη να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 39 εξ αυτών πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39.583 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.
Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/israil-fovoi-gia-antipoina-tou-iran-mesa-sto-epomeno-48oro-xaos-sto-aerodromio-tis-viryttou-maziki-fygi-kai-akyroseis-ptiseon/4149879/
Πάτρα: Κατέληξε εργάτης που τραυματίστηκε από ξύλο που έπεσε από ταράτσα και τον χτύπησε στο κεφάλι
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών ο εργάτης δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Συναγερμός στο Παρίσι για το Γαλλία-Μαρόκο στο Μουντιάλ: Φόβοι για σοβαρά επεισόδια όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα
Το 2022 οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης με τη Γαλλία να επικρατεί και να προκρίνεται στον τελικό, τότε είχαν ακολουθήσει σοβαρά επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού

Τσεχία: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Πράγας
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή υλικές ζημιές

Ζάκυνθος: Η στιγμή που ο πιλότος απομακρύνεται από το φλεγόμενο F-16
Ο χειριστής κατάφερε να οδηγήσει το μαχητικό με ασφάλεια στον διάδρομο προσγείωσης

ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από πρόεδρος ο Σωκράτης Φάμελλος
Η φημολογία αυτή έρχεται να κορυφώσει ένα εκρηκτικό κλίμα εσωστρέφειας

Αλί Χαμενεΐ: Βίντεο δείχνει το καταφύγιο όπου σκοτώθηκε αμέσως μετά τους βομβαρδισμούς
Είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει την καταστροφή που υπέστη το καταφύγιο του Αλί Χαμενεΐ στην Τεχεράνη

Σητεία: Αγνοείται η 55χρονη Βασιλική Γκάγκα – Εξαφανίστηκε εδώ και δύο εβδομάδες
Οι αρχές αναζητούν την 55χρονη Βασιλική Γκάγκα, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν από τη Σητεία από τα τέλη Ιουνίου

Θρίλερ σε βενζινάδικο στη Βρετανία: Αστυνομικός όρμησε σε άντρα που απειλούσε να αυτοπυρποληθεί
Έπεσε πάνω σε άνδρα που κρατούσε αναπτήρα μέσα σε βενζινάδικο - Προτάθηκε για τα Εθνικά Βραβεία Ανδρείας

Γερμανία: Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Έλληνας που χτύπησε θανάσιμα ελεγκτή τρένου
Ο 26χρονος γρονθοκόπησε επανειλημμένα τον ελεγκτή προκαλώντας του εγκεφαλική αιμορραγία

Ο Γεωργιάδης σε επίσημη εκδήλωση με… μια αναπάντεχη αμφίεση - τι είπε για να δικαιολογηθεί
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε σε συγκέντρωση κατοίκων στα Μελίσσια φορώντας ρούχα τένις, ζητώντας συγγνώμη για την εμφάνισή του.

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση MRB: Ποιος πρωτεύει και ποιο κόμμα χάνει τρεις μονάδες
Η ΝΔ παραμένει πρώτη δύναμη, η ΕΛΑΣ του Τσίπρα μπαίνει δυναμικά στη μέτρηση και το ΠΑΣΟΚ καταγράφει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τις τάσεις Ιουλίου της MRB.

Καρέ-καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Κέρδισε 13,9 εκατ. ευρώ στο Λόττο αλλά δεν μπορεί να αγγίξει ούτε ένα ευρώ – Τι συνέβη με το τυχερό δελτίο
Μητέρα δύο παιδιών από τη Νότια Ουαλία ισχυρίζεται ότι κέρδισε το τζάκποτ των 12 εκατ. λιρών, αλλά το δελτίο της πετάχτηκε στα σκουπίδια αφού χαρακτηρίστηκε λανθασμένα ως μη κερδισμένο.

Αδιανόητες εικόνες στην Κίνα: Κόμπρες κυκλοφορούν ελεύθερες μετά τις πλημμύρες – Κάτοικοι δέχονται επιθέσεις από φίδια
Έκτακτες οδηγίες για τις κόμπρες και τα δηλητηριώδη φίδια

Αναγκαστική προσγείωση F-16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου -Καλά στην υγεία του ο πιλότος
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 54χρονη που κρατούσε δύο ανήλικα παιδιά σε «τρώγλη» με ακαθαρσίες ζώων
Το περιστατικό ήρθε στο φως το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά από επώνυμες καταγγελίες που κινητοποίησαν τις αρχές

11 τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, οι 3 διασωληνωμένοι
Ανησυχία για φορτηγό με δεξαμενή προπανίου που είναι μέσα στην επιχείρηση

Συναγερμός στο Ιράν: Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν τις επιθέσεις που προανήγγειλε ο Τραμπ – Μπαράζ εκρήξεων σε διάφορες περιοχές
Eνεργοποιήθηκε η ιρανική αεράμυνα - Χωρίς ρεύμα η πόλη Τσαμπαχάρ - Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν το Ισραήλ πριν από την επίθεση

Μουντιάλ 2026: Τι σημαίνει η χειρονομία «Χ» που έκανε ο προπονητής της Αιγύπτου
Η εξήγηση πίσω από την χαρακτηριστική χειρονομία του Χοσάμ Χασάν που προκάλεσε ερωτήματα σε πολλούς φιλάθλους ανά τον κόσμο

Απίστευτη απάντηση Ερντογάν για το casus belli: Σχεδόν κανένας Τούρκος δεν ξέρει τι είναι, ας μην απασχολούμε τους λαούς μας με αυτά
Δεν ρωτήσαμε ποτέ την Ελλάδα «γιατί αγοράζεις αυτά τα όπλα;» - Λάθος του Μητσοτάκη να ακολουθήσει τον Νετανιάχου για τα F-35 - Συμφωνώ μαζί του, πρέπει να συζητήσουμε για το Αιγαίο, η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν αυτά τα ύδατα αποτελεί πρωτίστως καθήκον των ηγετών

Φρίκη στο Λονγκ Αιλαντ με 54χρονη «φιλόζωη» – Κρατούσε αιχμάλωτα 155 ζώα σε άθλιες συνθήκες – Δεκάδες ζώα σε κρίσιμη κατάσταση
Η 54χρονη συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου και αντιμετωπίζει συνολικά 67 κατηγορίες για κακοποίηση ζώων

Αργεντινή: Εκπαιδευτής πιλότων αυτοκτόνησε εν πτήσει, αφήνοντας μόνη της μαθήτρια να προσγειώσει το αεροπλάνο
«Ξέρεις τι να κάνεις» της είπε και πήδηξε στο κενό - Εντοπίστηκε νεκρός 20 λεπτά αργότερα σε ένα χωράφι στην περιοχή, που η 22χρονη είχε υποδείξει ως το σημείο όπου θα μπορούσε να είχε πέσει

Χείμαρρος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα F-35 στην Τουρκία» – Οι απειλές του Ιράν και η ατάκα για τον Λένιν
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι στρατιωτικές δυνατότητες του Ιράν έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα

Διώξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν τον 20χρονο στο Αργος, βρέθηκαν 13 κάλυκες στο σημείο
Εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του νεαρού, νοσηλεύται στο ΚΑΤ

Ρήγμα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ με ηχηρό «όχι» από την Πράγα στο πακέτο βοήθειας των 70 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία
Η Δημοκρατία της Τσεχίας γυρίζει την πλάτη στο γιγαντιαίο πακέτο-μαμούθ για το Κίεβο

Μήνυμα ελπίδας από τη σκιέρ Λίντσεϊ Βον μετά το ατύχημά της - «Επιτέλους είμαι εδώ»
«Ήξερα ότι μια μέρα θα έφτανα εδώ, απλώς δεν ήξερα πόσο καιρό θα μου έπαιρνε...», γράφει η αθλήτρια σε ανάρτησή της

Λύθηκε μυστήριο αιώνων: Τα χαμένα οστά του Αλφρέδου του Μέγα που νίκησε τους Βίκινγκς βρέθηκαν κάτω από πάρκινγκ, λέει ερευνητής
Ο Αλφρέδος ο Μέγας ήταν γνωστός κυρίως για την υπεράσπιση του Ουέσσεξ ενάντια στους Βίκινγκς και για το γεγονός ότι έθεσε τα θεμέλια για την ενωμένη Αγγλία - Κέρδισε στρατό με επικεφαλής των ηγέτη των Βίκινγκς Γκούθρουμ αναγκάζοντάς τους να ασπαστούν τον Χριστιανισμό

Θεσσαλονίκη: «Με έχει χτυπήσει πολλές φορές» - Στη φυλακή 64χρονος
Απολογούμενος ο 64χρονος παραδέχθηκε μόνο ότι χτύπησε τη γυναίκα στα χέρια και ζήτησε συγγνώμη γι` αυτό

Μαύρη Θάλασσα: Η στιγμή που ουκρανικό USV χτυπά ρωσικό τάνκερ - Βίντεο
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Δυνάμεις Μη Επανδρωμένων Συστημάτων της Ουκρανίας, περισσότερα από εννέα ρωσικά δεξαμενόπλοια χτυπήθηκαν από σμήνη drones

«Φωτιά» πήρε και πάλι η τιμή του φυσικού αερίου – Δεν προλαβαίνουν να γεμίσουν οι ευρωπαϊκές αποθήκες για το χειμώνα
Γιατί ανησυχεί ο ευρωπαϊκός ρυθμιστής ACER ενόψει της συνέχειας

Hard Rock Cafe Athens: 15% έκπτωση σε φαγητό και Rock Shop με την επίδειξη εισιτηρίου συναυλίας
Κάθε εισιτήριο συναυλίας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα γίνεται VIP πάσο για 15% έκπτωση στο κατάστημα του Μοναστηρακίου.

«Ήταν μια παράνομη εισβολή»: «Θερμό επεισόδιο» Νταβούτογλου - Χατζηβασιλείου για την Κύπρο
Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Τάσος Χατζηβασιλείου απάντησε σε εξαιρετικά αυστηρό τόνο στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στο Λαγονήσι, ξεκαθαρίζοντας ότι η Αγκυρα κατέχει παράνομα το ένα τρίτο της Κύπρου.

Δεν κρατιέται ο Γιαμπουσέλε: «Ανυπομονώ να εκπροσωπήσω αυτό το κλαμπ, είμαι περήφανος», οι αναρτήσεις του με Λεσόρ και Φαλ
Η γαλλική αποικία στον Παναθηναϊκό συμπληρώθηκε με τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, ο οποίος έκανε story με φωτογραφίες με τους συμπατριώτες του και συμπαίκτες του στην Εθνική Γαλλίας, Ματίας Λεσόρ και Μουσταφά Φαλ

Ανακαλείται ρολό κοτόπουλο γεμιστό, ο ΕΦΕΤ βρήκε σαλμονέλα
Ο ΕΦΕΤ ζητά την άμεση ανάκληση του συνόλου συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι










