«Έχει ήδη δρομολογηθεί. Ήταν φανερό παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Γάζα ότι χώρα έπρεπε να αποκτήσει αντιαεροπορική και αντιdrone κάλυψη. Φανταστείτε το σαν μια εκκλησία με δύο επάλληλους θόλους» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα γίνει αύριο το πρωί αλλά θα γίνει. Υπάρχει μια σημαντική προβλεφθείσα δαπάνη για τον σκοπό αυτό» πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε «η Τουρκία έχει κάνει βήματα παραγωγής drone αλλά το ελληνικό σύστημα δεν είδε ότι πρέπει να καλυφθεί το κενό αυτό στο σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων».
Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη αλλά αυτο που κάνει είναι να προστατεύει την επικράτειά της. Η Ελλάδα μπορεί πάντοτε να προστατεύει τον εαυτό της. Πρέπει όμως να κάνουμε βήματα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή παράξει κάποιος σε βάρος μας»
Μηνύματα στην Τουρκία
Όσον αφορά την προκλητική αντίδραση της Τουρκίας στην ελληνική απόφαση για δημιουργία περιβαλλλοντικών θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο ο κ. Δένδιας σχολίασε «αν είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι η Τουρκία ότι πρέπει να ζητήσουμε την άδειά της για να προστατεύσουμε το περιβάλλον στις Κυκλάδες».
«Αν ψαρεύω, δηλαδή, στους Αντίπαξους θα πρέπει να τηλεφωνήσω στον τούρκο πρέσβη; Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβάρα» πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας.
«Δεν υπάρχει Έλληνας που να δέχεται η Τουρκία αυτά που είπε για το περιβαλλοντικό πάρκο στις Κυκλάδες. Η Τουρκία διαδοχικά κάνει μαξιμαλισμό για να σε υποχρεώσει σε "αυτοπεριορισμό"» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.
Ο ίδιος, πάντως, εκτίμησε ότι «δεν θεωρώ ότι επιστρέφουμε στην περίοδο της Έντασης. Η Τουρκία ακολουθεί την τακτική κρύο-ζεστό. Ενώ δεν θέλει να καταγράφονται σε επίπεδο ΝΑΤΟ και ΕΕ παραβιάσεις που η Ελλάδα να καταγγείλει, σε ρητορικό επίπεδο προχωράει σε απίστευτες τοποθετήσεις».
Όπως διεμήνυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «δεν μπορεί η Ελλάδα να αποστεί των εξαγγελιών της, θα είναι σαν να αναγνωρίζει δικαίωμα βέτο στην Τουρκία για περιβαλλοντικά ζητήματα. Μήπως θα ζητάμε άδειαγια έκδοση οικοδομικών αδειών στα νησιά;».
12 μίλια
Ερωτηθείς για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια ο Νίκος Δένδιας απάντησε ότι «υπάρχει μια πάγια εθνική θέση είναι δικαιώμα κυριαρχίας που θα ασκηθεί όταν το εθνικό συμφέρον το επιβάλει» ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο το casus belli. Εκθέτει μόνο την Τουρκία αυτή η κατάσταση. Είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που έχει εκπέμψει σε σύμμαχο στα πλαίσια του ΝΑΤΟ απειλή πολέμου για κυριαρχικό δικαίωμα που προκύπτει από το διεθνές δίκαιο»
«Η Τουρκία κάποια στιγμή, και πρέπει να της δώσουμε όλο τον χώρο να το κάνει χωρίς να φανεί ότι την ταπεινώνουμε, να βγάλει από το τραπέζι και την απειλή πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Από την άλλη πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία. Ακόμα και η επίλυση μικρών ζητημάτων βοηθάει. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε το καθεστώς απειλής πολέμου και το τουρκολιβυκό μνημόνιο» κατέληξε για τα ελληνοτουρκικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Μισθολογικά των Ενόπλων Δυνάμεων
Στη συζήτηση τέθηκε και το μισθολογικό ζήτημα στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον Νίκο Δένδια να σημειώνει ότι «προσπαθούμε να εξαφαλίσουμε έμμεσες παροχές που θα αποκαταστήσουν ένα κομμάτι των απωλειών. Αύριο αύριο θα είμαι στην Ορεστιάδα για ένα πρόγραμμα κατοικιών για στελέχη των ενόπλων δυνάμεων που θα σημάνει έμμεσα παροχή 700-800 ευρώ ανά επαγγελματικό στέλεχος. Λύνουμε, επίσης, το πρόβλημα με το επίδομα στόλου καθώς φορολογητέα τους παίρναμε περισσότερα από ό,τι τους δίναμε».
Πρόγραμμα Αιγίς
Ερωτηθείς για το πρόγραμμα Αιγίς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να μπορούν να βοηθήσουν την πολιτική προστασία». Όπως εξήγησε «ο Βασίλης Κικίλιας τρέχει ένα πρόγραμμα από το οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις θα πάρουν 200 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό που θα παραδοθεί μέσα στο 2025. Το πρόγραμμα αυτό θα επιτρέψει σε τρεις μονάδες διττής χρήσης να βοηθούν. Αφορά μηχανήματα για να βοηθήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις την πολιτική προστασία».
Πηγή: http://www.newsit.gr/ellada/nikos-dendias-i-ellada-apokta-antipyrayliko-antidrone-tholo-ala-israil/4060266/
Απαγωγή στη Βαρκελώνη: Ψεύτικοι αστυνομικοί άρπαξαν άνδρα στη μέση του δρόμου
Το θύμα εντοπίστηκε λίγο αργότερα σώο, με τις ισπανικές αρχές να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Απεβίωσε ο Μίλτον Βιέρα
Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Αναπηρικά επιδόματα: Αυξήσεις από το 2027 με νέο μηχανισμό για 218.000 δικαιούχους
Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέει τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ με πληθωρισμό και ΑΕΠ, στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται στις συντάξεις.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Γυναίκα υπέστη μόνιμα εγκαύματα από ειδικευόμενο γιατρό
Η ίδια «κλινική» άλλαξε επωνυμία και συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η εφαρμογή Medwatch καταγράφει 142 «κόκκινα» κέντρα αισθητικής σε όλη τη χώρα.

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Από υπερβολική δόση φέρεται να πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ
Ο 27χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε κέντρο αποκατάστασης στο Μεξικό, μετά από πολυετή μάχη με τις ουσίες και την ψυχική του υγεία.

Τέμπη: Λιποθύμησε στη δίκη η μητέρα της Κλαούντια Λάττα μετά τη βουρκωμένη κατάθεσή της
Η Αλμα Λάττα κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, καθώς εθελοντές διασώστες έσπευσαν να τη βοηθήσουν μέσα στην αίθουσα.

Η Meta «μπλόκαρε» στο Instagram έργο της Βιρτζίνια Γουλφ επειδή μιλά για φεμινισμό
Το Teatre Raval της Βαρκελώνης δεν μπόρεσε να προωθήσει τη διασκευή του «Ενός δωματίου δικού σου», καθώς το αυτόματο σύστημα της Meta το χαρακτήρισε «κοινωνικό ζήτημα».

Δημογραφικό: Οι γεννήσεις έπεσαν 42% σε 15 χρόνια - Έξι νομοί «σβήνουν» πληθυσμιακά
Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης εξηγεί στο ΙΔΕΜ γιατί ο τουρισμός κρατά ζωντανούς ορισμένους νομούς, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα αδειάζει.

Κινδυνεύει με εξαφάνιση η λίμνη Κορώνεια: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την συρρίκνωσή της
Από τα περίπου 42.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 1984 σήμερα είναι περίπου 2.7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Meteo

Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή» - Ο 27χρονος κατακρεούργησε την άτυχη Πηνελόπη - Νέα στοιχεία
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Ιωάννης Αϊβατίδης, έκανε αυτοψία στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας και εξέτασε τον καθ’ ομολογίαν δράστη στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν τραύματα άμυνας και πολλαπλά πλήγματα στο σώμα της 25χρονης

Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή
Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά

Πολωνία: Στόχος 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφός της, διπλάσιοι από σήμερα
Ο υφυπουργός Αμυνας Στανισλάβ Βζίντεκ αποκαλύπτει ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί σταδιακά έως το 2039, εν μέσω προειδοποιήσεων για ρωσικές «υβριδικές» απειλές.

Τυφώνας Ντουτζουάν πλήττει την Ιαπωνία: Εκκένωση 1,6 εκατ. κατοίκων, 275 πτήσεις ακυρωμένες
Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ρεκόρ βροχοπτώσεων τον Σεπτέμβριο, ενώ ανεστάλησαν σιδηροδρομικές γραμμές και εκδηλώσεις στο Τόκιο.

Ισπανία: Σε δίκη η Μπεγκόνα Γκόμεθ, σύζυγος του Σάντσεθ - Ζητούν 13 χρόνια κάθειρξη
Ο δικαστής Πεϊνάδο συνδέει την υπόθεση με πανεπιστημιακή έδρα και διώκει και τη συνεργάτιδα της Γκόμεθ, Κριστίνα Αλβαρεθ.

Εγκληματική οργάνωση με μέλη 17 έως 21 ετών νοίκιασαν σπίτι και το μετέτρεψαν σε τηλεφωνικό κέντρο» για απάτες -
Συνελήφθησαν 6 νεαροί - Παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και εξαπατούσαν ηλικιωμένους να αφήνουν χρήματα και χρυσαφικά έξω ή μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια τα έκλεβαν - Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Λάρισα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον αιφνίδιο θάνατο του 15χρονου
Το παιδί εντοπίστηκε από τους οικείους του πεσμένο στο πάτωμα και να βγάζει αφρούς από το στόμα, ενώ πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο

Τσάκα: Παραδέχθηκε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κινδυνεύει με φυλάκιση έως 5 χρόνια
Ο Ελβετός μέσος της Σάντερλαντ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις αρχές Οκτωβρίου, με πιθανό πρόστιμο περίπου 10.500 ευρώ αντί φυλάκισης.

Καιρός- Προειδοποίηση Καλλιάνου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει περισσότερο - Τι θα συμβεί στην Αττική
Θα εκδηλωθούν από πιο τοπικές και ασθενείς βροχές έως ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές και σε τοπικό επίπεδο ίσως να προκαλέσουν ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα

Friends with benefits: Τι σημαίνει η ιδέα ενός «συνδεδεμένου μέλους» της ΕΕ
Πέρα από τον Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν επίσης αναφερθεί, σε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να φέρει χώρες πιο κοντά στην ΕΕ χωρίς να γίνουν μέλη

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή - Τι απαντούν οι πολίτες για Κασιδιάρη
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν η ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τραγωδία στη Σύρο: Πέθανε 72χρονος που εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του ενώ το έπλενε
Οι Αρχές διερευνούν αν είχε ασφαλιστεί σωστά το χειρόφρενο του οχήματος στη Βάρη Σύρου.

Θρήνος για την Πηνελόπη που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα από τον πρώην σύντροφό της, «δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» λένε οι συνάδελφοί της
Ο 27χρονος ομολόγησε πως την μαχαίρωσε στον λαιμό με σουγιά - Είναι ένα τραγικό γεγονός και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, αναφέρει η συνάδελφος της 25χρονης

Ύπνος, Αργος, Λασκαρίνα, Οδυσσέας, Περσεφόνη – Όλα τα ονόματα των κακοκαιριών ως τον Σεπτέμβριο του 2027
H ΕΜΥ σε συνεργασία με τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ δίνουν τα ονόματα

Καιρός: Ο αντικυκλώνας της Σκανδιναβίας φέρνει πτώση έως 10 βαθμούς στην Ελλάδα
Πολικός αέρας σαρώνει τα Βαλκάνια με μονοψήφιες θερμοκρασίες και τοπικές παγωνιές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη η 21χρονη για τον θάνατο του 82χρονου σε καβγά για ξαπλώστρα
Δικογραφία για απλή συνέργεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση σχηματίστηκε σε βάρος της νεαρής ΑμεΑ που συνόδευε τον ήδη συλληφθέντα 76χρονο.

Ρωσία: Το μυστικό σχέδιο που θα αλλάξει τον πόλεμο
Σύμφωνα με το Politico, η επέκταση της μονάδας Alabuga-Volokno στο Ταταρστάν αυξάνει κατά 78% την παραγωγή ανθρακονημάτων για τα drones Geran.

Σταμάτης Σπανουδάκης: Υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό ο συνθέτης - Αναβάλλει τη συναυλία στο Μεσολόγγι
Ο αγαπημένος συνθέτης ζήτησε συγνώμη από το κοινό και υποσχέθηκε να επιστρέψει στη σκηνή μόλις του το επιτρέψει η υγεία του.

Κβαντική ιατρική: Ο Γεωργιάδης ζητά έλεγχο της Καρυστιανού για όσα γράφει στο site της
Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ο ίδιος ελεγκτική αρμοδιότητα και αναφέρθηκε ξανά στην υπόθεση του ξυλολίου στα Τέμπη.

Ιωάννινα: Πολίτες έσωσαν 46χρονο που έπεσε στη λίμνη Παμβώτιδα - Νοσηλεύεται σε κλινική
Περαστικοί έπεσαν στα νερά για να τον βγάλουν, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και η ΕΛ.ΑΣ. διερευνά τις συνθήκες του περιστατικού.

Αντρος Τάουνσεντ: Τον πάτησε οδοστρωτήρας σε γήπεδο - Η απίστευτη αντίδραση στο ατύχημα
Ο Αγγλος ποδοσφαιριστής γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό κατά τη διάρκεια προθέρμανσης στο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, ενώ αγωνίστηκε κανονικά στον αγώνα.

Βρετανία: Τρεις αδελφές πνίγηκαν 48 ώρες αφού πήγαν στη λίμνη όπου χάθηκε η μητέρα τους
Οι σοροί των γυναικών εντοπίστηκαν σε παραλία, με την αστυνομία να αποκλείει την εγκληματική ενέργεια και τις συγγενείς να συνδέουν το γεγονός με τον χαμό της μητέρας τους το 2010.

Κέρκυρα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σκουπιδιών
Η κρίση ξέσπασε επειδή έληξε η σύμβαση του Δήμου με τον ΧΥΤΗ και τα απορρίμματα συσσωρεύονται στους δρόμους.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τρισάγιο και μνημόσυνο στη Σητεία, στο σπίτι του στους Πεύκους
Ο δήμαρχος Σητείας μίλησε για «ένα δικό μας παιδί», καθώς η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε τον καλλιτέχνη στον «θεραπότοπό» του.

Μαζωνάκης: Το νοσοκομείο «Ελπίς» διαψεύδει παρέμβαση για την ώρα θανάτου
Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τις ανακριτικές αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, μετά τις φήμες περί κυβερνητικής παρέμβασης.

Μαζωνάκης: Ο Γεωργιάδης διαψεύδει παρέμβαση στην ώρα θανάτου - «Να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα»
Ο υπουργός Υγείας καταγγέλλει τις συνωμοσιολογικές θεωρίες και καλεί τις αρχές να ελέγξουν τα τηλέφωνα του διοικητή του «Ελπίς» και των γιατρών του ΕΚΑΒ.

Θανατηφόρος ξυλοδαρμός στη Βουλιαγμένη: 82χρονος έχασε τη ζωή του μετά από καβγά για ξαπλώστρα
Ο ηλικιωμένος διακομίστηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου κατέληξε από τα τραύματά του, ενώ στον ξυλοδαρμό φέρεται να συμμετείχε και 21χρονη γυναίκα.

Βριλήσσια: Κίνδυνος να χάσει το νεφρό του 14χρονος μετά από ξυλοδαρμό από συμμαθητή του
Συνελήφθησαν ο ανήλικος δράστης και η μητέρα του, ο 14χρονος αναμένεται σήμερα ενώπιον της Δικαιοσύνης

Τελευταίο αντίο στη Μαργαρίτα Παπανδρέου - Η κηδεία της στο Α’ Νεκροταφείο
Οικογένεια, φίλοι και πολιτικοί αποχαιρετούν τη γυναίκα-μαχήτρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην σύζυγο του ιστορικού ηγέτη

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 17χρονος που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο σχολείο του
Ο έφηβος έδωσε μάχη 24 ώρες στη Μονάδα Στεφανιαίας Νόσου του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, μετά από επτά απινιδώσεις σε σχολείο, ασθενοφόρο και Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας.

Ξυλοδαρμός σε κατάστημα της Βιρτζίνια: Νεκρός 77χρονος από τους γονείς ανήλικης υπαλλήλου
Οι γονείς κρατούνται χωρίς εγγύηση για ανθρωποκτονία β` βαθμού, ενώ η έφηβη κόρη τους βρίσκεται σε κέντρο κράτησης ανηλίκων στο Νόρφολκ.










