Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, ο Μπλίνκεν συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με στους συναδέλφους του των G7 προκειμένου να συντονιστεί με τους στενούς συμμάχους των ΗΠΑ και να προσπαθήσει να δημιουργήσει διπλωματική πίεση της τελευταίας στιγμής στο Ιράν και τη Χεζμπολάχ για να ελαχιστοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τα αντίποινά τους.
Τόνισε ότι ο περιορισμός του αντίκτυπου των χτυπημάτων τους είναι η καλύτερη ευκαιρία να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.
Νωρίτερα σήμερα (05.08.2024), έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει ο ισραηλινός στρατός στο βόρειο Ισραήλ για πιθανή επίθεση με drone προερχόμενα από το Λίβανο. Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός οι στόχοι αναχαιτίστηκαν από το Iron Dome, όμως μία ρουκέτα έπεσε στο κιμπούτς Ayelet HaShahar στο βόρειο Ισραήλ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά ένας αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού και ένας στρατιώτης.
לפני זמן קצר כוח צה"ל מגדוד 869 זיהה מחבל חיזבאללה נכנס למבנה בשימוש הארגון במרחב חולא, זמן קצר לאחר מכן, מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו את המבנה בו פעל המחבל.
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) August 4, 2024
כמו כן, מוקדם יותר היום כוח איסוף של פיקוד הצפון זיהה מחבל במרחב בית ליף שבדרום לבנון>> pic.twitter.com/lyIAmgUsO9
Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τρεις πηγές με γνώση όσων ειπώθηκαν, ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα χτυπήσουν Ιράν και Χεζμπολάχ.
Το Ιράν και η λιβανέζικη σύμμαχός του Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί να απαντήσουν στις δολοφονίες από το Ισραήλ του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγιε στην Τεχεράνη και του στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό.
Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους ομολόγους του ότι οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες να σπάσουν τον κύκλο της κλιμάκωσης προσπαθώντας να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις επιθέσεις του Ιράν και της Χεζμπολάχ και στη συνέχεια να συγκρατήσουν την ισραηλινή απάντηση.
Ο Μπλίνκεν ζήτησε από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών να ασκήσουν διπλωματική πίεση στο Ιράν, τη Χεζμπολάχ και το Ισραήλ για να διατηρήσουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση.
Μια πηγή που συμμετείχε στην κλήση είπε ότι ο Μπλίνκεν ακούστηκε απογοητευμένος όταν ενημέρωσε τους υπουργούς για τις πρόσφατες συνομιλίες με το Ισραήλ σχετικά με τη συμφωνία για την ομηρία στη Γάζα και την κατάπαυση του πυρός.
Ομάδα εθνικής ασφάλειας
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει τη Δευτέρα την ομάδα εθνικής ασφάλειας στην αίθουσα επιχειρήσεων για να συζητήσει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Θα μιλήσει επίσης με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, προσθέτει ο Λευκός Οίκος.
Ταυτόχρο, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επαναβεβαίωσε χθες Κυριακή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, την «ακλόνητη υποστήριξη των ΗΠΑ» στην «ασφάλεια του Ισραήλ» και στην υπεράσπισή του σε περίπτωση επίθεσης του Ιράν, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του στο Πεντάγωνο.
Οι δυο άνδρες συζήτησαν για τις «κινήσεις» των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων —η Ουάσιγκτον στέλνει περισσότερα πολεμικά πλοία και στρατιωτικά αεροσκάφη στην περιοχή, για την προστασία στρατευμάτων των ΗΠΑ ανεπτυγμένων εκεί, για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του Ισραήλ, καθώς και για την αποτροπή κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή—, πάντα σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Ο κ. Όστιν, κατά το δελτίο Τύπου, τάχθηκε σθεναρά υπέρ της σύναψης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα επέτρεπε να απελευθερωθούν όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακο με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση παλαιστινίων φυλακισμένων σε ισραηλινές φυλακές.
Οι έμμεσες διαπραγματεύσεις γι’ αυτή παραμένουν σε αδιέξοδο για μήνες.
Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τον θάνατο του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, του Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη την περασμένη Τετάρτη και κορυφαίου στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της λιβανικής Χεζμπολά, του Φουάντ Σουκρ, λίγες ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, σε νότιο προάστιο της Βηρυτού. Και στις δύο περιπτώσεις, το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ.
Το Ιράν και οι σύμμαχοί του στην περιφέρεια απείλησαν πως θα προχωρήσουν σε αντίποινα, ωστόσο παραμένει ασαφές τόσο το πότε, όσο και το πώς. Η ιρανική ηγεσία και η Χεζμπολά διεμήνυσαν πάντως πως θα τα εξαπολύσουν εντός «ημερών».
Χάος στο αεροδρόμιο της Βηρυττού
Οι εκκλήσεις στους ξένους υπηκόους να φύγουν από τον Λίβανο πολλαπλασιάστηκαν χθες Κυριακή, εξαιτίας των φόβων ότι θα υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση ανάμεσα στο Ιράν και συμμάχους του από τη μια και το Ισραήλ από την άλλη, που η διεθνής κοινότητα τονίζει πως καταβάλλει προσπάθειες για να αποφευχθεί.
Οι εχθροπραξίες Ισραήλ-Χεζμπολά έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 547 ανθρώπους, ανάμεσά τους 115 αμάχους, στο έδαφος του Λιβάνου από την επομένη της επίθεσης της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.
Το Ιράν, η Χαμάς και η Χεζμπολά κατηγόρησαν το Ισραήλ για τη δολοφονία την περασμένη Τετάρτη του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε οίκημα όπου διανυκτέρευε στην Τεχεράνη. Μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, το Ισραήλ αναλάμβανε την ευθύνη για βομβαρδισμό που σκότωσε τον ηγέτη του στρατιωτικού βραχίονα του λιβανικού κινήματος, τον Φουάντ Σουκρ, σε προάστιο της Βηρυτού.
BREAKING: Israeli officials say Iran attack on Israel is Imminent, Bloomberg reports.
— Breaking 4 News (@Breaking_4_News) August 4, 2024
“Israeli officials said any assaults, expected imminently, were likely to be simultaneous and could come from Hεzbollah in Lebanon, the Houthis in Yemen and Iran itself.” pic.twitter.com/QEqenjmB1d
Οι αρχές του Ισραήλ δεν έχουν σχολιάσει δημόσια την επίθεση εναντίον του Ισμαήλ Χανίγια. Όμως ορκίστηκαν να αφανίσουν τη Χαμάς έπειτα από την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου, το έναυσμα του καταστροφικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ απείλησε το Ισραήλ πως το περιμένει «σκληρή τιμωρία» και ο ηγέτης της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα ότι θα δοθεί «ανοικτή μάχη σε όλα τα μέτωπα». Η Χαμάς και οι Χούθι της Υεμένης ορκίστηκαν επίσης πως θα υπάρξει ανταπόδοση.
Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ διαβεβαίωσε χθες ότι ο στρατός είναι έτοιμος «να αντιδράσει άμεσα» ή να «επιτεθεί».
Πάντως «προς το παρόν» η αμυντική πολιτική «δεν έχει αλλάξει», δήλωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων, ο αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, αντιδρώντας στις «φήμες» για το ότι η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην περιοχή, με περισσότερα πολεμικά πλοία και αεροσκάφη. «Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση διπλωματικά», διαβεβαίωσε ο Τζον Φάινερ, αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας.
Καθώς ο Λίβανος κινδυνεύει να μετατραπεί στην πρώτη γραμμή αν υπάρξει κλιμάκωση, η Σουηδία, οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία παρότρυναν τους υπηκόους τους που βρίσκονται στην επικράτειά του να φύγουν άμεσα. Το Παρίσι κάλεσε επίσης τους Γάλλους που ζουν στο Ιράν να «το εγκαταλείψουν προσωρινά».
Ο Καναδάς κάλεσε προχθές Σάββατο τους υπηκόους του —τους οποίους είχε καλέσει στα τέλη του Ιουνίου να φύγουν από τον Λίβανο— να «αποφεύγουν» τα ταξίδια στο Ισραήλ.
Η πρεσβεία της Βρετανίας ανακοίνωσε χθες πως επαναπατρίζονται, μέχρι νεοτέρας, τα μέλη των οικογενειών του προσωπικού της στη Βηρυτό.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ιορδανίας, ο Αϊμάν Σαφάντι, η χώρα του οποίου χαρακτηρίζεται εταίρος-κλειδί της Ουάσιγκτον στην περιοχή, συναντήθηκε στην Τεχεράνη με τον ομόλογό του και τον νέο πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν.
Αφού συνεδρίασαν μέσω βιντεοδιάσκεψης, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 εξέφρασαν την «έντονη ανησυχία» τους για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ιταλική διπλωματία.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν τόνισε από την πλευρά του κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι «τη σημασία που έχει όλα τα μέρη να λάβουν μέτρα» για να υπάρξει αποκλιμάκωση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
Αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν πως ανέστειλαν τις συνδέσεις με τη Βηρυτό, ανάμεσά τους η γερμανική Lufthansa, ως τουλάχιστον τη 12η Αυγούστου, η Air France και η Transavia ως και αύριο Τρίτη, η Kuwait Airways από σήμερα. Η Qatar Airways ανέστειλε τις βραδινές πτήσεις της προς τη Βηρυτό ως και σήμερα.
Η Lufthansa ανέστειλε επίσης τις πτήσεις της προς το Τελ Αβίβ ως τουλάχιστον την 8η Αυγούστου.
Στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, είχαν σχηματιστεί ατελείωτες ουρές κι επικρατούσε αβεβαιότητα μεταξύ των επιβατών.
Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας είχε συνέπεια το άνοιγμα μετώπων από τη Χεζμπολά και τους Χούθι, ένοπλα κινήματα τα οποία, μαζί με τη Χαμάς και ιρακινές παραστρατιωτικές οργανώσεις, συγκροτούν αυτόν που το Ιράν αποκαλεί «άξονα της αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ και του κυριότερου συμμάχου του σε διεθνές επίπεδο — των ΗΠΑ.
Προχθές Σάββατο, η Χεζμπολά ανακοίνωσε πως για πρώτη φορά στοχοποίησε την Μπέιτ Χιλέλ, στο βόρειο Ισραήλ, με δεκάδες ρουκέτες, ενώ οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανταπέδωσαν με πλήγματα στη νότια λιβανική επικράτεια, καθώς οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών από την 8η Οκτωβρίου στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου συνεχίζονται.
Κοντά στο Τελ Αβίβ, στο προάστιο Χολόν, «τρομοκρατική επίθεση» με μαχαίρι που διαπράχθηκε σύμφωνα με την αστυνομία από κάτοικο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 66χρονη και ογδοντάρης. Ο δράστης «εξουδετερώθηκε» (σ.σ. σκοτώθηκε), σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ταυτόχρονα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στον παλαιστινιακό θύλακο της Λωρίδας της Γάζας, ερειπωμένο κι απειλούμενο από λιμό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο πλαίσιο του πολέμου που διανύει την 304η ημέρα του.
Προχθές Σάββατο η πολιτική προστασία ανακοίνωσε ότι ισραηλινά πλήγματα σε δυο σχολεία στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου είχαν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι, σκότωσαν τουλάχιστον 30 ανθρώπους, «την πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά». Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως έπληξε το σχολικό κτιριακό συγκρότημα, όπου βρισκόταν κατ’ αυτόν κέντρο διοίκησης της Χαμάς.
Πριν από το πλήγμα στο σχολικό κτιριακό συγκρότημα στην πόλη της Γάζας, η πολιτική προστασία και η Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσαν πως 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Τζαμπάλια (βόρεια) και στη Ντέιρ αλ Μπάλα (κεντρικά).
Η Χαμάς, που πήρε την εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας το 2007, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η έφοδος του στρατιωτικού της βραχίονα στο νότιο Ισραήλ στοίχισε τη ζωή σε 1.197 ανθρώπους, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε επίσημα ισραηλινά δεδομένα. Από τους 251 ανθρώπους που απήχθησαν εκείνη την ημέρα, 111 εξακολουθούν ακόμη να κρατούνται όμηροι στη Γάζα, πλην όμως 39 εξ αυτών πιστεύεται πως είναι νεκροί, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
Οι ευρείας κλίμακας ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως τώρα στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 39.583 ανθρώπους, επίσης στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.
Πηγή: http://www.newsit.gr/kosmos/israil-fovoi-gia-antipoina-tou-iran-mesa-sto-epomeno-48oro-xaos-sto-aerodromio-tis-viryttou-maziki-fygi-kai-akyroseis-ptiseon/4149879/
Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο έκανε δώρο ένα τουφέκι στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Για παν ενδεχόμενο, αν εμφανιστούν εχθροί»
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, πραγματοποίησε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Κιμ Γιονγκ Ουν

Δίδυμοι γορίλες γεννήθηκαν στο Κονγκό σε ένα από τα πιο σπάνια φαινόμενα στη φύση
Παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί και τον Ιανουάριο στο ίδιο πάρκο, με τη γέννηση δύο αρσενικών

Κολυδάς: Η «Deborah» πλήττει και την Αττική, 1η Απριλίου η πιο αξιόλογη επιδείνωση
Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα κακοκαιρία

Δόθηκε εντολή κράτησης για την Τουρκάλα ηθοποιό Χαντέ Ερτσέλ, εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό», έγραψε σε ανάρτησή της η ηθοποιός

Αγιο Όρος: Βίντεο από την στιγμή του ισχυρού σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή όχι μόνο στη χερσόνησο του Αθω αλλά και στη Θεσσαλονίκη

Χάος στην Ινδία υπό τον φόβο έλλειψης καυσίμων: Τεράστιες ουρές, ξύλο και αναφορές για νεκρούς σε βενζινάδικα, δείτε βίντεο
Η Ινδία προμηθεύεται πάνω από το 40% των καυσίμων της αποκλειστικά από τα Στενά του Ορμούζ

Επίθεση με τσεκούρι κατά αστυνομικών στους Αμπελόκηπους
Την επίθεση δέχθηκαν αστυνομικοί κατά την προσπάθειά τους να εκτελέσουν εντολή ακούσιας νοσηλείας

Αυξήσεις – «φωτιά» σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή
Αυξήσεις που φτάνουν έως το 560% στα αεροπορικά εισιτήρια – Πιέσεις και στα ακτοπλοϊκά

Λουτράκι: Ληστεία με καλάσνικοφ και βαριοπούλες στα ΕΛΤΑ
Οι δράστες μπούκαραν στο κατάστημα με καλάσνικοφ και βαριοπούλες και αφαίρεσαν 32.000 ευρώ

Μυστηριώδη βίντεο στα social media του Λευκού Οίκου προκαλούν ερωτήματα
Προαναγγέλλουν χτύπημα κατά του Ιράν;

Καιρός: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και χιόνια στα βουνά - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Μεταβολή από τα δυτικά από το βράδυ της Πέμπτης – Τοπικά φαινόμενα στην Αττική, χιόνια στα ορεινά άνω των 900-1.200 μέτρων - Πότε αναμένεται βελτίωση

Πληροφορίες για χτύπημα με drone σε τουρκικό δεξαμενόπλοιο
Αναφέρθηκαν ζημιές στον κινητήρα και στο κατάστρωμα του πλοίου, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα ή τραυματίες.

Βόλος: Δεν αναγνωρίζονταν οι σοροί των θυμάτων - Με σοβαρά εγκαύματα στο κεφάλι ο 39χρονος
Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (25/3) στην Αγία Παρασκευή Βόλου

Πηγάδι του Διαβόλου: Τα τρία σενάρια για την τραγωδία με τον 34χρονο δύτη στη Βουλιαγμένη
Η δύσκολη επιχείρηση ανάσυρσης και οι συνθήκες στο υποθαλάσσιο σπήλαιο που εξετάζονται από τους ειδικούς

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι-drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake-4»
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Κατώτατος μισθός: Αύξηση ~40 ευρώ και νέος βασικός στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου
Το υπουργικό συμβούλιο αποφασίζει αύριο, με την υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως να εισηγείται «συνετή» αύξηση λόγω αυξημένης οικονομικής αβεβαιότητας.

Channel 12: Η πρόταση Τραμπ για τερματισμό του πολέμου - Οι όροι για τον εμπλουτισμό ουρανίου και τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το ισραηλινό ρεπορτάζ, θα προηγηθεί εκεχειρία ενός μήνα

Anthropic: Το Claude μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας
Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να αναθέτουν εντολές στο Claude ακόμη και από το κινητό τους, με το σύστημα να αναλαμβάνει στη συνέχεια να ολοκληρώσει την εργασία στον υπολογιστή

Τα τροχαία στην Ελλάδα μειώθηκαν σύμφωνα με την Κομισιόν: Ο χαμηλότερος αριθμός από το 1963
Η Ελλάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη μείωση θανάτων από τροχαία στην ιστορία της

Ροζ «θάλασσα» στη Βέροια: Χιλιάδες επισκέπτες στην Ημαθία για τις ανθισμένες ροδακινιές
Οι ανθισμένες ροδακινιές μεταμορφώνουν μια έκταση περίπου 170 τετραγωνικών χιλιομέτρων - Η ανθοφορία διαρκεί από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου

Ελευσίνα: Ακούστηκε χουντικός ύμνος κατά την κατάθεση στεφάνων
Καταδικάζει ο Δήμος

Η Τουρκία στο χείλος νομισματικής κρίσης: Ο Ερντογάν «βάζει χέρι» στα αποθέματα χρυσού
Η Τουρκία καίει δισ. για να σώσει τη λίρα, ενώ εξετάζει swaps και πιθανές πωλήσεις χρυσού εν μέσω πολέμου στο Ιράν και έκρηξης στις τιμές ενέργειας

Πολυτραυματίας των Τεμπών: «Η ζωή δεν είναι χωρίς πόνο, ίσως αυτό με δυσκολεύει πιο πολύ»
Τι είπε για τη δίκη

Fuel Pass 2026: Νέα απάτη με μηνύματα
Τα μηνύματα καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν συγκεκριμένο σύνδεσμο

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Χαρίτσης από πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, αναλαμβάνει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Διαβουλεύσεις για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Χαρίτση στη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Λιμανάκια Βουλιαγμένης: Βρέθηκαν βατραχοπέδιλο και φιάλη οξυγόνου στο «Πηγάδι του Θανάτου»
Οι αρχές εξετάζουν για το εάν πρόκειται για αντικείμενα του 34χρονου δύτη που αγνοείται

Πότε θα έχουμε αλλαγή της ώρας
Δυστυχώς θα χάσουμε μία ώρα ύπνο

Αδιανόητο περιστατικό στην Ελευσίνα: Ακούστηκε ο ύμνος της Χούντας σε κατάθεση στεφάνων για την 25η Μαρτίου
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ελευσίνας χαρακτήρισε το γεγονός «απαράδεκτο» και καταδίκασε απερίφραστα την αναπαραγωγή του χουντικού ύμνου

Λίβανος: Η στιγμή που ισραηλινές δυνάμεις ανατινάσσουν τον μιναρέ τζαμιού
Οι ισραηλινές δυνάμεις που ήδη βρίσκονται στην πόλη στο πλαίσιο των επιχειρήσεων κατά της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν τις προηγούμενες ώρες με τους μαχητές της οργάνωσης που χρηματοδοτείται και ελέγχεται από το Ιράν.

Νέα απάτη σε εξέλιξη με αποστολή παραπλανητικών SMS για το Fuel Pass 2026, τι πρέπει να προσέξετε
Το επίσημο Fuel Pass δεν ζητά προσωπικά δεδομένα μέσω συνδέσμων - Αγνοήστε ύποπτα links που υποδύονται δημόσιες υπηρεσίες

Γιώργος Τσαγκαράκης: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους - Τι υποστήριξε στην πολύωρη απολογία του
Σε βάρος του επιβλήθηκαν οι όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από την χώρα, εγγυοδοσία 50 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση πώλησης κατοχής αγοράς διάθεσης αρχαιοτήτων

New York Times: Γιατί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας πιέζει τον Τραμπ για να συνεχίσει τον πόλεμο στο Ιράν
Ο Λευκός Οίκος εξετάζει χερσαίες επιχειρήσεις στο Ιράν, εν μέσω παρασκηνιακών πιέσεων από τη Σαουδική Αραβία

Μην αναζητήσετε ποτέ αυτές τις 6 λέξεις στην Google, κίνδυνος να σας χακάρουν
Οι χάκερ επινοούν συνεχώς νέες και εξελιγμένες επιθέσεις σε βάρος χρηστών του διαδικτύου

Αρειος Πάγος για δίκη Τεμπών: Να συμβάλουν όλοι στην ομαλή έναρξη για τη δικαίωση των θυμάτων
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρείου Πάγου










