Αγρότες και κτηνοτρόφοι μετρούν τις «πληγές» τους
Η καταστροφή της Θεσσαλίας σε αριθμούς
Η καταστροφή της Θεσσαλίας σε αριθμούς - Αγρότες και κτηνοτρόφοι μετρούν τις «πληγές» τους

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημήτρης Μπιλάλης «πολλές από αυτές τις περιοχές όμως δεν είναι καλλιεργήσιμη γη, είναι βιομηχανικές εκτάσεις, αστικές κ.α.». Οι εκτάσεις που έχουν υποστεί κάποιου είδους ζημία ανέρχονται 600.000-650.000 στρέμματα και αφορούν καλλιέργειες όπως είναι το βαμβάκι, η βιομηχανική ντομάτα, το καλαμπόκι, η μηδική κ.α..

Το μέλλον της ζωικής παραγωγής

Μεγάλο πλήγμα δέχθηκε και η ζωική παραγωγή της Θεσσαλίας, όπου πολλοί κτηνοτρόφοι έχουν δει το ζωικό τους κεφάλαιο να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΛΓΑ, μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα οι δηλωμένες απώλειες σε αιγοπρόβατα ανέρχονται σε 67.041, στα βοειδή σε 5.698, στα μελισσοσμήνη σε 47.666, στους χοίρους σε 20.097 και στα πτηνά σε 126.416.

Μέχρι το ίδιο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν συλλέξει και διαχειριστεί (σ.σ. υγειονομική ταφή ή καύση) 29.786 νεκρά αιγοπρόβατα, 16.105 χοίρους, 72 βοοειδή και 49.300 πτηνά.

Όπως ανέφεραν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «το μεγαλύτερο πρόβλημα σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι η προσέγγιση των σημείων όπου βρίσκονται τα νεκρά ζώα, μιας και οι δρόμοι που οδηγούν στις περισσότερες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις έχουν καταστραφεί, ενώ το περιβάλλον όπου γίνονται οι επιχειρήσεις είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες, μιας και η στάθμη του νερού παρουσιάζει διακυμάνσεις από περιοχή σε περιοχή».

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε από το 2020 Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης νεκρών ζώων. «Πάνω σε αυτό βασιστήκαμε, συνεπικουρούμενοι από πάρα πολλά ιδιωτικά σκαφτικά μηχανήματα, υπό την καθοδήγηση των κτηνιάτρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι οποίοι και διαχειρίζονται την κρίση» ανέφεραν και προσθέτοντας πως «από το κέντρο επιχειρήσεων στη Λάρισα, καθημερινά αξιολογείται σε ποιες κτηνοτροφικές μονάδες μπορούμε να επιχειρήσουμε και να συντονίσουμε τα συνεργεία και τα μηχανήματα έργου για να γίνεται με ασφαλή υγειονομικό τρόπο η συγκομιδή των νεκρών ζώων, τα οποία στη συνέχεια θα οδηγηθούν για είτε σε κλιβάνους είτε σε ταφή, πάντα τηρουμένων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Όλα τα στελέχη της κτηνιατρικής υπηρεσίας και του ΥΠΑΑΤ που βρίσκονται από την πρώτη ημέρα στην περιοχή είναι σε συνεχή επαφή με τους κτηνοτρόφους, προκειμένου να συντονίζονται τα συνεργεία συλλογής των νεκρών ζώων.


Πριν από λίγες ημέρες στη διαδικασία εκτός από την εταιρεία διαχείρισης των νεκρών ζώων έχουν εμπλακεί και 40 στελέχη του Στρατού, τα οποία υπό την καθοδήγηση των κτηνιάτρων της Π.Ε. Θεσσαλίας, επιχειρούν κατά κύριο λόγο σε περιαστικές περιοχές, συλλέγοντας τα εναπομείναντα νεκρά ζώα.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπιλάλης «η ζωική παραγωγή θα αργήσει να επανέλθει στους προηγούμενους ρυθμούς της μιας και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει παραγωγή ζωοτροφών. Επίσης, πολλές σταβλικές εγκαταστάσεις έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και θα πρέπει να δοθούν εκ νέου άδειες προκειμένου να ξεκινήσει ξανά η κατασκευή τους».

Τι γίνεται με το βαμβάκι και τις εγκαταστάσεις


Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς από το σύνολο των εκτάσεων που έχουν πλημμυρίσει σχεδόν 350.000 στρέμματα είναι βαμβακοκαλλιέργειες. «Η ζημιά δεν είναι καθολική. Θα πρέπει να δούμε μέχρι ποιο ύψος του φυτού έχει καλυφθεί με νερό» είπε ο κ. Μπιλάλης και πρόσθεσε: «εάν έχει καλυφθεί σε μικρό ύψος, τότε η απόδοση θα έχει πέσει αλλά δεν θα μιλάμε για ολική καταστροφή».

Εκτός από τις καλλιέργειες, σοβαρές καταστροφές έχουν προκληθεί σε μεταποιητικές μονάδες της Θεσσαλίας και ειδικά στην περιοχή του Παλαμά, σε εκκοκκιστήρια, σιλό αποθήκευσης σιτηρών. Σχεδόν τα μισά από τα εκκοκκιστήρια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν υποστεί ζημιές ωστόσο «ακριβή εικόνα θα έχουμε όταν θα γίνει η πλήρης καταγραφή από τα αρμόδια συνεργεία» σημείωσε.

Σοβαρές απώλειες σε γεωργικό εξοπλισμό

Οι αγρότες εκτός από τις απώλειες που υπέστησαν οι παραγωγές τους είδαν και τον γεωργικό τους εξοπλισμό να έχει πληγεί. Κατεστραμμένοι γεωργικοί ελκυστήρες, θεριζοαλωνιστικές μηχανές, καρούλια και λάστιχα ποτίσματος αλλά και αγωγοί, έχουν «θαφτεί» κάτω από τόνους λάσπης.

«Πολλά τρακτέρ έχουν υποστεί ζημιές και χρειάζονται άμεσα επισκευή προκειμένου να μπορέσουμε να προλάβουμε τη φετινή συγκομιδή αλλά και να "προετοιμάσουμε" τα χωράφια για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά» ανέφερε ο καθηγητή του Γεωπονικού.

Επίσης, κάποιες ποσότητες σιτηρών έχουν καταστραφεί μιας και βρίσκονταν αποθηκευμένες σε σιλό, μιας και "παραδοσιακά" διοχετευόταν στην αγορά τον Σεπτέμβριο όταν και συνήθως ανεβαίνει η τιμή τους.

Οδικό δίκτυο

Το αγροτικό οδικό δίκτυο δεν θα μπορούσε να έχει μείνει αλώβητο μιας και πολλοί δρόμοι βρέθηκαν κάτω από το νερό, καλυπτόμενοι από φερτά υλικά και μπάζα.

Σύμφωνα με τον κ. Μπιλάκη εκεί εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα «γιατί για να συγκομίσεις την παραγωγή σου θα πρέπει να μπορείς να πας στο χωράφι».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ζαγοράς, όπου ο τοπικός συνεταιρισμός που παράγει τα ομώνυμα μήλα, τις προηγούμενες ημέρες απεύθυνε έκκληση στις αρχές να προχωρήσουν στο άνοιγμα νέων δρόμων καθώς είναι παντελώς κατεστραμμένο «το εσωτερικό αγροτικό οδικό δίκτυο και αυτό αποτελεί κομβικότατο ζήτημα ενόψει περιόδου συγκομιδής μήλων αλλά και καστάνων», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Πέρα από την συγκομιδή της σοδειάς θα πρέπει να γίνει και η καταγραφή των ζημιών που έχουν πάθει τα δένδρα και οι καλλιέργειες γενικώς.

Τα εδάφη

Αρκετή κουβέντα έγινε το προηγούμενο διάστημα περί υποβάθμισης της ποιότητας των εδαφών εξαιτίας της μεταφοράς φερτών υλικών. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ οι εκτάσεις που έχουν απλά πλημμυριστεί θα μπορέσουν να καλλιεργηθούν άμεσα μετά την αποστράγγισή τους, ενώ εκείνες που αναμείχθηκαν με φερτά υλικά (ιδιαίτερα σε επίπεδες ζώνες) θα είναι καλλιεργήσιμες υπό προϋποθέσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει δεσμευθεί να προσφέρει τις απαραίτητες επιστημονικές λύσεις που θα συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής. «Τα εδάφη σε επικλινείς περιοχές όπου το νερό έφυγε με δύναμη, παρέσυρε μαζί του και μεγάλο κομμάτι από γόνιμα εδάφη, υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητά του, όμως εκεί δεν υπήρχαν καλλιέργειες» είπε ο κ. Μπιλάλης και πρόσθεσε «στις πεδινές εκτάσεις δεν είναι θέμα αυτό της γονιμότητας. Το ζήτημα είναι να γίνει η άμεση απομάκρυνση των φερτών υλικών (πέτρες, ξύλα κ.α.). Πολλά από τα χωράφια έχουν δεχθεί μεγάλες ποσότητες χώματος αλλά δεν είναι κάτι το οποίο μας ανησυχεί. Αντιθέτως, θα συμβάλει στην αύξηση της γονιμότητας παρά στην υποβάθμισή τους».

«Fake news» ότι θα αυξηθούν τα τρόφιμα

Ιδιαίτερο ντόρο προκάλεσαν το προηγούμενο διάστημα αναφορές ότι έχουν ήδη προκληθεί ανατιμήσεις πανελλαδικά στα λαχανικά. «Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει» υπογραμμίζει ο κ. Μπιλάλης και εξηγεί «κύριο προϊόν είναι το σιτάρι. Τα χωράφια είχαν ήδη συγκομιστεί, ενώ αν προκλήθηκαν κάποιες ζημιές αυτές εντοπίζονται σε σιλό που είχαν αποθηκευμένες ποσότητες, οι οποίες φτάνουν το πολύ σε μερικές χιλιάδες τόνους. Η τιμή του σιταριού είναι παγκοσμιοποιημένη. Λίγες αυξήσεις ενδέχεται να προκαλέσουν στα μήλα Ζαγοράς τα προβλήματα με το οδικό δίκτυο, ενώ σε ότι αφορά στα κηπευτικά που φτάνουν στην Αττική, αυτά συνήθως έρχονται από την Θήβα κ.α. Γιατί να αυξηθούν;» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά στο ελληνικό κρέας εκτιμάται ότι θα παρατηρηθεί μια αύξηση καθώς «έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε ζωοτροφικές μονάδες αλλά και οι ζωοτροφές, που έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος παραγωγής».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε αύξηση τιμών στα οπωροκηπευτικά θεωρείται αδιανόητη.

Σύμφωνα με στοιχεία από τα πληροφοριακά συστήματα του ΕΛΓΑ, το σύνολο της παραγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων στη χώρα είναι 371.000 στρέμματα, εκ των οποίων το 7,5% ή τα 28.000 στρέμματα καλλιεργούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας και ελάχιστα από αυτά έχουν πληγεί.

«Κάθε αύξηση σε τιμές οπωροκηπευτικών, μόνο ως ξεκάθαρη αισχροκέρδεια σε βάρος των καταναλωτών, μπορεί να χαρακτηρισθεί. Και ως τέτοια θα αντιμετωπισθεί από την κυβέρνηση» υπογράμμισε το ΥΠΑΑΤ.

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1413217/kakokairia-daniel-i-thessalia-metra-tis-pliges-tis-i-katastrofi-se-arithmous/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε στα 68 του πρωταγωνιστής του «Baywatch»

Πέθανε στα 68 του πρωταγωνιστής του «Baywatch»

Πέθανε στα 68 του ο Μάικλ Νιούμαν μετά από χρόνια μάχη με το πάρκινσον 

Ζιζέλ Πελικό: Σάλος με το σκίτσο του Charlie Hebdo για την υπόθεση - «Είναι αηδιαστικό και απεχθές»

Ζιζέλ Πελικό: Σάλος με το σκίτσο του Charlie Hebdo για την υπόθεση - «Είναι αηδιαστικό και απεχθές»

Σφοδρές αντιδράσεις για το σκίτσο 

Πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού mpox στη Γερμανία

Πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής του ιού mpox στη Γερμανία

Προήλθε από μετάδοση στο εξωτερικό 

Τέμπη: Στο Μιλάνο θα νοσηλευτεί, και όχι στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

Τέμπη: Στο Μιλάνο θα νοσηλευτεί, και όχι στην Ελλάδα ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού

«Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τον αγώνα του παιδιού μου που προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να κερδίσει τη μάχη για τη ζωή», 

Καμένα Βούρλα: Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου – Εντόπισε νεκρό στο προαύλιο

Καμένα Βούρλα: Τρόμος για υπάλληλο βενζινάδικου – Εντόπισε νεκρό στο προαύλιο

Στιγμές τρόμου έζησε ένας υπάλληλος πρατηρίου καυσίμων στα Καμένα Βούρλα 

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε το σύζυγό της με υδράργυρο

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε το σύζυγό της με υδράργυρο

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη, όπου η ΕΛΑΣ ερευνά την υπόθεση μίας γυναίκας που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον σύζυγό της, χορηγώντας του ποσότητες υδραργύρου 

Ιταλίδα σέρφερ καρφώθηκε από ξιφία στην Ινδονησία και πέθανε

Ιταλίδα σέρφερ καρφώθηκε από ξιφία στην Ινδονησία και πέθανε

Σύμφωνα με ιατρική έκθεση, υπέστη τραύμα από μαχαιριά από το ψάρι στο άνω αριστερό μέρος του θώρακα με βάθος περίπου πέντε εκατοστών 

Φωτιά στο Μαρούσι – Φόβοι για διαρροή αερίου

Φωτιά στο Μαρούσι – Φόβοι για διαρροή αερίου

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για συμβάν στο Μαρούσι. Ερευνάται τυχόν διαρροή αερίου 

Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα για απώλεια βάρους

Προειδοποίηση ΕΟΦ για σκεύασμα για απώλεια βάρους

Μην το αγοράζετε 

Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο

Κέρκυρα: Βρέθηκε νεκρός οδηγός ΚΤΕΛ μέσα στο λεωφορείο

Θα εκτελούσε μαθητικό δρομολόγιο 

Διαζύγιο Όλγας Κεφαλογιάννη και Μίνωα Μάτσα

Διαζύγιο Όλγας Κεφαλογιάννη και Μίνωα Μάτσα

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα παιδιά 

Θύμα σοβαρού τροχαίου ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μανώλης – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Θύμα σοβαρού τροχαίου ο πατέρας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, Μανώλης – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Ο 76χρονος επιχειρηματίας παρασύρθηκε από το δίκυκλο ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο στην περιοχή της Κνωσού 

Δυστύχημα Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος – Δυσάρεστα νέα από τη Βοστώνη

Δυστύχημα Τέμπη: Επιστρέφει στην Ελλάδα ο Γεράσιμος – Δυσάρεστα νέα από τη Βοστώνη

Ο Γεράσιμος ήταν ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της μοιραίας αμαξοστοιχίας 

ΗΠΑ: Μακελειό στο Σιάτλ – 5 νεκροί από πυροβολισμούς σε σπίτι, κρατείται 15χρονος

ΗΠΑ: Μακελειό στο Σιάτλ – 5 νεκροί από πυροβολισμούς σε σπίτι, κρατείται 15χρονος

Συνολικά πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους 

Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά – Ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με 1.500 ευρώ

Η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά – Ο μήνας δεν βγαίνει ούτε με 1.500 ευρώ

Στέγαση και διατροφή αδειάζουν το πορτοφόλι 

Μυτιλήνη: Αδιανόητοι ισχυρισμοί από την μητέρα της 13χρονης που βιάστηκε - «Πήγαινε μόνη της»

Μυτιλήνη: Αδιανόητοι ισχυρισμοί από την μητέρα της 13χρονης που βιάστηκε - «Πήγαινε μόνη της»

Απίστευτα τα όσα υποστηρίζει η ίδια η μητέρα της 13χρονης 

Έφη Τσιχλάκη: Την κληρονόμησε ο δολοφόνος της και πούλησε το σπίτι που τη σκότωσε

Έφη Τσιχλάκη: Την κληρονόμησε ο δολοφόνος της και πούλησε το σπίτι που τη σκότωσε

«Ελλάδα, μας αηδίασες...» 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση κατά του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μήνυση κατά του Χριστόφορου Ζαραλίκου

Αφορμή ένα υβριστικό tweet εναντίον του, όπως αναφέρουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ 

Η Αίγυπτος απαλλάχθηκε εντελώς από την ελονοσία μετά από 100 χρόνια

Η Αίγυπτος απαλλάχθηκε εντελώς από την ελονοσία μετά από 100 χρόνια

«Η ασθένεια που μάστιζε τους Φαραώ ανήκει πλέον στην ιστορία της» 

Ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων κλέβει στην αντλία

Ένα στα τέσσερα πρατήρια καυσίμων κλέβει στην αντλία

Τι συμβαίνει με όσα σφραγίστηκαν 

Σε όλη την Τουρκία η προπαγανδιστική ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ: Ειδικές προβολές για μαθητές

Σε όλη την Τουρκία η προπαγανδιστική ταινία για τον Αχμέτ Σαδίκ: Ειδικές προβολές για μαθητές

Η ταινία περιγράφει τη ζωή του Σαδίκ στη Θράκη, παρουσιάζοντάς τον σαν ήρωα και δαιμονοποιώντας την ελληνική πλευρά 

Όριο τριών λεπτών για αποχαιρετισμούς θέσπισε διεθνές αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία

Όριο τριών λεπτών για αποχαιρετισμούς θέσπισε διεθνές αεροδρόμιο στη Νέα Ζηλανδία

«Αν θέλετε περισσότερο, πηγαίνετε στο πάρκινγκ» 

Δυο αδέρφια νεκρά από πυροβολισμούς: Προσπάθησαν να σώσουν γυναίκα από τον φίλο της

Δυο αδέρφια νεκρά από πυροβολισμούς: Προσπάθησαν να σώσουν γυναίκα από τον φίλο της

Ο δράστης γύρισε το όπλο στον εαυτό του για να αυτοπυροβοληθεί 

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πότε κατεβάζουν ρολά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πότε κατεβάζουν ρολά ιδιωτικός και δημόσιος τομέας

Κλειστά τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία 

Σοκ στην Τουρκία από τη δράση της μαφίας των «νεογέννητων» - 21 νεκρά μωρά

Σοκ στην Τουρκία από τη δράση της μαφίας των «νεογέννητων» - 21 νεκρά μωρά

Η σπείρα έπαιρνε νεογέννητα από τα κρατικά νοσοκομεία και φρόντιζε να γίνει διακομιδή τους σε ιδιωτικά νοσοκομεία. 

Τέλη κυκλοφορίας 2025: Πότε αναρτώνται

Τέλη κυκλοφορίας 2025: Πότε αναρτώνται

Καμία παράταση φέτος για την πληρωμή τους 

Ισραήλ: η τραγική ιστορία της Σιρέλ Γκολάν

Ισραήλ: η τραγική ιστορία της Σιρέλ Γκολάν

«Την σκότωσε το κράτος» λέει ο αδερφός της 

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Τι καιρό θα κάνει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Το σπάνιο φαινόμενο που καθορίζει αν θα βρέξει 

Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν

Πέθανε ο Φετουλάχ Γκιουλέν

Ήταν «ορκισμένος εχθρός» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε

Θεσσαλονίκη: Επιτέθηκε στη σύζυγό του επειδή δεν έβαλε στο καφενείο της το τραγούδι που ήθελε

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν θα ξαναπλησιάσει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων 

Ανδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά

Ανδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά

Ο Αντονι Τόμας Χούβερ από το Κεντάκι των ΗΠΑ ήταν δωρητής οργάνων 

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου

Ισραήλ: Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο του πολέμου

Δηλώσεις του υπουργού Αμυνας του Ισραήλ - Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας για την απάντηση στο Ιράν 

Guardian: Γιατί ο Σινουάρ εξελίσσεται σε «μάρτυρα», τόσο στην Παλαιστίνη, όσο και έξω από αυτή

Guardian: Γιατί ο Σινουάρ εξελίσσεται σε «μάρτυρα», τόσο στην Παλαιστίνη, όσο και έξω από αυτή

Ποια θα είναι η κληρονομιά του ηγέτη της Χαμάς που έπεσε νεκρός από τους Ισραηλινούς 

Ο Βόλος θρηνεί: Νεκρό μωρό 22 μηνών - Έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο Krabbe

Ο Βόλος θρηνεί: Νεκρό μωρό 22 μηνών - Έπασχε από το σπάνιο σύνδρομο Krabbe

Το μωρό έδωσε μια άνιση μάχη με γενναιότητα 

Ο… εφιάλτης της ακινησίας: Οι έξι λόγοι πίσω από το «κομφούζιο» στον Κηφισό – Τι προτείνουν ειδικοί

Ο… εφιάλτης της ακινησίας: Οι έξι λόγοι πίσω από το «κομφούζιο» στον Κηφισό – Τι προτείνουν ειδικοί

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα παραμένει στο «κόκκινο», με αποκορύφωμα την απελπιστική κατάσταση στη Λεωφόρο Κηφισού 

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Μετρό - Χωρίς οδηγό οι συρμοί, αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Θεσσαλονίκη: Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Μετρό - Χωρίς οδηγό οι συρμοί, αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Στις 30 Νοεμβρίου, κάτοικοι και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα έχουν στη διάθεσή τους ένα μέσο σταθερής τροχιάς, για τις καθημερινές τους μετακινήσεις 

Καιρός: Μυρίζει... μπαρούτι μετά τις 27 Οκτωβρίου - Τι «βλέπει» ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Καιρός: Μυρίζει... μπαρούτι μετά τις 27 Οκτωβρίου - Τι «βλέπει» ο Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Δύσκολο προβλέπεται το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου σύμφωνα με τον έμπειρο προγνώστη 

Κατάρρευση γέφυρας σε προβλήτα στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί

Κατάρρευση γέφυρας σε προβλήτα στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 7 νεκροί

Αρκετός κόσμος βρισκόταν σε προκυμαία στο πλαίσιο εορτασμού στο νησί Σαπέλο 

Νέα τροπή στην υπόθεση βιασμού της 13χρονης στη Λέσβο – Κατήγγειλε ακόμα δύο άτομα, ερευνάται πλέον η εξώθηση σε πορνεία

Νέα τροπή στην υπόθεση βιασμού της 13χρονης στη Λέσβο – Κατήγγειλε ακόμα δύο άτομα, ερευνάται πλέον η εξώθηση σε πορνεία

Το κορίτσι φέρεται να έκανε και απόπειρα αυτοκτονίας, την περασμένη Πέμπτη 

Βιασμός 13χρονης στη Μυτιλήνη: «Υπήρχε και ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας» - Τι λέει ο δικηγόρος

Βιασμός 13χρονης στη Μυτιλήνη: «Υπήρχε και ένας άνδρας μεγάλης ηλικίας» - Τι λέει ο δικηγόρος

Νέες αποκαλύψεις από τον δικηγόρο της 13χρονης που κατήγγειλε βιασμό από 2 άνδρες στη Μυτιλήνη 



© Copyright 2024 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services